KÅgerÖd

Thursday, 30 March, 12:45

Nyheter om KÅgerÖd

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 09 feb 17 kl. 13:46

Johaugdom väntas nästa vecka: ”Tränar hårdare än nånsin tidigare”

Det blir spännande, säger Therese Johaugs manager inför en slutlig dom nästa vecka. Han skämtar också om reglerna som inte tillåter den dopningsavstängda norskan att träna med landslaget. För ett par veckor sedan genomgick Therese Johaug en domstolsliknande behandling lett av Norges Idrottsförbund med anledning av höstens positiva dopningsprov.

GöteborgsPosten - 10 feb 17 kl. 19:52

Två brännskadade efter brand

En lägenhetsbrand utbröt på Bergkullevägen i Trollhättan strax efter klockan 18 på fredagen. – Vi har gått in med rökdykare, men det är begränsat till en lägenhet, säger inre befäl hos Närf, Peter Gustafsson..

Expressen - 18 feb 17 kl. 06:54

"Ändrat detaljer, redo för NHL-spel igen"

ONTARIO. Han dumpades av Toronto Maple Leafs före jul. Nu tar Jhonas Enroth, 28, revansch i Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls i AHL.

SmålandsPosten - 21 feb 17 kl. 16:13

Personalen kostade 16 miljoner mer - arbetade mindre

Antalet arbetade timmar på äldreboendena har minskat. Trots det ökade personalkostnaderna med 16 miljoner i fjol. – Jag vill inte spekulera i anledningarna, säger socialchefen..

Expressen - 27 feb 17 kl. 11:10

Kvinna fördes bort från fest och våldtogs

En man i 30-årsåldern misstänkts ha tvingat iväg en yngre kvinna från en fest till en lägenhet i Malmö.Där ska han ha våldtagit och misshandlat henne.– En man är anhållen misstänkts för människorov och våldtäkt, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Barometern - 03 mar 17 kl. 21:17

Sveriges EM-protest avslagen

Staffan Ek ramlade i försöken på 3 000 meter och hade därmed ingen chans att ta sig vidare till final i inomhus-EM i Belgrad. - Det kom någon som tryckte mig från insidan, det var ojuste i alla fall, säger en mycket besviken Ek till C More. Sverige lämnade in en protest som senare avslogs.

Expressen - 06 mar 17 kl. 17:34

Premiären nära för "Brottscentralen"

"Brottscentralens" tittare har hjälpt polisen framåt i flera hundra utredningar – nästan hälften av alla efterlysningar har gett resultat. Tisdag 20.00 är programmet tillbaka.

SvD - 09 mar 17 kl. 07:52

Alliansen tar hjälp av vårdföretagarna

Alliansen i Stockholmslandstinget tar hjälp av de privata vårdföretagen för att sätta ihop sitt budgetförslag för 2018. Man har redan haft ett möte och fler är på gång innan budgetförslaget ska vara klart i slutet av april. – Vi vill gärna ha en dialog med dem för att utveckla Stockholmssjukvården, säger Anna Starbrink (L) till SvD..

YLE - 11 mar 17 kl. 16:33

Demonstration för generösare asylpolitik i Åbo

Många hade samlats på gågatan i Åbo under lördagseftermiddagen för att demonstrera för en generösare asylpolitik. Evenemanget var en stöddemonstration för de evenemang som samtidigt pågick i Helsingfors. Demonstrationen i Åbo var stillsam men många hade ritat egna plakat.

Skånskan - 11 mar 17 kl. 20:54

100 valthornister samlas i Lund

LUND 100 entusiastiska valthornister från Skåne och andra delar av landet träffas i helgen på Kulturskolan för att lära sig mer om hur man spelar horn i en ensemble så att det låter bra. ERWP.fif(0)– Det finns få musiklärare ute på kulturskolorna som är specialister på att spela horn men den här helgen samlas de bästa för att dela med sig av sina kunskaper till unga hornister, säger en glad Joakim Cassagrande, hornlärare på Kulturskolan Lund, som har varit med och ordnat hornhelgen varje år sen 2007.

Barometern - 11 mar 17 kl. 23:12

Favorittippad Wiktoria föll hårt

Wiktoria var förhandsfavorit men var aldrig i närheten av Melodifestivalsegern. Efter juryns röster låg hon åtta, och till slut blev det en sjätteplats. - Man tittar för blint på Spotifysiffrorna, säger tävlingsproducenten Christer Björkman.

Sydsvenskan - 11 mar 17 kl. 23:36

Sex veckors sällskapsresa är över

Efter sex veckors overklighet är det dags för programledarna att återgå till verkligheten. Hur ska det gå? – Det ska faktiskt bli skönt att bli privat igen, säger Clara Henry.

GöteborgsPosten - 12 mar 17 kl. 06:00

Häckens nye skyttekung spelklar: "Jag vill vinna allt"

Efter en rekordsnabb arbetstillståndsprocess är Häckens nyförvärv Chisom Egbuchulam spelklar och redo att göra det han bytte värme mot kyla för – vinna titlar. – Nu ska jag hjälpa mitt lag att vinna allting den här säsongen, säger han..

GöteborgsPosten - 12 mar 17 kl. 06:00

Föreningslivet vädrar oro: "Vi behöver hjälp istället"

Idrottsföreningar i Göteborg riskerar att gå miste om en stor del av sina inkomster om den pågående spelutredningen kommer fram till att förändra föreningslivets skattefrihet.  – Det är barns fritid som man tar ifrån, säger Donsö IS ordförande Linda Brattlöf..

BT - 12 mar 17 kl. 06:00

"Jag tror BP går rakt igenom superettan"

I dag spelar Elfsborg kvartsfinal i Svenska cupen mot Brommapojkarna, ett motstånd manager Magnus Haglund har stor respekt för. – Jag är väldigt imponerad av BT, säger Haglund..

Sydöstran - 12 mar 17 kl. 06:00

Han är 20 och har redan fiskat i fem år

Han var 15 år när han fick sin första fiskelicens. Fem år senare är André Nilsson ensam om att försörja sig på torskfiske i Hörvik. – För mig finns det inga andra yrken, säger han..

Sydsvenskan - 12 mar 17 kl. 06:30

Drömmen om det narkotikafria samhället börjar luckras upp

"Det är ren jävla tur att jag överlevde heroinet", säger Jonna Sohlmér. I en ny bok kritiserar hon svensk narkotikapolitik..

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 17 kl. 06:30

Drömmen om det narkotikafria samhället börjar luckras upp

"Det är ren jävla tur att jag överlevde heroinet", säger Jonna Sohlmér. I en ny bok kritiserar hon svensk narkotikapolitik..

Expressen - 12 mar 17 kl. 06:36

Uppgifter: Morden var intern gänguppgörelse

Polisen hade sent i går kväll ingen gripen för morden på Merhawi Aregai, 26, och en annan man i Kista. Enligt nya uppgifter kan mordet på Aregai ha varit en intern uppgörelse inom det kriminella nätverket Lejonen och minst en person ska ha ringats in av polisen. – Ingen är gripen, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Stockholm..

Sydsvenskan - 12 mar 17 kl. 06:30

Drömmen om det narkotikafria samhället börjar luckras upp

"Det är ren jävla tur att jag överlevde heroinet", säger Jonna Sohlmér. I en ny bok kritiserar hon svensk narkotikapolitik..

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 17 kl. 06:30

Drömmen om det narkotikafria samhället börjar luckras upp

”Det är ren jävla tur att jag överlevde heroinet”, säger Jonna Sohlmér. I en ny bok kritiserar hon svensk narkotikapolitik..

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 17 kl. 10:36

17-åring tävlar för Australien i Eurovision

Australien har gjort sitt val - det blir 17-årige Isiah Firebrace som representerar landet i Eurovision Song Contest i Kiev. - Jag ska göra Australien stolt över mig, säger han till The Guardian. Isiah Firebrace är inte helt okänd utanför Australiens gränser.

Jönköpingsnytt - 07 mar 17 kl. 20:24

Buss körde runt med stort hål

På en buss som trafikerade linje ett under måndagen fanns det ett stort hål mellan två säten. Flera passagerare reagerade på detta, säger en resenär som har varit i kontakt med Jnytt.
– Det var livsfarligt, säger mannen som vill vara anonym..

Expressen - 09 mar 17 kl. 16:57

Mästartränaren är kritisk mot landslagsupplägget

För många landskamper och landslagsdagar. Och för hårt matchande av spelare.Rosengårds tränare ser inte många rätt i svensk fotboll.

DalaDemokraten - 10 mar 17 kl. 19:00

Biografen i Vansbro stänger på kvällstid - toaletterna i Medborgarhuset ska ha blivit tillhåll för missbrukare

Björn Wallgren beslutade på fredagen att stänga bion i Vansbro för kvällsvisningar.
Anledningen säger han är att missbrukare håller till i Medborgarhuset och att personal upplever situationen som hotfull.
Men vare sig polis eller kommun känner igen problemet..

Dalarnas tidningar - 11 mar 17 kl. 07:00

Årets företagare i Leksand - "Hittar nya vägar i en traditionell brasch"

Hon blev egenföretagare för fem år sedan för att testa. Idag har hon fem anställda och har ökat omsättningen med 40 procent de senaste tre åren.
– Jag kan inte så mycket om hantverk men jag lär mig varje dag, säger Linn Sund vd och ägare till Leksands Hemslöjd AB..

Alingsås tidning - 12 mar 17 kl. 05:30

Företagarna ställer krav på kommunen

Flera nya trafiklösningar, mer samordning kring företags kompetensbehov och en översyn av upphandlingsarbetet.
Det kräver nu Företagarna Alingsås av kommunen. Företagarna har kommit ut med sin senaste enkät bland lokala näringsidkare.

Expressen - 27 feb 17 kl. 16:05

Därför gick vännerna åt olika håll

I början av 2000-talet var de ett radarpar. Men att Peter Magnusson och David Hellenius väljer olika banor är inte så konstigt – det är båda överens om. – Ibland möts vi, ibland inte, säger David Hellenius..

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 17 kl. 11:24

Björklund om SD-samarbete: "Oacceptabelt"

I Hässleholm har allianspartierna tagit över den politiska ledningen med hjälp av Sverigedemokraterna. – Det är inte acceptabelt, säger partiledare Jan Björklund (L) till TT. Han vänder sig bestämt mot att allianspartierna, med bland annat hans eget p.

Nyan - 02 mar 17 kl. 09:19

”Om tio år kanske vi har egen beskattning”

Lär unga mer om åländsk juridik för att säkra den åländska självstyrelsen.

Det och många andra råd gav tidigare lantråd till dagens regering under onsdagskvällens rundabordsamtal i Folkhögskolan.
Fyra tidigare lantråd, Sune Eriksson (Lib), Ragnar Erlandsson (C), Roger Jansson (MSÅ) och Roger Nordlund (C), berättade både om sina egna tidigare erfarenheter av ämbetet och sin syn på dagens självstyrelse och relationerna med riket.

GöteborgsPosten - 02 mar 17 kl. 11:43

Så ska Svenska mässan bli två fotbollsplaner större

Svenska Mässan bygger på höjden - och ska nu bli 14 000 kvadratmeter större. - Vi vill sätta igång med bygget så snart som möjligt, säger vd och koncernchef Carin Kindbom..

YLE - 05 mar 17 kl. 16:24

Från övergivet hus till bostäder - se Mau-Mau förändras i Hangö
Från övergivet hus till bostäder - se Mau-Mau förändras i Hangö De söndriga fönstren, nerklottrade väggarna och demolerade toaletterna är sedan länge ett minne blott i fastigheten Mau-Mau i Hangö. Sakta men säkert förvandlas huset till ett modernt bostadshus med loftkänsla och 180 graders utsikt över havet. Text och bild: Malin Valtonen Video: Linus Westerlund När Yle Västnyland senast besökte Försvarsmaktens gamla fastighet i centrala Hangö var det för att dokumentera en byggnad vars saga snart skulle vara all.

Norrtelje Tidning - 09 mar 17 kl. 15:59

Rimbo och Lundblad öppna för förlängning

Rimbos Mattias Lundblad har ännu inget kontrakt över nästa säsong. Men såväl tränaren själv som klubben öppnar för fortsatt samarbete – och en snabb lösning.
– Det är klart att ju snabbare allt blir klart, desto bättre förberedda är vi, säger Lundblad..

Barometern - 09 mar 17 kl. 19:24

Domstol tar inte upp överklagande om folkmord

Internationella brottsmålsdomstolen (ICC) i nederländska Haag tar inte upp ett överklagande av ett beslut som säger att Serbien inte gjorde sig skyldigt till folkmord under kriget på Balkan 1992-95. ICC motiverar avslaget med att överklagandet inte hanterats i rätt ordning.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 17 kl. 03:00

Magnus säkrar matkvalitén

Magnus Andersson har hela södra Skåne som sitt arbetsfält. Från Malmö i väster till Simrishamn i öster stöttar han ICA-butiker i deras kvalitetsarbete. – Det är en ynnest att ha ett jobb som innebär frihet under ansvar, säger han..

YLE - 11 mar 17 kl. 09:41

Finland omnämnt i terrorgruppen IS propaganda

En ung kvinna från norra Finland förekommer i terrornätverket IS senaste tidning. Finlands betydelse har ökat i IS-propagandan. Det rapporterar Yles finska nyhetsredaktion.

Sydöstran - 09 mar 17 kl. 11:53

Akzo Nobel nobbar bud

Den nederländska kemi- och färgtillverkaren Akzo Nobel rusar på Amsterdambörsen efter budet från amerikanska kemibolagets PPG. Aktien är upp 13 procent vid 11-tiden samtidigt som Akzo meddelar att man säger nej till affären.(TT).

Expressen - 10 mar 17 kl. 20:47

Sven-Erik Alhem: "Man frågar sig varför"

Den 13-årige pojken misstänks för att ha mördat en jämårig bekant.Men han kommer aldrig att åtalas.Att så unga personer är inblandade i så allvarliga brott som mord är mycket ovanligt.

GT - 10 mar 17 kl. 21:07

Man skuren med flaska i ansiktet

På fredagskvällen larmades polisen till Nordstan efter en misstänkt knivskärning.– Det är en man i 20-årsåldern som blivit skuren med en flaska i ansiktet. Han är skuren i hakan, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

BT - 12 mar 17 kl. 04:00

PJ Anders Linder: Var lyckas man klara upp fler av de brott som ändå äger rum?

Efter flera uppmärksammade mord den senaste tiden är det inte konstigt att brottsligheten blir ett allt hetare ämne i den allmänna debatten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.