KÅgerÖd

Tuesday, 21 February, 08:28

Nyheter om KÅgerÖd

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 17 jan 17 kl. 16:50

Hårt brexit dåligt för Sverige

Det brittiska beskedet om ett "hårt brexit" är dåliga nyheter för Sverige. - Det var skarpare än väntat. Det var inte det här vi ville, säger handelsminister Ann Linde (S).

NT - 31 jan 17 kl. 13:49

Så startar IFK mot SV Mattersburg

IFK Norrköpings träningsläger i Portugal fortsätter under tisdagen med en träningsmatch mot österrikiska SV Mattersburg..

BT - 01 feb 17 kl. 07:57

Ban Ki-Moon vill inte bli president

FN:s förre generalsekreterare Ban Ki-Moon kommer inte att ställa upp som presidentkandidat i hemlandet Sydkorea. - Jag ska dra mig tillbaka från politiken. Jag är ledsen om jag gör många människor besvikna, säger den 72-årige Ban.

Dagensanalys.se - 02 feb 17 kl. 11:15

5 saker du måste ha koll på om du vill vara bättre än dina konkurrenter

Är dina konkurrenters hemsida snyggare och snabbare, kommer de före dig i sökresultaten på Google, har de en större och mer engagerad publik på Facebook. Eller är det till och med så illa att du inte har koll på dessa frågor, då är det hög tid att kolla av om ni håller måttet. Här kommer fem heta tips hur du kan få fler läsare, besökare och kunder.

YLE - 02 feb 17 kl. 13:11

UM förnekar att person förvägrades anställning på grund av dubbelt medborgarskap

Helsingin Sanomat rapporterade under torsdagen om ett fall där Utrikesministeriet drog tillbaka en redan utlovad anställning, uttryckligen för att personen i fråga hade både finländskt och ryskt medborgarskap. Enligt Utrikesministeriet gjordes det en bredare bedömning av personen än vad Helsingin Sanomat har låtit förstå. Tidningen hade fått tillgång till en ljudinspelning, där en tjänsteman vid UM säger till personen att ryska medborgare kan utsättas för påtryckning från Ryssland.

YLE - 02 feb 17 kl. 13:50

”Massmedia har ingen fosterländsk uppgift”

Försvarsminister Jussi Niinistös uttalande om massmedier får kritik från Helsingin Sanomats tidigare chefredaktör Janne Virkkunen. Han ser det som allvarligt att Niinistö vill skyffla över ansvaret för Finlands relationer till Ryssland på medierna. Han ser det som finlandisering.

Nyan - 02 feb 17 kl. 17:22

140 simmare gör upp i SFIM

SIMNING. Mariebad står i helgen värd för SFI-mästerskapen och det står nu klart att ungefär 140 simmare kommer till start.
– Det är väldigt många och någonting som vi så klart uppskattar, säger Kjell Hansen, ordförande i Ålands simförening.

Nyan - 02 feb 17 kl. 18:00

Torskar får id-nummer

Varför blir Östersjöns torskar mindre och magrare? Den frågan hoppas forskarna vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) nu få svar på.

Sammanlagt 18 000 torskar i södra Östersjön ska under de kommande tre åren förses med identitetsmärken.

Skånskan - 02 feb 17 kl. 18:04

Avfallsbrand avslutad efter 1,5 år

OMMA Brandrester och aska efter den omfattande branden på Malmö metalltekniks avfallsanläggning i Omma är borta.
Efter mer än ett och ett halvt år kan Sjöbo kommun nu lägga det långdragna ärendet till handlingarna. ERWP.

Expressen - 02 feb 17 kl. 22:42

Fängslade forskarens fru vädjar till Löfven

Han greps av iranska säkerhetstjänsten i samband med en föreläsningsresa. Nu riskerar Karolinska-forskaren Ahmadreza Djalali, 45, dödsstraff – trots att han varken åtalats eller dömts för något brott. Hans fru och två barn i Kista vädjar till svenska regeringen om hjälp.

DalaDemokraten - 02 feb 17 kl. 22:40

Fem raka LIF-förluster – "Perra" om läget inför ödesmatchen: "Enda möjligheten att påverka det här"

Leksandstränaren Per-Erik Johnsson var tillbaka hemma i Karlstad – och lämnade som en förlorare på torsdagskvällen. Nu är det bara Örebro hemma kvar innan ett långt landslagsuppehåll. Där är det bara tre poäng som gäller.

Nya Wermlands Tidningen - 02 feb 17 kl. 23:08

Mardrömsstarten fällde BIK

BIK var klart bättre i första perioden och vann skotten med 11–3. Trots det vann Västerås perioden med 2–0 och laget ökade även på till 3–0 direkt i andra.– Vi fick ingen riktig utdelning och jag tycker vi fick tuffa mål mot oss, säger BIK-tränaren Tobias Thermell..

Kristianstadsbladet - 11 feb 17 kl. 22:51

Patric Nilsson: En seger som ger eko i hela Europa

Champions League är idrott när den är som bäst. Handboll när den är som roligast. Det visade IFK Kristianstad om inte annat den här kvällen.

Sydsvenskan - 01 feb 17 kl. 07:13

Problem att betala med Mastercard

Sedan midnatt har det varit problem att betala med Mastercard kopplade till Swedbank, rapporterar Expressen. Banken säger till tidningen att problemet ännu inte är lokaliserat eller åtgärdat men att de arbetar med en felsökning. Det finns ingen prognos.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:52

Bolagisering av hälsovården eller inte: Borgå sjukhus är viktigt

Oberoende om vården i Borgå bolagiseras eller inte, spelar Borgå sjukhus fortsättningsvis en viktig roll i staden och i hela regionen. Det anser Björn Sundqvist, viceordförande för social- och hälsovårdsnämnden i Borgå. Verkställande direktör Aki Lindén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) har uttryckt sin oro för att en bolagisering av vården i Borgå skulle äventyra Borgå sjukhus ställning.

YLE - 02 feb 17 kl. 12:47

Organisk kemi har varit ett ämne vid ÅA i snart 100 år

Ett av de ämnen som funnits ända sedan starten vid Åbo Akademi är organisk kemi. - Vi fortsätter den tradition som började för snart 100 år sedan. Men visst är vardagen i dag lite mer avancerad än den var då, säger universitetslektor Tiina Saloranta-Simell.

YLE - 02 feb 17 kl. 16:44

Andelsbanken Raseborg minskar på traditionella kassatjänster

Det är bara kontoret i Ekenäs som framöver håller sina kassatjänster öppna fem dagar i veckan. I Kimito, Hangö och Karis handskas man med kontanter över disk bara tre dagar i veckan. Det är måndagar, onsdag och fredagar kassatjänsterna håller öppet i Kimito, Hangö och Karis.

Blekinge Läns tidning - 02 feb 17 kl. 18:19

Debutanter utmanar i Melodifestivalen

Flera erfarna schlagerrävar medverkar i Melodifestivalens första deltävling. Men det är nykomlingarna som det snackas mest om. – Jag tror att det är det här som tävlingen behöver, säger debutanten Adrijana om sitt bidrag..

BT - 03 feb 17 kl. 01:30

Ger fem nyanser av kärlek

En händelse under tjänstgöringen med en norsk bataljon i Libanon har präglat Atle Johansens liv. Föreläsaren och livscoachen fick en ny insikt som han burit med sig genom livet..

GöteborgsPosten - 21 nov 16 kl. 04:21

Springsteen hånar blivande vicepresident

Artisten Bruce Springsteen ger sig in i kontroversen kring musikalen "Hamilton"..

SmålandsPosten - 22 jan 17 kl. 21:40

87-åring vann strid om färdtjänst

Förvaltningsrätten i Växjö kör över Länstrafiken Kronoberg och ger en 87-årig man rätt till färdtjänst. Mannen ser dåligt, har svårt att gå och bor långt från en busshållplats..

Skånskan - 02 feb 17 kl. 09:00

Ny rektor ska leda Balderskolan rätt

ERWP.fif(0)STAFFANSTORP
Louise Öst är ny rektor för Balderskolan i Staffanstorp. Hon har som projektledare drivit förändringsarbetet på skolan sedan i augusti.

Västerbottens Folkblad - 02 feb 17 kl. 10:00

[PLUS] ”Så ska det förstås inte vara”

Det säger Fredrik Stenberg, ordförande för- och grundskolenämnden..

Expressen - 02 feb 17 kl. 15:31

700 000 hushåll har fel elavtal: ”Byt nu direkt”

700 000 hushåll har fel elavtal. Nu måste elbolagen börja upplysa dig om du betalar ett för högt pris. Men det är inte alltid lätt att veta vilket elbolag man ska välja.

YLE - 02 feb 17 kl. 15:50

Det blir kallt igen - nästa vecka

Vintern gör sig påmind med besked nästa vecka i Finland. I delar av landet kan det bli sträng kyla, säger Yles meteorolog Teni Hellinen. På måndag nås Finland av ett kraftigt högtryck österifrån.

YLE - 02 feb 17 kl. 16:26

Renoveringen av Vasa ishall sväller - notan väntas bli minst 10 miljoner euro

Renoveringen av Vasa ishall väntas kosta minst 10 miljoner euro. Det är mer än man räknade med från början men ingen överraskning för samkommunen Vasaregionens arenor. Enligt Kaisa-Leena Ahlroth, direktör för Vasaregionens arenor, vet man ändå inte i det här skedet exakt vad renoveringen av ishallen kommer att kosta.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 17 kl. 17:43

Skadade duon med i VM-truppen

Skadade Maria Pietilä Holmner och André Myhrer finns med i truppen till alpina VM i St Moritz. – Hon mår bra. Hon har hållit humöret uppe hela tiden och fått bra hjälp hela tiden uppe i Östersund.

YLE - 02 feb 17 kl. 21:05

Vasabon Oskar Mendelin nöjd med sin insats i kockfinal

Vasabon Oskar Mendelin placerade sig på en delad fjärdeplats i finalen i tävlingen Årets kock som gick av stapeln i Malmö på torsdagen. Åtta kockar deltog i finalen och de tre bästa utsågs i tävlingen medan de övriga delade på fjärdeplatsen. I finalen ingick två tävlingsmoment.

GT - 03 feb 17 kl. 00:06

Beskedet om Frölundakaptenen efter toppmötet

Joel Lundqvist missade toppmötet med Växjö på grund av sjukdom.Men Frölundakaptenen förväntas vara tillbaka redan mot Färjestad och Sparta Prag i CHL-finalen.– Chanserna är goda, säger Roger Rönnberg..

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med.

Barometern - 03 feb 17 kl. 00:09

Specialjobben lyfter Groths mot nya rekord

Standardskåpen säljer bra – men det är inom specialsegmentet som Groth Kaross i Mönsterås växer. ”Vi gör bästa resultatet på många år”, säger vd Daniel Thelaus..

Expressen - 03 feb 17 kl. 00:16

Matchhjälten: ”Den svettigaste räddningen jag gjort”

Åttonde raka hemmasegern och utökad serieledning.Joacim Eriksson storspelade i målet när Växjö vände och slog Frölunda på straffar i toppmötet.– Det känns som att detta kan vara ett lag som vi kan möta i slutspelet.

SR - 03 feb 17 kl. 00:00

USA:s FN-ambassadör fördömer rysk aggression i Ukraina

USA höjer tonen mot Ryssland efter de senaste blodiga drabbningarna i östra Ukraina och säger att sanktionerna kvarstår..

GöteborgsPosten - 03 feb 17 kl. 00:24

Frölunda-stjärnan: "Inte alls otänkbart"

Växjö vann en underhållande toppmatch mot Frölunda. Och Johan Sundström tror mycket väl att mötet kan ha varit en försmak på en kommande SM-final. – Inte alls otänkbart, säger han till GP..

Barometern - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).

YA - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).

BT - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).

Kristianstadsbladet - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).

Sydöstran - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).

Blekinge Läns tidning - 03 feb 17 kl. 00:07

Kommunalråd: Kräv språkundervisning

Flera kommuner efterlyser förändringar kring flyktingmottagandet. Staten ger inte tillräckliga förutsättningar för "smidigt mottagande, snabb etablering och stark integration", skriver fyra moderata kommunalråd på DN Debatt, och listar nio punkter med förslag.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.