Johan Hansing

Thursday, 21 June, 14:04

Nyheter om Johan Hansing

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 11 jul 17 kl. 18:29

Förslag om bankunion med EU om två år

Regeringen siktar på att ha utvärderat möjligheten att gå med i EU:s bankunion inom två år. Ett sådant steg skulle innebära stora förändringar för banksystemet, enligt Bankföreningens chefekonom Johan Hansing..

Dagens PS - 23 maj 17 kl. 10:53

”Inte ens högutbildade” kommer att ha råd

I en debattartikel i Dagens Industri ifrågasätter Svenska Bankföreningens vd Hans Lindberg och chefsekonomen Johan Hansing regeringens förslag om ett utökat mandat för Finansinspektionen att vidta åtgärder för att parera finansiella obalanser på kreditmarknaden. I realiteten riskerar svenska hushåll bli mer reglerade än under början 1980-talet, skriver de och syftar framför allt på ett eventuellt lagstadgat skuldkvotstak. Ett sådant tak skulle innebära att banker förbjuds att låna ut mer än sex gånger en persons disponibla inkomst.

DI - 22 maj 17 kl. 21:05

Bankföreningen: Inte ens högutbildade kommer få köpa bostad

En nyutbildad lärare kan köpa en bostad för max 1,5 Mkr om ett skuldkvotstak införs. För en ingenjör blir taket 2 Mkr. Skatteinkomsterna minskar med 10 miljarder kronor.

Dagens PS - 09 maj 17 kl. 08:13

Utlandsflytt jackpot för Nordea

Om Nordea gör slag i saken och flyttar huvudkontoret till Finland till följd av regeringens aviserade höjning av bankavgifterna minskar kostnadstrycket rejält för banken. ”Generellt sett är kraven striktare i Sverige på nästintill alla områden”, säger Bankföreningens chefsekonom Johan Hansing till tidningen. Enligt det förslag på nya bankavgifter till den så kallade resolutionsreserven som nu är aktuellt skulle Nordea, enligt bankens egna beräkningar, få betala en årsavgift på 5,5-6 miljarder kronor från 2019.

SvD - 25 feb 17 kl. 06:30

”Svenska banker gör inga övervinster”

I fjol var bankernas genomsnittliga avkastning på eget kapital 11,5 procent. Det kan jämföras med snittet för andra före­tag som låg på 13,7 procent. Vi ställer oss frågan på vilka grunder det tycks ha etablerats en myt om att bankerna gör ”övervinster”, skriver Hans Lindberg och Johan Hansing, Svenska Bankföreningen..

Dagens PS - 28 feb 17 kl. 08:33

Bankjublet blev kortvarigt

DagensPS.se har nyss berättat att regeringen skrotar bankskatten efter massiv kritik från remissinstanser. Men om bankerna trodde att faran var över hade de fel.

DI - 30 okt 14 kl. 11:29

Amorteringssamtal läggs på is

Sannolikheten för ett lagstiftat amorteringskrav har ökat. Det menar Bankföreningens chefsekonom Johan Hansing. Diskussionerna med FI och andra myndigheter kring en amorteringsrekommendation ligger nu helt på is sedan Konkurrensverket inledde sin granskning..

BT - 19 sep 14 kl. 12:48

FI tvingar banker visa snittränta

Finansinspektionen tvingar bankerna att redovisa vilken genomsnittsränta som låntagarna i banken faktiskt får betala. - Det är lättare att tjäna pengar när priset är luddigt, säger Malin Omberg på FI.Bankernas listpriser för bolån är missvisande, tycker Finansinspektionen.

Cornucopia - 11 jul 14 kl. 11:54

Bankföreningen: "Folk har inte råd att amortera"

Bankföreningens chefsekonom Johan Hansing vill inte se att de utlovade amorteringskraven genomförs. Han menar att folk helt enkelt inte har råd att betala av på sina skulder längre.

Från Bonnier/DN eller Public Service/SVT:"Att införa omfattande och retroaktiva krav på amortering skulle kunna få till effekt att låntagare kraftigt måste minska sin konsumtion eller i värsta fall inte har råd att bo kvar"Ja, det var ju en sund situation.

Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 13:13

Snart kan alla tvingas amortera

Allt fler vill tvinga svenskarna att amortera mer och politiker från båda sidor är öppna för förändringen. Myndigheterna utreder nu om ett amorteringskrav skulle kunna omfatta både nya och gamla lån.Men Bankföreningen är skeptisk.

TA - 10 jul 14 kl. 13:13

Snart kan alla tvingas amortera

Allt fler vill tvinga svenskarna att amortera mer och politiker från båda sidor är öppna för förändringen. Myndigheterna utreder nu om ett amorteringskrav skulle kunna omfatta både nya och gamla lån.Men Bankföreningen är skeptisk.

BT - 10 jul 14 kl. 13:13

Snart kan alla tvingas amortera

Allt fler vill tvinga svenskarna att amortera mer och politiker från båda sidor är öppna för förändringen. Myndigheterna utreder nu om ett amorteringskrav skulle kunna omfatta både nya och gamla lån. Men Bankföreningen är skeptisk.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 11:52

Riksgäldschefen varnar för bankkrav

Riksgäldsdirektören Hans Lindblad varnar för att alla nya kapitalkrav och nya regleringar i banksektorn sammantaget kan vara på väg att gå för långt.
Bland annat ifrågasätter han Finansinspektionens senaste förslag om att lägga på ett nytt krav på en så kallad kontracyklisk buffert. - Bufferten är tänkt att aktiveras i en uppgångsfas, där man har en stark och expanderande och kredittillväxt.

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 14 kl. 11:52

Riksgäldschefen varnar för bankkrav

Riksgäldsdirektören Hans Lindblad varnar för att alla nya kapitalkrav och nya regleringar i banksektorn sammantaget kan vara på väg att gå för långt.
Bland annat ifrågasätter han Finansinspektionens senaste förslag om att lägga på ett nytt krav på en så kallad kontracyklisk buffert. - Bufferten är tänkt att aktiveras i en uppgångsfas, där man har en stark och expanderande och kredittillväxt.

BT - 22 maj 14 kl. 11:52

Riksgäldschefen varnar för bankkrav

Riksgäldsdirektören Hans Lindblad varnar för att alla nya kapitalkrav och nya regleringar i banksektorn sammantaget kan vara på väg att gå för långt. Bland annat ifrågasätter han Finansinspektionens senaste förslag om att lägga på ett nytt krav på en så kallad kontracyklisk buffert.- Bufferten är tänkt att aktiveras i en uppgångsfas, där man har en stark och expanderande och kredittillväxt.

BT - 21 maj 14 kl. 18:46

Chefekonom sågar FI:s förslag

Storbankerna bör ha byggt upp en extra konjunkturstyrd buffert redan sommaren 2015, enligt ett besked från FI-chefen Martin Andersson. Bankföreningens chefekonom sågar förslaget. Buffertkravet slår mot alla banker oavsett storlek och affärsmodell, varnar Johan Hansing, chefekonom på Bankföreningen.

HBL - 16 maj 14 kl. 18:22

Svenska bankbonusar kan halveras

Regeringen i Sverige föreslår sänkt bonustak i banker till högst 100 procent av årslönen. Det är en halvering jämfört med det tak som över tusen svenska banktjänstemän fått löfte om under våren.Men än är inte sista ordet sagt.

BT - 16 maj 14 kl. 14:58

Bankbonusar kan halveras

Regeringen föreslår sänkt bonustak i banker till högst 100 procent av årslönen. Det är en halvering jämfört med det tak som över tusen svenska banktjänstemän fått löfte om under våren. Men än är inte sista ordet sagt.

DI - 17 jun 13 kl. 15:52

Bankföreningen: Avtal ska följas

Reaktionerna från bankerna är försiktiga på det nya förslaget. "Grundprincipen måste vara att avtalet mellan banken och kunden ska följas", säger Johan Hansing som är avdelningschef på Bankföreningen..

Opinionen.se - 27 mar 13 kl. 06:22

Finansinspektionen ? en vinstmaskin

Finansinspektionen (FI) har de senaste åren kraftigt höjt avgifterna som tas ut av de företag som står under myndighetens tillsyn. 2012 fick FI 310 miljoner kronor i anslag, samtidigt drog man in 332 miljoner på årliga avgifter, skriver Dagens Industri. En orsak till överdebiteringen är att FI under tidigare år haft för låga avgifter, ett underskott som nu ska kompenseras.

Kristianstadsbladet - 27 mar 13 kl. 06:19

Finansinspektionen - en vinstmaskin


Finansinspektionen (FI) har de senaste åren kraftigt höjt avgifterna som tas ut av de företag som står under myndighetens tillsyn.2012 fick FI 310 miljoner kronor i anslag, samtidigt drog man in 332 miljoner på årliga avgifter, skriver Dagens Industri. En orsak till överdebiteringen är att FI under tidigare år haft för låga avgifter, ett underskott som nu ska kompenseras.

Affärsvärlden - 28 feb 13 kl. 13:29

"Bonusfrågan har aldrig varit viktig för oss"

Efter närmare ett års förhandlingar är Basel 3-paketet i hamn. Att bonusfrågan därför sätts i fokus gör Bankföreningens chefsekonom Johan Hansing "paff"..

DI - 23 apr 15 kl. 09:38

Johan Hansing: Slopat krav ökar osäkerhet

Beskedet om att Finansinspektionen drar tillbaka sitt förlag om amorteringskrav ökar osäkerheten om vad som ska gälla.Det säger Bankföreningens tillförordnade vd, Johan Hansing, till Nyhetsbyrån Direkt..

Nyhetsverket - 16 feb 12 kl. 08:06

Bankföreningen attackerar Borg

Bankföreningen attackerar finansminister Anders Borg sedan denne kritiserat banksektorn för bristande konkurrens. - Vi önskar att Anders Borg istället förde en seriös dialog direkt med branschen säger föreningens tillförordnade vd Johan Hansing, skriver DN..

Affärsvärlden - 16 feb 12 kl. 08:18

Bankföreningens vd till attack mot Anders Borg

Anders Borg har flertalet gånger uttalats sig kritiskt mot bankerna och deras höga marginaler. Nu ryter Bankföreningens vd Johan Hansing ifrån och kräver en seriös debatt..

DN - 14 feb 12 kl. 09:14

?Svårt konkurrera med bolån?

Bolånepriserna är svåra att konkurrera med, anser Johan Hansing, tillförordnad vd på Svenska bankföreningen..

Nya Wermlands Tidningen - 14 feb 12 kl. 07:49

"Ingen bank kan på sikt överleva utan nöjda kunder"

Det finns ingen anledning att misstro sin bank, säger Johan Hansing, tillförordnad vd på branschorganisationen Svenska bankföreningen. ? Det finns ingen annan bransch där kunden är lika nöjd med sin aktör som just banker..

Sydsvenskan - 16 aug 11 kl. 11:37

FI kan få mer pengar

Foto: Scanpix
Regeringen ska föreslå mer resurser till övervakningen av finansmarknaderna, skriver finansminister Anders Borg, finansmarknadsminister Peter Norman och finansutskottets Anna Kinberg Batra på DN Debatt i dag.
STOCKHOLM. ?

BT - 28 jul 11 kl. 07:11

Blancolånen ökar

De svenska hushållen fortsätter att låna allt mer till konsumtion. I juni uppgick lånen utan säkerhet, blancolånen, till 161 miljarder kronor. Den årliga tillväxttakten var 3,3 procent, skriver Dagens industri.

BT - 06 jul 11 kl. 16:06

Banker riskerar missa stresstest

Nya stresstester av EU:s ledande banker är klara.
Nästan var tredje europeisk storbank väntas inte klara testerna, som visar hur bankerna skulle klara allvarliga kriser.
Mångmiljardbelopp står på spel, eftersom testerna kan leda till nya kapitalkrav på banker - fast troligen inte på de svenska storbankerna.

BT - 06 jul 11 kl. 14:28

EU:s banker testas

Nya stresstester av EU:s ledande banker är klara. Resultaten väntas från EU-myndigheten EBA inom kort.
Mångmiljardbelopp står på spel, då testerna kan leda till nya kapitalkrav på banker - fast troligen inte på de svenska storbankerna.

DN - 01 feb 11 kl. 13:19

Strid om hårdare bankregler

Sverige måste snabba på med hårdare krav på banker, gå före utlandet och kanske även ta i ännu mer än i andra länder, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Svenska Bankföreningens chefekonom Johan Hansing är kritisk..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.