Jimmie

Wednesday, 24 October, 06:49

Nyheter om Jimmie

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 03 okt 18 kl. 17:27

Åkesson kan tänka sig att avgå

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) kan tänka sig att avgå från sin position om det skulle gynna hans parti. – I ett hypotetiskt sammanhang skulle jag möjligen kunna fråga partiet om de tycker att det är en bra idé, säger Åkesson till Aftonbladet..

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 18 kl. 18:00

Skånska M-toppar till Ulf Kristersson: Snacka med Jimmie Åkesson!

"Vi måste vara beredda att samtala och förhandla med SD", säger Lars-Ingvar Ljungman..

Dagen - 08 aug 18 kl. 16:47

Var tog den kristna kärleken vägen?

Det som på riktigt oroar mig är ni som gör att mina barn riskerar att få växa upp i ett Sverige styrt av värderingar som Jimmie Åkessons, skriver Magnus Helmner..

SVT - 08 sep 18 kl. 08:11

Jan Scherman: ”Häpnadsväckande och olyckligt”

SVT:s avståndstagande från Jimmie Åkessons (SD) uttalande i partiledardebatten om invandring är ytterst allvarligt. Det anser den tidigare TV4-chefen och mångåriga SVT-medarbetaren Jan Scherman. – Det är häpnadsväckande och olyckligt, säger han till SVT Nyheter..

DI - 08 sep 18 kl. 15:25

Annie Lööf om bråket: ”Fler borde slått näven i bordet”

Efter bråket i SVT:s slutdebatt står det nu klart att det blir en ny debatt mellan Annie Lööf och Jimmie Åkesson om migrationspolitiken. Lööf slog näven i bordet under gårdagens debatt, något hon tycker att fler partiledare borde ha gjort..

DI - 25 sep 18 kl. 13:00

Vänsterledaren välkomnar Åkesson besked - öppnar för Löfven

SD-ledaren Jimmie Åkessons besked är Stefan Löfvens chans till en ny regeringsperiod, anser Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. .

Sydsvenskan - 14 sep 18 kl. 17:00

En miljon svenskar röstade inte på SD:s nationalistiska själ

Jimmie Åkessons bedrift: Två projekt i ett och samma parti..

DN - 15 sep 18 kl. 18:31

Åkesson: Vi är beredda att se till att det blir nyval

HERNING/DANMARK. Om Sverigedemokraterna inte ges inflytande i svensk politik är partiet inte främmande för att medverka till nyval. Det förkunnade Jimmie Åkesson inför ett par tusen bundsförvanter på Dansk Folkepartis riksårsstämma på lördagen..

Expressen - 01 sep 18 kl. 21:45

Kristersson om Bildts hjälp: ”Bra att han tar debatten”

Moderaterna rasar i Expressen/Demoskops senaste opinionsmätning.För att rädda partiet kliver den tidigare statsminisern Carl Bildt (M) in i valspurtens slutskede.I morgon möter han Jimmie Åkesson i en debatt – men han avfärdar att det skulle vara en paniklösning från partiets sida.

SVT - 27 sep 18 kl. 20:53

Jimmie Åkesson: Det har pratats väldigt mycket om kaffe och kaka

– Det är en av mina få svagheter, just kaffebönor, så det blir det i dag menar talmannen Andreas Norlén. När det var dags för talmansrunda serverade Norlén kaffe och kakor i tur och ordning efter partistorlek, till samtliga partiledare. Ulf Kristersson (M) titulerade sig själv som hardcore eftersom han väljer kaffe framför te och när det var Annie Lööfs (C) tur, var det istället hon som serverade talmannen kaffe..

Expressen - 14 sep 18 kl. 19:31

Så ska Jimmie Åkesson stötta Danskt folkeparti

Genom att hålla tal på Dansk folkepartis riksårsmöte vill Jimmie Åkesson (SD) visa sitt stöd för partiet, inför det danska valet 2019.På Twitter uttrycker Mikael Eriksson, Åkessons stabschef, sin positivitet inför mötet.”Ser fram emot att få träffa våra vänner igen”, skriver Eriksson i tweeten..

Expressen - 18 sep 18 kl. 07:21

SD vill att Björn Söder får fyra nya år som talman

SD-ledaren Jimmie Åkesson svar inför alliansledarnas möte i dag: Den kontroversiella riksdagsledamoten Björn Söder föreslås inom kort till posten som andre vice talman i ytterligare fyra år, erfar Expressen. – Vi utgår från praxis att tredje största parti erhåller den platsen, säger en källa nära partiledaren Jimmie Åkesson. .

Expressen - 02 sep 18 kl. 11:42

Stefan Löfvens nya konflikt med SD

Här är Socialdemokraternas och Stefan Löfvens nya känga mot Sverigedemoraterna:De anklagar Jimmie Åkesson för att vilja avskaffa det kommunala utjämningssystemet.– Alla kommuner förlorar på SD:s förslag, säger Ardalan Shekarabi på en pressträff. .

Expressen - 02 sep 18 kl. 11:42

Löfvens nya känga mot Åkesson och Kristersson

Stefan Löfven har kritiserat Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i hårda ordalag.På en pressträff under söndagen går statsministern till attack mot Moderaterna – och deras ekonomiska politik:– Om Ulf Kristersson läst Robin Hood, så läste han den baklänges. Samtidigt gav statsministern fler vallöften:– Vi lägger till pengar från statskassan så att de som har arbetat ett helt yrkesliv, och ändå inte får ihop det – ni ska ha ytterligare 5 000 kronor efter skatt.

Kristianstadsbladet - 02 okt 18 kl. 11:59

Politik: Krav på talmannen att bryta dödläge

Både SD-ledaren Jimmie Åkesson och Centerledaren Annie Lööf anser att talmannen nu behöver agera för att bryta det låsta läget i regeringsfrågan..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 11:07

Åkesson: Talmannen måste agera

SD-ledaren Jimmie Åkesson anser att talmannen nu behöver ta initiativ för att bryta det låsta läget..

UNT - 02 okt 18 kl. 11:05

Åkesson: Talmannen måste agera

SD-ledaren Jimmie Åkesson anser att talmannen nu behöver ta initiativ för att bryta det låsta läget..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 11:38

Krav på talmannen att bryta dödläge

Både SD-ledaren Jimmie Åkesson och Centerledaren Annie Lööf anser att talmannen nu behöver agera för att bryta det låsta läget i regeringsfrågan..

UNT - 02 okt 18 kl. 11:37

Krav på talmannen att bryta dödläge

Både SD-ledaren Jimmie Åkesson och Centerledaren Annie Lööf anser att talmannen nu behöver agera för att bryta det låsta läget i regeringsfrågan..

YA - 31 aug 18 kl. 19:54

Åkesson fyllde Stortorget och lovade förändring

Mer än 500 personer hade samlats på Stortorget för att lyssna på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. – Både den borgerliga och den nuvarande regeringen har lett oss mot en katastrof. Nu är det bara nio dagar kvar innan det är över, sade han..

DN - 02 okt 18 kl. 08:37

Sjöstedt: Socialdemokratisk enpartiregering den naturliga lösningen

Jonas Sjöstedt (V) vill ha socialdemokratisk enpartiregering, medan S kommer fortsätta arbeta för en blocköverskridande regering.  Moderaterna står fast vid sin linje om en alliansregering utan stöd av SD. Samtidigt säger Jimmie Åkesson att han fått ”många och tydliga signaler” från moderata riksdagsledamöter.

SR - 02 okt 18 kl. 08:56

Jimmie Åkesson: Får många signaler från moderatern

Försöken att få till en regering i Sverige fortsätter i dag drygt tre veckor efter valet. Om en halvtimme startar den andra så kallade talmansrunda där partiledarna en efter en träffar talman Andreas Norlén för korta samtal..

Expressen - 27 aug 18 kl. 06:47

Lööf och Åkesson går starkt bland kvinnor – M backar

Annie Lööf och Jonas Sjöstedt lyckas bäst bland kvinnorna just nu. Gudrun Schyman har på ett år tappat sitt starka stöd bland kvinnliga väljare och Ulf Kristersson har åter gjort Moderaterna till ett mansparti. Samtidigt finns det tecken på att Jimmie Åkesson är på väg att bryta ny mark bland kvinnor för Sverigedemokraterna..

GöteborgsPosten - 11 sep 18 kl. 10:39

Bono hånade Jimmie Åkesson från scenen

När U2 spelade i Paris på söndagskvällen hånade sångaren Bono Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson med upprepade Hitler-hälsningar..

DN - 24 sep 18 kl. 11:48

Åkesson om S-beskedet: ”En bestraffning”

SD tolkar S-beskedet att stoppa Sverigedemokraternas kandidat till andre vice talmansposten som en reaktion på Sverigedemokraternas stöd till Moderaternas Andreas Norlén.  – Jag ser det som en bestraffning för att vi tydligt har deklarerat vad vi tänker göra, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson. .

DN - 25 sep 18 kl. 08:08

Åkesson: Alliansen inget regeringsalternativ

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson går till hårt angrepp mot Alliansen, och menar att det inte är ett regeringsalternativ.  – Det finns ju knappt något som är Alliansen längre. De är inte överens om särskilt mycket, säger han i SVT:s Morgonstudion..

Kristianstadsbladet - 01 sep 18 kl. 15:28

SD-ledaren möttes av dånande applåder

Jimmie Åkesson är trött på att vara i opposition. Han är beredd att vara med och styra landet om en vecka, sade han till ett välfyllt Lilla Torg på lördagsmorgonen. Runt 400 åhörare var på plats, enligt polisen..

Expressen - 18 aug 18 kl. 06:53

Åkessons dröm: Styra Sverige med M och KD

SD-ledaren Jimmie Åkesson hopp om ett nytt konservativt block med M, KD och SD ökar.– Det är inte alls omöjligt, säger han.Enligt den senaste Demoskopmätning skulle det nya blocket i svensk politik bli störst.

SR - 29 aug 18 kl. 10:26

Sverigedemokraterna presenterar valmanifest

Partiledare Jimmie Åkesson håller pressträff i riksdagen – tillsammans med ekonomiskpolitisk talesperson Oscar Sjöstedt, rättspolitisk talesperson Adam Marttinen och socialpolitisk talesperson Per Ramhorn. Följ Ekots rapportering här!.

Dagen - 14 aug 18 kl. 19:03

Runar Sögaard håller "väckelsemöte" med Jimmie Åkesson

Vill förmedla en mer rättvis bild av partiet. Kritiserar Livets ords pastor som nyligen varnade kristna för att rösta på SD..

DN - 14 sep 18 kl. 05:30

Andreas Johansson Heinö: SD:s framgång hade varit ännu större utan de andra partiernas anpassning

KOLUMNEN. Andreas Johansson Heinö är doktor i statsvetenskap, chef för Timbro förlag och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. På valnatten talades det om besvikna sverigedemokrater.

GöteborgsPosten - 10 sep 18 kl. 20:49

Åkesson: Kristersson bör fimpa L och C

SD-ledaren Jimmie Åkesson står fast vid att han inte släpper fram en Alliansregering som inte ger honom inflytande. Han anser att Moderaterna bör "fimpa" Centerpartiet och Liberalerna..

Expressen - 02 sep 18 kl. 14:30

Macron sågar Åkessons svar

Jimmie Åkesson ville inte svara på om han föredrar franske Macron eller ryske Putin.Nu ger Emmanuel Macron svar på tal i en intervju med SVT.– Det säger att den här partiledaren inte kan avgöra hur man rankar värderingar, säger den franske presidenten..

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 21:37

SVT:s ansvariga utgivare byts ut

Eva Landahl byts ut som ansvarig utgivare för SVT:s valvaka efter turerna runt partiledardebatten där SVT tog avstånd från ett uttalande av SD-ledaren Jimmie Åkesson. Åkesson har meddelat att han avböjer all medverkan i SVT under lördag och söndag..

SVT - 02 sep 18 kl. 23:11

Carl Bildt (M) och Jimmie Åkesson (SD) i debatt om swexit

I söndagens debatt mellan Sverigedemokraternas partiledare och den före detta utrikesministern Carl Bildt (M) enades politikerna inte om någonting. Enligt Bildt är det farligt för Sverige att lämna EU medan Sverige enligt Åkesson undermineras genom att stanna..

SVT - 05 sep 18 kl. 03:32

Jimmie Åkesson: ”Bra att det kommer före valet”

Sverigedemokraternas skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson hoppar av. Anledningen är avslöjanden i Aftonbladet om att han låtit skattebetalarna stå för privata taxiresor, boende för familjen på resor och en tur till partiledarens ”glitterfest”..

Sydsvenskan - 29 sep 18 kl. 23:39

Bono häcklade Åkesson i Köpenhamn

U2:s Bono har än en gång gett Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson en satirisk känga. Under lördagens spelning i Köpenhamn, iklädd rollen som sin djävulsliknande scenfigur "MacPhisto", nämnde sångaren Åkesson innan han räckte upp handen i en Hitlerhälsni.

SVT - 29 aug 18 kl. 16:50

Utrikesministern: ”Otroligt viktigt att det finns satir”

Utrikesminister Margot Wallström är en av flera politiker som reagerat på Jimmie Åkessons uttalande i Morgonpasset i P3 på onsdagen. – Det är mycket allvarligt, det är bra att vi reagerar, säger Margot Wallström..

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 12:51

SD röstar nej till Kristersson

Jimmie Åkesson trycker på röd knapp för alliansregeringen under talmansrundan. Det här rapporterar flera medier, som rapporterar live från händelserna i riksdagen. Som läget är nu får alliansen inte Sverigedemokraterna bakom sig och beskedet från SD:s partiledare Jimmie Åkesson är att Ulf Kristersson får nej till statsministerposten från Sverigedemokraterna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.