Jimmie

Sunday, 22 July, 23:45

Nyheter om Jimmie

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 07 jul 18 kl. 18:18

Jimmie Åkesson: ”Vi måste betrakta oss som svenska”

Under Almedalsveckan har partiledare från höger till vänster attackerat Sverigedemokraternas syn på svenskheten. Jimmie Åkesson (SD) kallar debatten för ett intellektuellt haveri. – Men ska vi kunna bygga ett sammanhållet Sverige långsiktigt, så kan inte människor i väldigt hög grad i Sverige betrakta sig som iranier eller kurder eller vad det nu är, säger han..

Västerbottens Folkblad - 11 jul 18 kl. 07:30

Lövens ligarival jagar Jimmie Ericsson

Det blev ingen fortsättning för Jimmie Ericsson i Skellefteå AIK. Kan han i stället vara på väg till hockeyallsvenskan? Norran skriver i alla fall att Vita Hästen varit i kontakt med veteranen, och hänvisar till en artikel på nt.

DI - 07 jul 18 kl. 18:50

Jimmie Åkesson håller dörren öppen i höst

Det var en kaxig SD-ledare som äntrade Almedalsscenen på lördagskvällen. "Ett tag funderade jag på att stanna hemma med familjen i stället för att åka hit. Alla pratar om oss ändå", sade Jimmie Åkesson..

Expressen - 14 jun 18 kl. 14:49

Åkesson anklagade Löfven för "falskt skryt" i ny debatt

Dagen efter partiledardebatten möttes Stefan Löfven och Jimmie Åkesson återigen i en hätsk debatt i riksdagens talarstol.SD-ledaren anklagade Löfven för att stå och skryta samtidigt som funktionsnedsatta barn inte får den vård de behöver.– Någon gång måste det bli sans och balans i diskussionen, slog statsministern då fast.

DN - 13 jun 18 kl. 11:28

Lööf och Åkesson i bråk om rasism

Centerns Annie Lööf och SD:s Jimmie Åkesson hamnade i en hård ordväxling om rasism under riksdagens partiledardebatt. C-ledaren pekade på uttalanden som gjorts av ledande sverigedemokrater. – Är det inte rasism att hetsa mot personer av annan etnicitet?

SR - 30 jun 18 kl. 03:00

Mediernas fokus på SD växer

Det är inte bara i opinionen som Sverigedemokraterna växer. Partiet och dess ledare Jimmie Åkesson nämns allt mer i både nyhetsmedier och sociala medier. Det visar det senaste resultatet från Mediemätaren som Sifo gör för Ekot.

DN - 07 jul 18 kl. 18:37

Livefaktakoll: Jimmie Åkessons tal i Almedalen

Lördag är Sverigedemokraternas dag i Almedalen och Jimmie Åkesson kommer att tala. DN faktakollar Jimmie Åkessons påståenden i realtid..

DN - 07 jul 18 kl. 19:28

Jimmie Åkesson om nazisterna: ”Ett gäng fega töntar”

Under sitt tal i Almedalen gick Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till attack mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.  ”Nazism kan aldrig vara nationalism.”, sa Åkesson.

Cornucopia - 29 jun 18 kl. 13:15

Analys: Alliansen kan inte bilda regering

Efter det senaste dygnets utspel och efterföljande kappvändande har vi fått facit på att alliansen kan inte bilda regering efter valet. De enda två möjliga statsministerkandidaterna är S eller SD. Bra jobbat av alliansen att så här tidigt förklarat detta.

DI - 07 jul 18 kl. 18:50

Följ Jimmie Åkessons tal i Almedalen

Det är Sverigedemokraternas dag i Almedalen i Visby. Di sänder live när Jimmie Åkesson håller tal. .

DN - 29 maj 18 kl. 20:01

DN/Ipsos: Förtroendet faller för Stefan Löfven

Förtroendet faller för S-ledaren Stefan Löfven i DN/Ipsos majmätning, från 40 till 34 procent. Bland män är förtroendet nu större för Jimmie Åkesson (SD) än för statsministern. Andelen som sätter tilltro till SD-ledaren har fördubblats sedan förra valet..

DN - 07 jul 18 kl. 10:52

Just nu: Pressträff med Jimmie Åkesson (SD) i Almedalen

Lördagen är Sverigedemokraternas dag i Almedalen i Visby. Partiledaren Jimmie Åkesson har presskonferens klockan 11..

Expressen - 29 maj 18 kl. 08:47

Jimmie Åkesson: "Sverige kommer alltid ha invandring"

Sverige kommer alltid ha invandring, enligt Jimmie Åkesson.Men för att bli svensk medborgare måste man göra sig förtjänt av det, enligt SD-ledaren – som listade flera kriterier.– Även när jag och Sverigedemokraterna får bestämma så kommer vi att ha invandring, säger Jimmie Åkesson i SVT:s "Tal till nationen"..

DN - 13 jun 18 kl. 13:35

Björklund kritiserar M-ledaren: ”Spelar SD i händerna”

Jan Björklund (L) är kritisk till att M-ledaren Ulf Kristersson inte tog replik på SD:s Jimmie Åkesson i riksdagens partiledardebatt. – Jag tror att det spelar SD i händerna, säger Liberalernas ledare..

BT - 17 jun 18 kl. 19:48

Kan en same vara svensk? – vi väntar på ditt svar, Åkesson

Det är förstås vämjeligt att frågan om judars och samers ”svenskhet” alls diskuterats hett i helgen, men när det nu förhåller sig så är den verkligt intressanta frågan: Varför är Jimmie Åkesson tyst?.

Sydöstran - 24 jun 18 kl. 17:17

Rösta SD för sänkt skatt

Sverigedemokraterna, SD, är höginkomsttagarnas vän. Partiet vill sänka skatten för dem, med 46 000 kronor per år för de som tjänar 100 000 kronor i månaden. En halv månadslön, nästan fyra tusen kronor i månaden, vill Jimmie Åkessons parti ge den gruppen i sänkt skatt..

Barometern - 07 jul 18 kl. 20:33

Mats Andersson: Jimmie Åkesson strålar av självförtroende

Det sägs att det lyser om idrottsmän i riktigt bra form. Det är att ta i alldeles för mycket att säga att det lyser om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Men, Jimmie Åkesson strålar av självförtroende.

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 20:50

Jimmie Åkessons frustration lyser igenom

Jimmie Åkesson skojar om att han inte ens behövt åka till Almedalen – alla dagar är ju Sverigedemokraternas dagar ändå. Självförtroendet är förvisso påtagligt, men frustrationen över att han inte får vara med och bestämma lyser igen..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 19:38

Eftersnack: GP sänder direkt efter Jimmie Åkessons tal i Almedalen

Jimmie Åkesson går till val på ett "modernt folkhem". Hur väl lyckades han förmedla den idén under sitt tal i Almedalen? GP:s Arne Larsson, Karin Jansson och Jonas Hinnfors analyserar..

DN - 07 jul 18 kl. 18:37

Följ DN:s försnack inför Jimmie Åkessons tal

Lördag är Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Följ DN:s försnack inför partiledare Jimmie Åkessons tal..

Skånskan - 23 jun 18 kl. 16:00

Bertils bästa

Glad Midsommar! Hittar folk några blommor att plocka i dag? I princip allt är redan avblommat, vissnat eller förtorkat.

Sydsvenskan - 13 jun 18 kl. 06:00

M-ledaren kritiseras efter debatt

Moderatledaren Ulf Kristersson kritiseras för att inte ha gått upp mot SD-ledaren i partiledardebatten. – Jag är besviken, säger Liberalernas Jan Björklund. Samtliga partiföreträdare tog replik på Jimmie Åkesson – utom Ulf Kristersson, vilket väckte rea.

DN - 15 jun 18 kl. 18:19

SD: Inför obligatorisk förskola i utanförskapsområden

I sitt tal under Järvaveckan presenterar Jimmie Åkesson (SD) tre förslag för att stärka barns rättigheter mot islamism. Ett är att införa obligatorisk förskola för de som lever i utanförskapsområden med utrikesfödda föräldrar.   – Barn med invandrarbakgrund förtycks, hålls nere och stängs ute från majoritetssamhället, säger Åkesson till DN.

SR - 05 maj 18 kl. 19:30

Åkesson vill införa angiverilag

I en intervju i Sydsvenskan i dag väcker Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, liv i frågan om en angiverilag riktad mot tillståndslösa..

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 10:51

Ledarkollen: Är en svensk medborgare värd mer?

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och återger det viktigaste. Idag handlar det om EU och företagen, om styret i Västra Götaland, om SD, om människosyn och om Italiens nya regering. EU och företagen En bra och seriös ledarsida förstår betydelsen av att varva inhemska texter med mer utåtblickande och dörfjupande sådana.

Barometern - 19 jun 18 kl. 00:27

Miljonprogram blir miljardprogram

Miljonprogramsområdens skulle må bra av att byggas om. men både Stefan Löfven och Jimmie Åkesson överdriver lägenheternas dåliga skick och statsministern ger vallöften som står i strid med hyressättningssystemet..

UNT - 07 maj 18 kl. 13:00

Pinsam flathet inför Åkesson

Varför är programledare och andra politiker – utom möjligen Annie Lööf (C) – så flata inför Jimmie Åkessons kulturrasistiska uttalanden?.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. – EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

DN - 04 maj 18 kl. 21:03

Hemlösa mötte Åkesson med hyllningar – och svekdebatt

De är gamla, fattiga och utsatta. Och de har plötsligt hamnat i centrum för svensk politik. DN var med när hemlösa äldre svenskar hos organisationen ”Vid din sida” mötte SD-ledaren Jimmie Åkesson med hyllningar och en svekdebatt..

Barometern - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

Blekinge Läns tidning - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

SmålandsPosten - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

Sydöstran - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

BT - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

YA - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

Kristianstadsbladet - 17 jun 18 kl. 23:01

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. - EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.