Jimmie ��kesson

Saturday, 20 October, 05:57

Nyheter om Jimmie ��kesson

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 03 sep 18 kl. 18:39

SD-ledaren valspurtade i Jönköping

Jimmie Åkesson är för tillfället på besök i Jönköpings län. På måndagseftermiddagen höll han ett tal i Rådhusparken i Jönköping. Många fanns på plats för att lyssna på SD-ledaren och det förekom inga motdemonstrationer.

DN - 16 sep 18 kl. 19:30

Mark Weiner: SD-framgången är del av en revolution som liberaler nu måste ta på allvar

KOLUMNEN. Mark S. Weiner är professor i juridik vid Rutgers University.

DN - 14 sep 18 kl. 05:30

Andreas Johansson Heinö: SD:s framgång hade varit ännu större utan de andra partiernas anpassning

KOLUMNEN. Andreas Johansson Heinö är doktor i statsvetenskap, chef för Timbro förlag och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. På valnatten talades det om besvikna sverigedemokrater.

SR - 27 sep 18 kl. 13:17

SD inte rädda för nyval

En efter en kommer partiledarna till riksdagens talman Andréas Norlén idag för samtal om hur en ny regering kan se ut - alldeles nyss var det Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson: Jimmie Åkesson efter sitt möte med talmannen ....

Expressen - 08 sep 18 kl. 15:05

En avhyst under SD:s torgmöte

Jimmie Åkesson, SD, höll valtal på Kungstorget i centrala Göteborg på lördagsförmiddagen.Under talet passade han på att kritisera Ulf Kristersson, M.– Ulf Kristersson har lovat en ny regering.

Expressen - 23 sep 18 kl. 21:32

Alliansens väljare splittrade – i valet mellan S och SD

Alliansens väljare är djupt splittrade kring regeringsbilden. Bland Annie Lööfs C-väljare kan nästan 6 av 10 kan acceptera en regering där S ingår men färre än var tionde kan tänka sig SD. Samtidigt ser 3 av 10 moderata väljare Jimmie Åkesson som en möjlig minister, enligt DN/Ipsos..

Expressen - 23 aug 18 kl. 16:35

Fästmön om familjelivet med Jimmie Åkesson

Louise Erixon, 29, är kandiderande kommunalråd, småbarnsmamma och fästmö till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.Nu berättar hon om de hårda ungdomsåren i SD, privatlivet med Jimmie och ett familjeliv där Säpo, Säkerhetspolisen, skyddar varje steg de tar.– Vår son tror att alla har Säpo.

Expressen - 31 aug 18 kl. 18:01

M:s paniklösning i krisen: Carl Bildt möter Åkesson

En dålig valkampanj, otydliga budskap, viktiga strategiska misstag och en partiledare som inte går genom rutan. Den interna kritiken inom Moderaterna växer nu snabbt – samtidigt som krissiffrorna avlöser varandra. Partikamraternas förväntningar på Ulf Kristersson är skyhöga inför kvällens duell mot Stefan Löfven i SVT.

Dagens PS - 08 okt 18 kl. 11:23

Ledarkollen – Di: ”Prata med Åkesson”

Dagens ledarkoll handlar om det fortsatta politiska spelet, om islamismen i skolan, om vad som egentligen uppnåtts efter #metoo, om Kina och om att gifta sig… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Di: Tala med Åkesson Di skriver att man även bör tala med Jimmie Åkesson: ”Regeringsbildare Ulf Kristersson (M)  har sagt att han just nu inte tänker prata med Jimmie Åkesson. Det bör han göra.

Expressen - 07 aug 18 kl. 10:02

Nya namnen som ska fronta SD – vill förändra bilden om partiet

Under tisdagsmorgonen visade Sverigedemokraternas upp partiets valaffischer, som denna valrörelse är helt budskapslösa. I stället frontar bland annat riksdagsledamoten Angelica Bengtsson och riksdagskandidaten Yasmine Eriksson nu partiet jämte Jimmie Åkesson tillsammans med texten "SD2018". – Vi kommer att prata om nidbilden som finns om oss, sa kommunikationschefen Joakim Wallerstein om affischerna på pressträffen.

DI - 08 sep 18 kl. 18:11

Jimmie Åkesson bojkottar SVT till efter valet

Jimmie Åkesson avböjer all medverkan i SVT under lördag och söndag, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande..

SR - 27 sep 18 kl. 13:39

Låsta positioner under första talmanssamtalen

Talmansrundan med partiledarna om regeringsbildningen inleddes under förmiddagen. Den nye talmannen Andreas Norlén har hunnit träffa Socialdemokraternas Stefan Löfven, Moderaternas Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Både Stefan Löfven och Ulf Kristersson meddelade att de vill leda en regering..

SVT - 09 sep 18 kl. 05:33

Så rapporterar omvärlden inför det svenska valet

Det svenska valet får just nu stor plats i utländska massmedier. Framför allt när det gäller Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas framgångar. – Det är ett helt annat val än tidigare och intresset är stort, säger Hanne Skartveit, politisk redaktör på norska Verdens Gang, VG..

Expressen - 08 sep 18 kl. 13:28

Handslaget mellan S och L efter Åkessons utspel

Under gårdagens slutdebatt i SVT rök Annie Lööf, C och Jimmie Åkesson, SD ihop kring integrationsfrågan.Efter Åkessons utspel om att invandrare inte passar in på den svenska arbetsmarknaden tar nu två Göteborgspolitiker avstånd – genom ett symboliskt handslag.– Vi skakar hand på att vi står upp för att vi ska samtala våra partier emellan och agera för att hålla Sverigedemokraterna utanför att kunna påverka Sveriges Riksdag, säger Gunilla Carlsson, socialdemokratisk riksdagsledamot..

YA - 27 sep 18 kl. 00:01

Lars Mohlin: Kommunister, nazister och ett litet kärleksbrev till YA

Är Jonas Sjöstedt kommunist? Och är i så fall Jimmie Åkesson nazist? Och är det rätt av YA att ha hakkors i tidningen?

SVT - 12 aug 18 kl. 18:55

Åkessons (SD) svar till Löfven (S): ”Väldigt infantilt beteende”

Stefan Löfven (S) gick till angrep mot Sverigedemokraterna under hans sommartal i Norrtälje. S-ledaren påstod bland annat att SD splittrar landet och bidrar till spridningen av högerextrema åsikter. Uttalandet får nu mothugg av SD:s partiledare Jimmie Åkesson: – Höjden av hyckleri, skriver han i ett mejl till SVT Nyheter..

SVT - 29 aug 18 kl. 17:31

Hetsigt när partiledare debatterar migration

Det hettar till i Sveriges Radios partiledardebatt när migrationen diskuteras. – Du får lägga av med lögnretoriken, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till statsminister Stefan Löfven (S)..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 14:25

"Det går för sakta"

Jimmie Åkesson tror att det kommer ta lång tid att ändra samhällsutvecklingen. "Jag vet inte om jag ens vill tänka på hur det ser ut om 20 år", säger han..

Expressen - 30 aug 18 kl. 08:57

Jimmies vikingarock är kärlek och provokation

Jimmie Åkesson väljer Ultima Thule-låten "Fädernesland" till kultursidans sommarserie.Jens Liljestrand lyssnar på skränig vikingarock och lär sig älska Sverige..

Sydöstran - 25 sep 18 kl. 16:00

Sluta nu och prata strunt om varandra

Om jag kallar Sverigedemokraterna för nazister, med tanke på deras ursprung, så blir det ett himla liv på deras sympatisörer. Däremot kan Jimmie Åkesson offentligt kalla Vänsterpartiet för kommunister, med tanke på deras ursprung. Var ligger logiken?.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 10:26

Stefan Löfven letar samarbete över blockgränsen

Inrikes Stefan Löfven beklagade att han röstats bort som statsminister men kommer nu att jobba hårt för att få bort blockpolitiken och hitta ett brett regeringsalternativ.Enligt Löfven är det nu upp till landets talman att diskutera med partiledarna för att hitta ett regeringsalternativ. På en presskonferens efter omröstningen sa Löfven att hans vilja är att fortsätta som statsminister och att han står till talmannens förfogande.

Expressen - 22 sep 18 kl. 19:38

Statsvetare: ”SD:s beslut en signal till Moderaterna”

Alliansen vill ha moderaten Andreas Norlén som talmanskandidat – ett namn SD ställer sig bakom.Enligt statsvetaren Li Bennich-Björkman ska det ses som en signal till Moderaterna, och inte de övriga allianspartierna.– Jimmie Åkesson tänker sig att Moderaterna ska få statsministerposten, säger Bennich-Björkman..

DN - 25 aug 18 kl. 07:00

Så lockar Sverigedemokraterna över kvinnor inom sjukvården

För fyra år sedan gjorde Jimmie Åkesson en omstridd resa till Sveriges sjukhus.  Inför valet om två veckor börjar resultatet synas.  Det ställer frågor om aborträtt och vård till migranter på sin spets.

SR - 08 sep 18 kl. 14:19

SD kan bojkotta SVT:s valvaka

Sverigedemokraterna överväger att bojkotta SVT:s valvaka i morgon. Det sa partiets presschef Henrik Vinge efter att ha träffat kanalledningen med anledning av att SVT tagit avstånd från ett uttalande av partiledaren Jimmie Åkesson under gårdagens direktsända valdebatt..

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 18 kl. 18:21

Jimmie Åkesson bojkottar SVT

Bakgrunden är beslutet att ta avstånd från Åkessons uttalande under partiledardebatten..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 12:49

Sarah Britz: "Förminskandet av människovärdet står jag inte ut med"

När Jimmie Åkesson i valrörelsens slutdebatt säger att ”de är inte som vi, de är inte svenskar” som förklaring till att få icke-svenskar får jobb i Sverige tänker jag på den hemlöse mannen i Huskvarna..

Världen Idag - 04 sep 18 kl. 20:00

SD-topp: Lektioner om abort bör bli frivilliga

Lektioner om abort bör bli frivilliga i barnmorskeutbildningen. Det anser Carina Ståhl, ordförande för SD:s kvinnoförbund. Samtidigt går två andra SD-toppar ut och förklarar varför man vill se sänkt abortgräns.

Expressen - 23 aug 18 kl. 08:33

SD:s krav – för att släppa igenom en alliansregering

Jimmie Åkesson kan få makten att avgöra vilket eller vilka partier som får regera efter valet i september.Sverigedemokraternas partiledare kan tänka sig att släppa fram en alliansregering – men kräver inflytande över invandringspolitiken, enligt en intervju i Svenska Dagbladet..

Expressen - 05 sep 18 kl. 18:54

Bildts kampanj ska rädda M med pasta och politik

Carl Bildt har gett sig in i valspurten på allvar.Han knackar dörr, han åker på valspurtsturné och han har debatterat mot SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT.Nu tar den tidigare M-ledaren nästa steg för att rädda sitt parti: en kampanjfilm tillsammans med hustrun Anna Maria Corazza Bildt..

SR - 11 aug 18 kl. 14:56

Jimmie Åkesson sommartalar i Sölvesborg

Sverigedemokraterna väntas i dag föreslå bland annat sänkt dieselskatt, bidrag till betande mjölkkor och ett lönestöd för anställda i lantbruket..

SVT - 05 sep 18 kl. 09:12

SD-politiker måste lämna partiet – skrev hatkommentarer på nätet

Bo Hofvander som kandiderar för SD i Halmstad måste lämna partiet efter att ha spridit hatkommentarer på nätet. Det framgår efter partiledaren Jimmie Åkessons medverkan på SVT:s Morgonstudion. – Det tar ju energi framför allt och det skadar förtroendet för politiken i allmänhet, för honom som person och kanske för partiet, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson till SVT Nyheter..

SmålandsPosten - 18 sep 18 kl. 04:00

Public service i systemfel

Det blev ett fasligt och för den delen välmotiverat liv när programledare i SVT tog avstånd från ett uttalande av Jimmie Åkesson mitt under valrörelsens slutdebatt. Tveklöst ett särdeles omdömeslöst tilltag, som också renderade uppspärrade ögon i våra grannländer.  Sedermera backade också programdirektör Jan Helin och förklarade att SVT inte skulle skulle ägna sig åt sådana politiska markeringar längre..

Sydöstran - 19 sep 18 kl. 09:55

Här är Sölvesborgs mest kryssade politiker

Med sina 775 personröster är Jimmie Åkesson (SD) nummer ett i kryssligan. Andraplats kniper Johanna Beijer (S) med 550 röster..

DN - 02 sep 18 kl. 19:07

Attacken mot Löfven: Olämplig som statsminister

Jimmie Åkesson (SD) går till verbal attack mot statsministern på söndagskvällen.  – Antingen är han totalt virrig, har tappat det fullständigt, eller så ljuger han. Båda sakerna gör honom olämplig som statsminister, säger Jimmie Åkesson, enligt Aftonbladet..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Åkessons assistent tar plats i riksdagen

Kävlinge De senaste åren har han varit Jimmie Åkessons egen assistent. Som sådan har han bland annat svarat på partiledarens mejl, och kört Sverigedemokraternas turnébuss.
Nu tar Lars Andersson själv ett steg in i rikspolitiken när han blir risdagspolitiker de kommande fyra åren.

DN - 30 sep 18 kl. 05:14

Bono häcklade Åkesson i Köpenhamn

U2:s Bono har än en gång gett Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson en satirisk känga. Under lördagens spelning i Köpenhamn, iklädd rollen som sin djävulsliknande scenfigur "MacPhisto", nämnde sångaren Åkesson innan han räckte upp handen i en Hitlerhälsning, rapporterar Aftonbladet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.