Jimmie ��kesson

Saturday, 20 January, 04:34

Nyheter om Jimmie ��kesson

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 27 nov 17 kl. 16:12

Hatet är aldrig en avvikelse i SD

DN 28/11 2018. Jimmie Åkesson kommer aldrig att utmana sin egen rörelse, sina medlemmar eller väljare. En verklig uppgörelse med hatet vore att göra våld på den egna själen..

GöteborgsPosten - 26 nov 17 kl. 21:45

Martin Strid lämnar SD efter muslimuttalande

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu lämnar Strid SD på egen begäran..

BT - 21 dec 17 kl. 09:13

Alla högerpopulisters moder tar plats i Österrike

I januari 2017 fick Österrike i Alexander van der Bellen en president ur det gröna partiet. Han hade vunnit över en kandidat som kunde ha lanserats av Jimmie Åkesson..

Barometern - 16 dec 17 kl. 06:00

Stora politiska skillnader

Landstingspolitik/ ”Sverigedemokraterna föreslog besparingar, trots att Jimmie Åkesson pratar om att SD ska vara det nya sjukvårdspartiet. Över 130 miljoner kronor ska skäras bort.”.

DN - 25 nov 17 kl. 13:16

Ewa Stenberg: Åkessons hårda linje får alliansens plan att vackla

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har bytt linje i regeringsfrågan. I sitt tal på partiets landsdagar gick han till hårda angrepp på Moderaterna och Centern och kallade det en plikt att försöka avsätta varje regering som inte samarbetar med SD.  Det får också alliansens strategi i regeringsfrågan att vackla betänkligt, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 01 nov 17 kl. 06:00

Ulf Kristersson: ”Nej, jag tänker inte samtala med Sverigedemokraterna”

○ Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson sänder ett tydligt budskap till statsministern: Regeringens dagar är räknade. ○ Men han tänker inte ta hjälp av SD-ledaren Jimmie Åkesson för att nå regeringsmakten. ○ – Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson i en stor DN-intervju..

Expressen - 10 nov 17 kl. 05:43

Åkesson övervägde att lämna som partiledare

I 12 år har Jimmie Åkesson varit partiledare för Sverigedemokraterna. Under de åren har både hot från meningsmotståndare och skandaler inom det egna partiet varit vardag, senast i form av riksdagsledamoten Pavel Gamovs (SD) skandalresa till Ryssland. Efter valkampanjen 2014 sjukskrevs Jimmie Åkesson på grund av stress.

Expressen - 06 dec 17 kl. 18:58

Lööfs nya angrepp mot SD: "Aggression"

Centerledaren Annie Lööf går i kvällens "Bara Politik" till nytt angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson: – Deras aggression följer ett mönster som vi kan se i hela västvärlden, säger hon. Samtidigt kallar hon Åkesson för "en väldigt duktig debattör". .

Sydsvenskan - 26 nov 17 kl. 21:05

Martin Strid lämnar SD efter muslimuttalande

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu lämnar Strid SD på egen begäran.

SVT - 25 nov 17 kl. 11:51

Jimmie Åkesson till attack mot Moderaterna ”De är komplett skamlösa”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktade hård kritik mot Moderatarena under sitt tal på partiets landsmöte. Och höjde ett varande finger inför höstens val. – Känn dig inte alltför säker, sa Jimmie Åkesson..

Expressen - 10 okt 17 kl. 06:00

I vårt Sverige möter vi polisen med respekt

SD presenterar nu fyra fokusområden som vi anser vara de viktigaste politiska områdena att fokusera på över valåret och den närmaste framtiden, skriver Jimmie Åkesson tillsammans med fyra andra ledande Sverigedemokrater. .

Expressen - 27 nov 17 kl. 16:26

Jimmie Åkessons reaktion: "En praktskandal"

S och MP har gjort en överenskommelse om att flertalet ensamkommande unga ska få tillfälliga uppehållstillstånd för att få studera klart.Nu kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson de nya förslagen:– Det är skrämmande i vilken snabb takt Sveriges invandringspolitik åter har börjat liberaliseras igen..

Expressen - 25 nov 17 kl. 12:24

"Var närmast ett osannolikt strategibyte"

Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot Moderaterna på partiets landsdagar.Nu analyserar Expressens politiske krönikör K-G Bergström SD-ledarens tal.– Det var ett närmast osannolikt strategibyte han lanserade, säger han..

Sydsvenskan - 01 dec 17 kl. 11:11

Så ska Kent Ekeroth fortsätta locka väljare till SD

"En stor tillgång för Jimmie Åkesson – och en tung börda.".

DN - 23 okt 17 kl. 09:27

Johan Schück: Registret över svenska judar är en del av SD:s mörka historia

Erik Walles var nazisten som lät registrera judar under andra världskriget och senare blev sverigedemokrat. Johan Schück berättar historien som Jimmie Åkesson och dagens parti inte vill kännas vid..

SVT - 26 nov 17 kl. 16:41

Jimmie Åkesson: Utgår från att Strid blir utesluten

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson säger i en intervju med SVT:s Agenda att han utgår från Martin Strid blir utesluten ur Sverigedemokraterna om han inte väljer att lämna frivilligt..

Sydsvenskan - 25 nov 17 kl. 07:46

SD vill bli sjukvårdsparti

Sverigedemokraterna vill bli "det nya sjukvårdspartiet". Vårdgarantier ska kortas, den statliga styrningen ska bli större och samarbete ska minska vårdköerna. I en debattartikel i Expressen skriver Jimmie Åkesson och Per Ramhorn att SD kommer att kalla.

Expressen - 20 nov 17 kl. 01:54

Åkesson: Löfven har bättre politik än Lööf

Det blir inget passivt stöd till alliansen.Det säger Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en intervju med SvD.Invandringspolitiken blir avgörande för var SD lägger sina röster – och Stefan Löfven lockar mer än Annie Lööf..

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 11:04

SD-toppen Kent Ekeroth frias för krogbråk

Fälldes i tingsrätten för ringa misshandel men frikänns nu av hovrätten. Tingsrätten dömde Kent Ekeroth till 60 dagsböter à 640 kronor, sammanlagt 38.400 kronor, för ringa misshandel i krogkön vid Stureplan, som DagensPS tidigare berättat om.

Expressen - 25 nov 17 kl. 17:08

Statsvetaren om SD:s valfilm: "Inte säkert att det lockar väljare"

Sverigedemokraterna pekar ut Moderaterna, Socialdemokraterna och svenska medier som sina fiender i en ny alarmistisk valfilm. "Ni hade fel om massinvandringen" är budskapet som Jimmie Åkesson för fram i filmen. Statsvetaren Jenny Madestam är inte säker på att detta är en lyckad strategi för att locka väljare.

Sydsvenskan - 25 nov 17 kl. 16:40

Därför skärper Jimmie Åkesson tonen mot Ulf Kristersson

SD-ledaren hoppas att Stefan Löfven leder Socialdemokraterna i dansk riktning..

SmålandsPosten - 28 nov 17 kl. 18:57

Författare sporrade elever: "Alla kan lära sig skriva"

Författaren Patrik Lundberg pendlar i sin föreläsning mellan uppväxten i Sölvesborg, filterbubblor, skrivandet, hans böcker – och SD-ledaren Jimmie Åkesson. Uppdraget: Att inspirera och ge skrivtips till Haganässkolans elever..

Dagens PS - 22 nov 17 kl. 15:45

Åkessons ultimatum till Moderaterna

SD-ledaren har ett orubbligt krav. I en intervju med DN säger Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson att hans ” jobb här är inte att hjälpa Ulf Kristersson och Annie Lööf att genomföra sin politik, utan det är att få igenom så mycket som möjligt som jag har lovat mina väljare. Då får vi göra vad vi kan för att nå dit”.

Sydsvenskan - 27 nov 17 kl. 18:05

Några tusen unga afghaner slipper betala priset för Sveriges långsamma asylprocess

Jimmie Åkesson fortsätter säkert hamra in budskapet att Sverige åter öppnat gränsen..

DN - 24 nov 17 kl. 20:46

Nu är både Moderaterna och Socialdemokraterna Åkessons huvudfiender

Sverigedemokraterna höjer tonläget en hel oktav och målar en nattsvart bild av Sverige. Partiledaren Jimmie Åkesson pekar ut partiet han tidigare ville samarbeta med - Moderaterna - som huvudfiende tillsammans med Socialdemokraterna och medierna. .

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 17 kl. 18:05

Några tusen unga afghaner slipper betala priset för Sveriges långsamma asylprocess

Jimmie Åkesson fortsätter säkert hamra in budskapet att Sverige åter öppnat gränsen..

Barometern - 27 nov 17 kl. 07:57

Danska Sverigedemokrater

Jimmie Åkesson har lärt sig av Dansk folkeparti och lägger sig i retoriken närmare Socialdemokraterna..

Kristianstadsbladet - 27 nov 17 kl. 09:10

Svend Dahl: SD:s val mellan höger och vänster avgör politikens framtid

Jimmie Åkesson drömmer om en framtid där SD uppvaktas från både höger och vänster..

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 17 kl. 21:05

Martin Strid lämnar SD efter muslimuttalande

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu lämnar Strid SD på egen begäran.

Barometern - 27 nov 17 kl. 00:30

Sverigedemokraterna väljer den danska vägen

Jimmie Åkesson har lärt sig av Danske Folkeparti och lägger sig i retoriken närmare Socialdemokraterna..

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 17 kl. 21:05

Martin Strid begär själv att få lämna SD

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu begär Strid själv utträde ur partiet.

Barometern - 26 nov 17 kl. 20:57

Martin Strid begär själv att få lämna partiet

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu begär Strid själv utträde ur partiet..

Sydsvenskan - 26 nov 17 kl. 21:05

Martin Strid begär själv att få lämna SD

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu begär Strid själv utträde ur partiet.

GöteborgsPosten - 26 nov 17 kl. 20:34

Martin Strid begär själv att få lämna SD

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu begär Strid själv utträde ur partiet..

SmålandsPosten - 26 nov 17 kl. 20:40

Martin Strid begär själv att få lämna SD

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu begär Strid själv utträde ur partiet..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 17 kl. 16:40

Därför skärper Jimmie Åkesson tonen mot Ulf Kristersson

SD-ledaren hoppas att Stefan Löfven leder Socialdemokraterna i dansk riktning..

Dalarnas tidningar - 24 nov 17 kl. 15:32

Gabriel Ehrling: Så blev 2017 året när de här partierna tog rygg på Jimmie Åkesson

LÄS ÄVEN: Gabriel Ehrling: Identitetskris väntar när gräsrötter och väljare inser att SD har blivit politisk elit Gabriel Ehrling: Därför avskyr gräsrötterna i Dalarna SD:s intrigerande partiledni....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.