Jennifer Wegerup

Saturday, 27 February, 22:28

Nyheter om Jennifer Wegerup

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 09 maj 20 kl. 16:48

Risk för protester från supportrar i Italien

Om och när de europeiska fotbollsligorna ska dra igång har diskuterats flitigt under veckan. I Italien har spelarna börjat återvända till träningsanläggningarna, men det råder meningsskiljaktigheter bland supportrarna om vad som är rätt. – Lecces fans har gått ut och sagt att hur kan vi tänka på att jubla över ett mål när vi fortfarande räknar kistor, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup..

SVT - 08 maj 20 kl. 01:18

Jennifer Wegerup om sommarturismen: ”Långa avstånd mellan solsängarna”

Italien beräknas förlora minst 500 miljarder kronor på turismen i sommar till följd av coronapandemin. Nu försöker landet komma på lösningar för att underlätta för turister, men samtidigt undvika en ny våg av smittspridning..

SVT - 24 apr 20 kl. 06:47

EU ska hjälpa Italien ur ekonomisk kris: ”Nu är läget akut”

Under torsdag kväll kom besked från EU om en återhämtningsfond till Italien för att hjälpa dem ur coronakrisen. SVT:s utrikesreporter i Italien Jennifer Wegerup svarar på hur läget ser ut i landet i Morgonstudion..

SVT - 24 apr 20 kl. 06:47

EU ska hjälpa Italien ur ekonomisk kris: ”Nu är läget akut”

Under torsdag kväll kom besked från EU om en återhämtningsfond till Italien för att hjälpa dem ur coronakrisen. SVT:s utrikesreporter i Italien Jennifer Wegerup svarar på hur läget ser ut i landet i Morgonstudion..

SVT - 17 apr 20 kl. 22:04

Italien öppnar försiktigt – börjar med butiker för barnkläder

Jennifer Wegerup är på plats i Italien när landet försiktigt börjar öppna upp igen, och de gör det med butiker för barnkläder. – Att de öppnar upp är en tydlig signal om att man kan lätta på restriktionerna, säger Angelo Colacino som direkt handlade kläder till sina barn när affärerna öppnade..

SVT - 17 apr 20 kl. 22:05

”Det kommer att ta lång tid innan Italien hittar tillbaks till någon slags normalitet igen”

Den 4 maj – det är datumet som man pratar om i Italien då man ska öppna upp landet lite mer och låta de flesta återgå till sina arbeten. Men det kommer förmodligen att ta lång tid innan allt är som vanligt i landet igen, säger Jennifer Wegerup i Rapport. – Det kommer ske en gradvis öppning.

Expressen - 14 mar 20 kl. 07:46

Mina tre veckor i virusets centrum

Det började med en viskning från orten Codogno.En viskning som snabbt steg till ett nödrop som skulle komma att eka över hela Italien och vidare ut över Europa och världen.Viruset från Kina slog till med full kraft och rädslan har växt i takt med att smittan spridit sig.

SVT - 10 mar 20 kl. 12:28

SVT:s reporter i Rom: Man får inte ens ha begravningar

Italien har stängts ner – i hopp om att stoppa spridningen av coronaviruset. Jennifer Wegerup, SVT:s utrikesreporter, är på plats i Rom där kindpussarna är ett minne blott, restaurangerna ekar tomma och såväl bröllop som begravningar förbjuds..

SVT - 08 mar 20 kl. 13:58

Jennifer Wegerup: Man hade inte längre något alternativ

Italien isolerar stora områden med anledning av coronaviruset och flera miljoner människor berörs. Premiärminister Giuseppe Conte har kallat situationen för ”ett nationellt krisläge”, men varför införs karantän och hur kommer det gå?.

SVT - 24 feb 20 kl. 23:39

Virus leder till tomma läktare i Italien

Fyra Serie A-matcher ställdes i helgen in på grund av coronaviruset. Nu ska Europa League-matchen mellan Inter och Ludogorets spelas inför tomma läktare. – Italienska fotbollsförbundet är i krismöte och även olympiska kommittén, säger SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup som är på plats i Milano..

SVT - 10 feb 20 kl. 08:38

Leende Zlatan: ”Statyn ska vara i hela världen”

Statyn av Zlatan Ibrahimovic kan få ett nytt hem i Milano. Det förslaget kom i helgen från borgmästaren i Milano, Giuseppe Sala. En leende Zlatan kommenterade förslaget för SVT Sports reporter Jennifer Wegerup med att ”statyn ska vara i hela världen”..

Barometern - 27 jan 20 kl. 15:35

”Sölvesborgstyret vill se klassisk konst i kommunens ägo. Är Anders Zorns nakna kullor i strandkanten tillräckligt klassiska?”

I Expressen vill krönikören Jennifer Wegerup peta in sin egen lilla pinne i konsthatarbrasan. Kommunerna borde satsa pengar på att bevara gamla gravar istället för på fula statyer och menskonst, skriver hon..

SVT - 02 jan 20 kl. 12:56

SVTs Italien-expert: ”Kulusevski måste kliva in och ta plats och inte vara rädd”

Det verkar bara återstå formaliteter innan Dejan Kulusevski officiellt till Juventus. Enligt SVTs Italien-expert, Jennifer Wegerup, väntar nu en tuff tillvaro i Italiens största klubb. – Det kommer bli tufft.

SVT - 21 nov 19 kl. 15:59

Lista: Så mår Venedig efter översvämningen

I Venedig försöker man nu reda upp i kaoset efter översvämningarna. Men alla uppskattar inte stödet som staden får från inte bara Italien utan hela världen. SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup rapporterar om tre spaningar hon gjort på plats i staden på vattnet..

Expressen - 03 jun 20 kl. 09:35

Chatta med Expressens Jennifer Wegerup

I dag klockan 12.00 kan du chatta med Expressens kolumnist Jennifer Wegerup om coronapandemin i Italien. Hon har själv sett hur smittan spridit sig i landet, hur dödstalet stigit och hur det påverkat italienarnas vardagsliv.

SVT - 24 jun 19 kl. 11:21

Italienska rädslan: ”De fruktar att det ska påverka”

Den italienska delegationen är förhoppningsfull om att få OS 2026. Men de är oroliga över det faktum att Sverige aldrig anordnat ett vinter-OS – och att kronprinsessan Victoria är på plats. – Vissa IOK-delegater är kungliga, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup..

SVT - 26 mar 20 kl. 11:25

SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup: ”Så klarade jag karantänen”

Italien ligger före oss i kurvan när det gäller smittspridning av corona och hela landet är satt i karantän. Efter att ha jobbat i Milano har SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup suttit isolerad hemma i Sverige i två veckor. I klippet ger hon sina bästa råd för att behålla fysisk och mental hälsa under en karantän..

Expressen - 25 mar 20 kl. 11:02

Chatta med Jennifer Wegerup

Idag kl 15.00 kan Expressens läsare ställa sina frågor till Jennifer Wegerup om coronavirusets utbrott i Italien.  Wegerup som är bosatt i landet fick se smittan sprida sig och dödsantalet stiga.

SVT - 21 feb 19 kl. 18:46

”Vatikanen kommer försöka tiga ihjäl boken”

Frédéric Martels omtalade bok In the closet of the vatican handlar om homosexualitet inom katolska kyrkan och har skapat stor debatt. – Vatikanen kommer försöka tiga ihjäl boken, säger Jennifer Wegerup, journalist och författare, till Kulturnyheterna..

SVT - 16 jan 19 kl. 07:48

Supercupfinalen väcker känslor: ”Skäms över min klubb”

Italienska fotbollen säljer ut kvinnorna – och sin själ. Det menar många i Italien inför dagens final i Jeddah där kvinnor är hänvisade till familjeläktaren, rapporterar Jennifer Wegerup.

SVT - 30 nov 18 kl. 09:02

Italienkännaren om Zlatans framtid

Italienkännaren Jennifer Wegerup om Zlatan Ibrahimovics eventuella övergång till Milan och hur snacket går om svensken i Milano..

SVT - 23 nov 18 kl. 21:10

Uppgifter: Zlatan klar för Milan

Zlatan Ibrahimovic ryktas vara tillbaka i Milan. Enligt källor till SVT Sport har svensken skrivit på ett kontrakt över ett och ett halvt år, men än så länge är inget bekräftat. – Det är svårbedömt, säger SVT Sports Italienkorrespondent Jennifer Wegerup..

SVT - 27 dec 19 kl. 19:32

Wegerup: ”Många säger att Gud kommer hem”

Zlatan Ibrahimovic är klar för en återkomst i AC Milan. SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup menar på att det kommer bli galenskap när han kommer till klubben och ligan. – Förväntningarna är uppskruvade och många säger att det är Gud eller mesias som kommer.

SVT - 04 okt 18 kl. 18:12

Så skriver Italien om Ronaldo: ”En försiktigare hållning”

Rapporteringen om Cristiano Ronaldo i Italien är försiktigare än den i Sverige. Det menar SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup som har jobbat i landet i över 30 år. – Men det här är ingenting som kommer låta sig sopas under mattan utan det kan bli ett bekymmer för Ronaldo, säger hon..

SVT - 28 sep 18 kl. 16:12

”Du kan byta ut din fru”

Antonio är Roma-supporten som lider inför derbyt men som trots det är fotbollslaget troget i vått och torrt. För Jennifer Wegerup berättar han hur viktigt det är att vinna mot Lazio på lördag..

Expressen - 17 aug 18 kl. 10:54

Zlatans nobb under festnatten avslöjad

Zlatan Ibrahimovic vann Serie A vid sex tillfällen - men fick bara behålla fyra av titlarna efter den uppmärksammade calciopoli-skandalen.Den sista titeln tog han med Milan 2011 och firandet pågick länge.I en ny bok om serie A berättar fotbollsjournalisten Jennifer Wegerup om detaljerna inifrån festen..

SVT - 28 maj 18 kl. 17:48

Spänt läge i Italien om nyval: ”Ändras timmer för timme”

Det råder politisk turbulens i Italien sedan Giuseppe Conte hoppat av som premiärminister och president Sergio Mattarella utsett EU-vänlige Carlo Cottarelli att tillsätta en teknokratregering. SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup som nyss landat i Rom säger att diskussionen om nyval blir allt mer polariserad i landet..

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:38

Falkenbergare blir utrikesreporter för SVT

Journalisten och falkenbergaren Jennifer Wegerup blir ny utrikesreporter för SVT. "Det finns väldigt mycket spännande att rapportera därifrån", säger hon..

Expressen - 03 mar 18 kl. 10:58

Berlusconi, 81, redo att ta makten – med 32-åriga Francesca

MILANO-ROM. Han var utskrattad, uträknad, underskattad.De som dömt ut Silvio Berlusconis chanser till politisk comeback sätter nu skrattet i halsen.

Dagens Media - 15 feb 18 kl. 08:18

Fokus plockar in fem nya kolumnister

Jennifer Wegerup, Margaret Atladottir och Jon Åsberg är några av dem som börjar skriva för Fokus..

Expressen - 09 feb 18 kl. 19:38

Rasistdådet som sliter isär Italien: Sökte svarta offer

ROM. Han erkänner allt men ångrar inget. Luca Traini satte sig i sin bil och körde ut för att skjuta svarta människor.

SVT - 22 aug 19 kl. 21:44

SVT:s Jennifer Wegerup om den politiska krisen i Italien: ”Allt kan hända”

President Sergio Mattarella har gett de italienska partierna fram till på tisdag att enas om en ny regering. Här svarar SVT:s korrespondent Jennifer Wegerup på tre frågor om den politiska turbulensen i landet..

Dagens Media - 15 feb 18 kl. 08:18

Fokus värvar fem nya kolumnister

Plockar in bland annat Jennifer Wegerup, Margaret Atladottir och Jon Åsberg..

Expressen - 09 dec 17 kl. 07:02

Malous ilska efter tårarna

Jennifer Wegerup skakade om journalistbranschen med sitt vittnesmål om sexuella trakasserier från kolleger.Wegerup gästade TV4-programmet Efter tio – och hennes berättelse fick programledaren Malou von Sivers att se rött. .

Expressen - 30 nov 17 kl. 14:09

Tårarna: "Det är det som har knäckt mig"

Sportjournalisten Jennifer Wegerup berättade om sexuella trakasserier inom yrkeskåren i en text i Resumé.I podcasten Tutto Balutto börjar 45-åringen gråta när hon minns hur hennes då nioåriga dotter fick se en film där en Aftonbladet-profil sjöng en kränkande sång om Wegerup. – Det är så fruktansvärt jobbigt fortfarande, säger Wegerup i podcasten.

Expressen - 30 nov 17 kl. 23:12

Wegerups kritik: "Är inne på en farlig bana"

Skribenten Jennifer Wegerup berättade i en text på Resumé om de sexuella trakasserier hon har utsatts för under sin karriär och hur hon kände sig sviken av Aftonbladet som hon jobbade för. På torsdagskvällen var hon med i SVT-programmet Opinion live tillsammans med bland andra krönikören Staffan Heimerson som nyligen fått sluta på Aftonbladet. Wegerup riktade där kritik mot Aftonbladet för hur de hanterat situationen med Heimerson.

Dagens Media - 28 sep 17 kl. 10:06

Så hyllas Hugh Hefner

Playboygrundaren Hugh Hefner död – så skriver Kim Kardashian, Rob Lowe och Jennifer Wegerup..

Sydsvenskan - 28 sep 17 kl. 09:00

Hon tror hon på kärlek och passion

Nu fyller sportjournalisten och författaren Jennifer Wegerup 45 år..

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 17 kl. 09:00

Hon tror hon på kärlek och passion

Nu fyller sportjournalisten och författaren Jennifer Wegerup 45 år..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.