Jan Björklund

Thursday, 22 August, 10:01

Nyheter om Jan Björklund

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 13 jul 19 kl. 01:30

Bil­bränderna bör be­kämpas brett

Bilar brinner runt om i Sverige i som­mar, lik­som ti­digare som­rar. I år har Lund drabbats extra hårt. Här­om natten brändes tre bilar i Häss­le­holm.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 19 kl. 14:00

S, V och SD kan fälla förslaget om korta koloniavtal

”Vi vill ha tio år”, säger kommunalrådet Jan Björklund (S)..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 15:52

För­sik­tig Sabuni vald

Som väntat valdes Nyamko Sabuni en­häl­ligt till ny par­ti­le­da­re för Liberalerna på det ex­tra lands­mö­tet. De båda mot­kan­di­daterna i den må­nads­långa ”val­rö­rel­sen” höll tal före valet och upp­manade till upp­slut­ning bak­om Sabuni. Hade Erik Ul­len­hag fram­stått som lika en­ga­ge­rat ideo­lo­gisk un­der den gångna må­naden som på lands­mö­tet hade han haft större chanser att kon­kur­rera.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 18:17

Socialliberalismen får nystart med Sabuni

Liberalerna väljer Nyamko Sabuni till ny partiledare. När Jan Björklund gav besked om sin avgång tyckte jag att Johan Pehrson skulle vara bäst som ny frontfigur, han är folklig och välmeriterad, inte minst på sitt specialområde rättsfrågor som tidigare åklagare. Men jag kan förstå att striden kom att stå mellan Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag, som bägge är mer välkända och debattskickliga än Johan Pehrson.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 13:44

Sabuni vald till Liberalernas nya partiledare

Inrikes Vid 13.30-tiden på fredagen valdes Nyamko Sabuni till ny partiledare av Liberalernas extra landsmöte i Stockholm.Hon ersätter Jan Björklund på posten.

SVT - 28 jun 19 kl. 12:31

I dag väljs Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni

Vid 13.30-tiden under fredagen väljer Liberalerna sin nya partiledare. Nyamko Sabuni efterträder Jan Björklund efter tolv år vid posten.

Länstidningen i Jämtland - 28 jun 19 kl. 07:00

Lina Stenberg: Med Sabuni som partiledare går liberalismen mot en säker död

Att det till slut blir Nyamko Sabuni som tar över Liberalernas partiledarskap efter Jan Björklund....

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 05:25

Tuffa utmaningar väntar Sabuni

Nyamko Sabuni väljs i dag till ny partiledare för Liberalerna. Hennes största utmaningar blir att ena partiet och att locka fler väljare. Strax efter lunch i dag ska det svårt sargade Liberalerna välja en ny partiledare efter Jan Björklund.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 05:25

Tuffa utmaningar väntar Sabuni

Nyamko Sabuni väljs i dag till ny partiledare för Liberalerna. Hennes största utmaningar blir att ena partiet och att locka fler väljare. Strax efter lunch i dag ska det svårt sargade Liberalerna välja en ny partiledare efter Jan Björklund.

Expressen - 27 jun 19 kl. 20:57

Uppgifter: Johan Pehrson gruppledare för Liberalerna

Under fredagen väljs Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna efter Jan Björklund.Enligt uppgifter till SVT verkar partiets nästa gruppledare bli Johan Pehrson – som också siktade på att ta över partiet..

BT - 27 jun 19 kl. 14:48

Byttorp får ny fotbollsplan – i sand: ”Unikt”

Glöm gräset – nu ska fotboll spelas på sand. I september invigs Borås första beachfotbollsplan på Byttorp. – I den här delen av landet blir vi först, säger Jan Björklund på Byttorps IF..

DN - 27 jun 19 kl. 13:38

Storstädning väntar i L-toppen

Inte bara Jan Björklund lämnar partitoppen när Liberalerna väljer ny partiledare på fredagen. Direkt efter partiledarvalet börjar Nyamko Sabuni forma sitt nya lag. Nuvarande gruppledaren Christer Nylander och partisekreterare Maria Arnholm kan räkna med att bli utbytta..

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 14:02

"Liberalerna" kanske klarar sig kvar i riksdagen - Ullenhag hoppar av kandidaturen till partiledare

Partiet som kallar sig "Liberalerna" kanske lyckas överleva ett riksdagsval till efter att Erik Ullenhag hoppat av sin kandidatur till partiledare. Därmed bör saken vara klar att tidigare integrations, jämställdshets- och bidrädande utbildningsminister Nyamko Sabuni blir partiets nästa partiledare. Hon anses vara mer höger än Ullenhag och den så kallade JÖK:en, där Liberalerna agerar dörrmatta åt regeringen Löfven, kan därmed riskera att falla.

Expressen - 25 jun 19 kl. 19:04

Politikpodden: ”Svårt för Sabuni att ena partiet”

Först hälsade han ”Vi ses på Landsmötet”, sen kastade han in handduken.I Politikpodden lyfter panelen vad de vill höra Nyamko Sabuni trycka på i sitt partiledartal från Almedalen - och hur det kunde gå så fel för Erik Ullenhag. – Partiledningen missbedömde hur utbrett missnöjet var med inte bara Jan Björklund, utan hela det partigalleri som har styrt de senaste 15 åren, säger Expressens ledarskribent Linda Nordlund.

SVT - 25 jun 19 kl. 15:47

Mats Knutson: ”Nyamko Sabuni behöver ta en vänstersväng för att ena Liberalerna”

Nymako Sabuni är en tydlig kontrast till Jan Björklund – och valet av henne som partiledare kan vara en sista utväg för Liberalernas fortsatta överlevnad. Nu måste hon ta en vänstersväng för att ena ett splittrat parti. Det säger Mats Knutsson, SVT:s inrikespolitika kommentator, efter Erik Ullenhags besked om att ge upp kampen om partiledarposten..

BT - 25 jun 19 kl. 16:05

Låt inte Sabuni gå sin egen väg

Erik Ullenhag har bestämt sig: Liberalerna kommer efter Jan Björklund att ledas av Nyamko Sabuni. Därmed slipper partiet en konflikt. Det finns andra som inte kommer att lösas så lätt..

SR - 24 jun 19 kl. 18:04

Furtenbach om Sabuni: Många vill ha något nytt

Liberalernas valberedning föreslår att Nyamko Sabuni efterträder Jan Björklund som partiledare. – Allt pekar nu på att det blir hon, säger Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator på Ekot..

Skånskan - 24 jun 19 kl. 17:00

Valberedningen nominerar Sabuni

Inrikes Liberalernas valberedning meddelade på måndagen att de nominerar Nyamko Sabuni till posten som ny partiledare efter Jan Björklund.Enligt valberedningen så är Nyamko Sabuni, före-detta integrations-, jämställdhet- och biträdande utbildningsminister, bäst lämpad att leda partiet genom dess framtida utmaningar. Med valberedningens nominering tar nu Nyamko Sabuni ett stort kliv närmare partiledarposten.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 11:30

Politisk veteran tar plats

ESLÖV Liberalernas Sven-Olov Wallin blir ny ordinarie ledamot i kommunstyrelsen när partikamraten Daniel Rhodin lämnar på grund av tidsbrist.
Wallin är en politisk veteran som är speciellt intresserad av skolfrågor, men har inga planer på att utnyttja sin nya position till att driva igenom något speciellt politiskt.Sedan kommunvalet ingår Liberalerna i Eslövs politiska majoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 19 kl. 09:00

Handelsmannen som blev kommunalråd

Jan Björklund fortsätter gärna med politiken i Helsingborg..

SR - 17 jun 19 kl. 15:49

Lokal ordförande: Medlemmarna borde ha sista ordet

Inom Liberalerna fortsätter kampen om vem som ska efterträda Jan Björklund. I kväll och i morgon kommer de sista länsförbunden att säga vem dom föredrar som ny partiledare. Nyamko Sabuni är den som hittills fått starkast stöd..

Expressen - 17 jun 19 kl. 12:47

Jesper Börjessons plötsliga utspel i sändning: ”Gör så här”

Mattias Tjernström gästar Jesper Börjesson och Soraya Lavasani i ”Nyhetsmorgon”, och delar med sig av sportsnackisar.Men efter att ha visat ett klipp på en upprörd tennisspelare gör Börjesson något oväntat – som får kollegerna att bryta ihop.– Efter Nyheterna är det dags för Jan Björklund som kommer hit, säger Jesper Börjesson och slår i golvet..

BT - 16 jun 19 kl. 14:21

Fördel Sabuni när Västsverige väljer L-ledare: "Jag vill helst ha båda”

Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson. På söndag ska Liberalerna i Västsverige diskutera vem de vill se som nästa partiledare efter Jan Björklund. Boråsliberalen Anna Svalander vill inte avslöja vem hon föredrar..

Sydöstran - 15 jun 19 kl. 15:47

Sabuni vore bäst för S

När man inte är medlem i ett parti, eller sympatisör till det, bör man inte lägga sig i dess val av partiledare. För Liberalerna, som nu ska utse partiledare efter Jan Björklund, gör jag dock ett undantag..

Skånskan - 15 jun 19 kl. 12:55

Skåneliberaler ställer sig bakom Sabuni

Skåne Liberalernas Skånska förbundsstyrelse beslutade på lördagen att ställa sig bakom partiledarkandidaten Nyamko Sabuni, enligt ett pressmeddelade.Striden pågår för fullt inom Liberalerna om vem som ska ersätta Jan Björklund på partiledarposten. Den 28 juni avgör ett extra landsmöte om det blir Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson som får förtroendet.

Expressen - 15 jun 19 kl. 11:38

Skånes besked: Vill se Sabuni som partiledare

Liberalernas medlemmar i Skåne har sagt att de  Medlemmarna i Västsverige har sagt att de vill Nyamko Sabuni som ny partiledare i Liberalerna efter Jan Björklund.Nu meddelar även Skånes medlemmar sitt beslut:De vill också Sabuni som partiledare..

SVT - 14 jun 19 kl. 19:06

SVT:s politikreporter: ”Fördel Sabuni i kampen om partiledarposten”

Nyamko Sabuni ser ut att vara ett steg närmare partiledarposten efter Liberalerna Västsveriges rådgivande omröstning under fredagen. Förbundet, som är ett av de tre största inom partiet, har stor inverkan på det slutliga resultatet i kampen om vem som blir ny partiledare efter Jan Björklund. SVT:s politikreporter Pontus Mattsson kommenterar resultatet..

SVT - 14 jun 19 kl. 17:35

Liberalerna i väst vill se Sabuni som partiledare

Liberalerna i Västsverige, ett av de större förbunden i partiet, ser gärna att Nyamko Sabuni efterträder partiledare Jan Björklund när han lämnar sin post om några veckor. Det visar resultatet i den rådgivande omröstningen som förbundet höll under fredagen. På söndag kommer förbundets slutgiltiga besked..

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:30

Flera kon­flikt­lin­jer i debatten

Ste­fan Löfven talade om klassam­häl­let i sin in­led­ning, An­nie Lööf fick med både kli­mat, mil­jö och lands­bygd i sitt hu­vud­an­fö­ran­de, Ebba Bush Thor talade om sjuk­vården och Per Bo­lund, som gjorde sin första par­ti­le­dar­de­batt, ville att alla som tänker på mil­jön ock­så ska börja handla. De flesta par­ti­le­da­rna talade allt­så om sina hjär­te­frå­gor i riks­dags­årets sis­ta par­ti­le­dar­de­batt.
Det var ock­så Jan Björk­lunds all­ra sis­ta, efter­som han av­går ef­ter midsommar.

NSD - 13 jun 19 kl. 21:55

Norrbotten vill se Sabuni som ny partiledare

Liberalerna i Norrbotten kommer att rösta för att Nyamko Sabuni ska bli Liberalernas nya partiledare efter Jan Björklund..

DI - 13 jun 19 kl. 20:56

Liberalerna i Stockholms stad vill ha Erik Ullenhag som ny partiledare

Liberalerna i Stockholms stad meddelade på torsdagskvällen att de nominerar Erik Ullenhag som ny partiledare efter Jan Björklund. .

DN - 12 jun 19 kl. 10:34

En debut och ett avsked i debatten

För den ene var det första gången. För den andre var det sista. Onsdagens partiledardebatt var speciell för både Per Bolund (MP) och Jan Björklund (L)..

Expressen - 12 jun 19 kl. 08:49

Årets sista partiledardebatt i riksdagen – Bolunds första

I dag är det ny partiledardebatt – den sista för riksdagsåret.Det blir den första partiledardebatten för Miljöpartiets nya språkrör Per Bolund, och den sista för Liberalernas avgående ledare Jan Björklund..

DN - 12 jun 19 kl. 08:54

Partiledardebatt i riksdagen – följ live på DN.se

Riksdagen samlas för den sista partiledardebatten innan sommaruppehållet. För Liberalernas avgående partiledare Jan Björklund blir det också den sista..

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 08:46

Partiledarna drabbar samman

Riksdagen samlas för den sista partiledardebatten innan sommaruppehållet. För Liberalernas avgående partiledare Jan Björklund blir det också den sista. Följ direktrapporteringen här!.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 01:30

Järvaveckan al­ter­na­tiv till Almedalens myl­ler

I dag in­leds Järvaveckan, som för någ­ra år se­dan lan­serades som ett en­klare al­ter­na­tiv el­ler kom­ple­ment till po­li­ti­ker­vec­kan i Al­me­da­len. Alla par­ti­le­da­rna (utom av­gå­en­de Jan Björklund som er­sätts av grupp­le­da­ren Chris­ter Ny­lan­der) talar un­der vec­kan.
Me­die­be­vak­ningen av Järvaveckan är inte lika in­ten­siv som av Al­me­da­len.

UNT - 11 jun 19 kl. 22:04

Nyamko Sabuni stöds av två L-länsförbund

Liberalerna i Östergötland och Västernorrland väljer Nyamko Sabuni som kandidat till ny partiledare efter Jan Björklund..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.