Jakobstad

Sunday, 19 August, 21:08

Nyheter om Jakobstad

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 27 jul 18 kl. 16:06

Vingklippt EIF möter Jaro på lördag – lånar spelare från FC Honka

Ekenäs IF förstärker sitt division 1-lag i fotboll inför lördagens viktiga match mot FF Jaro i Jakobstad. Honkaspelaren Mosawer Ahadi är spelklar för EIF i matchen mot tabellfyran..

YLE - 09 jul 18 kl. 08:00

Finlandssvenska krimpodden: Pirilö-Karl – en österbottnisk seriemördare?

En kall dag i oktober 1859 försvinner två barn från byn Pirilö, nära Jakobstad. Efter två dagars letande hittar man dem döda i en bäck. Nu ska en grym mordhistoria med många förvecklingar växa fram, och du hör allt om den i Yles nya krimpodd..

YLE - 22 jul 18 kl. 09:34

Gammal träbyggnad brann i Kristinestad

En museiskyddad uthusbyggnad började brinna tidigt på söndagsmorgonen i Kristinestad. Under lördagskvällen brann det också i Vörå och i Jakobstad..

YLE - 02 aug 18 kl. 12:22

Kryssningsbåt i sjönöd utanför Jakobstad – rykte kraftigt innan den sjönk

Kryssningsbåten m/s Mässkär sjönk vid lunchtid i dag. Ombord fanns 27 personer, alla kunde räddas. Olyckan inträffade norr om Ådöns fiskehamn i Jakobstad.

YLE - 02 aug 18 kl. 18:55

Båtolyckan utanför Jakobstad – bärgning pågår

Bärgningen av kryssningsfartyget som sjönk utanför Jakobstad är i full gång. Se bilderna!.

YLE - 02 aug 18 kl. 12:22

M/s Mässkär i sjönöd utanför Ådön i Jakobstad

En passagerarbåt tar in vatten i norr om Ådöns fiskehamn i Jakobstad. Enligt uppgifter rör det sig om Mässkärsbåten. Passagerarna räddas för tillfället till andra båtar i området..

YLE - 09 jul 18 kl. 19:35

HIFK befäste serieledningen i fotbollsettan – stal poängen i toppmötet i Jakobstad

Ett mål var av Esa Terävä, Pekka Sihvola och Mohamed Hussein. Där HIFK:s segerrecept mot FF Jaro i fotbollsettans enda match på måndagskvällen. I fotbollsligan lyckades SJK i sin tur rada upp sin andra seger på raken hemma i Seinäjoki..

YLE - 06 jul 18 kl. 13:46

Nu är det slutramlat för äldre Jakobstadsbor – poliklinik ska förebygga fallolyckor

Nästa år öppnas en poliklinik i Jakobstad som ska förebygga fallolyckor bland äldre. Man ska bland annat kartlägga äldre personers muskelstyrka och balans..

YLE - 03 jul 18 kl. 13:06

Nu byggs trädäcket på Jakobstads torg

Trädäcket på nedre torget i Jakobstad byggs som bäst och på tisdag påbörjas monteringen av de glaspaviljongerna. Två pop-up företag kommer att finnas på plats från och med torsdag nästa vecka..

YLE - 02 jul 18 kl. 05:43

Fordringarna på flygbolaget Nextjet är tre gånger större än vid uppskattningen i maj

Fordringarna på flygbolaget Nextjet är betydligt större än tidigare beräkningar av konkursboförvaltaren. Också de finska delägarna i Jakobstad har stora krav på konkursboet i form av oprioriterade lånefordringar..

Skånskan - 20 jun 18 kl. 16:19

LEAP tar över efter Sparrow

Kristianstad Det nya flygbolaget LEAP börjar trafikera sträckan Kristianstad-Arlanda den 20 augusti.På tisdagen meddelade Jonas Haak, vd för Kristianstad Österlen Airport att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet på sträckan från och med den 25 juni.
Då hade han ett ess i rockärmen som ersättare till Sparrow Aviation.

YLE - 13 jul 18 kl. 14:14

Tiotusentals ton med gamla bildäck på avstjälpningsplatsen i Jakobstad upprör politiker

Den gamla avstjälpningsplatsen i Jakobstad skall vara ett avslutat kapitel senast 2020 enligt miljötillståndet. I stället för en dräneringsmatta på toppen använder entreprenören 54 000 ton gamla bildäck som slitits i bitar i dräneringsskiktet..

YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Nytt forskarnätverk i Jakobstad ska fylla det tomrum Åbo Akademi lämnar efter sig

Från och med i höst står Jakobstad utan akademisk utbildning då Åbo Akademi flyttar barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet som uppstår ska till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..

YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Forskarnätverk bildas i Jakobstad

Åbo Akademi har lämnat Jakobstad utan akademisk utbildning från och med hösten i och med flytten av barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet skall till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..

YLE - 01 jul 18 kl. 13:23

Modelljobb i Mexiko, ett hus som försvann och röda mattan som rullades ut - Emma Pasanen från Jakobstad har haft ett händelserikt år

Emma Pasanen är 26 år och kommer från Jakobstad eller Kovjoki i Nykarleby, lite beroende på vem man frågar. Rötterna finns i alla fall i Österbotten men det senaste året har varit allt annat än typiskt österbottniskt i Emmas liv..

Nyan - 09 jul 18 kl. 16:09

Ålänningar presterade i Jakobstad

Det blev många fina resultat för de 25 åländska friidrottare som i helgen tävlade i SFI-mästerskapen i Jakobstad. Totalt tio medaljer stod ålänningarna för, varav 3 var guld, två var brons och fem var silver. Två av de åländska guldmedaljörerna var längdhoppare: Celina Holmberg som tävlade i F15-klassen och Hanna Wiss, som nog är mer välkänd som sprinter.

YLE - 10 jul 18 kl. 14:34

Simskoleavslutning på land i Jakobstad - blågröna alger i Kittholmen

Blåsten har hittills gjort simkursen i Gamla hamn i Jakobstad till en rätt kylslagen historia. Lagom till värmeböljan flöt det istället in blågröna alger på Kittholmens badstrand..

YLE - 23 maj 18 kl. 05:03

Pirilö i Jakobstad kan bli ny plats för skolhemmet Lagmansgården i Pedersöre

En flytt till Östensö skola är inte längre något alternativ trots att Senatsfastigheter inte ännu har sin utredning över skolan klar. Det säger Carl-Johan Strömberg vid skolhemmet Lagmansgården i Östensö i Pedersöre..

YLE - 28 maj 18 kl. 14:27

Passagerarplan i Kronoby vände och tömdes på grund av röklukt

På måndagseftermiddagen vände ett flygplan med 41 passagerare om när det skulle rulla ut på startbanan vid Karleby-Jakobstad flygplats. Orsaken var att det luktade bränt i kabinen..

Nyan - 28 maj 18 kl. 09:15

Informella diskussioner för åländska politiker

Åländska politiker var på plats när Svenska folkpartiet på söndagen återvalde riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson från Jakobstad till ordförande. Det här blir Henrikssons tredje period som partiordförande, hon har lett partiet sedan sommaren 2016. På plats vid stämman i Uleåborg var från Åland centerns ordförande Veronica Thörnroos och liberalen Jonny Andersen.

YLE - 16 maj 18 kl. 13:50

Nextjet i konkurs – österbottniska företag förlorar sina pengar

Flygbolaget Nextjet ansöker om konkurs. Bolaget har ställt in alla sina flyg från och med klockan 13 onsdagen 16 maj. Energibolaget Herrfors i Jakobstad äger 30 procent av flygbolaget.

YLE - 16 maj 18 kl. 20:39

Daniel Löv fick köpa dyrare biljett till Stockholm - kan bli svårt för passagerare att få tillbaka pengar efter Nextjets konkurs

De passagerare som drabbas av Nextjets inställda flygturer kan ha svårt att få tillbaka sina pengar. Daniel Löv som bor i Stockholm men för tillfället befinner sig i hemstaden Jakobstad sätter sitt hopp till hemförsäkringen..

YLE - 05 jul 18 kl. 09:27

Lokalt live: Sommaren är simskolornas tid - vi sände live från Kittholmen i Jakobstad

Vid Kittholmen i Jakobstad pågår simskola hela dagarna just nu. Vi sände live på torsdag förmiddag..

YLE - 05 jul 18 kl. 09:27

Lokalt live: Sommaren är simskolornas tid - Se barnen hoppa i vid Kittholmen i Jakobstad

Vid Kittholmen i Jakobstad pågår simskola hela dagarna just nu. Vi sänder live därifrån kl 10:30..

YLE - 18 maj 18 kl. 04:53

Förlorad flygförbindelse hårt slag för österbottniska företagare – "Hoppas på det bästa men befarar det värsta"

Nextjets konkurs och den förlorade förbindelsen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm kommer som ett hårt slag för många företag i regionen. Oron är stor för att flygplatsen ska köras ner helt och hållet..

YLE - 18 maj 18 kl. 14:54

Finavia: Nextjets konkurs påverkar inte flygplatsens framtid

Många är oroliga för Karleby-Jakobstad flygplats framtid då Nextjet tidigare i veckan meddelade att bolaget går i konkurs. Från Finavias håll ger man dock lugnande besked..

YLE - 02 jul 18 kl. 19:24

Elkamo i Jakobstad köptes upp av holländska Alfen

Det holländska bolaget Alfen som tillverkar laddningsutrustningar för elbilar och system för batterilager har köpt företaget Elkamo i Jakobstad. Elkamo tillverkar smarta nätstationslösningar..

YLE - 03 maj 18 kl. 15:18

Alertes första år – "mycket har gått över förväntan"

Drygt ett år har gått sedan servicebolaget Alerte tog över en rad uppgifter i Jakobstad. Enligt vd Håkan Forss har det gått bra för det nya bolaget..

YLE - 19 jun 18 kl. 06:01

Kent från Jakobstad

Vi möter Kent han som åker till Stockholm från Jakobstad för att bli känd. Saker och ting går inte riktigt som han hade tänkt sig..

YLE - 10 maj 18 kl. 12:27

Satsade på att vara annorlunda – fick bygga bil åt oljeshejk

Strävan efter att vara annorlunda tog Dennis Häggblom från att bygga om tävlingsbilen i Jakobstad till att bygga bil för en oljeshejk i Abu Dhabi..

YLE - 05 maj 18 kl. 17:16

Jaros derbyspöke lever – Multanens mål efter paus avgjorde för KPV

Fem raka matcher utan vinst mot KPV. Den statistiken tvingas Jaro att titta på efter en tuff eftermiddag i Jakobstad. Kalle Multanen såg än en gång till att hitta målet mot derbymotståndaren..

YLE - 18 mar 18 kl. 11:34

Lärare startade om hjärtat på 17-åring – defibrillator ofta avgörande vid hjärtstopp

Det kan vara helt avgörande att det finns en defibrillator i närheten då någon får hjärtstillestånd. Det fick man erfara vid yrkesskolan Optima i Jakobstad i februari då en elev plötsligt sjönk ihop på gymnastiklektionen..

YLE - 04 maj 18 kl. 12:09

Mindre brand på Alholmens Kraft

En brand uppstod i en barktransportör på Alholmens Krafts område i Jakobstad på fredag. Branden begränsades och inga personskador uppkom..

YLE - 20 apr 18 kl. 04:34

"Här bor kvaliteten" syftar inte på människorna - Jakobstadsregionens slogan har lett till många frågande miner

Den som har kört till Jakobstad har säkert kört förbi en stor gul boll med budskapet "Här bor kvaliteten". Den forne projektledaren för kampanjen förklarar bakgrunden här..

YLE - 10 apr 18 kl. 05:18

Jakobstads förening startar må bra - grupp för unga vuxna

En må bra- grupp för unga vuxna startar i Jakobstad. Tanken är att de unga ska öka sitt eget välbefinnande och sin självkännedom och få stöd av både ledarna och de andra i gruppen..

YLE - 21 mar 18 kl. 12:50

Vilken vecka för fotbollslöftet Wilma Sjöholm! Studentskrivning, födelsedag – och allsvenskt kontrakt

Fotbollsspelaren Wilma Sjöholm flyttar från Jakobstad till Stockholm och den allsvenska klubben Djurgården. Det här har varit min dröm, så jag tror nog att jag gjort rätt beslut, säger 18-åringen..

YLE - 15 apr 18 kl. 07:50

Jakobstadsbor sveper höger för att hitta vänner

Att hitta nya vänner i vuxen ålder är inte alltid lätt. Men i Jakobstad har en vänapp blivit populär. Enligt användare gör appen det enklare för exempelvis mammor att hitta andra mammor som har tid att umgås på förmiddagarna..

YLE - 14 apr 18 kl. 16:23

Martin Norrgård ny kretsordförande för SFP

SFP i Österbotten höll kretsmöte på Bergö i Malax. Till ny kretsordförande valdes Vasabon och fullmäktigeledamoten Martin Norrgård. Brita Brännbacka-Brunell från Jakobstad valdes till första vice ordförande och Henrik Antfolk från Kristinestad blev andra vice ordförande..

YLE - 30 maj 18 kl. 12:22

Polis med drönare spanar efter varg i Jakobstad

Det blev en ny vargjakt i Jakobstad efter en observation i närheten av UPM:s fabriksområde. Jakten avblåstes strax före klockan 13. Men polisens drönare fortsätter spana efter vargen..

YLE - 13 jun 18 kl. 10:12

FPA:s svenska tjänst för proffs kan dras in – tjänsten sköts i Jakobstad

FPA:s svenska service för proffs inom arbetsgivarfrågor och hälsovård kan dras in eftersom den används för lite. Merparten av tjänsten sköts på FPA:s kontaktcenter i Jakobstad..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.