Jakobstad

Wednesday, 17 October, 04:47

Nyheter om Jakobstad

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 21 sep 18 kl. 12:05

Jakobstads simhall måste snart renoveras eller rivas - anläggningen är över 50 år gammal

Ska simhallen i Jakobstad renoveras eller är det bättre att bygga en ny? Bildningsnämndens idrottssektion vill ha pengar i nästa års budget för att låta göra en konsultutredning..

YLE - 12 sep 18 kl. 19:28

Fyra reningsverk eller 3000 svin - miljöbelastningen av en fiskodling utanför Jakobstad är omfattande

Den fiskodling företaget Ekofish Ab Oy vill anlägga utanför Öuran skulle öka kvävebelastningen lika mycket som ett svinhus med 3000 djur. Fosförbelastningen motsvarar nästan fyra reningsverk av samma storlek som Alheda..

UNT - 17 sep 18 kl. 07:00

När Jakobstad var Finlands Liverpool

I sin tänkta trilogi om Finland under efterkrigstiden och framåt har Uppsalaförfattaren Lars Sund hunnit fram del två och till sin egen generation..

YLE - 12 sep 18 kl. 19:28

Fyra reningsverk eller 3 000 svin – miljöbelastningen av en fiskodling utanför Jakobstad är omfattande

Den fiskodling som ett företag vill anlägga utanför Öuran i Larsmo skulle öka kvävebelastningen lika mycket som ett svinhus med 3 000 djur. Fosförbelastningen motsvarar nästan fyra reningsverk av samma storlek som Alheda..

YLE - 26 sep 18 kl. 10:58

Renovering eller rivning – det är frågan för Oxhamns skola i Jakobstad

Inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad är inte bra. och i nästa års budget vill tekniska nämnden ha 250 000 euro i planeringspengar för en renovering eller ett eventuellt nybygge..

YLE - 24 sep 18 kl. 04:55

Vattenägare i Jakobstad förvånade över fiskodlingsplaner i Larsmo

Flera föreningar i Jakobstad överväger att besvära sig mot planerna på en stor fiskodling utanför Öuran i Larsmo. Vattenägare i Jakobstad, en sommarstugeförening och ett väglag anser att de förbigåtts..

YLE - 07 sep 18 kl. 15:48

Snellman dömda för arbetarskyddsbrott - bötar 25 000 euro

Köttförädlaren Snellman i Jakobstad tvingas böta 25 000 euro för ett arbetarskyddsbrott där en anställd förlorade delar av sitt ringfinger och lillfinger. Företaget och den ansvariga arbetsledaren ska också ersätta den anställda med ytterligare kring 18 000 euro..

YLE - 19 sep 18 kl. 09:44

Belastningen på havet utreds inte – fiskodling i Jakobstad slipper miljökonsekvensbedömning

Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad behöver inte någon miljökonsekvensbedömning, skriver Österbottens Tidning..

YLE - 23 aug 18 kl. 04:59

Otrygga sjuka och tomma taxibilar – FPA-transporterna får kritik i Jakobstad

Efter sjukhusbesöket i Vasa var Jakobstadsbon Gunhild Hagen helt blind. Vem som skulle hämta henne visste hon inte. Hon fick bara vänta på att en taxichaufför skulle ropa hennes namn och det kändes otryggt..

YLE - 20 sep 18 kl. 14:26

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – funderar på besvär

De gröna i Jakobstad funderar på att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 20 sep 18 kl. 14:26

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – överväger besvär

De gröna i Jakobstad överväger att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 13 aug 18 kl. 13:30

Ett skepp kommer lastat med flis från Sydamerika

Det Panamaregistrerade fartyget Meridian för med sig den största last som någonsin kommit till hamnen i Jakobstad, 46 000 ton flis från Sydamerika till UPM på Alholmen..

YLE - 01 aug 18 kl. 14:52

Jakobstadssimmare utmanar sig själva – simmar från Gamla hamn till Mässkär

I dag försöker motionssimmarna Markus Back och Sonja Hanhikoski-Sacklén ta sig från Gamla hamn i Jakobstad till ön Mässkär. Det är en sträcka på cirka 8 kilometer. Klockan 18 sänder Yle Österbotten live från deras simtur..

YLE - 20 sep 18 kl. 05:30

Startverkstaden NUBA i Jakobstad ger ungdomar livsrytm och riktning

På startverkstaden NUBA i Jakobstad får unga hjälp med att hitta sig själva, få ordning på tillvaron och skapa planer för framtiden. - Det är ett lättnad att det finns en sådan plats att komma till, säger studenten Miika..

YLE - 28 aug 18 kl. 16:54

Kulturkiosken i Jakobstad stänger: "Vi är ganska slut, liksom pengarna är slut"

Kulturkiosken, som fungerat som en mötesplats för olika kulturer, lägger ner sin verksamhet på grund av ekonomiska orsaker. Vi har varit tvungna att fokusera alldeles för mycket på att försöka få hyran betald, säger Astrid Nikula, ordförande för föreningen som drivit kiosken..

YLE - 01 aug 18 kl. 14:52

Jakobstadssimmare simmade från Gamla hamn till Mässkär - Yle Österbotten sände direkt

Motionssimmarna Markus Back och Sonja Hanhikoski-Sacklén klarade sommarens stora utmaning med bravur. På onsdagen simmade de från Gamla hamn i Jakobstad till ön Mässkär, en sträcka på cirka 8 kilometer..

YLE - 23 aug 18 kl. 04:59

Tomma taxibilar och otrygga sjuka – FPA-transporterna får kritik i Jakobstad

Efter sjukhusbesöket i Vasa var Jakobstadsbon Gunhild Hagen helt blind. Vem som skulle hämta henne visste hon inte. Hon fick bara vänta på att en taxichaufför skulle ropa hennes namn och det kändes otryggt..

YLE - 29 aug 18 kl. 05:44

Virtuellt flygbolag kunde sköta flygtrafiken mellan Kronoby och Stockholm

Det behövs en flyglinje till Stockholm från Karleby-Jakobstad flygplats. Hur den byggs upp är en annan diskussion säger utvecklingsdirektör Jonne Sandberg i Karleby.

YLE - 29 aug 18 kl. 05:44

Virtuellt flybolag kunde ge flygtrafik mellan Kronoby och Stockholm

Det behövs en flyglinje till Stockholm från Karleby-Jakobstad flygplats. Hur den byggs upp är en annan diskussion säger utvecklingsdirektör Jonne Sandberg i Karleby.

YLE - 18 aug 18 kl. 11:59

Ratatosk släpper sin första fullängdsskiva

"Norrhimlasken" är namnet på Ratatosks skiva. Det här är Jakobstadsbandets första fullängdsskiva. Skivsläppet sker ikväll lördag, på After Eight i Jakobstad..

YLE - 19 sep 18 kl. 12:45

Jakobstad satsar på havsnära boende – bygger nya våningshus i Korsgrundet

Havsnära boende vid Korsgrundet i Jakobstad planeras invid bostadsmässområdet från 1994. Staden planerar såväl våningshus som parhus och småhus..

YLE - 24 aug 18 kl. 09:54

Snellmans krävs på 25 000 euro för arbetsolycka

En anställd på Snellmans köttförädling i Jakobstad förlorade två fingrar i en arbetsolycka våren 2016. Nu står arbetsgivaren och en arbetsledare inför rätta för arbetarskyddsbrott..

YLE - 21 aug 18 kl. 05:31

Mångmiljontvist seglar vidare – Baltic Yachts överklagar till HD

Baltic Yachts i Jakobstad som byggt världens största segelbåt i kolfiber, S/y Hetairos, är indraget i ett skiljedomsförfarande i mångmiljonklassen med båtens köpare. Något slut på tvisten kan ännu inte skönjas..

YLE - 20 aug 18 kl. 04:33

Skogsägare i Österbotten är missnöjda med virkesimporten

UPM i Jakobstad har efter en paus på många år importerat eukalyptusflis från Brasilien. Importen från de baltiska länderna är enligt verksamhetsledare Jan Slotte vid Skogsföreningen Österbotten, skogsindustrins sätt att hålla priserna nere på hemmaplan..

Nyan - 18 aug 18 kl. 13:00

Ålandspremiär för finlandssvenska stjärnskott

Crimson Peak är det band som under året rönt framgångar i Svenskfinland och på lördag möter de för första gången den åländska publiken. Ålänningen Yones Wilson är gitarrist i bandet, vars musik spelats på både Radio X3M och P3 Osignat.
– Vi satte igång 2016.

YLE - 09 aug 18 kl. 06:44

Skilsmässa, dödsfall eller flytt – på sorgbearbetning får du hjälp att gå vidare

En människa möter kanske 30-40 sorger eller förluster i livet, det här enligt Svenska institutet för sorgbearbetning. Kvinnojouren i Jakobstad erbjuder kurser i att bearbeta förluster..

YLE - 14 aug 18 kl. 05:28

Nu ska passagerarna på olycksbåten M/s Mässkär höras av polisen

Utredningen av båtolyckan utanför Ådön i Jakobstad fortsätter med förhör av passagerarna. Förra veckan framkom det att skepparen troligen inte varit behörig att agera skeppare på M/s Mässkär..

YLE - 10 sep 18 kl. 13:59

Minister Berner gav inga löften om riksväg 8 under besök i Jakobstad

Trafik-och kommunikationsminister Anne Berner besökte Jakobstad på måndag för att diskutera trafik. Några löften om riksväg 8 gav Berner inte..

YLE - 03 aug 18 kl. 10:33

M/s Mässkärs kapten: Om jag kontrollerat allt hade vi inte sjunkit

– Det går att vara efterklok, jag borde ha kollat kranen. Det säger Daniel Sjö, kapten på M/s Mässkär som sjönk utanför Ådön i Jakobstad på torsdag..

YLE - 03 aug 18 kl. 10:33

M/s Mässkärs skeppare: Om jag kontrollerat allt hade vi inte sjunkit

– Det går att vara efterklok, jag borde ha kollat kranen till kylslangen. Det säger Daniel Sjö, skeppare på M/s Mässkär som sjönk utanför Ådön i Jakobstad på torsdag..

YLE - 28 jul 18 kl. 15:56

De Bona helt osynlig mot sin gamla klubb – imponerande EIF tog klar bortaseger mot Jaro

I fjol blev Felix De Bona skyttekung i fotbollsettan för Ekenäs IF. I dag debuterade han för sin nya klubb Jaro – mot just EIF. Men De Bona gjorde en slät figur och överglänstes klart av Ekenäsanfallaren Hanson Boakai som hade stor show när EIF vann med 3–0 i Jakobstad..

YLE - 29 aug 18 kl. 19:01

Rekordmånga blivande barnträdgårdslärare inledde sina studier i Vasa: "Skulle det varit Jakobstad hade jag inte sökt"

Den här veckan inleder rekordmånga nya studeranden sina studier vid barnträdgårdslärarutbildningen vid Åbo Akademi i Vasa. I våras flyttades utbildningen från Jakobstad till Vasa..

YLE - 18 jul 18 kl. 15:29

Unga från Jakobstad vann företagartävling vid Finlandsarenan – siktar högt med sitt företag

Jakobstadskillarna Oscar Löfqvist, John Smeds och Kaj Smeds startade företaget WireUp för ett knappt år sedan. På onsdagen vann de en företagartävling på Finlandsarenan i Björneborg..

Blekinge Läns tidning - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

SmålandsPosten - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

Sydöstran - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

YA - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

BT - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

Barometern - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).

Kristianstadsbladet - 02 aug 18 kl. 13:33

Båt sjönk i Finland - alla ombord räddades

En passagerarbåt har sjunkit utanför Ådön i finländska Jakobstad, rapporterar Österbottens Tidning. Flera personer befann sig ombord när båten plötsligt började ta in vatten, men alla kunde räddas av båtar som befann sig i närheten, enligt Västra Finlands sjöbevakningssektion.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.