Jakobstad

Tuesday, 19 June, 04:32

Nyheter om Jakobstad

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 28 maj 18 kl. 14:27

Passagerarplan i Kronoby vände och tömdes på grund av röklukt

På måndagseftermiddagen vände ett flygplan med 41 passagerare om när det skulle rulla ut på startbanan vid Karleby-Jakobstad flygplats. Orsaken var att det luktade bränt i kabinen..

Nyan - 28 maj 18 kl. 09:15

Informella diskussioner för åländska politiker

Åländska politiker var på plats när Svenska folkpartiet på söndagen återvalde riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson från Jakobstad till ordförande. Det här blir Henrikssons tredje period som partiordförande, hon har lett partiet sedan sommaren 2016. På plats vid stämman i Uleåborg var från Åland centerns ordförande Veronica Thörnroos och liberalen Jonny Andersen.

YLE - 16 maj 18 kl. 13:50

Nextjet i konkurs – österbottniska företag förlorar sina pengar

Flygbolaget Nextjet ansöker om konkurs. Bolaget har ställt in alla sina flyg från och med klockan 13 onsdagen 16 maj. Energibolaget Herrfors i Jakobstad äger 30 procent av flygbolaget.

YLE - 06 jun 18 kl. 15:54

Man dog i tågolycka i Jakobstad

En tågolycka inträffade i Jakobstad strax före kl.13 på onsdagen. Enligt polisen blev en man under ett godstransporttåg och avled..

YLE - 16 maj 18 kl. 20:39

Daniel Löv fick köpa dyrare biljett till Stockholm - kan bli svårt för passagerare att få tillbaka pengar efter Nextjets konkurs

De passagerare som drabbas av Nextjets inställda flygturer kan ha svårt att få tillbaka sina pengar. Daniel Löv som bor i Stockholm men för tillfället befinner sig i hemstaden Jakobstad sätter sitt hopp till hemförsäkringen..

YLE - 05 jun 18 kl. 04:48

Resursskolan i Jakobstad byggs ut och utökas med elever i högstadieålder

Resursskolan växer i Jakobstad och flyttar till Ruusulehto skola till hösten. Verksamheten breddas åldersmässigt och antalet platser växer till tjugo..

YLE - 31 maj 18 kl. 13:36

Ingen vargspaning i Jakobstad under torsdagen – polisen väntar på nya observationer

Under natten mot torsdag sågs en varg röra sig ut mot Sandsund i Pedersöre, men det är oklart om det rör sig om samma varg som observerats upprepade gånger i Jakobstad under den senaste veckan..

YLE - 02 jun 18 kl. 18:16

0–0-specialisten EIF fortsatt obesegrad efter kryss i Jakobstad – Jaros stöttepelare ut på bår

Målsnåla Ekenäs IF lyckades nolla FF Jaros fruktade offensiv i dagens division 1-match i fotboll i Jakobstad. Förutom en tappad andraplats i tabellen åkte hemmalaget på ett skadebakslag..

YLE - 01 jun 18 kl. 15:00

Jakobstad kan få glaspaviljonger på torget

Torget har i Jakobstad har fått utstå mycket kritik för sin ödslighet. Nu ska det intrycket lättas upp med tre glasviljonger placerade på ett trädäck på nedre torget mellan uppgångarna till torgparkeringen..

YLE - 18 maj 18 kl. 04:53

Förlorad flygförbindelse hårt slag för österbottniska företagare – "Hoppas på det bästa men befarar det värsta"

Nextjets konkurs och den förlorade förbindelsen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm kommer som ett hårt slag för många företag i regionen. Oron är stor för att flygplatsen ska köras ner helt och hållet..

YLE - 18 maj 18 kl. 14:54

Finavia: Nextjets konkurs påverkar inte flygplatsens framtid

Många är oroliga för Karleby-Jakobstad flygplats framtid då Nextjet tidigare i veckan meddelade att bolaget går i konkurs. Från Finavias håll ger man dock lugnande besked..

YLE - 01 jun 18 kl. 11:08

Kårkulla renoverar för 2,5 miljoner euro i Jakobstad

Kårkullas fastighet på Jakobsgatan i Jakobstad har problem med inneluften. Dagcenterverksamheten har flyttats till De Gamlas hem på Kvarnbacken och brukarna finns på plats sedan torsdagen..

YLE - 25 maj 18 kl. 10:15

En varg misstänks röra sig i Jakobstad – polisen har fått order om att skjuta den

En varg misstänks röra sig i Jakobstad vid Gamla Hamn och i närområdet. Polisen är på plats med flera patruller..

YLE - 03 maj 18 kl. 15:18

Alertes första år – "mycket har gått över förväntan"

Drygt ett år har gått sedan servicebolaget Alerte tog över en rad uppgifter i Jakobstad. Enligt vd Håkan Forss har det gått bra för det nya bolaget..

YLE - 10 maj 18 kl. 12:27

Satsade på att vara annorlunda – fick bygga bil åt oljeshejk

Strävan efter att vara annorlunda tog Dennis Häggblom från att bygga om tävlingsbilen i Jakobstad till att bygga bil för en oljeshejk i Abu Dhabi..

YLE - 29 maj 18 kl. 11:35

Pengar till Granholmens korsning i Jakobstad

Ombyggnaden av korsningen vid Granholmens industriområde i Jakobstad beviljas 4,6 miljoner euro av staten. Det blev klart på tisdag förmiddag..

YLE - 22 maj 18 kl. 04:52

Barnträdgårdslärarutbildningen packar ihop och flyttar från Jakobstad

Nu går flyttlasset för Barnträdgårdsutbildningen vid Åbo Akademi från Jakobstad till Vasa. Det är med blandade känslor professor Ann-Katrin Svensson packar de sista lådorna..

YLE - 05 maj 18 kl. 17:16

Jaros derbyspöke lever – Multanens mål efter paus avgjorde för KPV

Fem raka matcher utan vinst mot KPV. Den statistiken tvingas Jaro att titta på efter en tuff eftermiddag i Jakobstad. Kalle Multanen såg än en gång till att hitta målet mot derbymotståndaren..

YLE - 18 mar 18 kl. 11:34

Lärare startade om hjärtat på 17-åring – defibrillator ofta avgörande vid hjärtstopp

Det kan vara helt avgörande att det finns en defibrillator i närheten då någon får hjärtstillestånd. Det fick man erfara vid yrkesskolan Optima i Jakobstad i februari då en elev plötsligt sjönk ihop på gymnastiklektionen..

YLE - 04 maj 18 kl. 12:09

Mindre brand på Alholmens Kraft

En brand uppstod i en barktransportör på Alholmens Krafts område i Jakobstad på fredag. Branden begränsades och inga personskador uppkom..

YLE - 25 maj 18 kl. 14:06

Vattenparken FantaSea i Jakobstad hålls öppet genom tillfälligt avtal

Vattenparken FantaSea i Jakobstad hålls öppen med ett tillfälligt avtal under sommaren med den nuvarande företagaren. I början av hösten planerar staden en ny konkurrensutsättning av verksamheten..

YLE - 24 maj 18 kl. 09:39

Hovrätten skärper dom i styckmordsfallet i Jakobstad - kvinnan undgår straff

Vasa hovrätt skärper domen i styckmordsfallet i Jakobstad. Gärningsmannen döms till 11 års fängelse för dråp och brott mot griftefriden. Däremot frias ex-hustrun..

YLE - 21 maj 18 kl. 04:53

Ännu inget avtal om Fantasea i Jakobstad – snart börjar sommarlägren

Staden Jakobstad och företagaren Timo Mäkipelto har inte kunnat enas om kontraktet för vattenparken Fantasea. Frågan är om det finns något vatten i bassängen när sommarlovslägren inleds i början av juni..

YLE - 20 apr 18 kl. 04:34

"Här bor kvaliteten" syftar inte på människorna - Jakobstadsregionens slogan har lett till många frågande miner

Den som har kört till Jakobstad har säkert kört förbi en stor gul boll med budskapet "Här bor kvaliteten". Den forne projektledaren för kampanjen förklarar bakgrunden här..

YLE - 10 apr 18 kl. 05:18

Jakobstads förening startar må bra - grupp för unga vuxna

En må bra- grupp för unga vuxna startar i Jakobstad. Tanken är att de unga ska öka sitt eget välbefinnande och sin självkännedom och få stöd av både ledarna och de andra i gruppen..

YLE - 21 mar 18 kl. 12:50

Vilken vecka för fotbollslöftet Wilma Sjöholm! Studentskrivning, födelsedag – och allsvenskt kontrakt

Fotbollsspelaren Wilma Sjöholm flyttar från Jakobstad till Stockholm och den allsvenska klubben Djurgården. Det här har varit min dröm, så jag tror nog att jag gjort rätt beslut, säger 18-åringen..

YLE - 02 maj 18 kl. 18:00

Hon lämnade landsvägen för skogsstigen - Ida Kronholm från Jakobstad hittade lugnet i traillöpningen

- Det här är så kravlöst, säger Ida Kronholm under en löptur i skogen. Skogen är alltid det ställe där jag laddar, tankar och tömmer hjärnan. Ida Kronholm från Jakobstad är den drivande kraften som tagit traillöpningen till Finland.

YLE - 15 apr 18 kl. 07:50

Jakobstadsbor sveper höger för att hitta vänner

Att hitta nya vänner i vuxen ålder är inte alltid lätt. Men i Jakobstad har en vänapp blivit populär. Enligt användare gör appen det enklare för exempelvis mammor att hitta andra mammor som har tid att umgås på förmiddagarna..

YLE - 14 apr 18 kl. 16:23

Martin Norrgård ny kretsordförande för SFP

SFP i Österbotten höll kretsmöte på Bergö i Malax. Till ny kretsordförande valdes Vasabon och fullmäktigeledamoten Martin Norrgård. Brita Brännbacka-Brunell från Jakobstad valdes till första vice ordförande och Henrik Antfolk från Kristinestad blev andra vice ordförande..

YLE - 03 maj 18 kl. 15:48

Jakobstad efterlyser vuxna på stan inför skolavslutningen

Skolavslutningskvällen är utmanande för myndigheter eftersom många minderåriga blir berusade på offentliga platser. I Jakobstad görs ett upprop efter vuxna som kan patrullera i staden i samband med skolavslutningen...

YLE - 24 apr 18 kl. 06:52

Brandstationen i Jakobstad kan fyllas med mathantverk

Gamla brandstationen i Jakobstad kan i framtiden bli en mötesplats och ett ställe där olika mathantverksidéer möts. Robin Nyman i Jakobstad är intresserad av att köpa brandstationen tillsammans med ett gäng likasinnade entusiaster..

YLE - 16 mar 18 kl. 10:39

Ny metod i familjearbetet i Jakobstad: Socialarbetarna tar sig ut till klienterna

Nya vindar blåser i familjearbetet i Jakobstadsregionen. Den första gruppen på 16 socialarbetare utbildas som bäst i den så kallade Hackneymetoden. Målet är att föra ned det sociala arbetet till klienternas egen miljö och inte tvärtom som nu är fallet..

YLE - 26 mar 18 kl. 09:25

Grankullaborna de nöjdaste kommuninvånarna i Finland – Jakobstad bland kommunerna som stigit mest på listan sen ifjol

Invånarna i Grankulla i huvudstadsregionen och och i Birkala nära Tammerfors är fortfarande de nöjdaste i Finland..

YLE - 24 mar 18 kl. 08:13

Tåg krockade med bil i Jakobstad – ingen skadad trots att bilen släpades över hundra meter

Olyckan skedde vid Korsgrundsvägens plankorsning..

YLE - 23 apr 18 kl. 05:32

Orenat vatten rinner igen förbi reningsverk på farmområdet i Jakobstad

Smältvatten rinner också i år förbi reningsverken vid farmområdet i Jakobstad. Det här har varit ett årligen återkommande problem vår och höst. De åtgärder som vidtagits för att förbättra läget har inte räckt till..

YLE - 23 mar 18 kl. 05:14

Flera tusen arbetslösa i Österbotten kan få mindre pengar från och med april

Den nya aktiveringsmodellen för arbetslösa drar alla över en kam i stället för att ordna skräddarsydda lösningar som verkligen resulterar i att folk får jobb. Det anser Ronnie Djupsund som sysselsätter arbetssökande i Karleby och Jakobstad..

YLE - 23 mar 18 kl. 05:14

5 000 arbetslösa i Österbotten kan få mindre pengar från och med april

Den nya aktiveringsmodellen för arbetslösa drar alla över en kam i stället för att ordna skräddarsydda lösningar som verkligen resulterar i att folk får jobb. Det anser Ronnie Djupsund som sysselsätter arbetssökande i Karleby och Jakobstad..

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 18 kl. 14:55

Djurgården värvar finländsk anfallstalang

Djurgården förstärker truppen med den finländska fotbollstalangen Wilma Sjöholm, 19 år, från Jakobstad. Anfallaren var borta hela förra säsongen på grund av en knäskada. – Mitt mål är att så snabbt som möjligt komma igång ordentligt efter skadan, så små.

YA - 21 mar 18 kl. 14:55

Djurgården värvar finländsk anfallstalang

Djurgården förstärker truppen med den finländska fotbollstalangen Wilma Sjöholm, 19 år, från Jakobstad. Anfallaren var borta hela förra säsongen på grund av en knäskada.(TT).

Blekinge Läns tidning - 21 mar 18 kl. 14:55

Djurgården värvar finländsk anfallstalang

Djurgården förstärker truppen med den finländska fotbollstalangen Wilma Sjöholm, 19 år, från Jakobstad. Anfallaren var borta hela förra säsongen på grund av en knäskada.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.