Jakobstad

Monday, 17 December, 01:01

Nyheter om Jakobstad

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 23 nov 18 kl. 04:36

Nextjets konkursförvaltare kan komma att kräva pengar av Guldkusten Ab i Jakobstad

Nextjets konkursboförvaltare Lars-Henrik Andersson i Stockholm utreder som bäst om det finns skäl att försöka återvinna pengar som betalats i december ifjol till Guldkusten Ab i Finland. Guldkustens styrelseordförande Peter Boström anser att det inte finns något allmänt intresse i ärendet..

YLE - 05 dec 18 kl. 16:32

Höjd mässlingsberedskap även under helgen vid social-och hälsovårdsverket i Jakobstad

Den höga beredskapen med tanke på nya mässlingsfall fortsätter vid social-och hälsovårdsverket i Jakobstad även under självständighetsdagen och den kommande helgen..

YLE - 25 nov 18 kl. 14:55

Fredrik Furu: Älskade hemorten Jakobstad har också betytt panikångest och jantelag

Musikern Fredrik Furu längtade bort från hemstaden Jakobstad och flyttade bort för att bli journalist. Med distans ser han mycket gott i staden han vuxit upp i, men också att livet i en småstad skapar press genom en rädsla för vad andra ska tycka..

YLE - 09 nov 18 kl. 20:13

Cirkusen lyste upp i novembermörkret - Näsdagen fick Svenskfinland att öppna plånböckerna

Näsdagen har firats runt om i Finland. Svenska Yles näsdagsteam sände direkt från Jakobstad i norr till Sibbo i öster och hade samlat in närmare 14 000 euro strax efter klockan 21..

YLE - 07 nov 18 kl. 11:00

På Näsdagen kommer cirkusen till stan – så här kan du hjälpa till

Den 9 november är Näsdagen här igen och i år uppmärksammar Svenska Yle dagen med en cirkusföreställning i Jakobstad och X3M:a konster i Pargas. Genom att skänka en slant till välgörenhet kan du få en lokal kändis att visa vad hen går för i manegen..

YLE - 12 nov 18 kl. 04:40

Hoppas starta fiskodlingen utanför Jakobstad nästa sommar - bollen ligger hos Regionsförvaltningsverket

Företaget Ekofish hoppas komma igång med fiskodling utanför Öuran nästa sommar. Nu väntar företaget på miljötillstånd..

YLE - 13 nov 18 kl. 12:09

Österbottnisk snabbmat i Iran: "Målet är att bygga upp en franchisekedja i landet"

Det var meningen att far och son Vähäkangas, Martti och Daniel från Jakobstad, skulle starta en snabbmatskedja i Kina – istället blev det Iran. Trots att det förändrade politiska läget ställer till problem har företaget inga planer på att lämna landet..

YLE - 01 nov 18 kl. 11:59

Philip Järvenpää litar på sin unika röst

Philip Järvenpää från Jakobstad är en ny stjärna på den finlandssvenska artisthimlen. Han upptäcktes av musikproducenten Thomas Enroth under festivalen Jakobs Dagar för några år sedan..

YLE - 07 nov 18 kl. 11:00

I dag gäller det: På Näsdagen kommer cirkusen till stan – så här kan du hjälpa till

Den 9 november är Näsdagen här igen och i år uppmärksammar Svenska Yle dagen med en cirkusföreställning i Jakobstad och X3M:a konster i Pargas. Genom att skänka en slant till välgörenhet kan du få en lokal kändis att visa vad hen går för i manegen..

YLE - 12 nov 18 kl. 04:40

Företagare hoppas starta fiskodlingen utanför Jakobstad nästa sommar - bollen ligger hos Regionsförvaltningsverket

Sebastian Höglund som är vd för företaget Ekofish hoppas komma igång med fiskodling utanför Öuran nästa sommar. Nu väntar företaget på miljötillstånd..

YLE - 27 nov 18 kl. 21:23

Oroliga sommarstugeägare diskuterade fiskodling i Jakobstad

Den planerade fiskodlingen i vattnen utanför Jakobstad engagerar och oroar sommarstugeägare. Fosforbelastningen i havet var största orosmomentet när kring 120 personer samlades för diskussion..

YLE - 30 nov 18 kl. 10:20

Hälsovården i Jakobstad vill nå de som exponerats för mässlingssmittan

Inom hälsovården i Jakobstad har man nu fått tag på de flesta som är i samma förskolegrupp som barnet som insjuknat i mässling i Larsmo. Likaså har man fått kontakt med daghemsbarnen på samma område, säger ledande läkare Pia-Maria Sjöström..

YLE - 11 nov 18 kl. 11:06

"Den stora kampen är närvaron i barnens liv" – han ger praktiska råd till pappor

Vilka verktyg behövs i dagens samhälle för en pappa? Vilka krav ställs på en pappa i dag? Jan-Gustav Björk i Jakobstad försöker ge svar och praktiska verktyg på vägen till pappor i ett nytt magasin..

YLE - 18 okt 18 kl. 05:17

Varför skuldsätta sig över öronen när ett traktorsläp räcker – Mika Timgren värdesätter friheten pyttesmå hus ger

Ett sittbadkar, en uppfällbar bokhylla och diagonal panel så huset ska hålla ihop utan grund. Det är några av lösningarna i det pyttelilla hus som Mika Timgren i Jakobstad har byggt på ett traktorsläp..

YLE - 28 nov 18 kl. 12:16

Fotbollsklubben JBK i Jakobstad ser ljus i tunneln – hoppas på ny styrelse

Division 2 klubben JBK i Jakobstad lyckades inte få ihop en ny styrelse på sitt årsmöte tidigare i höst, men på onsdag kväll görs ett nytt försök. Nuvarande ordförande Timo Kuusisto är hoppfull inför läget och han vill inte bli klubbens siste ordförande..

YLE - 18 okt 18 kl. 04:54

Lev enklare och billigare i flyttbart hus – byggare i Jakobstad tror på minihus

Huset är 33 kvadratmeter stort och innehåller kombinerat kök/vardagsrum, badrum och ett sovrum. Och så en stor terrass. Det går att flytta om och om igen..

YLE - 29 okt 18 kl. 05:10

Karleby-Jakobstad flygplats nationella betydelse lyfts fram – Direktör: "Det finns 130 000 potentiella kunder"

Österbottens handelskammare vill lyfta fram Karleby-Jakobstads flygplats nationella betydelse för ekonomin. Nu låter man göra en utredning om betydelsen. Enkäter har gått ut till företag i regionen..

YLE - 08 nov 18 kl. 16:29

Realistisk Jakobstadsbudget ger minus under strecket – åldrande befolkning ökar kostnaderna

Social- och hälsovården budgeteras på en realistisk nivå i Jakobstad och det leder till ett underskott i förslaget till budget för 2019 och för de två följande åren i planförslaget. Tidigare har budgeten utgått från sparkrav som i slutändan ändå inte kunnat förverkligas..

YLE - 26 nov 18 kl. 05:18

Råttor jagas i avloppsrör i Skata i Jakobstad

Råttor har blivit ett problem i stadsdelen Skata i Jakobstad. Nu kartläggs problemet med kameror i avloppsrören, och sedan skrider bekämpningsföretaget till lämpliga åtgärder för att bli kvitt råttorna.

YLE - 19 okt 18 kl. 16:35

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - 30 okt 18 kl. 04:53

Tjuvjakten i Jakobstad går till åtalsprövning

Enligt häradsåklagare Marina Ek-Bäck är fler än fem personer misstänkta för jaktbrott. Det är osäkert om målet hinner komma upp i rätten före årsskiftet..

YLE - 22 nov 18 kl. 10:38

Misshandelsfallet i Jakobstad går till åtalsprövning - offret inte återställt ännu

Misshandeln som ägde rum vid Stadshotellet i Jakobstad för en månad sedan går till åklagaren inom kort. Två personer har suttit frihetsberövade misstänkta för grov misshandel..

YLE - 25 okt 18 kl. 04:23

Advokat: Det har blivit allt svårare att få folk att ställa upp som vittnen i rätten

Natten till den 14 oktober blev en 36-årig man svårt misshandlad på en krog i Jakobstad. Polisen har haft svårt att få fram vittnen trots att många personer var närvarande vid tillfället..

YLE - 24 okt 18 kl. 15:24

Anställda vid Alholmens såg: Hoppas att strejken blir en tankeställare för Sipilä

Det är aldrig roligt att strejka. Men ibland måste man sätta ner foten, säger arbetstagare vid Alholmens såg i Jakobstad..

YLE - 23 okt 18 kl. 13:08

Har hållit nollan 14 gånger – Jaro belönar Emil Öhberg med tvåårig förlängning: ”Kanske det påverkar andras beslut också”

För en knapp vecka sedan meddelade FF Jaro att Niklas Käcko får fortsatt förtroende vid klubbens roder. Nu står det klart att lagets förstekeeper också stannar i Jakobstad. Ett lätt beslut, säger Emil Öhberg..

YLE - 01 okt 18 kl. 13:34

Theres fascination för japanska förde henne till Tokyo: “Här finns allt, men jag saknar havregryn”

Theres Wik från Jakobstad har alltid velat bo i Tokyo. Nu gör hon det, och stortrivs. Nyckeln till att lyckas är att kunna språket och ha rätt sorts utbildning..

YLE - 18 nov 18 kl. 08:43

Stor hallbrand i Jakobstad vid betongstation

Betongföretaget Ja-Ko Betonis hall i Jakobstad där 4-5 betongbilar och pumpar förvarades brandskadades på lördagkväll. Betongbilarna lyckades man snabbt få ut och räddningsmanskapet fick snabbt elden under kontroll..

UNT - 21 okt 18 kl. 07:00

Detaljrikt epos om en småstad

Jakob Carlander har läst andra delen i Uppsalaförfattaren Lars Sunds planerade romantrilogi om Jakobstad..

YLE - 16 okt 18 kl. 04:50

Passagerarna på M/s Mässkär kräver inga stora ersättningar trots att skepparen saknade behörighet

För mer än två månader sedan sjönk kryssningsbåten M/s Mässkär utanför Jakobstad. Skepparen saknade behörighet och kan enligt förundersökningsrapporten komma att åtalas på tre punkter. Senast nästa vecka går fallet till åtalsprövning..

YLE - 06 okt 18 kl. 08:00

Där musiken började - tondöva Lars Sund återvänder till ungdomens Österbotten

Han tror inte att han skulle skriva om sitt Österbotten ifall han stannat i uppväxtstaden Jakobstad. Lars Sund ville ut i världen, nu har hans Jakobstadsliv fortgått i fiktiv form redan i fyrtio år i nuvarande hemstaden Uppsala..

YLE - 29 sep 18 kl. 08:00

Tinjas föräldrar blev chockade när hon tog sig till finalen av MGP – skrev låt om sig själv

Trots sina 14 år har Tinja Höglund i Jakobstad sysslat med musik redan i flera år. Hennes låtar baserar sig på hennes liv och så gör också den låt hon tävlar med i finalen av årets MGP..

YLE - 04 okt 18 kl. 10:23

Pälsfarmare i Fäboda får nytt justerat miljötillstånd – krävs på vattenmätningar och bekämpning av fluglarver

Regionförvaltningsverket har skärpt miljöbestämmelserna för Helléns pälsfarm i Fäboda i Jakobstad. Det är bra med en skärpning, säger miljö- och byggnadsnämndens ordföraden Bjarne Kull (SDP)..

YLE - 05 okt 18 kl. 14:30

Kommundirektören i Pedersöre: Vi har hittills bara diskuterat hyreskostnader med YA

Yrkesakademin i Österbotten överväger att flytta sin verksamhet i Pedersöre till Jakobstad. Det här skulle spara pengar, men nu vill man från Pedersöres håll diskutera möjligheten att få YA att stanna..

YLE - 08 nov 18 kl. 10:49

Pedersöre kommun vill inte att YA flyttar till Jakobstad – ger YA halverad hyra på Sursikbacken

Pedersöre kommun vill inte att Yrkesakademin i Österbotten (YA) flyttar närvårdarutbildningen till Jakobstad. Kommunen erbjuder halverad hyra..

YLE - 01 okt 18 kl. 17:45

Fastighetsbolag i Jakobstad : Vi måste ta till plan B för att snabbt få fram seniorlägenheter

Förseningarna i Irjalakvarteret tvingar Jakobstads fastighetsbolag Ebba att tänka om och i första hand satsa på seniorboende i anslutning till fastigheten "Jakobs källa" istället för i absoluta centrum.

YLE - 27 sep 18 kl. 13:59

Brännolja läckte ut vid Alholmens kraft i Jakobstad – dykarklubbens båt sjönk

Några hundra liter lätt brännolja har läckt ut i vattnet utanför Alholmens kraft när dykarklubben Diving80s båt sjönk vid kajen i hård sjö. Räddningsverket har lagt ut dubbla oljebommar för att oljan inte ska sprida sig..

YLE - 27 sep 18 kl. 13:59

Brännolja läckte ut då dykarklubbens båt sjönk vid Alholmen i Jakobstad

Cirka hundra liter lätt brännolja har läckt ut i vattnet utanför Alholmens Krafts strandbastu när dykarklubben Diving-80s båt sjönk vid kajen i hård sjö. Räddningsverket har lagt ut dubbla oljebommar för att oljan inte ska sprida sig..

YLE - 29 sep 18 kl. 08:00

Annorlunda än att sjunga på skolavslutningen – Alva deltar i MGP med låt om att inte ta någon för given

Alva Eklund från Jakobstad har i många år redan velat söka till MGP. I år blev året då hon skrev en låt som hon tyckte var värdig att skicka in till MGP. Och det gick vägen för nu är hon en av finalisterna..

YLE - 28 sep 18 kl. 10:02

Vänsterförbundet ställer upp svenskspråkig kandidat i Jakobstad

Lisen Sundqvist kandiderar för Vänsterförbundet i riksdagsvalet..

YLE - 27 sep 18 kl. 06:38

LM: Skillnaderna mellan polisens utryckningstider växer i landet – i vissa kommuner kan man behöva vänta två timmar på en patrull

Enligt statistik från polisen överstiger väntetiden för att polisen ska anlända en halvtimme i 136 kommuner. Lännen Media rapporterar om statistik som visar att skillnaderna mellan kommunerna i landet har blivit allt större jämfört med tidigare år. Jakobstad hör till de bättre, Kimitoön till de sämre..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.