Iphones

Thursday, 21 March, 08:12

Nyheter om Iphones

Sortering: Relevans | Senaste
VA - 26 feb 19 kl. 08:22

Apple-underleverantören tappar tvåsiffrigt på börsen efter vinstvarning

Minskade försäljningen av Iphones skapar problem för underleverantören..

Dagens PS - 21 feb 19 kl. 13:29

Kineser kan köpa Iphone räntefritt

Apple har tillsammans med Alibabas finansenhet Alipay börjat erbjuda räntefria avbetalningar vid köp av Iphones i Kina, skriver Wall Street Journal. Bolaget erbjuder kunder möjlighet att köpa en Iphone för avbetalning på 24 månader. Detta sker över Huaebi, som är Ant Financials tjänst som erbjuder kredit till köpare.

DN - 19 feb 19 kl. 00:06

Appleanalytiker: Ny Macbook Pro och tre nya Iphones i år

I år kommer Apple att lansera tre nydesignade produkter, bland annat en ny variant av den bärbara datorn Macbook Pro, en 31,6-tums monitor med upplösning på 6K samt en ny Mac Pro. .

DI - 18 feb 19 kl. 16:17

Appleanalytiker spår ny Macbook Pro och tre nya Iphones i år

I år kommer Apple att lansera tre nydesignade produkter, bland annat en ny variant av den bärbara datorn Macbook Pro, en 31,6-tums monitor med upplösning på 6K samt en ny Mac Pro. Därutöver kan en rad uppdaterade produktlanseringar väntas..

Dagens PS - 14 feb 19 kl. 10:00

Google släpper budget-smartphone

Google planerar att lansera en billigare smartphone i år, uppger källor till Nikkei Asian Review. Bolaget vill ta tillvara på Apples problem med svag försäljning av dyra Iphones. Google tänker konkurrera med en billig smartphone som riktar sig mot priskänsliga kunder och tillväxtmarknader, uppgav källor.

Expressen - 07 feb 19 kl. 21:20

Så ska Apple stoppa tjuvlyssning på Facetime

En bugg i Iphones app för videosamtal, Facetime, har gjort det möjligt att tjuvlyssna på andra.Nu lanserar Apple ny programvara som ska lösa problemet, rapporterar flera medier..

Mobil - 05 feb 19 kl. 15:01

IOS 12.2 kan blockera tillgången till Iphones rörelsesensorer via nätet

Enligt uppgifter till sajten Digiday så ska version 12.2 av Apples operativsystem IOS blockera möjligheten att få tillgång till data från de rörelsesensorer som sitter i Iphone via webbläsaren Safari..

Computer Sweden - 30 jan 19 kl. 13:59

När Iphone-försäljningen sviker – tjänster är Apples nya tillväxtmotor


Analytiker talar om att det är Apples tjänster – till exempel Apple Music och Apple Pay – som kommer att vara tillväxtmotorn för företaget framöver, särskilt nu när försäljningen av Iphones går ner..

Nyteknik - 30 jan 19 kl. 07:25

Tungt för Apple – försäljningen av Iphones minskar kraftigt

Apple försäljning och vinst senaste kvartalet var i stort i linje med marknadens sänkta förväntningar. Försäljningen av Iphone minskade med 15 procent jämfört med ett år tidigare, men minskningen vägs till viss del upp av andra intäkter..

Affärsvärlden - 29 jan 19 kl. 11:15

Ny rapport: Iphones ratas i Kina

Kinas ekonomiska inbromsning har fått landets konsumenter att hålla hårt i plånböckerna och lett till den mest dramatiska minskningen av smarttelefonleveranser till landet i historien, uppger undersökningsföretaget Canalys..

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 08:42

Apples Facetime har en allvarlig bugg

Apples videoplattform Facetime har en allvarlig bugg som gör att en person kan höra den andra oavsett om denna svarar på samtalet eller inte. Det rapporterar The Verge. Tekniksajten har bekräftat buggen när man testat samtal mellan två Iphones på kontoret.

Dagens PS - 22 jan 19 kl. 13:12

WSJ: Apple slopar LCD-skärmar

Apple väntas slopa LCD-skärmar i sin produktlinje av Iphones nästa år, enligt källor till Wall Street Journal. Bolaget kommer i stället uteslutande använda sig av oled-skärmar vilket slår hårt mot en av underleverantörerna: Japan Display. Det japanska bolaget är specialiserat inom LCD-skärmar men dessa förekom bara i Iphone XS i senaste produktgruppen.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 13:47

Väktare med vänner döms för insiderkupp

MALMÖ Tre män döms till vardera 1,5 års fängelse för insiderkuppen mot Mstore på Baltzarsgatan.
En 25-årig väktare försåg sina medbrottslingar med nycklar och larmtaggar, så att de kunde stjäla datorer, mobiler och läsplattar för 1,2 miljoner kronor.Det var på natten till den 22 oktober förra året som en polispatrull passerade Kalendegatan och la märke till en bil, som hade en mindre del av registreringsskylten täckt.

Dagens PS - 16 jan 19 kl. 11:27

Därför tvingades Apple vinstvarna

Apple ersatte elva miljoner batterier i Iphones under sitt ersättningsprogram förra året. Det var tio gånger mer än förväntade en till två miljoner batterier enligt bloggaren John Gruber som har bra insyn i företaget, skriver CNBC. Apple hade ersättningsprogrammet på plats under hela 2018.

VA - 11 jan 19 kl. 13:04

Nya kristecknet: Butiker tvingas rea ut Iphones

Återförsäljare i Kina sänker sina priser med drygt 20 procent..

Nyteknik - 11 jan 19 kl. 13:59

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone XI

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Dagens PS - 11 jan 19 kl. 10:44

Apple kan släppa ny LCD-telefon i år

Teknikjätten Apple planerar att släppa tre nya Iphones under hösten, däribland en förnyad version av lågpristelefonen XR, en telefon som dock inte nått upp till förväntningarna försäljningsmässigt. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor. Enligt källorna planerar Apple att bland annat introducera nya kamerafunktioner.

Dagensanalys.se - 03 jan 19 kl. 13:41

Manipulering av iPhones slår tillbaka mot Apple

Det påstås att Apple satt i system att göra din mobil långsammare baserat på batteriets livslängd. Alltså inte beroende på hur din mobil faktiskt presterar. Allt för att tvinga användarna att köpa ny mobil.

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 08:00

Vinstvarning från Apple

Apple bedömer nu att kvartalsintäkterna preliminärt uppgick till cirka 84 miljarder dollar (tidigare prognos 89-93 miljarder) och att bruttomarginalen blev cirka 38 procent. Orsaken till prognossänkningen är betydligt större ekonomisk svaghet än förväntat i vissa framväxande ekonomier, särskilt i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande som släpptes på onsdagskvällen en halvtimme efter USA-börsernas stängning.

DI - 30 dec 18 kl. 12:37

Citigroup sänker sina produktionsprognoser för iPhone

Amerikanska storbanken Citigroup har kapat sina prognoser vad gäller produktionen av Iphones i det första kvartalet. Förväntningarna på den dyraste luren iPhone XS Max har halverats, rapporterar Reuters. .

Skånskan - 21 dec 18 kl. 12:27

Väktare hjälpte tjuvar vid miljonkupp

MALMÖ Den 22 oktober stals mobiltelefoner och datorer värda 1,8 miljoner från Mstore på Baltzarsgatan. Brottet genomfördes utan att larmet gick.
Nu åtalas tre män för grov stöld.

Nyteknik - 14 dec 18 kl. 09:54

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Dagens PS - 19 dec 18 kl. 09:52

Apple har det tufft i Indien

Apple fortsätter att ha det tufft i Indien där konsumenter i allt högre grad föredrar billigare smartphones, skriver Wall Street Journal. Bolagets försäljning uppgick till 1,8 miljarder dollar i landet under det senaste räkenskapsåret, vilket är bara hälften av vad Apples chefer hade hoppats på. Det uppger en insynsperson till affärstidningen.

DI - 12 dec 18 kl. 21:05

Apples firar 38 år på börsen – har stigit 43.000 procent

I dag är det 38 år sedan Apple sattes på börsen. En rad aktiesplittar och miljarder sålda Iphones senare kan uppgången summeras till mer än 43.000 procent..

Nyteknik - 10 dec 18 kl. 16:14

Apple i motvind i Kina - säljstopp för äldre Iphones

En kinesisk domstol förbjuder import och försäljning av ett flertal av Apples Iphonemodeller då teknikjätten, enligt en preliminär dom, har gjort intrång i två av chiptillverkaren Qualcomms patent i Kina..

Dagens PS - 10 dec 18 kl. 17:08

Kina stoppar Iphone-försäljning

Teknikjätten Apple ser ut att åka på ett bakslag i tvisten med Qualcomm. Ett preliminärt domslut stoppar importen och försäljning av vissa Iphones i Kina på grund av mjukvarupatent som Apple ska ha brutit mot i iOS 11. "Apple fortsätter att dra nytta av vår immateriella äganderätt och vägrar att kompensera oss", säger Qualcomms chefsjurist i ett uttalande.

DI - 11 dec 18 kl. 08:06

Apple överklagar säljförbud för iPhones i Kina

Apple har valt att överklaga säljförbudet på sju av dess iPhone-modeller i Kina, rapporterar CNBC..

Expressen - 23 nov 18 kl. 11:29

Intresset för Iphones har halverats senaste 6 åren

Den senaste tiden har flera tecken antytt att efterfrågan på Apples nya Iphonemodeller är svagare än väntat.Sökdata från nätet tyder på att intresset i själva verket har avtagit under en längre tid..

DI - 22 jan 19 kl. 13:14

Apple väntas slopa LCD-skärmar på Iphones nästa år

Apple väntas slopa LCD-skärmar in sin produktlinje av Iphones nästa år, enligt källor till Wall Street Journal..

DI - 27 nov 18 kl. 07:54

Apple tappar i efterhandeln efter Trump-intervju om kinatariffer

Teknikjätten Apple föll 2 procent i efterhandeln efter att president Donald Trump uttalat sig om att han fortsatt överväger tioprocentiga tariffer på kinaproducerade Iphones och Mac-datorer i en intervju med Wall Street Journal..

DI - 27 nov 18 kl. 06:35

Apple tappade i efterhandeln efter Trump-intervju om Kinatullar

Teknikjätten Apple föll 2 procent i New York-börsens efterhandel efter att president Donald Trump uttalat sig om att han fortfarande överväger tioprocentiga tariffer på Kinaproducerade Iphones och Mac-datorer i en intervju med Wall Street Journal..

Affärsvärlden - 27 nov 18 kl. 06:38

Trump överväger tullar på Iphones

USA väntas höja tullsatsen till 25 procent från 10 procent på varor från Kina till ett värde om 200 miljarder dollar. Dessutom överväger man att införa tullar på Iphone-enheter och bärbara datorer som importeras från Kina..

DI - 26 nov 18 kl. 22:38

Trump överväger att införa tullar på Iphones

Den amerikanske presidenten Donald Trump överväger att införa tullar på Iphone-enheter och bärbara datorer som importeras från Kina..

DI - 26 nov 18 kl. 08:23

Apples legotillverkare Foxconn ser stark efterfrågan in i januari

Apples största leverantör av Iphones, kontraktstillverkaren Foxconn, ser ett fortsatt starkt efterfrågeläge för Foxconn åtminstone till januari månad..

Dagens PS - 22 nov 18 kl. 09:19

Apple skissar på rea-streaming

Apple för interna diskussioner om att lansera en billig streamingenhet som kan kopplas till tv-apparater. Det rapporterar The Information med hänvisning till källor. Det är en liknande produkt som redan finns i form av Amazons Fire Stick och Googles Chromecast.

Affärsvärlden - 21 nov 18 kl. 14:13

Iphonetillverkaren Foxconn miljardsparar: "Svårt år"

Apples största leverantör av Iphones, kontraktstillverkaren Foxconn, planerar att göra besparingar på 20 miljarder yuan (cirka 26 miljarder kronor) under 2019. Orsaken är att bolaget räknar med ett "mycket svårt och konkurrensutsatt år", enligt en intern skrivelse som Bloomberg News tagit del av..

DI - 19 nov 18 kl. 10:37

Uppgifter: Apple drar ner produktionsplaner för Iphones

Apple har dragit ner produktionsplanerna för bolagets nylanserade Iphonemodeller, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till anonyma källor..

Nyteknik - 15 nov 18 kl. 13:26

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Skånskan - 16 nov 18 kl. 11:22

Bedragare på iPhone-jakt

MALMÖ Två män sitter anhållna för ett bedrägeriförsök på Elgiganten på Emporia.
Männen, en 42-åring och en 35-åring, försökte med hjälp av ett falskt id-kort köpa två exklusiva nya Iphones till ett sammanlagt värde av närmare 30 000 kronor..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 18 kl. 22:06

Apple och demokrater sänkte börsen i New York

Fortsatt oro för att Apples försäljning av Iphones har bromsat in kraftigt. Men också farhågor om att lagstiftningen i den amerikanska finanssektorn ska skärpas när Demokraterna får majoriteten i kongressens representanthus. Det är de huvudsakliga förkl.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.