IoT

Friday, 20 January, 19:03

Nyheter om IoT

Sortering: Relevans | Senaste
IDG - 28 dec 16 kl. 06:00

Smarta varuautomater håller koll på vad som säljer bäst


Med ett rfid-chipp på varje vara kan utbudet i varuautomater för mat optimeras. Det låter som en IoT-lösning för ett basbehov..

Computer Sweden - 28 dec 16 kl. 06:00

Smarta varuautomater håller koll på vad som säljer bäst


Med ett rfid-chipp på varje vara kan utbudet i varuautomater för mat optimeras. Det låter som en IoT-lösning för ett basbehov..

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 13:00

Nu börjar IBM:s superdator sin nya karriär som kundpsykolog

Annonsfirman Unruly har nu en ny medhjälpare – ”superdatorn” Watson, som ska hjälpa till med att skapa psykologiska kundprofiler. Detta ska gå snabbare och enklare än tidigare metoder och inte minst vara avsevärt billigare. Projekt heter Unruly DNA, och går ut på att man först skapar en panel med 10 000 deltagare jämnt fördelade mellan USA och Storbritannien.

IDG - 19 dec 16 kl. 10:54

Få uppdaterar sina uppkopplade prylar trots säkerhetsrisken


Enligt en ny undersökning är det många som aldrig uppdaterar sina IoT-maskiner..

Nyteknik - 09 dec 16 kl. 13:21

Svensk lerkruka vann internationellt hackathon

Linköpingsbaserade mjukvaruföretaget Zenterio tog förstaplatsen vid ett internationellt hackathon på IoT Solutions World Congress i Barcelona. Zenterios ”intelligenta lerkruka” ska effektivisera jordbruksbevattningen i utvecklingsregioner..

Nyteknik - 16 nov 16 kl. 09:54

Svensk IoT låter lyxbilister slippa tanka

Kör du Bentley har du antagligen ett ganska bekvämt liv. Ett svenskt it-företag vill göra det ännu bekvämare..

DI - 01 dec 16 kl. 08:09

Assa Abloy köper Bluvision

Assa Abloy har köpt Bluvision, en amerikansk leverantör av lösningar för Bluetooth Low Energy (BLE) lösningar i marknaden för Internet of Things (IoT)..

IDG - 01 dec 16 kl. 06:00

Amazon lockar partner med molngodis – här är fem nyheter för partnerledet


Förra veckan gick Amazon ut med en rad prisneddragningar på lagringstjänster. Nu står partnerledet i fokus – med bland annat nya program för IoT och den virtuella assistenten Alexa..

Nyteknik - 30 nov 16 kl. 09:13

IoT-pionjären med över 300 år på nacken

Husqvarna har en lång och traditionsrik historia. I över 325 år har företaget tillverkat ett stort antal kvalitetsprodukter – allt från symaskiner till motorcyklar. Nu bryter Husqvarna åter ny mark, i och med den digitala transformationen..

Dagensanalys.se - 15 nov 16 kl. 15:00

Företagen kommer in i hemmen på riktigt i jakten på mer data

Internet of Things – IoT – är en allt mer populär produktkategori. Uppkopplade produkter som kylskåp eller röststyrda ”smarta” AI-högtalare är prylar som kan underlätta verktygen för många; och de kan också vara en guldgruva för företag som söker efter nya sätt att annonsera på väldigt individuell nivå. Läs mer: Internet of Things får åka med när jättarna samlas I en artikel i branschmagasinet AdWeek kan vi läsa om några exempel på hur IoT-produkter kan komma att användas för digital marknadsföring.

IDG - 10 nov 16 kl. 06:07

Ingen kommer undan orkanen av ny teknik – förbered er


AI, blockkedjor och IoT är snart här och då gäller det att vara förberedd för det. Och glöm inte att städa upp i systemarvet..

VA - 07 nov 16 kl. 16:49

Här är svenske riskkapitalisten som pumpar in miljoner i Internet of Things-startup

Internet of Things (IoT) är det nya svarta för riskkapitalister. .

Nyteknik - 04 nov 16 kl. 15:49

Smarta svenska rörelselarmet gör succé på nätet

Elin Elkehag vill förenkla och förbättra folks vardag med hjälp av IoT-teknik. Första produkten – smarta rörelselarmet Stilla Motion – utvecklades på mindre än hundra dagar och gör nu storsuccé på gräsrotsfinansieringssajten Indiegogo..

Dagensanalys.se - 02 nov 16 kl. 14:08

5 Viktiga digitala trender som alla bör ha koll på

Digital marknadsföring är komplex och föränderlig, men spännande för alla som gillar nya trender. Varje år kommer nya hårdvaror, nya programvaror, nya företag och nya analysverktyg som hjälper marknadsförare att optimera sina insatser på den digitala arenan. De som tidigare hade ett försprång jämfört mot konkurrenterna kan helt plötsligt missa viktiga möjligheter för att behålla sina positioner eller ta marknadsandelar 5 heta tips hur du lyckas med din digitala marknadsföring 1.

Dagensanalys.se - 09 dec 16 kl. 15:53

Nya Bluetooth kan leda till mer framgång för IoT

Nu har man lanserat den senaste versionen av den trådlösa överföringstekniken Bluetooth. Bluetooth 5 kommer med avsevärt större räckvidd och hastighet – och kan vara det som behövs för att IoT (Internet of Things) ska få fart på riktigt. Bluetooth 5.

IDG - 17 okt 16 kl. 10:30

Microsoft öppnar språk för uppkopplade prylar


Microsofts språk P har blivit en öppen produkt. Eftersom tanken med P är att underlätta asynkron programmering borde språket passa för att bygga IoT-lösningar..

Computer Sweden - 26 okt 16 kl. 09:56

Så undviker du att göra samma misstag som andra inom er satsning inom IoT


Användarnyttan är viktigare än tekniken även när det gäller internet of things-projekt, påminner utvecklaren Johan Normén..

IDG - 26 okt 16 kl. 09:56

Så undviker du att göra samma misstag som andra i satsningen på IoT


Användarnyttan är viktigare än tekniken även när det gäller internet of things-projekt, påminner utvecklaren Johan Normén..

Dagensanalys.se - 19 okt 16 kl. 09:20

VR kommer omsätta 700 miljarder kronor 2020 – det är 700 tusen miljoner kronor

Virtual Reality, även kallat VR i folkmun, är det som alla marknadsförare blickar mot när de vill visa att de ligger i framkant. Mark Zuckerberg har förutspått att VR-glasögonen kommer att ersätta iPad enheterna som man använder för att titta på sina favoritfilmer och serier på Netflix och för att spela, istället kommer man att ta på sig VR-glasögon och kliva in i en virtuell värld där man kan kliva in i sina filmer och spel. Med nya aktörer på konsumenthårdvarusidan som exempelvis Sonys som just släppt sin PlayStation VR, som förväntas sälja miljoner enheter redan i år, är VR och AR där den nya digitala marknaden växer.

YLE - 18 okt 16 kl. 22:00

Många internetapparater är sårbara - varmvattnet kan försvinna och hissar kan skicka skräppost

Antalet uppkopplade apparater på internet växer snabbt. Men flera av dem använder enkla standardlösenord och riskerar därför att hackas. Det kan i värsta fall få riktigt allvarliga konsekvenser.

SvD - 29 sep 16 kl. 09:54

Allgon investerar tungt i Internet of Things

Allgon har tecknat avtal om att förvärva Wireless System Integration (WSI), ett snabbväxande bolag inom IoT (Internet of Things) - sakernas internet. Köpeskillingen uppgår till 41 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagensanalys.se - 11 okt 16 kl. 15:00

Visst ska din nya kompis vara rolig också

Google vill att deras nya mobila AI-kompis, Google Assistant (som finns i nya Pixelmobilen och meddelandetjänsten Allo) ska bli roligare. Vår nya kompis har därför fått hjälp från komiker från televisionens värld. Manusförfattare och humorskribenter från animationsstudion Pixar och den kända satirtidningen The Onion har anställts av Google, som därmed hoppas på att den nya röststyrda assistenten ska bli lite mer skojfrisk, skriver Wall Street Journal.

Nyteknik - 10 okt 16 kl. 13:00

Sverige ska bli bäst på IoT

Regeringen storsatsar på Internet of things. Vård, skola och annan samhällsservice ska få en kraftinjektion genom nya innovationer..

Dagensanalys.se - 23 nov 16 kl. 14:06

IBM ska hjälpa världen in i IoT-framtiden

IoT – Internet Of Things – är den framtidsvision som förespråkas av många tech-innovatörer, inte minst det anrika IBM. Nu lanserar man IBM Watson IoT Consulting Solutions, som ska vara en konsultbyrå som ska hjälpa företag världen över att gå över till ”IoT-rymden”. Man ska prioritera kunder inom elektroniksektorn, industriprodukter, biltillverkningar, försäkringar, detaljhandel, telekommunikation, transport- och byggsektorn.

IDG - 14 nov 16 kl. 10:48

IoT-experten: Volvo leder utvecklingen


Volvos uppkopplade bilmodeller är ett imponerande bevis på ett lyckat IoT-projekt. Tyvärr misslyckas många andra. Främst på grund av bristande säkerhetsfokus och för dåliga affärsstrategier.

Computer Sweden - 14 nov 16 kl. 10:48

IoT-experten: Volvo leder utvecklingen


Volvos uppkopplade bilmodeller är ett imponerande bevis på ett lyckat IoT-projekt. Tyvärr misslyckas många andra. Främst på grund av bristande säkerhetsfokus och för dåliga affärsstrategier.

Nyteknik - 06 sep 16 kl. 16:43

Nya Telia-enheten ska investera i startups

”Division X” - det är namnet på en ny enhet inom Telia som ska fokusera på investeringar inom e-hälsa, analysverktyg och internet of things, IoT..

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 11:31

Vilken data är värd mest?

Företaget Clutch presenterade nyligen en undersökning som de gjort bland analytiker för att få reda på vilken data som är högst värderad. I dagens läge pratas det om Big Data och att analysera data från såväl sociala medier som egna användardata för att kunna ge bästa möjliga beslutsunderlag. Men all data anses inte vara lika värdefull.

IT24 - 18 aug 16 kl. 09:30

Cisco drar ner personalstyrkan med sju procent – 5500 anställda berörs


Cisco planerar att dra ned personalstyrkan med sju procent i en omstrukturering som också innefattar mer fokus på områden som IoT, säkerhet, samarbetsverktyg, nästa generations datacenter och molnet..

IDG - 18 aug 16 kl. 09:30

Cisco drar ner personalstyrkan med sju procent – 5500 anställda berörs


Cisco planerar att dra ned personalstyrkan med sju procent i en omstrukturering som också innefattar mer fokus på områden som IoT, säkerhet, samarbetsverktyg, nästa generations datacenter och molnet..

IDG - 05 aug 16 kl. 11:02

Woohoo! Raspberry Pi 3 får Windows 10 Anniversary Update


Även Windows 10 IoT Core får en ny kostym med Anniversary Update. Nu ska det bli lättare att använda operativsystemet på Raspberry Pi 3..

IDG - 03 aug 16 kl. 16:03

It-säljarna hakar på IoT-tåget


Internet of things är i ett tidigt stadium hos många företag – men enligt en ny undersökning tjänar allt fler företag i it-kanalen pengar på det här området..

Computer Sweden - 03 aug 16 kl. 16:03

It-säljarna hakar på IoT-tåget


Internet of things är i ett tidigt stadium hos många företag – men enligt en ny undersökning tjänar allt fler företag i it-kanalen pengar på det här området..

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 15:00

3 trender som kommer att påverka ditt liv

Den senaste utvecklingen inom modern teknologi kommer snart att leverera oss saker och lösningar på problem som vi tidigare bara hade kunnat drömma om. Ja, det låter som en floskel – men vi kan ju redan se sådant som Virtuell Verklighet ge helt nya upplevelser, och 3D-skrivare är ju som taget från Star Trek. Hur kommer dessa trender att påverka konsumentens vardag?

IDG - 27 jul 16 kl. 06:30

IoT-stupet: företag satsar på ny teknik utan att veta varför


Lämlar på väg ut över ett stup. Så kan man likna många av de företag som satsar på Internet of things - utan att de riktigt vet varför..

DI - 07 jul 16 kl. 08:46

Business Sweden. Industri 4.0 – innovation, vägen till fortsatt hög konkurrenskraft

Automatisering, IoT, robotar och digitalisering ligger bakom den industriella revolution världen nu genomgår. Hur är svensk industri positionerad och hur säkerställer vi fortsatt hög konkurrenskraft? Beslutsfattare i svensk industri diskuterar utmaningar och förslag på lösningar.

Nyteknik - 30 jun 16 kl. 06:00

Telia kör i gång test av uppkopplade bilar

Uppkoppling av bilar är Telias första stora satsning på prylarnas internet, IoT. ”Betatester startar inom några veckor”, säger Hans Dahlberg, IoT-chef på Telia..

Expressen - 30 jun 16 kl. 11:40

Telia testar app för uppkopplade bilar

Telia jobbar hårt för att göra bilarna smartare. Snart är det dags att ta deras tjänst Sense för uppkopplade bilar ett steg närmare marknaden. – Betatester startar inom några veckor, säger Hans Dahlberg, IoT-chef på Telia, till Ny teknik..

IDG - 20 jun 16 kl. 09:58

Bluetooth drar upp farten rejält – siktar på iot-marknaden


Runt årsskiftet ska en ny version av Bluetooth vara på plats. Den är både snabbare och har längre räckvidd vilket öppnar för internet of things-revolutionen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.