IoT

Sunday, 23 September, 13:58

Nyheter om IoT

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 30 aug 18 kl. 11:29

Så ska Europas säkerhetshot minimeras

Säkerhetsexperter på området mobiliserar med nytt fokus och ny taktik. En av de ledande aktörerna inom säkrad kommunikation, AddSecure, tar sikte på att stärka sin position i Europa inom den så kallade smarta nät-teknologin. Bolaget, som grundades redan på 1970-talet, förser i dag enligt egen uppgift över 50.

Affärsvärlden - 28 aug 18 kl. 15:06

Ny rapport från AddSecure visar på bristande ansvar för IOT-säkerhet

I takt med digitaliseringen väljer allt fler branscher idag att använda sig av uppkopplade tjänster och produkter, något som också ställer nya krav på säkerhet..

Dagensanalys.se - 28 aug 18 kl. 14:44

Tre av fyra vill slippa gå till kassan

Tre av fyra konsumenter skulle föredra att endast använda sig av självbetjäningslösningar när de handlar i butik, istället för att betala traditionellt till kassapersonal. Det visar en färsk undersökning från SOTI, som utvecklar lösningar för mobil kommunikation och IoT för företag. Detta gäller allt från dagligvaruhandel till sällanköp.

Dagensanalys.se - 07 sep 18 kl. 05:54

Centra för datautbyte skapar nya värden av IoT

En analys från Cisco som publicerades nyligen visar på hur oerhört snabbt datatrafiken nu växer. Efter några decennier med datorer och nätverk nådde världens IP-trafik för två år sedan nivån en zettabyte. Alltså en biljon gigabyte!

Dagensanalys.se - 05 sep 18 kl. 21:11

IoT når brytpunkten”

Det är 2018 och flera av oss har redan omfamnat idén om att prata till en smart högtalare i våra hem. Alexa från Amazon eller Google Assistant hjälper oss med vardagliga saker som att skapa inköpslistor, tända lampan i hallen och mer. Detta och mer skriver Peter Källviks som är Nordenchef Nutanix i sin krönika.

Nyteknik - 22 aug 18 kl. 08:49

Ny rapport från AddSecure visar på bristande ansvar för IOT-säkerhet

I takt med digitaliseringen väljer allt fler branscher idag att använda sig av uppkopplade tjänster och produkter, något som också ställer nya krav på säkerhet..

DI - 23 aug 18 kl. 09:41

Flowscapes resultat nu ännu rödare

IoT-bolaget Flowscape, som handlas på Spotlight, redovisar en nettoomsättning på 6,2 miljoner kronor under andra kvartalet, en ökning jämfört med 0,06 miljoner motsvarande period i fjol..

IDG - 22 aug 18 kl. 10:31

Experten: så skapar ni affärsnytta med maskininlärning och internet of things


I takt med den ökade spridningen av internet of things samlar allt fler företag data från sina uppkopplade produkter. Med hjälp av maskininlärning kan den datan ge värdefulla insikter som ytterligare ökar affärsnyttan med internet of things, konstaterar IDG Expert Networks IoT-expert Anders Englund..

IDG - 30 jul 18 kl. 13:05

Processorkriget rasar vidare och nu satsar Google för fullt


Ännu mindre standardprocessorer och specialprocessorer för IoT. Intel och Google berättar om spännande nyheter..

IDG - 13 jul 18 kl. 10:04

Gamla system och kassa verktyg hinder för AI


Utvecklare som bygger AI-lösningar jobbar mycket med administrativa system och IoT-lösningar. Det handlar alltså inte bara om chattbottar. Det finns gott om hinder i deras arbete..

VA - 13 aug 18 kl. 16:54

IoT ska vara till nytta för alla”

IoT Sverige  finansierar i dagsläget 13 IoT-hubbar runt om i Sverige, som arbetar med att ta fram IoT-lösningar för allt från vård, omsorg och skola till logistik . .

GöteborgsPosten - 03 jul 18 kl. 10:38

Stadsnätet samarbetar med Nokia

Halmstads stadsnät inleder ett samarbete med Nokia kring IoT, sakernas internet..

IDG - 03 jul 18 kl. 09:40

Alla data samkörs i dimman


En ny standard ska underlätta hanteringen av den väntade störtfloden av data från IoT, 5G och AI..

Dagensanalys.se - 09 aug 18 kl. 14:14

Anticimex satsade på IoT – Dubblade försäljningen

IoT är i tankarna när man tänker på framtiden, när allt ska vara uppkopplat. Här är ett intressant case från Anticimex som använder IoT för att effektivisera sin verksamhet. Anticimex är som du redan vet ledande inom skadedjurssanering och relaterade tjänster med verksamhet i 17 länder och runt 5 500 anställda.

Dagensanalys.se - 25 jun 18 kl. 14:36

Tre områden där AI nu driver utvecklingen

Artificiell intelligens är idag något av en vattendelare mellan optimister som tänker att AI är lösningen på alla problem och pessimister som menar att AI betyder att robotar tar alla jobb. Det är dags för en mer nyanserad diskussion. På några områden är AI redan till stor nytta.

DI - 28 maj 18 kl. 05:20

Internet of Things-experten: ”Sverige borde ligga bättre till”

Internet of Things kommer att ändra hur vi lever.  En som ser förändringarna på nära håll är Petra Sundström, dels som innovationschef på Husqvarna, dels som ordförande för framtidssatsningen IoT Sverige..

Nyteknik - 01 jun 18 kl. 08:14

Här kan svenska företag ta en ledarroll inom IoT

Antalet enheter som är uppkopplade till Internet of Things har exploderat de senaste åren och när 5G-tekniken når marknaden förväntas tillväxten accelerera..

DI - 26 maj 18 kl. 19:06

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.

Nyteknik - 24 maj 18 kl. 06:59

Tre först ut med ny mobilnätsteknik

Mobiloperatören inleder implementeringen av Narrowband Internet of Things (NB-IoT) i sitt svenska 4G-nät. Därmed blir Tre först i Sverige med NB-IoT i produktionsmiljö..

DI - 23 maj 18 kl. 20:08

Darja Isaksson: IoT visar på en hållbar väg – nu kopplar vi upp oss

Skulle du vilja koppla upp din hjärna till internet?  Jag har ställt mig själv frågan när jag sett att Elon Musk, Teslas grundare som hittills varit framgångsrik i att förändra energibranschen, bilbranschen och möjligheten till rymdresor, också är vd för ett företag, Neuralink, som vill koppla ihop människor med artificiell intelligens via implantat i hjärnan..

Affärsvärlden - 23 maj 18 kl. 08:06

DI: Sälj it-konsulten

Dagens Industris specialbilaga DI Dimension har tittat närmare på värderingen för en handfull bolag med verksamheter som mer eller mindre är kopplade till IoT - Internet of Things..

DI - 22 maj 18 kl. 17:20

Ulf Petersson: Plocka hem vinsten i kursraketen

Det är dags att ta hem vinsten i ett av börsens mer intressanta småbolag. Samtidigt har guldglansen falnat för stjärnan bland it-konsulterna.     Di:s analytiker tittar närmare på fyra bolag som verkar inom superheta IoT – Internet of things, Sakernas internet.

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 06:00

Epishines organiska solceller ska ge ström till iot-enheter

33-LISTAN. När Epishine vann en av 33-listans deltävlingar våren 2017 hade företagets ledning ännu inte bestämt hur de organiska solcellerna skulle kommersialiseras. Nu är beslutet fattat..

DI - 21 maj 18 kl. 10:15

IoT-distributören SensaTek tar Clavister till Australien

Nytt distributörsavtal öppnar den oceaniska cybersäkerhetsmarknaden för Clavisters lösningar..

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 10:22

Internetstiftelsen delar ut 1,4 miljoner kronor till fem nya teknikprojekt

Fri internetåtkomst i Malmö, en teknisk lösning för att skydda internetanvändares personliga integritet och förbättringar av anonymitetstjänsten Tor. Det är några av de projekt som nu får finansiering genom Internetstiftelsens särskilda utlysning för projekt som ska förbättra internets infrastruktur. De fem projekt som beviljas finansiering får dela på totalt 1,4 miljoner kronor från Internetstiftelsens Internetfond.

DI - 15 maj 18 kl. 16:40

Indentive tecknar Umeå-avtal

First North-listade Indentive har tecknat ett konsultavtal med Umeå Energi gällande utveckling av tjänster och produkter samt integrationsarbeten för IoT-plattformen Connective..

IDG - 09 maj 18 kl. 13:40

Botnätverket HNS biter sig kvar i infekterade maskiner


Nätverket Hide and Seek kan hålla sig kvar på infekterade IoT-maskiner även efter att de startas om..

DI - 09 maj 18 kl. 09:09

Arista lanserar Cognitive Cloud Networking för företagets campusnät

Arista ingår partnerskap med Aruba och WMWare Stockholm – xx maj, 2018 -- Arista Networks lanserar en ny nätverksarkitektur utformad för att hjälpa företag att hantera de utmaningar som uppstår i samband med att de gör sig redo för att införa IoT-lösningar över hela företagets campusnät. Med EOS® och CloudVision® i grunden skapar Aristas Cognitive Cloud Networking-approach en driftsäker och modern molnmiljö till företagets campusnät..

IDG - 07 maj 18 kl. 10:33

Android Things kan bli nästa stora lansering från Google


I morgon, tisdag, drar Googles jättekonferens IO i gång i Moutain View i Kalifornien. Förhandssnacket handlar inte minst om en ny variant av Android, avsedd för IoT..

DI - 26 apr 18 kl. 11:11

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagensanalys.se - 26 apr 18 kl. 09:01

Mobilföretaget som väljer att ge tillbaka sin vinst till användarna

Ett stort mobilföretag har i veckan bestämt sig för att ge tillbaka sin vinst till sina användare. Bakom uttalandet är kinesiska Xiaomi som förväntas börsnoteras senare i år. Deras unika motto är numera att ge tillbaka om de tjänar för mycket pengar.

IDG - 24 apr 18 kl. 06:02

Uppkopplade prylar ett allt större säkerhetshot – så skyddar du dig


Microsofts lansering av ett säkerhetspaket riktat till IoT-enheter förra veckan visar att de stora leverantörerna nu börjar ta säkerheten för internet of things på allvar. ”Men generellt är säkerhet på det här området ganska bristfällig”, säger experten Joel Rangsmo..

Computer Sweden - 24 apr 18 kl. 06:02

Uppkopplade prylar ett allt större säkerhetshot – så skyddar du dig


Microsofts lansering av ett säkerhetspaket riktat till IoT-enheter förra veckan visar att de stora leverantörerna nu börjar ta säkerheten för internet of things på allvar. ”Men generellt är säkerhet på det här området ganska bristfällig”, säger experten Joel Rangsmo..

DI - 23 apr 18 kl. 08:58

IoT-bolaget Plejd växer med vinst

Plejd, vars verksamhet kretsar smart belysning, omsatte nära tre gånger så mycket som senast under första kvartalet..

VA - 19 apr 18 kl. 15:53

Svensk IoT-teknik: Smart positionering ska revolutionera industrin

Smart positionering och digitalisering av fysiska processer kan effektivisera hela tillverkningsindustrin..

IDG - 17 apr 18 kl. 11:47

Microsoft förlitar sig på Linux i stor säkerhetssatsning


Från att tidigare ha uppfattat Linux som en rival – så omfamnar Microsoft det öppna operativsystemet allt tajtare. Nu lanserar de en stor säkerhetssatsning för IoT som bygger på Linuxteknik..

Nyteknik - 02 jul 18 kl. 12:45

”IOT ska vara till nytta för alla”

IoT Sverige finansierar i dagsläget 13 IoT-hubbar runt om i Sverige som arbetar med att ta fram IoT-lösningar för allt från vård, omsorg och skola till logistik..

IDG - 16 apr 18 kl. 10:36

Casino blev hackat – via uppkopplat akvarium


Enligt säkerhetsexperten Nicole Eagan sker det allt fler cyberangrepp där förövaren tagit sig in i nätverket via enkla IoT-maskiner..

Dagens PS - 05 apr 18 kl. 07:54

Microsoft satsar 5 miljarder dollar i internet-of-things

Microsoft kommer att investera fem miljarder dollar i internet-of-things, IoT, över de kommande fyra åren, enligt ett blogginlägg. Bolaget uppger att man väljer att göra det av det enkla skälet att ge alla kunder möjligheten att kunna omvandla sina företag, och världen i överlag, med uppkopplade lösningar. Bland de företag som i dag använder Microsofts IoT-plattform är Chevron, United Technologies och Schneider Electric.

DI - 21 mar 18 kl. 08:15

IAR Systems acquires Secure Thingz

Uppsala, Sweden—March 21, 2018—The Swedish company IAR Systems Group AB (“IAR Systems”) has today entered into a share sale and purchase agreement to acquire 100 percent of the shares in Secure Thingz, Inc. (“Secure Thingz”), a provider of advanced security solutions for embedded systems in the Internet of Things (IoT)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.