IoT

Tuesday, 18 December, 13:48

Nyheter om IoT

Sortering: Relevans | Senaste
IDG - 22 nov 18 kl. 15:07

Ny Mirai-variant attackerar Linux-servrar


Utvecklarna bakom Mirai tycks inte nöja sig med IoT-prylar, routrar och kameror. Nu ger de sig på Linux-servrar genom Hadoop Yarn..

Dagensanalys.se - 14 nov 18 kl. 10:41

Smarta uppkopplade städer är framtiden

Intervju med Phil Beecher från Wi Sun För tio år sedan började Wi Sun med att arbeta fram olika typer av smarta mätare och man började att standardisera kommunikationen mellan dem. Nästa steg var att börja arbeta fram en gemensam industristandard lik wifi som är mer anpassad för B2B än B2C med IoT – Internet of Things – tekniken. Man kan med Wi Sun tekniken koppla ihop det offentliga rummet på ett modernt sätt så att vi får smarta städer som läser av och kommunicerar med hjälp av modern teknologi.

IDG - 16 nov 18 kl. 10:08

Privata 5g-nät – snart i en fabrik nära dig


IoT-utvecklingen inom tillverkningsindustrin kommer att leda till framväxten av privata 5g-nät, tror vissa bedömare..

Computer Sweden - 16 nov 18 kl. 10:08

Privata 5g-nät – snart i en fabrik nära dig


IoT-utvecklingen inom tillverkningsindustrin kommer att leda till framväxten av privata 5g-nät, tror vissa bedömare..

IDG - 09 nov 18 kl. 06:07

Nya kompetenslarmet: 1 av 3 it-jobb går inte att tillsätta


Trodde du att kompetensbristen var övergående är det dags att tänka om. 30 procent av it-jobben i världen kommer inte att kunna tillsättas om fem år på grund av att det inte finns tillräcklig kompetens inom nya tekniker som AI, IoT och blockkedjan..

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 07:43

Ericsson höjer försäljningsmålet

Målet om rörelsemarginal om mer än 10 procent för 2020 står fast, samtidigt som Ericsson nu är tydligt med att det siktar på att det tidigare långsiktiga marginalmålet om 12 procent ska nås senast år 2022. Det framgår av ett pressmeddelande inför bolaget kapitalmarknadsdag i New York på torsdagen. Snittestimatet av 16 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför kapitalmarknadsdagen, ligger på en försäljning på drygt 212 miljarder kronor år 2020 och en justerad rörelsemarginal på 10,6 procent.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 07:26

Ericssons vd: ”Vi har en stark bas”

Telekomjätten Ericsson håller i dag kapitalmarknadsdag i New York. Bolaget kommer där att ge en översikt över sin vändning, strategi och planer för framtida tillväxt samt detaljer om affärssegmenten och marknadstrender. Inför kapitalmarknadsdagen meddelar bolaget målsättningar.

Nyteknik - 07 nov 18 kl. 12:34

Industrins digitalisering kräver standarder

Det finns mycket att vinna på att vara med i arbetet för att ta fram nya standarder, inte minst inom de snabbväxande områdena IoT, Industri 4.0 och digitalisering..

Blekinge Läns tidning - 31 okt 18 kl. 04:00

Nytt samarbete när allt mer bli uppkopplat

Nästa år är 50 miljarder prylar uppkopplade mot nätet. IoT – Sakernas Internet – är framtiden. Därför går fyra kommuner i länet samman och bildar IoT Blekinge..

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 19:32

Framtidens nät öppnas för allt och alla

Allt fler svenska städer vill kalla sig smarta. Nu lanseras Affärsverken ett fritt nät för framtidens IT-tjänster. Målet är att få se fler nystartade företag inom IoT-området..

Nyteknik - 16 okt 18 kl. 10:40

Scanias industrilabb installerar smart materialsystem

Sedan tidigare har H&D Wireless, en leverantör av teknik och tjänster inom IoT och realtidspositionering, genomfört ett flertal temporära installationer i Scanias Smart factory lab. ”Med vår nya installation blir vi nu en del av deras permanenta Smart factory”, säger H&D Wireless vd Pär Bergsten..

Dagensanalys.se - 17 okt 18 kl. 02:55

SOTI visar framtiden inom mobil teknologi

Mobila enheter tar större och större plats på marknaden och hjälper företag att öka sin effektivitet och rörlighet vilket leder till att de kan lägga ner mer tid på arbetsuppgifter som för företaget framåt. Något som inte är så välkänt för privatpersoner är hur dessa mobila enheter hanteras och hålls säkra hos företag och organisationer. Carl Rodrigues CEO och President för storföretaget SOTI, började sitt företag i en källare, driven att skapa ett företag så han kunde spendera dagarna med att göra någonting han verkligen gillade.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:40

Cloudberry bakom initiativet #Nordicmade to Hong Kong

12 nordiska startups får genom Nordiska Ministerrådets fond Rising North finansiering på 380 000kr för att slå sig in på den asiatiska marknaden. Det svenska bolaget Cloudberry står bakom initiativet och startup-resan #Nordicmade to Hong Kong. Stockholmsbolaget Cloudberry Communications grundades av Madelene Kornfehl (t.

Nyteknik - 16 okt 18 kl. 09:27

Saabs industrilabb installerar smart materialsystem

Sedan tidigare har H&D Wireless, en leverantör av teknik och tjänster inom IoT och realtidspositionering, genomfört ett flertal temporära installationer i Scanias Smart factory lab. – Med vår nya installation blir vi nu en del av deras permanenta Smart factory, säger H&D Wireless vd Pär Bergsten..

Dagensanalys.se - 15 okt 18 kl. 13:47

Freshworks lanserar omnibot-plattformen ”Freddy”

”Freddy” är en AI-motor som ska förbättra försäljning, support och marknadsföring. Freddy presenterades på eventet Refresh 18 och levererar Googles AI-teknik med Google Assistant till företag för att hjälpa dem lösa kund- och supportärenden genom en kombination av mänskliga och maskinbaserade röstinteraktioner. Här kan du läsa deras pressmeddelande: Omniboten Freddy har designats för att se ut som en hund och har tränats för att göra livet enklare för både personal och slutkunder.

IDG - 04 okt 18 kl. 11:53

Varning: Torii är det mest avancerade IoT-botnätet hittills


Du har förmodligen inte hört namnet än, för Torii är kodat för att hålla låg profil, men botnätet är det mest avancerade hittills enligt forskare på Avast..

Dagensanalys.se - 03 okt 18 kl. 14:00

Plattformen SOTI ONE lanseras för bättre hantering av mobilappar

SOTI ONE-plattformen har nu lanserats efter ett år av beta-tester. Lanseringen sker i samband med den årliga användarkonferensen SOTI SYNC i Dublin, där även ett nytt samarbete med Lenovo offentligjordes. Den ökande användningen av och komplexiteten inom mobilitet och IoT ställer större krav på IT-avdelningen och innebär stora investeringar när mobila appar och system ska byggas och kopplas till backendsystemet.

Dagensanalys.se - 03 okt 18 kl. 13:53

Nortal köper Seattle-baserade mjukvaruutvecklaren Dev9

Nortal har förvärvat Dev9, en mjukvaruutvecklare specialiserad på molntjänster. Genom bolagsköpet stärker Nortal sin expertis inom big data och kan nu erbjuda nästa generations kundupplevelser. För nästan exakt två år sedan köpte snabbväxande Nortal det svenska marknadskonsultbolaget Element som blivit en av hörnstenarna i verksamheten.

Dagensanalys.se - 02 okt 18 kl. 19:58

OutSystems utökar samarbetet med Deloitte i Sverige

Low code utvecklaren OutSystems utvidgar sitt samarbete med Deloitte i Sverige och Deloitte har återvänder som global sponsor till OutSystems NextStep-konferenser under hösten. OutSystems och Deloitte Portugal har levererat exceptionella IT-lösningar ihop sedan 2010 och de blev officiellt allianspartner 2016. Deloitte Portugal har idag 80 OutSystems-certifierade yrkesverksamma konsulter och tillsammans har de två företagen skapat lösningar för regeringar, detaljhandeln, livsmedels-, försäkrings-, transport- och logistikbranschen.

Computer Sweden - 08 nov 18 kl. 09:09

Husqvarna och Sogeti öppnar IoT-center


Husqvarnas robotgräsklippare ska bli bättre, och satsningen på IoT ska bli större när bolaget nu öppnar ett forskningscenter tillsammans med Sogeti..

IDG - 08 nov 18 kl. 09:09

Husqvarna och Sogeti öppnar IoT-center


Husqvarnas robotgräsklippare ska bli bättre, och satsningen på IoT ska bli större när bolaget nu öppnar ett forskningscenter tillsammans med Sogeti..

Dagensanalys.se - 25 sep 18 kl. 13:52

Microsoft, SAP och Adobe samarbetar om öppen kunddata

I måndags berättade jätteföretagen om sitt nya samarbete inom Open Data Initiative, under konferensen Microsoft Ignite. Vad det hela handlar om är möjligheten att dela data med varandra. All data kommer att delas mellan företagen i Microsoft Azure.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 01:00

Riv inte sko­lor och för­sko­lor i onö­dan

Flera sko­lor och åt­skil­liga för­sko­lor stängs just nu på grund av brist­fäl­lig ven­ti­la­ti­on. Många av des­sa rivs och byggs om från grunden. Un­der tiden får barn och elever finna sig i att flytta till pro­vi­so­riska lo­kaler.

Dagensanalys.se - 10 sep 18 kl. 19:30

Den tredje industriella revolutionen – delningsekonomi på riktigt

Det är inte ofta man fastnar framför en 1,5 timmars Youtube-klipp där en äldre gubbe pratar om avancerade ämnen som AI, industriella revolutionen, IoT och mer. Men den här gången blev jag verkligen inspirerad och vill dela med mig till alla läsare. Unna dig tiden att se detta!

Nyteknik - 24 okt 18 kl. 11:25

Bygg- och fastighetsbranschen värderar IOT-säkerhet lägst - varför?

En ny rapport om IoT-säkerhet visar att bygg och fastighet är den bransch som värderar säkerhet av uppkopplade enheter lägst..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 11:29

Så ska Europas säkerhetshot minimeras

Säkerhetsexperter på området mobiliserar med nytt fokus och ny taktik. En av de ledande aktörerna inom säkrad kommunikation, AddSecure, tar sikte på att stärka sin position i Europa inom den så kallade smarta nät-teknologin. Bolaget, som grundades redan på 1970-talet, förser i dag enligt egen uppgift över 50.

DI - 23 okt 18 kl. 08:42

Netmore Group tar order på 1.000 IoT-simkort i Danmark

Netmore Group, listat på First North, har fått en order på 1.000 IoT-simkort från företaget Nemsim i Danmark, bolagets första internationella order för simkortet..

Affärsvärlden - 28 aug 18 kl. 15:06

Ny rapport från AddSecure visar på bristande ansvar för IOT-säkerhet

I takt med digitaliseringen väljer allt fler branscher idag att använda sig av uppkopplade tjänster och produkter, något som också ställer nya krav på säkerhet..

Dagensanalys.se - 28 aug 18 kl. 14:44

Tre av fyra vill slippa gå till kassan

Tre av fyra konsumenter skulle föredra att endast använda sig av självbetjäningslösningar när de handlar i butik, istället för att betala traditionellt till kassapersonal. Det visar en färsk undersökning från SOTI, som utvecklar lösningar för mobil kommunikation och IoT för företag. Detta gäller allt från dagligvaruhandel till sällanköp.

Affärsvärlden - 22 okt 18 kl. 14:33

Bygg- och fastighetsbranschen värderar IOT-säkerhet lägst - varför?

En ny rapport om IoT-säkerhet visar att bygg och fastighet är den bransch som värderar säkerhet av uppkopplade enheter lägst..

Dagensanalys.se - 18 okt 18 kl. 13:54

IoT når brytpunkten

Det är 2018 och flera av oss har redan omfamnat idén om att prata till en smart högtalare i våra hem. Alexa från Amazon eller Google Assistant hjälper oss med vardagliga saker som att skapa inköpslistor, tända lampan i hallen och mer. IT-utvecklingen hjälper oss framåt och får oss att omfamna helt nya beteenden, som när vi började använda robotdammsugare för att automatisera städningen av våra hem.

Nyteknik - 22 aug 18 kl. 08:49

Ny rapport från AddSecure visar på bristande ansvar för IOT-säkerhet

I takt med digitaliseringen väljer allt fler branscher idag att använda sig av uppkopplade tjänster och produkter, något som också ställer nya krav på säkerhet..

DI - 23 aug 18 kl. 09:41

Flowscapes resultat nu ännu rödare

IoT-bolaget Flowscape, som handlas på Spotlight, redovisar en nettoomsättning på 6,2 miljoner kronor under andra kvartalet, en ökning jämfört med 0,06 miljoner motsvarande period i fjol..

IDG - 22 aug 18 kl. 10:31

Experten: så skapar ni affärsnytta med maskininlärning och internet of things


I takt med den ökade spridningen av internet of things samlar allt fler företag data från sina uppkopplade produkter. Med hjälp av maskininlärning kan den datan ge värdefulla insikter som ytterligare ökar affärsnyttan med internet of things, konstaterar IDG Expert Networks IoT-expert Anders Englund..

DI - 11 okt 18 kl. 08:59

Talkpool och Shell testar IoT-system på oljeplattform

Talkpool har genomfört ett IoT-radIoTest på en flytande oljeplattform (Offshore Support Vessel) utanför den norska kusten, tillsammans med Shell och Teekay Petrojarl..

Nyteknik - 10 okt 18 kl. 14:27

KTH inleder experiment med studenter i live-in lab – övervakas av iot-system

De första studenterna har flyttat in i experimentlägenheter, där allt de gör övervakas av sensorer och IoT-system. Projektets syfte är att hjälpa byggsektorn ta in nya tekniska lösningar..

IDG - 30 jul 18 kl. 13:05

Processorkriget rasar vidare och nu satsar Google för fullt


Ännu mindre standardprocessorer och specialprocessorer för IoT. Intel och Google berättar om spännande nyheter..

Affärsvärlden - 01 okt 18 kl. 11:07

Företags okunskap kring IOT-säkerhet är en samhällsrisk

Den rådande okunskapen om säkerhet kring Internet of Things, uppkopplade produkter och tjänster, är en stor riskfaktor både för enskilda organisationer och för samhället. Trots det saknar nästan hälften av svenska företag fortfarande en säkerhetspolicy för uppkopplade enheter. Det visar en ny undersökning om IoT-säkerhet som tagits fram av AddSecure bland Ny Tekniks läsare..

Nyteknik - 01 okt 18 kl. 12:33

El- och energibranschen mest bekymrad över IOT-säkerhet

El- och energisegmentet är den bransch som är mest bekymrad över IoT-säkerhet, det visar en ny undersökning från AddSecure som genomförts bland Ny Tekniks läsare..

Affärsvärlden - 01 okt 18 kl. 10:23

El- och energibranschen mest bekymrad över IOT-säkerhet

El- och energisegmentet är den bransch som är mest bekymrad över IoT-säkerhet, det visar en ny undersökning från AddSecure som genomförts bland Ny Tekniks läsare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.