IoT

Thursday, 29 June, 09:16

Nyheter om IoT

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 01 jun 17 kl. 09:48

10 framtidsspaningar från Gartner

Enligt Ian Cox, analytiker på Gartner, har de haft rätt i 78 % av sina framtidsspaningar sedan 2010. Så frågan är vilka åtta som kommer bli sanning i deras senaste spaning. Alla shoppar med AR.

Nyteknik - 31 maj 17 kl. 06:00

Undersökning: Svenska företag har dålig koll på iot

Internet of things har pekats ut som framtiden för industrin. Men många svenska företag vet inte ens vad det är för något, visar en ny undersökning..

Nyteknik - 09 jun 17 kl. 12:41

Så skapar IoT nya affärer

IoT-PODDEN. Hyr ut proffsverktygen, sälj ett inneklimat eller tjänsten lastbil. IoT-poddens femte avsnitt handlar om hur internet of things skapar nya affärsmöjligheter.

DI - 31 maj 17 kl. 04:00

Mikael Vilenius: Vinnare på en digital framtid

Hans Vestberg kläckte som nyutnämnd vd för telekombolaget Ericsson 2009 ur sig att det 2020 skulle finnas 50 mil-jarder uppkopplade prylar mot internet i det som kallas sakernas internet (IoT). Cisco hängde på. Andra som IBM tog i ännu mer.

Dagensanalys.se - 24 maj 17 kl. 11:04

Världens första riktiga robotpolis har jobbat sin första dag

Igår kväll patrullerade Dubais första robotpolis på gatorna. Det här är inte fejk news eller något försenat aprilskämt. Robocop, som roboten heter, rullar runt på hjul och kan hälsa, buga, prata sex språk samt känna igen handrörelser och kroppsspråk från 1,5 meters avstånd.

Nyteknik - 22 maj 17 kl. 16:02

Autopilot ska föra samman iot och självkörande bilar

Internet of things och självkörande bilar hör ihop. Det vill ett nystartat europeiskt projekt ta fasta på..

Nyteknik - 17 maj 17 kl. 16:41

Wannacry visar på ökade risker med iot-system

ANALYS. ”Wannacry” är en förväntad, men oönskad väckarklocka som tydligt visar hur sårbart samhället blir när fler maskiner kopplas upp, skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund..

IDG - 18 maj 17 kl. 13:55

Permobil växlar upp i molnet – skapar värde med dataanalys och IoT


Permobils cio Olof Hedin talade på vår konferens Cloud Confessions i Stockholm i april..

Computer Sweden - 17 maj 17 kl. 09:31

Svettigt att ha koll på alla IoT-data – nu ger sig Google in i matchen


I takt med att företagen ger sig in i internet of things ökar datamängderna i molnet explosionsartat. Men nu dyker allt fler lösningar för att klara det upp på marknaden. Senast ut är Google..

IDG - 17 maj 17 kl. 09:31

Svettigt att ha koll på alla IoT-data – nu ger sig Google in i matchen


I takt med att företagen ger sig in i internet of things ökar datamängderna i molnet explosionsartat. Men nu dyker allt fler lösningar för att hantera det upp på marknaden. Senast ut är Google..

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 11:21

Adobe satsar på Virtual Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things

I samband med den pågående marknadsföringskonferensen Adobe Summit i London passar företaget på att ge förhandspresentationer av pågående utvecklingsprojekt inom en rad områden. Kommande nyheter inom virtualreality, artificiell intelligens och Internet of Things står på agendan. På Adobe Summit som äger rum i London nu i veckan ger Adobe deltagarna en förhandspresentation av några av företagets pågående utvecklingsprojekt inom virtual reality, artificiell intelligens och IoT (Internet of Things eller ”sakernas internet”).

VA - 11 maj 17 kl. 09:48

Så blir ditt företag IoT-säkert

Hur ska företag agera för att skapa en säker, uppkopplad värld när Internet of Things gör sitt intåg? IT-säkerhetsexperten Olle Segerdahl, som leder podcasten "Säkerhetssnack", har råden..

IDG - 11 maj 17 kl. 13:59

Expertens bästa tips: så här kommer du igång med IoT


Med internet of things kan vi revolutionera hur vi driver och gör affärer. Så här går du från idé till verklighet, förklarar Anders Englund..

Computer Sweden - 09 maj 17 kl. 13:00

Därför överger Michael Dell aldrig sin baby – pc:n


När allt handlar om molnet, IoT och artificiell intelligens, säger Dell-grundaren Michael Dell att ”det är pc:n som är kärnan i vår verksamhet”..

IDG - 09 maj 17 kl. 13:00

Därför överger Michael Dell aldrig sin baby – pc:n


När allt handlar om molnet, IoT och artificiell intelligens, säger Dell-grundaren Michael Dell att ”det är pc:n som är kärnan i vår verksamhet”..

Nyteknik - 31 maj 17 kl. 06:00

Experten: Företagen måste förstå iot

Nyttan har inte synliggjorts ännu. Men häng med. ”Utvecklingen kommer att gå jättefort”, säger IoT-experten Magnus Melander..

Dagensanalys.se - 08 maj 17 kl. 12:31

Appen som ger individen kontroll över sina personuppgifter

Det tyska telefonbolaget Telefónica meddelade nyligen ett partnerskap med det brittiska bolaget People.io. Syftet är att ge Telefónicas kunder tillgång till en app som låter dem kontrollera sina personuppgifter.

Nyteknik - 03 maj 17 kl. 06:43

IOT ger Husqvarna möjlighet att tänka utanför boxen

De senaste åren har vi sett en rad tjänster lanseras med delningsekonomi som grundtanke. Nu ger sig även Husqvarna in i matchen..

Nyteknik - 03 maj 17 kl. 13:29

Kollektivt lärande ger smartare robotar

Framtiden är när alla robotar som gör samma sak har kopplats ihop via molnet. Andie Zhang ger sin på framtidens industri i IoT-poddens senaste avsnitt..

Realtid - 27 apr 17 kl. 16:40

Accenture startar digitalt centrum tillsammans med industrijätte

Accenture och Schneider Electric går ihop för att gemensamt skapa en virtuell digital servicefabrik för att snabba på utvecklingen av IoT-lösningar..

IDG - 27 apr 17 kl. 09:36

Mystiska bottnätverket Hajime växer och växer – men ingen vet varför


300 000 IoT-maskiner är infekterade, men syftet bakom viruset förbryllar experterna..

IDG - 19 apr 17 kl. 16:34

Nya viruset Brickerbot förstör alla uppkopplade prylar som infekteras


Amerikanska Homeland Security uppmanar alla som kör standardinställningar på sina uppkopplade IoT-prylar att byta..

Nyteknik - 04 apr 17 kl. 19:00

Swedspot: Deras dosa tar bilarna upp till molnet

Swedspot vill förenkla livet för bilägare med hjälp av en IoT-lösning för att koppla upp fordon. Nu har bolaget fått sin första stora kund: Telenor..

Realtid - 12 apr 17 kl. 07:00

"Säkraste IT-systemet är en avstängd och trasig mobil"

Uppkopplade föremål eller "internet of things" (IoT) gör banker sårbara för så kallade belastningsattacker. IoT-apperatur dras ofta med säkerhetsproblem och kan orsaka stor skada om de hackas. Det säger IT-experten Bogdan Botezatu i en intervju med Realtid.

IDG - 11 apr 17 kl. 09:40

Nu kan du köra Microsofts röstassistent Cortana på en Raspberry Pi


Creators Update till Windows 10 IoT bjuder in Cortana till din pyttedator..

VA - 06 apr 17 kl. 13:48

Så drar du nytta av IoT – läs experttipsen

Inom några år finns det tio gånger fler digitalt uppkopplade sensorer och produkter än det finns människor på jorden. Läs om vad det innebär för dig och ta del av experttipsen..

Sydsvenskan - 09 mar 17 kl. 09:19

Sony satsar i Lund – lanserar snart nya IOT-tjänster

Lund blir navet för Sonys europeiska verksamhet kring ”internet of things”..

Affärsvärlden - 04 apr 17 kl. 19:00

Deras teknik tar bilarna till molnet

Swedspot vill förenkla livet för bilägare med hjälp av en IoT-lösning för att koppla upp fordon. Nu har bolaget fått sin första stora kund: Telenor..

Realtid - 04 apr 17 kl. 09:44

Europeiska företag leder i IoT-kapplöpningen

Europeiska företag är på god väg att gå om sina amerikanska kollegor när det gäller att inkorporera Internet of Things i företagsverksamheten. Det visar managementkonsultfirman Bain i sin rapport..

Affärsvärlden - 03 apr 17 kl. 09:00

Från produkt till uppkopplad tjänst – här är framgångsreceptet

Uppkopplat är framtiden. Men det är bara ett fåtal företag som dragit nytta av IoT fullt ut genom att gå från produkt till att sälja uppkopplade produkter som tjänst. Därför finns det få lyckade förebilder att följa.

IDG - 16 maj 17 kl. 09:46

Samsung visar upp ny version av Tizen OS för smarta hemmet och IoT


Under sin utvecklingskonferens som börjar i dag kommer Samsung att tala om arkitekturen och planerna för sitt nya Tizen-operativsystem för smarta hemmet och IoT..

Nyteknik - 03 apr 17 kl. 08:16

Från produkt till uppkopplad tjänst – här är framgångsreceptet

Uppkopplat är framtiden. Men det är bara ett fåtal företag som dragit nytta av IoT fullt ut genom att gå från produkt till att sälja uppkopplade produkter som tjänst. Därför finns det få lyckade förebilder att följa.

IDG - 03 apr 17 kl. 13:10

Han går från bensinbolags-it till hållbart samhällsbygge


Det ska bli jättespännande att se vad vi kan göra med exempelvis IoT, hur får vi in det i våra produkter för kunderna, säger Claes–Håkan Johansson, ny cio på byggkonsulten Tyréns..

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 11:48

Misstänkt VD: ”Chockad, ledsen och besviken”

Krisande Fingerprint Cards ska upp över 200 procent på börsen spår Redeyes analytiker efter förra veckan stora ras på 30 procent i samband med vinstvarningen, som DagensPS.se nyligen skrev om. Och åt samma håll tror Johan Carlström, bolagets tidigare vd som nu står misstänkt för flera fall av grovt insiderbrott, att aktiekursen kommer att gå när man får bukt lagerproblemen senast i juni i år, enligt hans bedömning.

Nyteknik - 20 mar 17 kl. 16:58

”Digitaliserad montering blev säkrare”

KRÖNIKA. Industrin digitaliseras i rask takt. Utvecklingen löper parallellt med internet of things – en trend vi går på djupet med i Ny Tekniks IoT-podd, skriver Fredrik Karlsson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.