IoT

Friday, 15 December, 05:14

Nyheter om IoT

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 10:00

Sökes: Kreativ PR & Communications Manager

Är du skicklig på att skapa slagkraftigt innehåll och övertyga med din kommunikation? Har du passion för sociala medier och IoT? Då kan rollen som PR & Communications Manager passa dig!

IDG - 22 nov 17 kl. 09:41

IoT-projekt sätter stopp för gratis öl


Amerikanska Buffalo Wild Wings har implementerat ett övervakningssystem för ölfat, mellanvara och api:er i kampen mot svinnet på 1200 restauranger..

Dagensanalys.se - 17 nov 17 kl. 10:30

Är det utomhusreklam som är framtiden när maskinerna tar över?

För tre veckor sedan var jag på ett eftermiddagsseminarium som IAB Sverige arrangerade på Oscarsteatern på temat The Evolution of Programmatic. Inledande talare var James Whittaker från Microsoft som mycket inspirerande och tankeväckande talade under rubriken ”you can’t advertise to machines, now what?”, skriver Karl Höglund som är Digital Product Specialist på Clear Channel Sverige.

Dagensanalys.se - 14 nov 17 kl. 11:31

Svårt att hitta kompetens för multinationella företag

I takt med att mer teknik och digitala lösningar kryper in i markndsföringen ställs högre krav på nya kompetenser. En ny undersökning visar att företag dock har svårt att få tag på experter inom bland annat AI, programmatisk marknadsföring samt IoT-utveckling. Undersökningen har gjorts av Word Federation of Advertisers (WFA) bland deras 600 medlemmar, och syftar till att undersöka inom vilka områden marknadsförare har störst utmaningar, samt vad som ligger högst på prioriteringslistan just nu.

Nyteknik - 23 nov 17 kl. 13:58

Efter AT&T-avtalet – nu släpps hennes smarta iot-larm i Sverige

Telejätten AT&T har redan nappat på Elin Elkehags smarta rörelselarm. Nu börjar IoT-prylen Stilla Motion säljas även i Sverige..

VA - 27 nov 17 kl. 23:41

Nyemisson tar snabbväxande IoT-företaget till börsen

Med ett uppkopplad lekland som prototyp visar H&D Wireless möjligheterna med sin IoT-teknik. Nu genomför de en nyemission inför börsnotering på Nasdaq North First..

Nyteknik - 10 nov 17 kl. 06:55

4.0. På riktigt.

IoT är en av digitaliseringsvågorna som möjliggör Industri 4.0 eller den datadrivna fabriken. Med IoT går det att skapa digitala avtryck i form av data som beskriver varje steg i tillverkningen.

Sydsvenskan - 18 okt 17 kl. 06:50

Lundabolag startar öppet labb – blir ett center för IOT

”Vi behöver ett ekosystem för att få våra egna grejer att snurra”..

Nyteknik - 01 nov 17 kl. 07:16

Revibe Energy tar in fler delägare

Göteborgsbaserade startupfirman Revibe Energy, som förvandlar vibrationer till el, har tagit in 7,5 miljoner kronor i investeringar. Pengarna ska användas till att utveckla tekniker för att strömförsörja industriell IoT..

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 10:31

Varför händer inte den digitala transformationen snabbare?

På dagensanalys skriver vi ofta om digital transformation och hur viktigt det är. Men trots det kämpar många företag fortfarande med att bli mer digitala, implementera AI, riva silos på företaget och helt enkelt kunna dra nytta av alla de tekniska utvecklingar som sker runt omkring oss. Under en paneldebatt mellan Henrik Ehrnrooth, VD på Kone, Miles Everson, Global Advisory Leader på PwC och Keith Block, COO på Salesforce, diskuterades just den digitala transformationen och varför det är så svårt.

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 09:31

Vad händer på Dreamforce?

Dreamforce är klassat som världens största mjukvarukonferens, dit 170.000 människor vallfärdar för att delta i de 3.200 sessioner som tar plats i centrala San Francisco under fyra dagar.

Sydsvenskan - 06 nov 17 kl. 11:30

DEBATT: Glöm myten om att digitalisering är komplicerat

Vd för industriellt IoT-bolag är trött på alarmistiska utspel..

Nyteknik - 26 okt 17 kl. 10:20

Få koll på hur prylarna kan kopplas upp

Många företag har fortfarande dålig koll på internet of things. Det är synd. Det finns minst tio skäl att hänga med i IoT-utvecklingen..

DI - 26 okt 17 kl. 09:51

Secits ingår partneravtal

Secits har ingått ett partneravtal för IoT-baserade säkerhetslösningar levererade genom A3:s bredbandslösningar..

Nyteknik - 17 nov 17 kl. 08:22

Iot-startups: Svenska industribolag måste våga mer

Industribolagen måste våga testa nya lösningar – för digitaliseringen är inget man kan vänta med. Det var budskapet från tre heta svenska IoT-bolag när IoT-podden sände live på Elmia Subcontractor..

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 16:10

”För att förverkliga sin digitala vision måste företag har rätt kompetens, partnerskap och teknik på plats”

Företag har stora behov av att genomföra en digital transformation. Detta framgår av Fujitsus undersökning ”The Digital Transformation PACT”, där totalt 1 625 internationella företagsledare har deltagit. 46 procent av företagsledarna uppger att de påbörjat ett digitalt förändringsprojekt och nio av tio svarar att deras organisation har en tydligt definierad digital strategi.

Nyteknik - 15 nov 17 kl. 11:11

Missa inte IoT-poddens livesändning från Elmia Subcontractor

Hur kan unga teknikbolag kickstarta tillverkningsindustrins IoT-satsningar? Svaret på det får ni under dagens livesändning av IoT-podden från Elmia Subcontractor..

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 10:49

Sitecore får ny molnlösning och nya features

Sitecore® lanserar en ny molnlösning som man döpt till Sitecore Experience Cloud. Som en del av tillkännagivandet av Sitecore version 9, offentligör Sitecore en genomgripande uppdatering av sitt flaggskepp Sitecore® Experience Platform™ (XP), och sin digitala plattform Sitecore® Experience Manager (XM) webb-CMS. Med version 9 introduceras Sitecore xConnect™, ett ramverk av APIer och tjänster som gör det möjligt för användaren att integrera kundinsikter som samlats in med information från egna kanaler eller tredjepartssytem.

IDG - 18 okt 17 kl. 14:20

Har du räknat på din risk? Säkerhetsgurun varnar för sömngångarbeteende


Komplexiteten ökar. Teknik som IoT, molnet och ai väcker nya frågor om säkerhet. Ingen kan längre blunda för digitaliseringens baksida..

VA - 06 okt 17 kl. 14:31

Ett system för att styra hela hemmet

One ring to rule them all. Gasell-vinnaren Indentives nya IoT-plattform Connective hjälper användaren att dra nytta av Internet of Things– utan att behöva ladda ner en enda app..

Nyteknik - 04 okt 17 kl. 10:00

Framtidens iot-teknik är – extremt långsam

Vill du koppla upp parkeringsplatsen, åkern eller vattenpumpen? Framtiden lär vilja. Och tekniken är här..

IDG - 03 okt 17 kl. 10:30

Säkerhetshål i dnsmasq drabbar miljoner datorer, routrar och mobiler


Linux, Android, IoT och Kubernetes. Listan över system som använder nätverksapplikationen dnsmasq och nu måste uppdateras är evighetslång..

IDG - 02 okt 17 kl. 11:57

Nu ger sig Google in i slaget om alla IoT-data


Nu har Google gjort sin tjänst för företag att säkert koppla upp och hantera sina enheter för internet of things brett tillgänglig på marknaden. Särskilt riktar de sig mot tillverkande industri, transport, energi och sjukvård..

Computer Sweden - 02 okt 17 kl. 11:57

Nu ger sig Google in i slaget om alla IoT-data


Nu har Google gjort sin tjänst för företag att säkert koppla upp och hantera sina enheter för internet of things brett tillgänglig på marknaden. Särskilt riktar de sig mot tillverkande industri, transport, energi och sjukvård..

Computer Sweden - 19 sep 17 kl. 10:25

Så landar du ett jobb i framtidssektorn. "Köp en Raspberry Pi och börja lek"


IoT pekas ut som nästa stora jobb-boom inom it. När Sigma anställer folk inom området är de intresserade av folk som snickrat ihop hobbylösningar i hemmet. ”Man måste förstå vilka möjligheter IoT medför”, säger IoT-chefen David Österlindh..

Nyteknik - 15 sep 17 kl. 13:47

Klockan snackar med världen

En smart klocka som känns som ett traditionellt armbandsur. Förberedd för en IoT-uppkopplad värld. Den ambitionen har en ny startup-duo från Uppsala..

Nyteknik - 24 okt 17 kl. 12:03

Iot-system för jordbruket tar plats i Ericssons inkubator

Nyligen genomförde Lundabaserade uppstickarna Sensefarm sin första större försäljning av sitt IoT-system för odlingsövervakning. Nu har de vunnit en plats i Ericssons inkubatorprogram och ska få hjälp med bolagsutvecklingen..

Nyteknik - 25 okt 17 kl. 08:46

SKF testar IoT-pilot i koppargruva

Tillsammans med automationsjätten Honeywell, har ett pilotprojekt för att utveckla lösningar inom industriell IoT lanserats i en chilensk koppargruva. Målet är att skapa en digital standard för maskineffektivisering..

JAffärer.se - 25 aug 17 kl. 11:31

Jönköpingsbolag i final i prestigefylld tävling

Det Jönköpingsbaserade bolaget har tagit fram en produkt på en unik så kallad IoT-plattform, det vill säga Internet of things eller Sakernas internet. Tekniken möjliggör en rad tekniska funktioner i ”smarta” byggnader. – Om du till exempel kör e.....

Nyteknik - 20 okt 17 kl. 13:45

Sensative startar öppet iot-labb i Lund

Ett nav för Malmö-Lundregionens IoT-utveckling. Det är målet med det öppna labbet Oil, startat av 33-listanbolaget Sensative..

Jmini.se - 25 aug 17 kl. 11:31

Jönköpingsbolag i final i prestigefylld tävling

Det Jönköpingsbaserade bolaget har tagit fram en produkt på en unik så kallad IoT-plattform, det vill säga Internet of things eller Sakernas internet. Tekniken möjliggör en rad tekniska funktioner i ”smarta” byggnader. – Om du till exempel kör e.....

Computer Sweden - 24 aug 17 kl. 06:01

Svenska företag dissar hajpad teknik – lägger pengarna på klassisk it


Hajpade teknikområden som IoT, AI och kognitiva plattformar står fortfarande och stampar. Istället läggs it-verksamheternas krut fortfarande på mer välbekanta områden..

IDG - 24 aug 17 kl. 06:01

Svenska företag dissar hajpad teknik – lägger pengarna på klassisk it


Hajpade teknikområden som IoT, AI och kognitiva plattformar står fortfarande och stampar. Istället läggs it-verksamheternas krut fortfarande på mer välbekanta områden..

Nyteknik - 12 okt 17 kl. 11:20

IoT-podden reser med industrin till molnet

Med elektronikindustrin kan vi resa till molnet – om vi tänker på it-säkerheten. Där har ni kontentan av IoT-podden live från Kistamässan..

Dagens PS - 07 aug 17 kl. 10:08

Fyra nya hot mot din smartphone

Det skriver IDG News som listar fyra aktuella typer av säkerhetshot mot mobilanvändare. Enligt säkerhetsföretaget McAfee, som sajten hänvisar till, ägde drygt 1,5 miljoner nya typer av säkerhetsincidenter rum under årets första kvartal; över 16 miljoner incidenter ska enligt artikeln ha skett under perioden. Här är de fyra nya säkerhetshoten, enligt IDG News: 1.

Nyteknik - 05 okt 17 kl. 13:14

”Fördelarna med iot syns ännu inte”

IoT-PODDEN. Vad gör man när kunden digitaliserar och vill ha dig uppkopplad i samma system? Andas lugnt och hänger på, råder experten i IoT-podden..

Dagensanalys.se - 27 jul 17 kl. 12:05

Här är tio heta jobb inom digital marknadsföring

Sommaren går mot sitt slut och det är för många snart dags att återvända till kontoret. Om du har tröttnat på ditt jobb och behöver en ny utmaning, varför inte söka några av de hetaste jobben inom digital marknadsföring? Adweek har, efter att ha frågat en mängd experter, sammanställt en lista på de viktigaste och mest efterfrågade rollerna inom digital marknadsföring under de närmaste åren.

Dagensanalys.se - 25 jul 17 kl. 11:33

Konsumentresan står i fokus för dagens marknadsförare och artificiell intelligens hjälper till att hantera all data

Salesforce, världens ledande leverantör av CRM-lösningar, visar i sin fjärde årliga rapport “State of Marketing”, att konsumentresan fortsätter att förändra marknadsförares tankesätt. Artificiell intelligens utmärker sig som en viktig komponent för att skapa en personlig konsumentupplevelse över alla kanaler och på så sätt behålla befintliga kunder. Rapporten, som baseras på svar från 3 500 ledande marknadsförare världen över, avslöjar bland annat att en av de största utmaningarna för dagens marknadsförare är att utnyttja all data för att leverera en personlig konsumentupplevelse.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.