Investera

Sunday, 26 January, 19:36

Nyheter om Investera

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 03 jan 20 kl. 08:50

Lars genidrag fick storbolagen att investera miljoner

Det skulle kosta 300 miljoner att förverkliga den svenska kemistens idé.
Pengar som han inte hade. Nu förändrar hans uppfinning världen..

PrivataAffärer - 02 jan 20 kl. 12:09

Nu måste fonder redovisa aktivitetsgrad

– Det är positivt både för konsumenter och för fondbolagen själva att transparensen ökar. Framför allt eftersom det nya kravet gör det svårare för fondförvaltare att ta ut höga avgifter för passivt förvaltade fonder. Förhoppningsvis kommer man till rätta med problemet med dolda indexfonder, något som varit en fråga för finansmarknaden en längre tid, säger Jakob Stigsson, jurist på Konsumenternas bank- och finansbyrå.

PrivataAffärer - 02 jan 20 kl. 04:00

Undersökning: Sparkontot lockar mest trots iskall ränta

När 3 000 hushåll svarar på frågor om sitt sparande visar det sig att sparkontot fortfarande är en nyckelfaktor i svenskarnas sparande. Enligt Arturo Arques, privatekonom på Swedbank och Sparbankerna, är en del av skälet att räntefonderna har en avgift. – Att skapa en positiv avkastning i dagens räntenivå är svårt om fonden och dess fondförvaltare bara handlar med riskfria räntepapper, säger han till Dagens industri.

Expressen - 10 jan 20 kl. 17:10

Greta Thunberg: Sluta investera i fossila bränslen

”Vi vill inte att det ska ske 2050, 2030 eller ens 2021, vi vill att det sker nu.”Greta Thunberg skriver tillsammans med en rad andra klimataktivister än en gång en debattartikel hos brittiska The Guardian.Kraven om att sluta Investera i och subventionera fossila bränslen kommer inför hennes egen medverkan vid klimatmötet i Davos..

PrivataAffärer - 23 dec 19 kl. 13:00

Bedragare använder FI i falska annonser

Det har blivit allt vanligare att bedragare publicerar falska annonser på nätet om ”framgångsrika” finansiella projekt, väl värda att Investera i. I annonserna förekommer ofta kända personer som sägs ha tjänat stora pengar på sina investeringar. Även Finansinspektionen sägs uttala sig om projekten.

YLE - 23 dec 19 kl. 06:15

Företagare på Bengtskär vill ha miljövänligare el – men teleoperatörerna med anläggningar på ön vill inte betala för en elkabel

Ön Bengtskär i Skärgårdshavet är inte ansluten till det riksomfattande elnätet. All el som behövs på ön produceras med hjälp av dieseldrivna generatorer. Företagarna vill ha en miljövänligare elkabel till ön, men telebolagen med basstationer på ön vill inte Investera..

Skånskan - 23 dec 19 kl. 05:00

Ung ledare drivs av att väcka intresse för naturen

Hemmestorp Ebba Jönsson, 20, från Hemmestorp, föddes i princip in i Friluftsfrämjandet och i dag axlar hon uppdraget som ungdomsledare i den lokala avdelningen Sövde-Blentarp och brinner för att få både vuxna och barn mer intresserade av naturen.
Och för det får hon också Lions ungdomsstipendium 2019.Ebba Jönsson har växt upp med naturen intill husknuten på den gamla lantbruksgården i Hemmestorp.

PrivataAffärer - 23 dec 19 kl. 04:00

Konsten att rea ihjäl sig

Qliro som äger webbshoppen CDON rasade i veckan 17 procent på en dag på en vinstvarning då deras klädbolag Nelly går trögt på grund av vikande modemarknad. Apropå Qliro ägde de tidigare Gymgrossisten, vars sajt jag såg nu mitten av december redan hade mellandagsrea på kläder. Rabattfenomenet Black Friday varar ofta i en hel vecka.

PrivataAffärer - 20 dec 19 kl. 11:23

Hernhag: Fem svenska favoritutdelare 2020

Capo: Hej Marcus, vilka är dina tre till fem bästa svenska aktier avseende direktavkastning och förväntad värdestegring under 2020? Tack på förhand och God Jul!
Marcus: Hej!

DI - 22 dec 19 kl. 10:49

Mellanår: Så gick det för Di:s aktieråd

Att läsa Di:s aktieanalyser på måndagarna, Investera och behålla aktierna i ett år har varit lukrativt..

Dagens PS - 20 dec 19 kl. 15:10

Sociala entreprenören vurmar för ”impact investing”

Sociala entreprenören och sedermera riskkapitalisten Stefan Krook ser en tydlig omställning i näringslivet. I DI Weekend ger han sin syn på hållbarhet och företagande – och sina förhoppningar inför 2020-talet. Stefan Krook inledde sin entreprenörskarriär redan som 24-åring, då han grundade ip-telefonibolaget Glocalnet.

Computer Sweden - 20 dec 19 kl. 13:31

Lime satsar på skinande paket till de anställda


På inrådan från de anställda väljer affärssystembolaget Lime att lägga sitt julklappskrut på att Investera i lokal solenergi..

IDG - 20 dec 19 kl. 13:31

Lime satsar på skinande paket till de anställda


På inrådan från de anställda väljer affärssystembolaget Lime att lägga sitt julklappskrut på att Investera i lokal solenergi..

YA - 20 dec 19 kl. 08:00

Polykemi bygger nytt i Kina och Tjeckien

Polykemi satsar på nya anläggningar i Tjeckien och Kina. Samtidigt planerar Ystadsföretaget att Investera 50 miljoner kronor på hemmaplan nästa år. – Vi kommer att summera det här året som bra, säger Ola Hugoson, vd på familjeföretaget..

Dagensanalys.se - 19 dec 19 kl. 15:27

Ökad samverkan för att minska transportsektorns klimatpåverkan

Att Investera i program för klimatkompensering för transportbranschen är betydelsefullt för att bidra till utveckling av ny teknik och lösningar som kan reducera koldioxidutsläppen. Men parallellt behöver branschen bokstavligen styra in transporter på mer hållbara vägar. Det säger Bolts Sverigechef Nils Wijkmark som vill se ökad samverkan och fler gröna initiativ ute på vägarna.

DI - 19 dec 19 kl. 15:07

Bäst i test kontinentalsäng inför januari

I januari månad har vi svenskar år efter år visat oss vara betydligt mer villiga att Investera i en ny säng, att….

Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:55

Stort spadtag för nytt badhus

Burlöv I går togs det första spadtaget i bygget som ska bli kommunens nya badhus. Detta är en viktig pusselbit i visionen för Burlöv 2040. Uppdraget har ett ordervärde på 290 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 17 dec 19 kl. 14:43

Avanza lanserar Sveriges billigaste USA-fond

”Den amerikanska börsen innehåller många av de globalt sett största och mest välkända bolagen, och är också den mest populära utländska marknaden bland våra kunder. Med Avanza USA vill vi nu ge ännu fler möjligheten att på ett enkelt och billigt sätt ta del av och Investera i världens största aktiemarknad”, kommenterar Jesper Bonnivier, vd Avanza Fonder. Målet för den nya fonden är att ge en avkastning i nivå med ett MSCI-index där även hållbarhetsaspekter beaktas i indexsammansättningen.

Cornucopia - 17 dec 19 kl. 07:08

Tesla-aktien nära börsrekord

Tesla-aktien har gjort en kraftig återhämtning på börsen och är sedan botten i juni upp 114%. Kursen är på nivåer från 2018 och nära börsrekordet från 2017. Veckochart Tesla.

YLE - 17 dec 19 kl. 04:47

Båtindustrins avfall grävs fortfarande ner - ingen vill investera i återvinningen

Fram till slutet av år 2022 får Ekorosk ta emot båtindustrins avfall. Men vad som händer efter det är oklart. Driftschef Tommy Nordström på Ekorosk vill göra företagen medvetna om läget.

Trelleborgs Allehanda - 16 dec 19 kl. 19:00

Stena Line totalrenoverar två fartyg

Stena Line kommer att Investera cirka 50 miljoner i att renovera sina två färjor som trafikerar sträckan mellan Trelleborg och Rostock. ”Det är en jätteviktig linje för oss”, säger Carl Mårtensson, Stena Lines presschef..

Dagens PS - 16 dec 19 kl. 13:54

Ubers elcykelbolag kan utmana Voi

Uber-ägda elcykelbolaget Jump planerar att ”fördubbla insatserna” i sitt arbete att etablera sig i Europa. Företagets cyklar har redan slagit igenom på kontinenten, och kanske står Sverige näst på tur.  Förra året köpte Uber upp företaget Jump, som tillverkar elscootrar och elcyklar.

Nyteknik - 16 dec 19 kl. 12:50

Svenska ai-experten Danica Kragic Jensfelt blir tech-investerare

KTH-professorn är en av femton europeiska teknikprofiler som riskkapitalbolaget Atomico nu ger nästan en miljon kronor att Investera fritt..

DI - 16 dec 19 kl. 11:56

Tungviktarnas köptips: Så ska du investera en miljon kronor just nu

Sparare som har en klumpsumma att placera har många attraktiva och lågt värderade bolag att välja bland just nu, enligt….

DN - 15 dec 19 kl. 10:29

Här är fastighetsjättens mångmiljardplan för evenemangsområdet i Göteborg

En fanatisk Frölundasupporter är drivande bakom Europas största fastighetsbolags planer på att Investera tio miljarder….

GT - 15 dec 19 kl. 10:03

Här är lyxigaste fjällhusen till salu

Mysiga timmerstugor, snötäckta tak och vidsträckta vyer direkt utanför fönstret.Många är de som vill byta ut stadslivet mot en lugnare tillvaro, gärna i nära anslutning till alpina nöjen.– Medan marknaden går ner i storstäderna går den upp i skidorterna, det finns många som vill Investera i fritidshus, säger fastighetsmäklaren Anne-Mari Backjanis Hansson, mäklare i Sälen..

PrivataAffärer - 13 dec 19 kl. 11:00

De 20 bästa aktierna enligt den ”magiska formeln”

Greenblatts ”En liten bok som slår aktiemarknaden” är något av en klassiker när det gäller finanslitteratur. I boken presenterar han sin ”magiska formel” som ska hjälpa Investerare att slå börsen. I korthet går den ut på att Investera i bra och billiga bolag.

PrivataAffärer - 13 dec 19 kl. 11:23

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

SR - 12 dec 19 kl. 19:19

”Corbyn-vinst skulle vara som en atombomb”

Socialdemokratiska Labours partiledare Jeremy Corbyn splittrar väljarkåren. Han har lyckats hitta stöd hos framförallt unga väljare inom partiet, men hans ekonomiska planer möter motstånd hos konservativa väljare. Johan Eliasch, vd för sportföretaget Head, skulle sluta Investera i Storbritannien om Corbyn kom till makten.

VA - 12 dec 19 kl. 13:45

Därför ska du investera i din hemmamarknad på sikt

”Med över 20 år på nacken vet vi att vår placeringsfilosofi fungerar”. Det säger Markus Larsson, vd och förvaltare på det finlandssvenska fondbolaget Fondita vars fokus ligger på fondförvaltning av mindre och medelstora bolag på den nordiska och europeiska aktiemarknaden. .

Nerikes Allehanda - 12 dec 19 kl. 06:47

Snart går det lättare att andas på Folkasboskolan

Hallsbergs kommunstyrelse har beslutat att Investera tre miljoner kronor till ny ventilation i....

PrivataAffärer - 10 dec 19 kl. 13:16

Bammer hjälper dig att investera utanför börsen

Aktuella investeringar via Bammers plattform: Just nu finns fem aktuella investeringsmöjligheter i Bammers plattform.  Läs mer om investeringarna här. Plattformen innefattar internationellt erbjudna investeringsmöjligheter som Bammer har valt ut.

DN - 10 dec 19 kl. 10:22

”Dyrt, dumt och farligt att investera i kärnkraft”

Emilia Bjuggren (S): Jag har varit med i Tidens arbete med ny klimatpolitik för S. Men jag drar en annan slutsats om kärnkraften än de gör..

Dagens Media - 10 dec 19 kl. 09:12

Massivt sparpaket på Nent

Nent skriver ned tillgångar och inför sparpaket. ”Det är alltid svårt när kollegor måste lämna, men detta är ett nödvändigt steg för att vi ska kunna arbeta och Investera smartare”, säger koncernchef Anders Jensen..

Skånskan - 10 dec 19 kl. 05:00

Nämnd får skulden för miljonrullningen

HÖRBY Kommunen renoverade för nästan sex miljoner kronor i hyrda lokaler på Vallgatan. Budgeten för arbetet överskreds flera gånger om.
Nu står det klart att tekniska nämnden får ta hela smällen för merkostnaderna.

DI - 09 dec 19 kl. 14:20

Möjlighet att investera i ett högteknologiskt bolag inom nanoteknologi med stark tillväxt och globala storkunder

Obducat utvecklar och levererar produkter med innovativ teknologi där fokus ligger på processer för produktion och….

NSD - 09 dec 19 kl. 05:00

Lulebo måste investera miljarder i sina hus

Nästa år ska Lulebo börja projektera renoveringen av Hertsön och Marieberg..

PrivataAffärer - 08 dec 19 kl. 23:55

Hernhag: Fastighetsmarknaden är för het

Jag funderar på hur mycket hetare det kan bli. Stjärnor i värderingtoppen är bolag som Catena och Sagax som enligt Börsdata handlas till 2,6 respektive 2,3 gånger det bokförda egna kapitalet. Förvisso räknar fastighetsbolag sedan åratal tillbaka fram det man kallar substansvärde, vilket är högre än det egna kapitalet för man justerar för uppskjuten skatt och annat.

NSD - 08 dec 19 kl. 14:00

Investera i rymden

I slutet av oktober hade vi ett spännande event i Kiruna med IVA och SSC (Swedish Space Corporation) med fokus på rymdteknologi..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.