Inverkan

Saturday, 22 September, 19:39

Nyheter om Inverkan

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 01 sep 18 kl. 06:00

Miss Marple – katten som är en globetrotter

Att ha en spinnande katt i sitt knä är hög mysfaktor för många av oss. Men, det har visat sig att det inte bara är mysigt, det har dessutom en positiv Inverkan på allmänhälsan. Man löper mindre risk att drabbas av både stroke och hjärtinfarkt, men nu har man också kommit fram till att kattägare är mindre stressade än andra.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 21:55

Sila sugrör och svälja dumpning av plast direkt i havet

Världshaven är på varmare breddgrader allt mer fylld av långsamt nedbrytbar plast, som hotar liv och miljö. Som svar på detta vill svenska politiker i sin okunkspa förbjuda tops, plastsugrör och plastpåsar, men det är inte svenska sopor som hamnar i haven, utan U-länders sopor som dumpas rakt ner i floder eller havet istället för att som här eldas upp för energi. Titta på filmsnuttarna nedan för att se hur plasten hamnar i havet.

Cornucopia - 24 aug 18 kl. 18:15

Fredagsmys: Alkoholen nyckeln till mänsklighetens framgångar?

OBS: Om du är under 20 år får du inte läsa detta blogginlägg, utan ska klicka på denna länk istället.
Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad är mysigare än en populärvetenskaplig artikel i Financial Times om alkoholens evolutionpsykologiska historiska betydelse för mänsklighetens utveckling?

SmålandsPosten - 06 aug 18 kl. 04:00

En konservativ natursyn

Att värna naturen är en konservativ princip, och är oberoende av frågan om människans Inverkan på klimatförändringar..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 16:43

Kameror ökar tryggheten

Hässleholm/Skåne Järva i Stockholm och Pågatågstrafiken i Skåne är Arrivas mest utsatta platser med hot, våld och kränkningar mot personalen.Förra året beslutade Arriva att testa kroppsburna kameror på Pågatågen där personalen upplever större otrygghet och utsatthet för våld.
Tågvärdarna har deltagit i en enkät och intervjuats om upplevelsen av kroppskamerorna i pilotprojektet.

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 07:06

Lökens överraskande superkrafter

Löken är en av våra mest mångsidiga råvaror med oändliga mängder av användningsområden. Förutom att bidra med smakupplevelser är löken faktiskt en oerhört nyttig grönsak som kommer med en rad hälsofördelar, menar veckotidningen Allas. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Skånskan - 09 aug 18 kl. 04:30

Prischocken: Bensinen dyrare än någonsin

Skåne 16,26 kronor.
Så mycket ligger nu riktpriset på för en liter bensin – vilket är nytt prisrekord i Sverige.
– Jag har svårt att se några kraftiga justeringar neråt i närtid, säger Ulf Svahn, branschorganisationen SPBI:s vd.

Nyan - 09 aug 18 kl. 15:51

Hög kvalitet på äppel efter varm sommar

Äppelskörden är i gång två veckor tidigare än normalt. Den varma sommaren ger god kvalitet på skörden och torkan är inget hot – ännu.
För Ålands trädgårdshalls (ÅTH) äppelodlare har äppelsäsongen börjat ovanligt tidigt, nästan två veckor före normal säsongsstart.

DI - 08 aug 18 kl. 09:15

7 av 10 företagsledare inom detaljhandeln säger att 3D-teknik ger gladare och mer nöjda kunder

Ricoh Europe, London, 8:e augusti 2018 – Att tillfredsställa konsumentefterfrågan på snabbt slutförande och anpassningsbarhet; en ny studie utförd på uppdrag av Ricoh Europe avslöjar den avgörande roll som företagsledare inom detaljhandeln ser att ny utskriftsteknologi spelar för att kunna uppnå konkurrenskraftiga fördelar. 73 % av de tillfrågade i studien anser att investeringar i 3D-teknik, även kallat additiv tillverkning, har en direkt Inverkan på en högre kundnöjdhet..

Kristianstadsbladet - 07 aug 18 kl. 04:00

En del behöver använda bilen

Trafikens Inverkan på miljön uppmärksammas alltmer. Genom att cykla eller promenera till arbetet alternativt använda allmänna kommunikationsmedel som tåg eller buss bidrar vi till arbetet för ett bättre klimat..

Dagens Media - 06 aug 18 kl. 06:59

Under 15: "Dags att politiska partier tar ansvar för sin digitala kommunikation"

PODD."Under 15" träffar Naod Habtemichael, förbundsordförande för Centerstudenter, för att diskutera vilken Inverkan digitaliseringen och sociala medier har på valrörelse och väljare..

Dagens PS - 02 aug 18 kl. 11:14

Scania gasar – men inte på ordersidan

Scania ökade omsättningen och resultatet i andra kvartalet. Orderingången sjönk samtidigt. Rörelseresultatet blev 3 635 miljoner kronor (3 383), med en rörelsemarginal på 10,4 procent (10,8).

Skånskan - 31 jul 18 kl. 14:00

Inget vindkraftverk i Lillasäte

Lillasäte/Maglasäte Höörs kommun fick rätt i mark- och miljödomstolen mot Billyvind som ville bygga vindkraftverk i Lillasäte. Vindkraftbolaget överklagade domen till mark- och miljööverdomstolen – men får inte prövningstillstånd.Det beskedet kom från mark- och miljööverdomstolen i fredags.

SVT - 17 jul 18 kl. 20:41

Trump: Accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon Inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 05:00

Gruvplaner oroar styrande i Eslöv och Hörby

ESLÖV Gruvplaner med inledande provborrningar i både Eslöv och Hörby väcker farhågor. I båda kommunerna har S-kommunalråden engagerat sig mot planerna.
– Jag tycker att man ska vara orolig, säger Johan Andersson (S) i Eslöv.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 07:32

Godare hälsa med rätt mat – världens nyttigaste råvaror

  Supermat och nyttigheter – vad avgör egentligen om något är nyttigt? Enligt Healthline är termen ”superfood” något som används frekvent inom marknadsföring, men sanningen är att det inte finns en enda råvara som löser alla våra problem. Alla är vi olika och lever efter olika matvanor, och nyttig mat har inte alltid samma innebörd.

PrivataAffärer - 19 jul 18 kl. 11:48

Analytikern: Köp byggbolaget efter den dåliga rapporten

Det skriver ABG Sundal Collier i den analys där rekommendationen för NCC dras upp till köp (behåll) med upprepar riktkurs om 160 kr. ”Vi räknar med att den nya vd:n kommer med omstruktureringskostnader/nedskrivningar i det tredje kvartalet”, skriver mäklarhuset. Om NCC:s åtgärder får förväntad Inverkan finns det en rejäl uppsida, anser ABG som tycker att aktien handlas till låga vinstmultiplar mot förväntningarna för 2019.

DI - 17 jul 18 kl. 20:46

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon Inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 18 jul 18 kl. 09:24

Fed duckar frågor om handelskrig

Fed ligger inte på autopilot, och duckar delvis vad gäller två aktuella frågor: Inverkan från handelskonflikterna och risken för en inverterad avkastningskurva..

SR - 17 jul 18 kl. 20:58

Trump: Accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon Inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 08:21

Svagt resultat av Husqvarna

Enligt Inquiry Financials sammanställning förväntades ett rörelseresultat på 2.107 miljoner. Husqvarnas omsättning uppgick till 14.

YLE - 14 jul 18 kl. 12:20

Toppmötet påverkar trafiken märkbart – det här borde du veta om du rör dig i Huvudstadsregionen

Toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin har stor Inverkan på trafiken, framförallt i Helsingfors men också i Vanda. Delar av Helsingfors centrum stängs helt för trafik..

SVT - 12 jul 18 kl. 06:00

Tre stjärnor om Bergmans inverkan på deras karriärer: ”Förändrade mitt liv”

På lördag fyller regissören Ingmar Bergman 100 år. Att denne nestor inom filmkonsten gjort avtryck i filmhistorien råder inga tvivel om. SVT har träffat regissören Ang Lee och skådespelarna Kim Cattrall och John Waters som alla har personliga historier att berätta om hur Bergman på olika sätt har berört och format dem..

Dagen - 29 jun 18 kl. 07:42

Religionsfientlighet och naivitet går hand i hand

Under det gångna året har flera politiska initiativ syftat till att begränsa eller kontrollera religionens Inverkan på människors liv..

Expressen - 21 jun 18 kl. 21:10

Barnen tvingas stanna inne – efter råttinvasion

En råttinvasion har drabbat invånarna i Johannedal. Råttorna är stora och orädda – och har haft en särskild Inverkan på förskolan Trädet. – Vi kan inte längre äta lunch ute, berättar Mia Löfgren, rektor på förskolan.

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 12:02

EU röstar ja till kontroversiell internetlag

EU-parlamentet röstade i dag igenom ett kontroversiellt förslag som tros ha stor Inverkan på hur vi använder internet.
– Det riskerar att slå undan benen på internet som vi känner det idag, säger EU-parlamentarikern Max Andersson (MP) enligt ett pressmeddelande..

Dagensanalys.se - 09 jul 18 kl. 13:01

Så kommer AI påverka digital marknadsföring

I en undersökning som Xaxis gjort tillsammans med IAB framkommer att en majoritet av personer som arbetar inom digital marknadsföring tror att AI kommer ha en positiv Inverkan på deras arbete. Samtidigt lyfter såväl annonsörer som byråer och publicister frågan om man kan lita på att en AI levererar tillförlitliga insikter. Undersökningen gjordes bland över 1000 personer inom digital marknadsföring under mars och april.

DN - 08 jul 18 kl. 21:09

Fackförbund vill skrota nuvarande kollektivavtal

De nuvarande kollektivavtalen har en bromsande Inverkan på den svenska arbetsmarknaden, menar fackförbundet Civilekonomerna och argumenterar för att införa individualiserade avtal i framtiden..

Skånskan - 06 jul 18 kl. 14:00

Lycka är att få klappa en kanin

HÖRBY Smådjursmarknaden i Hörby är en favorit för de yngsta marknadsbesökarna.
Hos Linda Fyhr var det tätt med barn som ville klappa kaninungarna, som är av rasen belgisk jätte/fransk vädur.Försiktigt stryker barnen med händerna på pälsen på den tre månader gamla kaninungen som Linda Fyhr håller i famnen.

YLE - 03 jul 18 kl. 05:30

Bil eller flyg till Rom? Se hur klimatsmart din nästa semesterresa är

Båt till Tallinn, bilsemester i Finland, flyg till Thailand eller tågluff i Europa? Hur vi väljer att röra oss när vi reser har stor Inverkan på miljön. Färja kan vara sämre än flyg, men tåg kan aldrig bli fel..

Skånskan - 04 jul 18 kl. 13:26

Musikalkomedi som ska göra publiken hoppfull

I logen på Lilla Beddinge Teater pågår repetitionerna för fullt. Åtta professionella skådespelare och sex musiker ska i sommar framföra musikalkomedin Stinsen brinner, en föreställning om ett politiskt beslut, en passionerad stins och resenärer som förgäves väntar på sitt tåg.Stinsen brinnerSkrevs 1987 av Galenskaparna och After Shave.

Dagens PS - 03 jul 18 kl. 10:43

Ledarkoll: Vinn, Sverige!

  Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och redovisar det nyttigaste. Idag handlar det om Almedalen, islamismen i Sverige, nätrasister och ett VM fritt från huliganer. Och Sverige mot Schweiz förstås.

Dagensanalys.se - 03 jul 18 kl. 16:41

Rapport från Almedalen – dag 2

Det är dags för Almedalens näst mest eventfyllda dag, av de 4356 event som sker under veckan ligger 1012 av dem på måndagen. Så oavsett vad du är intresserad av finner du det förmodligen idag, samtidigt som det blir omöjligt att hinna med allt som verkar intressant i det digra programmet. Idag är det vänsterpartiets dag, och Jonas Sjöstedt har sedan tidig morgon bevistat flera medier och frågats ut.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 14:00

Trygghetsvärdar införs i Tomelilla

tomelilla Tomelilla kommun inför trygghetsvärdar på prov den 1 oktober.
– Trygghetsmätningen visar att invånarna känner sig otrygga på vissa platser, säger säkerhetssamordnaren Dan Bengtsson.Försöksverksamheten med trygghetsvärdar ska pågå i sex månader som ett komplement till kommunens ronderande väktare.

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 06:59

Nordea i jätteaffär – köper bank för miljarder

Nordea förvärvar Gjensidige Bank som är själva bankdelen i norska Gjensidigie Forsikring för 5,5 miljarder norska kronor. Den exakta prislappen kommer att justeras för eget kapital som genereras av Gjensidige Bank fram till dess att affären slutförs, framgår det av ett pressmeddelande. Gjensidige Bank beskrivs som en av Norges ledande onlinebanker och ger Nordea tillgång till ytterligare 176.

PrivataAffärer - 02 jul 18 kl. 08:51

Nordea köper Gjensidige Bank

Beräknad köpeskilling är 5 500 miljoner norska kronor (578 miljoner euro), som kommer att justeras för eget kapital som genererats av Gjensidige Bank till dess att affären slutförs. Förvärvet, som förutsätter exempelvis godkännande från myndigheterna och andra tillstånd, väntas slutföras under första kvartalet 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

DN - 02 jul 18 kl. 06:17

Peter Wolodarski: Journalistiken sitter trångt i många länder

Fyra frågor till Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, som i dag intervjuar The Guardians tidigare chefredaktör Alan Rusbridger i Almedalen om populismen och dess Inverkan på det politiska samtalet..

YLE - 02 jul 18 kl. 05:07

Hälften av finländarna tror att Andersson lyfter sitt parti, 40 procent att Sipilä underminerar sitt

En gallup som kommunbranschens utvecklingsstiftelse Kaks har låtit göra mätte förtroendet för partiledarnas Inverkan på valresultatet. Överlägset flest tror att Vänsterförbundets Li Andersson egenhändigt lyfter stödet för partiet..

Skånskan - 28 jun 18 kl. 14:00

Gemensam kamp mot invasiva arter

sydost Den första augusti kommer lagändringar om invasiva främmande arter träda i kraft som innebär att myndigheter och kommuner kan få tillträde till privata marker där arterna finns.
Och nu tänker kommuner i sydost föra en gemensam kamp mot arter såsom den giftiga jättelokan.Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner har gemensamt ansökt och fått beviljat 388 000 kronor av Leader Sydöstra Skåne till en förstudie kring invasiva arter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.