Intresserade

Friday, 19 October, 06:31

Nyheter om Intresserade

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 27 sep 18 kl. 13:25

Ska ge en annan bild av forskare

Fredagen den 28 september är det dags för den årliga vetenskapsfestivalen ForskarFredag. I Jönköping kan skolklasser och andra Intresserade träffa forskare från hela landet.
.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 21:08

Sjöbo IF:s damer klara för tvåan

FOTBOLL Sjöbo IF:s damer är tillbaka i division 2.
En nivå som laget inte spelat på sedan 2014.– Snacka om lättnad.

Expressen - 24 aug 18 kl. 06:40

Peter Madsen vill ha nya brevvänner

Danske mördaren Peter Madsen, 47, som har svenska Kim Walls död på sitt samvete, söker brevvänner via sin Facebooksida.Det uppger danska tidningen BT. Sidans äkthet kan dock inte bekräftas.

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 18 kl. 10:56

Naturskyddsföreningen reste till Nordens ark

Söndagen den 23 september bjöd Naturskyddsföreningen i Säffle sina medlemmar och andra Intresserade på en bussresa till Nordens ark i Bohuslän. Detta med anledning av att föreningen fyller 25 år..

Skånskan - 26 sep 18 kl. 14:38

Fick testa på brandmannayrket

SVALÖV Sjukvården i Svalöv har fått en inblick i brandmannayrket.
I dagarna testade ett gäng modiga undersköterskor på yrket och resultatet blev det bästa:– En mycket viktig insats, men krävande. Det märkte jag ju av nu.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 13:00

Operastjärna ger gratiskonsert

Kävlinge Tenorstjärnan Rickard Söderberg ger på torsdagen en gratiskonsert på Kävlinge Kulturscen.
Han bjuder då på smakprov från höstsäsongen på Malmö Opera.– Det är först till kvarn som gäller.

GöteborgsPosten - 11 sep 18 kl. 15:21

Efter bilbränderna – polisen söker blond kvinna

Efter de uppmärksammade bilbränderna i augusti, där över 80 bilar i Västra Götaland eldhärjades under en kväll, är polisen på jakt efter fler vittnesuppgifter. Polisen söker nu specifikt efter en blond kvinna som har befunnit sig på Frölunda Torg i anslutning till bränderna.
– Hon är inte inblandad på något sätt, men hon kan ha uppgifter som vi är Intresserade av, säger åklagaren Mats Ihlbom..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 19:01

Vill att kommuner bidrar till ishallsbygge

Sjöbo/Tomelilla En man vill att det byggs en ishall i Tomelilla och att närliggande kommuner ska hjälpa till att bidra.
Det framgår av det medborgarförslag som han skickat in till kommunen som har skickat det vidare till Sjöbo, Ystad och Simrishamn.”Detta hade gjort österlenarna glada.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 19:04

Vill att kommuner bidrar till ishallsbygge

Sjöbo/Tomelilla En man vill att det byggs en ishall på Österlen och att närliggande kommuner ska hjälpa till att bidra.
Det framgår av det medborgarförslag som han skickat in till Tomelilla kommun som har skickat det vidare till Sjöbo, Ystad och Simrishamn.”Detta hade gjort österlenarna glada.

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 18:06

De vill ha ny förskola i centrum

Vesterhavsskolan är Intresserade av att starta en fristående förskola i Falkenbergs centrum. Det framgår i ett sms från rektorn Jörgen Frostlund skickat till barn- och utbildningsnämnden..

SR - 25 sep 18 kl. 13:57

Tysk teater märker av politiska påtryckningar

Vad gör den redan politiskt Intresserade tyska teaterscenen när det blåser hårdare politiska vindar? Tar tydligare ställning. Kulturredaktionen har träffat Thomas Ostermeier, konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 16:04

Bråk mellan blocken om talmansposten

Sverige På fredagen presenterade Alliansen sin kandidat till posten som talman i riksdagen, ett drag som fick Socialdemokraterna att se rött.Det var vid lunchtid som Alliansen vid en presskonferens berättade att de nominerat Andreas Norlén (M) till posten som talman inför valet på måndag. Andreas Norlén sitter idag som ordförande i konstitutionsutskottet och har varit riksdagsledamot i tolv år.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 14:00

Hörby säger nej till ökad valfrihet i hemtjänsten

HÖRBY En oenig kommunstyrelse har beslutat att säga nej till att införa LOV:en – lagen om valfrihet – i Hörby kommun. Reformen skulle bli alldeles för dyr, enligt kommunalrådet Susanne Meijer (S).Frågan om att införa Lagen om valfrihet inom hemtjänstområdena handel, tvätt och städ har stötts och blötts i flera år, och blev aktuell på nytt när revisorerna påpekade att kommunen inte verkställt sitt beslut från 2012 om att dra igång projektet.

YA - 16 sep 18 kl. 12:20

Många är nyfikna på byns framtida kollektiv

Sedan Facebook-gruppen ”Vi som vill bo kollektivt när vi blir gamla” bildades har en del vatten runnit under broarna för Hammenhögsprojektet. I lördags hade föreningen HamBo öppet hus för potentiella framtida kollektivmedlemmar, men också för andra som är Intresserade av boendeformen. Sju av föreningens 14 blivande lägenheter är redan tingade..

Cornucopia - 22 sep 18 kl. 13:54

Talmannen blir moderat

Dagens efterspel av valet är att det nu är fastställt att Andreas Norlén (M) blir näste talman. Cirka 59% av riksdagen kommer rösta för honom, vilket gör att regeringsbildandet kan resultera i något annat än Stefan Löfven (s). Övriga 41% är nu djupt kränkta över att en majoritet utser talmannen.

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 11:13

Sundström nära återkomst i Frölunda: "Båda sidor intresserade"

Johan Sundström, 25, vann SM-guld med Frölunda 2016. Nu förhandlar han om en återkomst till klubben.
– Det är superintressant, säger sportchefen Fredrik Sjöström..

Skånskan - 16 sep 18 kl. 13:24

Utmaning ska få sköterskor att arbeta som brandmän

SVALÖV
Räddningstjänsten i Svalöv har på kort tappat en hel rad deltidsbrandmän.
Situationen börjar bli ansträngd och nu går man ut och söker nya krafter. Hjälpen kan komma från äldreomsorgen sedan politikerna i bygg och räddningsnämnden utmanat de anställda på Solgården i Svalöv på det krävande brandmannatestet.

UT - 20 sep 18 kl. 19:49

Trendbrottet: Intresse för årets lucia – redan innan ansökningsstart

Förra året var intresset svalt för att delta i Ulricehamnsbygdens lucia. I år har det däremot redan kommit in ansökningar. – Ju fler som söker och är Intresserade, desto bättre kan det bli, säger Samuel Henning, ny sångcoach..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 12:00

Fortsatt god marknad för skogsmark i södra Sverige

På landet Priserna på skogsmark i södra Sverige fortsätter att öka. Sommarens omfattande bränder i norra Sverige kommer dock inte påverka priserna på längre sikt, bedömer Markus Helin, chefsmäklare på LRF Konsult.Enligt LRF konsults senaste rapport om skogspriserna så har priserna i södra Sverige ökat konstant under tio år, bortsett från en mindre nedgång 2013.

NT - 17 sep 18 kl. 21:30

"Vi är inte ett dugg intresserade"

Nybyggarpartiet är nu ett parti i opposition och kan så förbli..

Hela Gotland - 20 sep 18 kl. 16:58

Köpet klart – här är planerna för hamnen i Burgsvik

Burgsviken Utveckling AB köpte nyligen Burgsviks hamn av regionen, och nu gör bolaget en nyemission som ger alla Intresserade en möjlighet att vara med och stödja utvecklingen av hamnen..

Skånskan - 18 sep 18 kl. 07:00

”Alla har rätt att funka olika” tema för Musikhjälpen i Lund

Den 10 december går startskottet för Musikhjälpen som i år sätter upp sin glasbur på Stortorget i Lund. På tisdagen avslöjades årets tema som är ”Alla har rätt att funka olika”.
– Pengarna som samlas in går som vanligt till internationella projekt men vi ser också det här som en unik möjlighet att höja kunskapen om funktionsnedsättning i det svenska samhället, säger Musikhjälpens producent Anna Johannesson.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 19:00

Campingområdet anses inte lönsamt

Sjöbo Orebackens camping kommer troligen inte att bära sig ekonomiskt om den minskar och håller sig inom det området som den rådande detaljplanen gäller för.
– Alternativen är att utöka campingen eller stänga, säger Ulrika Axelsson (C), ordförande i kultur-, tillväxt- och fritidsutskottet.I juni beslutade fullmäktige att campingen ska granskas.

NT - 19 sep 18 kl. 19:30

Hon startar upp en egen teatergrupp

Hon startar en teatergrupp för unga i Finspång, just nu pågår arbetet med att hitta Intresserade..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 16:12

Övar på att bli trygga till sjöss

Skivarp På lördag ger sig scouterna i väg på paddlingsövning.
Nyfiken allmänhet är välkommen att följa med.På lördag ger sig Skivarps scoutkår ut på Snogeholms sjön för att öva paddling.

Cornucopia - 18 sep 18 kl. 10:04

Gästinlägg: Hur min Bitcoin resa slutade i en stor skatteskuld

Nedan är ett gästinlägg från en läsare.

Inledning

Jag kommer nästa år hamna hos Kronofogden på grund av en skatteskuld jag aldrig kommer kunna betala. Beloppet ligger på lite under en miljon kronor vilket gör att det inte känns som pengar längre utan mer ett irriterande event.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Mister riksdagsplats – men kan bli avlösare

ESLÖV Det blev ingen andra mandatperiod för Eslövs riksdagsledamot Lena Emilsson (S). Socialdemokraterna tappade sitt fjärde mandat i valkretsen – men Lena Emilsson hoppas ändå på att få tjänstgöra som avlösare under de kommande åren.Lena Emilsson har förberett sig mentalt en längre tid för att hon kan mista riksdagsplatsen, även om partiet hade placerat henne på samma position på listan som sist.

Kristianstadsbladet - 13 sep 18 kl. 14:55

Nu sjösätts projektet som vill rädda Arkelstorpsviken

Eldsjälar är i färd med att undersöka problemen i Arkelstorpsviken. Den 1 oktober är alla som är Intresserade att hjälpa till, välkomna till ett uppstartsmöte på Karstad gård..

Västerbottens Folkblad - 19 sep 18 kl. 10:35

Sävarbor får säga sitt om framtiden

Nu ska Sävarborna få tycka till om den framtida planeringen av samhället. Vid fyra tillfällen finns samhällsplanerare från Umeå kommun och representanter från Trafikverket på plats i Sävarbiblioteket. Kommunens planförslag samt järnvägssträckningen presenteras och det finns möjlighet för alla Intresserade att prata Sävars framtid.

SVT - 18 sep 18 kl. 16:21

Nanne Bergstrand tillbaka i Kalmar – men inte som tränare

För omkring två månader sedan drabbades Nanne Bergstrand av utmattningssyndrom och blev sjukskriven. Men nu är klubbikonen tillbaka, skriver Kalmar på sin hemsida. –Han kommer att jobba med att scouta spelare vi är Intresserade, säger klubbechefen Mattias Rosenlund till Kalmar FF:s webbplats..

Skånskan - 18 sep 18 kl. 15:00

Henry 83-årig kryssraket

ESLÖV Som enda kandidat har liberalen Henry Nilsson lyckats knipa en plats i kommunfullmäktige med hjälp av sina personkryss.
Hans framgång innebär att han brädar partikamraten Daniel Rhodin, som var andranamn på listan.Gammal är äldst tycks liberalernas väljare ha resonerat.

DI - 18 sep 18 kl. 09:58

Danska Pandora rusar 9 procent på köprykte

Danska smyckesbolaget Pandora stiger kraftigt på Köpenhamnsbörsen efter att nyhetstjänsten Ransquawk informerat om rykten att private equity-bolag sägs vara Intresserade av att köpa in sig i den nedpressade aktien..

YLE - 13 sep 18 kl. 11:15

Jätteintresse för frågan om tidsomställningen - Justitieministeriets webbsida föll

Finländarna verkar mycket Intresserade av att säga sin åsikt om huruvida vi ska ha sommartid eller normaltid, eller om vi fortsättningsvis ska ändra visarna på klockan två gånger per år..

SmålandsPosten - 17 sep 18 kl. 17:13

De vill se mer ädellövträd i skogen

Under många år planterades nästan bara barrträd i Kronoberg. Men staten har stiftat lagar för att främja ädellövträden och efter stormen Gudrun har intresset ökat. Smålandsposten följde med när Skogsstyrelsen tog Intresserade skogsägare på en tur bland ädellövskogar..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 12:43

Länsstyrelsen säger nej till ridanläggning

Bjärsjölagård Öveds jakt- och fältridklubb får inte bygga en hästanläggning på den gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Länsstyrelsen håller med Sjöbo kommun att avståndet till närliggande bostäder är för kort.Idrottsplatsen i Björsjölagård, där BW 90 tidigare hade verksamhet, är till salu och Öveds jakt- och fältridklubb är Intresserade av köpa marken för att bygga en ridanläggning för deras medlemmar.

Sydöstran - 15 sep 18 kl. 13:22

Dags för Vikingadagar i Näsum

Under lördag och söndag kan Intresserade transportera sig tillbaka i tiden bara genom att åka till Näsum. Då är det dags för Vikingadagar..

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 18 kl. 09:00

Leif Nilsson ska ta Borgen fortsatt uppåt

Förra året var Leif Nilsson bland de nio bästa i Sveriges seriebowling. Trots att klubbar högre upp var Intresserade av att väva honom valde han att stanna i Trelleborg. Det tackar Borgen för, som på lördagen är tillbaka i Sydallsvenskan..

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 18 kl. 06:00

Vad händer (inte) med Gustaf Frödings gata?

Jag tror många med mig är väldigt Intresserade av att få veta när Gustaf Frödings Gata i Karlstad, kommer att bli ordentligt belagd, och inte som nu, lagad och lappad på alla möjliga sätt..

Ekonomistas - 06 sep 18 kl. 08:39

Gästinlägg: Låt inte det bästa bli klimatets fiende

Klimatfrågan är central för vår framtid men svår att hantera då den är genuint global till sin natur. I vår serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik diskuterar professor Thomas Sterner vid Göteborgs universitet faran i att låta förhoppningar en optimal klimatpolitik stå i vägen för en möjlig klimatpolitik. Diskutera gärna inlägget i kommentarstråden och forskare som vill bidra med egna inlägg är välkomna att kontakta oss.

Barometern - 06 sep 18 kl. 07:03

C-politikern: ”Kultur är en viktig del i integrationen”

Kulturen i valet: Vilka vallöften är kandidaterna till Landstingets kulturnämnd beredda att ge och hur Intresserade är de själva av kultur? I en serie artiklar frågar vi ut politikerna inför valet. Idag har turen kommit till centerpartisten Ingegerd Petersson,.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.