Intresserade

Wednesday, 23 January, 12:15

Nyheter om Intresserade

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 02 jan 19 kl. 06:39

Nytt bostadsområde i Växjö väcker reaktioner

Kommunen vill exploatera Telestadshöjden. Det har fått villaägare att gå till domstol. Arkeologiskt Intresserade rycker också ut..

Expressen - 26 dec 18 kl. 13:42

HIF:s sportsliga plan – när ekonomin räddats

Först ska ekonomin räddas.Därefter vill Helsingborgs IF förstärka med ytterligare offensiva krafter inför allsvenskan – inte minst Gabriel Gudmundsson, 19, från rivalen Halmstad.– Vi är Intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss, säger HIF:s ordförande Krister Azelius..

SVT - 27 dec 18 kl. 10:53

Här är årets mest engagerande nyheter

Skogsbräner, val och krig i Syrien. Nyhetsåret 2018 har både överraskat och ibland förfärat. Här är det SVT:s besökare varit mest Intresserade av under året..

YLE - 31 dec 18 kl. 11:24

Olagliga presentkort, nödbromsanvändning i lokaltåg och miljonrenovering av prästgård - här är artiklarna som intresserade er år 2018

Bland alla artiklar som Yle Huvudstadsregionen har publicerat under det gångna året har vi listat de tio som lockade mest läsning. Minns du dem alla?.

Cornucopia - 28 dec 18 kl. 16:54

Top-Toy (BR och Toys"R" Us) i konkurs - svag julhandel

Den danska leksaksbutikskoncernen Top-Toy har försatts i konkurs. Detta omfattar BR- och Toys "R" Us i hela Norden. Orsaken ska vara svag julhandel till följd av digitalisering och ändrade lekvanor hos barn.

Skånskan - 27 dec 18 kl. 13:00

Bakgrunden till explosionen oklar

Lund Det är ännu oklart vad som ligger bakom den kraftiga explosionen vid entrén till en villa i området Klosterhusen natten till torsdagen och någon misstänkt finns inte.– Den tekniska undersökningen är avslutad men analysen dröjer någon vecka och först då kan vi säga vilken typ av sprängmedel som använts, förklarar kommunpolis Joakim Nyberg.
Flera personer fanns i huset när explosionen inträffade men ingen av dem skadades.

PrivataAffärer - 27 dec 18 kl. 11:22

Fondspararna blickar österut i december

Börsåret 2018 går mot en avslutning i moll efter oro för eskalerande handelskrig, svagare tillväxtsignaler och stigande räntor. – Stockholmsbörsen går mot sitt sämsta fjärde kvartal på över 30 år. Privatspararna svarar på turbulensen genom att sälja fonder för tredje månaden i rad.

Dagens Medicin - 07 dec 18 kl. 10:00

”Polis eller läkare - vem smäller högst som granne?”

”Poliser slår läkare”, säger min hudläkar­kollega Loella. Och då menar hon inte slår med batongen utan i att vara intressanta på fester och i andra sociala sammanhang. ”Förr var alltid folk Intresserade av mitt yrke”, berättar hon.

Skånskan - 24 dec 18 kl. 06:00

Jul i Japan

Vi går arm i arm under juldekorationerna som hänger över gatan, han pekar på dem och säger att när de är släckta ser de ut som sådana lotter man köper på marknader och fotbollscuper och liksom måste riva av toppen på och sedan veckla ut. Jag nickar till svar, har gömt munnen innanför halsduken, den är fuktig och kall av min andning.
Vi går in på ett apotek, han ska köpa små förvaringsburkar att ha schampo och tvål i, fast det går ju så klart att köpa på plats, det är mest utifall att, säger han.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 17:30

Värmande och vänlighet i juletid

LUND – Det finns så många som inte har medan vi andra har alldeles för mycket.Det sa Molli Andersson som tillsammans med Gert-Åke Pettersson var några av de Lundabor som i helgen tog vägen förbi Stortorget för att lämna in jackor till Skånes Stadsmissions initiativ Wall of Kindness.
– Vi hade tre jackor som hängt flera år i källaren.

Sydsvenskan - 29 nov 18 kl. 17:43

Liberalerna tvingas rösta nej till sin egen budget i Malmö

Tegnhammar (M): ”L är mer Intresserade av heltidsavlönade politiker än den egna politiken.”.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 15:00

Skapar nytt centrum för kulturvandringarna

SKÄPPERÖD Grisstallet på gården håller på att byggas om till kulturvandringslokal. Samtidigt deltar hon i ett filmprojekt om entreprenörer på landsbygden och medverkar i en bok om det gröna kulturarvet.
Helena N Olofsson har många spännande projekt på gång, och planerar en utökning av arbetet med kulturvandringarna under 2019.

Skånskan - 06 dec 18 kl. 19:00

Kommunen vill stoppa mineraljakten

Sjöbo Kommunen överklagade tillståndet som ett Londonbaserat företag fått för att göra provborrningar på Österlen i jakt på mineraler. Blir det aktuellt med brytningar kommer det även beröra Sjöbo.Ärendet var uppe på kommunstyrelsens bord på tisdagen.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 08:31

Cevian ökar i Nordea

”Cevian ser väsentlig värdepotential i Nordea. Vi kommer att jobba med Nordeas ägare, styrelse och ledning för att realisera denna värdepotential utan onödig tidsförskjutning. Vi ser framför allt fram emot att arbeta med Nordeas storägare Sampo”, kommenterar Christer Gardell.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 19:00

Mellandagsdockteater i Hög

Kävlinge När julmaten är uppäten och vardagen gör ett kort intåg innan det är dags för att fira in det nya året finns möjlighet att i stället spisa lite kultur med sina barn.Under mellandagarna, med tjuvstart annandag jul, ger Staffan Björklund en julversion av föreställningen Dummerjöns tre dagar i rad.
Den 26, 27 och 28 december spelas pjäsen om konungens dotter som ville ha den man som talade bäst.

SVT - 10 dec 18 kl. 12:22

Ny rapport: Färre svenskar vill bli solbruna

Andelen svenskar som gillar att vara utomhus i solen har minskat jämfört med förra året, enligt en ny undersökning från Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM. Samtidigt har de som inte är Intresserade av att vara solbruna blivit fler. SSM räknar med att hudcancerfallen kommer fortsätta öka..

DN - 06 dec 18 kl. 10:40

Fler avgångar på populära tågsträckor

Med fler avgångar på många sträckor hoppas SJ återfå resenärernas förtroende efter ett år med många problem för tågtrafiken. Efterfrågan på att resa med tåg ökar samtidigt. – Det är många som är Intresserade av att hitta nya resvanor och verkligen vill resa miljösmart, säger Tobbe Lundell, tillförordnad presschef på SJ..

Skånskan - 17 dec 18 kl. 16:43

McDonalds siktar mot Sjöbo

Sjöbo Hamburgerkedjan McDonalds vill de kommande åren bygga ut och starta 100 nya serveringar i Norden.
En av dem kan hamna i Sjöbo.Och det område företrädare för kedjan sneglat på är Sjöbo Väst, precis där väg 11 och 13 möts.

Skånskan - 15 dec 18 kl. 15:00

Han har byggt en hel värld kring rälsen

BYGGE. Det skulle finnas plats för en modelljärnväg, en stor en. Det var ett av kraven när Christer Kedström och hans fru letade efter en ny bostad.

Cornucopia - 18 dec 18 kl. 16:16

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energiskatten vilket ger dem ett stöd på ca 160 MSEK om året. Allt detta för 44 jobb på driftsbolaget.

Länstidningen i Jämtland - 17 dec 18 kl. 12:06

Efter sportens avslöjande – ÖFK förstärker med anfallare från Premier League-klubb

Att ÖFK var Intresserade av Francis Jno-Baptiste kunde Sporten avslöja i förra veckan. Nu har....

Cornucopia - 17 dec 18 kl. 09:54

Helsingborg och Ystad har slut på elnät - måste tacka nej till nyetableringar

Även Helsingborg är nu drabbad av bristande överföringskapacitet i elnätet. Kommunens elbolag Öresundskraft måste nu tacka nej till energikrävande nyetableringar i kommunen. Även Ystad är det även stopp för bostadsbyggande, elbussar och industrier.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 14:57

En bra bokhöst för svenska förlag och miljön

I takt med att medvetandet om miljöfrågan ökar 2018, ökar också antalet böcker på bokhandlarnas hyllor om miljön och klimathotet. Här kommer ett urval höstens utgivning på våra svenska förlag.   [caption id="attachment-40561" align="alignleft" width="218"] Foto: Elleströms förlag[/caption] Tala för det gröna i lövet: ekopoesi som estetik och aktivism, Peter Degerman, Ellerströms I sin vackert illustrerade bok ger litterarvetaren Peter Degerman läsarna en översikt över ekokritik som ämnesområde och dess relation med de politiska rörelserna i Sverige och USA under 60- och 70-talet.

Dagens Media - 12 dec 18 kl. 10:01

Så googlade svenskarna 2018

Svenska folket är mest Intresserade av sportevenemang, julkalendern och Aviciii, av Googles sökstatistik att döma..

Skånskan - 04 dec 18 kl. 15:00

Hörby kan få en egen konstrunda nästa år

HÖRBY Hörby kan få en egen konstrunda nästa år. Lokala konstnärer och hantverkare vill sätta Hörby på kartan, och planerar att ta fram en gemensam utställningsbroschyr.Konstrundan i Skåne beskrivs ibland som världens största konstutställning.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 14:33

Ungdomsrådet äntligen på plats

SVALÖV
Det efterlängtade ungdomsrådet i Svalöv är äntligen igång.
Efter många om och men träffades de politiskt Intresserade och engagemanget visade sig stort: 25 ungdomar ska nu jobba med framtidsfrågor och nästa steg är att bilda en egen styrelse.
– Jätteintressant.

Expressen - 10 dec 18 kl. 07:26

Stjärnans kroppsdel används av sexkonton

215 centimeter långe Alex Pledger är van vid att få uppmärksamhet för sin kropp. Men en specifik portion av hans beundrare är bara Intresserade av en enda kroppsdel. – Det är konstigt, men jag antar att folk gillar det de gillar, säger Pledger till sajten News.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 15:02

Tjuvar sprejade 14-åring i ögonen

STAFFANSTORP När den 14-åriga flickan kom hem från skolan mötte hon flera inbrottstjuvar i lägenheten.
När de flydde sprejade de henne i ögonen, troligen med pepparsprej.– Flickan fick väldigt ont i ögonen och fick åka till sjukhus och få dem sköljda, säger Mikael Ramsbjer på polisen i Staffanstorp.

Expressen - 13 dec 18 kl. 07:48

Två rånade Systembolaget – polisjakt i morgontrafiken

Tidigt på torsdagsmorgonen slog två beväpnade män till mot Systembolaget i Tyresö.De var inte Intresserade av sortimentet – i stället försvann de från platsen med en större summa kontanter.– Ingen uppges ha skadats fysiskt men personalen ska ha hotats med pistolliknande föremål, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen..

Expressen - 26 okt 18 kl. 07:44

Victoria om oväntade upptäckten på Estelle

Kronprinsessan har ett stort engagemang för klimatet med särskilt fokus på hav och vatten.I en stor intervju med Dagens Nyheter berättar Victoria om sitt arbete i FN och hur hon har fått Oscar och Estelle Intresserade av miljöfrågor.– Estelle undrade varför vi satt på en soptipp och åt pannkakor, och så fick vi prata om det, säger hon till tidningen..

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 23:01

Hernhag: En brokig skara uppköpskandidater

Tisdagens budpliktsbud på Radisson är ingen överraskning. Vi har tagit upp hotellbolaget som uppköpskandidat både 2014  och 2015 . Budet på 40 kr är inte långt från kurstopparna på 40-45 kr som vi sett under 2010-talet.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:00

Tjuvtitt på Humanas nya vårdboende

STAFFANSTORP Intresset har varit stort när Humana i veckan har öppnat för visningar i del av det nya vårdboendet i Sockerstan.Huset är inte klart än men Humana öppnade under några dagar en avdelning på bottenplan för inbjudna och Intresserade.
– Först ut var boende på Pilegården och deras anhöriga.

Nyheter 24 - 13 dec 18 kl. 09:31

Barca-spelaren kom försent – måste böta en miljon kronor

Vad händer när man inte dyker upp på obligatoriska möten och även kommer försent? Jo, när det gäller den 21-åriga Barcelona spelaren Ousmane Dembele så är han nu skyldig att betala en miljon kronor i böter. Dembele har vid två olika tillfällen valt att inte närvara vid obligatoriska lagmöten.

Computer Sweden - 13 dec 18 kl. 06:02

Allt fler myndigheter lägger it-driften hos Försäkringskassan – "statlig säker drift sköts av staten"


Drygt ett år har gått sedan regeringen gav Försäkringskassan i uppdrag att skapa en säker it-drift åt andra myndigheter som är Intresserade. Och nu har inflyttningen i myndighetens datacenter börjat komma igång..

Skånskan - 12 dec 18 kl. 12:12

Granen på plats i centrum

SVALÖV – Vi ger inte upp. Svalövsborna ska ha sin gran och en ny är på plats. Ingen ska förstöra julstämningen.

Ekonomistas - 05 dec 18 kl. 06:14

Villy Bergström, 1938–2018

Som nyligen meddelats har Villy Bergström, docent i nationalekonomi och fd vice riksbankschef, gått bort. I detta gästinlägg tecknar professor emeritus Mats Lundahl, Handelshögskolan i Stockholm, ett personligt porträtt av Villy Bergström. Jag träffade Villy Bergström för första gången 1981.

Expressen - 06 dec 18 kl. 12:24

Fler avgångar på populära tågsträckor i Sverige

Med fler avgångar på många sträckor hoppas SJ återfå resenärernas förtroende efter ett år med många problem för tågtrafiken. Efterfrågan på att resa med tåg ökar samtidigt.– Det är många som är Intresserade av att hitta nya resvanor och verkligen vill resa miljösmart, säger Tobbe Lundell, tillförordnad presschef på SJ..

Skånskan - 11 dec 18 kl. 19:00

Besviken arrendator förbereder för flytt

SJÖBO Vid årsskiftet tar Sjöbo kommun över driften av Orebackens camping efter arrendatorerna Eva och Mats Nilsson.
– Vi får se vad vi ska göra sen. Men jag kan säga att det inte blir någon överenskommelse med Sjöbo kommun!

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 18 kl. 18:00

Nu tillverkas mjöd i Gantofta – blir dyr som champagne

Knappt någon alkohol men flera hundralappar per flaska. ”Restauranger Intresserade.”.

Cornucopia - 02 dec 18 kl. 14:16

Vänsterpartist förespråkar global diktatur

Vänsterpartisten och professorn i etik Torbjörn Tännsjö förespråkar i en debattartikel hos Dagens Nyheter att en global diktatur ska införas, som ska stoppa klimatförändringarna. Tännsjö har tidigare bland annat förespråkat att det kan vara rätt att döda människor, om konsekvenserna av det blir positiva.
Vårt mål - kommunism.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.