Internationella

Friday, 20 September, 10:02

Nyheter om Internationella

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 31 aug 19 kl. 16:00

Märklig kritik mot vd-utnämning

Börskrönika Flera missriktade kommentarer följde på utnämningen av tidigare Lundabon Jens Henriksson till ny koncernchef i Swedbank. Att det skulle vara svågerpolitik socialdemokrater emellan när bankens nye ordförande Göran Persson utsåg en tidigare medarbetare, att Henriksson inte hade agerat tillräckligt hårt mot bankens penningtvätt i Estland samt att Swedbank nu får ett tandempar i toppen utan större erfarenhet av bank. Aktiemarknaden reagerade inte särskilt negativt på utnämningen.

DN - 31 aug 19 kl. 06:00

Se rymdstationen ISS i 3D – här är rymdsvenskans nya hem

När Jessica Meir blir första svenska kvinna i rymden är det här hon ska bo i nio månader: På Internationella rymdstationen, i omloppsbana runt jorden..

Skånskan - 29 aug 19 kl. 21:00

Fiffel i finansvärlden i ny tv-thriller

I finansthrillern Fartblinda spelar skånska Julia Ragnarsson ekonomijournalisten Bea Farkas, som försöker komma till botten med vad som döljer sig bakom ST-bankens framgångsrika fasad. Det är en roll som ligger långt ifrån henne själv.
– Jag har nästan sifferfobi.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 21:00

”Girighet och dåligt omdöme lär finnas i framtiden också”

Det som sker i Fartblinda skulle aldrig kunna hända idag, fick huvudregissören Jens Jonsson höra från bankfolk när han började arbeta med serien.
– Till slut sa vi, fuck it, vi utgår från att det fortfarande finns banker som trasslar och fuskar. Och medan vi satt och klippte serien gjorde Finansinspektionen ett tillslag mot Swedbank.

Barometern - 30 aug 19 kl. 16:00

Utländska studenter i Kalmar: ”Hörde det var en superstad”

Antalet Internationella studenter vid Linnéuniversitet i Kalmar har ökat de senaste åren. På fredagen samlades 140 nya studenter för en introduktion inför terminsstarten..

Skånskan - 29 aug 19 kl. 15:30

Blod mot medaljer

Arbetsmiljön för dem som bygger arenorna inför OS i Japan är riskfylld. Tre har redan avlidit i arbetsplatsrelaterade olyckor och det finns risk för ytterligare olyckor när byggtakten ökar.
Det Internationella byggfacket, där även svenska Byggnads är med, varnar för en farlig arbetsmiljö som sannolikt kommer att bli värre ju närmare spelen man kommer.

SR - 30 aug 19 kl. 12:33

Friskolor gör halv miljard i vinst

De svenska friskolekoncernerna fortsätter gå bra. De två börsnoterade – Academedia och Internationella engelska skolan (IES) – gjorde tillsammans vinster på drygt en halv miljard kronor det senaste året..

GöteborgsPosten - 30 aug 19 kl. 09:16

Börsrusning efter friskolans utdelningsbesked

Friskolekoncernen Internationella Engelska skolan (IES) ökar resultatet under fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår och styrelsen väljer att ge aktieägarna utdelning..

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 08:10

Danske spår svensk räntesänkning nästa år

Danske Bank konstaterar att utvecklingen sedan det senaste räntemötet i juli inte har gått Riksbankens väg och att prognoserna då visat sig vara för optimistiska. De globala utsikterna ter sig ”som ett minfält av förhöjda ekonomiska risker”, med upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina, ökad sannolikhet för hård brexit och en tysk ekonomi som drar med sig euroområdet ner i recession. Riksbanken väntas därför dra ned sin Internationella prognos.

Sydsvenskan - 30 aug 19 kl. 08:27

Engelska skolan ger utdelning till ägarna

Friskolekoncernen Internationella Engelska skolan (IES) ökar resultatet under fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Resultatet före skatt landade på 71 miljoner kronor under perioden, jämfört med 27 miljoner kronor under motsvarande kvartal i.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 19 kl. 08:27

Engelska skolan ger utdelning till ägarna

Friskolekoncernen Internationella Engelska skolan (IES) ökar resultatet..

YLE - 30 aug 19 kl. 06:53

Internationella studerande väntar ännu på uppehållstillstånd - är tvungna att studera på distans

I Salo väntar man fortfarande på att utländska studenter ska få uppehållstillstånd och börja på en internationell it-utbildning..

YLE - 30 aug 19 kl. 06:53

Internationella studerande väntar ännu på uppehållstillstånd - deras kunskap skulle behövas för att stoppa cyberattacker

I Salo väntar man fortfarande på att utländska studenter ska få uppehållstillstånd och börja på en internationell it-utbildning..

BT - 30 aug 19 kl. 00:00

Boråskonstnär målar sjungande knölvalar i Västervik

No Limit inspirerar ända till Västervik. Under ett par veckors tid smyckas 15 väggar av både Internationella och svenska streetart-konstnärer. En av dem är Boråsbördiga Stina Folkebrant, som bland annat målar två knölvalar i naturlig storlek..

Sydsvenskan - 29 aug 19 kl. 21:22

De kan vinna Kulturhusets litteraturpris

Fem böcker har nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns Internationella litteraturpris, som för fjärde året i rad tilldelas ett "framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning". "Det är med stor glädje vi kan presentera fem översatta ve.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 19 kl. 21:22

De kan vinna Kulturhusets litteraturpris

Fem böcker har nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns Internationella litteraturpris, som för fjärde året i rad tilldelas ett "framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning". "Det är med stor glädje vi kan presentera fem översatta ve.

GöteborgsPosten - 29 aug 19 kl. 21:22

De kan vinna Kulturhusets litteraturpris

Fem böcker har nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns Internationella litteraturpris, som för fjärde året i rad tilldelas ett "framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning"..

DI - 29 aug 19 kl. 15:15

Marknadsområdeschef lämnar Tele2

Tele2-chefen Guillaume van Gaver, som lett bolagets Internationella konsolidering för ett starkare fokus på Sverige och Baltikum, lämnar bolaget..

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 09:54

Grundaren: Apple borde splittrats för länge sedan

Dagens techbrief handlar om SpaceX nya rymdrekord, BMW:s nya ”super-svarta” färg samt Apple-grundarens utspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. SpaceX rymdkapsel sätter nytt rekord Efter att ha varit dockad med den Internationella rymdstationen ISS sedan juli landade Dragon-kapseln i går natt i Indiska oceanen – och satte därmed ett nytt rekord, skriver TechCrunch.

Realtid - 29 aug 19 kl. 08:44

Argentina ber om ny återbetalningsplan från IMF

Argentina har bett Internationella valutafonden, IMF, att omstrukturera återbetalningen av fjolårets lån på 56 miljarder dollar, motsvarande 540 miljarder kronor..

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 08:16

Är Swedbanks nye vd rätt val?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Swedbanks styrelse har utsett Jens Henriksson till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 07:15

Han är Swedbanks nye vd och koncernchef

Swedbanks styrelse har utsett Jens Henriksson till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande. Jens Henriksson kommer från Folksam där han varit vd för både Folksam Liv och Folksam Sak. Han har även en bakgrund som vd för Stockholmsbörsen och har suttit i styrelsen för Internationella valutafonden, IMF.

Sydsvenskan - 29 aug 19 kl. 01:54

Argentina ber IMF se över betalning

Argentina har bett Internationella valutafonden (IMF) att omstrukturera landets återbetalning av fjolårets lån på 56 miljarder dollar, i ett försök att lugna en turbulent marknad, säger finansminister Hernán Lacunza. Marknaden i det krisdrabbade Argenti.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 19 kl. 01:54

Argentina ber IMF se över betalning

Argentina har bett Internationella valutafonden (IMF) att omstrukturera landets återbetalning av fjolårets lån på 56 miljarder dollar, i ett försök att lugna en turbulent marknad, säger finansminister Hernán Lacunza. Marknaden i det krisdrabbade Argenti.

GöteborgsPosten - 29 aug 19 kl. 02:13

Argentina ber IMF om ny återbetalningsplan

Argentina har bett Internationella valutafonden (IMF) att omstrukturera landets återbetalning av fjolårets lån på 56 miljarder dollar, i ett försök att lugna en turbulent marknad, säger finansminister Hernán Lacunza..

PrivataAffärer - 28 aug 19 kl. 19:58

Han blir ny vd för Swedbank

Han tillträder sin befattning snarast möjligt och ersätter Anders Karlsson som varit tillförordnad vd sedan 28 mars. Henriksson lämnar därmed jobbet som koncernchef för Folksam, där han även varit verksam som vd för både Folksam Liv och Folksam Sak. Han har tidigare även varit vd för Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har suttit i styrelsen för Internationella valutafonden, IMF, i Washington.

NSD - 28 aug 19 kl. 15:10

Dags för den internationella matfestivalen

Lukter och synintryck hängde som ett lock över centrala Luleå när International Food Festival startade..

BLT - 28 aug 19 kl. 10:09

And then we danced även Oscarsbidrag

På onsdagen blev det klart att filmen "And then we danced" är Sveriges bidrag till bästa Internationella långfilm i Oscarsnomineringarna..

SR - 28 aug 19 kl. 09:07

Här är Sveriges Oscarsbidrag – om ett georgiskt danskompani

På onsdagen blev det klart att "And then we danced" av Levan Akin – om förbjuden kärlek i ett georgiskt danskompani – blir Sveriges Oscarsbidrag till kategorin Bästa Internationella långfilm..

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 19 kl. 09:19

”And then we danced” är Sveriges Oscarsbidrag

Levan Akins film har nu chansen att nomineras i kategorin bästa Internationella långfilm..

Sydsvenskan - 28 aug 19 kl. 09:30

Går inte att köra på 80 procent om man vill stanna i Europas hetta

Någonstans började MFF:s moderna Internationella resa just här för fjorton år sedan..

Dagensanalys.se - 28 aug 19 kl. 09:31

RTB House tar hem priser i Stevie Awards

Retargeting-plattformen RTB House vinner tre priser i Internationella tävlingen Stevie Awards. Företaget belönades med guld för Årets innovation med företagsprodukten ”Social Banners”. De tog även hem silver i kategorin Årets mest innovativa företag samt för sitt arbete med artificiell intelligens och machine learning-produkten ”Snippets”.

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 07:38

SEB: Ingen räntehöjning förrän 2021

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,5 procent i år och 1,3 procent under 2020. I föregående prognos, i maj, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,7 procent 2020. SEB noterar att finansiella marknader har präglats av stor dramatik på senare tid, inte minst den radikala omprisningen på obligationsmarknaden, men utvecklingen i den reala ekonomin har varit betydligt mindre dramatisk.

Alingsås tidning - 28 aug 19 kl. 05:30

Äntligen SM-guld för Jack

Jack Krantz Björnberg tog ett efterlängtat SM-guld i modellsegelflyg den gångna helgen.
– I år stämde allt, säger han.
28-årige Jack Krantz Björnberg, Herrljunga Modellflygklubb, tävlar i klassen F3B, som kan beskrivas som racing inom modellsegelflyg.

GöteborgsPosten - 28 aug 19 kl. 05:00

Thrilleraktigt spännande om Johan och Martin

Välspelat, med socialt patos. "438 dagar" kan bli regissören Jesper Ganslandts Internationella genombrott, tror GP:s kritiker..

SmålandsPosten - 28 aug 19 kl. 04:00

Stopp för Kinakvarnen

Region Kronobergs första årliga översyn av sina Internationella samarbeten har resulterat i ett förslag om att det formella bandet till den kinesiska staden Suzhou skall kapas. Suzhou är regionens enda vänort, men relationen har på senare tid varit eftersatt – därav förslaget om att avsluta den. Det finns dock ytterligare skäl till att regionstyrelsen bör bifalla detta..

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 19 kl. 20:00

Vitrysk världsmästare stängs av för dopning

Den tidigare världsmästaren Marina Arzamasova, 31, stängs tillfälligt av för dopning. Den vitryska 800-meterslöparen, som vann VM-guld i Peking 2015, har testat positivt för LGD-4033, en substans som är förbjuden enligt den Internationella antidopningsb.

Sydsvenskan - 27 aug 19 kl. 20:00

Vitrysk världsmästare stängs av för dopning

Den tidigare världsmästaren Marina Arzamasova, 31, stängs tillfälligt av för dopning. Den vitryska 800-meterslöparen, som vann VM-guld i Peking 2015, har testat positivt för LGD-4033, en substans som är förbjuden enligt den Internationella antidopningsb.

GöteborgsPosten - 27 aug 19 kl. 20:01

Vitrysk världsmästare stängs av för dopning

Den tidigare världsmästaren Marina Arzamasova, 31, stängs tillfälligt av för dopning. Den vitryska 800-meterslöparen, som vann VM-guld i Peking 2015, har testat positivt för LGD-4033, en substans som är förbjuden enligt den Internationella antidopningsbyrån Wada. Arzamasova stängs av i ett år..

Expressen - 27 aug 19 kl. 18:26

Vilda elefanter kan förbjudas på zoo och cirkusar

Nu kommer afrikanska elefanter inte längre få fångas i det vilda för att skickas till djurparker eller cirkusar runtom i världen. Det beslutades under den Internationella artskyddskonventionen i Schweiz, skriver TT..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.