Inno

Wednesday, 26 September, 09:22

Nyheter om Inno

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 24 jul 18 kl. 13:25

[PLUS] Modo: ”Ska be dem ändra”

Modo Hockey eller Inno Hockey? Det kan vara svårt att avgöra för den med något bristfällig syn. Den....

YLE - 06 jul 17 kl. 17:16

Gurkodlaren får 10 cent per kilo - "priset är ett skämt"

Producentpriserna på inhemsk gurka och tomat är nere i tio cent per kilo. Det är ohållbart, konstaterar både odlare och forskare. I sommar odlar man gurka och tomat med förlust i växthusklustret i Närpes.

Sydsvenskan - 17 aug 16 kl. 07:13

Säljförbud för vitaminföretag

Företaget Inno Pharma, som fram till i sommar sålt vitaminer med farligt hög D-vitaminhalt, förbjuds nu att sälja det preparatet samt fem andra produkter. Företaget ska även betala böter på 90 000 danska kronor..

E24 - 17 aug 16 kl. 07:36

Säljförbud för vitaminföretag

Företaget Inno Pharma, som fram till i sommar sålt vitaminer med farligt hög D-vitaminhalt, förbjuds nu att sälja det preparatet samt fem andra produkter. Företaget ska även betala böter på 90 000 danska kronor..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 16 kl. 07:13

Säljförbud för vitaminföretag

Företaget Inno Pharma, som fram till i sommar sålt vitaminer med farligt hög D-vitaminhalt, förbjuds nu att sälja det preparatet samt fem andra produkter. Företaget ska även betala böter på 90 000 danska kronor..

UNT - 17 aug 16 kl. 07:12

Säljförbud för vitaminföretag

Företaget Inno Pharma, som fram till i sommar sålt vitaminer med farligt hög D-vitaminhalt, förbjuds nu att sälja det preparatet samt fem andra produkter..

YLE - 10 apr 16 kl. 17:12

Jenni lyckades hitta ett dolt jobb - företagen undviker jobbannonser

Över hälften av de lediga jobben är så kallade dolda jobb som inte har utannonserats någonstans. Det här gynnar inte Finlands ekonomi, utan det behövs istället mera öppenhet kring lediga jobb, anser ledande experter vid Sitra. Jenni Junnelius fick nyligen ett så kallat dolt jobb som försäljningsassistent på inredningsföretaget Inno i Esbo.

YLE - 19 feb 15 kl. 18:54

Tre finländare semifinalklara i ÅLK Open

Tre unga finländska tennislöften tog sig vidare till semifinal i ÅLK Open som spelas den här veckan i S:t Karins. Emil Ruusuvuori besegrade Estlands Kristoffer Siimarin klart med 6-1,6-0. Aaro Pöllänen tog en klar seger över Rysslands Nikita Smirnovin med klara 6-3,6-1.

SmålandsPosten - 19 dec 14 kl. 06:10

Framgångsrik tillväxtstrategi kräver kompetensutveckling

Oberoende av budgeten och hur regeringskrisen löses kan man konstatera­ att ambitionen att ny­industrialisera Sverige och Småland är god. Givetvis måste Sverige konkurrera med kunskap och kom­petens, skriver Lars Jagrén, chefsekonom Unionen och Inger Rutensköld, regionchef Unionen Småland. I det budgetförslag som regeringen Löfvén lade fram och som sedan kapsejsat, lanserade man en strategi man kallar nyindustrialisering av Sverige, en strategi med syfte att vända de senaste årens minskning av syssel­sättningen i industrin.

YLE - 15 nov 14 kl. 06:00

Du är som du inreder - livsprojekt bostad

Matlagningsprogram jämsides med dietprogram, kocktävlingar, bröllopsplanering och reseguidningar fyller tv-programtablåerna och visar oss hur vi ska förverkliga våra drömmar. Men temat boende - husprojekt, renovering och inredning - träder fram som ny vinnare om man ser till sändningstiden totalt. Tittarna behandlas jämlikt och varsamt - det talas varken om människors nuvarande eller förväntade inkomster, förmögenhet eller utgifter.

SmålandsPosten - 14 nov 14 kl. 10:02

18 miljoner till kurser i hållbart träbyggande

Genom en 18-miljonerssatsning från KK-stif­telsen ska Linnéuniversitetet erbjuda kurser inom hållbart träbyggande. Distanskurserna sker i nära samarbete med trä- och byggbranschen och riktar sig mot personer som är yrkesverksamma.
Projektet inleddes redan för två år sedan och ingår i KK-stiftelsens satsning Expertkompetens för Inno­vation med syfte att stötta utbildning på avancerad nivå inom områden där näringslivet anser att det finns goda förutsättningar för Innovation och utveckling.

HBL - 06 nov 14 kl. 04:42

Innovationer ska lösa existerande problem

Alla människor kan göra Innovationer. Men hur ska man förädla goda idéer till säljande affärskoncept? En av målsättningarna bakom Uppfinnarens dag, som firas i dag, är att ta fram serviceInnovationer som är till nytta för folk.

HBL - 24 sep 14 kl. 12:46

Finsk spårvagn turnerar i Europa

Den i Finland tillverkade spårvagnen Arcticia ska säljas till städer med spårvagnsnät i Europa. Det är första gången en Finländsk spårvagn förts utomlands till en mässa.Utvecklingschef Ollipekka Heikkilä från Helsingfors stads trafikverk (HST) betecknar händelsen som historisk.

SmålandsPosten - 27 aug 14 kl. 06:59

Märkligt utspel av Socialdemokraterna

Det låter märkligt med Socialdemokraternas senaste utspel om att lova 5 000 nya traineejobb för unga inom sjukvården. Är inte sjukvården ett mer viktigt område än att man kan kasta in 5 000 arbetslösa ungdomar till ett så ansvarsfullt arbete?

Det finns säkert flera ungdomar som har anlag för ett vårdyrke, men långt ifrån alla, och för att den i dag slimmade sjukvårdspersonalen ska hinna med att ta hand om de nyanlända så krävs extra resurser direkt.

YA - 19 jul 14 kl. 03:55

Vad har du nu hittat på?

Foto: Jan Collsiöö
Tänk att man i dag kan klippa gräset utan att klippa gräset!
Jag minns hur jag som barn drog det där eländiga åbäket som stoppade stup i kvarten, vid varje kontakt med en rot eller sten, och som skramlade genom grannskapet. Svetten lackade.

YLE - 02 maj 14 kl. 11:12

Formgivning på utställning i Jakobstad

Utställningen på Tobaksmagasinet är utformad som ett kontorslandskap där varje slutarbete presenteras vid ett skrivbord. Åtta studerande har haft inriktningen grafisk design och sex studerande har inriktningen rumslig gestaltning.
Den grafiska designen handlar långt om webbdesign, rumslig gestaltning igen om inredning till exempel av en lägenhet, sommarstuga eller av en husvagn.

SmålandsPosten - 19 feb 14 kl. 06:12

Pengar till förstudie om ekologisk odling

437 000 kronor tilldelas Miljöresurs Linné av statliga VInnova för att undersöka möjligheterna att bygga växthus som värms av spillvärme, där man kan odla ekologiskt. – Växjö kommun har precis som många andra kommuner sett att det finns för lite ekologiskt närproducerad mat, att det är svårt att hitta. Så vi funderar på ett växthus som kan värmas med spillvärme så att vi kan lösa det här behovet.

YLE - 06 feb 14 kl. 04:57

Nya möjligheter för distansstudier skapas i syd

Just nu håller man i Sydösterbotten på att skapa miljöer för distansstudier för studerande och företag. Det sker i Yrkesakademins projekt Inno-Kompetens. En sådan miljö med ska inredas i Yrkesakademins aula i Närpes.

Barometern - 09 jul 13 kl. 07:23

Motsägelsefullt arv

Få årtal under 1900-talet har samma symboliska och ­emotionella kraft som 1968; det har blivit ett slags sammanfattning av en hel mentalitet och av en hel grupp unga vuxna (?sextio­åttor?).

Barometern - 09 jul 13 kl. 07:23

Motsägelsefullt arv

Få årtal under 1900-talet har samma symboliska och ­emotionella kraft som 1968; det har blivit ett slags sammanfattning av en hel mentalitet och av en hel grupp unga vuxna (?sextio­åttor?).

HBL - 07 jun 13 kl. 16:07

Restaurangen på grundet har fått ett lyft

Efter 11 år på HSF har Hangöbon Toni Kallinen tagit färjan över till Smultrongrundet och den förnyade restaurangen Hangon Portti.? Det finns inte många motsvarande ställen i Finland. Det här är ingen dålig plats att jobba på.

Datormagazin - 08 jun 12 kl. 09:09

Programtips: Inno Setup 5.5.0

Det behöver inte kosta något att skapa installationsprogram för egenutvecklad mjukvara, inte ens om den ska användas kommersiellt..

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Lööf ger checkar till småföretag

Svenska småföretag ska kunna kvittera ut särskilda "Innovationscheckar" från det offentliga för att öka tillväxten. Regeringen anslår 31 miljoner de närmaste tre åren.
Beslutet att införa Innovationscheckar signalerar en ny riktning för det offentliga stödsystemet som ska bidra till fler Innovationer och ökad tillväxt.

Sydsvenskan - 30 sep 11 kl. 06:30

Ek får miljön i toppat Centerlag

Regeringen fick igår två nya kvinnliga statsråd när Centerledaren Annie Lööf blev ny näringsminister och Lena Ek ny miljöminister. Anna-Karin Hatt beford­rades till energiminister.
Tre glada Centerstatsråd visade upp sig på presskonferens i Rosenbad tillsammans med en mycket nöjd statsminister.?

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 06:30

Ett omöjligt val. Konsten behöver alternativen som förankring i verkligheten.

Thomas Millroth författare och konstkritiker En helg med konstmässor. Vernissage, fredag, Art Copenh?
Thomas Millrothförfattare och konstkritikerEn helg med konstmässor.

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 06:30

Ett omöjligt val

Thomas Millroth författare och konstkritiker En helg med konstmässor. Vernissage, fredag, Art Copenh?
En helg med konstmässor.

Sydsvenskan - 17 sep 11 kl. 06:30

Stora företag tar små steg

Astra Zeneca har inte lanserat en ­storsäljare på åtta år. Det en gång så Innovationsstarka Saab hade sitt senaste genombrott 2000. Och ­Sony Ericsson tappar marknadsandelar.

Sydsvenskan - 06 aug 11 kl. 06:30

Kraftiga svängningar på New York-börsen senaste halvåret USA-smitta skakar sjuk ekonomi

Det var fortsatt turbulent på världens börser på fredagen. Stockholmsbörsen öppnade med ett ras, men återhämtade sig efter starka jobbsiffror från USA och stängde svagt uppåt. I New York öppnade handeln uppåt.

Sydsvenskan - 27 jun 11 kl. 00:01

"Främja innovationskraft i Sverige"

Innovativa företag skapar jobb och välstånd. För att förbättra Innovationskraften behövs kapital, kunskap och kontakter, skriver Marcus Wallenberg och övriga i styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt.
De svenska storbolagen är viktiga för Sveriges framtid ?

Sydsvenskan - 08 maj 11 kl. 00:05

"Vänta med spårvagnarna"

Trafiken befinner sig i ett teknikskifte, där elbussar som laddas från vägen kan vara framtidens lösning. Den planerade spårvagnssatsningen i Lund kan därför visa sig förhastad, skriver Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, och Mats Alaküla, expert på eldrivsystem.
Idag finns det lovande teknik för eldrift av bussar, inte bara med batterier utan även med kontinuerlig elektrisk energitillförsel vid körning på så kallade laddvägar.

SvD - 11 jan 11 kl. 01:00

Nu eller kanske Mu ?Äì en kärlekshistoria - Johan Gardfors (text), Clara Dackenberg (bild)

EXISTENTIELLT Poetiskt och tungvrickande, Inno¬?vativt och högst personligt. SvD:s recensent är imponerad av Johan Gardfors och Clara Dackenbergs bilderboksdebut..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.