Ingves

Saturday, 22 September, 11:00

Nyheter om Ingves

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 31 aug 18 kl. 10:53

Chefekonomen: Sommarhettan sätter press på Ingves

Dyrare mat och högre energipriser i extremsommarens spår kommer att elda på inflationen – och kan därmed öka pressen på Riksbanken att höja räntan. Det tror Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, som presenterat en ny konjunkturrapport. .

Dagens PS - 31 aug 18 kl. 08:28

Expert: Det kan skynda på räntehöjning

Sommarens chockvärme kan öka pressen på Riksbanken med chefen Stefan Ingves att höja räntan. Det skriver Dagens Industri (obs – inloggning krävs) fredagens tidning och förklarar att de bakomliggande orsakerna är dyrare mat och energipriser i kölvattnet av extremvädret. Det är Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, som tror att trycket nu kan öka på Riksbanken att tidigarelägga en höjning av räntan, även om centralbanker inte har för vana att följa kortsiktiga och tillfälliga utvecklingar som exempelvis extremväder.

Expressen - 06 sep 18 kl. 16:06

Ingves krav på nya regeringen: ”Hantera bostadsmarknaden”

Riksbankschef Stefan Ingves fortsätter att fokusera på att hålla inflationen uppe. Samtidigt skickar han en uppmaning till politikerna att efter valet komma till skott med åtgärder för att få bukt med svenskarnas skulder.  – Det kan diskuteras om ränteavdraget är rimligt överhuvudtaget, säger Stefan Ingves till Expressen.

DI - 23 aug 18 kl. 17:50

Felicia Åkerman: Urstark jobbsiffra – men Ingves viker sig inte

Den svenska sysselsättningen fortsätter att öka från höga nivåer. Men trots det höga resursutnyttjandet på arbetsmarknaden finns det ingen anledning att vänta sig snabbare åtstramning från Riksbanken..

DI - 06 sep 18 kl. 10:45

Hans Bolander: Ingves skickar kravlista om bostadspolitiken

Sveriges bolåntagare fick ytterligare lite andrum av Riksbanken, som skjuter på räntehöjningen. Samtidigt skickar Stefan Ingves fram en kravlista inom bostadspolitiken till nästa regering..

DI - 06 sep 18 kl. 08:24

Ingves kan lyfta kronan

Räntan väntas ligga still vid dagens Riksbanksbesked. Viktigast blir vad chefen Stefan Ingves säger om den framtida räntan. Det kan ge den svaga kronkursen ny fart..

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:07

Kommentar: Valutamedvind lyfter vinsterna i höstens rapporter

Trots att vi är två tredjedelar inne i en av börsårets historiskt sett allra svagaste månader fortsätter Stockholmsbörsen att visa klara styrketecken. Att halvårsrapporterna har fått klart godkänt är redan diskonterat, men nu har marknaden börjat se framåt höstens siffror och vidare därefter – och det ser ljust ut.   Och det beror inte minst på att valutasituationen för exportbolagen är mer extremt positiv än på mycket längre.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 06:27

Misshandlads stöd drogs in

Svalöv Efter att ha utsatts för en misshandel som gav henne bestående hjärnskador har Marie-Christine Olsson i Svalöv behövt hjälp för att klara av vardagen. Nu har kommunen beslutat för att dra in hennes LSS.Det är inte första gången som Marie-Christine Olsson förlorar rätten till assistens.

DI - 12 jul 18 kl. 10:16

Ingves: För tidigt att ändra kurs för penningpolitiken

Det är ännu för tidigt att ändra kurs för penningpolitiken; "fortsatt vaksamhet och försiktighet är nödvändig". Inflationen är visserligen numera väl i linje med målet, men Riksbankens uppdrag är att se till att den fortsätter att hålla sig stabilt runt 2 procent, vilket kommer att kräva fortsatt uppbackning av penningpolitiken..

Expressen - 03 jul 18 kl. 10:07

Trump kan stoppa Ingves – så bind inte räntorna nu

Riksbanken håller fast vid att man ska börja höja räntan i slutet av året.Men mycket kan hända på vägen.  Som bolånetagare gör du klokt i att ändå hålla räntan rörlig – men se till att du har en buffert.

Corren - 26 jun 18 kl. 10:54

Semestersabotören Ingves

Tiden efter midsommar är semestertid för många..

DI - 02 jul 18 kl. 09:14

Pär Nuder: Behandla Ingves som en politiker

Almedalsveckan – världens största demokratiska mötesplats, som arrangörerna så ödmjukt beskriver sitt arrangemang – har rullat igång. Alla är där. Men det är en person som saknas – liksom under tidigare år.

DI - 02 jul 18 kl. 21:34

Uppror mot Ingves minusränta – "Som kiss i byxan"

Riksbanken har hållit räntan på minus i drygt tre år – trots stark konjunktur. Inom näringslivet mullrar kritiken mot agerandet.  "Räntepolitiken är som kiss byxan", säger Per Wassén, vd på bränslecellsföretaget Powercell.

DI - 03 jul 18 kl. 11:47

Räntor och valutor: Ingves besked lyfter kronan

Europeiska räntor stiger under förmiddagen och kronan stärks efter Riksbankens besked på tisdagen om att lämna ränta och räntebana oförändrade..

DI - 10 aug 18 kl. 20:59

Experter: Då avfyrar Ingves räntekanonen

Sannolikheten har ökat för att Riksbanken drämmer till med en första räntehöjning i år. Men osäkerheten är stor och det verkliga avgörandet ligger fortsatt i Stefan Ingves händer. Det anser de experter som Di talat med..

DI - 28 jun 18 kl. 21:00

Skuggdirektionen: Våga börja räntan nu, Ingves

Det första halvåret 2018 har präglats av mestadels stark konjunkturstatistik och tecken på stigande inflationstryck, men också av ökad volatilitet på finansmarknaderna i spåren av politisk oro på flera håll i världen..

Kristianstadsbladet - 24 jun 18 kl. 08:44

Nils-Eric Sandberg: Förväntningar styr oss

Vad styr människors handlingar? Är det yttre plötsliga händelser, som att invandringen exploderar eller att Stefan Ingves plötsligt ändrar räntan på ännu ett obegripligt sätt?.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 22:51

Italiensk bortkörning på Jägersros V86-a

En av årets största favoriter på V86 föll tungt på onsdagen på Jägersro.Det var italienaren Alessandro Gocciadoro som kom till Malmö med Zidane Grief. Efter att ha imponerat under elitloppshelgen på Solvalla var hästen streckad på hela 82 procent av alla V86-kuponger.

Expressen - 20 jun 18 kl. 20:57

Jätteskrällen slog till – när favoriten floppade

Jättefavoriten Zidane Grif torskade efter tufft upplägg. Då blev det en duell mellan Garcon Above och jätteskrällen Mister Big Yankee. Den sistnämnde drog det längsta strået och skickade 564 000 V86-system rakt ned i soptunnan.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 21:59

Italiensk bortkörning på Jägersros V86-tävlingar

TRAV En av årets största favoriter på V86 föll tungt på onsdagen på Jägersro.Det var italienaren Alessandro Gocciadoro som kom till Malmö med Zidane Grief. Efter att ha imponerat under elitloppshelgen på Solvalla var hästen streckad på hela 82 procent av alla V86-kuponger.

Affärsvärlden - 06 jun 18 kl. 18:05

Affärsvärlden nummer 23, 2018

Terra incognita ● Stefan Ingves huvudvärk ● Boom för prestigebilar.

SVT Debatt - 09 maj 18 kl. 10:02

”Skyll inte bara på Ingves – Sverigebilden påverkar också kronans fall”

”Insikten hos våra styrande om faran med vårt dalande varumärke finns uppenbarligen. Exempelvis har Svenska Institutet nyligen upphandlat ett tvåårsavtal med tre PR-byråer som ska arbeta med kriskommunikation och med att förbättra Sverigebilden”, skriver Ulrika Sandhill..

DI - 01 jun 18 kl. 13:28

Ingves kallar Riksgäldens kronposition för "begränsad"

Det finns inte mycket att säga om Riksgäldens beslut om att ta en kronposition, positionen är "mycket begränsad" i förhållande till den dagliga omsättningen på valutamarknaden..

Affärsvärlden - 01 jun 18 kl. 13:47

Ingves: Riksgäldens kronposition "mycket begränsad"

Det finns inte mycket att säga om Riksgäldens beslut om att ta en kronposition, positionen är "mycket begränsad" i förhållande till den dagliga omsättningen på valutamarknaden..

DI - 31 maj 18 kl. 18:05

Tidigare kollegan varnar Ingves för den stora missen

Det senaste decenniets extraordinära penningpolitik riskerar att förvandla centralbankirer till politiker.  Den varningen utfärdar Indiens tidigare centralbankschef Raghuram Rajan, som vill se mer tillväxtvänliga reformer. .

Skånskan - 29 maj 18 kl. 21:56

Vardag igen för Untersteiner

TRAV I söndags satte han färg på Elitloppet tillsammans med Pastore Bob. På tisdagen var det vardagstrav igen på Jägersro för Johan Untersteiner.Halmstadkusken satte dit storfavoriten Harvey inom V5 (och V4) och fick förstås berätta om känslorna under Elirloppet:
– Fantastiskt att bara vara med.

DN - 24 maj 18 kl. 10:27

Dan Lucas: Risk för nya regleringar när du ska ta bolån

Riksbankschefen Stefan Ingves vill se ett förbud för bostadslån med rörlig ränta. Så skrivs ytterligare ett kapitel i kreditgivningens kontrarevolution..

Sydsvenskan - 23 maj 18 kl. 09:00

“Jag trivs med att få saker och ting gjorda”

Nu fyller Stefan Ingves, chefen för Sveriges Riksbank, 65 år..

Expressen - 23 maj 18 kl. 09:57

Stefan Ingves: Nordeas flytt är bra för ekonomin

Storbanken Nordeas flytt till Finland kommer på sikt att leda till lägre finansiella risker för Sverige. Det konstaterar Riksbanken i sin finansiella stabilitetsrapport, där man också konstaterar att svenskarnas höga skuldsättning fortsätter att vara ett mycket stort problem. Banken varnar dessutom för konsekvenserna av ett prisfall på bostäder.

DI - 23 maj 18 kl. 10:41

Riksbanken: Viktigt att svenska krav på Nordea blir kvar efter flytt

Nordea bör inte komma undan svenska kapitalkrav vid en flytt till Finland. Sverige bör dessutom öka sina krav på bankerna, betonar Riksbanken, med chefen Stefan Ingves, i sin finansiella stabilitetsrapport..

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 18 kl. 09:00

“Jag trivs med att få saker och ting gjorda”

Nu fyller Stefan Ingves, chefen för Sveriges Riksbank, 65 år..

Barometern - 22 maj 18 kl. 21:30

“Jag trivs med att få saker och ting gjorda”

Stefan Ingves har ägnat de senaste tre decennierna åt krishantering och lösning av finansiella problem. Själv bearbetar han sina bekymmer cyklandes och verkar inte ha fått nog av penningpolitiska problem. Trots 65-årsdagen fortsätter han som riksbankschef i närmare fem år till..

Skånskan - 18 maj 18 kl. 15:02

Silver Annie vill åka till Solvalla

TRAV Tioåriga Silver Annie är inne på sin sista tävlingssäsong och nu hoppas ägaren och tränaren Robert Andersson kunna starta henne på Solvalla under Elitloppshelgen.– Hoppas kunna komma med i ett lopp på lördag, för det vore roligt eftersom det är hennes sista år, sa Robert Andersson i vinnarcirkeln.
Efter att ha skrällvunnit V65-inledningen på Jägersro ökade chanserna.

Dagens PS - 10 maj 18 kl. 09:07

”Är den ekonomiska tigern en bluff?”

Hjulen snurrar snabbt, som det heter, och ekonomin är stark. Arbetslösheten sjunker och mycket ser på pappret väldigt ljust ut. Trots detta tappar det största regeringspartiet Socialdemokraterna väljarstöd och riksbankschef Stefan Ingves får på allmän frågestund försvara sig mot den utmålade bilden av att det går bra för Sverige.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.