Influencer Marketing

Monday, 18 January, 06:13

Nyheter om Influencer Marketing

Sortering: Relevans | Senaste
Resume - 17 aug 20 kl. 14:57

Cure Media gör influencerkampanj för Jotex

Cure Media släpper en ny kampanj för heminredningssajten Jotex. ”Vi jobbar ständigt med att hitta nya sätt att bryta mark inom influencer marketing”, säger Emelie Karlsson, PR & Social Media Coordinator på Jotex..

Resume - 17 aug 20 kl. 14:57

Cure Media gör influencerkampanj tillsammans med Jotex

Cure Media släpper en ny kampanj tillsammans med heminredningssajten Jotex. ”Vi jobbar ständigt med att hitta nya sätt att bryta mark inom influencer marketing”, säger Emelie Karlsson, PR & Social Media Coordinator på Jotex..

Dagens Media - 15 maj 20 kl. 10:07

Relatable landar avtal med global tidskriftsjätte

Condé Nast, med magasin som Vouge, Vanity Fair och Wired i sin portfolio, väljer Relatable som globla Influencer marketing partner..

Resume - 09 sep 20 kl. 16:17

Malin von Werder: Influencer marketing, problematiska banners och zoomabroad

Resumé Insikts krönikör Malin von Werder funderar på lyckade influencer-samarbeten, de nya siffrorna över svenskarnas reklamtrötthet – och hur vi kan dra nytta av vad vi lärt oss av att ha digital disciplin..

Dagensanalys.se - 08 mar 20 kl. 21:46

Så här mycket spenderar den största annonsören på Instagram

Om du vill jämföra dina egna investeringar på Instagram med varumärket som öser in mest av alla ska du fortsätta läsa. Kartläggningen är med annonsörer från USA och Kanada. Analysföretaget Instascreener har kartlagt hur mycket olika varumärken spenderar på plattformen.

Sydsvenskan - 05 mar 20 kl. 16:56

"Tjejgrejer, tjafs och ytligheter."

Bland företag är det idag självklart att använda sig av influencer marketing för att nå ut..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 20 kl. 16:56

"Tjejgrejer, tjafs och ytligheter."

Bland företag är det idag självklart att använda sig av influencer marketing för att nå ut..

Dagens Media - 10 feb 20 kl. 07:54

Margaux Dietz: ”Jag har större räckvidd än många tv-kanaler”

I det 113:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av influencern Margaux Dietz. Duon diskuterar hennes liv, influencer marketing och framtida projekt..

Dagensanalys.se - 23 dec 19 kl. 15:42

Sveriges största Influencers på Instagram 2019

Influencer Marketing fortsätter vara en av de snabbast växande trenderna inom marknadsföring och utvecklats till en viktig del av mediemixen som företag använder sig av för att nå ut till sina målgrupper. Influencer marketing-företaget Beatly listar för andra året i rad Sveriges största influencers på Instagram, där vi hittar flera nykomlingar, bland annat Bianca Ingrosso som haft enorm tillväxt av följare under 2019. De profiler med störst andel svenska följare är Therese Lindgren (71,94%) och Bianca Ingrosso (65,2%), jämfört med […] Inlägget Sveriges största Influencers på Instagram 2019 dök först upp på Dagensanalys.

Dagens Media - 16 dec 19 kl. 07:30

Marknadscheferna tar sikte på 2020: ”Kommer kunna minska marknadsföringen”

Del 6 av 6. Minskad marknadsföringsbudget, influencer marketing som resultatdriven kanal och fler medieköp inhouse är något av det som marknadscheferna ser framför sig 2020. Doktor.

Dagensanalys.se - 01 nov 19 kl. 11:45

96 procent litar inte på influencers

Allt fler lägger sin marknadsbudget på influencer marketing, men en ny undersökning visar att hela 96 procent av användarna inte litar på influencers. YouGov och Grey London har undersökt förtroende och sociala medier och hur varumärken kan vinna tillbaka kundernas förtroende. Över 2.

Dagensanalys.se - 03 okt 19 kl. 14:45

Var med och bygg marknadsföringen på Proteinbolaget!

Vill du jobba på ett av Sveriges snabbast växande e-handelsföretag? Då ska du ta chansen att söka den spännande tjänsten som Chief Marketing Officer på Proteinbolaget. 2018 blev Proteinbolaget utsedd till Årets Gasell av Dagens Industri.

Dagensanalys.se - 26 sep 19 kl. 11:45

CMO med stark entreprenöriell ådra sökes till Proteinbolaget

Vill du jobba på ett av Sveriges snabbast växande e-handelsföretag? Då ska du ta chansen att söka den spännande tjänsten som Chief Marketing Officer på Proteinbolaget. Om tjänsten Som Chief Marketing Officer (CMO) på Proteinbolaget ansvarar du för företagets marknadsstrategi och budget, både avseende performance marketing- och varumärkesaktiviteter.

Dagensanalys.se - 17 sep 19 kl. 09:37

Cure Media expanderar i Europa med kontor i Berlin

CURE Media vill expandera till resten av Europa och öppnar nu upp ett lokalt kontor i Berlin. Vi har flera kunder som är stora på den tyska marknaden och detta är en direkt respons till deras önskan om att vi ska komma närmare dem, säger Sam Foroozesh, VD och medgrundare. Vi har stor efterfrågan från marknadsförare som vill jobba mer datadrivet och strategiskt med influencer marketing i Europa.

Dagensanalys.se - 08 maj 20 kl. 11:04

Ny rapport om hur pandemin påverkar influencer marketing

Cure Media idag släppte en rapport som djupdyker i coronapandemin kopplat till influencer marketing-industrin, med fokus på den svenska marknaden. Vi har märkt en stor efterfrågan på content kring detta ämne, och hoppas att vår rapport ska ge lite vägledning och inspiration kring hur man som marknadsförare kan tänka nu i denna nya verklighet som vi alla befinner oss i, kommenterar Cure Media. Rapporten tar upp följande: Varför influencer marketing är en kanal att satsa på – även vid förändrade […] Inlägget Ny rapport om hur pandemin påverkar influencer marketing dök först upp på Dagensanalys.

Dagens Media - 27 aug 19 kl. 12:00

Aller Medias influencerchef: ”Relevans och äkthet är allt”

I en tid då intäkter från influencer marketing ökar kraftigt aktualiseras frågan hur mediehusen kan arbeta med influenceraffären. Aller Medias influencerchef, Ida Antebro, berättar om Allers arbetssätt och vad mediehus kan lära av influencers..

BT - 04 aug 19 kl. 10:51

Sjuhärads största influencers om sitt yrke: ”Vet inte vad det innebär”

I år beräknas investeringarna i influencer-marketing för första gången stiga över en miljard. Företag samarbetar med sociala medier-profiler i sin marknadsföring. BT har pratat med några av Sjuhärads största influencers om yrket.

Dagens Media - 05 aug 19 kl. 07:31

"Skrämmande hur vissa arbetar med influencers"

Senaste avsnittet av ”Under 15” gästas av entreprenören och kreatören Anitha Clemence, som bland annat diskuterar varför så många företag misslyckas med sina influencer marketing-satsningar..

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 15:33

E-sport, influencers och rapporter

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Sveriges BNP sämre än väntat 
Trots goda prognoser så backar Sveriges BNP med 0,1 procent under årets andra kvartal. Väntat var enligt Infront Datas prognosenkät att BNP skulle stiga under perioden med 0,2 procent jämfört med föregående kvartal, och att BNP skulle gå upp 1,9 procent i årstakt.

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 08:30

Litar du på influencers?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Under morgonen har Dagens PS rapporterat om Influencer marketing, som det kallas, som har kommit att bli en mångmiljardindustri globalt.

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 07:46

Varning för influencers: ”Kunderna är krassa”

Exponering på fel sätt ”kan stjälpa ett bolags trovärdighet”, skriver SvD. Influencer marketing, som det kallas, har kommit att bli en mångmiljardindustri globalt. Företag slåss om att synas via influencers på sociala medier som Instagram och Youtube.

Dagens Media - 10 jun 19 kl. 13:04

Instagram släpper ny logisk funktion

Emma Blom bloggar om Instagrams nya funktion för att kunna köpa räckvidd och ger sina bästa råd för att lyckas med influencer marketing..

Dagens Media - 22 maj 19 kl. 07:52

Anitha Clemence om hatet och kärleken i sociala medier

Veckans avsnitt av ”Uppstickarna” gästas av Antiha Clemence som bland annat snackar influencer marketing och hur hon hanterar hat och hot på nätet..

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 08:54

Sponsrat innehåll tokökar på Instagram

Andelen influencers som lägger upp sponsrat innehåll på Instagram har ökat med hela 150 procent jämfört med förra året. Socialbakers har undersökt de senaste trenderna inom influencer marketing. I deras rapport framkommer bland annat att majoriteten av influencers på Instagram samarbetar med modevarumärken.

Dagens Media - 23 apr 19 kl. 10:42

Linda Palmgren: ”Mediebyråns oberoende roll viktigare än någonsin”

DEBATT. Influencer marketing har exploderat. Men vilka siffror är egentligen riktiga och hur relevanta är följarantalet?

Dagens Media - 17 apr 19 kl. 08:03

Influencernätverkens kunder rundar mediebyråerna

Influencer marketing växer så det knakar. Och allt fler av influencerbyråernas kunder skippar mediebyråer som mellansteg..

Dagensanalys.se - 27 mar 19 kl. 21:31

Instagram fungerar bäst för att sälja produkter

Detaljhandeln hoppar på influencertåget med båda fötter och bäst att sälja produkter är influencers på Instagram. Enligt en undersökning genomförd av Retail TouchPoints har 31 procent av detaljhandlare i USA börjat jobba med en eller flera influencers. 30 procent använder vanliga profiler och 28% har köpt kändisprofiler.

Dagens Media - 14 feb 20 kl. 09:21

Hur får jag ROI på influencer-investeringarna?

EXPERTEN SVARAR. Influencer marketing kan inte jämföras med ett vanligt digitalt annonsköp, utan är betydligt mer komlext. Men rätt genomförd kan en influencer-kampanj ge fantastiska resultat, menar Screams Johanna Kägu..

Dagens Media - 11 mar 19 kl. 08:22

Cure Media släpper verktyg för mindre annonsörer

Cure Medias nya influencer marketing-verktyg ska hjälpa annonsörer hitta rätt influencers..

Dagens Media - 11 feb 20 kl. 12:39

Influencer marketing – ett räckviddsmedia eller kändissponsring?

Begreppet följare i sociala medier är inte synonymt med räckvidd, skriver Peter Mackhé när han reder ut begreppen inom influencer marketing..

Dagens Media - 05 feb 20 kl. 08:56

Group M tar influencer-plattform till Sverige

Group M tar influencer marketing-plattformen Inca till Sverige..

Dagens Media - 13 feb 19 kl. 11:00

Engagemang tar fart som betalmodell för influencers

Engagemang som betalmodell vid influencersamarbeten kommer att bli vanligare i framtiden. Det visar IAB:s nya studie om influencer marketing..

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 18:50

Kantar Sifo satsar på Media Audit

Kantar Sifo bygger ut medieerbjudandet med traditionell print och nya digitala tjäsnster till affärsområdet Media Audit. Samtidigt läggs TS Mediefakta i Kantar Sifo. ”Tillväxten inom Media Audit ligger främst inom det digitala området med tjänster inom Influencer Marketing, validering av viewability och brand safety mätverktyg, Digital Ad trust – kampanjvalidering, Traffic audit – webbtrafikrevision.

Dagens Media - 24 jan 20 kl. 07:43

”Ängslighet kring vad influencer marketing ska kosta”

Det finns vissa som tycker att uttrycket ”influencer” har passerat utgångsdatum, eller till och med medför en negativ klang. Trenden där influencers själva tar bort titeln och hellre kallar sig content creator eller entreprenör fortsätter att växa, skriver Starcoms vd Linda Palmgren, som ger sin syn på framtiden för influencer marketing..

Dagensanalys.se - 28 jan 19 kl. 15:02

Guide: Så här tar du fram en strategi för influencermarknadsföring

En genomarbetad strategi för influencer marketing kommer att ge dig bättre effekt och tydligare resultat av din satsning. I den här guiden får du veta mer om vikten av att ha en tydligt definierad influencer marketing-strategi, hur den kan hjälpa dig att nå verksamhetens övergripande mål, samt vilka konkreta delar som bör ingå i strategin. Guiden är framtagen av Cure Media.

Dagens Media - 22 jan 19 kl. 10:52

"Jag betraktar influencer marketing på riktigt"

Dagens Media tar ett snack med United Screens nya säljchef Anders Vesterlund..

Dagens Media - 22 jan 19 kl. 10:52

United Screens nya säljchef: "Jag betraktar influencer marketing på riktigt"

Dagens Media tar ett snack med United Screens nya säljchef Anders Vesterlund..

Dagensanalys.se - 17 jan 19 kl. 18:09

United Screens utökar sitt säljteam

Under 2019 fortsätter United Screens satsa stort på sina två erbjudanden ut mot marknaden, influencer marketing och reklamräckvidd på Youtube. För att möta den stora efterfrågan har United Screens svenska säljteam nu rekryterat flera nya kundansvariga, samt Anders Vesterlund som säljchef. – Jag är jätteimponerad av mina nya kollegor på United Screens och glad att få vara en del av ett prisbelönt och trefaldigt nominerat säljteam.

Dagensanalys.se - 06 jan 19 kl. 22:24

Sveriges största influencers på Instagram 2018

När influencer marketing-företaget Beatly listar Sveriges största influencers på Instagram ser vi en hel del nykomlingar i toppen samtidigt som Yoga girl och Kenza tappar följare. Under 2017 omsatte influencer marketing 660 miljoner kronor i Sverige, en ökning på nästan 35 procent mot 2016. Prognosen för 2018 och 2019 visar på en fortsatt hög ökning, enligt en kartläggning från Institutet för reklam och marknadsföring (IRM).

Dagensanalys.se - 19 dec 18 kl. 13:44

Så här lyckas du med influencermarknadsföring

Använder du influencermarknadsföring på rätt sätt kan det både höja din varumärkeskännedom, öka er försäljning och bidra till ett långsiktigt starkare och mer trovärdigt varumärke. I den här artikeln tar Sam Foroozesh från Cure Mediaa< dig igenom fyra huvudsakliga delar som utgör nyckeln till en lönsam och väl effektiv kampanj. För att lyckas med influencer marketing finns det några utgångspunkter som är viktigare än andra att ta hänsyn till – framför allt redan i planeringsstadiet av din kampanj.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.