Inflationen

Tuesday, 16 July, 22:49

Nyheter om Inflationen

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 24 jun 19 kl. 11:33

Experter: ”Kronan är inte så svag som det verkar”

De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna. Nu menar två experter att situationen inte är så allvarlig som det ser ut.  I Handelsbankens veckoanalys ”Makrosvepet” skriver ekonomerna Anders Bergvall och Johan Löf om läget i den svenska ekonomin.

Sydsvenskan - 21 jun 19 kl. 03:01

Japans inflation bromsar in

Japans ekonomi är fortsatt långt från inflationsmålet på två procents, visar officiell data för maj månad. Inflationen stannade på 0,8 procent, i det så kallade kärnkonsumentprisindexet som inkluderar oljeprodukter men exkluderar färska livsmedel. Den m.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 19 kl. 03:01

Japans inflation bromsar in

Japans ekonomi är fortsatt långt från inflationsmålet på två procents, visar officiell data för maj månad. Inflationen stannade på 0,8 procent, i det så kallade kärnkonsumentprisindexet som inkluderar oljeprodukter men exkluderar färska livsmedel. Den m.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 14:54

Capital Economics utesluter svensk räntesänkning

  De noterar att investerare de senaste veckorna dragit ned sina förväntningar på räntehöjningar från Riksbanken, där det nu prissätts oförändrade räntor långt fram i tiden, vilket är i linje med den syn Capital Economics haft under lång tid. ”Riksbanken sticker ut allt mer och vi tror att de kommer att sänka prognosen för reporäntan i nästa penningpolitiska rapport… Tidigare erfarenheter talar för att det är osannolikt med några stora förändringar. Men givet det duvaktiga skiftet i bias, särskilt från ECB, skulle det vara svårt för dem att presentera sin nuvarande prognos utan att röra en min”, skriver de.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 09:42

Analytiker ser uppåtrisker mot prognos om stabila bopriser

Läs också: Valueguard: Bopriserna steg i maj ”Bostadspriserna steg något i maj. Efter en period av stabilisering och mer nyligen överlag uppgångar på månadsbasis, är årstakten nu stadigt i positivt territorium och bostadspriserna stiger i takt med den svenska Inflationen. Det innebär att det finns en viss uppåtgående risk för vårt antagande om stabila priser för helåret 2019”, skriver Handelsbankens seniorekonom Johan Löf i ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 09:37

Pimco: Riksbanken för optimistisk

Marknaden prisar i nuläget in att ECB och BOE i stort sett avvaktar fram till slutet av 2021, med vissa små sänkningar. Samtidigt som Fed väntas sänka räntan med nästan 100 punkter till början av 2021. Som liten öppen ekonomi är Riksbanken i stort en pristagare av vad andra centralbanker gör.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 10:35

Draghi lovar nya stimulanser om utsikterna inte förbättras

  Han konstaterar att räntesänkningar är en del av ECB:s verktygslåda och att det fortsatt finns möjlighet till att utöka QE-programmet. Däremot finns det fortsatt vissa begränsningar i QE-programmet. Riskerna i framtiden fortsätter att peka mot nedsidan, speciellt för exportsektorn, där tillverkningsindustrin speciellt drabbats hårt.

DI - 18 jun 19 kl. 06:43

Australiens centralbank öppnar för ytterligare räntesänkningar

Australiens centralbank kommer "mer troligt än inte" att sänka räntan igen framöver för att stötta arbetsmarknaden och öka hushållens förtroende att Inflationen ska nå upp till målet..

Affärsvärlden - 14 jun 19 kl. 10:00

Swedbank: En stor lättnad för Riksbanken

Inflationen i maj var en "stor lättnad" för Riksbanken. Det säger Knut Hallberg, seniorekonom vid Swedbank, till Nyhetsbyrån Direkt efter att Inflationen i maj kommit in i linje med Riksbankens prognos och högre än marknadens förväntningar..

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 10:48

Svenskarna höjer sitt sparande till barnen

Andelen föräldrar som inte sparar alls till barnen har sjunkit under tioårsperioden från 21 procent till 15 procent. Uppgifterna om föräldrars barnsparande kommer från Länsförsäkringars nya rapport döpt till Så sparar vi till barnen, utförd av Novus. Det genomsnittliga sparkapitalet per barn har ökat till 125 191 kr sedan den första mätningen genomfördes.

Cornucopia - 30 jun 19 kl. 13:45

Inflationen i standardhöjningar

Dolt av standardhöjning och förbättrade produkter och tjänster får vi ständigt betala mer och mer för egentligen samma upplevda nytta. Inflationssiffrorna dämpas dock via kvalitetsjusteringarna. Personligt exempel och läsarreflektion nedan.

DI - 14 jun 19 kl. 16:34

Kronan stärks mot både dollar och euron

Kronan stärktes mot både euron och dollarn efter att Inflationen i maj kom in högre än väntat. Från USA kom oväntat stark statistik som fick marknaden att handla ned sannolikheten för en räntesänkning från Federal Reserve i nästa vecka. .

VA - 14 jun 19 kl. 11:38

Inflationen är en ”stor lättnad”

Inflationsutfallet i maj var i linje med Riksbankens prognos. Kläder och skor överraskade.  .

DI - 14 jun 19 kl. 10:51

Chefsekonom tror att räntehöjning dröjer trots inflationsökning

Trots en överraskande ökning i Inflationen i maj tror ekonomerna ändå inte att Riksbanken lever upp till sin prognos och höjer räntan mot slutet av året..

DI - 14 jun 19 kl. 07:08

Lägre inflation men högre tillväxt i Finland

Den finska Inflationen bromsade mellan april och maj. Samtidigt visar färsk statistik att tillväxten ökade mellan mars och april..

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 14:55

Amerikansk inflation lägre än väntat

De amerikanska konsumentpriserna steg med 0,1 procent i maj jämfört med månaden före. Därmed ligger Inflationen, prisförändringarna på årsbasis, på 1,8 procent, enligt statistik från arbetsmarknadsdepartementet. På årsbasis låg Inflationen något lägre ä.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 14:55

Amerikansk inflation lägre än väntat

De amerikanska konsumentpriserna steg med 0,1 procent i maj jämfört med månaden före. Därmed ligger Inflationen, prisförändringarna på årsbasis, på 1,8 procent, enligt statistik från arbetsmarknadsdepartementet. På årsbasis låg Inflationen något lägre ä.

DI - 13 jun 19 kl. 18:30

Makrorådet: Riksbanken bör byta fokus

Centralbanker borde ägna sig mindre åt konjunkturstabilisering och mer åt krishantering. Det säger Swedbanks prognoschef Andreas Wallström som också passar på att ifrågasätta om Riksbanken verkligen kan ta åt sig äran för att Inflationen i dag är lägre än under 1970- och 1980-talet.  .

Cornucopia - 12 jun 19 kl. 09:33

Realt bostadsprisindex hela Sverige från 1970

Dags för en kort uppdatering av de inflationsjusterade priserna på bostadsrätter i hela Sverige tillbaka till 1970. De senaste åren sedan 2013 har jag extrapolerat via Valueguards index och SCB:S inflationssiffror.
Realt bostadsrättsprisindex hela Sverige 1980 - 2019pr (april 2019).

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 07:53

Oljepriset sjönk under 60 dollar fatet

De amerikanska lagren av råolja steg 2,2 miljoner fat under förra veckan. Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters. Analytikerna hade väntat sig en nedgång på 0,5 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät.

DI - 12 jun 19 kl. 14:32

Inflationen lägre än väntat i USA i maj

Den amerikanska kärnInflationen landade på 2 procent i maj, något under analytikernas snittprognos på 2,1 procent enligt nyhetsbyrån Reuters..

Realtid - 12 jun 19 kl. 09:11

Fortsatt låga inflationsförväntningar

Den svenska KPI-Inflationen väntas vara 1,9 procent om ett år, samma siffra gäller för två år. Om fem år väntas den vara 2,1. Det visar nya siffror från Kantar Sifo Prospera..

DI - 12 jun 19 kl. 08:03

Fel håll för Ingves – inflationsförväntningar sjunker i juni

Inflationsförväntningarna på längre sikt föll något i juni enligt Kantar Prospera. På två års sikt väntas Inflationen ligga på 1,9 procent och på fem års sikt på 2 procent..

Cornucopia - 12 jun 19 kl. 07:23

Breda nedgångar för svenska kronan - glöm inte påslagsfria kort för semestern

Den svenska kronan SEK drabbades av breda nedgångar under gårdagen, vilket är en bra påminnelse om att se till att skaffa de där påslagsfria korten från utländska banker om du ska semestra utomlands och vill reducera kostnaderna med några procent.
Dagschart EURSEK.Svenska kronan föll under gårdagen brett i samtliga valutapar jag normalt bevakar.

DI - 11 jun 19 kl. 08:03

Norska inflationen under förväntan i maj

Norges KPI-inflation landade på 2,5 procent i maj. det var klart under väntade 2,9 procent enligt Reuters prognossammanställning..

Cornucopia - 27 jun 19 kl. 11:40

Är inflationen på väg att ta fart på allvar?

Är svensk inflation på väg att ta fart på allvar? Utifrån en läsaranekdot ser det ut som många underleverantörer till svensk handel inte längre kan hålla tillbaka prishöjningar, vilket kommer ge resultat på konsumentpriserna. Och det handlar om kraftiga höjningar.

DI - 07 jun 19 kl. 14:11

Prognoserna pekar på lägre inflation i maj

KPIF-Inflationen i Sverige väntas ha sjunkit till 1,9 procent i maj jämfört med 2,0 procent i april. Det framgår av Infront Datas prognosenkät..

DI - 05 jun 19 kl. 13:44

Kalldusch pressar – hur ska skräckscenariot undvikas?

Inflationen i maj blev en kalldusch för den europeiska centralbanken ECB inför räntebeskedet på torsdag.  För chefen Mario Draghi och hans centralbankskollegor ökar trycket att visa hur ett nytt Japanscenario ska undvikas..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 19 kl. 13:27

Turkisk inflation lägre än väntat

Turkisk inflation uppgick till 18,7 procent i maj. Det var lägre än analytikernas förväntningar som låg på 19,1 procent enligt en Reutersenkät. Inflationen hölls nere av fallande priser på hushållsartiklar och livsmedel, medan alkohol och tobak steg i p.

Sydsvenskan - 31 maj 19 kl. 14:48

Inbromsning i tysk inflation

Den tyska Inflationen bromsade in rejält under maj, jämfört med månaden före, och hamnade under Europeiska centralbankens (ECB) mål på runt 2,0 procent. Inflationen i årstakt och mätt med det EU-harmoniserade måttet HICP i Europas största ekonomi steg 1.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 19 kl. 14:48

Inbromsning i tysk inflation

Den tyska Inflationen bromsade in rejält under maj, jämfört med månaden före, och hamnade under Europeiska centralbankens (ECB) mål på runt 2,0 procent. Inflationen i årstakt och mätt med det EU-harmoniserade måttet HICP i Europas största ekonomi steg 1.

Sydsvenskan - 31 maj 19 kl. 15:44

Valutasmäll slår mot turkisk ekonomi

Turkiets ekonomi krympte 2,6 procent under årets första kvartal jämfört med motsvarande kvartal i fjol. En valutasmäll, som pressat upp Inflationen och ränteläget, förklarar utvecklingen. Nedgången följer på en BNP-minskning på 3 procent i årstakt under.

Affärsvärlden - 31 maj 19 kl. 15:00

Fed-chef: Handelskrig kan bli dyrt för USA

Den senaste statistiken visar att Inflationen i USA fortsatt är låg och att lönerna stiger, men endast långsamt. Det sade Fed-chefen i Minnesota, Neel Kashkari, i en intervju med Bloomberg Television på fredagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.