Inflationen

Sunday, 16 June, 03:05

Nyheter om Inflationen

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 04 jun 19 kl. 11:22

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj, från 1,7 procent i april till 1,2 procent, vilket spär på oron för en global avmattning av ekonomin. Analytiker hade väntat sig ett mjukare fall till 1,4 procent, enligt en Reutersenkät..

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 19 kl. 11:22

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj, från 1,7 procent i april till 1,2 procent, vilket spär på oron för en global avmattning av ekonomin. Analytiker hade väntat sig ett mjukare fall till 1,4 procent, enligt en Reutersenkät..

GöteborgsPosten - 04 jun 19 kl. 11:22

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj, från 1,7 procent i april till 1,2 procent, vilket spär på oron för en global avmattning av ekonomin..

GöteborgsPosten - 04 jun 19 kl. 11:22

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj

Inflationen i eurozonen föll kraftigt i maj, från 1,7 procent i april till 1,2 procent, vilket spär på oron för en global avmattning av ekonomin..

DI - 03 jun 19 kl. 20:22

Fed: Räntesänkning kan snart behövas för att lyfta inflationen

En räntesänkning kan snart behövas för att lyfta Inflationen och mot bakgrund av det eskalerande handelskriget..

DI - 22 maj 19 kl. 20:03

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och Inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

Dagens PS - 20 maj 19 kl. 08:38

Bankanställda snuvas på jättebonus

Nu rasar protesterna i den svenska storbanken. Medarbetarna snuvas på ansenliga belopp. Dagens Industri berättar i måndagens tidning att det jäser internt i Handelsbanken och att nya vd:n Carina Åkerström är hårt pressad efter styrelsens beslut att skrota utbetalningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen.

Cornucopia - 18 maj 19 kl. 11:14

Stockholms lägenhetspriser lägre än på tre år

Priserna på lägenheter i Stockholm är alltjämt lägre än de varit för tre år sedan, dvs lägre än i april 2016. Samtidigt varnar experter nu för att det helt enkelt inte finns pengar längre för att köpa lägenheter till dagens priser i Stockholm.
Den pulserande storstadspulsen på trendiga Scandic Continentals skybar på Stockholms centralaste adress.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 13:27

Bolagen som Blecher är mest imponerad av

”Mest imponerade är vi av Dometic, Epiroc och Volvo som trots fallande organisk tillväxt respektive svaga order levererar höga marginaler”, skriver han i ett månadsbrev. I ett allmänt börsutvecklingsresonemang betecknar han vinsthemtagningar och inflation som de första hoten mot en god utveckling. ”Flera av våra lågt skuldsatta bolag – Atrium, Holmen och Skanska för att nämna några – har därtill mycket realtillgångar i kombination med låg skuldsättning.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 10:53

Ingves: Det är väl bra

Läs också: Så hög var Inflationen i april Vad gäller att kronan stärktes efter statistiken sade han: ”Det är också helt okej”. Kronan återhämtar sig något i förmiddagens handel efter att SCB rapporterat stigande KPIF-inflation i april. Svenska räntor noterar dock endast obetydliga rörelser.

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 11:30

Fed-chef varnar: Detta kan leda till bubblor och recession

Fedchefen i Kansas City, Esther George, opponerade sig i ett tal på tisdagen mot räntesänkningar i ett försök att få upp Inflationen till centralbankens mål på 2 procent..

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 09:51

Nordea: Ingen räntehöjning i år

Sveriges BNP väntas öka med 1,2 procent i år och 1,5 procent 2020. I februari spåddes en BNP-tillväxt på 1,0 procent i år och 1,5 procent nästa år. Nordeas chefekonom Annika Winsth konstaterar att tongivande centralbanker har bytt fot och många ekonomier har hamnat i vänteläge.

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 08:36

Inflationsförväntningarna fortsätter sjunka

Den svenska KPI-Inflationen väntas vara 1,8 procent om ett år, 1,8 procent om två år och 1,9 procent om fem år..

DI - 14 maj 19 kl. 19:38

Fed-chefen: Räntesänkning kan leda till bubblor i tillgångspriser och recession

Fedchefen i Kansas City, Esther George, opponerade sig i ett tal på tisdagen mot räntesänkningar i ett försök att få upp Inflationen till centralbankens mål på 2 procent. Hon varnade för att konsekvenserna skulle kunna bli bubblor i tillgångspriser och ekonomiska nedgångar..

DI - 14 maj 19 kl. 18:31

Våga blicka bakåt, Ingves

Riksbanken har skjutit räntehöjningarna på framtiden trots att Inflationen är i linje med målet. Det är synd.  .

Realtid - 14 maj 19 kl. 11:55

Kronkurs skapar osäkert investeringsklimat

Riksbankens ambition att stabilisera Inflationen och inflationsförväntningarna vid 2 procent har fått till konsekvens att kronans värde har fyllts med allt större osäkerhet. Och osäkerhet är inget som driver investeringar, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..

GöteborgsPosten - 14 maj 19 kl. 10:55

Grönsaker och energi driver inflationen

Mat, el och drivmedel..

GöteborgsPosten - 14 maj 19 kl. 10:55

Grönsaker och energi driver inflationen

Mat, el och drivmedel..

GöteborgsPosten - 14 maj 19 kl. 10:55

Grönsaker och energi driver inflationen

Mat, el och drivmedel..

DI - 14 maj 19 kl. 08:10

Tyska inflationen steg i april

Inflationstakten i Tyskland steg till 2,0 procent i april jämfört med 1,3 procent i mars. Det visar definitiv statistik, enligt Reuters..

DI - 13 maj 19 kl. 17:14

Fed: Förväntningarna på den amerikanska inflationen sjunker

Inflationsförväntningarna i USA sjunker enligt en månadsvis undersökning som görs av Federal Reserves New York-kontor..

Realtid - 13 maj 19 kl. 16:45

Hagströmer: De svenska företagen säljs billigt till utlandet

Finansmannen Sven Hagströmer är märkbart bekymrad över kronans utveckling och Stefan Ingves arbete med Inflationen. ”Jag förstår inte hur man kan utarma svenska folket och ta bort allt förändringstryck på företagen”, säger Sven Hagströmer till Realtid. ​​​​​​​.

Realtid - 13 maj 19 kl. 05:35

"Riksbanken tycks vara helt oförstående för vad den gör"

"Riksbanken har använt kronan som medel för att få upp Inflationen. Det har fungerat någorlunda, åtminstone tillfälligt, men det utgör nu en allt större risk då förtroendet för valutan sargas." Det skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth i veckans första debattinlägg om den #svaga kronan..

Cornucopia - 12 maj 19 kl. 15:09

Hur mycket belastar högre bensinpris hushållen?

Med anledning av de aktuella protesterna över högre bensinpris kan det vara intressant att titta på hur detta drabbar de svenska hushållen. Slutsatsen landar i att hushållen måste ha fått en hårt pressad ekonomi den senaste tiden, eftersom protesterna kommer först nu.
Bensin-, diesel- och E85-pris sedan S+MP-regeringen tog över i september 2014.

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 11:07

Icke-inflationen: Boplats Göteborg dubblar köavgiften

Icke-Inflationen fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Göteborgs kommuns bostadskö Boplats Göteborg dubblar nu sin köavgift, dvs en prishöjning på 100%.
En boplats.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 15:44

Trumps tullar, kronans ras och försvarsfiasko

BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  SAS vd om sommarens flygtrafik: ”Jätteorolig”
Flera andra flygbolag befarar samma sak och i Frankrike har flygledarna enligt SvD precis gått ut i strejk, den tredje flygledarstrejken i Europa hittills i år. Uppåt i Asien trots höjda tullar
Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 08:55

Kronraset forsätter: ”Blir ännu värre”

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot dollarn och euron. Nu varnar chefsekonomen för att fallet kan komma att fortsätta.  ”Jag kan inte se vad det är som ska stoppa det här”, säger Danske Banks chefsekonom Michael Grahn till Affärsvärlden.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 11:01

Robert Bergqvist: Riksbankens signaler skrämmer bort kronköpare

Läs även: Svensk ekonomi saktar in Det sade SEB:s chefekonom Robert Bergqvist vid en pressträff på onsdagen där han presenterade bankens nya konjunkturprognos. ”Riksbanken förmedlar en asymmetrisk förväntansbild där de tolererar en hur svag krona som helst men ingriper verbalt mot förstärkningar”, sade han. Kronköpare tappas Han sade att exportföretag drar sig för att växla utländska betalningar till kronor av flera skäl: ”Det är en kombination av minusränta i Sverige, låg volatilitet på valutamarknaden och Riksbankens verbala

Cornucopia - 09 maj 19 kl. 10:43

Svag krona slår mot importlandet Sverige

Sedan en bit in i MP/S-regeringens styre är inte Sverige längre ett exportland av varor, utan har nettoimport. Sedan dess har svenska kronan fallit hårt vilket som importland förstås är ett hårt slag mot landets ekonomi. Den fallande kronan verkar dock stärkt svensk export de senaste månaderna, men Sverige är fortfarande ett importland och alltså mycket känslig för svagare valuta.

DI - 08 maj 19 kl. 15:08

Nya Zeeland gör unikt räntedrag

Nya Zeeland blev natten till onsdag det första landet i den rika världen att sänka styrräntan i den innevarande cykeln. Arbetslösheten är låg men Inflationen har sjunkit..

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 07:52

SEB: Svensk ekonomi saktar in

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,6 procent i år och 1,7 procent under 2020. I föregående prognos, i januari, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,9 procent 2020. Även om nedåtriskerna överväger i denna fas av konjunkturen får tron på motståndskraftig global ekonomi stöd av flera faktorer.

Sydsvenskan - 05 maj 19 kl. 18:30

Nya ”Avengers” går om ”Titanic”

Den avslutande delen i "Avengers"-serien, "Avengers: Endgame" verkar vara på väg att ta sig in i toppen över de tio mest inkomstbringande filmerna någonsin, skriver The Wrap. När man justerar intäkterna för äldre filmer efter Inflationen kommer "Avenger.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 19 kl. 18:30

Nya ”Avengers” går om ”Titanic”

Den avslutande delen i "Avengers"-serien, "Avengers: Endgame" verkar vara på väg att ta sig in i toppen över de tio mest inkomstbringande filmerna någonsin, skriver The Wrap. När man justerar intäkterna för äldre filmer efter Inflationen kommer "Avenger.

Cornucopia - 03 maj 19 kl. 10:56

Riksdagens utfrågning om penningpolitiken - omvänd riksigelkott i SEK

"Kronan får inte stärkas. Kronan kommer att stärkas." - Riksbanken, sammanfattning av SEB:s Robert Bergqvist.

DI - 03 maj 19 kl. 16:15

Fed-chef besöker Stockholm: Öppnar för räntesänkning

Den amerikanska ekonomin är stark men den låga Inflationen oroar. Vänta och se är rätt politik just nu, men det kan bli aktuellt att sänka räntan. Det sa Fed-ledamoten Charles Evans i ett tal som hölls i Stockholm på fredagen..

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 06:48

Fed lämnar räntan oförändrad

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 103 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 19 kl. 11:13

Stigande inflation i eurozonen

Inflationstakten i euroländerna steg i april, enligt preliminära siffror från Eurostat. Inflationen, konsumentprisförändringarna på årsbasis, landade på 1,7 procent i april. I mars låg prisökningstakten på 1,4 procent.

Sydsvenskan - 03 maj 19 kl. 11:13

Stigande inflation i eurozonen

Inflationstakten i euroländerna steg i april, enligt preliminära siffror från Eurostat. Inflationen, konsumentprisförändringarna på årsbasis, landade på 1,7 procent i april. I mars låg prisökningstakten på 1,4 procent.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 12:55

Bomarknaden: Låg ränta övertrumfar stigande arbetslöshet

Det säger analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. ”Räntan har en större betydelse för bostadspriserna än vad arbetsmarknaden har, även om den också är viktig. Det är ett starkare samband mellan räntor och boprisutvecklingen.

DI - 03 maj 19 kl. 06:16

USA-räntor uppåt inför fredagens jobbrapport

USA-räntorna steg och dollarn stärktes något efter svensk stängning på torsdagen då investerare fortsatte att reagera på Fed-chefen Powells kommentarer på onsdagen om att centralbanken inte är överdrivet oroliga över Inflationen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.