Illavarslande

Thursday, 24 January, 05:34

Nyheter om Illavarslande

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 29 dec 18 kl. 05:00

”För Östersjöstaterna är James Mattis avgång illavarslande”

Vem tror att Trump vill försvara balterna?.

Sydsvenskan - 16 dec 18 kl. 08:32

Grande rycker ut och stöttar Davidson

Den amerikanska popstjärnan Ariana Grande har ryckt ut för att stötta sin exfästman, komikern Pete Davidson, efter att många oroats över hans psykiska hälsa. På lördagskvällen amerikansk tid lade Davidson upp ett Illavarslande inlägg på Instagram där ha.

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 18 kl. 08:32

Grande rycker ut och stöttar Davidson

Den amerikanska popstjärnan Ariana Grande har ryckt ut för att stötta sin exfästman, komikern Pete Davidson, efter att många oroats över hans psykiska hälsa. På lördagskvällen amerikansk tid lade Davidson upp ett Illavarslande inlägg på Instagram där ha.

DN - 12 dec 18 kl. 18:44

Klimathotet blir värre – men klimatfiktionen rör sig bort från dystopin

Det råder ingen brist på mörka framtidsvisioner inom genren clifi – klimatfiktioner. Men hur mycket mörker orkar vi med? Samtidigt som larmen från forskare och politiker blir alltmer Illavarslande märks en rörelse bort från dystopin i nutida klimatberättelser..

DI - 13 dec 18 kl. 15:02

Illavarslande signal från skogen

Metsä Boards nedjusterade vinstutsikter för det fjärde kvartalet satte skogsaktierna under förnyad kurspress. Oron för den kinesiska marknaden för massa växer och överskuggar att det ser fortsatt ljust ut på övriga marknader.  .

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:21

Hernhag: Ett härligt bolag men en ”sjukt dyr” aktie

Köp Marcus böcker här: Just nu kan du köpa Marcus bok "Att lyckas med aktier" samt boken "Bli rik och fri med aktier" i vår butik.   SE Hörlinge: Mr Marcus! Jag har kompletterat min portfölj med Tomra och Marine Harvest(som byter namn på julafton) Hur ser du på dem båda?

DI - 06 dec 18 kl. 09:28

Grafgurun om börsläget: ”Jag är väldigt oroad”

Det finns flera Illavarslande börssignaler på marknaden, varnar Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking. ”Det här är extremt oroande”, säger han till Di, och delar med sig av sin placeringsstrategi för det rådande läget..

DI - 06 dec 18 kl. 13:43

Kraftig ökning i antalet USA-varsel även i november

Illavarslande signal inför fredagens viktiga jobbsiffra för november: antalet varsel om uppsägning i USA ökade med mer än 50 procent under månaden, efter en kraftig ökning även i oktober..

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 09:29

Ledarkollen: Kravaller i Paris

Dagens ledarkoll handlar om Liberalernas ekonomiska politik, om klimathotet, om Brexit och om kravallerna i Paris. Och om TV-licensen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

YA - 13 nov 18 kl. 15:13

Det blir dyrt att vara skåning

Skatten i Skåne går upp med 49 öre om Alliansen får som den vill. Även om det kan vara nödvändigt är det Illavarslande på flera sätt..

Trelleborgs Allehanda - 13 nov 18 kl. 15:13

Det blir dyrt att vara skåning

Skatten i Skåne går upp med 49 öre om Alliansen får som den vill. Även om det kan vara nödvändigt är det Illavarslande på flera sätt..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 05:00

Polisen specialsatsar mot knarket kring Nordstan

Citypolisen kraftsamlar, tillsammans med gränspolis och hundpatruller, för att trycka tillbaka den öppna droghandeln kring Nordstan och närliggande gator.
– Narkotikasituationen i Göteborg är oerhört Illavarslande, säger polischefen Anders Börjesson..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 17:43

Icke godkänt betyg

Den svenska skolan har brottats med allvarliga kunskapsproblem i flera årtionden. Vi halkar efter vår omvärld, något som fått skolpolitiken att hamna högt på den politiska dagordningen.
Såväl den borgerliga Alliansregeringen med Jan Björklund i spetsen som den rödgröna regeringen, där Gustav Fridolin mer eller mindre satte sitt huvud i pant på att skapa en välfungerande skola där eleverna presterar bättre resultat, har misslyckat.

DI - 23 okt 18 kl. 09:07

Fler sägs upp på grund av konkurser

Inflödet av uppsagda arbetar till Trygghetsfonden TSL ligger på de lägsta nivåerna på ett decennium. Men andelen som blir uppsagda på grund av konkurser ökar – en Illavarslande signal om konjunkturläget..

Blekinge Läns tidning - 22 okt 18 kl. 15:39

Överraskningar på första historiska mötet

Det såg inledningsvis Illavarslande ut när en sluten omröstning på papperslappar begärdes för att utse - protokollet justerare. Det hade inte hänt på åtminstone 40 år. Men ledamöterna kom undan med blotta förskräckelsen och det första historiska mötet avlöpte sedan snabbt..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 22:13

Oenighet om ny trafikplats i nämnd

lund Under torsdagskvällens sammanträde i byggnadsnämnden blev det omröstning om detaljplanen för den nya trafikplatsen vid Ideon.
V och MP vill avbryta planeringen, men partierna blev nedröstade av M, S, L och C.– Trafikverket uppger att trafiken på E22 kommer att öka från dagens 39 000 fordon per dygn till 66 000 år 2040.

IDG - 16 okt 18 kl. 12:01

Se upp för lurendrejare: Lömska prenumerationer "plågar App Store"


Appar som medvetet lurar och förvirrar, låtsas vara gratis – men som kan kosta tusentals kronor per år – har blivit en ny Illavarslande trend på App Store..

GöteborgsPosten - 15 okt 18 kl. 16:51

Alexander snart på is igen

De första rapporterna var Illavarslande, men nu kommer lugnande besked från IFK Vänersborgs back Alexander Zitouni. – Jag hoppas kunna spela redan på onsdag, jag behöver matcher..

YA - 12 okt 18 kl. 00:10

Ulf Mårtensson: Kulturmörker i Simrishamn

Stängningen av Grand i Simrishamn är en katastrof för den lokala kulturen, en Illavarslande kulturskymning. Frågan är varför det som fungerar alldeles utmärkt i Borrby och Kivik inte alls fungerar i Simrishamn?.

Expressen - 20 sep 18 kl. 20:38

Oroväckande bilderna på Djurgårdens stjärna

Här är bilderna som får Djurgårdssupportrarna att hålla andan.Lagkaptenen Andreas Engqvist grinade illa i båset efter en krock med Rögles Daniel Bertov.– Tar den i huvudet kan det var Illavarslande för Engqvist som har en historia av hjärnskakningar, säger C Mores kommentator Johan Edlund..

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 05:00

Bekämpa protektionismen viktigaste uppgiften i EU

USA:s pågående handelskrig med Kina är Illavarslande såväl med direkta som indirekta effekter på handel och välstånd. Som aktiv medlem av EU har Sverige en stor uppgift att fortsätta att bekämpa protektionismen, skriver Mats Hellström..

DI - 25 sep 18 kl. 15:45

Ministern om SHB:s metoo-härva: "Det skadar enormt mycket"

Di:s rapportering om Handelsbankens metoohärva är ett Illavarslande tecken på att branschen inte har tagit problematiken på allvar. Det anser finansmarknadsminister Per Bolund, som när han träffade bankens vd Anders Bouvin för att informera sig om sexuella trakasserier i finansbranschen inte fick veta vad som försiggick på bankens handlargolv..

DI - 15 sep 18 kl. 10:57

Ekonominestorn varnar: Svagare börs att vänta

Amerikanske nationalekonomen Robert Shiller varnar för en svagare utveckling på aktiemarknaden framöver. Investerare bör ignorera den senaste tidens vinster och i stället ta sikte på de långsiktiga värderingarna – som han kallar "Illavarslande"..

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 08:46

Varningklocka? Insiders storsäljer

Ett tydligt trendbrott märks på Stockholmsbörsen i sommar – kanske läge att se upp! Enligt Dagens Industri har insiders sålt för mer än de köpt under hela sommaren. Bara under den senaste månaden har försäljningarna stått för 80 procent av värdet på insideraffärerna, och räknat på de senaste två veckorna är siffran 86 procent, enligt tidningen som hänvisar till data från ägartjänsten Holdings.

Skånskan - 01 sep 18 kl. 05:00

Kallade statsministern landsförrädare

BURLÖV En vecka innan valet kommer besked från Sverigedemokraterna att Lars-Anders Espert, lokal partiordförande för SD i Burlöv, kommer att uteslutas ur partiet.
Nya valsedlar utan Esperts namn håller redan på att tryckas.Droppen för partiledningen blev av allt att döma Lars-Anders Esperts kontroversiella uttalanden nu senast där han i ett eget partimanifest anklagade bland andra statsminister Stefan Löfven för landsförräderi.

Expressen - 04 sep 18 kl. 17:18

SHL-klubbens oro: ”Det såg inte bra ut”

Illavarslande för Linköping inför SHL-premiären.Assisterande lagkapten och trotjänaren Sebastian Karlsson ådrog sig en överkroppsskada på träning och kan bli borta ett tag.– Det såg inte så bra ut, säger tränaren Tommy Jonsson till Hockeynews.

Cornucopia - 20 aug 18 kl. 16:17

Konjunkturen: Dessa branscher är redan i nattsvart läge

Just det. En kort uppföljning på tidigare inlägg om konjunkturbarometern. Flera delbranscher är nu redan i nattsvart recessions-läge med värden under -10 (90 hos Konjunkturinstitutet) i barometern.

SR - 31 jul 18 kl. 06:30

Värmebölja som filmiskt berättarknep

Tryckande hetta är ett Illavarslande tecken genom filmhistorien. Gång på gång återkommer värmeböljan som berättarknep..

DI - 15 jul 18 kl. 12:59

Illavarslande tecken: Skolan får Sverige att halka efter i internationell mätning

Utbildning är avgörande när Sverige halkar ned från plats två till plats sex i en analys av 152 länders välbefinnande under det senaste decenniet, visar en ny rapport från The Boston Consulting Group. .

BT - 20 jun 18 kl. 04:00

Akinder: Dags släppa taget om Miljöpartiet

Om någon söker förklaringar till de båda regeringspartiernas Illavarslande opinionssiffror så finns det självfallet några att välja mellan. Men det går inte att komma ifrån att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har varit någon tillgång för varandra..

Expressen - 29 apr 18 kl. 16:39

Iskall prognos: Sval sommar efter sen vår

Den långa vintern och sena våren kan nu följas av en kall sommar.Säsongsprognoser från flera väderinstitut i Europa och USA ger Illavarslande signaler. Men det är förstås osäkra prognoser.

Skånskan - 03 jun 18 kl. 20:16

Läget är pressat

Malmö ”Barnens framtid måste få kosta.”
Ropen skallade på söndagen hela vägen från Möllevångstorget till Stortorget.
– Vi har fått nog, eldade Förskoleupprorets initiativtagare i Malmö, Daniel Yström.

GöteborgsPosten - 05 jun 18 kl. 05:01

Sonesson: Mörk tid för frihandeln

USA har infört tullar på stål och aluminium från EU. Risken finns att även fordon drabbas. Att president Trump använder en lag från kalla kriget är Illavarslande inte bara för världshandeln..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 09:21

De måste tro att vi är dumma i huvudet

En rad av Europas länder är idag och för lång tid framöver starkt beroende av gas för sin energiförsörjning. Ett spindelnät av gasledningar transporterar gasen såväl från Nordsjön som från Ryssland. Försörjningstryggheten med gas ökade när Nordstream invigdes 2011, gemensamt ägt av bolag från Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Franrike.

DN - 17 apr 18 kl. 22:27

”Folk har sagt att de är på väg att flytta”

I DN:s reportage från Ludvika varnar rektorer för att Nordiska motståndsrörelsen radikaliserar deras elever. Kommunens ledande politiker säger att uppgifterna är Illavarslande, och att de kommunanställda ska få hjälp. – Jag har hört folk säga att de är på väg att flytta härifrån, säger oppositionsrådet Håge Persson (M)..

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 12:21

Mardrömmen: Bopriserna kan rasa 8-9 procent

Det spår SBAB och hänvisar till stigande boräntor. Enligt banken är det fram till 2021 som bostadspriserna kan komma att falla så mycket som 8-9 procent. Bostadsinvesteringarna väntas mattas av i år och även nästa år, jämfört med fjolåret, trots att bostadsbristen är fortsatt stor och konjunkturprognosen ser god ut, konstaterar SBAB.

Världen Idag - 11 apr 18 kl. 09:11

Adaktusson: Ungersk valseger väcker oro

Illavarslande och djupt oroande” – så beskriver Europaparla-mentarikern Lars Adaktusson (KD) valresultatet i Ungern. Att segrande Viktor Orbán och hans parti Fidesz uttrycker kristna värderingar ger han inte mycket för. – Politisk retorik, säger han till Världen idag..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 13:46

S har gått vilse i debatten om religiösa friskolor

Att Socialdemokraterna går till val på att förbjuda konfessionella friskolor är anmärkningsvärt och Illavarslande. Inte minst därför att förslaget är draperat i direkt vilseledande och falsk retorik om landets kristna friskolor, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Expressen - 09 apr 18 kl. 20:59

Utländska varningen – om Sydsveriges kust

Om tio år kan de sydsvenska kustlinjerna ha förändrats drastiskt – havsnivåerna stiger och stränderna försvinner.Utländska experter uppmanar svenska politiker att inse allvaret i den Illavarslande situationen och att vidta omedelbara åtgärder.– Kusterna kryper längre in mot land, stränderna kommer se annorlunda ut om bara tio år, säger Petra Goessen, rådgivare för översvämningsskydd vid vattenförvaltningen i Norra Holland..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 18 kl. 16:53

Vid avgrunden är det klokt att ta ett par kliv tillbaka.

Den uppskruvade retoriken kring Syrien är Illavarslande..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.