Illavarslande

Friday, 16 November, 19:13

Nyheter om Illavarslande

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 23 okt 18 kl. 09:07

Fler sägs upp på grund av konkurser

Inflödet av uppsagda arbetar till Trygghetsfonden TSL ligger på de lägsta nivåerna på ett decennium. Men andelen som blir uppsagda på grund av konkurser ökar – en Illavarslande signal om konjunkturläget..

Blekinge Läns tidning - 22 okt 18 kl. 15:39

Överraskningar på första historiska mötet

Det såg inledningsvis Illavarslande ut när en sluten omröstning på papperslappar begärdes för att utse - protokollet justerare. Det hade inte hänt på åtminstone 40 år. Men ledamöterna kom undan med blotta förskräckelsen och det första historiska mötet avlöpte sedan snabbt..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 22:13

Oenighet om ny trafikplats i nämnd

lund Under torsdagskvällens sammanträde i byggnadsnämnden blev det omröstning om detaljplanen för den nya trafikplatsen vid Ideon.
V och MP vill avbryta planeringen, men partierna blev nedröstade av M, S, L och C.– Trafikverket uppger att trafiken på E22 kommer att öka från dagens 39 000 fordon per dygn till 66 000 år 2040.

IDG - 16 okt 18 kl. 12:01

Se upp för lurendrejare: Lömska prenumerationer "plågar App Store"


Appar som medvetet lurar och förvirrar, låtsas vara gratis – men som kan kosta tusentals kronor per år – har blivit en ny Illavarslande trend på App Store..

GöteborgsPosten - 15 okt 18 kl. 16:51

Alexander snart på is igen

De första rapporterna var Illavarslande, men nu kommer lugnande besked från IFK Vänersborgs back Alexander Zitouni. – Jag hoppas kunna spela redan på onsdag, jag behöver matcher..

YA - 12 okt 18 kl. 00:10

Ulf Mårtensson: Kulturmörker i Simrishamn

Stängningen av Grand i Simrishamn är en katastrof för den lokala kulturen, en Illavarslande kulturskymning. Frågan är varför det som fungerar alldeles utmärkt i Borrby och Kivik inte alls fungerar i Simrishamn?.

Expressen - 20 sep 18 kl. 20:38

Oroväckande bilderna på Djurgårdens stjärna

Här är bilderna som får Djurgårdssupportrarna att hålla andan.Lagkaptenen Andreas Engqvist grinade illa i båset efter en krock med Rögles Daniel Bertov.– Tar den i huvudet kan det var Illavarslande för Engqvist som har en historia av hjärnskakningar, säger C Mores kommentator Johan Edlund..

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 05:00

Bekämpa protektionismen viktigaste uppgiften i EU

USA:s pågående handelskrig med Kina är Illavarslande såväl med direkta som indirekta effekter på handel och välstånd. Som aktiv medlem av EU har Sverige en stor uppgift att fortsätta att bekämpa protektionismen, skriver Mats Hellström..

DI - 25 sep 18 kl. 15:45

Ministern om SHB:s metoo-härva: "Det skadar enormt mycket"

Di:s rapportering om Handelsbankens metoohärva är ett Illavarslande tecken på att branschen inte har tagit problematiken på allvar. Det anser finansmarknadsminister Per Bolund, som när han träffade bankens vd Anders Bouvin för att informera sig om sexuella trakasserier i finansbranschen inte fick veta vad som försiggick på bankens handlargolv..

DI - 15 sep 18 kl. 10:57

Ekonominestorn varnar: Svagare börs att vänta

Amerikanske nationalekonomen Robert Shiller varnar för en svagare utveckling på aktiemarknaden framöver. Investerare bör ignorera den senaste tidens vinster och i stället ta sikte på de långsiktiga värderingarna – som han kallar "Illavarslande"..

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 08:46

Varningklocka? Insiders storsäljer

Ett tydligt trendbrott märks på Stockholmsbörsen i sommar – kanske läge att se upp! Enligt Dagens Industri har insiders sålt för mer än de köpt under hela sommaren. Bara under den senaste månaden har försäljningarna stått för 80 procent av värdet på insideraffärerna, och räknat på de senaste två veckorna är siffran 86 procent, enligt tidningen som hänvisar till data från ägartjänsten Holdings.

Skånskan - 01 sep 18 kl. 05:00

Kallade statsministern landsförrädare

BURLÖV En vecka innan valet kommer besked från Sverigedemokraterna att Lars-Anders Espert, lokal partiordförande för SD i Burlöv, kommer att uteslutas ur partiet.
Nya valsedlar utan Esperts namn håller redan på att tryckas.Droppen för partiledningen blev av allt att döma Lars-Anders Esperts kontroversiella uttalanden nu senast där han i ett eget partimanifest anklagade bland andra statsminister Stefan Löfven för landsförräderi.

Expressen - 04 sep 18 kl. 17:18

SHL-klubbens oro: ”Det såg inte bra ut”

Illavarslande för Linköping inför SHL-premiären.Assisterande lagkapten och trotjänaren Sebastian Karlsson ådrog sig en överkroppsskada på träning och kan bli borta ett tag.– Det såg inte så bra ut, säger tränaren Tommy Jonsson till Hockeynews.

Cornucopia - 20 aug 18 kl. 16:17

Konjunkturen: Dessa branscher är redan i nattsvart läge

Just det. En kort uppföljning på tidigare inlägg om konjunkturbarometern. Flera delbranscher är nu redan i nattsvart recessions-läge med värden under -10 (90 hos Konjunkturinstitutet) i barometern.

SR - 31 jul 18 kl. 06:30

Värmebölja som filmiskt berättarknep

Tryckande hetta är ett Illavarslande tecken genom filmhistorien. Gång på gång återkommer värmeböljan som berättarknep..

DI - 15 jul 18 kl. 12:59

Illavarslande tecken: Skolan får Sverige att halka efter i internationell mätning

Utbildning är avgörande när Sverige halkar ned från plats två till plats sex i en analys av 152 länders välbefinnande under det senaste decenniet, visar en ny rapport från The Boston Consulting Group. .

BT - 20 jun 18 kl. 04:00

Akinder: Dags släppa taget om Miljöpartiet

Om någon söker förklaringar till de båda regeringspartiernas Illavarslande opinionssiffror så finns det självfallet några att välja mellan. Men det går inte att komma ifrån att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har varit någon tillgång för varandra..

Expressen - 29 apr 18 kl. 16:39

Iskall prognos: Sval sommar efter sen vår

Den långa vintern och sena våren kan nu följas av en kall sommar.Säsongsprognoser från flera väderinstitut i Europa och USA ger Illavarslande signaler. Men det är förstås osäkra prognoser.

Skånskan - 03 jun 18 kl. 20:16

Läget är pressat

Malmö ”Barnens framtid måste få kosta.”
Ropen skallade på söndagen hela vägen från Möllevångstorget till Stortorget.
– Vi har fått nog, eldade Förskoleupprorets initiativtagare i Malmö, Daniel Yström.

GöteborgsPosten - 05 jun 18 kl. 05:01

Sonesson: Mörk tid för frihandeln

USA har infört tullar på stål och aluminium från EU. Risken finns att även fordon drabbas. Att president Trump använder en lag från kalla kriget är Illavarslande inte bara för världshandeln..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 09:21

De måste tro att vi är dumma i huvudet

En rad av Europas länder är idag och för lång tid framöver starkt beroende av gas för sin energiförsörjning. Ett spindelnät av gasledningar transporterar gasen såväl från Nordsjön som från Ryssland. Försörjningstryggheten med gas ökade när Nordstream invigdes 2011, gemensamt ägt av bolag från Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Franrike.

DN - 17 apr 18 kl. 22:27

”Folk har sagt att de är på väg att flytta”

I DN:s reportage från Ludvika varnar rektorer för att Nordiska motståndsrörelsen radikaliserar deras elever. Kommunens ledande politiker säger att uppgifterna är Illavarslande, och att de kommunanställda ska få hjälp. – Jag har hört folk säga att de är på väg att flytta härifrån, säger oppositionsrådet Håge Persson (M)..

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 12:21

Mardrömmen: Bopriserna kan rasa 8-9 procent

Det spår SBAB och hänvisar till stigande boräntor. Enligt banken är det fram till 2021 som bostadspriserna kan komma att falla så mycket som 8-9 procent. Bostadsinvesteringarna väntas mattas av i år och även nästa år, jämfört med fjolåret, trots att bostadsbristen är fortsatt stor och konjunkturprognosen ser god ut, konstaterar SBAB.

Världen Idag - 11 apr 18 kl. 09:11

Adaktusson: Ungersk valseger väcker oro

Illavarslande och djupt oroande” – så beskriver Europaparla-mentarikern Lars Adaktusson (KD) valresultatet i Ungern. Att segrande Viktor Orbán och hans parti Fidesz uttrycker kristna värderingar ger han inte mycket för. – Politisk retorik, säger han till Världen idag..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 13:46

S har gått vilse i debatten om religiösa friskolor

Att Socialdemokraterna går till val på att förbjuda konfessionella friskolor är anmärkningsvärt och Illavarslande. Inte minst därför att förslaget är draperat i direkt vilseledande och falsk retorik om landets kristna friskolor, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Expressen - 09 apr 18 kl. 20:59

Utländska varningen – om Sydsveriges kust

Om tio år kan de sydsvenska kustlinjerna ha förändrats drastiskt – havsnivåerna stiger och stränderna försvinner.Utländska experter uppmanar svenska politiker att inse allvaret i den Illavarslande situationen och att vidta omedelbara åtgärder.– Kusterna kryper längre in mot land, stränderna kommer se annorlunda ut om bara tio år, säger Petra Goessen, rådgivare för översvämningsskydd vid vattenförvaltningen i Norra Holland..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 18 kl. 16:53

Vid avgrunden är det klokt att ta ett par kliv tillbaka.

Den uppskruvade retoriken kring Syrien är Illavarslande..

Världen Idag - 11 apr 18 kl. 07:00

Ungersk valseger väcker oro i EU

Illavarslande och djupt oroande” – så beskriver Europaparla-mentarikern Lars Adaktusson (KD) valresultatet i Ungern. Att segrande Viktor Orbán och hans parti Fidesz uttrycker kristna värderingar ger han inte mycket för. – Politisk retorik, säger han till Världen idag..

Sydsvenskan - 10 apr 18 kl. 16:53

Vid avgrunden är det klokt att ta ett par kliv tillbaka.

Den uppskruvade retoriken kring Syrien är Illavarslande..

DI - 10 apr 18 kl. 17:48

Illavarslande tecken: Storblankningarna på rekordnivåer inför rapportperioden

Rapportfloden för det första kvartalet närmar sig med stormsteg. Samtidigt har värdet på de offentliga storblankningarna krupit uppåt de senaste veckorna och närmar sig nu återigen toppnivåerna från mars 2017..

DI - 08 apr 18 kl. 20:50

Här är Rysslands hetaste oligarker

Gripandet av två oligarker under påskhelgen har lett till spekulationer om att Rysslands elit förbereder sig på ett stort maktspel under Vladimir Putins fjärde presidentperiod. Affären är Illavarslande för premiärminister Dmitri Medvedev..

Västerbottens Folkblad - 05 apr 18 kl. 11:00

Avveckla små vattenkraftverk

Illavarslande beslut av regeringen när landets alla vattenkraftverk – cirka 2 100 stycken, små som stora – ska provas enligt EU-krav. De största vattenkraftverken, cirka 200 stycken, producerar 95 procent av den totala vattenkraftsströmmen, således producera 1 900 små kraftverk i våra mindre älvar bara 5 procent tillsammans. Tidigare utredningar från 2012 har påvisat att […].

DI - 05 mar 18 kl. 19:32

Tobias Wikström: Skadligt utspel om förmögenhetsskatt

LEDARE. Rika ska betala mer i skatt, slog statsminister Stefan Löfven fast i en intervju i helgen. Det är ett Illavarslande budskap – Sverige har redan världens högsta marginalskatter, och höga kapitalskatter..

DI - 04 apr 18 kl. 11:36

Teknisk analys: Två långsiktiga köp

Börsen står och svajar utan tydlig riktning, men mönstret under veckans inledning är Illavarslande, enligt Investtechs tekniska analys. Men två läkemedelsaktier ser intressanta ut på lång sikt – och nu är det köpläge. Samtidigt lyser varningslampan starkt över ett av börsens storbolag..

SVT Debatt - 13 mar 18 kl. 07:00

”Kvartsdamm: En tickande bomb men Arbetsmiljöverket blundar!”

”Det är Illavarslande att Arbetsmiljöverket nu tycks frångå den princip som tidigare gällt: Att sätta gränsvärden med goda marginaler för att minimera riskerna. Ompröva beslutet och sänk gränsvärdena. Det räddar liv!

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 05:00

Högskolans trånga åsiktskorridor

Tillsättningar av tjänster i den högre utbildningen sker ibland med direkta ideologiska krav på de sökande. Det är ett Illavarslande tecken på politiseringen av den svenska högskolan, skriver ledarsidans Adam Cwejman..

Skånskan - 20 mar 18 kl. 14:00

Fascinerande roman om besatthet

Recension/litteratur BOK
Själasörjaren
Författare: Christine Falkenland
Förlag: Wahlström & WidstrandChristine Falkenland är känd för att ha skrivit både dikter och romaner som undersöker själens mörkaste skrymslen. Hennes nya roman Själasörjaren är inget undantag. Den utspelas i modern tid även om det inte finns särkilt många tidsmarkörer.

GöteborgsPosten - 25 feb 18 kl. 08:00

En bättre stad att tycka olika i!

Tonläget i debatten om Västlänken är hätskt, oförsonligt och fyllt av misstroende. Det är olyckligt och Illavarslande för det framtida politiska livet och debattklimatet. Det beror tvivelsutan på att hanteringen av projektet varit valhänt och understundom arrogant..

Expressen - 22 mar 18 kl. 15:17

Brynäs glädjebesked – under skadekrisen

Brynäs har lagom till kvartsfinalspelet drabbats av en stor mängd skador.Därför var det Illavarslande när även Jacob Blomqvist tvingades kliva av senast.Men efter dagens morgonträning lämnade lagkaptenen ett glädjande besked:– Det är upp till tränarna om jag spelar, säger han till Gefle Dagblad.

YA - 17 mar 18 kl. 00:33

Inflyttade och pensionärer en tillgång för Österlen

Genmäle med anledning av insändare från politikern Klas Göthe 10 mars ”Illavarslande befolkningsutveckling” angående negativ syn på nyinflyttade pensionärer på Österlen (ursprunglig insändare Kerstin Cedergren 6 mars)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.