Ilija Batljan

Tuesday, 07 July, 13:28

Nyheter om Ilija Batljan

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 17 jun 20 kl. 14:12

Batljan: Obligationsmarknaden största risken

SBB presenterade på tisdagskvällen nya tuffa finansiella mål.  Vd Ilija Batljan känner sig lugn med att bolaget ska ro det i land..

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

Realtid - 22 maj 20 kl. 08:26

"Sverige lider av att inte ha specialdomstolar"

På torsdagseftermiddagen kom beskedet att Ekobrottsmyndigheten lägger ner förundersökningen mot Ilija Batljan. Det var inte helt överraskande, menar Daniel Stattin, professor i civilrätt vid Uppsala universitet..

DN - 20 maj 20 kl. 18:16

Jurist: ”Sverige lider av att inte ha specialdomstolar”

Förundersökningen mot fastighetsbolaget SBB:s vd och grundare Ilija Batljan läggs ned..

DI - 20 maj 20 kl. 16:07

EBM:s skrala facit nöter ned förtroendet

Beskedet att Ilija Batljan frias från misstankarna om brott är en lättnad för honom själv och för SBB och visar att systemet fungerar..

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 15:48

SBB har sålt fastigheter för över 800 miljoner

Det totala överenskomna fastighetsvärdet överstiger värderingen i det första kvartalet 2020 med 6 procent, samt Hemfosas värdering från det tredje kvartalet 2019 med 17 procent, skriver bolaget. ”Vi upplever hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter. SBB:s transaktionsteam för många dialoger kring enskilda fastigheter från Hemfosaportföljen, och vi känner oss trygga att fortsätta leverera försäljningar med ambitionen att uppnå en BBB+ rating inom den kommande 12-månadersperioden’, skriver vd Ilija Batljan.

Realtid - 19 maj 20 kl. 11:53

Batljans djungel av företag kan handla om att skapa förvirring på högre nivå

Det är inte lätt att få grepp om Ilija Batljans privata företagsimperium vid sidan av Samhällsbyggnadbolaget, SBB, eller för den delen SBB. Ilija Batljan sitter i 959 olika styrelser.   .

Realtid - 12 jun 20 kl. 15:04

Fastighetskarusell signerad Engwall och Batljan

Skattefinansierade hyresgäster åker med på tåget när fastighetsklipparna Jens Engwall och Ilija Batljan bollar kåkar mellan sig i allt snabbare takt..

DI - 18 maj 20 kl. 15:18

SBB säljer fastigheter för 835 miljoner kronor

Fastighetsbolaget SBB, med grundare Ilija Batljan, har sålt fem fastigheter för 835 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 maj 20 kl. 16:32

Ilija Batljan: ”Vi kommer aldrig tillåta att bli nedgraderade”

Inom bara några dagar ska SBB slutföra en första affär av försäljningar värda cirka 2 miljarder för att slippa sänkt kreditbetyg. ”Vi….

Expressen - 15 maj 20 kl. 07:53

MORGONENS NYHETER: Forskare slår tillbaka efter spanska studien • Greta Thunbergs uppmaning i CNN i natt • Brevet efter SBB-härvan: ”Mitt liv och anseende står på spel”

Greta Thunberg uppmanar människor att lyssna på forskningen under krisen, i en intervju med CNN.■■■Svenska forskare slår tillbaka mot oron efter studien om antikroppar bland befolkningen i Spanien.■■■Sex personer, däribland tidigare S-toppen Ilija Batljan, står misstänkta för insiderhandel.

Expressen Dina Pengar - 15 maj 20 kl. 01:33

Den gripnes vädjan: ”Mitt liv och anseende står på spel”

Den misstänkta insiderhärvan kring fastighetstoppen Ilija Batljan, 52, kan vara på väg att vittra sönder.Försvararna rasar nu mot razzian som beskrivs som ”en ren fiskeexpedition” från polisens sida.En av de misstänkta har i ett tidigare sekretessbelagt brev vädjat om att få byta advokat.

DI - 14 maj 20 kl. 20:31

”Fastighetsbranschens Zlatan” försöker lugna marknaden

Ilija Batljan går på offensiven. I samtal med investerare på obligationsmarknaden tonar han ned risken för en nedgradering av SBB:s….

DI - 14 maj 20 kl. 20:30

SBB mörkade aktieköpet som fixade miljardaffären

När SBB nyligen sålde en fastighetsportfölj till branschkollegan Amasten lyfte vd Ilija Batljan fram affären som ett kvitto på bolagets….

DI - 09 jun 20 kl. 13:06

Ilija Batljan: Fler affärer nära – ”inget kommer stoppa oss”

Samhällsbyggnadsbolaget sålde på tisdagen ännu en fastighetsportfölj och enligt Ilija Batljan har balansräkningen stärkts så pass och att….

Expressen Dina Pengar - 12 maj 20 kl. 23:06

De pekas ut i SBB-härvan – far och dotter misstänkta

Fastighetstoppen Ilija Batljan greps i en misstänkt insiderhärva förra veckan.Tre daytraders står i centrum för utredningen – samtidigt spelar Odd Molly-grundaren Christer Andersson och hans dotter Elin Ryer viktiga roller i utredningen..

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 16:58

SBB:s vd frigiven – men misstankarna kvarstår

Ilija Batljan återgår i sin roll som verkställande direktör för SBB med omedelbar verkan. ”Styrelsen har fullt förtroende för Ilija. Jag har arbetat med Ilija sedan starten av SBB och har på nära håll sett hans oerhörda förmåga att bygga upp och driva detta bolag.

Realtid - 09 maj 20 kl. 08:11

Man ska passa sig för att räkna ut Ilija Batljan för tidigt

Näringslivets största risktagare, framtiden för #densvagakronan och finansserien som har tappat stinget. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

DI - 09 maj 20 kl. 08:40

Vild handel i SBB:s aktie

SBB-aktien kollapsade i veckan efter att vd och grundare Ilija Batljan anhållits, misstänkt för insiderbrott..

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 21:33

DI: Batljans bekanta tjänade på Hemfosa-budet

Köpen ska ha gjorts innan den 15 november, då det offentliggjordes att SBB lagt ett bud på Hemfosa, vilket fick Hemfosas aktie att rusa 13 procent efterföljande handelsdag. I vilken mån åklagaren kan knyta dessa aktieaffärer till Ilija Batljan, och hans kännedom om det kommande budet på Hemfosa, är dock oklart betonar tidningen. Ilija Batljan blev frisläppt på onsdagen, efter att på tisdagen ha anhållits av Ekobrottsmyndigheten för misstänkt insiderbrott.

DI - 08 maj 20 kl. 10:44

Bodens kommun lägger SBB-affär på is efter misstankarna

Bodens kommun har med anledning av insiderutredningen av SBB:s vd Ilija Batljan stoppat försäljning av ett hus och delar av ett kvarter….

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 11:11

Hernhag: Börsens säkraste aktie

Camilla: Vilken aktie skulle i dagsläget säga är det mest ”säkra” aktien. Som inte påverkas lika mkt av Corona och inte är speciellt konjunkturkänslig?
Marcus: Heba är nog tråkigaste aktien på börsen så jag svarar det bolaget.

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 09:55

Fastighetskungen är släppt – brottsmisstankar kvarstår

Fastighetskungen Ilija Batljan, som anhölls i tisdags, har släppts. Men brottsmisstankarna kvarstår, enligt Ekobrottsmyndigheten..

Länstidningen i Södertälje - 07 maj 20 kl. 04:48

NATTENS NYHETER: Ilija Batljan frigiven – misstankarna kvarstår

God morgon! Här kommer en uppdatering av vad som har hänt..

DI - 06 maj 20 kl. 19:30

Regel om bevis för insiderbrott måste ändras

SBB:s aktie rasade på tisdagseftermiddagen när vd Ilija Batljan anhölls misstänkt för insiderbrott i samband med köpet av fastighetsbolaget….

DI - 06 maj 20 kl. 20:01

Nya detaljer om misstankarna: Bekanta tjänade miljoner på bud

Ilija Batljan är försatt på fri fot och har, trots kvarstående brottsmisstankar, återgått till rollen som vd för fastighetsbolaget SBB. ”.

Dalarnas tidningar - 06 maj 20 kl. 18:45

SBB:s vd anhållen – bolaget äger stadshuset i Borlänge

Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan har anhållits misstänkt för brott mot....

DI - 06 maj 20 kl. 19:10

Batljans frånvaro i annons väcker frågor: ”Tajmingen kunde inte vara sämre”

På tisdagen visade SBB upp hela ledningsgruppen i en helsidesannons i Di. Men vd Ilija Batljan, som samma dag anhölls som misstänkt för….

SmålandsPosten - 05 maj 20 kl. 20:07

Anhållen: Fastighets-vd med hyresrätter i Växjö misstänks för ekobrott

En gång tilltänkt S-ledare – nu sitter fastighetskungen Ilija Batljan anhållen. Misstankarna rör brott mot marknadsmissbrukslagen. Ilija Batljans bolag köpte i höstas cirka 670 hyresrätter i Växjö..

Expressen Dina Pengar - 05 maj 20 kl. 20:47

Förre S-toppens nätverk bland rika investerare

Den före detta socialdemokratiske politikern Ilija Batljans bolagsbygge, SBB, har gått i rekordfart och han har på några år blivit fastighetsmiljardär med kontor på Strandvägen i centrala Stockholm.Batljans driv och kontaktnät med eliten i Fastighetssverige, som investerat i hans bolag, har gjort det möjligt.Här finns miljardärer som Sven-Olof Johansson, Erik Paulsson och konsultnestorn Lennart Schuss.

SmålandsPosten - 06 maj 20 kl. 18:02

Vd:n för Växjös stora för hyresvärd misstänkt för ekobrott

Samhällsbyggnadsbolaget är en av de största privata hyresvärdarna i Växjö. I tisdags greps vd Ilija Batljan misstänkt för ekobrott. – Vi avvaktar.

Barometern - 06 maj 20 kl. 15:57

Brottsmisstankar påverkar inte lokala hyresgäster

Samhällsbyggnadsbolaget har 1200 lägenheter i Oskarshamn. Att bolagets grundare och vd Ilija Batljan är misstänkt för ekobrott ska inte påverka hyresgästerna..

UT - 06 maj 20 kl. 15:00

SBB:s vd anhållen – men planerna vid Grodparken kvarstår

Byggbolaget SBB:s vd Ilija Batljan har anhållits misstänkt för insiderbrott. Samma företag ska stå för byggnationen av det höghus som ska byggas i Grodparken. Men enligt företaget kommer planerna inte påverkas..

DI - 06 maj 20 kl. 12:33

Anmälningarna strömmade in – direkt efter Hemfosa-budet

Anmälningar från november 2019 ligger till grund för brottsutredningen mot bland andra SBB:s vd tillika storägare Ilija Batljan..

Expressen - 06 maj 20 kl. 09:00

Börsen öppnar svagt nedåt

Under tisdagen steg börsen med 2,2 procent efter måndagens kraftiga ras. Även under onsdagen tros det att fokuset kommer att ligga på SBB, efter att vd:n Ilija Batljan anhållits misstänkt för marknadsmissbruksbrott, skriver Omniekonomi..

Barometern - 05 maj 20 kl. 19:50

Vd på fastighetsbolag anhållen – är stora i länet

Ilija Batljan, vd på fastighetsbolaget SBB som bland annat har ett stort ägande i länet, har anhållits. Han är misstänkt för brott mot marknadsmissbrukslagen..

DI - 05 maj 20 kl. 17:07

SBB-smäll mot svenska obligationsfonder

Samhällsbyggnadsbolaget SBB straffas även på obligationsmarknaden, efter att grundaren och vd Ilija Batljan anhållits misstänkt för….

DI - 05 maj 20 kl. 17:22

Jens Engwall: Klart jag blir bekymrad – väldigt dramatiskt

Ilija Batljan är SBB till stor del.  ”Det är väldigt dramatiskt att bli anhållen”, säger fastighetsmannen Jens Engwall, som blev delägare i….

GöteborgsPosten - 05 maj 20 kl. 17:11

Fastighets-vd misstänks för ekobrott

En gång tilltänkt S-ledare – nu sitter fastighetskungen Ilija Batljan anhållen..

Vestmanlands Läns Tidning - 05 maj 20 kl. 16:04

Känd fastighets-vd anhållen – bolaget har kontrakt att bygga Västerås nya polishus

Fastighetsmannen Ilija Batljan från Nynäshamn är anhållen, misstänkt för att brutit mot....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.