Ikea

Sunday, 18 November, 02:44

Nyheter om Ikea

Sortering: Relevans | Senaste
VA - 26 okt 18 kl. 13:27

Klimatpositiv till varje pris - Kan fler hamburgare rädda klimatet?

Att vara klimatneutral räcker inte längre. Nu är det klimatpositiv som gäller – att binda mer växthusgaser än man släpper ut. Ikea, H&M, Unilever och Max gör det redan.

Dagensanalys.se - 23 okt 18 kl. 14:36

Här är alla nominerade i 100-wattaren

96 kampanjer lyckade ta sig igenom juryns nålsöga och är nominerade i 100-wattaren, tävlingen om reklam. Sedan år 1990 koras Sveriges effektivaste kommunikation i tävlingen 100-wattaren. En jury på 60 personer har sållat ut de som lyckats bäst i att skapa kommunikation som fungerar.

Nyteknik - 01 nov 18 kl. 06:00

Ikea har fördubblat antalet ingenjörer på fem år

Ikea tillverkar varje år 1,5 miljarder klassiska kopplingsbeslag. Nu kommer en ny lösning där möbler sätts ihop helt utan verktyg. Följ med bakom kulisserna hos den allt större ingenjörsstyrkan i Älmhult..

Västerbottens Folkblad - 26 okt 18 kl. 13:06

Larm om trafikolycka i Umeå

SOS larmades klockan 12:57 under fredagen om en trafikolycka med flera fordon vid Söderslättsrondellen i närheten av Ikea i Umeå. Enligt första uppgifterna från SOS handlar det om två bilar som ska vara inblandade. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Länstidningen i Jämtland - 26 okt 18 kl. 12:11

Här är Ikea-profilen som besöker Guldgalan

Ikeas styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer är årets huvudtalare vid årets Guldgala..

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 12:31

Ikea-sfären vill inte kommentera H&M-investeringen

Anders Dahlvig, styrelseledamot i H&M sedan 2010, har tidigare jobbat mycket nära de två personer som ytterst beslutade om Ikea-bolagets Interogos intåg i klädbolagets ägarlista. När Anders Dahlvig i början av 2000-talet var vd för Ingka Holding, som då allmänt betraktades som moderbolaget i Ikea:s snåriga bolagsstruktur, var Hans Gydell vice vd och Søren Hansen finanschef. Hans Gydell och Søren Hansen är i dag styrelseordförande respektive vd i Interogo Holding, det bolag som under det tredje kvartalet köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M, något som blev känt via ny ägarstatistik och Nyhetsbyrån Direkts rapportering i mitten av oktober.

Nyteknik - 01 nov 18 kl. 06:00

Därför satsar Ikea stort på smarta högtalare

Låga priser. Inte bara funktionella möbler, utan också uppkopplade. Så vill Ikea göra alla hem smarta.

YA - 05 nov 18 kl. 00:00

Nya Ikea-chefen: ”Det kändes större än vad jag kunde klara av”

Efter tjugotre år på olika positioner inom Ikea fick Jesper Brodin frågan om att bli företagets vd och koncernchef. Han beskriver första känslan som både obekväm och triggande. – Det kändes större än vad jag kunde klara av..

SmålandsPosten - 23 okt 18 kl. 18:57

Trafikstrul: Även polisen oroad över Ikeas storsatsning

Även polisen är oroad över att Ikea of Swedens storsatsning ska skapa trafikproblem..

SmålandsPosten - 23 okt 18 kl. 06:42

Följ med in i Ikeas okända idélabb

Ikea vill ligga i framkant med innovativa lösningar. Därför försörjer de ett litet idélabb i centrala Köpenhamn som få känner till. Hittills har Space10 lagt grunden för Ikeasatsningar på odling och appar.

Dagensanalys.se - 23 okt 18 kl. 03:29

Så här når du ut till generation Z

Generationen som föddes med internet i mun är en attraktiv målgrupp då de är den kommande konsumentgenerationen som redan idag sätter ribban. Här berättar jag hur du når ut till dem på bästa sätt. Du gissade rätt.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 18 kl. 06:42

Följ med in i Ikeas okända idélabb

Ikea vill ligga i framkant med innovativa lösningar. Därför försörjer de ett litet idélabb i centrala Köpenhamn som få känner till. Hittills har Space10 lagt grunden för Ikeasatsningar på odling och appar.

UT - 23 okt 18 kl. 06:42

Följ med in i Ikeas okända idélabb

Ikea vill ligga i framkant med innovativa lösningar. Därför försörjer de ett litet idélabb i centrala Köpenhamn som få känner till. Hittills har Space10 lagt grunden för Ikeasatsningar på odling och appar.

DI - 18 okt 18 kl. 07:57

Smart drivmedel blev börsbränsle för Neste

Finländska Nestes strategi att storsatsa på förnybara drivmedel har förvandlat drivmedelsjätten till en uthållig börsvinnare. Mångmiljardinvesteringar, förnybart flygbränsle samt plast till bland andra Ikea är nästa stora steg, uppger koncernchefen Matti Lievonen..

Expressen - 16 okt 18 kl. 21:00

Vännen om Kamprads sorg efter sitt sista möte på Ikea

Ingvar Kamprad var dumsnål så att det skadade honom samtidigt som han var omtänksam mot andra. I en ny bok berättar Ikea-grundarens närmsta medarbetare öppenhjärtligt om entreprenören som aldrig ville skiljas från livsverket han byggt upp under nästan 75 år. Bilden som målas upp är tydligt: Familjen och vännerna var viktiga, men inget var viktigare än Ikea..

Sydöstran - 25 okt 18 kl. 13:46

Ikea på plats på Stortorget

I dagarna håller Ikea öppet i Karlskrona – åtminstone i ett rullande ”gatukök” som gör ett turnéstopp på Stortorget veckan ut..

VA - 16 okt 18 kl. 15:21

Ikea 2.0 skruvas ihop: Så ser möbeljättens framtidsstrategi ut

Det tog tio rekordsnabba veckor att ta fram mobilappen där kunderna kan placera ut Ikeamöbler i sitt eget hem. Det är bara en del av Ikeas satsning för att kunna fortsätta möblera världens hem. Här är Ikeas framtidsstrategi..

DN - 05 okt 18 kl. 08:13

Möbeljätten årets mest attraktiva arbetsgivare bland unga

Möbeljätten Ikea är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det visar årets Karriärbarometer där unga vuxna rangordnar landets arbetsplatser.  – Vår företagskultur skapar en attraktionskraft, säger Karin Bergman som är hr-chef för Ikea Sverige.

SmålandsPosten - 19 okt 18 kl. 19:01

Småföretagare i botten på lönsamhetsligan

Plats 224 av 290 kommuner. Ikea kan vara en av orsakerna till att Älmhults småföretag visar sämre lönsamhet än i många andra kommuner..

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 12:45

Ikeasfären satsar stort i H&M

  ”Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag”, uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt. Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding.

DI - 26 sep 18 kl. 11:00

Kineser uppmanar till bojkott av svenska varor efter satirbråket

Det diplomatiska bråket mellan Kina och Sverige har lett till uppmaningar om bojkott av kinesiska företag. På sociala medier pekas bland annat Ikea, H&M och Elecrolux ut – men också kinesiskägda Volvo..

SmålandsPosten - 18 okt 18 kl. 17:52

Brott: Kvinnlig trio döms för Ikeastöld

Varor för 1 971 kronor kom tre kvinnor över vid en stöld på Ikea i Älmhult förra året. Kvinnorna, med adresser i skånska Billesholm och i Strömsnäsbruk har nu dömts för stöld. Alla tre fick villkorlig dom och 150 kronor i dagsböter..

Affärsvärlden - 17 okt 18 kl. 08:38

Ikea-kopplat bolag ny ägare i H&M

IH Capital HC1 AB har näst efter familjen Persson stått för den största ökningen i H&M under tredje kvartalet med köp av drygt 10 miljoner B-aktier, motsvarande 0,6 procent av kapitalet..

SmålandsPosten - 17 okt 18 kl. 17:24

Tre filmer ska sälja Älmhult

Mycket Ikea, natursköna vyer, vackra människor och en smula Älmhultsanda. För cirka 100 000 har Älmhults kommun fått tre filmer som ska locka både nybyggare och företagare..

VA - 31 okt 18 kl. 12:59

Ikea börjar leverera till "boxar" i Stockholm

Kunder som handlar på Ikea.se ska kunna få sina varor levererade till fraktjänsten Instabox skåp i Storstockholm. .

Cornucopia - 16 okt 18 kl. 14:45

Bo billigt i villa i vackra nordöstra Skåne

Medan vi har en bostadsbubbla i våra storstadsområden finns det områden som minst sagt kan sägas vara prisvärda. Ett sådant är vackra nordöstra Skåne, där jag var och föreläste i Östra Göinge kommun igår, samt besökte en småföretagare i läsekretsen. Här får man en villa för runt miljonen.

DI - 04 okt 18 kl. 08:54

Rankning: Sverige mest attraktiva arbetsgivare

Ikea, Volvo Cars och Google är tre av de absolut mest attraktiva arbetsplatserna i Sverige, enligt personalkonsultbolaget Universum Globals enkät Karriärbarometern. Samtidigt minskar viljan att utmana sig själv och önskan om en trygg anställning ökar. .

NSD - 15 okt 18 kl. 13:22

Sju saker du inte visste om Ikea

Länstidningen i Jämtland - 15 okt 18 kl. 14:00

Utställning om återbruk tog plats i Ytterån - "Förr tog man ju tillvara på allt"

En bok blir en igelkott. En tidning blir en användbar korg. Några påsar från Ikea blir en....

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 14:54

Ikeas plan: Nå tre miljarder kunder

Ikea planerar att expandera till ett dussintal länder över de kommande åren i samband med att man vill nå tre miljarder potentiella kunder år 2025. Det rapporterar BNN Bloomberg med hänvisning till årsrapporten från Inter Ikea, ägaren till Ikea-konceptet. Ikea kommer bland annat ta sikte på Sydamerika där man ska öppna upp i Chile, Colombia och Peru under franchise-märket Falabella.

SmålandsPosten - 10 okt 18 kl. 18:20

Så vill Ikea expandera i världen

Lejonparten av Ikeas tillväxt ligger i att bryta ny mark. Nu är satsningar på minst tolv nya länder på gång. – Vi kommer inte ladda pipeline med jättemånga nya marknader efter det..

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 11:14

E-handeln eldar på Ikeas försäljning

Den svenska möbeljätten Ikea ökade försäljningen med 4,5 procent till 38,8 miljarder euro, cirka 405 miljarder kronor, under det senaste räkenskapsåret som avslutades den 31 augusti. Tillväxten inom jämförbara butiker var oförändrad medan e-handeln ökade med 31 procent. Försäljningen inom lokala valutor var upp en procent, exklusive för nya butiker.

Dagensanalys.se - 12 okt 18 kl. 05:09

Här är juryn som utser årets marknadschef

I årets jury återfinner vi några från förra året, några nya tillskott samt förra årets vinnare. Utmärkelserna delas ut i samband med ett halvdagsevenemang den 6:e februari på Fotografiska. Eventet blir också startskottet för Marknadsföreningens jubileumsår, då föreningen firar 100 år.

Sydsvenskan - 10 okt 18 kl. 13:09

Ikea fortsätter växa – men inte i dagens varuhus

Möbeljätten hade förra året stillastående försäljning i befintliga butiker..

DI - 29 okt 18 kl. 14:52

Ikea pausar varuhusbygge i danska Esbjerg på grund av e-handeln

Svenska möbeljätten Ikea pausar sitt varuhusbygge i dansk Esbjerg och det är oklart när projektet ska återupptas. Det skriver Ikea i ett pressmeddelande..

Expressen - 29 okt 18 kl. 17:24

Ikea planerade nytt varuhus i Danmark – nu stoppas planen

Ikea stoppar det planerade varuhuset i danska Esbjerg.Det meddelar företaget i dag.”Vi var enormt glada för det varma mottagandet som våra planer att öppna ett varuhus i Esbjerg fick”, skriver utvecklingschefen Anders Lyhne Nordtorp i ett pressmeddelande..

Dagensanalys.se - 09 okt 18 kl. 12:15

Här är IKEAs lyxattack

Det är inte bara vi vanliga medelsvensson som gillar Ikea. Även lyxlirare kan tänka sig att skruva ihop en och annan Mikael. Teamet bakom reklamklippet är McCann Spain, MRM//McCann, McCann Madrid.

DI - 10 okt 18 kl. 12:41

Ikea ökade försäljningen något i Sverige under förra året

Ikeas svenska verksamheten ökade sin försäljning under förra året något till 16,8 miljarder kronor, upp från 16,4 miljarder året före. E-handeln ökade med 46 procent. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.