Idrott

Tuesday, 20 November, 16:45

Nyheter om Idrott

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 12 okt 18 kl. 06:00

Fredrik Strage: Därför brinner Stockholm för en trygg olympiad 2026

Vår OS-ansökan måste kompletteras. Ett ledord inom svensk Idrott är mångfald. Vi planerar därför att bjuda in atleter från länder som sällan förknippas med vintersport.

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 18 kl. 19:00

De kräver fler hallar för idrott – nu tvingas politikerna ge besked

FriIdrottspappan: ”Behovet är gigantiskt”.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 18 kl. 07:00

När ondskan kom till byn

Idrott ska vara förknippat med glädje, gemenskap och passion, men allt oftare tränger sig mörka krafter in och kväver glädjen och passionen. Dessutom försvinner gemenskapen. Det var precis vad som hände den här lördagen i juli förra året..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 20:40

Allaktivitetshus togs upp på dialogmötet

Bara Allaktivitetshus för Idrott och kultur, trygghetsvärdar som kommer på besök och fler parkeringsplatser i centrum.
Det var några av de förslag som väcktes när ett dialogmöte hölls på Bara bibliotek på torsdagskvällen.– Vi vill möta medborgarna, skapa ett lokalt nätverk och diskutera möjligheterna för ett tryggare och trevligare Bara, säger Thomas Djurfeldt.

Corren - 25 okt 18 kl. 11:10

Klättring först ut i test-serie

Idrott kan se lätt ut från sidan, från en expert på läktaren..

Skånskan - 21 okt 18 kl. 20:53

Lund kan få Wall of Fame

LUND Det har kommit in önskemål om att Lunds Arena ska få en egen Wall of Fame. En plats där personer som utmärkt sig extra inom Idrott ska uppmärksammas lite extra.Det är paraplyorganisationen för Idrottsföreningar som tycker att det borde finnas en så kallad ”Wall of Fame” i kommunen.

Barometern - 21 okt 18 kl. 21:22

Så gick det i söndagens sport

Här hittar du resultat och referat från söndagens lokala Idrott. Artikeln uppdateras under eftermiddagen och kvällen..

Barometern - 20 okt 18 kl. 23:22

Så gick det i lördagens sport

Här hittar du resultat och referat från lördagens lokala Idrott. Artikeln uppdateras under dagen och kvällen..

Sydöstran - 18 okt 18 kl. 16:00

Vi behöver mer tid för idrott

Den viktiga Idrotten på gymnasierna har minskat allt mer och detta leder till ökad trötthet och reducerad intellektuella prestationer i de andra ämnena. Minskad fysisk aktivitet ökar även risk för olika sjukdomar såsom fetma och hjärt-kärlsjukdomar..

SmålandsPosten - 17 okt 18 kl. 06:42

Barnens idrottande en fråga för plånboken

Skolornas hösttermin är i full gång och med den kommer också Idrottsföreningarnas avgiftstalonger. Forskare på Linnéuniversitetet anser att Idrott för barn har blivit en klassfråga. Smålandsposten har tittat närmare på vad tio populära ungdomsIdrotter kostar per år..

UNT - 16 okt 18 kl. 08:54

Vart ska ungdomarna ta vägen?

Jag läste med stor behållning Mathis Rutegårds artikel (UNT lördag 10 oktober) om att inte specialisera barnens Idrott för tidigt utan låta dem hålla på med flera sporter samtidigt..

DN - 18 okt 18 kl. 13:40

Supportrar ställer krav på hockeyns makthavare

Supportrar till samtliga 28 lag i SHL och hockeyallsvenskan har skrivit ett öppet brev till svensk hockeys makthavare. Supportrarna är oroade över stängda ligor och att ”den Idrott vi alla älskar är hotad”. Supporterföreningarna kräver att bli lyssnade på och listar fem punkter för ”ett bättre Hockeysverige”..

GöteborgsPosten - 14 okt 18 kl. 05:00

Ge oss en idrottsminister – på heltid

De gånger Idrott diskuteras i Sveriges riksdag är lätträknade.
Därför är det hög tid att statusen på Idrotten höjs.
Sverige borde gå i bräschen och utse en Idrottsminister – på heltid..

YLE - 11 okt 18 kl. 10:36

Förbundspennan: Dansk expert lyfte upp fem framgångsfaktorer – vad krävs för att Finland ska nå internationell idrottsframgång?

Michael Andersen som har haft en framträdande och framgångsrik roll inom dansk Idrott föreläste om Idrottslig framgång i Tammerfors. De fem framgångsfaktorerna som han lyfte upp ter sig grundläggande men kan ändå vara rätt så svåra att tillämpa i vardagen, skriver FSI:s Petra Stenman..

Skånskan - 10 okt 18 kl. 16:20

Friskvården inledde dag för psykisk hälsa

MALMÖ Världsdagen för psykisk hälsa uppmärksammades under onsdagen i Malmö med föreläsningar och utställningar på Malmö universitet. Dagen inleddes med Friskvårdsloppet där både elever och personal från Velandergården ställde upp med flera deltagare.Velandergården drivs av Region Skåne inom BUP, barn och ungdomspsykiatrin.

NSD - 15 okt 18 kl. 21:30

Idrott på hög nivå – gamla anläggningar

Nya mandatperiodens första kommunfullmäktige har varit och nya politiker har tagit plats i kommunens högsta beslutande organ..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 21:09

Motvind för HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö åkte på sin första förlust hemma i Baltiskan i höst. Sävehof var i förarsätet från början till slut och vann med 25–23 (12–10).Därmed har ett favorittippat HK Malmö hamnat i motvind med två raka torskar i Handbollsligan.

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 00:01

Pizzafirande hägrade efter storträning

I våras tilldelades Knislinge budoklubb årets Idrott och fritidspris 2017. I helgen fick medlemmarna njuta av en del av prispengarna när det ordnades pizzafest efter en gemensam storträning..

Barometern - 13 okt 18 kl. 18:46

FBC darrade men tog ny seger: ”Vet inte varför vi blir så passiva”

Har du inte spets i Idrott har du ingenting. Speciellt när mentala spöken rasslar med kedjorna. – Som det blev får två poäng räcka, säger Tim Nyander..

GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 12:00

App stärker varumärken åt idrottare världen över

Iplays app kopplar samman Idrottare över hela världen – före, under och efter deras Idrottskarriärer. Målet är att skapa ett tryggt forum med fokus på Idrott och samtidigt hjälpa Idrottarna att bygga upp sitt varumärke och nätverk..

Barometern - 12 okt 18 kl. 16:07

Mötesplats kan ge fler mästerskap till Oskarshamn

O-ringen kan komma att följas av fler stora tävlingar i Oskarshamn. Det hoppas i varje fall Attraktiva som i nästa vecka deltar i eventet ”Mötesplats Idrott och destination” i Visby på Gotland..

UNT - 10 okt 18 kl. 09:00

"Måste medvetandegöra frågan"

Vill du bli grym på en Idrott – träna fler olika..

Alingsås tidning - 12 okt 18 kl. 12:50

Föreningsnavet uppnådde målen

Det senaste året har integrationsprojektet Föreningsnavet pågått som ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen, utbildningsförvaltningen samt föreningslivet och studieförbunden. Med gemensamma krafter har man jobbat för att nyanlända och ensamkommande ungdomar ska få en meningsfull tillvaro.
– Man kan slå fast att projektets syfte och mål har uppnåtts på ett väldigt bra sätt, säger Niclas Lideskär, föreningssamordnare och projektledare för Föreningsnavet.

DN - 05 okt 18 kl. 10:31

Lisa Magnusson: De vuxna förstör fotbollen för barnen

Idrott borde ses som underhållning och lek – ett spännande drama som inte är på riktigt, ungefär som ”Game of thrones”. Ändå slår det hela tiden över i bittraste allvar..

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 19:00

"Sport är en del av kulturarvet"

Kulturföreningen Tayawiks tredje festival närmar sig. Den här gången knyter föreningen samman Idrott och kultur..

Nyan - 09 okt 18 kl. 18:00

Starka Barn får 25 000

Ålands Idrott får 25 000 euro i landskapsstöd, utöver ordinarie verksamhetsbidraget 2018, för skolprojektet Starka Barn. Starka Barn, som inleddes 2013, syftar till att ge skolbarnen träning genom lek. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

UNT - 17 sep 18 kl. 15:04

Tar strid för jämställd idrott

I vanliga fall är de konkurrenter som slåss om samma sponsorer och uppmärksamhet..

UNT - 28 sep 18 kl. 12:06

Här är Malmströms ersättare

Från utbildning och kultur till Idrott och integration..

Expressen - 28 sep 18 kl. 07:02

”Varför gör Norge så mot Marit Björgen?”

Beslutet att fria Rysslands antidopingbyrå har rört upp starka känslor.Norsk Idrott har inte reagerat tillräckligt starkt, menar krönikören Esten O Saether.”De medaljer som Marit Björgen och de andra ordentliga utövarna har vunnit mister värde”, skriver han på Dagbladet..

DN - 04 okt 18 kl. 17:37

Kreml pekas ut bakom cyberattack mot Riksidrottsförbundet

Rysk underrättelsetjänst ligger bakom den grupp som bland annat misstänks ha gjort ett dataintrång på svenska RiksIdrottsförbundet, enligt Storbritanniens och USA:s regeringar. – Det känns konstigt när man håller på med Idrott att bli föremål för så stora dansörers dansuppvisningar, säger RF:s ordförande Björn Eriksson..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 11:01

Kommunens svar: Ingen har rätt till egen plan

Kommunens bygge av en konstgräsplan drar ut på tiden och Backatorps IF:s 650 aktiva medlemmar vet inte var de ska spela nästa år. Någon klubbstuga har de inte heller.
– Det finns ingen förening som har rätt till en egen plan, säger Andreas Flygare på Idrott- och föreningsförvaltningen..

Barometern - 04 okt 18 kl. 08:48

Kalmar: Konstgräsplanen färdig – men stoppas av elfel

Konstgräsplanen i Bergvik är klar. Men nu räcker inte elektriciteten till. – Det här blev hur tokigt som helst, säger P-O Johansson, verksamhetschef för Idrott, bad och friluftsliv på Kalmar kommun..

SVT - 16 sep 18 kl. 09:51

Kramer satsar på trippel-liv: ”Har gått in i väggen några gånger”

Idrott, arbete, studier: EM-silvermedaljören Andreas Kramer väljer allt på sin väg mot en gyllene framtid. – Jag gillar att utmana mig själv på alla sätt och vis, säger Kramer till SVT Sport..

Sydsvenskan - 08 sep 18 kl. 08:30

Eliten i Lund går samman för att vinna Lundapubliken – och flickorna

De vet hur det är att elitsatsa som kvinna i Lund år 2018. ”Idrott är inte jämställt”..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 16:33

Granskar hur idrotten verkar för inkludering

Jämställdheten på Bokskogens Golfklubb går framåt. Det konstaterar fotbollstränaren Hector Valeria från Göteborg som är ute på en Sverigeresa för att se vad Idrotten gör för inkluderingen av människor som känner sig utanför i samhället.Resan består av tolv stopp, från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

Sydsvenskan - 02 okt 18 kl. 10:44

Fotbollsmålvakt puckskadad

Att proffsIdrottare förbjuds att hålla på med andra sport, på grund av skaderisken, kan man förstå. Men att gå och titta på Idrott borde väl ändå vara riskfritt? Det var det dock inte för Coventry Citys fotbollsmålvakt Lee Burge som blev träffad i huvud.

SmålandsPosten - 02 okt 18 kl. 10:44

Fotbollsmålvakt puckskadad

Att proffsIdrottare förbjuds att hålla på med andra sport, på grund av skaderisken, kan man förstå. Men att gå och titta på Idrott borde väl ändå vara riskfritt?(TT).

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 18 kl. 10:44

Fotbollsmålvakt puckskadad

Att proffsIdrottare förbjuds att hålla på med andra sport, på grund av skaderisken, kan man förstå. Men att gå och titta på Idrott borde väl ändå vara riskfritt? Det var det dock inte för Coventry Citys fotbollsmålvakt Lee Burge som blev träffad i huvud.

BT - 02 okt 18 kl. 10:44

Fotbollsmålvakt puckskadad

Att proffsIdrottare förbjuds att hålla på med andra sport, på grund av skaderisken, kan man förstå. Men att gå och titta på Idrott borde väl ändå vara riskfritt?(TT).

Barometern - 02 okt 18 kl. 10:44

Fotbollsmålvakt puckskadad

Att proffsIdrottare förbjuds att hålla på med andra sport, på grund av skaderisken, kan man förstå. Men att gå och titta på Idrott borde väl ändå vara riskfritt?(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.