Idrott

Thursday, 20 September, 04:43

Nyheter om Idrott

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 30 aug 18 kl. 00:01

Föreningslivet vår stolthet!

Det finns ett viktigt område som inte kommit fram så bra i valdebatten och det är Idrott och kultur..

SVT Debatt - 21 aug 18 kl. 11:03

Idrott – en suverän väg till integration”

”Det mervärde som Idrottsrörelsen kan skapa är fantastiskt. Våra Idrottsföreningar har genom åren erbjudit verksamhet som innehållit språkcafé, datakurser, kulturkvällar med musik och dans varvat med spel och lek eller drop-in-träna-svenska”, skriver.

DN - 07 sep 18 kl. 20:00

Moderaterna motionerar mest om idrott

Moderaterna är det parti som motionerat i särklass mest i frågor kring Idrott under den gångna mandatperioden. Det visar en granskning av tidskriften Idrott & kunskap. Undersökningen pekar på att intresset för Idrottsfrågor bland partierna generellt är lågt och att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte med en enda mening nämner Idrotten i sina partiprogram..

Blekinge Läns tidning - 28 aug 18 kl. 06:00

Här är sporten som passar för alla

Hur tänker de politiska partierna kring Idrottens viktigaste frågor? Idrott för äldre är en av dessa. På torsdag kommer den att lyftas i en Idrottspolitisk debatt..

Sydöstran - 28 aug 18 kl. 06:00

Här är sporten som passar för alla

Hur tänker de politiska partierna kring Idrottens viktigaste frågor? Idrott för äldre är en av dessa. På torsdag kommer den att lyftas i en Idrottspolitisk debatt..

Barometern - 25 aug 18 kl. 05:55

Skolan behöver mer mer idrott och rörelse

Skolpolitik.

YA - 24 aug 18 kl. 08:00

TV: Se Ystads kommuntoppar duellera: ”Snabb som satan!”

YA:s sportchef Jan Ohlsson har gjort en roadtrip i fem kommuner. Han har träffat samtliga kommunalråd och oppositionsråd inför det stundande valet. Vilket förhållande har egentligen våra toppolitiker till Idrott och träning?

Sydöstran - 15 aug 18 kl. 10:01

Fotbollsprofilen som sprang 16 mil

En sjukskrivning för fem år sedan fick Roger Kjellson att byta Idrott. Det blev en helomvändning. Häromveckan sprang han 16 mil (!

Sydöstran - 25 aug 18 kl. 06:00

Idrott för äldre – en viktig framtidsfråga

Det finns ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och livskvalitet bland äldre. Flera studier visar att en hög aktivitetsnivå hos seniorer minskar för tidig död, sjukdom och funktionshinder. Det gäller såväl fysiska aktiviteter som sociala och kulturella.

Barometern - 24 aug 18 kl. 21:43

Så gick det i fredagens lokala idrott

FBC Kalmarsund föll mot regerande SM-mästaren Storvreta i Sibylla Games. IK Oskarshamn vann träningsmatchen mot Pantern. Och Kalmarhopparen Micael Fagö knep SM-silvret i stavhopp.

Västerbottens Folkblad - 22 aug 18 kl. 07:00

Hälsan ska inte påverkas av plånboken

Tillgång till fritid- och rekreationsområden, att kunna ta del av Idrottsaktiviteter och möjlighet till spontanIdrott har varit viktiga punkter för Socialdemokraterna i vårt arbete med Umeå som Idrotts- och fritidskommun. Storleken på plånboken ska inte avgöra vilka möjligheter du har. För att tillgängliggöra Idrott för fler är det viktigt att det inte finns några hinder […].

Supermiljöbloggen - 28 jul 18 kl. 14:13

”Det är som om någon skulle hoppa tre meter i höjdhopp”

Värmerekord, bränder och torka påverkar som många vet inte bara Sverige. I Nederländerna gick värmerekordet för det hetaste dygnet från 27,1 grader till 27,7 grader i torsdags. I fredags gick det upp till hela 29,8 grader.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 16:12

S vill anställa 500 i omsorgen och skolan

lund Socialdemokraterna går till val med ett fullspäckat batteri av idéer och förslag. De viktigaste punkterna är en utbyggnad av skolan och förskolan samt omsorgen med 200 respektive 300 nyanställningar.– Vi vill fortsätta att minska storleken på barngrupper och klasser.

GT - 08 aug 18 kl. 05:00

Idrott ska inte vara en klassmarkör

Barn och unga är mer föreningsaktiva i Västra Göteborg än i exempelvis Angered och Östra Göteborg. Men barn och unga ska inte ha olika förutsättningar. Föreningsaktiviteten i de områden i Göteborg som har lägst aktivitet ska fördubblas över de kommande sju åren, skriver Ann-Sofie Hermansson (S)..

Barometern - 06 aug 18 kl. 12:44

Bytte fotbollen mot triathlon - nu tillhör han Sverigeeliten

Redan som tioåring placerade Albin Rooth fotbollsskorna på hyllan. En annan Idrott hade fångat hans intresse. Nu, fem år senare, tillhör han Sverigeeliten i triathlon i sin åldersklass..

DN - 08 aug 18 kl. 16:32

Sofia Öberg: Friidrottsförbundet uppvisar svagt ledarskap

DEBATT. Att misslyckas med att vistelserapportera är att misslyckas med att ta sitt ansvar för en ren Idrott. Men det som är klandervärt i den här historien är vår landslagslednings brist på ledarskap, skriver friIdrottaren Sofia Öberg..

Blekinge Läns tidning - 15 aug 18 kl. 10:01

Fotbollsprofilen som sprang 16 mil

En sjukskrivning för fem år sedan fick Roger Kjellson att byta Idrott. Det blev en helomvändning. Häromveckan sprang han 16 mil (!

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 08:00

Svensk idrott har ingen miljöansvarig

RF:s ordförande: ”Att vi ger order strider mot föreningsbegreppet”..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 18 kl. 08:00

Svensk idrott har ingen miljöansvarig

RF:s ordförande: ”Att vi ger order strider mot föreningsbegreppet”..

Skånskan - 16 aug 18 kl. 05:00

Beslut kring nya ridhuset klart

Lund Nya ridhuset kommer att byggas vid Ladugårdsmarken. Fem partier röstade för när kommunstyrelsen under onsdagen fattade beslutet. – Det är viktigt att vi sätter ner foten efter så många års utredande, säger Philip Sandberg (L), kommunalråd .

Expressen - 06 aug 18 kl. 06:26

Fuskarna portas från EM: ”Bort med dem!”

BERLIN. Viktor Tjegin förpestade hela gångvärlden med doping.Nu har han stängts av, Ryssland har portats – och sporten mår plötsligt mycket bättre.

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 18 kl. 13:21

Kultur, fritid och trygghet är viktigt

Politik. Kultur, fritidsaktiviteter och Idrott bidrar till att skapa ett rikare samhälle att leva i..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 09:41

Helsingborg bygger för idrott och underhållning medan äldre fått undermålig tilldelning

Tommy Svensson bävar för Helsingborgs äldrevård.

Skånskan - 12 aug 18 kl. 16:42

Välj närproducerat

Konkurrens är i de flesta sammanhang något positivt eftersom det leder till bättre produkter och lägre priser för konsumenterna. I det avseendet finns det tydliga paralleller till Idrottens värld där resultat ständigt förbättras genom effektivare träningsmetoder och fler länder som satsar på Idrott. Men det gäller under en viktig förutsättning, att tävling sker på lika villkor.

Expressen - 09 aug 18 kl. 20:31

Karsten Warholms nya succé – vann EM-guld

Efter succéguldet på VM i London förra året var norrmannen Karsten Warholm stor favorit i Berlin. Han infriade förväntningarna - efter en dramatisk kamp mot Yasmani Copello. – Det var Idrott så som man drömmer om att få ha den, säger SVT:s expert Jacob Hård.

Skånskan - 10 aug 18 kl. 14:00

Bort med knark från gatorna

Skurup I en högst slumpmässig och minimal väljarbarometer visar det sig att invånare i Skurup bekymrar sig över få poliser och knarkförsäljning på gatorna.
Och så väntar Robin Jönsson fortfarande på en skejtpark i Skurup.– Vi vill ha en skejtpark.

Expressen - 03 aug 18 kl. 17:00

”Ytterst beklämmande – skadar svensk idrott”

Det svenska antidopinglaboratoriet på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har tvingats stänga ner delar av sin verksamhet på grund av brott mot Wadas regler. Nu rasar Saila Quicklund, Moderaternas Idrottspolitiska talesperson, mot det svenska antidopingarbetet. – Det är ytterst beklämmande, säger Quicklund.

Blekinge Läns tidning - 09 aug 18 kl. 15:00

Idrott som sommarjobb - så är det

Sju ungdomar ska hjälpa till på olika Idrottsevenemang under två veckor. Blekingesport tog reda på om de har det roligaste sommarjobbet?.

Sydöstran - 09 aug 18 kl. 15:00

Idrott som sommarjobb - så är det

Sju ungdomar ska hjälpa till på olika Idrottsevenemang under två veckor. Blekingesport tog reda på om de har det roligaste sommarjobbet?.

Corren - 08 aug 18 kl. 15:30

Vilket är ditt smultronställe i länet?

En kajaktur i skärgården, picknick vid mysiga insjöar eller varför inte Idrott och äventyrsbanor?.

NT - 08 aug 18 kl. 15:30

Vilket är ditt smultronställe i länet?

En kajaktur i skärgården, picknick vid mysiga insjöar eller varför inte Idrott och äventyrsbanor?.

DN - 06 aug 18 kl. 14:19

Ytterligare en ungdomsspelare avstängd för matchfixningsbrott

En ung fotbollsspelare satsade över 3.000 kronor på att det skulle bli ett visst antal mål i U21-matchen som han själv deltog i. Nu har han blivit avstängd från all Idrott i ett år för brott mot matchfixningsreglementet..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:00

Silvia Bengtsson lär Höörsborna att dansa

Höör Silvia Bengtsson ville fortsätta dansa när hon flyttade till Höör – men det fanns ingen dansskola. Därför startade hon en egen.Höörs danscenter Aktiv Ungdom startades under våren 2014.

Expressen - 02 jul 18 kl. 15:41

Stäng av Sjöstedts sedelpress för gott

Sjöstedts Almedalsutspel var ovanligt billigt: 40 miljoner kronor för avgiftsfri Idrott för några barn. Men del blir alltid för dyrt att låta V påverka ekonomisk politik..

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 18 kl. 06:00

Idrott aldrig värt ett liv

Idrott kan vara spännande, underhållande, intressant, fängslande, men det är aldrig någonsin värt ett människoliv..

Expressen - 30 jul 18 kl. 11:13

Därför sitter jag nu och gråter

Norsk Idrott har förlorat en glad och ärlig kvinna som betydde mer för oss än hon själv någonsin kunde förstå.Livet kan verkligen vara brutalt kort..

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 15:09

En smärtsam och viktig påminnelse

Byråkratin kring anti-dopningsarbetet må vara tidsödande, irriterande och besvärlig. Men den finns där för att vi ska kunna ha en Idrott vi kan lita på.
Därför får man inte slarva.

Corren - 26 jul 18 kl. 09:00

Dags att ändra på det, sportfolk

Varför är det inte med Idrott som med musik?.

Kristianstadsbladet - 26 jul 18 kl. 17:00

Blåsmusikläger med tre klanger

Under veckan deltar 85 ungdomar från hela södra Sverige i ett blåsmusikläger i Glimåkra. Allt handlar dock inte om musik, även bad, Idrott, bibelstunder och andakter står på schemat..

Sydöstran - 22 aug 18 kl. 15:37

S vill göra stora satsningar inom idrott och kultur

Socialdemokraterna vill göra en stor satsning inom Idrott och kultur om de vinner valet den 9 september. De vill bygga en hundträningslokal, fortsätta utveckla Vägga IP och utöka kollektivtrafiken..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.