Idag

Monday, 20 August, 03:37

Nyheter om Idag

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 28 jul 18 kl. 15:16

Flera larm efter åskovädret

Runt 15.00 Idag har räddningstjänsten fått in flera larm som alla kan vara kopplade till åskovädret.
.

DI - 31 jul 18 kl. 10:00

Allgon slutför förvärvet av Tele Radio

Allgon AB (publ) (”Allgon” eller ”Bolaget”) har Idag slutfört förvärvet av samtliga aktier i Tele-Radio International Holding AB (”Tele Radio”), vilket offentliggjordes den 4 maj 2018, för en köpeskilling om 350 MSEK på kassa- och skuldfri basis med en möjlig tilläggsköpeskilling om ytterligare högst 50 MSEK (”Transaktionen”)..

UT - 31 jul 18 kl. 08:31

Tranemo: Här erbjuds dusch om brunnen sinat

Från och med Idag, tisdag, kan kommuninvånare som saknar vatten i sina hushåll komma och duscha eller hämta dricksvatten på gymnasiet i Tranemo..

YA - 31 jul 18 kl. 00:01

Stina Zinsmeister: Världen blir bättre för varje dag och du har ingen aning

Andelen länder som befinner sig i extrem fattigdom är nere på 9 procent och flickors skolgång är i genomsnitt 9 år lång. Över 80 procent av världens ettåringar är Idag vaccinerade och aldrig någonsin har så få människor dött av krig eller våld. Världen går framåt mitt framför ögonen på oss och men vi verkar förbli blinda..

YA - 31 jul 18 kl. 00:01

Svenska flaggan, slavfort, selfies och sandstränder

Semester, sandstrand och turism. Vem åker för att bevittna rostiga kedjor, träck och mörka källarvalv då? Afroamerikaner reser Idag till slavforten i Ghana, försöker förstå förfädernas genomlidit.

DN - 01 jul 18 kl. 07:00

Gunnar Strömmer – flyktingaktivisten som blev Moderaternas balanskonstnär

Som MUF-ordförande slogs Gunnar Strömmer för fri invandring och amnesti för papperslösa. Han kallades ”flyktingaktivist” i Expressen. Tjugo år senare är han partisekreterare i ett parti som går till val på en stram migrationspolitik, och där profilerade företrädare vill samarbeta med SD.

DI - 30 jul 18 kl. 22:58

Allgon AB (publ) offentliggör prospekt och har ansökt om notering av obligationslån på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista

Styrelsen i Allgon AB (publ) (”Allgon” eller ”Bolaget”) har, med anledning av ansökan om upptagande till handel av det obligationslån 2018/2022 om 276 MSEK som offentliggjordes den 31 maj 2018 (”Obligationslånet”), upprättat ett prospekt (”Prospektet”). Prospektet har Idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen och finns tillgängligt på Bolagets hemsida..

SR - 30 jul 18 kl. 21:53

Fler inställda flyg väntas hos SAS - kritiseras av fackförbund

I helgen ställde SAS 25 flyg och fler inställda avgångar väntas den kommande veckan, det rapporterade SVT Nyheter Idag. Mellan april och juni ställdes totalt 700 flygningar in och fackförbundet Svensk Pilotförening är kritiska..

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 19:44

Regeringen betalar tillbaka böndernas skattepengar - kallar det stöd

Regeringen skryter Idag med att de betalar tillbaka delar av böndernas skattepengar till bönderna, och kallar det för stöd. Men det är alltså inte ett stöd och det är inte något som regeringen ska ta någon ära för - de beskattar redan landets bönder på mångfaldigt högre belopp än man nu betalar tillbaka. Bönderna ger alltså i praktiken stöd till sig själva, inte regeringen.

Världen Idag - 28 jul 18 kl. 09:00

En plats för både kyrkovana och kyrkoovana

Ett större fokus på kyrkoovana har visat sig vara ett lyckat recept för att nå människor utanför kristna kretsar i mötestältet på Löttorp..

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 17:14

BR-priserna rasade 56% på Östermalm under 90-talskrisen

En genomgång av bostadsrättsannonser visar att bostadsrättspriserna föll 42% på det ständigt attraktiva överklass-Östermalm under 90-talskrisen, sett till årsmedel. Tittar man på enskild månad var raset 56%.
Medelpriser stickprov bostadsrättsannonser Östermalm 1989 - 1994.

Världen Idag - 11 jul 18 kl. 00:00

Fridstörarna i Almedalen

Almedalsveckan är i den bästa av världar en arena för fruktbärande politiska samtal och förmedling av genomtänkt information som kan nå många beslutsfattare på en gång. De stora mediereaktionerna från Almedalen har dock ofta en tendens att handla om knepiga tilltag. Så blev tyvärr fallet även i år.

Dagensanalys.se - 30 jul 18 kl. 11:23

När ett företag experimenterar med sitt varumärke kan det bli en surfbräda

Biltillverkaren Tesla har tagit fram och lanserat en surfbräda. Ja, du läste rätt! Nu är det ju så att jag är en riktig surfentusiast som hellre paddlar ut till vågorna än cyklar till kontoret.

Alingsås tidning - 25 jul 18 kl. 13:55

Totalt eldningsförbud i hela länet

Från och med Idag, onsdag, råder totalt grill- och eldningsförbud i hela Västra Götalands län – förbudet gäller även grillning i egen trädgård.
Det är Länsstyrelsen i Västra Götalands län som har beslutat om ett totalt grill- och eldningsförbud i hela länet från och med klockan 16.00 i dag onsdag.

Världen Idag - 30 jul 18 kl. 05:00

Fossiler och verkligheten

Om evolutionsteorin är sann, borde det vara så att ju större skillnad det är mellan olika djur eller växter, desto fler mellanformer borde det finnas. De fynd av fossil man gjort visar systematiskt raka motsatsen till vad man förväntat sig enligt evolutionsteorin, skriver Mats Molén..

Dagensanalys.se - 30 jul 18 kl. 12:01

Kommer Instagram att växa sig starkare än Facebook?

Samtidigt som Facebook minskar i mindre utsträckning än tidigare tokökar Instagram. Instagrams annonsintäkter ökad med hela 177 procent. Framgången med influencers och Instagrams relativt enkla annonshantering är ett faktum.

Kristianstadsbladet - 30 jul 18 kl. 12:00

Jourhavande reporter: ”Veganerna är fullständigt felaktigt ute”

Matsvinn, köttproduktion och misstänkt gröna gräsmattor i bevattningsförbudens tider är ämnen i spalten Idag..

SVT - 30 jul 18 kl. 10:46

Uttagningen av VM-truppen – se sändningen igen

Idag presenteras de ryttare som ska representera Sverige under VM i Tryon i september. Följ SVT:s sändning direkt från presskonferensen..

SR - 30 jul 18 kl. 10:58

Skogsbränder under kontroll - boende åker hem

På måndag morgon finns det enligt SOS Alarm 14 stycken pågående bränder i landet. Helgens släckningsarbete har gett gott resultat på flera håll i landet. Men Idag väntas kraftig åska med risk för blixtnedslag i nordöstra Ångermanland och i Västerbottens kustland.

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:04

Ledarkollen: Hyrläkare är inte tecken på kris

Idag handlar ledarkollen om sjukvården, om polisens uppgift i samband med valet i september, snedfördelningen på landets högskolor och valets vikigaste fråga… PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Annan vinkling på krisen inom vården DI skriver om bristen på personal inom vården: “Dessutom är det viktigt att inse att vårdens problem i stor utsträckning är just personalbristen. Det är exempelvis givet att sommarekvationen inte går ihop.

Dagensanalys.se - 30 jul 18 kl. 09:01

Användare av Display & Video 360 kan nu filtrerar bort publicister som inte har Ads.txt

Det var i förra veckan som Google lanserade möjligheten att bara välja inventory som auktoriserats med Ads.txt. Om du inte har koll på Ads.

BT - 30 jul 18 kl. 09:03

Stor variation i årets Konsthantverksrunda

Just nu pågår Konsthantverksrundan i Markbygden, Idag söndag är sista chansen ta del av årets upplaga. Konsthantverkarna Lena Lysvret, Madeleine Ekman Boldizar och Britta-Lena Svensson hoppas att värmen inte skrämmer bort besökarna..

SR - 30 jul 18 kl. 08:22

Direktrapport: Det senaste om skogsbränderna

På måndag morgon finns det enligt SOS Alarm 14 stycken pågående bränder i landet. Helgens släckningsarbete har gett gott resultat på flera håll i landet. Men Idag varnar meteorologerna för kraftig åska med risk för blixtnedslag i nordöstra Ångermanland och i Västerbottens kustland.

SVT - 17 jun 18 kl. 16:23

Salming kvalade in till EM i mångkamp också

Bianca Salming klarade EM-kvalgränsen i höjhopp redan igår, 1,92. Idag slog hon personligt rekord i sjukamp och klarade kvalgränsen i mångkampen också..

Världen Idag - 26 jul 18 kl. 19:00

Seklets längsta månförmörkelse

Lyft blicken på fredag. Då inträffar det här århundradets långvarigaste månförmörkelse. Samtidigt kan du njuta av planeten Mars, som inte har varit så nära jorden på femton år..

NSD - 30 jul 18 kl. 05:00

En parkeringsplats med potential

Ett av Luleås mest attraktiva områden används Idag som parkeringsplats..

Nya Wermlands Tidningen - 08 aug 18 kl. 06:00

Idag är jag villrådig

Det finns Idag inget parti som tilltalar mig och de krav jag har. Jag läser mötesprotokoll från socialnämnd och så vidare och försöker verkligen förstå var mina skattepengar går..

Skånskan - 28 jul 18 kl. 22:32

Rösler: ”Spelarna gav mig allt de hade”

fotboll Det var varmt och känsloladdat när Malmö FF och IFK Norrköping drabbade samman.
– Spelarna gav mig verkligen allt de hade Idag, säger Uwe Rösler.Lördagens stormatch mellan Malmö FF och IFK Norrköping började i ett högt tempo och redan i den femte minuten tog hemmalaget ledningen efter att lagkaptenen Markus Rosenberg dragits ner i motståndarnas straffområde.

Cornucopia - 29 jul 18 kl. 19:11

Söndagsenkät: Hur hög belåningsgrad har du på din bostad?

Dags för en söndagsenkät igen. Kanske en koll på läsarnas belåningsgrad på bostaden, vilket kan indikera hur många som blir inlåsta i bostaden om priset faller.Lite bostäder på Gottskär, Onsalahalvön, Kungsbacka.

Sydsvenskan - 28 jul 18 kl. 04:00

”Det som igår var otänkbart, att begränsa föreningsfriheten, är tydligen tänkbart idag.”

Anders Sannerstedt, docent i statsvetenskap vid Lunds universitet..

Dagens PS - 23 jul 18 kl. 09:15

Ledarkollen: Vackert när vi hyllar polska brandmän

  Idag handlar ledarkollen om folkförakt vid omröstningar, om fördomar, om antalet kvinnor i politiken och om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Om folket röstar fel, rösta igen Röstar folk “fel” kan ju makten alltid kräva en andra omröstning.

Jönköpingsnytt - 27 jul 18 kl. 14:43

Avrådan kvarstår: "Bada inte här"

Jönköpings kommun meddelar Idag att de fortsatt avråder från bad i Uddebosjön i Lekeryd. Resultatet från vattenprover visar att det finns förhöjda bakteriehalter i badvattnet.
.

NSD - 25 jul 18 kl. 05:52

Vädret: Fortsatt varmt och risk för regn

Den tryckande sommarhettan ligger kvar över länet, men Idag kan det vara bra att rota fram paraplyerna där hemma..

Expressen - 29 jul 18 kl. 09:59

Elin Nordegrens nya liv – har lämnat offentligheten

LONDON. Elin Nordegren blev världskänd när hon jagade sin otrogne make – golfspelaren Tiger Woods – med en golfklubba.  Sedan kraschade han med sin Escalade.

BT - 25 jul 18 kl. 06:23

MP:s vårdtalesperson på grönbete: ”Svårt att ställa om vården utan majoritetsstyre”

De flesta politiska församlingar i Sverige saknar majoriteter Idag. Men inte Västra Götaland, där en grönblå samverkan regerar sedan 2014. Och det kan bli svårt att klara omställningen av sjukvården om inte det blir majoritetsstyre i någon form efter höstens val, säger Tony Johansson (MP) i ett sommarsamtal med BT..

Nyan - 27 jul 18 kl. 09:07

Säg din åsikt om politik och hetta

Ännu finns chans att tycka till i månadens frågor i Ålands största digitala enkät Åland gallup. Månadens frågor handlar om vad som oroar dig mest i samband med hettan, lagtingets pension och så – som varje månad – vem du skulle rösta på om det var val Idag.
Åland Gallup är en digital enkät som Nya Åland står bakom tillsammans med den samhällsintresserade dataanalytikern Mats Adamczak.

Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i Almedalen

Tumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en.

Cornucopia - 28 jul 18 kl. 16:22

Brexit vanns med dold riktad reklam i slutspurten

På kort tid inför själva folkomröstningen vände brittiska folket från pro-EU till pro-Brexit. Det har nu visat sig att det hela berodde på en dold riktad reklamkampanj mot den osäkra målgruppen, utformad med lögnaktig desinformation. Efter valet och desinformationen upphört har den brittiska opinionen återgått till pro-EU och anti-Brexit.

Jönköpingsnytt - 11 jul 18 kl. 19:31

Hundratals Kroater framför storbildsskärmen ikväll

Ikväll blir det Kroatisk fotbollsfest i Jönköping! Kroatien-supportrar samlades Idag för att tillsammans se semifinalen mellan Kroatien och England i fotbolls-VM. Över hundra Kroater förväntas sitta bänkade framför storbildsskärmen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.