Idag

Sunday, 16 December, 13:26

Nyheter om Idag

Sortering: Relevans | Senaste
Världen Idag - 08 nov 18 kl. 13:00

Margot Wallström sågar Jordan Peterson

Utrikesminister Margot Wallström är inte förtjust i Sverigeaktuelle psykologiprofessorn Jordan B Peterson. – Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån, ska hon ha sagt. Uttalandet möter skarp kritik..

Världen Idag - 15 nov 18 kl. 11:43

Lovsångsprofiler blev kör på Lovsång 18

Årets största svenska lovsångs-evenemang samlade i helgen över 500 deltagare i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Konferensen Lovsång 18 präglades av 25-årsjubileet för lovsångssamlingen ”Davids hjärta” och av årets tema: gudstjänsten..

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 18 kl. 20:00

Ted Ekeroths bolag kapades – ägs idag av kritiserad friskola i Bagarmossen

Al-Zahraa-skolan ny ägare. Oseriösa bolagsavvecklare sålde bolaget vidare..

Jönköpingsnytt - 23 nov 18 kl. 10:48

Rea-hysterin är igång i Jönköping

Idag är det Black Friday. Postnord uppskattar att svenskarna kommer handla för 6,5 miljarder kronor och att 900 000 paket kommer skickas under helgen. Jnytt tog en vända på Östra Storgatan under fredagsmorgonen.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 18:15

Svag budget fick kritik av många

STAFFANSTORP Moderaternas budget som med stöd av SD antogs fick kritik för att vara svag.Både S, L, C och KD liksom V menade att det är en mycket svag budget.
– Vi använder mer pengar än vi får in, konstaterade Magnus Lunderquist (KD).

Expressen - 24 nov 18 kl. 19:24

Sportsligt var det julafton – men ATG har problem

Julafton är om en månad.Men kunde lika väl gärna Idag.Det går inte att få bättre sport i slutet av november.

Blekinge Läns tidning - 22 nov 18 kl. 17:31

Populärt kafé i konkurs

Den populära kaffestugan i Vämöparken ligger risigt till. Bolaget bakom verksamheten försattes i konkurs Idag..

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 16:46

Det stormar kring FN:s migrationsavtal

Även i Sverige väcks nu kritik mot regeringens planer på att underteckna ett globalt migrationsavtal den 10-11 december. – Det är märkligt att oppositionen inte fått någon information, säger Moderaternas talesperson Johan Forsell..

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:09

Så ska Eslöv klara notan för storsatsningarna

ESLÖV Eslövs kommun kommer nästa år att göra av med nästan två miljarder kronor, eller närmare bestämt 1 miljard och 956 miljoner till den löpande driften.
Samtidigt ska man fram till år 2022 investera drygt 1,3 miljarder i främst skolor och förskolor – cirka 60 procent av detta ska betalas av framtida generationer Eslövsbor.Eslövs nya majoritet har enats om att införa en så kallad självfinansieringsgrad för de kommande investeringarna från och med nästa år, och att denna självfinansieringsgrad ska vara ungefär 40 procent under de kommande fyra åren.

Cornucopia - 26 nov 18 kl. 15:25

Elbil: Tio procents sämre räckvidd vid -7 grader - fortfarande 460 km

Nu har vi haft lite riktig vinter redan i november, och jag har provat hur minus sju grader slår mot Teslans räckvidd. Utifrån en arton mil lång körtur, så ligger förbrukningen ganska exakt 10% högre än snittet sedan jag tog över bilen. Det ger en räckvidd på 460 km vid fulladdat batteri, eller ungefär Stockholm - Göteborg över Jönköping.

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 12:41

Taiwaneser sa nej till samkönade äktenskap

Den sida som säger nej till samkönade äktenskap i Taiwan har vunnit folkomröstningen. Det innebär ett stort nederlag för aktivistgrupper, men också för landets rykte som det mest liberala i Asien..

SR - 26 nov 18 kl. 12:48

Nato kallar till krismöte med Ukraina

Ukrainas president vill Idag införa undantagstillstånd i Ukraina för att kunna försvara landet bättre. Det efter att Ryssland i går besköt och tog tre av den ukrainska flottans fartyg i beslag i det strategiskt mycket viktiga Kertjsundet..

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 11:23

Omöjlig jakt på missionärens kropp

John Allen Chau dog i en skur av pilar och begravdes på en strand när han försökte missionera. Nu vill hans familj få tillbaka kroppen – men polisen vet inte hur de ska nå fram till den isolerade indiska ön med sin önskan. – Jag tror inte det är en bra idé, säger en expert på urbefolkningar..

SmålandsPosten - 26 nov 18 kl. 11:00

Ekonomi: Kommunalskatten ökar mest i Älmhult

P4 Kronoberg rapporterar att kommunalskatten i flera kommuner är högre än vad den var för 25 år sedan. Störst ökning har det varit i Älmhults kommun, som gick från att ha haft en av landets lägsta kommunalskatter till att Idag ligga på en mer genomsnittlig skattenivå..

Expressen - 26 nov 18 kl. 11:06

V64 och DD: Ronja gör det lättare idag

Spelvärd: Fredrik EdholmFredag 23 novemberV64 och Dagens dubbel, Färjestad.Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 08:22

Kristna profiler i ordväxling om Sverigedemokraterna

De kristne sångaren Ulf Christiansson och pastor Stefan Swärd har hamnat i en ordväxling angående Sverigedemokraterna. Upprinnelsen är ett Facebookinlägg, där Christiansson menar att kristenheten borde be Jimmie Åkesson om förlåtelse. Nu har Stefan Swärd kommenterat inlägget på sin blogg..

Världen Idag - 14 nov 18 kl. 14:26

Kristna protesterade och bad i bulgariska städer

Flera hundra kristna tågade på söndagen genom Bulgariens huvudstad Sofia för att med bön och plakat uppmana landets politiker att inte anta en ny religionslag. Lagen skulle bland annat förbjuda utländska gåvor och predikanter..

BT - 26 nov 18 kl. 07:06

"Optimalt med speciella sjukhusplatser för ätstörda”

Vården av unga ätstörda patienter har förändrats efter Evelina Ellströms sjukhusvistelse på bup i Borås. – Idag skulle hon ha slussats till ätstörningsmottagningens dagvård efter en kortare tid hos oss, säger chefsöverläkare Lena Risö..

Världen Idag - 07 nov 18 kl. 07:30

Svenska Missionsrådet positiva till abortbistånd

Tillgång till abort är ett viktigt inslag i biståndsarbete. Det framgår i policyn för Svenska missionsrådet (SMR), en paraplyorganisation för kyrkor och utvecklingsorganisationer där flera av aktörerna är kända för en mer konservativ bibelsyn och en kritisk syn på abort..

Kristianstadsbladet - 26 nov 18 kl. 04:00

Jämställdhet: Arbetsgivare gör inte tillräckligt

Enligt Stiftelsen Allbright har aldrig så många kvinnor varit börs-vd som Idag och antalet jämställda ledningsgrupper är rekordmånga. Det må gå framåt med jämställdheten i Sverige, men även om det går framåt så går det för sakta. Det finns fortfarande många områden där det är ojämställt mellan kvinnor och män.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 05:00

Öppen knarkhandel i centrala Eslöv

ESLÖV Centrala Eslöv har blivit ett centrum för knarkhandel. Enligt Nätverket Safe0413 är det hela välorganiserat och distributionen sker sedan någon månad helt öppet i ett område kring järnvägsstationen och de anslutande gatorna. Fem till 20 langare säljer under kvällar och tidiga nätter till främst ungdomar.

Världen Idag - 08 nov 18 kl. 16:00

Han lyfter Bibelns kärna med ny bibelöversättning

Kärnbibeln, så kallas den bibelöversättning som Jonas Bergsten arbetat med i flera år och där Nya testamentet nu finns att ta del av. Till översättningen finns ett digert digitalt material av bilder och fakta kopplade till bibeltexterna..

SR - 26 nov 18 kl. 03:00

Mångdubbelt fler betalar mer i skatt av sin lön sedan 1992

Det har blivit mångdubbelt fler kommuninvånare som betalar en större andel av sin lön i skatt Idag jämfört med för 25 år sedan..

SVT - 10 nov 18 kl. 12:57

Tre Kronor-stjärnan: ”Jag känner mig bakfull varje morgon”

”Tänk dig att vakna bakfull varje morgon”. Så beskriver Lukas Bengtsson sina symptom av sjukdomen POTS syndrom. Trots helvetet han genomlidit är han Idag en Tre Kronor-spelare.

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 00:00

Gör anspråk på din Faders namn

När min fru gifte sig med mig fick hon namnet Sandberg och del i allt vad det står för: beskydd, försörjning, rättigheter. Likaså våra barn i vår familj. Namn i Bibeln gavs ofta av en viss betydelse.

Världen Idag - 26 nov 18 kl. 00:00

Slumrande pionjärer bland våra unga vuxna?

En konkret följd av samhällsutvecklingen i Väst är att det uppstår åldersgrupper med delvis nya behov. Ett sådant segment är ”tweens”, som befinner sig någonstans mellan barn och tonår, och som allt mer träder fram som en grupp i sin egen rätt. Det är också en känslig ålder, där många tyvärr glider bort från den kristna tron.

BT - 25 nov 18 kl. 20:29

Landslagsboxaren delar bältet: ”Det tillhör alla”

Liridon Nuha är numera ”King of the Ring”. Ett delmål på vägen mot OS 2020. – Det jag gjort fram till Idag lönar sig, säger landslagsboxaren..

Världen Idag - 19 okt 18 kl. 10:10

Tror mer på Israel än på Sverige

När jag skriver detta befinner jag mig i Israel, på resa med en grupp på 50 personer inom ramen för vårt arbete för Israel. Det är en blandad grupp, på många sätt. Judar och kristna, från Malmö i söder till Älvsbyn i norr, det är enskilda och par.

Världen Idag - 25 nov 18 kl. 09:00

Förbereder sig för nya brandangrepp från Gaza

I somras donerade kristna israelvänner 17 brandbilar och sju skyddsrum till brandhärjade kibbutzer längs Gazagränsen. I det fortsatt utsatta läget blev det ett välkommet tillskott..

SVT - 18 nov 18 kl. 07:00

Kulturprofilen-rättegången: Skönlitterärt verk används som bevis

Idag inleds prövningen av tingsrättsdomen mot den så kallade Kulturprofilen. Ett av de nya bevisen består av utdrag ur ett skönlitterärt verk som målsäganden skrivit. Något som målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz tycker är ”lite märkligt”.

SVT - 14 nov 18 kl. 08:49

”Socialstyrelsen är bakbundna och har inte en chans att avslöja falska legitimationer”

Flera personer som jobbar som legitimerade sjuksköterskor i Sverige, gör det utan att ha gått någon sjuksköterskeutbildning. De har istället köpt eller fuskat till sig intygen utomlands. Det kan Uppdrag gransknings kartläggning avslöja Idag..

Politologerna - 21 nov 18 kl. 17:38

Svenska väljares önskeregering inför 2018 års val

Inför morgondagens presskonferens med Annie Lööf kan Valforskningsprogrammet presentera helt purfärska resultat om vilka partier väljarna önskade sig skulle regera Sverige efter valet 2018. En from förhoppning är att systematiska empiriska studier byggda på stora statistiska tvärsnitt av den svenska väljarkåren ska skänka överblick och perspektiv i en tidvis uppskruvad debatt. Då kan det vara viktigt att fundera över vilka signaler de svenska väljarna ville sända till det politiska systemet genom sitt agerande vid valurnorna den 9 september.

NT - 25 nov 18 kl. 11:33

Därför byter de färg idag mot KHK

Vita Hästen spelar i orange i eftermiddag – för att ta ställning och stå upp till stöd för våldutsatta kvinnor..

Barometern - 17 nov 18 kl. 05:00

Kärleken vände upp och ned på hela livet

Det blev kärlek vid första ögonkastet när Tobias Lang från Oskarshamn träffade Jessica Silva Pereira från Brasilien. Idag är de gifta och kämpar för att kunna leva tillsammans på heltid..

Dagens Media - 24 nov 18 kl. 11:10

Så har Huawei stärkt ställningen på den svenska marknaden

HELGLÄSNING. Huawei har satsat stort på den svenska marknaden under de senaste åren - vilket nu visar sig ha gett resultat. Bara under 2018 har bolaget gått från fyra till 13 procents marknadsandel.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 01:00

Lös­ning för vården – högre lön

I me­dia rap­por­teras om för­äl­drar som blir skickade runt när det är tid att föda barn, brist på vård­platser, operationer som ställs in, långa köer till un­der­sök­ningar och mot­tag­ningar med mera.
Myc­ket av det­ta be­ror på att barn­mor­skor, bio­me­di­cinska ana­ly­ti­ker, rönt­gen­sjuk­skö­ters­kor och sjuk­skö­ters­kor inte läng­re ställer upp på de då­liga för­ut­sätt­ningar som finns inom Re­gi­on Skåne, utan söker sig vidare nå­gon an­nan­stans.
Ar­bets­be­last­ningen är på många håll väl­digt hög med med­ar­be­ta­re som inte hinner gå på toa­letten un­der ar­bets­passet och raster som för­svinner för att det hela tiden är nå­got kring pa­ti­enterna som måste prio­ri­te

Världen Idag - 25 nov 18 kl. 07:12

Foster kommer inte att räddas vid sena aborter

Vården ska inte ska försöka rädda sent aborterade foster. Så kan man tolka ett aktuellt besked från Socialstyrelsen, dess rättsliga råd och Inspektionen för vård och omsorg (IVO)..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 15:47

Hon blir Socialdemokraternas första kvinnliga gruppledare

Ystad Ett historiskt val. Cecilia Magnusson-Svärd, 54, blir den första kvinnliga gruppledaren för Socialdemokraterna i Ystad.I fredags meddelade Kent Mårtensson, 66, att han avgår vid årsskiftet som kommunalråd och gruppledare för Socialdemokraterna.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 11:13

Hernhag: En aktie med misstänkt lockande värdering

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

Expressen - 28 sep 18 kl. 14:39

Som ett helt Uppsala enbart befolkat av män

Precis som Jan Emanuel Johansson har jag stor erfarenhet från mottagandet av ensamkommande ungdomar. Precis som Johansson så blev jag för varje år som gick mer medveten om vad systemfel och anständighets-signalerande ledde till i praktiken. Just av den anledningen är jag Idag riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, skriver Jonas Andersson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.