Idag

Thursday, 18 October, 02:21

Nyheter om Idag

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 28 sep 18 kl. 09:46

Assa Abloy rekryterar Erik Pieder som ny CFO

Erik Pieder har Idag utnämnts till ny CFO och medlem av koncernledning i Assa Abloy..

Världen Idag - 28 sep 18 kl. 10:04

Kopter nominerade till fredspriset

Egyptens kristna minoritet, kopterna, har nominerats till Nobels fredspris för sin vilja till fredlig samexistens och sitt avståndstagande till våld. Det uppger den amerikanska organisationen Coptic orphans i ett pressmeddelande..

Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 18 kl. 06:00

Debatt: Skärpta straff och fler poliser löser inte allt

Idag är debatten hög om att vi måste få fler poliser och strängare straff. Jag delar den bedömningen men tyvärr löser inte enbart dessa åtgärder de stora problem vi har med våld och kriminalitet i vårt samhälle..

Dagensanalys.se - 24 sep 18 kl. 16:11

LinkedIn ska nu integreras med Office och jag får rysningar

Sedan Microsoft köpte LinkedIn tänkte jag ”nu är det kört för linkan! eftersom det mesta som jätten rör vid blir på något sätt förstört. Se bara på Skype.

Världen Idag - 20 sep 18 kl. 15:17

Desirée Pethrus tar över efter Adaktusson

Det blir Desirée Pethrus som tar över uppdraget som EU-parlamentariker för Kristdemokraterna efter Lars Adaktusson som valdes in i riksdagen..

YLE - 23 sep 18 kl. 09:01

På tv idag: Utmattade Cocks får besök av fräscht Dicken

Förra säsongen skrällde Dicken och besegrade Cocks i den första finalen. Med tanke på Riihimäkilagets tuffa spelprogram ökar Dickens chanser att upprepa bedriften i lagets första inbördesmöte säsongen 2018–2019..

Kristianstadsbladet - 28 sep 18 kl. 00:01

Fredagslunch med hjärna och gymnastik – docent förläser om hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan

Hjärnan och fysisk aktivitet står i centrum vid en lunchföreläsning på Kulturpunkten Idag, fredag den 28 september..

Världen Idag - 14 sep 18 kl. 15:03

Kristna värdepartiet ökade inte: ”Mycket besviken”

Med majoriteten av distrikten kontrollräknade av länsstyrelsen ser Kristna värdepartiet ut att få ett resultat på samma nivå eller något under det man fick i valet 2014. – Jag är mycket besviken, jag trodde mer om svensk kristenhet, säger Mats Selander, partiledare..

YA - 11 sep 18 kl. 11:54

Idag: 15 år sedan Anna Lindh mördades

Det har gått 15 år sedan Anna Lindh mördades. – Hon är saknad av väldigt många, säger utrikesminister Margot Wallström (S)..

Barometern - 26 sep 18 kl. 06:00

Foto från förr

Vi har fått ett foto från svunna tider från Lars-Erik Erlandsson, Idag bosatt i Örebro..

Världen Idag - 01 sep 18 kl. 08:00

Centern angrep frikyrkan i hbtq-utspel – fick svar på tal

”Vi vill göra Jönköpings län till Sveriges hbtq-vänligaste”. Det är budskapet i en debattartikel av Centerpartiets toppolitiker i Jönköping. I artikeln riktas diffus kritik mot länets kyrkor.

Världen Idag - 27 sep 18 kl. 16:00

Amritzer om smärtan och stödet efter brandolyckan

En person omkom i den fordonsolycka som gjorde att utrustning för 1,5 miljoner dollar brann upp för svenska Mission SOS vid gränsen mot Tanzania nyligen. – Jag mötte den omkomne förarens unga fru och deras tvåårige son i söndags kväll, berättar Mission SOS ledare, Johannes Amritzer..

Världen Idag - 26 sep 18 kl. 17:17

Annie Lööf vill ha samtal med Stefan Löfven

I dag, torsdag, inleder riksdagens talman sina samtal med de olika partiledarna. Vägen mot en ny regering är snårig och på onsdagen uttryckte Annie Lööf (C) önskan om samtal på partiledarnivå med S-ledaren Stefan Löfven. – De blocköverskridande samtalen behöver fördjupas nu under de kommande dagarna, sade Lööf..

Världen Idag - 27 sep 18 kl. 09:00

Uppfinnaren som gjorde ett avtal med Gud

Han har kallats ”Guds affärsman”. En självlärd ung man som gick från skuldsatt till miljardär inom maskinkonstruktion på några decennier. Få uppfinnare har influerat modern maskinkonstruktion som Robert Gilmore LeTourneau..

Dagensanalys.se - 27 sep 18 kl. 15:34

Bristen på regleringar och ramverk kring AI hämmar utvecklingen

Microsoft har publicerat en rapport som undersöker AI-användningen inom näringslivet i 15 europeiska länder. 20 svenska storföretag har deltagit i studien, bland annat Ericsson, SEB, EQT och Fortum. Rapporten bygger på djupintervjuer med mer än 270 företag och kartlägger användning och attityder till AI.

Dagensanalys.se - 27 sep 18 kl. 13:48

Underhållningskanalen Paramount Network lanseras i Sverige

Viacom International Media Networks Nordics (VIMN Nordics) presenterar Idag en helt ny kanal på den svenska TV-marknaden, Paramount Network. Kanalen samlar det bästa från flera av Viacoms populära varumärken till en bred underhållningskanal. Sändningarna startar i januari 2019 och kanalen kommer finnas tillgänglig hos ett stort antal operatörer.

Cornucopia - 27 sep 18 kl. 13:33

Booli: Nästan 50% längre försäljningstid för bostadsrätter på ett år

Booli meddelar att försäljningstiden för bostadsrätter har ökat med nästan 50% på ett år och antalet objekt till salu på den sk successionsmarknaden (dvs befintliga lägenheter) har ökat med 12% jämfört med den förra hösten, då vi såg prisfall på lägre utbud än Idag.Norr mälarstrand från kajak.Annonstiderna för villor hade ökat 7%, eller fyra dagar, i augusti rapporterar Booli.

Världen Idag - 05 sep 18 kl. 09:00

Intensiv bön präglar veckan fram till valet

Dagarna fram till söndagens val kantas av en rad böneaktioner i huvudstaden. – Var inte lat utan be, vädjar Patrik Sandberg, ledare för Sverigebönen till troende inför valets slutspurt..

Världen Idag - 27 sep 18 kl. 12:56

Löfven: S blir inget stödparti åt Alliansen

Statsminister Stefan Löfven (S) kräver att riksdagen väljer en statsminister som kan få igenom sin budget. Moderatledaren Ulf Kristersson tycker det är för tidigt att ställa sådana krav..

SR - 27 sep 18 kl. 13:17

SD inte rädda för nyval

En efter en kommer partiledarna till riksdagens talman Andréas Norlén Idag för samtal om hur en ny regering kan se ut - alldeles nyss var det Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson: Jimmie Åkesson efter sitt möte med talmannen ....

Dagen - 27 sep 18 kl. 11:47

50-åring firas med viktigt fokus på medmänsklighet

Medmänsklighet. Finns det något ord som behövs mer Idag? När människor förvandlas till siffror och en partiledare har mage att i en valdebatt stå och säga att det finns de som inte passar in i det svenska samhället.

Dagen - 27 sep 18 kl. 11:47

50-åring firas med viktigt fokus på medmänsklighet

Medmänsklighet. Finns det något ord som behövs mer Idag? När människor förvandlas till siffror och en partiledare har mage att i en valdebatt stå och säga att det finns de som inte passar in i det svenska samhället.

NSD - 27 sep 18 kl. 10:49

Hit kommer 200 besökare idag

Boden Business Day är igång..

DI - 27 sep 18 kl. 09:45

Brinova ringde in Bolaget på Nasdaq Stockholm

Brinova Fastigheter AB (publ) (”Brinova” eller ”Bolaget”) B-aktie handlas sedan börsens öppning Idag på Nasdaq Stockholms Small-Cap lista. Efter knappt 2 år som noterat bolag på First North Premier byter bolaget handelsplats till Nasdaq Stockholm.

Världen Idag - 24 sep 18 kl. 13:30

Därför är ”Abu Ali” villig att dö för Hamas

– Om vi lägger ner vapnen kommer fler civila liv att gå till spillo, säger ”Abu Ali” till norska Dagen. Följ med till insidan av Hamas väpnade flank..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 08:58

Beviljas bidrag mot samarbete

ystad Sällskapet Länkarna får återigen ett föreningsbidrag på 40 000 kronor – med kravet att de samarbetar med rådgivningsbyrån.Föreningen Sällskapet Länkarna har bedrivit verksamhet i Ystad sedan 1950-talet för människor med missbruksproblem.
De senaste åren har medlemsantalet successivt minskat.

SR - 27 sep 18 kl. 08:05

Lägre vinst för modejätten H&M

Vinsten sjunker för klädföretaget HM som Idag presenterade sin kvartalsrapport för perioden juni till augusti..

SR - 27 sep 18 kl. 06:04

Nya anklagelser när Kavanaugh ska frågas ut i senaten

Idag ska Christine Blasey Ford och den tilltänkta domaren Brett Kavanaugh frågas ut i USA:s senat. Samtidigt har Kavanaughs kandidatur hamnat i ännu större blåsväder efter att ännu en kvinna nu beskyller Kavanaugh för övergrepp..

Alingsås tidning - 24 sep 18 kl. 05:30

Ny bro byggs vid Lugnet

Gång- och cykelbron vid Lugnet stängs tillfälligt – en ny och bättre bro ska byggas och vara klar senare i år.
I dag, måndag, stängs gång- och cykelbron vid Lugnet för trafik. Därefter påbörjas arbetet med att plocka bort bron och sedan ersätta den med en ny bro som kommer att vara högre och bredare än den gamla.

Uppsalanyheter.se - 25 sep 18 kl. 09:46

Uppsala Parkerings AB minskar antalet betalleverantörer till två

Från 1 oktober kommer fem mobila betalleverantörer att minskas till två meddelar Uppsala Parkerings AB, som upphandlat leverantörerna Parkster och SMS-park. Från 1 oktober kommer fem mobila betalleverantörer att minskas till två meddelar Uppsala Parkerings AB, som upphandlat leverantörerna Parkster och SMS-park.   Uppsala Parkerings AB har talat med sina kunder om vad de tycker om dagens mobila betalningar.

Världen Idag - 22 sep 18 kl. 16:00

Troligt EU-nej till irländsk bojkottlag

EU eller en tredje part kan komma att anmäla Irland, om landet driver igenom en lag som förbjuder import av varor och tjänster producerade i israeliska bosättningar på Västbanken och Golanhöjden. Varningen kom som svar på en förfrågan från en irländsk regeringstjänsteman, skriver Irish Times..

SVT - 25 sep 18 kl. 18:59

SVT:s korrespondent: Kina-satiren har fått konsekvenser

Idag krävde den kinesiska ambassaden återigen en ursäkt från SVT för det satiriska inslaget i programmet Svenska nyheter. Den upptrappade konflikten kan göra att det blir svårare för svenska journalister som verkar i Kina. .

GöteborgsPosten - 05 aug 18 kl. 05:00

Trägårdh: Socialdemokraterna har övergivit sin berättelse

Nyckeln till S framgång var vändningen från klasskampsparti till folkparti. Men socialdemokratins klassiska berättelse baserad på nationalstat och medborgarskap har slagits sönder. De som var hjältarna i arbetarrörelsen utses Idag stundtals till vita demoner som ses som bärare av en kollektiv arvskuld, skriver Lars Trägårdh som är professor i historia..

Sydsvenskan - 12 sep 18 kl. 11:26

Dalai Lamas sista strid

Malmöbesöket Idag kan vara hans sista..

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 11:58

Trendbrott: Nu stiger sparräntorna

Enligt statistik från Compricer som Privata Affärer tagit del av har till exempel Aros Kapital höjt den rörliga sparräntan. Höjningen skedde så sent som i går och var från 0,70 till 0,80 procent. Men Aros är bara en i raden av aktörer som nyligen höjt obundna sparräntor.

Världen Idag - 20 sep 18 kl. 14:28

Kim och Moon träffades på mytomspunnet berg

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In har besökt det nordkoreanska berget Paektu — den plats där det sägs att den koreanska nationen föddes. Utflykten är en del av processen att föra länderna närmare varandra..

SR - 26 sep 18 kl. 17:19

Trump: "Kina har försökt påverka mellanårsvalet"

Idag håller USA:s president Donald Trump i ordförandeklubben under FN:s säkerhetsrådsmöte i New York, och han inledde mötet med att i skarpa ordalag fördöma Iran och Kina..

Världen Idag - 28 sep 18 kl. 13:23

Stor tacksamhet när Världen idag firar 17-årsdag i medvind

Stigande upplaga, ökad webbtrafik och artiklar som slår igenom i övriga medier och ibland får avgörande betydelse för enskilda läsare. – Vi är så glada och tacksamma för utvecklingen just nu, säger Lukas Berggren, chefredaktör och vd för Världen Idag som på fredagen fyller 17 år som tidning..

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:58

Adobe lanserar en virtuell ai-analytiker

Oroa dig inte kära analytiker-kollega, dina dagar är ännu inte räknade. Men tåget för att utveckla en ai-analytiker har nu börjat rulla mot destinationen – att göra det du gör. Adobe tänker använda sin ai-teknologi för att hjälpa anställda på företag med information, baserat på hur de faktiskt använder informationen.

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 16:06

Svag valuta kostsamt för importlandet Sverige

Som alla bloggens läsare känner till är inte Sverige längre ett exportland, utan ett importland. Som sådant blir det alltså snabbt dyrt för landet när valutan försvagas, och inte som förr en skjuts för landets ekonomi via exportindustrin.
Svenskt handelsnetto rullande 12 månader 1975M21-2018M08För ett exportland innebär en fallande valuta att landets inhemska ekonomi stärks, men motsatsen gäller för ett importland.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.