Idag

Monday, 18 February, 04:47

Nyheter om Idag

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 29 jan 19 kl. 11:56

Gav bort 18 000 biljetter inför ”blockad-derbyt”

Idag avgörs den heta semifinalen i Asiatiska mästerskapen mellan Förenade Arabemiraten och Qatar. Räkna med få bortafans på matchen – hemmanationen Förenade Arabemiraten har gett på 18 000 gratisbiljetter för att säkerställa att det blir minimalt stöd för Qatar på plats..

Sydöstran - 24 jan 19 kl. 08:29

I dag kommer domen mot SD-ledaren

Klockan 14 Idag kommer domen mot SD:s topp i Karlskrona, Christopher Larsson, som åtalats för hets mot folkgrupp efter ett omdebatterat inlägg på Facebook..

Världen Idag - 29 jan 19 kl. 11:28

Asia Bibi slutgiltigt frikänd från hädelse

Den kristna kvinnan Asia Bibi friades på tisdagen från en dödsdom för hädelse i höstas men har hållts gömd av myndigheterna i väntan på ett besked om överklagandet. Beredskapen var på tisdagen hög i Pakistans huvudstad Islamabad där landets Högsta domstol nekade prövningstillstånd i fallet med Asia Bibi..

SR - 29 jan 19 kl. 10:24

Man åtalas för att ha poserat med döda

Idag startar rättegången i Örebro tingsrätt gällande krigsförbrytelse genom posering med avlidna personer. Utredningen har bedrivits genom bra samverkan mellan polisen i Bergslagen, NFC och Noas krigsbrottsgrupp..

Skånskan - 15 jan 19 kl. 21:00

Nej till alternativt kött har klubbats

STAFFANSTORP 50 000 kronor sparas när Moderaterna och Sverigedemokraterna nu har drivit igenom ett förbud för att servera alternativ till fläskkött i kommunens skolor.– 50 000 kronor är ingen kostnad att prata om så det känns som att det bara är signalpolitik från den politiska majoriteten att spara in på mat för alla, säger Magnus Lindberg, som representerar Socialdemokraterna i utbildningsnämnden. Tillsammans med Centerns och Miljöpartiets ledamöter försökte de stoppa sparförslagen som låg på bordet till förmån för en budget med 7,5 miljoner mer än majoriteten för att bland annat säkra skolmaten och stötta barn med socioekonomiskt sämre förutsättningar.

Världen Idag - 29 jan 19 kl. 09:00

”Ett mirakel att vi överlevde”

Alla judar i Norge var i livsfara under deportationen 1942 efter tyskarnas invasion – även barnen. Därför var det ett mirakel att ett helt barnhem lyckades komma tryggt över till Sverige. Josef Fenster var en av dem som räddades..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 11:12

Hernhag: Teslaaktien bättre än måltipset

Ananastjejen: Vad tror du om Tesla? Mycket skriverier, men är aktien köpvärd?
Marcus: Utifrån vad jag hör om finanserna och Elon Musk skulle jag aldrig våga vara långsiktig i den aktien.

Världen Idag - 29 jan 19 kl. 07:49

Judisk förintelseforskare önskar hårdare tag från Sverige

– Ni måste kräva av myndigheter att de inte kan ignorera antisemitismen. Det menar den judiska professorn Deborah Lipstadt, som förra veckan var i Sverige med anledning av Minnesdagen för Förintelsens offer..

PrivataAffärer - 22 jan 19 kl. 06:02

Rådgivaren: Se upp för obligationer

När jag jobbade i USA var obligationsmarknaden stor för att kontrollera risken i portföljer. Tillgängligheten på obligationer av hög kvalitet var god även för mindre investerare, men i Sverige kräver oftast obligationer med lägre risk en större investering (1 miljon kr eller mer). Många konsumenters innehav i obligationer består ofta av motsatsen, obligationer med väldigt hög risk och ofta betydligt högre risk än många aktier.

SR - 29 jan 19 kl. 06:05

Sverige bäst i klassen i arbetat mot korruption

Arbetet mot korruption i världen går åt fel håll och det gäller särskilt i många utvecklade länder. Men Sverige är fortsatt en av de bästa i klassen enligt en rapport från Transparency International som presenteras senare Idag..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 07:41

Stefan Löfven vald till ny statsminister

Stefan Löfven valdes av riksdagen till Sveriges nästa statsminister.
Idag spräcker Center och Liberalerna Alliansen på nationell nivå. Det får givetvis konsekvenser, säger Ulf Kristersson (M)..

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 09:19

Nordea: Dämpad tillväxt framöver

Det skriver Nordea i sin konjunkturprognos på måndagen. Sveriges BNP väntas öka med 1,0 procent i år och 1,5 procent 2020. I september spåddes en BNP-tillväxt på 2,0 procent i år och 2,0 procent nästa år.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 01:00

Idrottsrörelsen en del av svenska modellen

Här­om­da­gen fylldes Globen med någ­ra av våra ab­so­lut största id­rotts­stjär­nor, le­da­re och fram­ti­da id­rotts­hjäl­tar och för första gången hade även jag för­månen att få be­söka Idrottsgalan. En fan­tas­tisk kväll på många sätt och med vär­diga vin­na­re.
Men det som kom att fastna mest ef­ter kvällen på ga­lan är var­ken pris­ut­de­la­rnas pre­sen­ta­tioner, vin­na­rna el­ler deras tack­tal.

Skånskan - 27 jan 19 kl. 08:26

Perfekta blåsan till bröllopet

KÖPENHAMN.
Återanvändning är det senaste även inom modevärlden. En som länge handlat med vintagekläder är modeskaparen och skräddaren Pauli Tvilling i Köpenhamn med butiken och skrädderiet FN92.

Världen Idag - 07 feb 19 kl. 15:00

Kristen para-skidåkare utnämndes till Årets stjärnskott

Den kristna alpina utförsåkaren Aaron Lindström har vunnit Radiosportens pris Årets stjärnskott inom parasporten. – Det är riktigt härligt att höra juryns motivering. Jag kämpar varje dag för att bli bättre.

YLE - 27 jan 19 kl. 21:20

Internationella paralympiska kommittén fråntar Malaysien värdskapet för para-VM i simning – de israeliska idrottarnas deltagande och säkerhet kunde inte garanteras: "Fanns inget annat alternativ"

Den internationella paralympiska kommittén (IPC) har Idag fråntagit Malaysia värdskapet för para-VM i simning. Mästerskapet skulle ha hållits i Kuching inkommande sommar, men det blir nu inte av. Enligt IPC:s ordförande Andrew Parsons kunde idrottarnas säkerhet och frihet från diskriminering inte tryggas..

Cornucopia - 28 jan 19 kl. 17:08

Oscar Properties VD utreds för bokföringsbrott

Oscar Properties VD utreds nu för bokföringsbrott av Ekobrottsmyndigheten rapporterar SvD. Det ska vara relaterat till VD:ns holdingbolag för ägandet i bostadsutvecklaren Oscar Properties. Konsekvenserna för börsbolaget bör dock vara begränsade till att VD:n kan tvingas avgå och inga större kursreaktioner märks än så länge på nyheten.

Dagensanalys.se - 28 jan 19 kl. 15:32

Så här ska Facebook skydda integriteten

Facebook gick Idag ut med att de stärker sitt arbete för att skydda integriteten kring årets Europaparlamentsval. Förutom en högre standard för transparens vad gäller politiska annonseringar på Facebook lanseras i mars en rad verktyg för att förhindra utländsk inblandning. För att koordinera arbetet veckorna innan valet öppnar Facebook också nya operativa avdelningar med fokus på integritet i samband med val.

Hela Gotland - 28 jan 19 kl. 16:05

Ännu ett nytt jobb till före detta landshövding

Cecilia Schelin Seidegård, vår förra landshövding, tillträder Idag på ytterligare en ny post inom svenskt näringsliv..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 16:32

Göran Persson riktade kritik mot regeringens Israelpolitik

Forne statsministern Göran Persson (S) riktade subtil kritik mot regeringens Israelpolitik då han intervjuades i TV4. – Under min tid [erkändes inte Palestina] och det var inte en fråga som var inaktuell, sade Persson..

Skånskan - 28 jan 19 kl. 15:00

Digital vård en trygghet

Replik på Yngve Sunessons ledartext ”Nät­lä­ka­re inte bara bra”, publicerad 20190123: Möjligheten att få vård via video i mobilen är Idag ett naturligt alternativ för många i Sverige. På KRY hjälper vi varje dag patienter över hela landet få tillgång till trygg vård till en betydligt lägre samhällskostnad än om de hade uppsökt en fysisk vårdcentral. Tyvärr är det många myter som florerar kring den digitala vårdens funktion och arbetssätt.

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 15:09

Så fick genusideologin sitt fäste i Sverige

Hur har genusideologin kunnat få så starkt inflytande över utbildning, politik och kultur? Enligt den kristne samhällsdebattören Per Ewert är det ingen slump. Genusteorierna drivs av starkt ideologiskt drivna personer påhejade av politiker och medier, menar han..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 14:13

Åtal läggs ned för abort i vecka 30: ”Ofödda är fredlösa”

Ofödda barn ses inte som individer och saknar rättigheter. Den tolkningen av lagen har en åklagare gjort och därmed lades förundersökningen om vållande till annans död ner efter en abort i vecka 30. – Sverige kan i praktiken sägas ha obegränsad abortmöjlighet, menar Thomas Idergard, debattör och jesuit..

Cornucopia - 27 jan 19 kl. 17:18

Glöm självkörande förarlösa bilar vid vinterväder

"It never rains in southern California."Tekniknaivisterna som tror att självkörande bilar ska konkurrera ut jobb har som bekant dålig koll på verkligheten. Det räcker att en promille - egentligen bara en meter - av en körsträcka inte går att robotköra så faller hela konceptet att man ska göra sig av med förare.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 13:34

Hasslebo byggs till

STEHAG Bygglov har nu lämnats för att bygga till Hasslebo förskola i Stehag. Tillbyggnaden blir cirka 385 kvadratmeter och kommer att göras där två förråd ligger Idag. Dessa kommer att rivas.

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 10:59

Kippavandring mot antisemitism

I lördags genomfördes i Uppsala en kippavandring för att markera mot den växande antisemitismen i samhället..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 09:23

Hjälper barn att få egen Jesusrelation

Alexandra och Emmanuel Hyllerud brinner för att berätta för barn om vem Jesus är. Det som började som en vision är nu ett företag med tre anställda. – Det är svårt att förstå vad frukten blivit av det här.

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 09:20

Film tyder på hundratusentals deltagare i March for Life

Nu kommer uppgifter om ett betydligt högre deltagarantal i March for Life än vad media tidigare rapporterat. En så kallad time lapse-film visar demonstrationståget från början till slut. Den tyder på att hundratusentals tågade för livet i Washington DC – inte tusentals, som vissa medier uppgav..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 08:58

Perspektiv på Guds ”hårdhet”

Är inte Gud onödigt dömande och hård ibland? Det finns till exempel bibelställen där Gud dödar människor – eller befaller att människor ska dödas. Hur går det ihop med Guds kärlek till alla människor?.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 05:00

Prognos: Snabbanan ger fler Öresundståg

ESLÖV/HÖÖR Samhällsutvecklingen i Eslöv och Höör gynnas med en ny stambana för höghastighetståg mellan Malmö och Stockholm. Den prognosen gör en konsultfirma i en rapport som beställts av Region Skåne.
Enligt rapporten blir de Öresundståg som Idag stannar i Eslöv och Höör kvar på Södra stambanan och de blir till och med fler än Idag.

YLE - 14 jan 19 kl. 19:53

”Den nya Johaug” fick tillväxthormon i nästan tre år – norskan fick dispens för det förbjudna preparatet

Det norska skidförbundet meddelade Idag att supertalangerna Helene Marie Fossesholm och Kristine Stavås Skistad har genomgått hormonbehandlingar under uppväxten..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 00:00

Håll blicken fäst vid korset

Vi har förstått att det finns ett samband mellan hur vi väljer att leva och hur effektiva våra böner är. Gud lyssnar inte bara på bönen utan betraktar också bedjaren. Det har betydelse med vilket  hjärta (läs: innersta motiv) vi kommer inför Gud med våra böner.

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 00:00

Moralisk kollaps i New Yorks abortbeslut

Det fanns en gång ett land där politikerna i den beslutande församlingen, en efter en, röstade igenom en ny lag som avskaffade människovärdet. När klubban föll hade de raderat ut människans inneboende värde, så att den som tar ett barns liv inte längre kunde straffas. Efter fattat beslut hastade den högste ledaren ut och skröt entusiastiskt inför folket om politikernas stora frihetsreform.

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 12:47

Det går visst att försörja två på en lön

Det går inte att försörja två personer på en lön är något som ofta slängs runt i samhällsdebatten. Men så är det faktiskt inte. Det handlar bara om att du antagligen får ha en levnadsstandard motsvarande 70- eller 60-talets, dvs på den tiden då det var vanligt att försörja två personer på en lön.

Sydsvenskan - 02 feb 19 kl. 08:00

Idag gör vi pannkaka av kyndelsmäss – julen är äntligen slut

Idag är julen slut. Tänd ljusen och grädda crêpes, som på 300-talet..

SR - 27 jan 19 kl. 18:13

Hamnstrejken utvidgas till Göteborg

Idag inledde Hamnarbetarförbundet i Göteborgs Hamn en punktstrejk. Arbetsgivarsidans Transportföretagen har svarat med lockout som sträcker sig fram till midnatt. Lossning och lastning i Sveriges största och viktigaste hamn ligger därmed helt nere..

SVT - 27 jan 19 kl. 16:40

Rörd Ogier tog sjätte raka segern i Monte Carlo

Sébastien Ogier vann Idag Monte Carlo rallyt för sjätte året i rad, efter en rafflande kamp mot både Thierry Neuville och en strulande koppling på sista sträckan..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 05:00

Zlatans lyx-Merca säljs i Eslöv

ESLÖV Den som vill kunna susa fram på någon tysk motorväg i 330 km/h i en bil som ägts av Zlatan har nu chansen.
Zlatan Ibrahimovics Mercedes-Benz som han köpte när han spelade för italienska fotbollsklubben Inter 2008 finns till salu i Eslöv.Det är bilföretaget Makkina i Eslöv som säljer.

Barometern - 06 feb 19 kl. 10:33

Idag når strejken hamnen vid Mönsterås bruk

Idag onsdag går hamnarbetarna i Mönsterås ut i en drygt två timmar lång strejk. – Läget i konflikten är fortfarande låst, konstaterar förbundsordförande Eskil Rönér..

Dalarnas tidningar - 27 jan 19 kl. 13:37

Dahlmeier överlägsen – Öberg bästa svenska efter snöplig pallmiss

Ingen hade något att sätta emot Laura Dahlmeier Idag, som enkelt kunde gå i mål utan minsta....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.