Ida

Wednesday, 15 August, 20:53

Nyheter om Ida

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 04 aug 18 kl. 19:37

Ingen EM-final för Ida Lindborg

Lördagens finalpass blev en stor kväll för svensk simning med två EM-guld för Sarah Sjöström. För Ida Lindborg från Trelleborg blev det däremot ingen final på 50 meter ryggsim, där hon kom sist i sin semifinal med 28,77..

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 18 kl. 14:57

Ida Lindborg till semifinal på 50 meter ryggsim

Ida Lindborg klarade sig vIdare till semifinal på 50 meter ryggsim vid EM i Glasgow på lördagsförmiddagen. Lindborg simmade distansen på 28,23 och hade därmed den tionde bästa kvaltiden..

Nyan - 23 jul 18 kl. 06:00

Spannmålsskörden befaras minska

Spannmålsskörden kan bli den minsta på hela 2000-talet, enligt Naturresursinstitutet i riket. På Åland är läget ännu oklart. – Det vet vi först om några veckor när allt börjar röra på sig lite mer, säger Mats Söderström på Ab Lantbruk.

Barometern - 24 jul 18 kl. 11:49

Ölandsduon uppmärksammas av världsartist: ”Vi förstår inte hur det gick till”

Förra veckan avslutades på ett surrealistiskt sätt för Elina Danielsson och Ida Johansson i popgruppen Isle of you. Deras senaste singel uppmärksammades nämligen av världsartisten Sia på Spotify..

GT - 17 jul 18 kl. 14:24

Kraftig skogsbrand - sprider sig snabbt

Ett stort räddningspådrag arbetar just nu med en kraftig skogsbrand i Skillingaryd i Eda kommun. Både svenska och norska styrkor från räddningstjänsten är på plats.– Det är extremt torrt och sprider sig tio meter per minut, säger Ida Andersson, säkerhetssamordnare på räddningstjänsten Eda kommun.

Nyan - 20 jul 18 kl. 15:54

Ny festivalgeneral gammal i gamet

I kväll är det premiär för Rockoff med Pier Schmid som festivalgeneral. Men ny i festivalsammanhanget är han inte. – Jag har varit här varje sommar i nästan 20 år, säger Schmid.

Skånskan - 21 jul 18 kl. 10:00

Döms att betala 10 miljoner

MALMÖ Bostadsrättsföreningen Ida i Rosengård har tidigare stämt två företag på runt 42 miljoner.
Nu ska ett av bolagen, som gått i konkurs, betala närmare tio miljoner till den hårt drabbade föreningen.Detta enligt en så kallad tredskodom på fredagen i Malmö tingsrätt.

Nyan - 18 jul 18 kl. 09:26

Algläget förvärras

Miljöskyddsinspektör Mikaela Mäkilä på ÅMHM har observerat blågröna alger på ett flertal ställen under veckan. – Om man tittar runt omkring på Åland vid kustområdena så verkar det vara ganska stora ytansamlingar med blågröna alger, säger Mäkilä. Värmeböljan hänger kvar och algläget på Åland förvärras.

Nyan - 20 jul 18 kl. 11:20

Körde för fort med moped

En mopedist körde 21 kilometer i timmen för fort på en väg i Mariehamn under natten till fredagen. Högsta tillåtna hastigheten på den vägen är 40 kilometer i timmen. Mopedföraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Dalarnas tidningar - 17 jul 18 kl. 16:02

Fem dalacyklister med i truppen till MTB-EM i Österrike

MTB-EM är i år uppdelade på två arrangemang med eliten i Glasgow medan U-23 avgörs i Österrike där även elitens sprint och stafett ska avgöras. Ida Jansson, Falu IK, Linn Gustafzzon, Team KBK, och Matthias Wengelin, Länna Sport, Anton Olstam, CK Natén och Johan Widén, CK Natén är de som är uttagna till EM-tävlingarna i Österrike..

Sydsvenskan - 16 jul 18 kl. 07:00

Tid för kortspel och killsnack med sommarpraktikanten

Sommarpraktikjobbet har gett Ida Bengtsson skön inblick i omsorgsjobb..

Nyan - 15 jul 18 kl. 11:22

Hundträningshall i Haraldsby

Sandra Gustafsson låter bygga Ålands första träningshall för hundar. – Det är en stor dröm som jag har haft länge. Det är också någonting som vi har saknat på ”hund-Åland”, att ha någonstans att träna inomhus, speciellt vintertid.

Nyan - 13 jul 18 kl. 09:52

Kommuner ordnar Rockoffbuss

Kommunerna Jomala, Finström och Sund arrangerar busstransport tillsammans från Mariehamn under Rockoffestivalen. Bussen avgår varje kväll klockan 00.15 från bussplan i Mariehamn.

Nyan - 16 jul 18 kl. 14:14

Hästar försvunna i Lemland

Fem hästar har rymt från en hästhage i Lemland Bistorp. Bland annat i ett inlägg på Facebook efterlyser ägaren Ello Almer sina hästarna. Hästarna ska ha rymt någon gång efter klockan 12 Idag.

Posh24 - 01 aug 18 kl. 15:42

Ida Warg och Alexander Pärleros har fått en son!

Det var i Mars som Influensern och youtuben Ida Warg berättade att hon väntade barn tillsammans med Alexander Pärleros.
Sedan dess har hennes följare fått följa hennes resa via sociala medier.
I sommras gite sig också paret och igår föddes parets första barn.

YA - 20 jul 18 kl. 00:10

Melin och Eugen på Galleri 2plus

Ida Melin och Leif Eugen, konstnärerna med ateljér och bopålarna i Kabusa, är flitiga utställare..

Dalarnas tidningar - 17 jul 18 kl. 16:02

Tre dalacyklister med i truppen till MTB-EM i Österrike

MTB-EM är i år uppdelade på två arrangemang med eliten i Glasgow medan U-23 avgörs i Österrike där även elitens sprint och stafett ska avgöras. Ida Jansson, Falu IK, Linn Gustafzzon, Team KBK, och Matthias Wengelin, Länna Sport, är uttagna till EM-tävlingarna i Österrike..

Nyan - 29 jun 18 kl. 20:21

Engman klar för brittisk storklubb

FOTBOLL. Adelina Engman är klar för den brittiska storklubben Chelsea.
– Självklart är det jätteroligt, säger Engman i en artikel på Kopparbergs/Göteborg FC:s hemsIda.

Nyan - 17 jul 18 kl. 06:00

ÅHS ställer in extra kylanläggningar

I delar av Ålands hälso- och sjukvårds lokaler är det så varmt att man har ställt in extra kylanläggningar. Värst är det på den geriatriska avdelningen.
Det varma vädret fortsätter och i delar av Ålands hälso- och sjukvårds lokaler i Mariehamn är det mycket varmt.

SVT - 12 jul 18 kl. 21:46

Samhällsdebattören: Skeva strukturer bakom mäns våld mot kvinnor

När Ida Ali-Lindqvist var yngre föreläste hon om feminism, mäns våld mot kvinnor och om att ”lämna vid första slaget”. Samtidigt blev hon slagen hemma. Hon menar att mäns våld mot kvinnor grundar sig i strukturella samhällsproblem.

Nyan - 04 jul 18 kl. 10:06

Ålänning slog ut nordisk mästare

SUPER STREET BIKE . Två ålänningar från Alandia motorsport deltog under helgen i deltävling två av nordiska serien i super street bike i Loimaa, Finland. Kim Hilander tog sig till kvartsfinal, men blev utslagen i kvartsfinal, medan Ida Zetterström tog sig till semifinal innan hon blev utslagen.

Nyan - 16 jul 18 kl. 09:14

Brittisk kryssare på besök

Det brittiska rederiet Noble Caledonias fartyg m/s Island Sky besöker Västerhamn i Mariehamn två gånger inkommande vecka. Första anlöpet är i dag måndag mellan klockan 12 och 22. Följande gång kryssningsfartyget är på besök är på fredagen den 20 juli klockan 7.

Nya Wermlands Tidningen - 30 jun 18 kl. 18:04

Crusaders damer klara för SM-final

Carlstad Crusaders damlag är efter en heroisk insats klara för SM-final efter att ha besegrat Stockholm Mean Machines med 12–32. Det blir första finalen för laget som fortfarande har mer att ge.– Det känns fantastiskt, nu vill vi ha guld, säger tränaren Ida Handel..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jul 18 kl. 17:18

Elitdansaren som bytte bransch

Åmålstjejen Ida Warg lever ett hektiskt liv i Vasastan i Stockholm. Med många bollar i luften har hon aldrig en ledig dag. Då och då kommer hon hem till Åmål för att ladda batterierna och slappna av..

UT - 17 jul 18 kl. 09:12

Påkörd på övergångsstället – föraren smet

15-åriga Ida Lindgren sitter hemma i soffan med stift genom en tå och foten i paket. Det blir ingen Gothia-cup för henne i sommar, och badsäsongen har gått henne förbi. Allt på grund av den som körde på henne på ett övergångsställe..

Skånskan - 16 jul 18 kl. 14:00

Måste böta för mögel i skolkök

Billeberga. Svalövs kommun får betala 25 000 kronor i vite. Anledningen är att man för ett år sedan upptäckte mögel i köket på Billeshögsskolan i Billeberga.

Dalarnas tidningar - 27 jul 18 kl. 09:00

Mattias Ekholm och Ida Björnstad om hetsen inom hockeyn: "Vi måste bryta tystnaden"

För tredje gången bjöd Vikarbysonen och NHL-backen Mattias Ekholm, tillsammans med fästmön Ida Björnstad, in hockeyskolans föräldrar till Smidjan. Där började de samtalet genom att ställa en enkel fråga – som följdes av ett långt ifrån enkelt svar..

Nyan - 14 jul 18 kl. 11:05

Åldersgräns för högskoleprovet

Den svenska regeringen inför åldersgräns på 18 år för att skriva högskoleprovet. Åldersgränsen införs från och med år 2022.
Regeringen i Sverige inför en ny åldersgräns för alla som skriver högskoleprovet.

Nyan - 13 jul 18 kl. 13:40

Sparkade gravid – fick dagsböter

En medelålders kvinna döms av Ålands tingsrätt för olaga hot efter att ha slagit eller sparkat på en gravid kvinna. Det fysiska våldet ska ha uppstått efter ett gräl mellan de två kvinnorna, där den dömda kvinnan varit upprörd och högljudd. Kvinnan döms till 25 dagsböter, sammanlagt 225 euro.

BT - 09 jul 18 kl. 04:00

Inte längre hand för tand

De ekonomiska klyftorna präglar Sverige. Hundratusentals svenskar går inte till tandläkaren fast de behöver det, skriver Marjan Garmroudi och Ida Legnemark (V) och propagerar för ett högkostnadsskydd i tandvården..

Nyan - 13 jul 18 kl. 09:12

Äppelskörden kan bli tidig

Årets äppelskörd lär börja tidigare än normalt i år. Det är tack vare det varma vädret i maj. – För oss i skärgården betyder det ganska mycket, säger äppelodlaren Vesa Koivisto på Vårdö.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 10:00

Irländsk seger i Falsterbo Grand Prix

Helgens största och mest prestigefyllda klass i Falsterbo skulle avgöras. Det såg lovande ut för svensk del men segern gick till Irland.Läktarna var fullpackade, flaggorna vajade och publiken var knäpptyst när de svenska ekipagen hoppade, precis som det brukar vara.

Länstidningen i Jämtland - 14 jul 18 kl. 09:01

Lantbruksfastighet i Hammerdal såld till ny ägare

Nu är det klart vem som köpt lantbruksfastigheten på adressen Fyrås 540 i Hammerdal av Sven Olof Hansson. Ny ägare är Ida Kajsa Linnéa Fahlén, 32. Priset blev 450 000 kronor och den nya ägaren tog....

YLE - 23 jul 18 kl. 17:02

Ida Slöör satsar seriöst på sin hobby - simmar nästan varje dag och njuter

Det viktigaste är att ha roligt och att njuta av att simma. Det säger Ekenäsbon Ida Slöör som kom hem från FM i Jyväskylä med fem medaljer..

Dalarnas tidningar - 13 jul 18 kl. 21:12

Thunberg precis utanför tiondeplatsen på JVM: ”Jag är lite besviken”

Avestafödda stortalangen Ida Thunberg gick under fredagen in i dag två av sjukampen på JVM. Efter första dagen låg hon på plats 16 och när hela tävling summerade hade hon avancerat till en elfteplats. – Jag är lite besviken efter 800 meter.

Nyan - 09 jul 18 kl. 09:06

Emma Lindman ny finsk mästare

GOLF. En av Ålands absolut starkaste golfare bjöd på en riktig stjärnprestation under FM i matchspel.
Resultatet: en skinande guldmedalj.

NSD - 11 jul 18 kl. 18:05

HELA LISTAN: De kom in på Lapplands gymnasium

JokkmokkEl- och energiprogrammetHansson Viklund, Willfredm JokkmokkHelin, Albin PorjusHolmqvist, Lisa JokkmokkHolmqvist, Magnus VuollerimHultbäck, Anton MellerudJakobsson, Jimmie VuollerimLarsson, Hugo JokkmokkLundmark, Ellen VuollerimLundquist, Linn PorjusLundström, Hugo JokkmokkNilsson, Hugo JokkmokkOlander, Tristan JokkmokkRydström, Theodor JokkmokkSegerström, Alvin JokkmokkStaaf, Fabian JokkmokkStrömberg, André VuollerimSundberg, Anton JokkmokkSundberg, Arvid MattisuddenProgrammet för fordonsvård och godshanteringJohansson, Tobias JokkmokkNaturvetenskapsprogrammetEnbom, Agnes JokkmokkJafari, Davood JokkmokkKarlström, Sara VuollerimKuoljok Baer, Sunna JokkmokkObiagwu, Désirée JokkmokkSandberg, Parinyaporn JokkmokkSilfver, Agnes JokkmokkSamhällsvetenskapsprogrammetBergqvist,

DN - 13 jul 18 kl. 18:14

Irma Karlsson tvåa i Falsterbos GP

Det blev mycket svenskt i toppen av resultatlistan när Falsterbos Grand Prix avgjordes. Bäst gick det för Irma Karlsson som på sin häst Ida van de Bisschop knep andraplatsen. – Det här är det största jag gjort, säger Karlsson till SVT..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 18 kl. 18:04

Karlsson tvåa i Falsterbos GP

Det blev mycket svenskt i toppen av resultatlistan när Falsterbos Grand Prix avgjordes. Bäst gick det för Irma Karlsson som på sin häst Ida van de Bisschop knep andraplatsen. – Det här är det största jag gjort, säger Karlsson till SVT.

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:04

Karlsson tvåa i Falsterbos GP

Det blev mycket svenskt i toppen av resultatlistan när Falsterbos Grand Prix avgjordes. Bäst gick det för Irma Karlsson som på sin häst Ida van de Bisschop knep andraplatsen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.