Ida Kronholm

Tuesday, 19 February, 19:54

Nyheter om Ida Kronholm

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 02 sep 18 kl. 08:00

Dammen brister får Fredrika Runeberg-pris

Ida Kronholm från Jomala var en av initiativtagare till Dammen brister. I går var hon av dem som fick ta emot pris för kampanjen.
Dammen brister är den finlandssvenska rörelsen inom kampanjen Metoo.

Nyan - 13 mar 18 kl. 11:32

Litteraturdagar med flera förändringar

Litteraturdagarna som arrangeras i helgen ser inte ut som tidigare. I år finns ett flertal förändringar i programmet.
Årets litteraturdagar innebär många förändringar: den åländska bokpresentationen på scenen har tagits bort och fredagskvällen bjuder på samtalsprogram istället för författarframträdanden.

Nyan - 17 feb 18 kl. 11:01

Musik och komedi i Katrina-satsning

Sångerskan Therese Karlsson och regissören Ida Kronholm sätter i höst tillsammans upp den musikaliska komedin ”Alla mina fiender”.
Kulturföreningen Katrina sätter upp en musikalisk komedi i höst. Föreställningen arbetas fram av sångerskan Therese Karlsson och Ida Kronholm som också är föreställningens regissör.

Nyan - 02 feb 18 kl. 11:47

Frihet och andra farligheter tema på litteraturdagar

Frihet och andra farligheter är temat för Mariehamns litteraturdagar 2018. Sexton namnkunniga författare från Åland, Finland, Sverige, Danmark och Storbritannien har bjudits in. – Jag är stolt över att så många framgångsrika kulturpersonligheter deltar, säger projektledaren Ida Kronholm.

Nyan - 07 nov 17 kl. 11:22

Fantasin flödar i Femmornas skrivstafett

Projektet Femmornas skrivstafett involverar alla Ålands femteklassare. Nya Åland var med när klass 5a i Vikingaåsens skola jobbade med sitt kapitel till den gemensamma berättelsen.
Händer viftar ivrigt i luften och läraren Irma Wilenius har fullt upp med att hinna skriva ner alla idéer på tavlan i klassen.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:00

Tomt energilager blev den största utmaningen i bergslopp på 170 km

I de franska bergen gick Ultra Trail du Mont-Blanc (UTMB) av stapeln i helgen. Bland de 2500 deltagarna fanns Jakobstadsbon Ida Kronholm med målet att springa 170 km på två dygn. Genom lottdragning hade Ida Kronholm fått startplats i UTMB, ett av världens tuffaste lopp.

YLE - 02 maj 18 kl. 18:00

Hon lämnade landsvägen för skogsstigen - Ida Kronholm från Jakobstad hittade lugnet i traillöpningen

- Det här är så kravlöst, säger Ida Kronholm under en löptur i skogen. Skogen är alltid det ställe där jag laddar, tankar och tömmer hjärnan. Ida Kronholm från Jakobstad är den drivande kraften som tagit traillöpningen till Finland.

Nyan - 14 jul 17 kl. 11:38

Ny projektledare för litteraturdagar

– Jag kände direkt då jag såg annonsen att det är det här som jag vill göra. Ida Kronholm håller i trådarna för Mariehamns litteraturdagar 2018.
Jomalabördiga Ida Kronholm har utsetts till Katarina Gäddnäs efterträdare som projektledare för Mariehamns litteraturdagar 2018.

YLE - 08 maj 17 kl. 11:00

Vinnarna i SFV:s Arvid Mörne-tävling utsedda

Svenska folkskolans vänner delade på måndagen ut pris i sin årliga litteraturtävling för unga, Arvid Mörne-tävlingen. I år gällde tävlingen noveller. Sammanlagt 81 tävlingsbidrag skickades in, jämfört med 64 bidrag året innan, då tävlingen gällde dikter.

YLE - 11 apr 17 kl. 20:00

Farmområdet i Fäboda får svidande kritik från politiker

Farmområdet i Fäboda borde ses som ett storskaligt industriområde säger Anders H Byggmästar, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Jakobstad. Kanske vore det bästa att riva upp tillstånden och börja om från grunden. Just nu rinner vatten från det stora farmområdet i Fäboda direkt ut i Fäbodaviken utan att passera reningsverk.

YLE - 28 feb 17 kl. 19:03

Österbottniska kandidater klara för val

Kandidatlistorna inför vårens kommunalval är nu klara och valkampanjen kan köra igång på allvar. Listorna granskas och verifieras under de närmaste dagarna av kommunernas centralvalnämnder, som fastställer dem den 9 mars. Själva valdagen är den 9 april och de nya fullmäktigeledamöterna inleder sitt arbete den 1 juni.

Nyan - 12 dec 17 kl. 09:30

Kronholm prisas för upprop

Ida Kronholm och arbetsgruppen som startade det finlandssvenska uppropet #dammenbrister får Vänsterförbundets kvinnosektions feminist-pris. Priset delades ut på måndageftermiddagen i Helsingfors. Nya Åland talade med Ida Kronholm per telefon innan prisutdelningen.

Nyan - 16 jun 16 kl. 12:52

Ålänning med i Förlagets nya podd

Förlaget har inlett ett nytt poddsamarbete, Folkets podd. Gänget som poddar består av journalistikstuderandena Ida Kronholm från Åland, Lina Raunio från Västnyland, Jonna Haikonen från Helsingfors och Jonas Forsbacka från Österbotten. Podden handlar om sex och samhälle, popkultur, politik och fest.

YLE - 20 maj 16 kl. 08:19

Eleverna vid Kyrkostrands-Jungmans skola är redo för stafett

Heja Kyrkostrand! Heja Kyrkostrand! Eleverna vid Kyrkostrands-Jungmans skola i Jakobstad är taggade.

YLE - 31 aug 15 kl. 11:23

Dubbelt mer gymnastik i skolan

Kyrkostrand-Jungmans skola i Jakobstad satsar extra mycket på fysiska aktiviteter detta läsår. Att börja dagen med gymnastik ökar inlärningen, säger rektor Ida Kronholm. På Kyrkostrand-Jungmans skola var förväntningarna höga bland barnen.

Nyan - 08 maj 17 kl. 11:31

Ida Kronholm fick hedersomnämnande

Ida Kronholm från Jomala tilldelades ett hedersomnämndande i årets Arvid Mörne-tävling.
Ida Kronholms novell ”Jag är 25 år och expansiv” är den första novell Ida Kronholm skrivit.

– Jag skriver egentligen inte noveller.

YLE - 08 jul 15 kl. 15:14

Hunden Nalle en livvakt för diabetiker

Om blodsockret hos en diabetiker blir för högt eller lågt kan det vara bråttom att få i sig ett mellanmål eller en dos insulin. Men när man sover eller leker kan det vara svårt att själv känna av tecknen – då kommer hypohunden väl till pass. Familjen Brummer skaffade Nalle för omkring två år sedan.

YLE - 28 feb 15 kl. 16:25

Rautelin överlägsen i junior-FM

Jessica Rautelin har flera gånger visat att hon är ett stort framtidsnamn och på lördagen var hon i en klass för sig på 400 meter för damer 19 år vid junior-FM i Åbo. Esbo IF:s stora framtidslöfte Jessica Rautelin hade inga problem med att springa hem guldet på 400 meter för damer 19 år. Rautelin korsade mållinjen på tiden 58,60 och var nästa tre sekunder snabbare än silvermedaljören Felicia Åbacka från IF Fyren.

YLE - 27 jan 17 kl. 09:23

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe
Tänk dig att löpa i två dygn i varierande terräng runt Europas högsta berg utan längre pauser. Den drömmen har blivit verklighet för ultarlöparen Ida Kronholm från Jakobstad. Egentligen vill hon inte bli kallad ultralöpare, påpekar hon, när Yle Sporten träffar henne i samband med ett träningspass vid havet i Fäboda.

YLE - 20 nov 14 kl. 15:46

Fullt hus när Kyrkostrands-Jungmans skola fyller år

Finlands första specialskola fyller 50 år. Det firades med en annorlunda skoldag i Kyrkostrands-Jungmans skola i Jakobstad. Folket väller in genom dörrarna när Kyrkostrnads-Jungmans skola håller öppet hus.

YLE - 21 nov 14 kl. 04:40

Lärare i Jakobstad kallade till krismöte

Det går inte att hyvla mera i undervisningen i Jakobstad. Det var lärarnas budskap när de på torsdag kväll mötte beslutsfattarna för att diskutera sparåtgärderna. Vikariestoppet fick svidande kritik och Jan-Mikael Wikström från Finlands svenska lärarförbund säger att det är olagligt.

YLE - 07 nov 14 kl. 13:29

Barnen kommer i kläm då man sparar på skolgångsbiträden

Jakobstad kommer att spara bland annat genom att säga upp skolgångsbiträden. Det här har väckt protester bland rektorerna. Rektorerna anser att det sparas alltför mycket inom skolsektorn.

YLE - 13 okt 14 kl. 04:51

Jakobstad sparar på skolgångsbiträden

Jakobstad skrotar timresursen för elever i behov av särskilt stöd och sex skolgångsbiträden får gå. 800 000 euro ska bildningssektorn i Jakobstad spara nästa år enligt fullmäktiges ramar. Orättvist och kortsiktigt, säger rektor Ida Kronholm på Kyrkostrand-Jungmans skola.

Nyan - 11 jul 14 kl. 14:05

Följ Magnus-Marias regiskola

Magnus-Marias regissör Suzanne Osten och regiassistent Ida Kronholm har under repetitionsperioden bandat in filmklipp med rubriken ”Regiskolan”. Där ges matnyttiga tips till den som vill lära sig regissera som Osten.
– Det började med att Suzanne hade glömt sina solglasögon en dag, och hade på sig en keps till jobbet.

Nyan - 27 maj 14 kl. 10:38

PeeGees spelar på Sjödagarna

Det åländska bandet The PeeGees spelar på Sjödagarna den 17 juli.
Gruppen, som spelar nykomponerad modern folkmusik, har tidigare uppträtt på Kaustinen Folk Music Festival och på Island in the Sun.
Peegees består av Elina Granlund, Erica Granlund, Anton Johansson, Julia Johansson, Filip Karlström, Matilda Karlström, Ida Kronholm, Fredrik Mattsson och Zaida Ponthin.

Nyan - 26 jul 13 kl. 17:45

Nyheterna 26 juli

Dagens sändning tar bland annat upp kritik mot Viking Line efter olyckan på Rosella, vem som vann sångtävlingen the Voice of Rockoff, helgtips från vikarierande kulturreporter Ida Kronholm, en intervju med IFK-backen Jani Lyyski för att tala om försvarskrisen i IFK Mariehamn m.m..

Nyan - 21 jul 13 kl. 09:19

Tre räddade ur Sottungavatten

Vid 07-tiden på söndagsmorgonen larmades gränsbevakningen och Ålands sjöräddningssällskap om att en båt råkat i sjönöd öster om Sottunga. Tre personer och en hund hade hamnat i vattnet sedan deras överbyggda snipa sjunkit. Till platsen kom Lumparlands frivilliga sjöräddare, sjöbevakningens patruller från Kökar och Mariehamn samt sjöbevakningens helikopter från Åbo.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hela listan: Dessa får gå på prinsbröllopet

På lördag är det dags för pins Carl Philip och Sofia Hellqvist att bli äkta makar. Och nu avslöjar Aftonbladet vilka som får komma på den kungliga vigseln i Storkyrkan.Alltifrån näringslivstoppar till kungligheter, vänner och politiker.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 13:08

Teaterglädjen genomsyrar pjäs om svåra ämnen

Scen/recension SCEN
Ett självmords anatomi
Av: Alice Birch Översättning: Anna Kölén
Regi: Suzanne Osten
Scenografi, kostym: Rikke Juellund
Ljusdesign: Pernille Plantener Holst
Koreografi: Soledad Howe
Kapellmästare och arrangemang: Martin Rosengardten
Musik: Per Tjernberg
Mask: Siv Nyholm
Regiassistent: Ida Kronholm
Dramaturg: Henrietta Hultén
Medverkande: Sandra Stojiljkovic, Karin Lithman, Monica Wilderoth, Jörgen Düberg, Martin Rosengardten, Sonia Haga, Hannes Fohlin, Li Brådhe, Katarina Lundgren-Hugg, Peter Järn
Sverigepremiär på Malmö Stadsteater, Intiman 15/2Tre rektangulära ramar hänger bredvid varandra på Intimans scen. Den första ramar in 60-tal och hemmafrun Carol på väg hem från sjukhuset med b


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.