ICA Banken

Sunday, 17 November, 01:19

Nyheter om ICA Banken

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 25 okt 19 kl. 11:20

Hernhag: Tre intressanta aktier efter rapporterna

Gunnar: Hej Marcus! Kan du nämna tre aktier som ser köpvärda ut efter rapporterna?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 16:08

Rapportperiodens ”supertorsdag” är snart här

Rapporter torsdag 24 oktober: Nordea (kl 6.30)
Axfood (kl 7.00)
Billerud Korsnäs (ändrat datum från 17/10) (ca kl 7.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 05:51

Bankerna där snitträntorna rörde sig mest under september

Sett till de 14 institut som Privata Affärer bevakar så landade snitträntan på tremånaders bolån på 1,46 procent i september vilket är oförändrat jämfört med föregående månad. Men som vanligt fanns det aktörer där boräntan rörde sig desto mer. Den största förändringen står Swedbank för.

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 07:16

Kundbetyg på banker överraskar expert

”Det var förvånande, med avseende på allt som har hänt under våren”. Det säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex, till SvD då kunderna är förvånansvärt nöjda trots penningtvättsmisstankar och andra skandaler. Varje år mäter Svenskt Kvalitetsindex, SKI, hur pass nöjda kunderna är i olika branscher.

Nyan - 20 sep 19 kl. 11:52

Nytt bolag för Ålandsbanken

Ålandsbanken lanserar ett nytt hypoteksbolag tillsammans med etablerade, starka svenska partners. ÅAB och dotterbolaget Crosskey ska bland annat tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget.
Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat ett avtal om att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

DI - 20 sep 19 kl. 12:43

Ålandsbankens vd: Höga förväntningar på bolånesatsning

Den nya svenska bolåneaktör som skapas gemensamt av Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och….

Realtid - 20 sep 19 kl. 11:40

”Det är ett spel om att var väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar ett nytt hypoteksbolag. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 20 sep 19 kl. 11:40

”Det är ett spel om att vara väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar en ny bolåneutmanare. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 09:27

Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag

Det nya hypoteksbolaget kommer på sikt erbjuda en komplett plattform av bolåneprodukter för svenska konsumenter med fokus på långsiktighet, trygghet och kvalité, samt med en vision om att kunna bidra till förändring på marknaden”, heter det i pressmeddelandet. Ålandsbanken och deras dotterbolag Crosskey kommer att tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget liksom bidra med befintlig kunskap om bolånehantering. Den femte partnern i samarbetet är bostadskreditinstitutet Borgo.

Realtid - 20 sep 19 kl. 08:45

Fem finansbolag startar ett gemensamt hypoteksbolag

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo startar ett gemensamt hypoteksbolag. Finansieringen sker via säkerställda obligationer..

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 04:00

Snitträntan faller hos storbankerna

Hos de 14 banker och bolåneinstitut som finns med i jämförelsen landade tremånaders snitträntan på i genomsnitt 1,46 procent vilket är 0,01 procentenheter lägre än föregående månad. Men ser man till enskilda aktörer var ränterörelserna mer spretiga. Ica Banken och Danske Bank var de enda som noterade uppgångar (+0,01 procentenheter) och snitträntan ligger nu på 1,55 respektive 1,59 procent.

Realtid - 09 sep 19 kl. 09:45

Fyra nya rådgivare till Söderberg & Partners

I samband med ett rådgivningsavtal med Ica banken ansluter sig fyra nya rådgivare till Söderberg & Partners från Quesada Kapitalförvaltning..

PrivataAffärer - 05 sep 19 kl. 13:00

Catella-förvaltarnas favoritaktier

Catellas fondförvaltare Thomas Elofsson, Martin Jonsson och Anders Wennberg, där den förstnämnda arbetar med räntesidan och de två övriga med aktiedelen, tror inte att vi är på väg in i en djup lågkonjunktur, enligt Catellas nyhetsbrev över börs- och fondhösten som just publicerats. Deras övertygelse är att världens centralbanker åter igen rycker in och agerar, även om det finns många frågetecken kring den närmaste framtiden. Fondförvaltarna på Catella Fonder har några aktiefavoriter i höst.

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 09:23

Här är måndagens analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för Kungsleden till 101 kr från 92 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DI - 21 aug 19 kl. 10:47

Ica-banken: Negativ ränta skulle skrämma bort sparare

Nuvarande låga ränteläge skapar svårigheter för banker att hålla uppe sina marginaler. Intäktsströmmar måste hittas på andra håll med förändrade prisbilder på produkter..

PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 08:55

Flera köprekar bland analyserna

SEB Equities höjer riktkursen för Ica till 380 kr från 330 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 08 aug 19 kl. 13:00

Storbankens snittränta steg mest i juli

Medelvärdet av snitträntorna på tremånaders bolån låg still på 1,47 procent i juli. När det gäller placeringarna på topplistan behåller Landshypotek förstaplatsen med lägst snittränta (1,25 procent) följt av tvåan Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent). Ålandsbanken, vars snittränta åkt berg-och-dalbana de senaste månaderna, tappar en placering efter att räntan stigit 0,07 procentenheter till 1,43 procent.

PrivataAffärer - 23 sep 19 kl. 12:45

Barclays drar ner vinstestimaten för Ica

Riskerna inkluderar en svag eller negativ volymtillväxt i Sverige, förlorade marknadsandelar i den baltiska regionen och stigande operativa kostnader som en följd av Icas ambitiösa onlinestrategi. Barclays upprepar rekommendationen undervikt för Ica och riktkursen 300 kronor. Banken drar dock ned sina estimat för Icas vinst per aktie för 2019 med omkring 1 procent.

DI - 20 sep 19 kl. 08:43

Ica och Ålandsbanken bildar gemensamt hypoteksbolag

Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat avtal angående att etablera ett….

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 13:00

Bankerna där snitträntorna rört sig mest

Snitträntan på tremånaders bolån hamnade på i genomsnitt 1,47 procent under juni. Det är exakt lika mycket som föregående månad. De tre aktörer som hade lägst boränta var Landshypotek (1,26 procent), Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent).

Skånskan - 06 jul 19 kl. 15:30

Låt inte avgifterna köra över dig

Vill du kunna ta dig runt på egen hand på semestern är hyrbil ett alternativ. Här är fällorna att undvika om den inte ska kosta skjortan. Framför allt _ jämför och läs avtalen noga.

Dagens PS - 03 jul 19 kl. 15:07

Tesla-rekord, tv-bråk och räntebesked

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Nytt leveransrekord för Tesla – aktien stiger
Elbilstillverkaren levererade 95.200 bilar under andra kvartalet i år – ett nytt rekord.

Nyan - 02 sep 19 kl. 13:24

ÅAB erbjuder Ica-kunder bolån

Ålandsbanken i Sverige utökar sin verksamhet genom att börja samarbeta med Ica Banken om gemensamma bolåneprodukter..

Nyan - 01 sep 19 kl. 11:48

ÅAB inleder samarbete med Ica Banken

Ålandsbanken har ingått ett nytt avtal med Ica Banken om att erbjuda bolån till Ica Bankens kunder. Enligt ÅAB:s pressmeddelande betyder det här att ÅAB på sikt får tillgång till större volym och effektivare refinansiering samt en partner att dela kostnaderna med.
Samarbetet inleds i slutet av året och ska ge båda parter skalfördelar.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 07:17

Här är bankerna med billigast bolån

Även i maj hade Landshypotek den lägsta snitträntan på tremånaders bolån med 1,26 procent vilket är marginellt ner från föregående månad. Landshypotek tillåter en belåningsgrad på upp till 75 procent. Tvåa på listan är Avanza/Stabelo som i maj sänkte räntan från 1,34 till 1,29 procent.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 20:00

De vill ligga steget före tjuvarna

Skurup Det var många som hade frågor till kommunpolis Sara Schön på Flintebro när hon gästade dagsverksamheten Kristallen.
De äldre ville veta hur de ska skydda sig mot brott.Innan kommunpolis Sara Schön kom på plats pratade gäster utifrån med varandra.

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 09:56

Kepler: Svårt se någon uppsida i Ica-aktien

  ”Trots negativa räntor och att Ica Gruppen kan ses som ett alternativ till en obligation bedömer vi att nuvarande värdering är överdriven och argumenterar för att ett svagare andra halvår kan trigga en nedvärdering”, skriver Kepler Cheuvreux i en analys. Banken har sänkt sin rekommendation för Ica-aktien till minska (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen, men höjer samtidigt riktkursen till 415 kronor (345). Icas rapport för det andra kvartalet slog förväntningarna, men Kepler Cheuvreux påpekar att när man tittar närmare på utvecklingen ser man att flera extraordinära poster lyfte marginalen.

Affärsvärlden - 21 aug 19 kl. 10:52

Ica Banken: Inte läge att skrämma bort kunderna med minusränta

En negativ ränta på sparkonton är något som svenska banker in i det längsta kan tänkas undvika eftersom det skulle kunna skrämma bort kunder. Det säger Magnus Hjelmér, vardagsekonom på Ica Banken..

PrivataAffärer - 10 maj 19 kl. 06:55

Här är bankerna där snitträntan rört sig mest

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som ingår i vår jämförelse så landade snitträntan på tremånaders boräntan under april på 1,47 procent, oförändrat mot mars. Men ser man till enskilda aktörer så var skillnaderna desto större. Den största förändringen syns hos Ålandsbanken, en bank som tidigare var en av de aktörer med allra lägst snittränta.

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 13:00

Här är bankerna med högst och lägst snittränta på bolån

Bland de 14 bolåneinstitut som Privata Affärer följer hamnade snitträntan på tremånaders bolån i medeltal på 1,47 procent i mars jämfört med 1,49 procent månaden innan. Den största förändringen noterades hos Ålandsbanken där snitträntan föll hela 0,10 procentenheter till 1,34 procent. Det gör att Ålandsbanken nu hamnar på en delad fjärdeplats tillsammans med Avanza/Stabelo som redovisade oförändrad snittränta i mars.

Skånskan - 07 apr 19 kl. 10:00

Från stridbar revisor till politisk tungviktare

HÖRBY När han var kommunrevisor var Leif Rosvall (SD) van vid att läxa upp kommunens toppolitiker.
Nu är han själv en av Hörbys tyngsta makthavare. Vid årsskiftet tog Leif Rosvall över som ordförande i bygg- och miljönämnden, och snart tar han över rodret i Hörbybostäder också.

PrivataAffärer - 22 mar 19 kl. 11:38

Bästa korten på utlandsresan

Att använda betal- eller kreditkort i utlandet kan bli en dyr affär med uttagsavgifter och valutapåslag. Bland skräckexemplen finns Collector Easycard MasterCard där uttagsavgiften ligger på 4 procent och valutaväxlingspåslaget på 2 procent. Tar du ut pengar i en automat går alltså hela 6 procent bort i avgifter.

Cornucopia - 13 jul 19 kl. 12:06

ICA Banken häver blockningen av Revolut

ICA Banken råkade dagen efter bloggen skrev att man blockat fintechuppstickaren Revolut bli färdiga med en "noggrann analys" och hävde blockeringen av insättningar. Det rapporterar Revoluts kommunikationschef i Norden till bloggen.
Revolut Metal på metal och Rammsteinkonsert.

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 07:11

ICA Banken blockerar insättningar hos Revolut

En läsare rapporterar att ICA Banken blockerat insättningar hos Revolut via ICA:s bankkort. Banken hävdar bedrägerier, men verkar än så länge vara den enda svenska banken som tagit detta beslut mot konkurrenten, vars betalkort och app antagligen är den bästa på marknaden.
Revolut Metal på Rammstein-konsert i Köpenhamn.

Expressen - 14 feb 19 kl. 19:02

Undvik de ekonomiska fallgroparna i relationen

Delade känslor – delad ekonomi.En undersökning från Novus att sju av tio kärlekspar har gemensam budget, men många är missnöjda med upplägget.– Faktum är att ganska många skilsmässor som grundar sig i att man inte pratar tillräckligt om ekonomin i relationen, säger Magnus Hjelmér, vardagsekonom på Ica Banken..

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 10:58

Så mycket har snitträntorna på bolån stigit

Sedan Riksbankens reporäntehöjning i december har ett stort antal banker höjt listräntorna på bolån.  Höjningarna på de officiella tremånadersräntorna har legat på mellan 0,17 och 0,25 procentenheter beroende på bank. Men höjningarna gäller listräntor.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 11:32

Rånare krävde pengar under pistolhot

VELLINGE Två män dolda bakom rånarluva pistolhotade på torsdagskvällen en 23-åring och krävde att han skulle lämna ifrån sig kontanterna han precis tagit ut på banken i Vellinge.
Mannen vägrade och efter slagsmål flydde rånarna.Klockan var 19.

Expressen - 09 nov 18 kl. 17:02

84-åriga Haralds ilska: Får inte växla in mynten

Harald Fri i Växjö är arg: Banken tar inte emot hans mynt.Nu kan han inte skicka pengarna till sina barnbarn och barnbarnsbarn.– I stället ska jag betala svinavgifter på Ica och Forex, det blir uppemot 600 kronor, säger han.

PrivataAffärer - 08 jan 19 kl. 11:04

Här är bankerna som höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att den historiskt låga minusräntan på -0,50 procent höjs till -0,25 procent. Formellt genomförs faktiskt ränteändringen först i morgon den 9 januari men som Privata Affärer tidigare rapporterat så har flera banker redan höjt boräntorna. Det gäller framförallt räntor på upp till två år.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 15:53

Nu höjer även SEB boräntorna

Läs också: Utmanaren höjer boräntan rejält Nordea höjer boräntan Bankerna som höjt boräntan SEB:s tremånadersränta höjs med 0,20 procentenheter till 2,25 procent medan ett- och tvåårsräntan dras upp med 0,15 procentenheter till 2,20 procent respektive 1,94 procent. Tidigare på onsdagen meddelade Avanza/Stabelo att man höjer räntan. I morse meddelade Nordea att boräntorna höjs.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.