IBMs AI Watson

Thursday, 18 April, 16:22

Nyheter om IBMs AI Watson

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

Dagensanalys.se - 02 nov 18 kl. 15:12

”Eftersom vi känner till kontexten som annonsören hamnar i minskar behovet av datadriven annonsering”

Vi har träffat videoplattformen Vi som använder maskininlärning för att leverera video för publicister. I den här intervjun förklarar Niclas Gillqvist hur det hela fungerar, varför man ska använda tekniken och vem som har mest nytta av den. Så vad betyder egentligen ”contextual matching to create compelling video experiences”?

Dagensanalys.se - 04 sep 18 kl. 09:03

Box Works, dit företag kommer för att skapa framtidens arbetsplats

Under förra veckan gick Box Works av stapeln i San Francisco, dit över 7000 personer från hundratals olika företag sökt sig för att ta del av utbildning, nyheter och skapa nya relationer till leverantörer och kunder. Eventet startade med att Box VD och grundare Aaron Levie hälsade alla välkomna och tillsammans med företagets produktchef Jeetu Patel berättade om alla nyheter som Box jobbat med den senaste tiden. Nyheterna innebar dels en hel del spännande nya samarbeten, men även resultaten av företagets arbete med att implementera med AI-funktionalitet i sina system.

Dagensanalys.se - 27 jun 18 kl. 14:58

Tillsammans vill de hjälpa företag att förstå hela kundresan

Igår (tisdag) bjöd undersökningsföretagen Odyssey och Inizio in till lanseringen av deras gemensamma lösning Qlick2Buy. Tanken är att genom kombinationen av digital datainsamling och traditionella undersökningsmetoder i en digital tappning få en helhetsbild av kundens köpresa. I förlängningen kan det leda till att företag gör bättre annonsköp och närmare relation med konsumenterna.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 13:04

Vad händer egentligen på Ipsos?

Igår stod det klart att tre seniora konsulter från undersökningsföretaget Ipsos går över till dataföretaget Odyssey. Jag kan inte låta bli att undra vad Ipsos gjort för att förlora tre så kompetenta medarbetare. Det är nu officiellt att Christer Sjöqvist, Andreas Nergård och Fredrik Augustsson lämnar sina höga positioner på Ipsos, för att istället jobba med affärsutveckling på det bara ett år gamla företaget Odyssey.

Dagensanalys.se - 14 nov 17 kl. 12:31

Vad hände på Dreamforce – bildkavalkad

Under fyra dagar samlades tusentals personer i San Francisco för att delta i Dreamforce, världens största mjukvarukonferens. Men även om du följt olika rapporteringar från Dreamforce kan det vara svårt att få en bild av vad som egentligen hände och hur det var. Därför har vi satt ihop en bildkavalkad från eventet.

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 10:31

Varför händer inte den digitala transformationen snabbare?

På dagensanalys skriver vi ofta om digital transformation och hur viktigt det är. Men trots det kämpar många företag fortfarande med att bli mer digitala, implementera AI, riva silos på företaget och helt enkelt kunna dra nytta av alla de tekniska utvecklingar som sker runt omkring oss. Under en paneldebatt mellan Henrik Ehrnrooth, VD på Kone, Miles Everson, Global Advisory Leader på PwC och Keith Block, COO på Salesforce, diskuterades just den digitala transformationen och varför det är så svårt.

Dagensanalys.se - 24 maj 17 kl. 11:04

Världens första riktiga robotpolis har jobbat sin första dag

Igår kväll patrullerade Dubais första robotpolis på gatorna. Det här är inte fejk news eller något försenat aprilskämt. Robocop, som roboten heter, rullar runt på hjul och kan hälsa, buga, prata sex språk samt känna igen handrörelser och kroppsspråk från 1,5 meters avstånd.

Dagensanalys.se - 03 maj 17 kl. 12:51

Biohacking på Mindshare

Företaget Mindshare valde för ett drygt halvår sedan att titta närmare på biohacking. Jag fick chansen att prata med deras VD Kenneth Danielsson om implantat, möjligheter och hur vardagen förändrats på Mindshare sedan dess. I höstas genomförde Mindshare ett seminarium om Man vs.

Dagensanalys.se - 23 jan 18 kl. 12:25

Watson och Einstein ska jobba tätare ihop

Redan för ett år sedan började IBM och Salesforce låta sina AI Watson och Einstein samarbeta. Nu utökas samarbetet genom att Salesforce och IBM nu blir strategiska partners kring AI. De lovar att samarbetet kommer göra det enklare för företag att skapa nära relationer med sina kunder, samt fatta smartare affärsbeslut.

IDG - 20 okt 16 kl. 10:08

Apple och IBM släpper utbildningsapp


Watson Element for Educators är den första utbildningsappen som kommer ur Apples och IBMs ”Mobile First for IOS”-samarbete..

Dagensanalys.se - 28 sep 16 kl. 14:59

Nu kommer den smarta annonsen

Vi har skrivit tidigare om att IBMs superdator och AI Watson ska lansera ”smarta” annonser. Snart kommer detta nya, häftiga annonsformat att ha premiär, genom en annons som skapar individuella recept för varje unik konsument. Läs mer: Kommer nu äntligen de smarta annonserna att ersätta de dumma?

IDG - 11 mar 16 kl. 10:11

Här är roboten som betjänar dig under hotellvistelsen


Möt Connie, en robot som just nu testas på hotell i USA och drivs med IBMs artificiella intelligens "Watson"..

Nyteknik - 04 jul 14 kl. 14:32

Testa Watsons grillsås

För tre år sedan slog den två stormästare i Jeopardy. Nu har IBMs dator Watson fått nytt jobb. Denna gång som kock..

Ekonomistas - 01 apr 14 kl. 05:33

Vem behöver lära sig kunskap vid framtidens universitet?

Jag bevistade nyligen en presentation av datorernas fantastiska utveckling och hur dagens främsta datorer slår människans hjärna inom allt fler områden, från läkardiagnoser till schack och frågesport på TV. Frågan är om vi i framtiden får acceptera att datorerna är oss vida överlägsna vad gäller både användning och analyser utifrån faktabaserad kunskap. Men vilken blir då universitetens roll när vi inte längre behöver lära ut denna form av kunskap?

Computer Sweden - 28 feb 14 kl. 10:53

Watsons intelligens på väg till mobilerna


IBMs expertsystem har redan varit med i Jeopardy och jobbat som läkare. Nu hamnar Watson i mobilen och IBM letar utvecklare som vill använda deras api.

.

IDG - 28 feb 14 kl. 10:53

Watsons intelligens på väg till mobilerna

IBMs expertsystem har redan varit med i Jeopardy och jobbat som läkare. Nu hamnar Watson i mobilen och IBM letar utvecklare som vill använda deras api..

IDG - 06 mar 12 kl. 09:37

Superdator med koll på finans


IBMs superdator Watson ska analysera kundinteraktionen på Citigroup..

Nyteknik - 17 feb 11 kl. 10:46

Superdator spöade mästare i Jeopardy

Efter tre dagars tävlande tog IBMs superdator Watson hem segern i mästarmötet i Jeopardy. Förmågan att tolka frågor och kunna ge svar ska nu komma till användning i sjukvården..

IDG - 17 feb 11 kl. 11:09

Superdatorn en fena på Jeopardy

IBMs superdator Watson krossar konkurrenterna i frågesporten Jeopardy i USA..

Nyteknik - 14 feb 11 kl. 14:56

Superdator utmanar mästare i Jeopardy

Idag möter IBMs superdator Watson två av de mest framgångrika spelarna i den amerikanska upplagan av Jeopardy. En miljon dollar står på spel..

IDG - 14 jan 11 kl. 14:59

Fördel IBM i Jeopardy

IBMs superdator Watson imponerar inför den kommande matchen mot amerikanska Jeopardy-mästare..

IDG - 27 aug 13 kl. 10:57

Här är IBMs nya superchipp


IBMs Power8 ska med sina tolv kärnor vara dubbelt så kraftfull som den version man använder i superdatorn Watson..

Computer Sweden - 27 aug 13 kl. 10:57

Här är IBMs nya superchipp

IBMs Power8 ska med sina tolv kärnor vara dubbelt så kraftfull som den version man använder i superdatorn Watson..

IDG - 21 maj 13 kl. 15:11

Watson går från Jeopardy till kundtjänst


IBMs dator Watson klarar inte bara att slå ut stormästarna i Jeopardy. Nu är det kundtjänsten som gäller..

Computer Sweden - 21 maj 13 kl. 15:11

Watson tar hand om kundtjänsten

IBMs dator Watson klarar inte bara att slå ut stormästarna i Jeopardy. Den visar sig även duga bra för att hantera kundtjänster..

IDG - 31 jan 13 kl. 09:44

Superdatorn Watson börjar på universitetet

Amerikanska Rensselaer Polytechnic Institute blir det första universitetet att ta emot hjälp från IBMs smarta superdator Watson..

IT24 - 06 mar 12 kl. 09:37

IBMs Watson analyserar finanskunder åt jättebank

IBMs superdator Watson ska användas för analysera kundinteraktionen på Citigroup.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.