Hyror

Tuesday, 20 August, 00:56

Nyheter om Hyror

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 08 aug 19 kl. 08:56

Chockhöjda hyror slår hårt mot båtklubbarna

Nya regler för beskattningen av båtklubbar tvingar medlemmar att lämna och föreningarna till drastiska åtgärder. Det skriver Svenska Dagbladet. Bakgrunden till höjningen är en inventering av alla hamnanläggningar i Stockholms stad, där slutsatsen blev att ett utförligt underhålls- och restaureringsarbete behövdes.

Sydsvenskan - 24 jul 19 kl. 15:00

Malmö måste arbeta på ett annat sätt med hyresavtal

Den borgerliga oppositionen vänder sig emot höga Hyror för kommunala verksamheter..

Skånskan - 22 jul 19 kl. 17:16

Tvisten avslutad mellan Trianon och Bergendahls Food

Turerna i konflikten mellan Trianon och Bergendahl Food har varit många.  Det rör sig om obetalda Hyror på uppåt 16 miljoner och skadeståndskrav. Nu har parterna kommit överens om att avsluta tvisten.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 05:30

Rika flyttar problem

För femton år sedan gick debattens vågor höga kring uttrycket ”social turism” där bland annat dåvarande statsminister Göran Persson uttalade sig om övergångsreglerna för de då nya EU-medborgarna. Nu använder en socialdemokratisk riksdagsledamot, Mikael Dahlqvist, uttrycket ”social export” i en intervju med Kvällsposten. Nu syftar orden på människor som bor i Sverige och som hänvisas till andra kommuner där det är lättare att hitta boenden.

Blekinge Läns tidning - 17 jul 19 kl. 05:00

Bostadspolitiken sviker de hemlösa

Vad dagens bostadspolitik har skapat är enorm brist, decennielånga köer och låga Hyror i attraktiva lägen där personer med goda inkomster bor, och ett stort utanförskap för marginalgrupper som unga, nyanlända och ekonomiskt utsatta. För alla hemlösas skull måste bostadspolitiken snarast reformeras..

Dagens PS - 15 jul 19 kl. 10:49

Bloomberg: Risk för bostadsbubbla i Sverige

Enligt en ny undersökning från Bloomberg News är det bara bostadsmarknaderna i Kanada och Nya Zeeland som bär större risk för en bostadsbubbla. Det rapporterar Omni. Undersökningen genomfördes för att kartlägga läget på världens viktigaste bostadsmarknader.

DI - 14 jul 19 kl. 10:44

Anrika lyxvaruhuskedjan på ruinens brant

Den anrika lyxvaruhuskedjan Barneys New York kan vara på väg att gå emot konkurs, det rapporterar The Guardian. Höga Hyror och förändrade kundbeteenden tror vara anledningen. .

DN - 14 jul 19 kl. 05:00

Så gentrifierat är Stockholm – område för område

När Stockholm växer ökar sannolikheten att traditionella arbetarklassområden förvandlas till hippa högstatusoaser med surdegsbagerier, mikrobryggerier, second hand-butiker och höjda Hyror. Hur utsatt är ditt område för gentrifieringen?  Sociologen Jonas Lindström pekar ut de platser i staden som han anser har gentrifierats eller kommer att göra det inom en snar framtid..

Skånskan - 12 jul 19 kl. 05:00

Dom räddar kvar internat på folkhögskolorna

ESLÖV Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) ger Eslövs folkhögskola – och i förlängningen svenska folkhögskolor generellt – rätt i en tvist om hur internatboenden ska bedömas skattemässigt. Domen blir principiellt vägledande.Skatteverket beslutade 2013 att klassa internaten som vanliga hyreshus, men HFD slår nu fast att de istället ska kategoriseras som skolbyggnader.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:00

Stort behov av fler billiga lägenheter

Svalöv Det råder brist på hyresbostäder med relativt låga Hyror i det äldre hyresbeståndet i kommunen. Samtidigt är efterfrågan lägre för de nyproducerade bostäderna som byggs.
Svalövsbostäder kan samtidigt komma att se fram mot nya direktiv från kommunens politiska ledning.

PrivataAffärer - 09 jul 19 kl. 10:12

Billigast hyra i Ronneby

Det är stora skillnader i Hyror för den som vill hyra i andra hand. Inte oväntat är det dyrast i Stockholm. Där är medianhyran i andra hand 11 500 kr i månaden, enligt tidningen Hem & Hyra, som använt sig av statistik från Blocket.

Cornucopia - 26 jun 19 kl. 11:31

Ordförande Fastighetsägarna: Bara början på butiksdöden

Fastighetsägarnas ordförande och fastighetsbolags-VD:n Lennart Stehn säger i en lång intervju hos Dagens Industri att butiksdöden i centrala lägen bara har börjat. Lyxbutiker som på Biblioteksgatan i Stockholm, lågpriskedjor och köplador utanför centrum ser ut att kunna överleva. En nedvärdering av högt värderade butiksfastigheter väntas och det går inte att bygga om alla vakanser till restauranger eller caféer.

NSD - 25 jun 19 kl. 16:00

Kent Ögren försvarar Nordström: "Lulebos hyreshöjningar räcker inte"

Kent Ögren (S), ordförande för Lulebo, försvarar partikamraten Niklas Nordströms utspel om allmännyttans "på tok" för låga Hyror..

NSD - 24 jun 19 kl. 18:00

Hyresgästföreningen: "Märkligt utspel av Niklas Nordström"

Hyresgästföreningen i Luleå tillbakavisar kommunalrådets utspel om höjda Hyror inom Lulebo..

NSD - 24 jun 19 kl. 18:00

Nordström (S) om Lulebo: "Ingen drivs från sina hem"

Niklas Nordströms utspel om att Lulebo har "på tok" för låga Hyror möter kritik – men kommunalrådet ångrar sig inte..

YA - 22 jun 19 kl. 21:19

Bostad: Man vräks och måste betala missade hyror

En man i 40-årsåldern vräks från sin lägenhet i centrala Ystad. Han krävs på 30 000 kronor i uteblivna hyresbetalningar..

UNT - 18 jun 19 kl. 21:11

Berlin fryser hyror i fem år

De styrande i Berlin har beslutat att frysa hyresnivån i fem år..

GöteborgsPosten - 18 jun 19 kl. 21:11

Berlin fryser hyror i fem år

De styrande i Berlin har beslutat att frysa hyresnivån i fem år..

Ekonomistas - 17 jun 19 kl. 13:43

Replik på DN Debatt: Finansinspektionen drar fel slutsatser

Replik publicerad på DN Debatt idag: Riskerna med hushållens skulder har överdrivits. Utländska erfarenheter beskrivs på ett missvisande sätt. Amorteringskraven har införts på felaktiga grunder.

Sydsvenskan - 13 jun 19 kl. 15:30

Klubbat: 30 miljoner kronor mer plockas ut från LKF

Oppositionen varnar för högre Hyror på sikt. Men partierna i Lundakvintetten är nöjda..

GöteborgsPosten - 10 jun 19 kl. 05:00

Absurda påståenden om hotad hyresrätt

Fastighetsägarnas påstående att hyresrätten är hotad på grund av för låga Hyror är fullständigt absurd..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 05:00

Campingtvist kan lösas med nytt avtal

Sjöbo Den tidigare arrendatorn som drev Orebackens camping har krävt ersättning på knappt 250 000 kronor för inkomstbortfall. Sjöbo kommun har i sin tur krävt in obetalada Hyror på drygt 160 000 kronor.
Men nu vill kommunen att parterna stryker ett streck över det hela.

UNT - 05 jun 19 kl. 16:34

Hyresförhandlingarna strandade

Hyresförhandlingarna mellan Uppsalahem och Hyresgästföreningen har strandat, i stället kommer tvisten om årets Hyror att avgöras av Hyresmarknadskommittén..

DI - 05 jun 19 kl. 14:51

Clas Ohlson: Fastighetsägare måste sänka hyrorna

Inom detaljhandeln växer missnöjet över att det hittills är kedjorna som tagit smällen för strukturomvandlingen med ökad global konkurrens, samtidigt som fastighetsägarna fortsatt att höja butikernas Hyror. Ett färskt exempel är Clas Ohlson, som nu ser över samtliga sina hyresavtal i Norden..

Blekinge Läns tidning - 03 jun 19 kl. 15:41

V: inför vänsterhyror och bygg i trä

Vänsterpartiet vill att nybyggda lägenheter ska ha lägre Hyror. De vill också att all nyproduktion i Karlskrona ska vara i trä. Det är några av förslagen i partiets budget..

Sydöstran - 29 maj 19 kl. 06:00

Åtstramningar ger effekt på ekonomin

Lägre Hyror och minskad personaltäthet. Det har bidragit till minskade kostnader med nästan 30 miljoner kronor för omsorgen. Trots det tror förvaltningschefen att det blir svårt att undvika ett minus vid årets slut..

Blekinge Läns tidning - 28 maj 19 kl. 16:37

Bostadsbolag anklagas för att ta ut svarta hyror

SVT Blekinge avslöjar att flera familjer i Ronneby fått betala under bordet för att få hyreskontrakt..

Skånskan - 28 maj 19 kl. 16:14

Delade meningar om skattehöjning

Sjöbo Det råder delade meningar bland partierna om att lösa Blentarpsgårdens inställda stängning med skattehöjning eller nedskärningar i alla kommunens verksamheter.Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) gick ut med förslaget på måndagen i och med att vård- och omsorgsnämnden i förra veckan röstade för att Blentarpsgården inte ska stängas tillfälligt i höst.
Stängningen hade inneburit en besparing med sju miljoner kronor per år.

GöteborgsPosten - 28 maj 19 kl. 05:00

Hyresrätten är hotad av ständigt sänkta hyror

Hyresgästföreningen har missbrukat sin makt och urholkat hyresrätten som boendeform..

Ekonomistas - 27 maj 19 kl. 12:00

Amorteringskraven: Felaktiga grunder och negativa effekter

Finansinspektionen har de senaste åren infört amorteringskrav och genomdrivit en övrig åtstramning på bolånemarknaden. Detta har skett på felaktiga grunder, har negativa välfärds- och fördelningseffekter och försämrar bolånemarknadens funktionssätt. Syftet har varit att öka bolånetagarnas motståndskraft och minska risken för djupare lågkonjunkturer, men i själva verket minskar amorteringskraven motståndskraften och snarast ökar risken för djupare lågkonjunkturer.

Sydsvenskan - 25 maj 19 kl. 12:00

Hyresgäster oroas över höjda hyror när allmännyttan säljs

Kritik mot planer på att sälja Kävlinge kommuns lägenheter..

Barometern - 22 maj 19 kl. 16:53

Högre hyror ger mer pengar i kassan för Byggebo

Det första kvartalet har startat bra för det kommunala bostadsbolaget Byggebo, som gör ett överskott på knappt nio miljoner kronor..

Skånskan - 21 maj 19 kl. 18:00

Miljöpartiet vill att försäljningen utreds

KÄVLINGE Miljöpartiet har bestämt sig för att tillsammans med Socialdemokraterna kräva en återremiss av Alliansens förslag om utförsäljning av cirka 15 procent av KKB:s totala fastighetsbestånd.– Förslaget har reducerats till ett ideologiskt jippo och är dåligt underbyggt. Vi kräver en analys av de långsiktiga konsekvenserna av en avsättning, säger Lars Lundström, partiföreträdare för Miljöpartiet de gröna i Kävlinge.

UNT - 21 maj 19 kl. 17:31

Bilfritt hus kan ge billigare hyror

Lånecyklar, reparationslokal och cykelgym kommer att bli tillgängligt för "Cykelkungens" framtida hyresgäster i Sala backe..

GöteborgsPosten - 20 maj 19 kl. 18:16

Krögare hotas av vräkning

Hyresgästen har varken betalat Hyror eller el..

DN - 09 maj 19 kl. 08:46

Fyrabarnsmamma i Sundbyberg riskerar vräkning

Justine Nansubuga och hennes fyra barn riskerar att hamna på gatan då Sundbybergs kommun hotar att vräka dem. Detta trots att anhöriga erbjudit sig att betala Justines skulder och framtida Hyror. – Jag vet inte vad vi ska göra, säger hon..

Skånskan - 08 maj 19 kl. 19:01

Köpte akutboende för en halv miljard

Malmö Malmö stad har under de senaste tio åren köpt akuta dygnsboenden till hemlösa för sammanlagt över en halv miljard kronor - utan upphandling.
Kommunens revisorer menar att det inte bara handlar om brister i hanteringen utan att det kan vara fråga om lagbrott.Det var för drygt ett år sedan som problemen upptäcktes via en intern granskning som tidningen Hem & Hyra tagit del av.

GöteborgsPosten - 07 maj 19 kl. 05:00

Fortsatt stor bostadsbrist i Uddevalla

Höga Hyror och långa bostadsköer har gjort det omöjligt för många att hitta en hyreslägenhet i Uddevalla..

SVT - 05 maj 19 kl. 17:05

Barnfamilj vräks – trots erbjuden betalning

En barnfamilj i Sundbyberg kommer vräkas på måndag på grund av obetalda Hyror. Trots att en anhörig erbjudit sig att betala skulden. – Jag kan inte förklara med ord hur det känns, säger fyrabarnsmamman Justine Nansubuga..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.