Huvudlista

Thursday, 19 September, 10:22

Nyheter om Huvudlista

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 01 jul 19 kl. 07:23

Börspremiär: Fastighetsbolag gör debut i Stockholm

Modulfastighetsbolaget Adapteo börjar idag den 1 juli att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista. Aktien kommer att handlas på segmentet Midcap med kortnamnet ADAPT. Adapteo är en avknoppning från finska Cramo som handlas på Helsingforsbörsen.

DI - 11 jun 19 kl. 10:53

Cramo-avknoppning väntas noteras på Stockholmsbörsen 1 juli

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos modul- och paviljongverksamhet Modular Space, som är under avknoppning till ett fristående bolag med namn Adapteo, väntas noteras på Stockholmsbörsens Huvudlista omkring den 1 juli. Adapteo genomför ingen nyemission i samband med noteringen..

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 10:45

Då noteras Cramo-avknoppningen på Stockholmsbörsen

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos modul- och paviljongverksamhet Modular Space, som är under avknoppning till ett fristående bolag med namn Adapteo, väntas noteras på Stockholmsbörsens Huvudlista omkring den 1 juli..

DI - 04 jun 19 kl. 16:27

Victoria Park har beslutat om sista handelsdag på börsen

Fastighetsbolaget Victoria Park har som tidigare meddelats ansökt om avnotering av stamaktierna från Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista. Ansökan har nu beviljats och sista handelsdag för stamaktierna blir den 18 juni. .

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 12:10

Asien: kina, tokyo och hong kong ned, bombay motstrÖms ? tabell

ASIEN: STOCKHOLM (Direkt) Asienbörserna uppvisade en i huvudsak negativ utveckling under den inledande handelssessionen för juni månad. Spänningarna i handelsfrågan och risker för den globala konjunkturen dämpade humöret i väntan på ett verkställande av Kinas hot att slå ned på internationella entiteter som betecknas som ”icke tillförlitliga”. På Tokyobörsen var Nikkei 225 vid klockan 8 ner 1,1 procent.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 13:00

Aktierna som mer än fördubblats sedan årsskiftet

Bortsett från de senaste dagarnas klart dämpade humör så har börsen gått som tåget i år. Men det finns förstås enskilda aktier som fullkomligt rusat sedan årsskiftet. Ingen aktie på Stockholmsbörsens Huvudlista Nasdaq Stockholm hade i morse stigit mer än 100 procent sedan årsskiftet.

Dagens PS - 03 maj 19 kl. 08:08

Rally på 278 procent i småspararfavorit

Snart kan det avknoppade bolaget, som alltså har raketfart, ta klivet in på börsens Huvudlista. Det är Volvoavknoppade Powercell som gjort sina aktieägare, i huvudsak småsparare, glada. Det skriver Di.

DI - 02 maj 19 kl. 16:05

Rally på 278 procent – nu siktar raketen på finbörsen

Intresset från nya institutionella investerare har hittills varit skralt, medger Volvoavknoppningen Powercells vd Per Wassén.  För att öka intresset siktar bolaget på en notering på börsens Huvudlista, kanske redan i år..

DI - 25 apr 19 kl. 06:44

Här är aktierna som handlas exklusive utdelning

Nio bolag på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista, handlas i dag den exklusive rätt till utdelning. Ett OMXS30-bolag finns bland de som avskiljer utdelning..

DI - 12 apr 19 kl. 11:50

Green Landscaping byter från First North till Nasdaq Stockholm

Green Landscaping har godkänts för notering på Stockholmsbörsens Huvudlista och väntas därmed flytta från Nasdaq First North tisdagen den 16 april..

Affärsvärlden - 27 mar 19 kl. 08:19

Fastighetsföretaget John Mattson blickar mot börsen

Det Lidingöbaserade fastighetsföretaget John Mattson har inlett en process för att utreda förutsättningarna för en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholms Huvudlista..

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 07:54

Experter har farhågor om börsen

Proffsen befarar att ”supertrenden är hotad”, skriver Dagens Industri. I över fem års tid har noteringarna varit fler än avnoteringarna på Stockholmsbörsens Huvudlista. Men den trenden kan i år komma att brytas, tror experterna.

Affärsvärlden - 18 mar 19 kl. 08:52

Lidds sneglar på huvudlistan

First North-bolaget Lidds utvärderar notering av bolagets aktier på Stockholmsbörsens Huvudlista under 2020..

Affärsvärlden - 15 mar 19 kl. 11:56

Då handlas Hanza på börsens huvudlista

Stockholmsbörsen ger tummen upp för kontraktstillverkaren Hanzas ansökan om en flytt från First North..

DI - 15 mar 19 kl. 11:18

Tillverkningsstrategen tar steget in i börsens finrum

Tioårsjubilerande Hanza Holding tar klivet från First North in på börsens Huvudlista. De senaste fyra åren har omsättningen fördubblats från 900 miljoner kronor till drygt 1,8 miljarder och intresset från utländska investerare växer, säger bolagets vd och grundare Erik Stenfors..

Affärsvärlden - 27 feb 19 kl. 08:27

Isofol Medical sneglar på huvudlistan

Bioteknikbolaget Isofol Medical har anlitat investmentbanken Carnegie "för att utforska en möjlig listflytt av bolagets aktier till Nasdaq Stockholms Huvudlista inom 12-18 månader..

DI - 27 feb 19 kl. 08:00

Isofol Medical AB (publ) utser Carnegie Investment Bank AB (publ) till finansiell rådgivare

GÖTEBORG, Sverige, 27 februari 2019 - Isofol Medical AB (publ), (Nasdaq First North Premier: ISOFOL), tillkännagav idag att bolaget och styrelsen har utsett Carnegie Investment Bank AB (publ) till finansiell rådgivare för att utforska en möjlig listflytt av bolagets aktier till Nasdaq Stockholms Huvudlista inom 12-18 månader och för att tillsammans med Pareto Securities AB utvärdera andra strategiska och finansiella initiativ..

DI - 04 feb 19 kl. 18:31

Efter torkan: Årets första notering nära – ”går direkt på huvudlistan”

Läkemedelsutvecklingsbolaget Ascelia Pharma är nära vad som kan bli årets första notering på Stockholmsbörsens Huvudlista och ska då ta in nytt kapital för att finansiera de sista studierna på sin längst gångna produkt innan den kan lanseras.  Det säger Ascelias vd Magnus Corfitzen till Di i en intervju. .

PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 10:19

”SBB långsiktigt attraktiv med kortsiktig potential”

SBB:s exponering mot samhällsnyttiga fastigheter ger bolaget en låg operationell risk med långa kontrakt mot stabil kundbas i form av offentliga aktörer. Även bolagets bestånd av hyresfastigheter har låg risk i form av den reglerade svenska hyresmarknaden. Hyresfastigheterna bidrar dessutom med en stark underliggande demografisk trend.

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 07:17

Xspray tog in 92 miljoner

Emissionen genomfördes till en teckningskurs om 67 kronor per aktie, att jämföras med torsdagens stängningskurs på 70:40 kronor. Rabatten blev därmed 4,8 procent. Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande med Carnegie Investment Bank och Zonda Partners som rådgivare.

DI - 30 nov 18 kl. 11:40

K2A utreder en möjlig notering av stamaktien på Stockholmsbörsen

Fastighetsbolaget K2A har inlett en process för att utreda förutsättningarna för en notering av bolagets stamaktier av serie B på Nasdaq Stockholms Huvudlista under 2019. .

PrivataAffärer - 15 nov 18 kl. 14:02

Fin tillväxt ger hopp för aktieägare i Storytel

Privata Affärer har haft köprekommendation på Storytel under det första halvåret och kunde före sommaren ta hem en fin vinst. Då fortsatte aktien upp ett tag, men här därefter ramlat ner med nästan en tredjedel till strax över 100 kr. Därför har vi nyligen analyserat den igen och kommit fram till att den ånyo bör vara köpvärd.

DI - 13 nov 18 kl. 06:53

Sista dagen för Axis på börsen innan avnotering

Nätverksvideobolaget Axis handlas idag den 13 november för sista dagen på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista, före avnotering. .

Affärsvärlden - 12 nov 18 kl. 07:46

Bengt Ågerup-bolag till börsen

Diagnostikföretaget Q-linea, vars huvudägare är Q-Med-grundaren Bengt Ågerups riskkapitalbolag Nexttobe, överväger att ta in upp till 632 miljoner kronor i nytt kapital och notera företaget på Stockholmsbörsens Huvudlista i december..

DI - 12 nov 18 kl. 05:00

Detta händer måndag 12 november

Ett antal bolag utanför börsens Huvudlista rapporterar på måndagen. Det bjuds dessutom på svensk boprisstatistik och H&M avskiljer utdelning..

DI - 11 nov 18 kl. 18:04

Bengt Ågerups medicinteknikbolag till börsen

Medicinteknikbolaget Q-linea, med Bengt Ågerups riskkapitalbolag Nexttobe som största ägare, siktar på att ta in över en halv miljard kronor i nytt kapital i samband med en notering på börsens Huvudlista om en knapp månad, pengar som ska räcka tills man lanserat sin produkt och tjänar pengar. .

DI - 05 okt 18 kl. 05:58

Mjukvarubolag på väg mot börsen – miljardvärdering hägrar

Mjukvarubolaget Lime Technologies, som utvecklar dataprogram för kundrelationshantering (CRM), har siktet inställt på en notering på Stockholmsbörsens Huvudlista före årsskiftet. Värderingen kan landa på över 1 miljard kronor, erfar Di..

DI - 13 sep 18 kl. 18:13

Cantargia får godkänt för flytt till börsens huvudlista

Stockholmsbörsens bolagskommitté har godkänt att Cantargias aktier upptas till handel på Stockholmsbörsens huvudmarknad. Godkännandet är villkorat av att sedvanliga villkor uppfylls, däribland att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen..

DI - 13 sep 18 kl. 16:12

Fastighetsbolaget flyttar till börsens huvudlista

Fastighetsbolaget Brinova har godkänts för notering på Nasdaq Stockholm och första handelsdag är beräknad till den 27 september. Det framgår av ett pressmeddelande. .

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 12:38

Kontraktstillverkaren Hanza till börsens huvudlista

Bland de sedvanliga villkoren återfinns att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen. Hanza har tidigare sagt att bolaget förbereder ett byte till börsens Huvudlista under första halvåret 2019. Det sker ingen kapitalanskaffning eller emission av nya aktier i samband med listbytet.

DI - 30 aug 18 kl. 10:36

IBT godkänsns för huvudlista

Infant Bacterial Therapeutics, IBT, har fått Nasdaqs godkännande att notera B-aktie på Stockholmsbörsens huvudmarknad. Godkännandet är villkorat av att sedvanliga villkor uppfylls, däribland att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen..

DI - 27 aug 18 kl. 12:12

Green Landscaping tar sikte på huvudlistan

Styrelsen i Green Landscaping och bolagsledningen förbereder bolaget för en ansökan om notering på börsens Huvudlista under 2019..

DI - 27 aug 18 kl. 08:50

Fastator inleder process för listbyte till börsens huvudlista

Styrelsen i AB Fastator har beslutat att inleda processen för att byta marknadsplats för bolagets aktier från First North till reglerad marknad. Noteringen beräknas kunna ske under 2019..

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 08:42

Svagt kvartal för SBB

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191). Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348).

Realtid - 09 jul 18 kl. 10:10

Starkt halvår för Magnolia

Magnolia Bostad fortsätter att växa, och aktien har noterats på Stockholmsbörsens Huvudlista. Resultatet för första halvåret 2018 ökade med 40 miljoner till 139 miljoner kronor, visar halvårsrapporten..

DI - 09 jul 18 kl. 08:00

Delårsrapport januari - juni 2018

Årets andra kvartal har varit  händelserikt. Magnolia Bostads aktie har noterats på Nasdaq Stockholms Huvudlista, vi har inlett samarbeten med flera nya partners och genomfört en rad förvärv och försäljningar..

DI - 04 jul 18 kl. 12:10

MediRätt planerar listbyte till Stockholmsbörsen

Medicinteknikbolaget MediRätt planerar att byta till Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista på segmentet SmallCap i slutet av 2018 eller i början av 2019. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 20 jun 18 kl. 13:00

Magnolia Bostad noteras i dag på Nasdaq Stockholm

Med fortsatt fokus på expansion tar idag Magnolia Bostad klivet in på Nasdaqs Huvudlista..

DI - 20 jun 18 kl. 06:58

I dag gör Magnolia premiär på midcap

Bostadsutvecklaren Magnolia Bostad börjar i dag onsdagen den 20 juni att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms Huvudlista, efter flytt från First North där aktien börjar handlas i juni 2015. .

DI - 18 jun 18 kl. 10:55

Magnolia Bostad offentliggör prospekt i samband med listbytet till Nasdaq Stockholm

Nasdaq Stockholms bolagskommitté godkände den 14 juni Magnolia Bostad AB:s ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholms Huvudlista. Det prospekt som har upprättats i samband med listbytet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen samt publicerats på Magnolia Bostads webbplats, www.magnoliabostad.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.