Helsingin Sanomat

Wednesday, 27 May, 10:59

Nyheter om Helsingin Sanomat

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 27 apr 20 kl. 09:14

Regeringen tog beslut om restaurangstöd

Finlands regering ska kompensera restauranger för fasta kostnader och löner under coronakrisen.
– Min utgångspunkt är att det gäller även Åland, säger Ålands riksdagsman Mats Löfström (C). Regeringen tog beslutet på fredagskvällen men inga siffror presenterades då.

YLE - 19 apr 20 kl. 18:38

Partipolitiker styr i nästan hälften av föreningarna som får miljonbidrag av Veikkaus – SFP:s Adlercreutz är en av dem: "Vi politiker har inte insyn i vem som får pengarna"

Är det rätt att politiker både legitimerar Veikkaus verksamhet och basar för föreningar som får miljoner i understöd av spelbolaget? Helsingin Sanomat pekar ut Anders Adlercreutz dubbla roller. Han vill gärna avskaffa spelautomaterna från butikerna – och se över Veikkaus marknadsföring..

YLE - 17 apr 20 kl. 08:44

HS: Svåra tider för snusanvändarna - den illegala importen från Sverige håller på att avta helt

Helsingin Sanomat skriver att snuset håller på att ta slut i Finland på grund av de beränsningar som coronaviruset för med sig. Den illegala importen från Sverige har försvårats, skriver tidningen..

YLE - 30 mar 20 kl. 12:34

Iivo Niskanen handlar då parkeringsplatsen gapar tom – berättar om sin vardag i HS-intervju: "Vi har att göra med en sjukdom som skadar lungorna"

Längdskidåkaren Iivo Niskanen uppger i en intervju med tidningen Helsingin Sanomat att han gör allt för att undvika att smittas av coronaviruset. För att inte tappa mark försöker han hålla igång med träningen och det är tuffa pass som gäller, trots att det är långt till nästa säsong. I vardagen gäller det att undvika kontakt med andra människor..

YLE - 29 mar 20 kl. 12:53

Kaisa Mäkäräinen medger: Ny topptränare skulle ha fått henne att satsa vidare

Kaisa Mäkäräinen hade gärna jobbat med skyttetränaren Siegfried Mazet, och om han hade blivit tränare i Finland skulle hon ha satsat vidare i ett år. De norska herrarna fick ett ordentligt lyft med honom, säger Mäkäräinen i en intervju med Helsingin Sanomat..

YLE - 26 mar 20 kl. 12:53

HS: Regeringen vill stöda företagen med en miljard euro - pengarna behöver inte betalas tillbaka

Regeringen har ändrat sig och föreslår att en miljard euro i form av direkt stöd ska anslås till företag som drabbats av coronaviruset, rapporterar Helsingin Sanomat..

YLE - 28 feb 20 kl. 06:58

HS: Finska ungdomar vill ha extra starkt snus - trenden oroar missbrukarvårdare

Användningen och passagerarimporten av snus ökar snabbt och i Finland väljer många ungdomar ett starkare snus än i Sverige, skriver Helsingin Sanomat. Det oroar missbrukarvårdare..

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 21 feb 20 kl. 14:06

Politikerna tonar ner avslöjanden om hotande regeringskris - men stora gröna förväntningar ännu i vår

En regeringskris var nära, när regeringen förhandlade om klimatmålen i februari, skriver Helsingin Sanomat. De gröna ville inte nöja sig med tandlösa mål gällande bland annat kolsänkorna och torvanvändningen. Idag tonar politikerna ner krisen.

YLE - 21 feb 20 kl. 08:27

Finländare evakueras från coronadrabbade Wuhan på fredagen

Ytterligare några finländare evakueras i dag från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Helsingin Sanomat skriver att finländska medborgare är med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 21 feb 20 kl. 08:27

Finländare evakueras från coronadrabbade Wuhan i dag

Ytterligare några finländare evakueras i dag från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Helsingin Sanomat skriver att finländska medborgare är med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 20 feb 20 kl. 07:06

HS om krisen i Utrikesministeriet: Så här uppstod tvisten om al-Hol mellan mellan ministern och tjänstemännen

Frågan om finländarna i IS-lägret al-Hol i Syrien har som känt skakat om Utrikesministeriet och relationerna mellan tjänstemannakåren och minister Pekka Haavisto (Gröna). Men vad är det som egentligen ledde fram till krisen? Helsingin Sanomat har rett ut begreppen..

YLE - 18 feb 20 kl. 08:14

HS: Läkare rekommenderade cancersjuk kolhydratsnål diet utan vetenskapliga bevis – får skriftlig varning

Läkaren Antti Heikkilä har fått en skriftlig varning av tillsynsmyndigheten Valvira. Orsaken är att han använt sig av oacceptabla och ogrundade tillvägagångssätt i sitt arbete, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 11 feb 20 kl. 15:21

Sanoma-koncernen köper Aamulehti – "ägarkoncentrationen i mediebranschen blir allt starkare"

Mediekoncernen Sanoma meddelar att den köper 15 lokaltidningar av konkurrenten Alma Media. Om konkurrensverket godkänner affären betyder det att Sanoma-koncernen inte bara äger landets största tidning Helsingin Sanomat - utan också landets näststörsta dagstidning Aamulehti..

YLE - 08 feb 20 kl. 05:02

HS-enkät: Endast en tredjel av finländarna är oroliga för coronaviruset

Endast en tredjedel av finländarna är oroliga för coronaviruset, visar en enkät som Helsingin Sanomat låtit göra..

YLE - 30 jan 20 kl. 13:37

HS: Apotti orsakade patientdödsfall - "Stämmer inte", kontrar HUS

En patient avled på akutmottagningen i Tölö i Helsingfors i mars i fjol. En delorsak ska ha varit datasystemet Apotti, uppger Helsingin Sanomat. Enligt Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS har datasystemet inte med dödsfallet att göra.

YLE - 22 jan 20 kl. 04:03

HS-mätning: Stödet för partierna har stabiliserats – Sannfinländarna toppar fortfarande listan

Tidningen Helsingin Sanomat presenterar en mätning som visar att stödet för partierna är ungefär detsamma som de senaste månaderna..

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 08:07

Finländska FI utreder utebliven vinstvarning från Nokia

Delårsrapporten, som innehöll flera sänkta prognoser och beska besked om bolagets syn på framtiden, fick aktien att falla med cirka 24 procent den 24 oktober och den har bara återhämtat en liten del av detta sedan dess. I denna första undersökningsfas vill Finlands finansinspektion att bolaget kommer med en förklaring till sitt agerande. Därefter kommer det beslutas om utredningen ska tas vidare, enligt rapporteringen.

YLE - 18 jan 20 kl. 07:20

HS: Finansinspektionen utreder Nokias ovanliga aktieras i höstas

Finansinspektionen har inlett en preliminär utredning kring teknologibolaget Nokias exceptionella aktieras i oktober, uppger Helsingin Sanomat..

YLE - 10 jan 20 kl. 12:16

HS: Helsingfors avskedade sin it-chef för att han misskött sitt jobb - misstänks inte för brott

Helsingfors stad har avskedat sin tidigare it-chef på grund av att han misskött sitt jobb, rapporterar Helsingin sanomat. Han misstänks ändå inte för tjänstebrott eller något annat brott..

YLE - 06 jan 20 kl. 06:47

Kriminella organisationen United Brotherhood lägger ner verksamheten

Den kriminella organisationen United Brotherhood och dess underavdelning Bad Union lägger ner sin verksamhet, rapporterar Helsingin Sanomat och MTV Uutiset. Hittills finns ingen vetskap om hur meddelandet kommer att påverka onsdagens rättegång där polisen och åklagaren kräver verksamhetsförbud för UB..

YLE - 04 jan 20 kl. 10:27

HS: Kulturrådet Veijo Baltzar fortfarande häktad - medhjälparen släpptes

Den kvinnliga medhjälparen till brottsmisstänkte kulturrådet Veijo Baltzars har släppts från rannsakningshäktet. Enligt kvinnans försvarsadvokat borde hon uppfattas som ett offer, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 27 dec 19 kl. 12:02

HS: Väldigt få vet vilka partier som sitter i regeringen – fyra av tio finländare kan alla partier

Bara 40 procent av finländarna vet vilka partier som sitter i regeringen, det visar en undersökning som Helsingin Sanomat gjort..

YLE - 23 dec 19 kl. 07:20

HS: President Sauli Niinistö har inte benådat en enda fånge i år

President Sauli Niinistö har inte benådat en enda fånge i år, enligt uppgifter tidningen Helsingin Sanomat tagit fram. Presidentens beslut om benådning grundar sig inte på presidentens egna åsikter, utan på utlåtanden av högsta domstolen..

Expressen - 21 dec 19 kl. 10:56

Truckföraren anslöt till IS efter Peter Mangs dåd

Peter Mangs dömdes till livstids fängelse för två mord och fem mordförsök.Efter ett av attentaten anslöt ett av hans offer till terrororganisationen Islamiska staten, uppger Sydsvenskan.Den 49-årige truckföraren från Malmö är nu fängslad i Syrien och vill tillbaka till Sverige, uppger den finska tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 20 dec 19 kl. 10:56

HS: Nu ber Pirkka-Pekka Petelius ursäkt också av romer för sina tv-sketcher från 1980- och 1990-talet

De grönas riksdagsledamot Pirkka-Pekka Petelius ber om ursäkt för sina tv-sketcher som kan anses vara kränkande. Han har tidigare bett om ursäkt av samer, men nu ber han också om ursäkt av romer, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 20 dec 19 kl. 08:18

Högsta domstolen om polisens husrannsakan hos HS-journalist: Materialet får inte utnyttjas i förundersökning

Polisen får inte använda sig av det material de hittade hemma hos Helsingin Sanomat-journalisten i förundersökningen kring en informationsläcka vid Försvarsmakten..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

HS: Två barn evakueras från al-Hol

Två föräldralösa barn evakueras till Finland från al-Hol-lägret i Syrien, rapporterar Helsingin Sanomat..

YLE - 17 dec 19 kl. 07:24

HS: Anställd vid Meteorologiska institutet gripen i Kina

En kinesisk forskare som arbetar för Meteorologiska institutet har gripits i Kina. Det rapporterar Helsingin Sanomat . Forskaren Wang Zhan har på sociala medier delat material som är kritiskt till den kinesiska regimen..

Nyan - 16 dec 19 kl. 21:24

Polis genomsökte färja – flera gripna

Polisen genomsökte på måndagseftermiddagen en färja vid Olympiaterminalen i Helsingfors och flera personer har gripits. Enligt Svenska Yle uppger polisen att fartygets avgång försenats på grund av operationen, men det föreligger ingen fara för allmänheten.
Silja Serenade, som trafikerar på Stockholm via Mariehamn, och ligger vid Olympoaterminalen avgick klockan 17.

YLE - 10 dec 19 kl. 10:14

HS: Statsministerns statssekreterare Raimo Luoma avgår

Antti Rinnes högra hand, statssekreteraren Raimo Luoma avgår, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 10 dec 19 kl. 07:41

HS: Antti Lindtman ställer inte upp i SDP:s ordförandeval nästa sommar

Ordförande för SDP:s riksdagsgrupp Antti Lindtman uppger för tidningen Helsingin Sanomat att han tackar nej till att tävla om partiets ordförandepost nästa sommar..

YLE - 05 dec 19 kl. 10:13

HS: Asylsökande upprättar läger utanför Migri - verket måste erkänna att Irak är ett farligt land

Asylsökande inleder på torsdagen en demonstration i form av ett läger utanför Migrationsverkets kontor i Böle i Helsingfors. Lägret upprättas enligt Helsingin Sanomat klockan 15.00 på torsdag eftermiddag..

SVT - 04 dec 19 kl. 11:07

De avslöjade Finlands kulturprofil: ”Han utnyttjade unga tjejers drömmar”

En framstående finsk kulturpersonlighet häktades i Finland förra veckan misstänkt för grov människohandel. Häktningen är kopplad till en granskning i tidningen Helsingin Sanomat där mannen anklagas för att ha haft en sektliknande verksamhet där unga kvinnor manipulerats och kontrollerats. Kulturnyheterna har träffat journalisterna bakom granskningen..

Nyan - 25 nov 19 kl. 15:19

Posttvisten kan snart få en lösning

Sympatistrejkerna har lagt hård press på förhandlingarna i poststrejken. Nu verkar en lösning vara nära.
Tvisten om paketsorterarna vid Posten har lett till omfattande sympatiåtgärder i hela landet.

SVT - 25 nov 19 kl. 11:20

Känd kulturprofil häktad i Finland misstänkt för människohandel

En framstående kulturperson i Finland häktades i förra veckan på sannolika skäl misstänkt för grov människohandel. I en granskning som tidningen Helsingin Sanomat har gjort framkommer nu flera allvarliga anklagelser mot mannen..

YLE - 25 nov 19 kl. 07:39

HS: AKT utvidgar sympatistrejken till hamnarna på torsdag

Bil- och transportbranschens arbetarförbund AKT varslar om en utvidgning av sin sympatistrejk så att de berör också stuvarna, rapporterar Helsingin Sanomat..

YLE - 25 nov 19 kl. 07:39

AKT utvidgar sympatistrejken till hamnarna på torsdag

Bil- och transportbranschens arbetarförbund AKT varslar om en utvidgning av sin sympatistrejk så att de berör också stuvarna, rapporterar Helsingin Sanomat..

Nyan - 24 nov 19 kl. 14:13

Svar på medlingsbud dröjer

Senast klockan 17.30 i dag söndag ska parterna lämna in svar på det senaste medlingsbudet i poststrejken och då klarnar det även om sympatistrejkerna fortsätter på måndag Förhandlingarna om Postens kollektivavtal har fortsatt under söndagen. Förhandlarna gav under lördagen ett medlingsbud gällande hurudana kollektivavtal som ska gälla för de 700 paketsorterare som är föremål för strejken.

YLE - 24 nov 19 kl. 12:50

HS: Parterna i postkonflikten behöver tilläggstid - nu väntas svar på lösningsförslag klockan 17:30

Poststrejkens öde ska klarna i dag, men parterna bad för en stund om mera tid för förhandlingarna, skriver Helsingin Sanomat. Se direkt presskonferens på Arenan klockan 15:00..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.