Helsingfors

Wednesday, 23 January, 18:35

Nyheter om Helsingfors

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 02 jan 19 kl. 20:33

Döms för smuggling i magen

MALMÖ Två män döms till fängelse i fem respektive två år efter att ha svalt påsar med 690 gram heroin respektive 141 gram kokain som de bar på in i landet via Malmö.Domen mot de två männen i två olika rättsfall meddelades av Malmö tingsrätt strax före nyår.
Det var den 19 respektive den 24 oktober som de två männen togs ut för kontroll av tullen.

YLE - 02 jan 19 kl. 10:17

Nu lämnar också Riku Selander Ekenäs IF:s fotbollslag

Mittfältsspelaren Riku Selander lämnar Ekenäs IF för ligalaget Helsingfors IFK. Han är den sjätte spelaren som valt att lämna Ekenäslaget efter succésäsongen 2018..

YLE - 29 dec 18 kl. 15:00

Nyhetsåret 2018: Plast- och klimatoro, styckmord och för få bebisar - men också toppmöte, grotträddningen och ett nytt barnsjukhus

Finländarna är lyckligast i världen men vi får för få barn. Helsingfors har tagit emot världsledare. Klimatet har blivit ett allmänt samtalsämne.

YLE - 10 jan 19 kl. 13:31

Irakier dömdes för krigsbrott i Helsingfors tingsrätt - hade halshuggit IS-krigare

En i Finland bosatt irakisk korpral har av Helsingfors tingsrätt dömts till ett år och sex månaders villkorligt fängelsestraff för krigsbrott..

YLE - 09 dec 18 kl. 15:12

I centrumbiblioteket Ode finns 85 000 böcker – men endast två hyllor skönlitteratur är på svenska

Det nyöppnade centrumbiblioteket Ode i Helsingfors har hyllats för att vara så vackert och att det har många funktioner. Många besökare har ändå önskat att det skulle finnas mera svenskspråkiga böcker i Ode..

YLE - 31 dec 18 kl. 08:34

HIFK meddelar: Hej och välkommen Joonas Lyytinen – tack och adjö Miles Koules

Den gångna säsongen har varit en berg-och-dalbana för ligaklubben Helsingfors IFK. Nyaste tillskott i truppen är den AHL-meriterade backen Joonas Lyytinen som ska täppa till bakåt och förstärka framåt..

DI - 01 jan 19 kl. 16:53

Turbulent börsdag väntar när storbanken tappar vikt: ”Blir stökigt”

I och med flytten till Helsingfors viktas storbanken Nordea om och går från att vara störst i OMXS30 till en niondeplats. På årets första handelsdag måste stora volymer aktier byta ägare som följd – något som riskerar att bli riktigt stökigt..

YLE - 11 jan 19 kl. 18:31

Metrotrafiken stoppades i Helsingfors - krigstida bomb hittad på Brändö

Metrotrafiken stoppades i Helsingfors på fredag på grund av larm om en hittad bomb. Nödcentralen fick larmet på fredag eftermiddag klockan 14, meddelar Helsingforspolisen..

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Polisen har gripit fyra personer ur Nordiska motståndsrörelsen - följ vår direktrapportering från dagens marscher

Nationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och de vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..

YLE - 28 dec 18 kl. 16:42

Amos Rex har lockat fler besökare än väntat - köerna fortfarande långa

Museet Amos Rex öppnade i augusti och premiärutställningen från japanska teamLab har väckt enormt intresse. Museet har därför förlängt sina öppettider, vilket är ovanligt för ett museum i Helsingfors..

SVT - 30 dec 18 kl. 10:33

Höjdpunkter från världcupen i hoppning

Douglas Lindelöw tog karriärens första seger i världscupen när han vann i Oslo och för Peder Fredricson blev det en fin tredjeplats i Helsingfors. Här är några av säsongens höjdpunkter i värdlscupen i hoppning..

SVT - 08 dec 18 kl. 18:53

Tog bilder på skadad flicka – utan att stanna

En tolvårig flicka som misshandlats lämnades medvetslös i vägrenen i finländska Forssa, nordväst om Helsingfors. Trots att flera bilar passerade, och en del bilister till och med tog bilder, stannade ingen för att hjälpa flickan, rapporterar Forssan lehti..

YLE - 27 dec 18 kl. 12:19

Man som misstänks för mord i Arabiastranden på julafton begärs häktad

Den man som misstänks ha mördat en lågstadiepojke i Arabiastranden i Helsingfors kommer att begäras häktad, uppger polisinrättningen i Helsingfors..

YLE - 13 dec 18 kl. 17:03

Se bilder: Årets Lucia 2018 Elin Qvist lyser upp vintermörkret

Svenska Yle följde med Lucias kröningskonsert i Helsingfors domkyrka där årets lucia och hennes följe lyste upp vintermörkret..

YLE - 20 dec 18 kl. 20:21

Jokerit tog tung skalp mot KHL:s bästa lag – se målen från CSKA-matchen

Efter 18 raka segrar åkte CSKA Moskva på en 0–2-förlust mot Vitjaz i tisdags. I Helsingfors kom KHL:s bästa lags andra förlust på tre dagar. Kristian Vesalainen hittade nätmaskorna med ett tungt slagskott och gjorde sitt fjärde mål på nio matcher i Jokerittröjan.

YLE - 28 dec 18 kl. 14:01

Barnamordsmisstänkta 36-åringen häktades

Helsingfors tingsrätt har beslutat att den man som är misstänkt för att ha mördat ett barn i Arabiastranden på julafton häktas, helt enligt polisens förslag..

PrivataAffärer - 28 dec 18 kl. 10:31

Börsen: Rekordantal byten från First North till huvudlistor 2018

”Totalt 13 bolag bytte från Nasdaq First North till nordiska huvudmarknader under 2018; ett rekordår avseende byten”, skriver Nasdaq som lägger till att det därmed nu är 73 bolag som gjort denna flytt sedan First North lanserades 2006. Totalt skedde 83 nya listningar under 2018, varav 33 på huvudmarknader och av dessa 23 i Sverige. Av 50 nya bolag på First North utgjordes 33 av svenska listningar.

YLE - 19 dec 18 kl. 04:44

Polisanmälningar om misstänkt människohandel ökar i Helsingfors, hallickarna allt oftare från Rumänien: "Här tjänar de bättre än i övriga Europa"

Polisen har under 2018 fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än under tidigare år. Gemensamt för flera av de fall som Helsingforspolisen utrett 2018 är att den eller de misstänkta är från Rumänien..

YLE - 27 dec 18 kl. 12:19

Mannen som misstänks för barnamord i Arabiastranden har tidigare dömts för våldsbrott och rattfylleri

Den man som misstänks ha mördat en lågstadiepojke i Arabiastranden i Helsingfors har tidigare dömts för flera fyra fall av både misshandel och rattfylleri..

YLE - 27 dec 18 kl. 12:19

Man som misstänks för mord i Arabiastranden begärs häktad

Barnamordet på julafton i Arabiastranden i Helsingfors ska behandlas i tingsrätten på fredag eftermiddag. Tidningen Helsingin Sanomat kan avslöja att den misstänkta har dömts för brott förr..

Expressen - 26 dec 18 kl. 22:08

De är värsta hoten mot Sverige i JVM

Finland har sitt mest talangfulla JVM-lag sedan det klassiska guldet i Helsingfors.– Vi fruktar inget annat lag i JVM, sa Jussi Ahokas efter seger mot Kanada i sista träningsmatchen.Juniorkronornas premiärmotståndare Finland är guldfavorit i detta JVM..

YLE - 25 dec 18 kl. 08:24

Julfirandet i huvudsak lugnt - men i Helsingfors fler polisuppdrag än förra julen

Vid polisinrättningarna runtom i landet uppger man att uppdragen har varit av den vanliga typen för julhelgen. Bland dem exempelvis lägenhetsbråk, misshandelsfall och rattfyllerister..

YLE - 05 dec 18 kl. 11:34

Supercell grundar unik kodningsskola i Helsingfors: Inga lärare, inga klasser, inga läroböcker - och gratis undervisning

Spelbolaget Supercell grundar en kodningsskola för unga personer. Skolan har fått namnet Hive Helsinki, och konceptet grundar sig på en modell som utvecklats vid École 42 i Paris..

Trelleborgs Allehanda - 18 dec 18 kl. 08:00

Julhälsningen 18 december: Ulf Persson

En julhälsning från Helsingfors skickar Ulf Persson, skribent, författare och före detta kulturjournalist..

YLE - 15 dec 18 kl. 05:39

Forskare: Lär av de fattigare länderna och sluta ställa klimatet mot ekonomin

Världens rikaste länder skulle tjäna på att sluta bråka om hur mycket klimatpolitiken kostar och i stället fokusera på konkreta lösningar för att minska utsläppen, anser doktoranden Anna Kukkonen vid Helsingfors universitet. Hennes doktorsavhandling visar att klimatpolitiken möter stort motstånd i de rikaste länderna..

YLE - 19 dec 18 kl. 20:49

HIFK tog värdefulla poäng mot SIF – Cocks och BK-46 i förkrossande form

De flesta lagen i herrarnas handbollsliga är nu klara för julpaus. Helsingfors IFK får fira i muntra tecken efter att ha tagit en viktig seger i fyra poängs matchen mot Sjundeå IF..

YLE - 04 jan 19 kl. 10:01

Parkeringshus vid Helsingfors-Vanda flygplats rivs - byggarbetet orsakar ändringar för bilar, bussar och fotgängare

Finavias miljardsatsning på Helsingfors-Vanda flygplats påverkar från och med den 7 januari framför allt de som anländer med bil. Ändringar i kollektivtrafiken förekommer också. Resenärer uppmanas anlända till flygplatsen i extra god tid..

YLE - 22 dec 18 kl. 16:06

Förseningar och inställda flyg på Helsingfors-Vanda lördag och söndag – ta det försiktigt också i bilen

Fredagens iskalla, snöiga väder påverkar veckoslutsflygen, säger Finavias kommunikationskoordinator. I vägtrafiken har ännu inga större olyckor rapporterats men vädret är dåligt och därmed även väglaget..

YLE - 06 jan 19 kl. 18:26

Småpartierna går samman för att utmana riksdagspartierna i Helsingfors – försöker knipa det sista mandatet

Feministiska partiet, Piratpartiet, Djurrättspartiet och Liberalpartiet ingår valförbund i Helsingfors..

YLE - 21 dec 18 kl. 19:12

Regissören Aku Louhimies ber polisen utreda Yle-chef och journalist

Regissören Aku Louhimies har bett polisen i Helsingfors utreda om Yles anställda gjort sig skyldiga till grov ärekränkning och chefsredakrörsförseelse..

YLE - 30 nov 18 kl. 14:20

Ta dig en titt in i Helsingfors nya centralbibliotek Ode

Hur ser Helsingfors nya centralbibliotek Ode ut? Biblioteket tar plats bland de mest dyrbara kulturella byggnaderna i området kring Tölöviken - här kan du göra allt möjligt annat än bara läsa böcker, till exempel dricka vin eller spela trummor..

Nyan - 20 dec 18 kl. 06:00

”Union intressant alternativ”

Ålands framtids förslag till en union mellan Åland, Finland och Sverige är intressant, tycker Johan Ehn (MSÅ). Dock bara om alla andra försök till utvecklad självstyrelse misslyckas.
Ålands självstyrelsepolitik har blivit en annan het fråga i budgetdebatten.

DI - 21 dec 18 kl. 07:24

Hemsö förvärvar Helsingfors tingshus för drygt 2 miljarder

Fastighetsbolaget Hemsö förvärvar Helsingsfors tingshus för omkring 200 miljoner euro, motsvarande drygt 2 miljarder kronor. .

YLE - 06 jan 19 kl. 09:25

Tågtrafiken mellan Böle och Helsingfors står stilla - förseningar och inställda tåg att vänta

Tågtrafiken till och från Helsingfors står stilla på grund av ett maskinfel..

YLE - 04 dec 18 kl. 18:38

Är Stafettkarnevalen Årets häftigaste idrottshändelse 2018 i Egentliga Finland?

Under de två soliga dagarna deltog totalt 215 skolor med drygt 1 900 lag och 11 355 starter. Aldrig förr hade så många starter stått på programmet då tävlingarna ordnats på annat håll än på Helsingfors Olympiastadion..

Nyteknik - 20 dec 18 kl. 08:42

Finsk skola lär ut programmering utan lärare

Nästa år startar en ny och annorlunda kodskola i Helsingfors. Förebilden är den lärarlösa kodskolan 42 i Paris där studenterna lär sig genom att samarbeta och lösa uppgifterna tillsammans..

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 08:10

Nobina ökar vinsten

Nobina redovisar ett resultat före skatt på 214 miljoner kronor för det tredje kvartalet (september-november) i det brutna räkenskapsåret 2018 (185). Det framgår av kvartalsrapporten. Rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgick till 243 miljoner kronor (220).

YLE - 14 dec 18 kl. 13:32

Tidigare lärare i svenskspråkig Helsingforsskola döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn – skickade bilder på sitt könsorgan till elever

En tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn till ett år och sex månaders villkorligt fängelse. Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på fredagen..

YLE - 07 dec 18 kl. 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - 19 dec 18 kl. 15:05

Försämrad försvarsvilja och terrorism oroar

De senaste tidernas händelser i bland annat Strasbourg i Frankrike visar att terrorhotet fortsättningsvis är aktuellt i hela Europa, också i Finland. Det var budskapet på ett seminarium, som arrangerades av Planeringskommissionen för försvarsinformation i Helsingfors på onsdagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.