Helgstudion

Saturday, 05 December, 15:26

Nyheter om Helgstudion

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 15 aug 20 kl. 07:00

Johan Croneman: Hur kan Kristallenjuryn välja Big Brother framför Helgstudion?

DN:s sport-i-tv-krönikör tycker att tre av nomineringarna till priset ”Årets sportproduktion” på tv-galan Kristallen är tveksamma och de….

Expressen - 31 maj 20 kl. 11:48

Anders Tegnells svar på kritiken: ”En bit papper”

Statsepidemiolog Anders Tegnell medger att Sverige misslyckats med att skydda de äldre.Nu svarar han på varför det dröjde så lång tid med tydliga direktiv till äldrevården.– En riktlinje är inte mer än en bit papper, det handlar om hur man jobbar, säger han i Helgstudion..

Expressen - 30 maj 20 kl. 10:33

Experten: 3 skäl till att Sverige ska testa mer

Coronaviruset verkar vara extra smittsamt i speciella situationer, säger professor Tove Fall i Helgstudion, och hänvisar till internationell forskning. Hon anser att Sverige måste testa mer för att undvika fler ”superspridarevent”..

SVT - 24 maj 20 kl. 12:33

Överläkaren: ”Rehabiliteringsformen måste vi få till akut”

Överläkaren Clara Strömberg på Södersjukhuset i Stockholm berättar i Helgstudion om den enorma påfrestning som intensivvård har på kroppen, hur patienter tappar i muskelstyrka och inte kan stå på benen. Och hon spår att det kommer behövas nya rehabiliteringsavdelningar i spåren av covid-19. Framförallt för de unga som drabbats hårt av viruset..

SVT - 24 maj 20 kl. 10:45

Gunilla Lindberg om OS i Sverige: ”Vi hade inte tillräckligt på fötter”

Gunilla Lindberg har varit en stor del av den Internationella Olympiska Kommitté under lång tid och har länge haft OS i Sverige som en dröm. Trots att det nu gått ett drygt år sedan Cortina vann omröstningen framför Stockholm/Åre så smärtar det fortfarande. – Det känns fortfarande men vi hade inte tillräckligt på fötterna, säger Gunilla Lindberg i SVT:s Helgstudion..

SVT - 24 maj 20 kl. 10:45

SOK-bossen Gunilla Lindberg: Sverige borde kunna öppna upp idrotten

Gunilla Lindberg har varit en stor del av den Internationella Olympiska Kommittén under lång tid och har länge haft OS i Sverige som en dröm. Trots att det nu gått ett knappt år sedan Cortina vann omröstningen framför Stockholm/Åre så smärtar det fortfarande. – Det känns fortfarande, men vi hade inte tillräckligt på fötterna, säger Gunilla Lindberg i SVT:s Helgstudion..

SVT - 23 maj 20 kl. 11:13

Kristersson kritiskt till testkapaciteten: ”Staten borde ta kommandot”

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk till Sveriges testkapacitet och hur regeringen hanterat frågan om tester. I veckan presenterade socialminister Lena Hallengren (S) nya riktlinjer om prioriterade grupper, där fler ska få tillgång till provtagning. Bland annat ska testkoordinatorer analysera varje region.

SVT - 23 maj 20 kl. 11:17

Läkarförbundets ordförande om sjukvårdspersonalen semester: ”Är helt avgörande”

Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren berättar att medlemmarna vittnar om en väldigt slitsam arbetssituation till följd av den utdragna coronasmittan i SVT:s Helgstudion. Vidare menar hon att semestervila är helt avgörande för personalen. – Det här kommer pågå länge och då kommer uthålligheten bli avgörande, säger Heidi Stensmyren, ordförande Läkarförbundet..

SVT - 23 maj 20 kl. 09:58

Professorn om avsaknaden av coronatester: ”Testkapaciteten har inte varit så hög”

Jan Albert, professor i klinisk mikrobiologi vid Karolinska universitetssjukhuset är kritiskt till antalet coronatester som görs, det säger han i SVT:s Helgstudion. – Testkapaciteten har inte varit så hög som vi skulle vilja, säger han..

SVT - 16 maj 20 kl. 12:47

Näringslivstoppen: ”Förstår kritiken”

En intensiv diskussion pågår mellan näringslivet och politiken i bådeTyskland och Sverige om företag ska få dela ut pengar samtidigt som staten betalar ut stora stöd till dem. Tyska fordonstillverkaren Daimler har sänkt sin utdelning till ägarna rejält och företagets svenska vd Ola Källenius förstår kritiken. – Om man tar emot direkt statligt stöd, då förstår jag kritiken, säger han till SVT:s Helgstudion..

SVT - 16 maj 20 kl. 10:35

Frun hjälpte deppande Myhrer: ”Hon tog ett snack”

André Myhrer avslutade karriären på ett oväntat sätt på grund av coronapandemin. Det skedde hemma i vardagsrummet i Hudiksvall. – Jag hade svårt att acceptera det, säger Myhrer i Helgstudion..

SVT - 10 maj 20 kl. 12:33

Därför gungar inte bostadsmarknaden i coronakrisen

Medan företag och världsekonomier gungar rejält i coronakrisen verkar bostadsmarknaden vara långt ifrån en krasch. Det menar Hans Flinck från Svensk mäklarstatistik. – Oavsett vad som händer i vår omvärld så finns det flyttbehov, säger han i SVT:s Helgstudion..

Expressen - 09 maj 20 kl. 11:52

Ann Lindes besked: Inga resor i sommar

UD:s reseavrådan gäller till den 15 juni.Men redan nu hävdar utrikesminister Ann Linde (S) att det inte kommer bli fritt resande i sommar – och avråder från att boka en resa.– Jag hade inte gjort det själv, säger hon i Helgstudion.

SVT - 09 maj 20 kl. 11:17

Ann Linde (S) om resor i sommar: ”Räkna inte med att resa fritt”

UD avråder från icke nödvändiga utlandsresor fram till den 15 juni och nu berättar utrikesminister Ann Linde (S) att ett nytt beslut kommer om ett par veckor. – Jag tror inte man ska kunna räkna med att man kommer kunna resa fritt, säger Ann Linde i Helgstudion..

Expressen - 04 maj 20 kl. 08:21

Tegnell: Vi kanske aldrig blir av med coronaviruset

Sverige kommer att nå flockimmunitet innan det finns ett vaccin mot covid-19.Det uppgav Matti Sällberg, professor och vaccinforskare, i SVT:s ”Helgstudion”.Samtidigt säger statsepidemiologen Anders Tegnell till SvD att viruset kanske aldrig försvinner:– Den kommer att vara med oss länge..

SVT - 03 maj 20 kl. 13:18

Pernilla Wiberg om karantänträningen i Monaco: ”Tar hissen ner och går upp”

Pernilla Wiberg har suttit i karantän i Monaco i sju veckor. I söndagens Helgstudion berättade hon om livet där, och träningen som hon gör i parkeringshusets trappa. – Det är perfekt träning, säger hon..

SVT - 03 maj 20 kl. 10:38

Experterna överens: Pandemin kan pågå i ett par år

Professorn och vaccinforskaren Matti Sällberg säger att coronapendemin kan pågå i ett par år i Sverige. – Det är inte alls orimligt, säger han i SVT:s Helgstudion. Han får medhåll av Anna Mia Ekström, klinisk professor i global infektionsepidemologi..

SVT - 02 maj 20 kl. 10:32

Infektionsläkaren: Vi måste granska de höga dödstalen i Sverige

Infektionsläkaren Erik Salaneck, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala säger att myndigheterna måste granska de höga dödstalen i Sverige jämfört med andra nordiska länder. – Det är väldigt viktigt att vi för upp det här till en vettig diskussion och granskar – är vi inne på rätt spår? säger han i SVT:s Helgstudion..

SVT - 26 apr 20 kl. 12:15

Pollenallergi eller covid-19? Experten svarar på tittarfrågor

Är det pollenallergi eller covid-19? Och hur ska de som arbetar på förskolan tänka? Soo Aleman, överläkare och expert på infektionssjukdomar vid Karolinska universitetssjukhuset, svarar på tittarnas frågor om coronaviruset i SVT:s Helgstudion..

SVT - 25 apr 20 kl. 11:47

Sjuksköterskan: Då ska du ringa 1177

1177 Vårdguiden får ta emot många samtal nu. Rådgivningssjuksköterskan Greta Schibbye berättar i Helgstudion om när du ska ringa för att få hjälp, och vad de vanligaste frågorna är..

SVT - 18 apr 20 kl. 12:01

Överläkaren: ”Respiratorn ger oss bara tid för att lungan ska läka själv”

Roland Söderholm, överläkare i internmedicin på Södertälje sjukhus, gästade Helgstudion där han svarade på vad som händer i lungorna under covid-19 och varför man lägger vissa men inte alla virussmittade i respirator. – Det respiratorn gör är att ge oss tid för att lungan ska läka själv, säger han i Helgstudion..

Aftonbladet - 11 apr 20 kl. 10:43

Löfven: Beredskapen inte tillräcklig

▸ I en intervju i SVT:s Helgstudion under påskaftonsmorgonen uppger statsminister Stefan Löfven att Sverige kunde ha varit….

SVT - 05 apr 20 kl. 12:43

”Ingen omedelbar risk att läkemedel tar slut i Stockholm”

Det råder ingen omedelbar risk för att läkemedel för att söva coronapatienter ska ta slut. Det säger sjukvårdsdirektören Björn Eriksson i Helgstudion i SVT. – På någon avdelning kan det vara så.

SVT - 05 apr 20 kl. 10:20

12.00: Chatta med Daniel Nannskog

Effekterna av corona, minnen från egna karriären, läget för Premier League... Ta chans att snacka fotboll med SVT Sports expert Daniel Nannskog! Skicka in dina frågor redan nu – chatten drar igång strax efter Nannskogs medverkan i Helgstudion (ca 12.

SVT - 05 apr 20 kl. 09:27

Experten: ”Snorduscha inte din omgivning”

Den som snyter sig eller nyser rakt ut i luften utsätter sin omgivning för en snordusch. Det menar Anna-Lena Spetz, professor i immunologi, som gästade Helgstudion i SVT..

SVT - 05 apr 20 kl. 07:38

Helgstudion

Studiosamtal, reportage och intervjuer under coronakrisen. Programledare: Mats Nyström och Maria Wallberg..

SVT - 04 apr 20 kl. 08:15

9.00: Helgstudion

Studiosamtal, reportage och intervjuer under coronakrisen. Programledare: Mats Nyström och Maria Wallberg..

SVT - 28 mar 20 kl. 12:17

”Kan bli slutet på flera parasportares karriärer”

Beskedet om att OS och Paralympics skjuts upp till nästa år kan bli slutet på flera parasportares karriärer. Det tror Åsa Llinares Norlin som är ordförande i Sveriges paralympiska kommitté. – Paralympics är det enda skyltfönstret vi har, säger hon i SVT:s Helgstudion..

SVT - 28 mar 20 kl. 12:44

Efter beskedet: Guldmedaljören tvekar kring fortsättning

En av många parasportare som påverkas av beskedet om att skjuta upp Paralympics är tvåfaldige guldmedaljören Stefan Olsson som ägnar sig åt rullstolstennis. Han tvekar nu kring framtiden. – Jag har inte tagit något beslut än om jag ska fortsätta ett år till, säger han i SVT:s Helgstudion..

SVT - 22 mar 20 kl. 11:22

Glenn Strömbergs uppmaning: ”Ta detta på allvar”

Fotbollsexperten Glenn Strömberg var på plats i SVT:s Helgstudion under söndagen. Strömberg hålls i från sitt hem i Bergamo efter att staden drabbats hårt av coronaspridningen. Den före detta Atalantaspelaren har mycket familj och vänner kvar i Bergamo.

Expressen - 22 mar 20 kl. 12:04

Glenn Strömberg om tillståndet i hemstaden: ”Fraktar bort döda”

I Glenn Strömbergs hemstad Bergamo i norra Italien befinner sig fortfarande hans anhöriga. De tre hushållen har inte kunnat träffa varandra på två veckor.I SVT:s ”Helgstudion” berättar han om situationen de befinner sig i, och om lastbilarna som fraktar de döda.

SVT - 22 mar 20 kl. 11:22

Glenn Strömberg: ”Fotbollen har blivit sekundär i Bergamo”

Fotbollsexperten Glenn Strömberg, hemmahörande i Bergamo i norra Italien, har inte återvänt hem efter att staden drabbats hårt av coronaviruset. Den före detta Atalantaspelaren gästade i dag Helgstudion. – Ta detta på allvar, säger en märkbart tagen Strömberg..

Sydsvenskan - 20 mar 20 kl. 14:32

SVT sänder ”Karantän-tv” under coronakrisen

SVT ändrar om i sin tv-tablå på grund av den rådande coronakrisen. Det blir extra nyhetsinslag, hemmagympa, operaföreställningar – och humor. Under lördagar och söndagar livesänder SVT det extrainsatta nyhets- och samhällsprogrammet "Helgstudion", som e.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 20 kl. 14:32

SVT sänder ”Karantän-tv” under coronakrisen

SVT ändrar om i sin tv-tablå på grund av den rådande coronakrisen. Det blir extra nyhetsinslag, hemmagympa, operaföreställningar – och humor. Under lördagar och söndagar livesänder SVT det extrainsatta nyhets- och samhällsprogrammet "Helgstudion", som e.

SVT - 29 mar 20 kl. 07:09

09.00: Helgstudion – med det senaste om coronakrisen

Studiosamtal, reportage och intervjuer om läget i Sverige under coronakrisen. Se Helgstudion i SVT1, Play eller här i spelaren ovan med start 09.00.

SVT - 28 mar 20 kl. 08:03

09.00: Se Helgstudion här

Studiosamtal, reportage och intervjuer om läget i Sverige under coronakrisen. Se Helgstudion i SVT1, Play eller här i spelaren. Programledare: André Pops och Marie Lehmann..

SVT - 22 mar 20 kl. 10:06

11:00: Janne Andersson och Glenn Strömberg på plats i Helgstudion

I brist på liveidrott så sänder SVT Helgstudion med programledare Yvette Hermundstad. I programet diskuteras den senaste veckans nyhetsutveckling med experter och intressanta gäster. Vid 11.

SVT - 22 mar 20 kl. 10:06

Janne Andersson och Glenn Strömberg på plats i Helgstudion

Ingen Vinterstudio men väl Helgstudion. I dag gästas programmet av förbundskapten Janne Andersson och fotbollsexperten, tillika Bergamobon, Glenn Strömberg. Ställ dina frågor i direktrapporten nedan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.