Helene Hellmark Knutsson

Sunday, 25 February, 18:44

Nyheter om Helene Hellmark Knutsson

Sortering: Relevans | Senaste
Nyteknik - 30 jan 18 kl. 16:48

Oron som bortblåst när Södertälje Science Park invigdes

Södertälje Science Park ska få de stora bolagen att stanna kvar och satsa vidare. ”Det betyder att vi kan fortsätta att vara attraktiva när det gäller att kunna placera produktion och utveckling i Sverige”, säger statsrådet Helene Hellmark Knutsson..

Regeringen - 29 jan 18 kl. 13:51

Minister inviger Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje

Hållbar produktion står i fokus när Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje invigs, tisdagen den 30 januari. Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, är på plats i Södertälje för att tala om Sveriges konkurrenskraft i världen..

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 16:37

Ministern svarar på hygienistbristen

Det finns ett skriande behov av tandhygienister i Sverige. Problemet anses bero på utbildningen, och nu öppnar Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning för förslag om ändrad tandhygienistutbildning före årsskiftet..

SmålandsPosten - 18 jan 18 kl. 11:19

Ministerbesök: Statsråd besöker Växjö - ska fika med pensionärer

Ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson (S) besöker Växjö under fredagen. Hon ska bland annat fika med pensionärer..

Regeringen - 18 jan 18 kl. 10:45

Pensionärer och studenter i Växjö får besök av minister

Sänkt pensionärsskatt, fika med PRO och besök på Linnéuniversitetet – det står på programmet när statsrådet Helene Hellmark Knutsson besöker Växjö fredagen den 19 januari. Media är välkommen att delta..

Regeringen - 15 jan 18 kl. 08:00

Fokus på Malmö universitet, integration och hållbarhet när forskningsministern besöker Skåne

Hur kan forskningen bidra till hållbara välfärdsmodeller och en lyckad integration? Det är frågeställningen när Helene Hellmark Knutsson deltar i ett seminarium vid Malmö universitet under ett besök i Skåne, 16-17 januari..

SR - 12 jan 18 kl. 08:50

Högskoleministern håller möte mot sexuella trakasserier

Högskoleministern Helene Hellmark Knutsson har kallat till möte för att följa upp arbetet mot sexuella trakasserier på landets konstnärliga lärosäten..

Regeringen - 11 jan 18 kl. 09:45

Investera i utbildning!

Vi bygger ut högskolan i hela landet för att öka människors möjlighet att utbilda sig och få jobb. Men också för att se till att välfärden och företagen får den kompetens som behövs, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i Jönköpings-posten den 11 januari 2018..

SVT - 12 jan 18 kl. 14:32

Högskoleministern i möte med konstskolechefer efter #metoo

Uppropen i spåren av #metoo pekade på problem med sexuella trakasserier på svenska konst- och musikutbildningar. Under fredagen kallade högskoleminister Helene Hellmark Knutsson in tio företrädare från skolor och universitet för följa upp arbetet med att förhindra att trakasserier och övergrepp sker..

Nyteknik - 09 jan 18 kl. 12:10

Ministern: Basåret behöver moderniseras och stärkas

DEBATT. Genom basåret rekryteras studenter med en annan bakgrund än dem som vanligtvis kommer in på ingenjörsutbildningar. Examensfrekvensen är dessutom markant högre än bland andra studenter.

DN - 05 dec 17 kl. 15:03

Högskoleministern: Landstingen måste betala specialistsjuksköterskor bättre

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning, ger landsting och regioner bakläxa: de måste låta sjuksköterskor specialistutbilda sig med bibehållen lön – men också se till att barnmorskor och andra färdiga specialister får en ordentlig lönekarriär, säger hon. .

SVT - 25 nov 17 kl. 15:11

Anslag kan stoppas till kränkande forskare

Efter akademikernas Metoo-upprop vill ansvariga ministern se över möjligheten att stoppa forskningsanslag till personer som utreds för övergrepp. Det är att likställa med vad som händer med utredning av forskningsfusk, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning..

Regeringen - 21 dec 17 kl. 15:33

Polisskola i Malmö bra för tryggheten

Dagens regeringsbeslut om att Malmö får en ny polisskola stärker rekryteringen till polisutbildningen, skriver Helene Hellmark Knutsson (S), Morgan Johansson (S) och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i Expressen Kvällsposten 21 december 2017..

DN - 15 dec 17 kl. 15:15

Efter Macchiarini – etiklagen föreslås bli strängare

Straffet för den som uppsåtligen bryter mot etikprövningslagen föreslås förlängas från maximalt sex månader till två års fängelse. Preskriptionstiden förlängs då till fem år. – Det är oerhört viktigt att man aldrig ska kunna utsättas för experiment i forskningens eller hälso- och sjukvårdens namn.

SR - 25 nov 17 kl. 13:35

Efter #meetoo: Forskare riskerar förlorade anslag

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson har kallat till sig forskningsfinansiärer och representanter för universitetsvärlden för att diskutera vilka åtgärder som behövs, efter att nya berättelser om sexuella trakasserier presenterats från universitet och högskolor..

Barometern - 14 dec 17 kl. 00:30

Myndighetskapital ger friare universitet

Linnéuniversitetet tillhör de lärosäten som får mycket hård kritik av Helene Hellmark Knutsson (S) minister för högre utbildning och forskning, för att de sparat pengar. Orsaken till det är dock till stor del variationen i anslag till universiteten - från regeringen..

DN - 23 nov 17 kl. 12:20

Efter #tystiklassen - M kallar statsråden till utskottet

Efter #tystiklassen kräver Moderaterna att statsråden Gustav Fridolin (MP), Anna Ekström (S) och Helene Hellmark Knutsson (S) kommer till utbildningsutskottet för krishantering. Samtidigt uppmanar Lärarnas riksförbund lärare att ansluta sig till lärarnas upprop..

Regeringen - 04 dec 17 kl. 08:00

Rymdindustrin i fokus vid ministerbesök i Linköping

Rymdforskning, Science Park Mjärdevi och utmaningar i högskolan – flera punkter står på programmet när Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besöker Linköping, tisdagen den 5 december..

Trelleborgs Allehanda - 04 dec 17 kl. 09:44

Åke Andrén-Sandberg:

I svallvågorna efter den italienske kirurgen Paolo Macchiarinis opererande i Stockholm vill forskningsminister Helene Hellmark Knutsson visa sig handlingskraftig genom att föreslå inrättandet av ny myndighet..

YA - 04 dec 17 kl. 09:44

Gästkrönika

I svallvågorna efter den italienske kirurgen Paolo Macchiarinis opererande i Stockholm vill forskningsminister Helene Hellmark Knutsson visa sig handlingskraftig genom att föreslå inrättandet av ny myndighet..

Sydsvenskan - 25 nov 17 kl. 13:57

Anslag kan stoppas till kränkande forskare

Efter akademikernas Metoo-upprop vill ansvariga ministern se över möjligheten att stoppa forskningsanslag till personer som utreds för övergrepp. – Det är att likställa med vad som händer med utredning av forskningsfusk, säger Helene Hellmark Knutsson (S.

DN - 25 nov 17 kl. 15:02

Anslag kan stoppas till kränkande forskare

Efter akademikernas Metoo-upprop vill ansvariga ministern se över möjligheten att stoppa forskningsanslag till personer som utreds för övergrepp. – Det är att likställa med vad som händer med utredning av forskningsfusk, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning..

UNT - 16 nov 17 kl. 00:00

Vi kräver förändring

Sexuella trakasserier vid Sveriges högskolor och universitet är fullkomligtoacceptabelt, skriver Helene Hellmark Knutsson, Charlotta Tjärdahl och Mats Ericson..

SR - 23 nov 17 kl. 13:00

Regeringen lägger proposition om ny etikprövningsmyndighet

Efter Macchiarini-affären föreslår nu regeringen en ny etikprövningsmyndighet, det meddelar forskningsminister Helene Hellmark Knutsson idag..

Expressen - 25 nov 17 kl. 14:42

Anslag kan stoppas till kränkande forskare

Efter akademikernas Metoo-upprop vill ansvariga ministern se över möjligheten att stoppa forskningsanslag till personer som utreds för övergrepp.– Det är att likställa med vad som händer med utredning av forskningsfusk, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 17 kl. 13:57

Anslag kan stoppas till kränkande forskare

Efter akademikernas Metoo-upprop vill ansvariga ministern se över möjligheten att stoppa forskningsanslag till personer som utreds för övergrepp. – Det är att likställa med vad som händer med utredning av forskningsfusk, säger Helene Hellmark Knutsson (S.

Sydsvenskan - 17 nov 17 kl. 18:33

S-minister marknadsförde sitt parti i M-styrda Kävlinge

Helene Hellmark Knutsson höll kampanjmöte i Kävlinge och delade ut rosor..

Nerikes Allehanda - 15 nov 17 kl. 10:16

Flygande ministerbesök i Fjugesta och länet

Drönarflygning, civilingenjörsutbildningar och introduktionsprogram för läkare. Det är ämnen för Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, när hon under onsdagen besöker olika platser i Örebro län..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 17 kl. 18:33

S-minister marknadsförde sitt parti i M-styrda Kävlinge

Helene Hellmark Knutsson höll kampanjmöte i Kävlinge och delade ut rosor..

Nerikes Allehanda - 15 nov 17 kl. 17:38

Flygande minister lärde mer om drönare: "Kan bli ett stort drönarcentrum även i Örebro"

Oppositionsrådet Berth Falk (S) Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning och Per Nilsson med blicken fäst på den sistnämndes drönare 43 meter upp i luften..

Kristianstadsbladet - 10 nov 17 kl. 00:01

Förstör inte det seriösa jämställdhetsarbetet

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, anser att genus är viktigt. Men har det gått för långt?.

GöteborgsPosten - 30 okt 17 kl. 11:42

Expertgrupp: Macchiarini fuskade

Paolo Macchiarini fuskade i sin forskning om syntetiska luftstrupar som opererades in på tre patienter på Karolinska universitetssjukhuset, konstaterar Centrala etikprövningsnämnden. "Nu finns det svart på vitt att det gick inte rätt till. Det var forskningsfusk.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 17 kl. 19:26

Minister kallar till sig myndighetschefer

Risken för kränkningar och trakasserier ökar när många befinner sig i beroendeställning. Och så är fallet universitetsvärlden: studenter gentemot sina lärare och doktorander gentemot sina handledare till exempel. Statsrådet Helene Hellmark Knutsson (S).

SVT - 21 okt 17 kl. 12:50

Ministern beredd att utreda visitering vid högskoleprovet

Den ansvariga ministern för högskoleprovet, Helene Hellmark Knutsson, är beredd att ta till kraftiga åtgärder för att stoppa fusket på högskoleprovet. Det kan bland annat bli aktuellt att inför någon form av visiteringar i framtiden..

Expressen - 02 okt 17 kl. 07:25

Ministern om svåra sorgen: Cancer slår otroligt orättvist

S-ministern Helene Hellmark Knutsson förlorade båda sina föräldrar i cancer inom loppet av två år.I samband med att hon medverkar i en kampanj för Cancerfonden väljer hon för första gången att berätta offentligt om sorgen.– Man tror att man fått sin beskärda del när man drabbats en gång men så är det inte, säger hon.

DN - 12 okt 17 kl. 15:05

Ministern: Skärpt lagstiftning mot forskningsfusk på gång

Regeringen vill skärpa lagstiftning för att förhindra fusk och nya forskningsskandaler. – Ingen patient ska utsättas för experiment, säger forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S)..

Dalarnas tidningar - 16 okt 17 kl. 06:01

Efter bråken på högskolan – forskningsledarens brev till ministern: "Är ett allvarligt läge"

Kritiken från personalen i Borlänge mot prorektorsutnämningen och ledningen på Högskolan Dalarna fortsätter.
Efter en skrivelse till Helene Hellmark Knutsson (S) är ärendet nu uppe på högskoleministernivå.
– Min och mina kollegors bedömning är att Högskoleledningen inte har fäst någon vikt vid regeringens intentioner, säger avsändaren Johan Håkansson, docent vid Högskolan Dalarna..

Dalarnas tidningar - 16 okt 17 kl. 06:01

Efter bråken på högskolan – docentens brev till ministern: "Är ett allvarligt läge"

Kritiken från personalen i Borlänge mot prorektorsutnämningen och ledningen på Högskolan Dalarna fortsätter.
Efter en skrivelse till Helene Hellmark Knutsson (S) är ärendet nu uppe på högskoleministernivå.
– Min och mina kollegors bedömning är att Högskoleledningen inte har fäst någon vikt vid regeringens intentioner, säger avsändaren Johan Håkansson, docent vid Högskolan Dalarna..

SVT - 12 okt 17 kl. 14:23

Forskningsministern: Lagskärpning på väg

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson: ”Verkligen förskräckligt det som hänt”.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 17 kl. 12:33

Minister: Lagskärpning på väg

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) delar åklagare Jennie Nordins uppfattning att lagstiftningen bör skärpas vad gäller forskningsfusk. – Det är verkligen förskräckligt det som hänt, och vi påminns om det lidande som patienterna utsatts för..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.