Helena Rivière

Monday, 16 September, 17:40

Nyheter om Helena Rivière

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 15 jul 19 kl. 06:20

Staffanstorp hånas men  har de verkligen fel?

Verkligheten kräver tydliga svar. Ska lagen följas eller känslorna styra? I Staffanstorp sätts lagens principer först, och kommunen får utstå hård kritik.

Expressen - 21 jan 19 kl. 06:15

Är det ens möjligt att stoppa gula västarna?

De gula västarna har sett vad Facebook kan åstadkomma – när en flod av både smittsamma och dödsbringande sanningar matas ut. Vem ska hålla ihop ett samhälle om tusentals motstridiga krafter utan ansvar och struktur ger sig ut i explosivt våld? skriver Helena Rivière..

Expressen - 01 okt 18 kl. 06:30

Vad är det som är så farligt med SD?

Vad är det som är så farligt med Sverigedemokraterna? Partiet sprider inte nazi-baciller. Och att stoppa invandringen är inte ens möjligt – det ser EU till.

Expressen - 10 dec 18 kl. 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - 26 jun 18 kl. 05:00

Något har hänt med det flyktingvänliga Sverige

Att inte låtsas om målkonflikten mellan högt svävande utopiska mål och politisk nödvändighet är hyckleri.Vi kan inte agera så att all världens behövande styrs till Sverige med villkor som överglänser andra länders, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jun 17 kl. 06:00

Känslan av att allt faller

Välfärdens kärna faller sönder inför våra ögon. När ambulansfacket kräver full stridsmundering för att gå in i vissa förorter som behärskas av skitungar måste staten sätta ner foten, skriver Helena Rivière..

SvD - 04 okt 16 kl. 14:15

”Asylrätten kan inte gälla alla i hela världen”

Riksdagen säger sig värna asylrätten i alla lägen. Men i praktiken trasslar vi oss ur detta folkrättsliga åtagande med hänvisning till att Sverige måste kunna fungera, att vi måste ha en långsiktigt hållbar migrationspolitik, skriver debattören Helena Rivière..

SvD - 09 jan 16 kl. 10:05

”Nödvändigt att strama upp flyktingpolitiken”

Vi kan inte vara ädlare än andra länder. Anpassningen i flyktingpolitiken som nu sker är nödvändig. Det skriver debattören Helena Rivière..

SvD - 04 aug 15 kl. 07:00

”Sverigedemokraterna lurar väljarna”

Att sätta ett tak för invandringen kan låta enkelt. Men SD har inte reella möjligheter att göra detta i nuläget, av ­juridiska skäl. De bör förklara tydligt hur de har tänkt att gå tillväga.

SvD - 24 mar 15 kl. 16:42

Ohållbart öppna för att söka asyl på plats

Det är ogörligt att låta miljontals flyktingar söka asyl på plats och erbjuda säker transport till Europa, skriver debattören Helena Rivière..

SvD - 02 dec 14 kl. 06:36

Barnkonventionen bör inte göras till lag

Domstolarna har inte precis brist på arbete i dag, men om barnkonventionen blir lag kan de komma att dränkas av orimliga intressemotsättningar, skriver debattören Helena Rivière..

SvD - 02 dec 14 kl. 06:36

Barnkonventionen bör inte göras till lag

Domstolarna har inte precis brist på arbete i dag, men om barnkonventionen blir lag kan de komma att dränkas av orimliga intressemotsättningar, skriver debattören Helena Rivière..

Alliansfritt Sverige - 01 apr 14 kl. 17:03

Borgerlig ledarsida helt till sig av glädje över fattigdomen som nya sjukförsäkringen för med sig

I en parallell verklighet som brukar kallas Svenska Dagbladets ledarsida skriver den före detta moderata riksdagsledamoten Helena Rivière en ledare om de nya sjukförsäkringsreglerna och deras förträfflighet. Det är givetvis modigt att skriva en sådan högfärdig text och kräver att man blundar för det här: Fler och fler av de som utförsäkrats tvingas nu leva på socialbidrag till föjd av de nya reglerna. Den förändrade sjukförsäkringen byggde på en myt om Sveriges höga sjuktal.

Newsmill - 09 dec 11 kl. 10:54

S hyllar arbetslinjen men har långt kvar

http://www.newsmill.se/trackback/41527Jag har tittat på oppositionens partimotioner inom utgiftsområdena för social välfärd.

Newsmill - 16 nov 11 kl. 10:24

Åtstramningarna i socialförsäkringarna har förändrat attityden till fusk

http://www.newsmill.se/trackback/40868Utrymmet för att fuska med socialförsäkringarna har bevisligen krympt.

Newsmill - 28 okt 11 kl. 14:45

Synen på politikens gränser skiljer Reinfeldt och Juholt åt

http://www.newsmill.se/trackback/40485Juholt vill utvidga politikens domäner så långt det bara går på alla områden.

Newsmill - 27 sep 11 kl. 13:40

Radioteaterns samtal om bin Ladin är genant

http://www.newsmill.se/trackback/39746Den naiva verklighetsbild som Radioteatern visar upp med sina "Möjliga samtal" är genant.

Newsmill - 22 aug 11 kl. 15:27

Billig stenkastning mot försäkringskassan

De som slentrianmässigt avfärdar både sjukförsäkringen och Försäkringskassan som ett enda stort haveri är vårdslösa med fakta och slarviga med sanningen. De ägnar sig åt en sorts bildlig stenkastning värd lika mycket respekt som annan stenkastning, mot polisen. F-kassan fungerar allt bättre och det är det viktiga.

Newsmill - 11 aug 11 kl. 21:48

SVT späder på fördomarna om sjukförsäkringen

Rapport sände nyligen ett inslag om en man som nekats sjukpenning efter en njurtransplantation. Anledningen var att han saknade sjukpenninggrundade inkomst - vilket varit ett krav sedan 60-talet. Genom att sända inslaget underblåser SVT idén om att sjukförsäkringen behandlar människor illa och är ett misslyckande.

Newsmill - 04 aug 11 kl. 12:35

Sverige måste undvika samma ekonomiska kris som Danmark

Danmark är i grunden ett borgerligt land som ändå tävlar med Sverige om att vara ett högskatteland. En orsak till det är Pia Kjaersgaard, en vänsterinriktad välfärdskramare, som drivit på expansionen av den offentliga sektorn. Det är tydligt att Dansk Folkeparti är förebild för SD på mer än ett sätt.

Newsmill - 14 jul 11 kl. 12:03

Sveriges finanser hotas av Juholts grekiska politik

Tanken bakom det finanspolitiska ramverket måste garanteras, inte minst nu när den samlade oppositionen enbart är överens om att sabotera för regeringen. Dessvärre förespråkar Håkan Juholt en Thelma och Louise-politik: gasen i botten rakt ut mot stupet. Det skriver Helena Rivière, före detta moderat ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott..

Newsmill - 01 jul 11 kl. 11:16

Sverigedemokraternas bidragslinje skapar problem för regeringen

Smärre nålstick från den samlade oppositionen kan regeringen tåla. Men att Sverigedemokraterna lägger sig till vänster i frågor som rör arbetslinjen och kärnan i regeringspolitiken är mera anmärkningsvärt. När SD agerar i allmänpolitiska frågor och inte i invandringspolitiska är de ett parti som vill ha högre bidrag och fler bidragsförsörjda.

Newsmill - 23 jun 11 kl. 14:11

Varför har s så bråttom?

Socialdemokraterna har haft hela våren på sig att ta sitt utskottsinitiativ, det gjorde de inte. Varför denna brådska nu, undrar Helena Riviére..

Newsmill - 13 jun 11 kl. 16:29

Socialdemokraternas politik gör fler långtidssjuka

Socialdemokraterna vill att sjukförsäkringen ska löpa på obegränsad tid. De förstärker incitamenten för utdragna sjukdomstillstånd. I deras värld blir inte människor friska från sjukdomar, för dem gäller obotfärdigas förhinder, en gång sjuk, alltid sjuk, skriver Helena Riviére..

Newsmill - 06 maj 11 kl. 12:07

Människor säljer sin värdighet för en remouladsås

Jag hörde en kvinna på radion som beklagade sig över att inte ha pengar till remouladsås till dotterns fiskpinnar. 15 kronor för en flaska. Jag kan inte låta bli att undra över hur hon i så fall hushållar med pengarna hon rimligtvis får från stat och kommun, skriver Helena Riviére, tidigare ledamot (M) i socialförsäkringsutskottet..

Newsmill - 12 apr 11 kl. 19:50

Sjukförsäkringen måste ha tidsgränser för att inte urarta

Försäkringen måste ha tidsgränser för att inte urarta men en individuell bedömning inom det nuvarande regelsystemet ger en mjukare försäkring. Frågan vi måste ställa oss är: vilka ska försörja sig själva och vilka ska vi försörja? Det skriver Helena Riviére, moderat ledamot av riksdagens socialförsäkringsutskott 2006 till 2010..

Newsmill - 06 apr 11 kl. 15:58

Att bita sig fast i sjukförsäkringen lockar mer än att arbeta

Jag skulle vilja säga att incitamenten för människor att hålla fast vid sjukrollen för att inte riskera sin ersättning är en stark förklaring till talet om "en havererad sjukförsäkring". Det skriver Helena Riviére, tidigare moderat ledamot av riksdagens socialförsäkringsutskott..

Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 11 kl. 07:30

Partipolitik på vänsterkanten

Alla som har gått in i den reformerade sjukförsäkringen från början, för två och ett halvt år sedan, vet vad som gäller, vet att ingen som är allvarligt sjuk utförsäkras, vet att de tidiga insatser som görs har till syfte att få dem tillbaka i arbete igen, skriver Helena Rivière..

Newsmill - 14 mar 11 kl. 18:28

Varje försök att förklara sjukförsäkringen faller till marken

Vad för en omhändertagandementalitet har bäddat för att "sjuk" har gjorts till en sorts allmän fribiljett i samhället? Inte hur "sjuk", utan bara "sjuk", undrar Helena Rivière, tidigare ledamot av socialförsäkringsutskottet (m)..

Newsmill - 07 mar 11 kl. 14:45

De högljudda aktivisterna i sjukförsäkringsdebatten har tappat kontakten med ett normalt liv

Ska vi ha grupper av människor för vilka vi gör undantag från försörjningskravet, inte på grund av egentlig sjukdom eller tillfällig arbetslöshet, utan för att vi en gång gav dem möjlighet att ställa sig utanför och förbli där så länge att de tappat kontakten med normalt liv? Det skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (m) och medlem i socialförsäkringsutskottet..

Newsmill - 06 mar 11 kl. 14:39

Att agera mot utförsäkringarna är en kristen skyldighet

Ända sedan det blev tydligt att Påskuppropet mot utförsäkringarna fått fäste hos den svenska allmänheten har man från olika håll försökt misstänkliggöra en sund och sant kristen gärning genom att göra partipolitik av den. Roland Poirier Martinsson från Timbro och den tidigare moderata riksdagsledamoten Helena Rivière är två av dem, och på ett cyniskt sätt drar de en självklar kristen gärning i smutsen. Men påskuppropet mot sjukförsäkringarna är inte en partipolitisk handling.

Newsmill - 01 mar 11 kl. 17:00

Inte ens socialdemokraterna håller med påskuppropet

Undertecknarna av det så kallade påskuppropet mot sjukförsäkringsreformen är okunniga om reformens innehåll och syfte. Inte ens socialdemokraterna delar upprorets syn, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Newsmill - 21 feb 11 kl. 23:07

Man måste inte vara hungrig för att vara fattig

Barnfattigdomen i Sverige existerar inte eftersom inga barn går hungriga, menar Helena Riviéra (M). En definition som visar på skrämande låg ambitionsnivå och ett påstående som är falskt. Barnfattigdomen är både relativ och faktisk och är ett reellt problem i dagens Sverige, skriver Jonatan Hermansson, ordförande för SSU Linköping..

Newsmill - 19 feb 11 kl. 16:04

Inga barn går hungriga i Sverige

Bara ordet barnfattigdom! Det ger associationer till trashankar och gatubarn, utsatta, utslängda, ensamma. Men ingen i Sverige går hungrig.

Newsmill - 07 feb 11 kl. 10:13

Höjt stöd till barnfamiljer minskar incitamenten att försörja sig själv

 En familj med fyra barn där föräldrarna inte jobbar får 25 000 kronor i stöd varje månad. Att förespråka höjd norm och fler poster som ska täckas av försörjningsstödet i likhetstänkandets namn är helt enkelt orättvist mot de som arbetar och försörjer sig själva. Det skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M).

Newsmill - 02 feb 11 kl. 15:52

Även personer i fas 3 mår bra av sysselsättning

Efter drygt tre år av alla insatser som står till buds finns det människor som ändå inte fått jobb. Då inträder fas 3 där man garanteras sysselsättning. Det är väl bra att äntligen få komma ut och pröva på!


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.