Healthcare

Sunday, 29 March, 08:14

Nyheter om Healthcare

Sortering: Relevans | Senaste
Computer Sweden - 05 mar 20 kl. 16:14

CAG ger dotterbolaget lite extra vård – och nytt namn


Konsultkoncernen CAG byter namn på sitt dotterbolag Mawell, som nu istället blir CAG Healthcare..

IDG - 05 mar 20 kl. 16:14

CAG ger dotterbolaget lite extra vård – och nytt namn


Konsultkoncernen CAG byter namn på sitt dotterbolag Mawell, som nu istället blir CAG Healthcare..

DI - 02 mar 20 kl. 10:44

Carnegie ställer in seminarier i spåren coronaviruset

Investmentbanken Carnegie har ställt in sina två planerade seminarier Nordic Healthcare och Nordic Capital Goods i veckan i spåren av….

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 11:47

Healthcare Direkt om coronaviruset och forskningen

Bland bolagen som forskar inom området finns Gilead Sciences, men även Moderna Therapeutics där Astra Zeneca är en minoritetsägare. Medivir rörde sig kraftigt på torsdagen efter att bolagets simeprevir fått ett omnämnande på en lista bland möjliga strategier att undersöka vid behandling av corona-viruset. I nyhetsdelen av programmet lyfter vi upp WNT Research och projektet Box-5 vid behandling av psoriasis som avbryts.

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 12:22

Healthcare Direkt om rapporterna i sektorn

Specialistläkemedelsbolaget Sobis rapport fick initialt ett negativt mottagande på marknaden, men återhämtade sig sedan. Rapporten för det fjärde kvartalet bjöd på en ebita-prognos, där Infronts konsensus låg i överkant av intervallet. Sobis vd Guido Oelkers påtalade i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt möjligheter för läkemedlen Doptelet och Gamifant, vilket beskrivs som en straffspark.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 11:39

Healthcare Direkt: Viktiga hållpunkter i sektorn i år

Bland bolagen med viktiga sådana under året finns Immunicum, Oncopeptides, Asarina Pharma, Sedana Medical, Moberg Pharma, Hansa Biopharma, Isofol Medical, Wnt Research, Calliditas Therapeutics och Pledpharma. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp corona-viruset och Enzymaticas kursrörelse. Vd Fredrik Lindberg avfärdade under torsdagen att förkylningssprayen Coldzyme kan användas för användning mot coronaviruset.

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 12:02

Healthcare Direkt: Alligator Biosciences på väg mot fas-2-studier


I nyhetsdelen av programmet tar vi upp ett flertal händelser inom sektorn som fått påverkan på aktiekurserna. Dels pratar vi om Diamyd Medical och den analys som bolaget har genomfört på tidigare studier. Diamyd Medicals vd Ulf Hannelius förklarar i ett inslag vad det betyder för bolaget.

Dagens PS - 19 dec 19 kl. 09:23

De viktigaste frågorna inom healthtech 2020

Vilka utmaningar står vården inför i det nya decenniet, och vad är viktiga faktorer ur ett kommersiellt perspektiv? Det här är de viktigaste frågorna inom healthtech under början av 2020-talet. Vård- och omsorg är världens största industri, och dess andel av BNP ökar i de flesta länder.

DI - 07 dec 19 kl. 14:15

Enkät: Det här är vårdbolagens största utmaningar

Vi frågade deltagarna på Di:s välbesökta konferens Healthcare vad de ser som sina största utmaningar..

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 13:00

Här är månadens bästa och sämsta fonder

Lars Englund, är en av förvaltarna av SEB Bioteknikfond. Fonden är upp 8,4 procent under november enligt fondutvärderaren Morningstar, och är den högst placerade svenska bioteknikfonden på topplistan just nu. – Bioteknik utvecklades ganska svagt från mars till oktober då sektorn blev relativt översåld och har sedan dess utvecklats starkt.

PrivataAffärer - 22 nov 19 kl. 11:23

Hernhag: Fem aktier att undvika

Pessimisten: Hej Marcus! Äntligen fredag! Du brukar ju ha många bra tips på aktier att plocka in i portföljen.

PrivataAffärer - 18 okt 19 kl. 11:27

Hernhag: Fem aktier att äga för alltid

Gurra: Hej! Tack för bra böcker! Om du fick köpa fem aktier (ej investmentbolag) och endast dessa, att äga för alltid, vilka skulle du välja?

The Local - 14 okt 19 kl. 16:09

Swedish hospital cancels more surgeries as supply shortage drags on

Uppsala University Hospital has been forced to cancel another two days of non-essential surgeries, after a shortage of supplies sparked a crisis meeting with Healthcare bosses..

The Local - 08 okt 19 kl. 09:06

Brexit Q&A: What do Brits in Sweden need to know – and do?

How would a no-deal Brexit affect the rights of British citizens in Sweden regarding Healthcare, pensions, travel, and work? And how will the application process for post-Brexit residence permits work? The Local attended a townhall event hosted by Stockholm's British Embassy, and spoke to experts, in an effort to get the facts and work out which questions remain unanswered..

PrivataAffärer - 27 sep 19 kl. 11:35

Hernhag: Tre utländska investmentbolag på lång sikt

Adam R: Hej Marcus! Skulle du kunna ge förslag på tre, fyra stycken utländska investmentbolag att som du tror är bra alternativ på mycket lång sikt, det vill säga 20-30 år? Skulle vara roligt att ha lite alternativ till de svenska bolagen.

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 11:36

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus!

UNT - 09 sep 19 kl. 12:49

Uppsalabolaget byter namn och logga

GE Healthcare Bio-Science i Uppsala byter namn och logotype..

UNT - 09 sep 19 kl. 12:49

Uppsalabolaget byter namn och logga

GE Healthcare Bio-Science i Uppsala byter namn och logotype..

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 08:44

Skagen Fonder ska inte lämna premiepensionssystemet

I tidigare versioner av Pensionsmyndighetens listor kunde man få uppfattningen att Skagen dragit tillbaka sina ansökningar om att även fortsättningsvis vara med i premiepensionssystemet. Men efter att Privata Affärer ställt en fråga till Pensionsmyndigheten om inte Skagen borde vara med har Pensionsmyndigheten nu uppdaterat listorna över de fonder som hittills fått godkänt att vara med. Lista: här är listan på de fonder som hittills fått godkänt att vara med på fondtorget i enlighet med det nya regelverket (senast uppdaterad 28/8).

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 11:00

Fonderna som inte får vara med i nya PPM

Mer än ett par hundra fonder försvinner från Pensionsmyndighetens PPM-torg av de cirka 550 fonder som ansökt om att få vara med. Skälen är i huvudsak två, antingen har fonderna inte godkänts i Pensionsmyndighetens genomgång och granskning, eller så har fondbolaget valt att inte lämnat in någon ansökan om att fonden fortsättningsvis ska vara med. En ansökan innebär inte per automatik att ett bolag eller en fond accepteras på det nya fondtorget.

PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 10:04

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 11:07

Hernhag: Fem utländska utdelningsfavoriter

Därför ska du satsa på utdelningsaktier: Att satsa på utdelningsaktier är en del av Marcus Hernhags privata placeringsstrategi.  I höst lanserar Privata Affärer ett analysbrev med fokus på just utdelningsaktier. Och det är utdelningskungen själv som är redaktör.

PrivataAffärer - 30 jul 19 kl. 13:00

Gulf-oron ger spararna kalla fötter

Den absolut mest sålda fonden hos Nordnet under juli är LHV Persian Gulf Fund, med stor exponering mot Gulf-länderna. Geopolitiska spänningar, som redan orsakat ett skyhögt oljepris, gör starkt avtryck på säljsidan. – Trafiken genom Hormuzsundet är viktig för hela världsekonomin.

The Local - 22 jul 19 kl. 06:00

Readers reveal: What it's like raising an international family in Sweden

From playgrounds to Healthcare, these are the best things about raising a family in Sweden, plus some areas for improvement, from those who know a thing or two about it..

UNT - 18 jul 19 kl. 19:00

Här är företagen med störst intäkter

Ge Healthcare Bio-Sciences AB..

UNT - 18 jul 19 kl. 19:00

Här är företagen med störst intäkter

Ge Healthcare Bio-Sciences AB..

The Local - 05 jul 19 kl. 09:40

Have your say: Should Sweden subsidize interpreters for non-native speakers?

Sweden's opposition leader this week called for limits on free interpreters for non-native speakers when dealing with Healthcare services and government authorities. Currently, these institutions are legally required to hire interpreters when needed..

DN - 26 jun 19 kl. 14:43

Värdebaserad vård ”inte ändamålsenlig” enligt ny rapport

Vårdkonceptet värdebaserad vård, som används på Karolinska, är inte en lämplig lösning på utmaningarna i sjukvården. Detta enligt en rapport som stiftelsen Leading Healthcare har tagit fram på uppdrag av regeringen. .

Affärsvärlden - 25 jun 19 kl. 14:01

Är fonden som stigit med 400% på tio år fortfarande köpvärd?

Under de tio år som Rhenman Healthcare Equity L/S varit aktiv har den genomsnittliga årliga nettoavkastningen, efter förvaltnings-avgifter, varit 18 procent. Fondens andelar har på tio år mer än fyrfaldigats i värde..

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 14:19

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

Computer Sweden - 12 jun 19 kl. 13:06

Visolit hjälper till i tioårigt vårdavtal


Visolit har fått uppdraget att ansvara för infrastrukturen kring ett radiologiskt bildhanteringssystem mellan Agfa Healthcare och Aleris Röntgen. Avtalet är tecknat på tio år..

Realtid - 11 jun 19 kl. 08:29

Dometic får ny finansdirektör

Det är Stefan Fristedt, nuvarande finansdirektör på Mölnlycke Healthcare, som tillträder den nya rollen..

UNT - 31 okt 19 kl. 14:15

Larm om utsläpp vid Ge Healthcare

Vid 14-tiden larmades räddningstjänsten till företaget GE Healthcare i Uppsala..

UNT - 31 okt 19 kl. 14:15

Utsläpp vid GE Healthcare var salt

Förbipasserande vid företaget GE Healthcare i Uppsala larmade efter att ha sett något misstänkt utsläpp på marken..

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 10:05

Spararna sålde Kinafonder på bred front

Handelskonflikten har dock inte skrämt bort fondspararna som faktiskt köpte mer än de sålde för femte månaden i rad i maj hos Avanza. – Om än något försiktigare och med betoning på räntefonder. Att ha lite torrt krut placerat i räntefonder kan vara helt rätt för den mer aktiva spararen.

The Local - 25 okt 19 kl. 08:45

How Sweden plans to digitalize healthcare

The Swedish government is investing in digitalization of its 1177 Healthcare Guide with the aim of improving accessibility..

PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 12:48

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

Corren - 24 apr 19 kl. 08:00

Miljardaffär till östgötaföretaget

Linköpingsföretaget Cambio Healthcare Systems har all anledning att fira..

PrivataAffärer - 23 apr 19 kl. 13:00

Svart vecka för hälsovårdsfonder

Craig Johnson, chef för teknisk analys på den amerikanska investmentbanken Piper Jaffray, säger till CNBC att han inte köper inom sektorn just nu eftersom prognosen för den närmaste framtiden inte ser bra ut. – Vi inväntar an ”shakeout” och vi tror att det finns mer utrymme på nedsidan, sade han. Motvinden fortsätter Mark Tepper, vd för amerikanska oberoende kapitalförvaltaren Strategic Wealth Partners är delvis av samma uppfattning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.