Hans Lippens

Wednesday, 28 October, 23:59

Nyheter om Hans Lippens

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 14 aug 20 kl. 06:48

Bil har voltat – vägen helt avstängd

På E45 i Vänersborg har en personbil voltat och ligger på taket.Vägen har fått stängas av i båda riktningar.– Vi är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens..

GT - 13 aug 20 kl. 07:14

Flera inbrott i husbilar – en av de drabbade låg och sov

Flera husbilar ska under natten blivit drabbade av inbrott – vid en utställningsplats vid Bohus fästning. En av de drabbade låg och sov i sin husbil under inbrottstillfället. – Det är i nuläget oklart hur många som drabbats, vi ska snart göra en teknisk undersökning, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Expressen - 09 aug 20 kl. 14:38

Bråk på Tjörn – luftgevär beslagtaget av polis

Polis tillkallades under söndagen till ett bråk mellan boenden på Tjörn.
En person ska ha haft med sig ett luftgevär som är beslagtaget av polis. – Det är fyra som grillar och ytterligare en till som inte gillar röken som kommer från grillen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Expressen - 09 aug 20 kl. 11:29

En anhållen efter misstänkt mord

På lördagsmorgonen hittades en man död, i ett botadsområde i Kortedala, Göteborg.En man kunde gripas, och är på söndagen anhållen. – Brottsmisstankarna kvarstår.

Expressen - 07 aug 20 kl. 17:07

Kapade bilen misstänks ha använts vid väpnade rånet

I onsdags blev en kvinna brutalt rånad på sin bil i östra Göteborg.Nu misstänker polisen att samma bil backades in på lånekassan i Olskroken under rånförsöket på fredagen.– Det är samma slags bil, så det är en hypotes som utreds, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

Expressen - 06 aug 20 kl. 11:15

Kvinna rånad – polisen söker efter gärningsman

En kvinna har knuffats omkull och blivit rånad på sina smycken i Göteborg.Polisen söker efter en gärningsman som sprang från platsen.– Vi har gått ut med signalement och stoppat kollektivtrafiken i närområdet, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

Expressen - 01 aug 20 kl. 12:08

Mc-förare i olycka – allvarligt skadad

En mc har kört omkull i en singelolycka i Partille.Föraren är allvarligt skadad och misstänks för grov olovlig körning och grovt drograttfylleri.– Föraren hade ingen hjälm och ingen skyddsutrustning, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

GT - 31 jul 20 kl. 21:27

Insatsstyrkan på plats i Borås

Det pågår en stor polisinsats i Borås efter larm om en misstänkt beväpnad man, det skriver Borås tidning.Mannen ska ha tagit sig in i en lägenhet.– Insatsstyrkan är där, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 27 jul 20 kl. 07:26

Lastbil och motorcykel i krock – vägen avstängd

En motorcyklist har kolliderat med en lastbil vid avfart 56 på E6:an i Varberg. Räddningstjänst och ambulans är på väg till plats. Stor trafikpåverkan i norrgående riktning.

GT - 24 jul 20 kl. 08:37

Polisen varnar för vattenplaning – efter flera olyckor

Under fredagsmorgonen har flera olyckor ägt rum på Västsvenska vägar, till följd av våta vägbanor.Längs E6 har två olyckor inträffat och på Hisingen har en bil kört in i en stolpe.Polisen varnar nu för att det är ökad risk för att få vattenplaning.

GT - 13 jul 20 kl. 06:37

Spårvagnsförare hittade misshandlad man

En spårvagnsförare som började sin arbetsdag med att köra ut en vagn hittade en misshandlad man liggandes i vagnen.Mannen, som är i 40-årsåldern, har förts till sjukhus med huvudskador.– Om han har legat där hela natten eller krupit dit på morgonen vet vi inte, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

Expressen - 10 jul 20 kl. 06:41

Skåpbil stoppades av polis – som hittade verktyg för 100 000

Under natten mot fredagen stoppade polisen en skåpbil i Gamlestan i Göteborg.Föraren var alkoholpåverkad och saknade körkort – men polisen hittade också misstänkt stöldgods.– Det är verktyg för över 100 000, säger Hans Lippens presstalesperson vid polisen i region Väst.

GT - 09 jul 20 kl. 06:35

Man misshandlad vid rån – tre personer gripna

En man blev under natten så pass svårt misshandlad vid ett rån intill Järntorget att han behövde föras till sjukhus.Tre personer greps i området kring Brunnsparken och Centralstationen efter en större polisinsats. – Det var lugnt i övrigt, så det var många poliser på plats, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

GT - 06 jul 20 kl. 15:40

Tankbil i diket – totalstopp i trafiken

En tankbil har kört av vägen norr om Ed i Dalsland.Vägen har stängs av helt för trafik i båda riktningarna.– Föraren är ute ur fordonet, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst..

GöteborgsPosten - 02 jul 20 kl. 18:33

Man gripen med mystiskt föremål: “Oidentifierbart”

En man i 30-årsåldern har gripits i Partille. Detta efter att polisen kontrollerat hans väska och där funnit ett mystiskt föremål.
– Det kan vara någon form av sprängdeg, eller så kan det vara ett hemmagjort vapen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

Expressen - 02 jul 20 kl. 18:53

Man gripen med misstänkt föremål i väska

En man har gripits i Partille då han påträffats med ett eventuellt farligt föremål i en väska.Mannen misstänks nu för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. – Vi pratade med honom hela tiden och har haft kontakt med honom under insatsen och gripandet, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

GöteborgsPosten - 07 jun 20 kl. 07:33

Taxichaufför misshandlad av kund

En taxichaufför blev under natten misshandlad av en kund som vägrade betala för resan. Men då offret efteråt kunde se mannen gå in i sin bostad kunde han snabbt identifieras.
– Så när polisen kommer dit kan bostaden pekas ut och mannen grips i anslutning till den, säger polisens presstalesperson i region Väst, Hans Lippens..

GöteborgsPosten - 06 jun 20 kl. 07:40

Man rånad vid Brunnsparken i natt

En man blev utsatt för ett rån vid Brunnsparken under natten mot lördag. Det ska ha varit två gärningsmäns som hann springa från platsen innan polisen anlände.
– Ingen är gripen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 05 maj 20 kl. 19:21

Efter mordet – polisen vill undvika hämndaktioner

Mannen i 30-årsåldern lämnade en födelsedagsfest i Gamlestan i Göteborg när han blev nedskjuten med flera skott.Dådet har kopplingar till gängkriminaliteten i staden och tio personer sitter fortsatt anhållna misstänkta för inblandning i mordet.Polisen fortsätter att arbeta, både intensivt i utredningen och med att skapa trygghet – och minska risken för hämndaktioner.

GöteborgsPosten - 30 jun 19 kl. 05:00

Hans Lippens lämnar polisen efter 45 år

Efter EM, VM och kravallerna: "Jag har inte haft tråkigt en enda dag.".

Expressen - 12 jun 19 kl. 21:56

Butik knivrånad – polis söker efter gärningsmän

En jourbutik i Kortedala har rånats under torsdagskvällen.
Två maskerade män har hotat personalen med kniv, enligt polisen.– De fick dock inte med sig något och vi söker i området, bland annat med hundpatrull, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 10 jun 19 kl. 08:35

Greps för jättestöld av diesel på bensinmack

En man har gripits misstänkt för en jättestöld av diesel på en Preem-station i Ale. Mannen är känd för polisen sedan tidigare.
– Svårt att tänka mig på att de har betalat för det med tanke på den gripnes brottskapacitet, säger polisens presstalesperson Hans Lippens..

DN - 08 maj 19 kl. 14:18

Polisen förtegen kring anhållen man: ”Är ett grovt brott”

En man i 45-årsåldern greps i Göteborg under tisdagen och anhölls senare på kvällen. – Han misstänks för ett grovt brott, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst..

GT - 08 maj 19 kl. 10:36

Knivrån mot klädbutik – stor polisinsats

En klädbutik i Tibro har blivit utsatt för ett rån.– Det är en man med kniv som kommer in i butiken och hotar personalen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 08 maj 19 kl. 10:55

Man anhållen efter hotfullt beteende vid moskébesök

En man har anhållits av åklagare efter att uppträtt misstänkt vid ett besök i en moské i Göteborg. Det rapporterar Ekot.Bland annat ska han ha frågat när det är som mest folk i byggnaden.

Expressen - 24 apr 19 kl. 21:16

Stor polisinsats efter misshandel – insatsstyrkan på plats

En polisinsats pågår på Hässleholmen i Borås.– Någon form av misshandel har inträffat. Tre personer är förda till sjukhus för kontroll, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst..

Sydsvenskan - 24 apr 19 kl. 19:54

Kraftig brand i hotell i Falkenberg

En brand har brutit ut i ett nybyggt hotell i Falkenberg bredvid fotbollsarenan. – Det ska enligt SOS inte finnas några personer i huset, säger polisens presstalesperson Hans Lippens. Bilder från platsen visar hur kraftig svart rök slår ut från toppen a.

SR - 24 apr 19 kl. 20:29

Kraftig brand i nytt höghus i Falkenberg – nära allsvenska arenan

En brand har brutit ut i ett hyreshus under byggnation i Falkenberg.– Det ska enligt SOS inte finnas några personer i huset, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till TT..

GT - 24 apr 19 kl. 16:08

Skogsbrand rasar – trafiken stoppas för vattenbombning

På onsdagseftermiddagen har en skogsbrand startat i närheten av länsväg 1055 utanför Strömstad.Räddningstjänsten har begärt att polisen ska komma till platsen.– Vi ska stänga av vägen när branden vattenbombas, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

GöteborgsPosten - 23 apr 19 kl. 10:34

Frätande vätska på skolgård

Det var under måndagskvällen som två barn hittade en flaska innehållande en frätande vätska på en skolgård i Varberg.
– Föräldrarna förde barnen till sjukhus, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson..

GöteborgsPosten - 23 apr 19 kl. 10:49

Man föll från lastbilsflak

Vid klockan 10 på tisdagsförmiddagen ska en man ha fallit från ett lastbilsflak vid hamnen Vallhamn på Tjörn. Mannen är förd till Kungälvs sjukhus.
– Han ska inte vara allvarligt skadad men fördes till sjukhus, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i region väst..

Sydsvenskan - 23 apr 19 kl. 07:42

En död i lastbilsolycka

En man har omkommit efter en kollision mellan en personbil och en lastbil söder om Borås. – Det är en frontalkrock där mannen som körde personbilen har avlidit, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst. Olyckan inträffade på riksvä.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 19 kl. 07:42

En död i lastbilsolycka

En man har omkommit efter en kollision mellan en personbil och en lastbil söder om Borås. – Det är en frontalkrock där mannen som körde personbilen har avlidit, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst. Olyckan inträffade på riksvä.

Expressen - 15 apr 19 kl. 07:05

Upplopp – polispatruller utsatta för stenkastning

Polispatruller utsatts på söndagskvällen för stenkastning i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.– Det kan bero på att vi har stört den kriminella verksamheten i området, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

Expressen - 09 apr 19 kl. 12:07

Olycka på E6 – två personbilar i krock

En trafikolycka har inträffat på E6 mellan Kungsbacka och Fjärås.– Två personbilar har kolliderat i norrgående riktning, berättar Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 09 apr 19 kl. 10:09

JUST NU: Tjur på vägbana – blockerar trafiken på E6

En tjur blockerar just nu trafiken på E6.– Det är massort av samtal som kommer in om detta. Vi är på plats med en patrull, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

GT - 09 apr 19 kl. 06:54

Inbrottstjuvar hotade väktare med verktyg

Under natten mot tisdag blev en väktare hotad av inbrottstjuvar.– Det finns uppgifter om att det kan handla om en yxa, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

GöteborgsPosten - 30 mar 19 kl. 14:46

Flicka misshandlad – brottet kan ha filmats

En flicka utsattes under lördagen för en misshandel i centrala Borås.
– Vi har fått in det som att det är några flickor som har bråkat med varandra, berättar polisens presstalesperson Hans Lippens..

Expressen - 30 mar 19 kl. 14:20

Flicka misshandlad av grupp tjejer – filmades

En minderårig flicka har utsatts för en misshandel i centrala Borås.– Det är en grupp tjejer som ska ha slagit och sparkat henne, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.Brottet ska också ha filmats med den mobilkamera..

Expressen - 29 mar 19 kl. 21:11

Polisen söker tjuv med dåliga tänder

Tjuven som riktar in sig på äldre och barn har länge gäckat Göteborgspolisen.Nu har polisen lagt ut hans signalement på Facebook med förhoppningen att hitta honom.– Det är viktigt att vi får tag på personen så snabbt som möjligt, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.