Handlar

Friday, 17 August, 21:34

Nyheter om Handlar

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 07 aug 18 kl. 14:48

"Den som handlar med Iran kommer inte handla med USA"

USA:s president Donald Trump låter meddela att den som Handlar eller gör affärer med den kvinnoförtryckande religiösa diktaturen Iran inte kommer handla eller göra affärer med USA. Ett bakslag för den feministiska svenska regeringen, som varit på stort besök i Iran för att stimulera affärer och handel med diktaturen. Sanktionerna från USA skärps i november, så Sverige och svenska företag som vill ha USA som en marknad har några månader på sig.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jul 18 kl. 15:00

Viola och hennes katter

Just nu pågår en konstutställning av 20-åriga Viola Nerstrand i Galleri Stenhallen, Kulturhuset i Bengtsfors. Utställningen Handlar om katter. I fredags det var dags för ”mittissage”..

GT - 28 jul 18 kl. 20:22

Räddade straff: ”Det var tredje gången gillt”

GÖTEBORG. Han släppte in två straffar mot Sirius senast. När IFK Göteborg drog på sig en straff även i hemmamötet mot Brommapojkarna var det tredje gången gillt för Erik Dahlin.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:00

Han forskar om brus och adhd

FORSKAR. Kan brus hjälpa barn med ADHD att fungera bättre? Peik Gustafsson, forskare i Lund och Malmö, har fått en dryg miljon kronor för att forska om det.

Västerbottens Folkblad - 28 jul 18 kl. 18:58

Tre från Umeå i Sundhages F15-trupp

46 spelare har blivit uttagna till F15-landslagets läger på Bosön. Tre av dessa kommer från Umeå. Spelarna det Handlar om är Emma Bergström Viksten och Saga Carlsson från Umeå IK samt Monica Jusu Bah som spelar för Mariehem SK.

DN - 25 jul 18 kl. 18:40

Evelyn Schreiber: I en demokrati ryms även sådant som skaver och är fult

Under lång tid var det våldsamma tv-spel som skulle förbjudas utan vetenskapligt stöd. Nu Handlar det vanligtvis om porr, och olika filter som ska rädda barnen som vore det solskydd mot cancer. .

GöteborgsPosten - 09 jul 18 kl. 05:00

Ingerö: Valet är ingen folkomröstning

Mycket av osäkerheten inför höstens val Handlar om det skakiga parlamentariska läget, men ett minst lika stort problem är att partierna har slutat leverera helhetslösningar. Väljarna efterlyser svar i sak, skriver ledarsidans gästkolumnist, Johan Ingerö..

GöteborgsPosten - 17 jul 18 kl. 09:08

Ammoniakutsläpp vid idrottsarena

Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen skedde ett ammoniakutsläpp i Ale Arena. Räddningstjänst och polis är på plats och har spärrat av området.
– Det Handlar om en större form av utsläpp, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst..

Skånskan - 28 jul 18 kl. 12:54

Polis prejade biltjuv av vägen

Helsingborg Polis prejade en 18-årig biltjuv av vägen i Helsingborg efter kortare biljakt.  En bilstöld kan gå på ett ögonblick. I Helsingborg lämnade på lördagsförmiddagen en person bilen olåst och med nycklarna i för att hämta något i den intilliggande bostaden.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 17:13

Bränderna många i Svedala just nu

SVEDALA/KLÅGERUP En slänt i centrala Svedala började brinna och okända har eldat i papperskorgarna på Klågerupsskolan.
– Det är extra känsligt nu och elden kan snabbt sprida sig på ett sätt som man inte kan föreställa sig, konstaterar yttre befäl på räddningstjänsten i Svedala.Vad som fick en grässlänt vid järnvägstunneln på Tegelbruksområdet i Svedala på torsdagens eftermiddag att antända är oklart.

DN - 30 jun 18 kl. 20:00

I militant islam blir utanförskapet självpåtaget

DN 1/7 2018. Politiserad religion Handlar inte bara om terrordåd i europeiska storstäder, utan lika mycket om sprickorna som uppstår när vissa vänder det demokratiska samhället ryggen, om de minidiktaturer som upprättas på vår mark..

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 13:58

Uppgraderad Porsche Macan presenterad

Häromdagen presenterade Porsche nya Macan i Shanghai. Det Handlar om en facelift av SUV-modellen som lanserades 2014. Den populära modellen har genomgått en vidareutveckling när det gäller design, komfort, uppkoppling och köregenskaper.

Skånskan - 18 jul 18 kl. 11:11

Hotade att gräva upp anhörigs aska

Kävlinge En 80-åring kvinna blev uppringd av någon som sa sig vara från Svenska kyrkan. Hon krävdes på 5 000 kronor, annars skulle en anhörigs aska grävas upp. Ytterligare en åldring i Kävlinge har utsatts för liknande bedrägeriförsök.

Skånskan - 22 jul 18 kl. 09:00

Det finns en väg ut ur traumat

Helgreportage Kan man läka ett djupt trauma med rätt stöd? I en ny bok vill författarna Annica Lilja Ljung och Christina Lejonöga ge röst åt några personers långa kamp för att ta sig ur traumatiseringens bojor och öka medvetenheten om att det finns vägar till läkning.– Traumatisering är ett stort och eftersatt samhällsproblem.

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 11:19

Ledarkollen: Rasism inom Feministiskt Initiativ

Idag Handlar ledarkollen om rasismen inom FI, tullarna mellan USA och EU, broschyren om vårt lands beredskap och folks oförmåga att begripa enkla förhållningsregler i extremvädret. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  DI ger Trump rätt Di skriver om tullarna mellan EU och USA: “Tullar löser inte sådana problem.

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 05:00

Din doft påverkar andra mer än du tror

Ingalill Sundhage: "Måhända attraherar dofter, men jag vill påstå att det också Handlar om trygghet.".

Världen Idag - 19 jul 18 kl. 00:00

Vad vill våra partier göra i praktiken?

Politiskt arbete har med nödvändighet två sidor.  Det finns en praktisk sida, som Handlar om att lösa konkreta samhällsproblem. Olof Palmes ord citeras ofta: ”Politik är det möjligas konst.

Nyan - 27 jul 18 kl. 09:07

Säg din åsikt om politik och hetta

Ännu finns chans att tycka till i månadens frågor i Ålands största digitala enkät Åland gallup. Månadens frågor Handlar om vad som oroar dig mest i samband med hettan, lagtingets pension och så – som varje månad – vem du skulle rösta på om det var val idag.
Åland Gallup är en digital enkät som Nya Åland står bakom tillsammans med den samhällsintresserade dataanalytikern Mats Adamczak.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:00

”Fotbollsklubbarna ska få mer”

ESLÖV Efter att EBK markerat sitt missnöje med situationen på Husarängens IP meddelar Socialdemokraterna att man är på gång med ett nytt löfte.
I ett valmanifest som snart skickas ut lovar S satsningar som innebär att det kommer rassla in mer pengar till klubbkassorna.Det var i tisdagens tidning som Skånskan berättade om det växande missnöjet på fotbollsklubben EBK, där klubben nu sagt upp avtalet man har med kommunen för spelplanerna på Husarängens IP.

UT - 28 jul 18 kl. 01:00

Debatt: Prostataprov – en fråga om jämlikhet

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gjort - och gör - stora satsningar på att förbättra cancervården. Det Handlar om att stärka kunskapen, att göra kontrollen av cellprov för livmoderhalscancer avgiftsfri och åtgärder för tidig upptäckt av cancer hos barn och av malignt melanom (hudcancer). Det här är bra satsningar.

DN - 22 jul 18 kl. 20:56

H&M-anställda i New York tar strid för bättre scheman

H&M ligger i en utdragen fackstrid i New York. Fackliga representanter och kommunpolitiker har lämnat ett öppet brev adresserat till H&M:s vd Karl-Johan Persson. Tre av fackets fem främsta avtalskrav Handlar om anställdas scheman.

Sydsvenskan - 27 jul 18 kl. 11:00

Geist: Urflippade kombinationer sätter fart på smaklökarna

Det Handlar inte om mättnad att äta här, det är en utmaning..

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 21:26

Chans att väcka detektiven inom dig

Appen Hemliga Klubben som bygger på böckerna med samma namn tar med användarna runt i Trollhättan och Vänersborg för att lösa mysterier.
– Det är pusseldeckare och mysterierna man ska lösa Handlar till exempel om att något försvunnit, inget läskigt, säger illustratören Roland MacFie..

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 19:52

Poya Asbaghis IFK Göteborg har rest sig efter käftsmällen

Bottennappet mot IK Sirius är historia - nu blickar IFK Göteborg framåt mot lördagens möte med Brommapojkarna.
– Att vara elit Handlar om att åka på käftsmällar och att resa sig upp igen, säger tränare Poya Asbaghi..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 20:00

Länsstyrelsen upphäver bygglov

Sjöbo Länsstyrelsen går emot samhällsbyggnadsnämnden och upphäver ett bygglov för enbostadshus på Skolgatan.
Orsaken är att byggnaderna skulle ligga för nära grannarna.Det var i maj som samhällsbyggnadsnämnden tog beslut om att bevilja bygglov för enbostadshus på Skolgatan.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 05:00

EBK har fått nog på Husarängens IP

ESLÖV Fotbollsklubben EBK har fått nog och har sagt upp avtalet med kommunen för spelplanerna för unga på Husarängens IP.
Inom klubben tycker man att skötseln av anläggningen hela tiden tar mer och mer tid i anspråk – samtidigt som bidragen inte höjs i samma takt.Det var nu i sommar som EBK fick nog och skickade in en formell uppsägning av avtalet för Husarängens IP.

Cornucopia - 27 jul 18 kl. 15:18

Fallstudie: Ettor på Lilla Essingen

En läsare tipsade om stora prisfall för ettor på Lilla Essingen i Stockholm. Nedan följer en närmare fallstudie kring detta.
Slutpriser ettor Lilla Essingen sedan 20160831 enligt Booli.

UNT - 27 jul 18 kl. 15:00

Det handlar om hur resurserna används

Det går inte att dra ett likhetstecken mellan höjd skatt och bättre välfärd, skriver Jonas Segersam och Margit Borgström (båda KD)..

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 08:20

Ledarkollen: Välkommen till den eviga staden, Robin

  Idag Handlar ledarkollen om kampen mot plastat, om handelskriget med USA, om bankerna och om en riksdagsledamot som leker rebell. Och så om fotboll… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kampen mot plastet Intressant när DI skriver om det behövs en ny lag som förbjuder plast i engångsförpackningar och dylikt: “I Sverige är engångsartiklar fortfarande tillåtna, men en pågående statlig utredning kan ändra på det och redan denna månad förbjöds mikroplaster i schampo och tandkräm.

YLE - 23 jul 18 kl. 10:33

Handelsbankens kund fick rejäl chock: Litet inköp ledde till en 100 000 euros faktura i nätbanken

Så många som 3 000 av Handelsbankens kunder kan förra veckan ha fått en felaktig faktura. Det Handlar om ett systemfel, meddelar banken..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 11:13

Cirkus om tillit och samarbete

Vikten av samarbete, tillit och att vara sig själv står i fokus för Cirkus Cirkörs turnerande föreställning Klura ut som på tisdag når Malmö.
– Det är en blandning av, å ena sidan, lite clowneri och humor och, å andra sidan, spännande cirkustricks som ska få publiken att säga wow, säger Christina Simpson på Cirkus Cirkör.En jonglör, en repartist och en luftakrobat intar i månadsskiftet Malmö med Cirkus Cirkörs familjeföreställning Klura ut.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 05:00

Tullverket avfärdar smuggelmetod

STOCKHOLM Bilar preparerade med knark som ska smugglas in i Sverige utan förarens vetskap är inte något Tullverket tar för troligt eller vanligt förekommande.– Varför skulle narkotikan ha plockats bort ombord på färjan, innan bilen passerat genom tullen och in i Sverige? frågar sig Jonas Karlsson, sakkunnig på Tullverket i Stockholm.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 05:00

Hantverk på hög nivå

Malmö När Klät­ter­ser­vi­ce rep­ar­be­ta­re tar sig an Tur­ning Tor­sos fasad med målar­pen­slarna hänger myc­ket på vä­dret.
Det får inte regna, inte blåsa el­ler vara för fuk­tigt i luften. Men det är inte trygg­het som är vä­der­käns­ligt.

Expressen - 21 jul 18 kl. 06:00

Anna Wahlgrens sex- upptäckt utomlands

Anna Wahlgren har lämnat Sverige för Indien där hon har skaffat sig en ny familj – och ett nytt liv.I M-magasin skriver Sveriges kändaste mamma själv om kulturkrockarna – som bland annat Handlar om sex.”Nu är det faktiskt inte i alla kulturer man ägnar sig åt att blanda saliv.

Barometern - 20 jul 18 kl. 14:19

Lantbrukare tog initiativ till krismöte om den höga brandrisken

En stark oro för den extrema brandrisken vid tröskning. Det fick bonden Ingela Övgård att ta initiativet till ett krismöte. – Det Handlar inte om det börjar brinna utan hur mycket..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 05:00

Gruvplaner oroar styrande i Eslöv och Hörby

ESLÖV Gruvplaner med inledande provborrningar i både Eslöv och Hörby väcker farhågor. I båda kommunerna har S-kommunalråden engagerat sig mot planerna.
– Jag tycker att man ska vara orolig, säger Johan Andersson (S) i Eslöv.

Expressen - 30 apr 18 kl. 06:00

Franciska, 69, tvingas leva på 7 000 kronor i månaden

Franciska Uggla, 69, har arbetat hela sitt liv men får bara 7 000 kronor i pension –vilket gör henne till en av Sveriges alla fattigpensionärer.För att få vardagen att gå ihop Handlar hon så lite som möjligt men oron för framtiden finns alltid där.– Man får inte bli sjuk, det finns ingen marginal till det, säger hon..

DN - 19 jul 18 kl. 20:00

Att välja sanningen – till varje pris

Att välja sanning framför lögn eller ”alternativa fakta” kan vara smärtsamt – särskilt när det Handlar om sanningen om oss själva. Agnes Lidbeck inleder DN Kulturs sommarserie om vägval med ett besök i deckardrottningen Dorothy Sayers moraliska universum..

DN - 26 jul 18 kl. 23:02

Fallet förvånar dopningsbasen: ”Man måste vara ytterst försiktig”

Det är mycket ovanligt att svenska idrottare ådrar sig tre prickningar när det gäller vistelserapportering.  – Jag skulle säga att det Handlar om cirka tio fall sedan systemet infördes, säger Åke Andrén Sandberg, ordförande i Riksidrottsförbundets dopningskommission..

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 18 kl. 06:45

Klart: Två brandflyg till branden i Fågelsjö/Lillåsen

Vid 6.30-tiden på fredagsmorgonen meddelade räddningstjänstens stabschef Niklas von Essen att man kommer få hjälp av två brandflyg under dagen. De kommer undsätta släckningsarbetet vid branden i Fågelsjö/Lillåsen i Härjedalen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.