Handläggare

Monday, 21 January, 18:45

Nyheter om Handläggare

Sortering: Relevans | Senaste
Alingsås tidning - 23 dec 18 kl. 05:30

Roboten ska korta köerna för bygglov

En robot ska hjälpa Alingsås kommun att korta köerna för att få bygglov. Plan- och bygglovschef Ulrika Samuelsson hoppas på effekt redan under våren 2019.
Nyligen införde kommunens bygglovsavdelning ett nytt ärendehanteringssystem för att kunna jobba effektivare.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 15:00

Överförmyndaren gör bokslut

HÖRBY Hörby kommun blir utan egen överförmyndare från årsskiftet. I stället tillsätts en nämnd som ska hålla i trådarna.
I går gjorde överförmyndaren i Hörby sitt sista arbetspass.

Skånskan - 24 dec 18 kl. 09:00

”Röda torget” kallas nu ”Mörka torget”

Kävlinge Innan Unionstorget byggdes om kallades det i folkmun för ”Röda torget”. Nu kallar en invånare det för ”Mörka torget ” i besvikelse över att den utlovade belysningen uteblivit.”Jag skrev till er förra året angående avsaknad av julbelysning på nya torget i Kävlinge och fick då till svar att det skulle komma i år”, skriver en invånare på Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 05:00

Åttaåringens vädjan till politikerna om sin gamla förskola

hofterup För drygt en vecka sedan stod det klart att Skönadals förskola måste stänga till följd av de fuktproblem som upptäcktes i byggnaden.
Nu vädjar en åttaåring som tidigare gått på förskolan att politikerna inte ska riva den.– Jag vill inte att ni river dagiset och bygger nytt dagis.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 14:00

Staten vill bidra till GC-projekt

SKURUP Skurups kommun får statliga bidrag för tre planerade gång- och cykelvägar.
Däremot säger Trafikverket nej till projekt fyra, en väg till Svaneholms slott.Trafikverket ger Skurups kommun en lite tidig julklapp – en julklapp till 75 procent – när man nu säger ja till att vara med och bidra till tre av fyra kommunala gång- och cykeletapper.

SVT - 29 dec 18 kl. 08:41

Alllt vanligare med datoriserade handläggare på socialkontoret

I flera år har socialsekreterare vittnat om hög arbetsbelastning. Nu sprids handläggarroboten över landet. Två kommuner har redan börjat och flera andra är på gång..

SmålandsPosten - 17 dec 18 kl. 06:53

Efter haveriet: ”Biståndet har högsta prioritet”

Tung arbetsbelastning och ärenden som lades på hög. Så var situationen på socialtjänsten i Växjö för några månader sedan. Idag uppger ledningen att alla ärenden har en Handläggare.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 14:00

Klartecken för vägombyggnad

ASSMÅSA Tillståndet är klart och till sommaren planeras arbetet med att förbättra väg 13 förbi Assmåsa.Trafikverket konstaterade för flera år sedan att sträckan mellan Assmåsa gård och Eriksdalsvägen på väg 13 inte är trafiksäker. Redan 2007 la verket in sträckan i riskklass 3, den högsta risknivån på en tregradig skala.

Skånskan - 10 dec 18 kl. 14:00

Anmälde nekad semester för elev

SJÖBO Eleven ville vara ledig i sex dagar för att kunna åka på semester.
Men skolan bedömde inte att det skulle vara bra för eleven utan sa nej.Avslaget gjorde Skolinspektionen fick ta emot en anmälan om att Emanuelskolan inte följer skollagens bestämmelser om ledighetsansökningar.

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 19:38

Så lång tid tar myndigheternas telefonköer

En dryg halvtimmes väntan från att telefonnumret knappades in till att en Handläggare svarade. Så var det i ett av fallen när GP testade hur lång tid gemene man kan få spendera i myndigheters telefonköer..

Hela Gotland - 08 dec 18 kl. 12:42

ÅTAL hotade att slå handläggare med baseballträ

En man åtalas vid Gotlands tingsrätt för hot mot tjänsteman, skadegörelse och ringa stöld..

GöteborgsPosten - 06 dec 18 kl. 12:07

Så lång tid tar myndigheternas telefonköer

En dryg halvtimmes väntan från att telefonnumret knappades in till att en Handläggare svarade. Så var det i ett av fallen när GP testade hur lång tid gemene man kan få spendera i myndigheters telefonköer..

Skånskan - 04 dec 18 kl. 14:00

Kommunen nekas bidrag

Sjöbo Sjöbo kommun har ansökt om bidrag för att öka grönskan i flera områden.
Men Boverket tycker inte förslagen är tillräckligt gröna.Boverket fördelar statliga pengar som ska ”främja stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer”.

SVT - 16 nov 18 kl. 20:49

Färre plastförpackningar till återvinning förra året

Återvinningen av plastförpackningar minskade något förra året. Det visar en rapport från Naturvårdsverket. – Vi ser att mer plast tillverkas och då måste det finnas någon som vill ha den, säger Agnes Willén, Handläggare på Naturvårdsverket..

DN - 16 nov 18 kl. 13:10

Sju av tio förpackningar återvinns

Sverige klarade av sex av åtta nationella materialåtervinningsmål för förpackningar och tidningar under 2017, visar ny statistik. – Men vi måste fortsätta, det kan fortfarande bli bättre på, säger Agnes Willén, Handläggare på Naturvårdsverket..

Cornucopia - 26 nov 18 kl. 08:29

Länsstyrelsen i Örebro torrlade vattendrag för "fri fiskvandring"

Länsstyrelsen i Örebro har via EU:S vattendirektiv sett till att riva ett antal dammar, för att återföra så kallad "fri fiskvandring". Resultatet blev att flera vattendrag blev helt torra, samt att förstås fisk och musslor helt sonika dog ut. Det verkar vara svårt att förstå att det inte bara går att avskaffa månghundraåriga vattenregleringar, som har tillkommit av en anledning.

Expressen - 07 nov 18 kl. 15:06

Tusentals svenskar körde för fort på Öresundsbron

Danska polisens specialsatsning på att mäta hastigheten på Öresundsbron har resulterat i tiotusentals böter för fortkörning.Många av fartsyndarna bor i Malmö.– Helt plötsligt började det välla in ärenden, säger polisens Handläggare Sieglinde Wallin..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Sofie har fått nog av stölder vid stationen

Höör Två gånger har någon stulit drivmedel från Sofie Berntsson när hon parkerat bilen vid tågstationen i Höör.
Nu vill hon att kommunen gör något för att stävja brottsligheten.Sofie Berntsson bor i Ljungbyhed men åker ofta till Malmö och Köpenhamn och då tar hon först bilen till Höör och sedan tåget vidare söderut.

Blekinge Läns tidning - 19 nov 18 kl. 05:00

”Butikerna fyller en väldigt stor funktion på landsbygden”

1966 fanns det 170 dagligvarubutiker runt om i Blekinge. Nu 54 år senare finns det bara 21 kvar. – Känslan och förhoppningen är att de dagligvarubutiker på landsbygden som vi har i dag kommer att finnas kvar i någon form, säger Anna Althini, Handläggare på Regional tillväxt..

Sydöstran - 15 nov 18 kl. 15:44

Åtal: Myndighetschef skulle ”slaktas”

En lokal myndighetschef i Karlskrona och även en av hans Handläggare har hotats till livet. De skulle ”slaktas”. Nu har en 41-årig östbleking åtalats för hoten, mot sitt nekande..

Skånskan - 14 nov 18 kl. 12:00

Familj som fick djurförbud överklagar

SJÖBO Länsstyrelsen anser att det finns så många hundar på gården att det krävs tillstånd enligt djurskyddslagen.
Det tycker inte de som bor där och hävdar bland annat att flera av hundarna ska räknas som privata sällskapsdjur.Medlemmarna i familjen överklagar nu var för sig länsstyrelsens beslut om förbud att hålla eller föda upp hundar yrkesmässigt eller i större omfattning.

Skånskan - 10 nov 18 kl. 14:00

Ombyggnad får nej – boende försenas

LÖVESTAD Planerna på att starta ett HVB-hem i Lövestad får vänta ännu ett tag.
Kommunens bygglovsHandläggare är inte nöjd med vårdföretagets bygglovs-ansökan och säger preliminärt nej till en del av den tänkta ombyggnaden.Ägaren till vårdföretaget Zoom Care hoppades i början av året att kunna starta ett behandlingshem för unga pojkar i Lövestad redan den 1 mars i år.

Skånskan - 09 nov 18 kl. 17:27

Mordbrännare får sänkt straff

simrishamn Hovrätten sänker fängelsestraffet från tre år till två år och sex månader för den 31-årige mannen som satte eld på kommunhuset i Simrishamn i somras.Mannen överklagade tingsrättens dom i hopp om att bli friad och i andra hand slippa bli utvisad och betala skadestånd till den kommunanställde på 10 000 kronor. Mannen har sedan tingsrättens dom i augusti gift sig med en svensk kvinna.

Skånskan - 09 nov 18 kl. 05:00

Parkeringskritik mot Brännerietplanen

SJÖBO Planen för Brännerietområdet får mest ris men också lite ros.
Region Skåne gillar idén om att bygga bostäder nära en busstation medan tekniska nämnden ifrågasätter flera punkter som gäller trafik och parkeringsplatser.Det är politikerna i kommunens tekniska nämnd som har flest invändningar mot planförslaget för Bränneri/Spritfabrikenområdet.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 15:56

40-gräns i Malmö minskade dödsolyckorna

Malmö Dödsolyckorna i Malmö har minskat med 70 procent sedan fartgränsen sänktes till 40 kilometer i timmen. – I Malmö har dödsolyckorna till exempel sjunkit med 70 procent sedan man sänkte hastighetsgränsen till 40 km/h. Det går helt enkelt inte lika snabbt när man smäller in i en cyklist eller en gående, säger Ola Stockelius på Skånepolisen.

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 10:42

Krönika: Robotar på frammarsch

För drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 14:00

IVO vill inte ge tillstånd till nytt behandlingshem

SKURUP Lokalen är för dålig, målgruppen för stor och föreståndaren för oerfaren.
Det tycker IVO, Inspektionen för vård och omsorg, och avslår en ansökan om att starta ett HVB-hem utanför Skurups tätort.Ansökan om tillstånd kommer från en enskild firma.

NT - 26 okt 18 kl. 10:15

Hotade hennes familj – efter avslag

Efter att mannen fått avslag på sin asylansökan hotade han sin Handläggare..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Vill ha hinder på Opalvägen

Löddeköpinge Höga hastigheter i bostadsområden är en ständig källa till både oro och irritation bland boende. Nu vill en person ha farthinder på Opalvägen. Orsaken är att många ”leker” med sina bilar på gatan, senast förra helgen, skriver en boende i ett inlägg på Åsikt Kävlinge.

Ekonomistas - 16 okt 18 kl. 05:14

De svenska registerdatabasernas sorgebarn: Dokumentationen

Svenska registerdata används i allt högre grad inom forskning och utvärdering vilket har resulterat i en mängd rön och lärdomar inom särskilt medicin och samhällsvetenskap. Men ett problem som sällan diskuteras är att de flesta av dessa registerdatabaser är bristfälligt dokumenterade. Antalet variabler är mycket stort (tusentals) och har i de flesta fall förändrats över tid.

Skånskan - 20 okt 18 kl. 14:00

Att skriva är ett sätt att helas

FÖRÄDLING. Lina Wolff använder sitt skrivande för att komma åt smärtpunkter i livet och för att bli en bättre människa.
– Om man har en halvdassig personlighet kommer den inte bara att fixa sig.

DN - 05 okt 18 kl. 16:46

Populär app-tjänst förbjuds av Stockholms stad

Stockholms stad förbjuder den populära app-tjänsten Tiptapp att förmedla transport av hushållsavfall från privatpersoner. – Avfallslagstiftningen har inte tagit höjd för de här nya tjänsterna, säger Camilla Husebye Becker, Handläggare på miljöförvaltningen..

Skånskan - 17 okt 18 kl. 12:03

Stölder mot butiker och frisörer

ESLÖV Det har varit flera inbrott och stölder mot butiker och frisersalonger i centrala Eslöv senaste veckan.Eslövs kommuns dagliga verksamhetens butik på Storgatan vid järnvägsstationen förlorade 300 kronor ur kassan vid en stöld i fredags vid middagstid.
En kvinna som är anställd av kommunen upptäckte att pengarna saknades när hon återvände till butiken efter ett kort ärende ute.

Kristianstadsbladet - 28 sep 18 kl. 14:41

Carolin Dahlman: Absurt om de svagaste måste vara starka för att få hjälp

Den som är sjuk ska inte behöva vara expert på att trixa med regelverk eller fajtas verbalt för att få stöd. Om det är något staten ska göra så är det att hålla de allra svagaste i handen. Det är ju faktiskt inte alltid lätt att ryta och härja mot Handläggare om man är svag..

Sydöstran - 14 okt 18 kl. 16:00

Försäkringskassans arbetssätt borde kritiseras

Svar på insändare med rubriken "Angrip inte Handläggare på Försäkringskassan" från styrelsen för Fackförbundet ST inom Försäkringskassan som gällde kassans personal. Facket anser att man som sjuk inte borde bli upprörd på handläggarna utan istället ifrågasätta regering och politiker..

SVT - 10 okt 18 kl. 18:07

Riksidrottsförbundet om Bahta-beslutet: ”Omöjligt att säga”

Beslutet kring vad som händer med Meraf Bahta efter dopningsanklagelserna fortsätter att dra ut på tiden. Och svaret kan dröja ytterligare. – Det finns ingen tidsaspekt, utredningen måste få ta den tid det tar, säger Tommy Forsgren, Handläggare för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet, till SVT Sport..

Skånskan - 05 okt 18 kl. 14:00

Ommålat hus sticker i ögonen

SJÖBO Ännu en färgstrid har dykt upp i Sjöbo.
Inför en önskad ombyggnad undrar stadsbyggnadsförvaltning varför en större villa målats orange?Det kräver bygglov, anser förvaltningens Handläggare, men kan inte hitta något sådant.

Nyteknik - 01 okt 18 kl. 12:00

”Det krävs politiskt mod att digitalisera offentlig sektor”

DEBATT. Om Handläggare ersätts med algoritmer kan både kvaliteten och effektiviteten höjas och därmed rättssäkerheten. Digitalisering handlar inte om teknik, utan om beteenden, skriver Per Wallentin, koncernchef Knowit..

Skånskan - 02 okt 18 kl. 19:07

Vraken efter två ångbåtar undersöks

Östersjön Marinarkeologer från Sjöhistoriska museet riktar just nu sina cyklopglasögon mot två ångbåtsvrak utanför den gotländska kusten.
Frågan är om de ska fornlämningsförklaras eller inte.Dimman låg tät över Östersjön den 28 juni 1873 när den blott ett år gamla ångskonerten Vulcan, under befäl av W.

GöteborgsPosten - 01 okt 18 kl. 10:48

Ge fler vägar att få kontakt med kommunen

Svårt att hitta kontaktuppgifter till förvaltningar och Handläggare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.