Handelssamtalen

Monday, 20 January, 02:23

Nyheter om Handelssamtalen

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 17 dec 19 kl. 08:03

Glada tongångar på Asiens börser

Det är idel uppgångar på börsindexen under tisdagsmorgonen, svensk tid. Enligt CNBC, som Omni Ekonomi hänvisar till, har aktiemarknaden fått ”en energiinjektion” med de positiva framstegen i Handelssamtalen mellan USA och Kina. Vid klockan 05.

DI - 16 dec 19 kl. 05:02

Måndagen startar nedåt på Asienbörserna

Börserna i Japan och Hongkong inledde handelsveckan nedåt i avvaktan på den fortsatta utvecklingen i Handelssamtalen….

Sydsvenskan - 16 dec 19 kl. 03:36

Nedåt på börserna i Japan och Hongkong

Börserna i Japan och Hongkong inledde handelsveckan nedåt i avvaktan på den fortsatta utvecklingen i Handelssamtalen mellan USA och Kina. I Tokyo backade Nikkei 225-indexet nära 0,3 procent medan det bredare Topixindexet höll sig nära nollan. I Hongkong.

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 19 kl. 03:36

Nedåt på börserna i Japan och Hongkong

Börserna i Japan och Hongkong inledde handelsveckan nedåt i avvaktan på den fortsatta utvecklingen i Handelssamtalen mellan USA och Kina. I Tokyo backade Nikkei 225-indexet nära 0,3 procent medan det bredare Topixindexet höll sig nära nollan. I Hongkong.

DI - 13 dec 19 kl. 14:02

Handelsbanken stiger – forskningsbolaget rasar efter besked från FDA

Börsfredagen präglades av uppgifter om framsteg i Handelssamtalen mellan USA och Kina samt Tories seger i det brittiska….

Sydsvenskan - 12 dec 19 kl. 22:10

Hopp om handelsavtal gav Wall Street-rekord

USA-börserna tog ett glädjeskutt efter flera signaler om att USA och Kina har kommit överens i Handelssamtalen. Två av tre ledande index på Wall Street lyfte till nya rekordnivåer. Först twittrade president Donald Trump att ett handelsavtal med Peking ä.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 19 kl. 22:10

Hopp om handelsavtal gav Wall Street-rekord

USA-börserna tog ett glädjeskutt efter flera signaler om att USA och Kina har kommit överens i Handelssamtalen. Två av tre ledande index på Wall Street lyfte till nya rekordnivåer. Först twittrade president Donald Trump att ett handelsavtal med Peking ä.

GöteborgsPosten - 12 dec 19 kl. 22:13

Hopp om handelsavtal gav Wall Street-rekord

USA-börserna tog ett glädjeskutt efter flera signaler om att USA och Kina har kommit överens i Handelssamtalen. Två av tre ledande index på Wall Street lyfte till nya rekordnivåer..

DI - 12 dec 19 kl. 18:17

Europabörserna: Stigande börser på nytt handelshopp

Europabörserna handlades uppåt på torsdagen efter positiva besked från Donald Trump gällande Handelssamtalen med Kina..

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 13:00

Aktieexperter: Räkna med brittiskt kursrally

Den globala kapitalförvaltaren Columbia Threadneedle Investments har ställt frågor till två ledande brittiska aktieexperter. Vad händer på den brittiska marknaden när det blir ett tydligt avslut på den brittiska röran i förhållande till EU? Richard Colwell, vd för UK Equities, säger att den brittiska aktiemarknaden ända sedan folkomröstningen 2016 känts ”som landet som tiden glömt”.

GöteborgsPosten - 11 dec 19 kl. 07:55

Asienbörser väntar på handelsbesked

Utvecklingen på de ledande Asienbörserna mest upp under onsdagens handel. Handelssamtalen mellan USA och Kina fortsätter att dominera nyhetsflödet med ständigt nya uppgifter om utvecklingen..

Dagens PS - 10 dec 19 kl. 08:03

Positiv börstrend bröts i New York

De amerikanska börserna inledde veckan med lägre kurser och bröt därmed en uppgångstrend på tre dagar. I fokus stod Handelssamtalen mellan USA och Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,32 procent till 3 135,96.

Affärsvärlden - 06 dec 19 kl. 10:09

SSAB fortsätter upp på börsen

Stockholmsbörsen inledde fredagens handel uppåt. Fokus på världens finansmarknader ligger kvar på om något händer i Handelssamtalen mellan USA och Kina och blickarna riktas också mot fredagseftermiddagens jobbsiffror i USA. Vidare fortsätter Opec-mötet i Wien..

Affärsvärlden - 06 dec 19 kl. 07:05

Apple och Biogen bland vinnarna på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades med små rörelser på torsdagen då Handelssamtalen mellan USA och Kina var fortsatt i fokus..

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 07:12

Svaga uppgångar på Asienbörserna

Investerarna uppges invänta bland annat jobbsiffror i USA, framgår det. Det här skriver Omni Ekonomi med hänvisning till Reuters, och den avvaktande börshandeln med måttliga uppgångar i regionen sägs också bero på att aktiespekulanterna avvaktar mer konkreta nyheter i Handelssamtalen mellan USA och Kina. Nikkei i Japan hade vid klockan 05.

Dagens PS - 05 dec 19 kl. 07:31

Det svänger snabbt och hit och dit i Asien

I dag, torsdag, går börserna upp igen efter helomvändning i Handelssamtalen mellan USA och Kina. Enligt CNBC, som Omni Ekonomi hänvisar till i sin börsrapport, har hoppets låga åter tänds om ett handelsavtal mellan USA och Kina. Medieuppgifter gör gällande att en överenskommelse kan vara nära förestående efter hård retorik och helt andra besked den senaste tiden.

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 07:28

Tunga kursras på Asiens börser

Investerarna oroas av den nya lag som USA:s president Donald Trump skrivit på. Lagen, som vi berättade om i går, stöder Hongkongprotesterna och det retar gallfeber på Kina. Investerarna funderar på vilken effekt det här kan få på Handelssamtalen mellan USA och Kina.

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 08:34

Tullsamtalen: USA-stöd till Hongkong

Beskedet att lagförslaget godkänns riskerar att ytterligare komplicera Handelssamtalen mellan Kina och USA. Kina har efter beskedet upprepat sitt missnöje mot förslaget. När presidenten skrev under lagen signalerade han samtidigt att han inte vill att den bredare relationen till Kina ska spåra ur.

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 07:56

Ännu ett rekord på Wall Street

De amerikanska börserna steg till nya rekord på tisdagen med Best Buy som anförare av detaljhandelsbolag efter stark rapport med höjd prognos. Positivt sentiment kring Handelssamtalen fortsatte att stödja börsen. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,22 procent till 3 140,52.

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 08:20

Blandad kompott på Asiens börser

Asien-börserna visar en blandad utveckling på onsdagen i väntan på konkreta resultat från de pågående Handelssamtalen mellan USA och Kina. Statistik från Kina visade att industrivinsterna fallit med 9,9 procent under oktober, räknat på årsbasis. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,28 procent till 23 437,77, medan det bredare Topix-indexet steg med 0,31 procent till 1 710,98.

DI - 27 nov 19 kl. 05:04

Uppåt i Japan och nedåt i Kina

En billigare yen, rekordnivåer på börserna i New York samt fortsatt optimism om Handelssamtalen USA-Kina hjälper börsen….

Sydsvenskan - 27 nov 19 kl. 03:02

Japanska börsen fortsätter uppåt

En billigare yen, rekordnivåer på börserna i New York samt fortsatt optimism om Handelssamtalen USA-Kina hjälper börsen i Japan att fortsätta stiga. Investerarna i Kina är mer tveksamma. Nikkei- och Topix-index i Tokyo steg 0,4 respektive 0,3 procent un.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 19 kl. 03:02

Japanska börsen fortsätter uppåt

En billigare yen, rekordnivåer på börserna i New York samt fortsatt optimism om Handelssamtalen USA-Kina hjälper börsen i Japan att fortsätta stiga. Investerarna i Kina är mer tveksamma. Nikkei- och Topix-index i Tokyo steg 0,4 respektive 0,3 procent un.

GöteborgsPosten - 27 nov 19 kl. 03:02

Japanska börsen fortsätter uppåt

En billigare yen, rekordnivåer på börserna i New York samt fortsatt optimism om Handelssamtalen USA-Kina hjälper börsen i Japan att fortsätta stiga. Investerarna i Kina är mer tveksamma..

PrivataAffärer - 26 nov 19 kl. 10:02

Analytiker: Överdriven marknadsoptimism inför 2020

Haussen på världens börser har accelererat snabbare än händelseutvecklingen runt de fundamentala faktorer som just nu styr humöret på marknaden, skriver SEB i sin senaste så kallade Investment Outlook. ”Tillväxten mattas av och bolagens vinstprognoser skruvas ner, men aktiemarknaden klättrar till nya rekordnivåer – ett samband som inte är helt självklar och ger fog att mana till viss försiktighet”, skriver SEB. De låga räntorna är en av anledningarna till att banken trots detta endast är lätt undervikt på aktier, men banken väntar sig samtidigt en makroekonomisk mjuklandning.

Affärsvärlden - 26 nov 19 kl. 08:36

Dragning uppåt väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagens handel med en försiktig uppgång. Utvecklingen i Handelssamtalen mellan USA och Kina har fortsatt att stå i fokus på omvärldens börser..

Affärsvärlden - 25 nov 19 kl. 10:56

Aktierna som klättrar mest på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel uppåt. Optimism kring Handelssamtalen mellan USA och Kina höjer stämningen på finansmarknaderna..

VA - 25 nov 19 kl. 09:19

Stark rapport lyfter oljebolaget på måndagsbörsen

Optimism kring Handelssamtalen mellan USA och Kina gav stöd åt måndagens börser och Stockholmsbörsen öppnade på plus..

DI - 25 nov 19 kl. 08:40

Börsen ser ut att öppna på plus efter handelsoptimism

Optimism kring Handelssamtalen mellan USA och Kina väntas ge stöd åt måndagens börser och Stockholmsbörsen väntas öppna….

Affärsvärlden - 25 nov 19 kl. 08:52

Handelsoptimism väntas ge plusöppning på börsen

Optimism kring Handelssamtalen mellan USA och Kina väntas ge stöd åt måndagens börser och Stockholmsbörsen väntas öppna på plus..

GöteborgsPosten - 25 nov 19 kl. 08:37

Kurslyft i Asien

Kinas signaler om kompromissvilja i Handelssamtalen med USA bidrar till glada miner på flera asiatiska börser..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 19 kl. 03:42

Mestadels uppåt i Asien

Kinas signaler om kompromissvilja i Handelssamtalen med USA bidrar till glada miner på flera asiatiska börser. I Tokyo steg Nikkei- och Topix-index 0,9 respektive 0,8 procent under de första timmarnas handel. I Hongkong öppnade Hang Seng-index 1,5 proce.

Sydsvenskan - 25 nov 19 kl. 03:42

Mestadels uppåt i Asien

Kinas signaler om kompromissvilja i Handelssamtalen med USA bidrar till glada miner på flera asiatiska börser. I Tokyo steg Nikkei- och Topix-index 0,9 respektive 0,8 procent under de första timmarnas handel. I Hongkong öppnade Hang Seng-index 1,5 proce.

GöteborgsPosten - 22 nov 19 kl. 07:44

Asienbörser avvaktar handelssamtal

Rörelserna var överlag små när Asienbörserna avslutade handelsveckan. Aktieinvesterarna avvaktar utvecklingen av Handelssamtalen mellan Kina och USA där signalerna är att ett första avtal kan komma snart. President XI Jinping sade på fredagen att han vill se ett fas ett-avtal med USA, men att han inte tvekar att hämnas om det skulle vara nödvändigt..

Sydsvenskan - 22 nov 19 kl. 03:20

Försiktigt på asiatiska börser

Tokyobörsen öppnade så gott som oförändrad på fredagen i avvaktan på utvecklingen i Handelssamtalen mellan Kina och USA. I Hongkong reagerande börsen på USA:s kongressbeslut om nya lagar för att säkra demokrati och självständighet i staden med att röra.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 19 kl. 03:20

Försiktigt på asiatiska börser

Tokyobörsen öppnade så gott som oförändrad på fredagen i avvaktan på utvecklingen i Handelssamtalen mellan Kina och USA. I Hongkong reagerande börsen på USA:s kongressbeslut om nya lagar för att säkra demokrati och självständighet i staden med att röra.

DI - 21 nov 19 kl. 17:30

Dystert på Stockholmsbörsen – storbolagsindex ner för sjunde dagen i rad

Stockholmsbörsen stängde på rött efter ytterligare tveksamheter om utvecklingen i Handelssamtalen mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - 21 nov 19 kl. 08:28

Handelskonflikten tynger Asienbörserna

De asiatiska börserna backade på torsdagen i spåren av ökad oro för utvecklingen i Handelssamtalen mellan USA och Kina. På onsdagen kom uppgifter om att ett avtal mellan de båda länderna kan dra ut på tiden, vilket fick nedgången på de amerikanska börserna att tillta i gårdagens handel..

GöteborgsPosten - 20 nov 19 kl. 08:28

Mungiporna ner på Asiens börser

Osäkerhet kring Handelssamtalen mellan USA och Kina påverkar börserna i Asien som sjunker..

DI - 20 nov 19 kl. 05:07

Asienbörserna lägger i backen

Osäkerhet kring Handelssamtalen mellan USA och Kina påverkar börserna i Asien som inledde handelsdagen negativt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.