Handelshögskolan

Thursday, 23 May, 05:21

Nyheter om Handelshögskolan

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 27 apr 19 kl. 10:13

Nu startar en ny tidsepok i Japan

Snart är det dags för Japan att gå in i en ny era kallad "reiwa" – harmonisk fred – som påbörjas efter att kejsar Akihito abdikerat. Det är något väldigt speciellt i Japan, det är som ett millennieskifte, säger Marie Söderberg, professor och chef vid Japaninstitutet vid Handelshögskolan..

Expressen - 17 apr 19 kl. 08:15

”Det går inte ihop – finns inte en chans”

Stockholm och Åre siktar på att få arrangera OS 2026 för i sammanhanget billiga 13,6 miljarder kronor.Nu menar Tommy D. Andersson, professor i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, att siffrorna har polerats för att blidka skattebetalarna.

Realtid - 16 apr 19 kl. 14:51

”EQT kan bli Nordens KKR eller Blackstone”

Inför en börsnotering har EQT breddat sitt sortiment.– EQT kan bli Nordens KKR eller Nordens Blackstone, men då behöver de ha de finansiella musklerna och Investor räcker inte riktigt till längre, säger professor Per Strömberg på Handelshögskolan i Stockholm..

DN - 08 apr 19 kl. 16:52

”Svensk lönebildning är redan i dag starkt planerad”

SLUTREPLIK DN DEBATT 2/4. Såväl bilden av Sverige som en ”marknadsekonomi” som att mina förslag till lönebildning för jämställda löner för kvinnor och män i den svenska arbetarklassen skulle leda till planekonomi är så grovt tillyxade att de inte skulle passera ens ett introduktionsseminarium i samhällsvetenskap, skriver Markus Kallifatides, docent vid Handelshögskolan i Stockholm..

DN - 08 apr 19 kl. 17:11

”Medlemskap i bankunionen minskar inte inflödet av ryskt kapital”

REPLIK DN DEBATT 7/4. Problemet med stora internationella kapitalflöden i våra banker pekar i stället på att vi måste ge Finansinspektionen kraftigt utökade resurser att se till så att bankerna följer de regelverk som redan finns, inklusive de vi fått som medlem i EU, skriver Torbjörn Becker, chef för Östekonomiska institutet på Handelshögskolan..

Sydsvenskan - 08 apr 19 kl. 07:00

Kvinnliga professorer högvilt på lärosätena

Byggda av män för män, men desperata efter kvinnor. Rektorerna på två av Sveriges universitet är eniga om att bristen på kvinnliga professorer äventyrar lärosätenas anseende och framtidens teknikutveckling. Handelshögskolan i Stockholm hamnar på plats 1.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 19 kl. 07:00

Kvinnliga professorer högvilt på lärosätena

Byggda av män för män, men desperata efter kvinnor. Rektorerna på två av Sveriges universitet är eniga om att bristen på kvinnliga professorer äventyrar lärosätenas anseende och framtidens teknikutveckling. Handelshögskolan i Stockholm hamnar på plats 1.

Dagensanalys.se - 04 apr 19 kl. 20:37

Högteknologiska butiker och mobilanvändning får kunder att handla mer

I doktorsavhandlingen How Technology is Evolving In-Store Shopping Behaviors undersöker Carl-Philip Ahlbom, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, hur olika typer av teknik påverkar hur mycket kunder spenderar i fysiska butiker. Generellt fungerar olika tekniker på olika sätt, men gemensamt är att det finns stora möjligheter att påverka vad kunden ser i butiken, hur den upplever butiken, och i slutändan hur mycket pengar en kund spenderar under en shoppingtur. Vissa tekniker, som till exempel butiksmusik, finns till för att skapa en […] Inlägget Högteknologiska butiker och mobilanvändning får kunder att handla mer dök först upp på Dagensanalys.

DI - 02 apr 19 kl. 22:54

Han sitter på hemligheten bakom framgångsrika förhandlare

Fem frågor till Lars-Johan Åge, ekonomie doktor vid Handelshögskolan i Stockholm, aktuell med boken ”Happy happy”, på Volante förlag..

Skånskan - 29 mar 19 kl. 07:00

Dokumentär som tog en egen väg

De träffas, blir förälskade, gör slut, blir vänner och pratar om precis allt. I dokumentären Parning, som får biopremiär i dag, följer regissören Lina Mannheimer 90-talisterna Naomi Carter och Edvin Kempe under ett år för att få svar på frågor kring den digitala generationens syn på relationer.
– Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att det här projektet skulle sluta med en romcom-dokumentär, säger Lina Mannheimer med ett skratt.

VA - 28 mar 19 kl. 16:25

Retaildoktorns råd: Så charmar du dina kunder

Inom detaljhandeln händer det mycket och det händer fort. Angelica Blom som är nybliven doktor vid Handelshögskolan har undersökt ett relativt outforskat område: Vad det är som ger positiva kundreaktioner i en omnikanalstrategi..

DI - 25 mar 19 kl. 06:21

Hon är årets MBA-stipendiat: ”Här får jag ett smörgåsbord av verktyg”

Årets MBA-stipendiat Maria Smith är i full gång med sina studier på det prestigefyllda programmet Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm.  Nu öppnar ansökan för dem som vill söka nästa års stipendium..

DI - 16 mar 19 kl. 18:51

Handelsstudenter drillas i gröna frågor: ”Har ett ansvar”

Med obligatoriska kurser i hållbarhet vill Handelshögskolan i Stockholm fostra framtidens ledare.  Samtidigt anser studenter att prestigeskolans hållbarhetsprofil lovar mer än den levererar..

Dagensanalys.se - 01 mar 19 kl. 13:03

Hon tar över klubban i Strategy Awards

Therese Bohlin, blir ordförande i juryn för Strategy Awards 2019. Therese är VD för kommunikationsbyrån Prime och har en bakgrund som strategisk chef på Storåkers McCann, Lowe, DDB och har genom att brygga över strategi till kreation skapat några av världens främsta kommunikationscase. Therese driver även frågor för branschen genom exempelvis styrelseledamot Sveriges Kommunikatörer, Handelshögskolans i Stockholm Advisory board och KOMMs effektkommitté.

VA - 27 feb 19 kl. 11:27

Experten: Så blir dina kunder bolagets viktigaste innovationsresurs

Försäljning som leder till innovation. Bjud in dina strategiska kunder till samskapande förslår vår expert Ebba Laurin, doktor i business-to-business-försäljning vid Handelshögskolan i Stockholm..

Sydöstran - 24 feb 19 kl. 15:00

Återvunna kläder har blivit konkurrensfaktor

En rapport av Handelshögskolan i Göteborg visar att svensken under de senaste tio åren spenderat mer pengar på kläder, men också att vi inte riktigt är medvetna om priset för klädkonsumtionen..

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 09:00

Stressig uppstart för småföretagare

Stressen för entreprenörerna påverkar mentala hälsan negativt initialt, men för dem som lyckas ökar samtidigt välbefinnandet. Det visar en studie av forskaren Nadav Shir vid Handelshögskolan i Stockholm. I början av en ny verksamhet, då man har komplexa och osäkra faktorer att ta ställning till, det kan röra sig om finansieringsproblem, verkar entreprenörskapet ha negativa konsekvenser för den mentala hälsan, konstaterar han.

Expressen - 18 feb 19 kl. 11:33

Bokhandlare går på knä när bokbranschen ökar

Den digitala försäljningen lyfter bokbranschen när försäljningen i fysiska butiker dyker.Det visar ny statstik från branschen.– En förskjutning mot digitala kanaler blev ännu tydligare under 2018, säger rapportförfattaren Erik Wikberg, vid Handelshögskolan i Stockholm, till Market.

DI - 06 feb 19 kl. 13:32

Handelsstudenter vill påverka med passivt kapital

En grupp studenter vid Handelshögskolan i Stockholm testar nu om det är möjligt att samla redan investerat kapital för att påverka företag i en hållbar riktning..

GöteborgsPosten - 31 jan 19 kl. 18:04

Han är Göteborgs främsta finansman

Volvo Cars finanschef Hans Oscarsson utnämns till årets finansprofil 2018. Bakom utmärkelsen står föreningen Finanskompetensscentrum som under torsdagseftermiddagen samlat framträdande näringslivsekonomer till Handelshögskolan i Göteborg..

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 13:52

Den ultimata guiden för alla digitala marknadsförare

Att ha koll på allt inom digital annonsering är inte helt enkelt, därför har ett gäng experter samlats för att reda ut alla svåra begrepp. Här har du den ultimata guiden för digital marknadsföring. Expertteam Mediekvalité hos Sveriges Annonsörer har tagit fram en enkel och tydlig guide som hjälper dig att reda ut alla begrepp kring digital annonsering.

DI - 28 jan 19 kl. 05:11

Stefan Perssons superdonation ger Handels nya muskler

Handelshögskolan i Stockholm lanserar ett nytt innovationshus med hjälp av en superdonation på 150 miljoner kronor från Familjen Erling-Perssons stiftelse.  Satsningen ska inte bara lyfta Handels utan hela näringslivet, hoppas Lars Strannegård, rektor på skolan. .

GöteborgsPosten - 15 jan 19 kl. 21:38

Stulet "kvinnoben" kan vara återfunnet

En skulptur av den kontroversielle konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Nu kan den vara återfunnen..

Blekinge Läns tidning - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament. Nu har en priva.

SmålandsPosten - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

BT - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

Sydöstran - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

Sydsvenskan - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament. Nu har en priva.

YA - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

Barometern - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 19 kl. 19:40

Stulen skulptur kan vara återfunnen

En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT).

DN - 10 jan 19 kl. 14:05

Skulpturen ”Visst é jag läcker” stulen

Kjartan Slettemarks skulptur ”Visst é jag läcker” har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst..

Sydsvenskan - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

Kristianstadsbladet - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

SmålandsPosten - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

Barometern - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

Blekinge Läns tidning - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.

Sydöstran - 10 jan 19 kl. 07:32

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst. Det rör sig om "Visst é jag läcker" av den norske konstnären Kjartan Slettemark. Konstverket har formen av ett kvinnoben och stod tidigare på ett betongfundament.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.