Handelsbanken

Thursday, 24 September, 22:27

Nyheter om Handelsbanken

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:00

Bratt: Spararna sätter in miljarder på nollräntekonton

Storbankerna står fortfarande för mer än hälften av den svenska inlåningsmarknaden. För att vara helt exakt står Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken tillsammans för 62 procent av inlåningen enligt statistik från Bankföreningen. Problemet i ett kundperspektiv är att dessa banker ofta ger 0 procents ränta på kontot.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 10:19

Här är Swedbanks nya favoritaktier

Det är på Swedbanks placeringssajt Aktiellt som banken konstaterar att utfallet i rapportsäsongen inte blev lika illa som befarat i estimaten och att börsen successivt återhämtat sig. Men Swedbank ser ändå en riskbild med hög komplexitet. På grund av osäkerheten föredrar bankens analytiker bolag som kan hantera nuvarande marknadsklimat och bolag som kan få en tidig återhämtning.

Cornucopia - 31 aug 20 kl. 14:31

Jo, det går visst att klå börsindex över tiden utan ansträngning

"Det går inte att klå börsindex över tiden, så köp en indexfond med minsta möjliga förvaltningsavgift!"Att det inte går att klå börsindex utan att man lika gärna kan satsa på en indexfond har blivit en sanning, men det finns ett fundamentalt feltänk med detta. Det går visst att klå index över tiden utan ansträngning, eller har åtminstone historiskt gått att göra detta.

Realtid - 11 sep 20 kl. 11:09

Handelsbanken: digitalisering minskar behovet av lokala kontor 

Realtid pratar med Handelsbanken i Sverige och Danmark om konsolideringen av allmänna, lokala bankkontor. .

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 11:59

SHB: Lundbergs fastighetsvärden ”borta med covid-vinden”

Banken anser att investmentbolagets nuvarande premievärdering inte går att motivera. ”Efter att ha granskat portföljen och tagit hänsyn till den stora osäkerheten i spåren av covid-19, särskilt för fastighetssektorn, gör vi avsteg från den premie som etablerats de senaste åren och baserar vår riktkurs på en 10-procentig rabatt på det beräknade framtida substansvärdet om 100 miljarder kronor, och det resulterar i en riktkurs på 264 kr (400)”, skriver Handelsbanken i analysen. Banken menar att de dolda värden som tidigare fanns i Lundbergs fastighetsportfölj, som inkluderar ett innehav i Hufvudstaden, nu är ”borta med covid-vinden”.

DI - 28 aug 20 kl. 18:57

Bankerna säljer av Nynas skuldberg – stora frågetecken kring köparen

Bankerna flyr det krisande Nynas. Swedbank, Nordea, Handelsbanken och Danske Bank har alla sålt sina stora fordringar på det svenska….

Realtid - 10 sep 20 kl. 14:59

Handelsbanken planerar att stänga filialer i Danmark

Handelsbanken satsar på färre, större filialer i Danmark. .

DI - 28 aug 20 kl. 11:35

Handelsbanken säljstämplar Lundbergs: ”Fastigheterna är övervärderade”

Investmentbolaget Lundbergs fastighetsportfölj ser nu ut att vara övervärderad i och med konsekvenserna av coronapandemin. .

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 11:31

Hernhag: Tre amerikanska tillväxtaktier att ha koll på

Sandr: Hej Marcus! Vilka tillväxtbolag skulle du rekommendera på den amerikanska marknaden som inte är FAANG-bolag?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 09:32

Här är fredagens färska köprekar

Carnegie inleder bevakning av SBB med en köprekommendation och riktkursen 27 kr. Det framgår av ett marknadsbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 24 kr på fredagen.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 08:42

Rusning till Sverigefonder

– För första gången på fem månader tar sig Sverigefonder förbi teknikfonder och blir månadens klart mest köpta fonder. Primärt köper spararna indexfonder samt Sverigefonder som investerar i små- och medelstora bolag. De mindre bolagen tog överlag mest stryk under börsoron, men det är också där återhämtningen varit som snabbast.

PrivataAffärer - 26 aug 20 kl. 08:05

SHB-prognos: Bomarknaden överraskar positivt

De konstaterar att bostadsmarknaden har visat på överraskande motståndskraft. ”Även om vi vet att bostadsutbudet är begränsat och att räntorna lär förbli låga länge hade vi förväntat oss en svagare utveckling av såväl priser som antal försäljningar de senaste månaderna”, skriver Handelsbanken. Mätningar visar att oron bland hushåll för att bli arbetslösa och för svensk ekonomi är betydligt större än vanligt.

DI - 26 aug 20 kl. 18:52

Analys: Starka skäl för SHB att strunta i FI – kan bädda för utdelningsfest

Det finns starka argument för Handelsbanken att genomföra en aktieutdelning för 2019, vilket kan bli en trigger för hela sektorn..

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 09:21

Kepler: Köp bankaktien som gått sämst på börsen i år

Kepler konstaterar att Handelsbanken är den bankaktie i Norden som har gått sämst på börsen hittills i år. Aktien är ned 14 procent sedan årsskiftet, vilket innebär att den gått 6 procentenheter sämre än sina kollegor. ”Givet Handelsbankens riskprofil anser vi att detta är omotiverat och att marknaden överskattar kreditförlustavsättningarna för det andra halvåret med 140 procent”, skriver Kepler Cheuvreux som anser att banken erbjuder en stabil intäktsström, med en hög andel räntenetto, bra kreditkvalitet och lägre risk för penningtvättsproblem än konkurrenterna.

PrivataAffärer - 26 aug 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Trianon till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 95 kr. Det framgår av en analys.

Expressen - 26 aug 20 kl. 07:59

Storbanken: Detta händer med bostadspriserna i höst

2020 innebar historisk BNP-ras – men goda tecken på återhämtning för svenska ekonomin finns.Det menar Handelsbanken i sin nya konjunkturrapport.– Men krisens djup gör att vi räknar med en lång resa tillbaka, säger Handelsbankens chefsekonom Christina Nyman i dag..

PrivataAffärer - 26 aug 20 kl. 08:13

SHB-prognos: Återhämtning men stigande arbetslöshet

Sveriges BNP (kalenderkorrigerat) väntas minska med 4,6 procent i år och öka med 3,7 procent nästa år. I prognosen i april spåddes BNP minska med 6,9 procent i år och öka med 4,2 procent nästa år. Den mest intensiva fasen av covid-19-pandemin bedöms ha passerat och världen börjar öppna igen.

Realtid - 09 sep 20 kl. 12:44

Handelsbanken årets "Sveriges småföretagarbank" – igen 

Utmärkelsen ”Sveriges småföretagsbank” går för nionde året i rad till Handelsbanken..

Realtid - 26 aug 20 kl. 07:03

AMF och SEB förlorar miljarder till konkurrenterna

Handelsbanken och Skandia är vinnare på flyttmarknaden för pensionsförsäkringar – samtidigt som konkurrenterna ser miljarder försvinna..

PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 08:55

Här är måndagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Mekonomen till 100 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 21 augusti.

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 08:55

Här är tisdagens köprekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för Embracer, före detta THQ Nordic, till köp från behåll. Riktkursen höjs till 185 från 150 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 13:00

Här är bolagen som kanske delar ut i höst

Hittills, till och med augusti, har cirka 54 miljarder kr delats ut på Stockholmsbörsen, vilket bara är 20 procent av prognosen vid inledningen av året. Inför hösten har några av storbolagen redan kommunicerat att de ska dela ut. Det gäller Astra Zeneca, Ericsson, Kinnevik, Tele2 och Telia.

PrivataAffärer - 21 aug 20 kl. 08:40

Här är fredagens aktierekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 64 från 54 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 12:30

Storbank har sommarens högsta snittränta

Nordeas snittränta landade på 1,80 procent i juli vilket är hela 0,10 procentenheter högre än Länsförsäkringar som ligger näst längst ned på listan med 1,70 procent. Men relativt dyrt är det även hos andra storbanker. Danske hade 1,69 procents snittränta medan Handelsbanken och Swedbank båda hade 1,63 procent.

Realtid - 21 aug 20 kl. 13:03

Därför omfamnar storbankerna big tech just nu

Handelsbanken är inne i en intensiv utvärderingsperiod när det gäller den digitala transformationen. Amazons molnlösningar finns med bland kandidaterna. .

Expressen Dina Pengar - 21 aug 20 kl. 07:30

Ingemar blåst på 29 000 – trots larm till banken

Ingemar, 72, i Falkenberg blev utsatt för ett investeringsbedrägeri.Han lurades överföra 29 000 kronor. När han ringde banken för att stoppa pengarna fick han ingen hjälp, hävdar Ingemar.

DI - 21 aug 20 kl. 07:48

Omsorgsbolaget får köpstämpel – här är dagens rekar

Handelsbanken har köpstämplat omsorgsbolaget Humana efter gårdagens kvartalsrapport..

Realtid - 21 aug 20 kl. 07:06

Nytt succéår för fondbolagen

2019 blev ännu ett starkt år för fondbranschen. Swedbank Robur, Handelsbanken och Lannebo hör till de mest vinstrika fondbolagen..

PrivataAffärer - 19 aug 20 kl. 08:40

Analytikerna: Bopriserna fortsätter uppåt även i höst

Läs även: Bostadspriserna fortsatte uppåt ”Bostadspriserna har uppvisat en anmärkningsvärd motståndskraft under hela krisen”, skriver Nordeas seniorekonom Susanne Spector i ett marknadsbrev där hon noterar att bostadspriserna fullt ut återhämtat sig och nu är högre än de var i februari, före krisen. Valueguards HOX-index över de svenska bostadspriserna steg 2,0 procent i juli, vilket säsongsrensat motsvarar en lika stor uppgång, även om coronakrisen rubbat de normala säsongsmönstren. Tillbaka på februar

DI - 19 aug 20 kl. 07:58

Dagens rekar: SEB skruvar ner riktkursen för Elekta

SEB skruvar ner sin riktkurs för Elekta medan Handelsbanken skruvar upp sin riktkurs för Systemair..

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 08:55

Här är måndagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för G5 Entertainment till 418 kr från 322 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 09:37

Morningstar lanserar nytt betygssystem för fonder

De som i första hand får höga betyg är stora förvaltare med låga avgifter, såsom AMF och SPP, men ännu högre betyg går till Agenta och Spiltan, framkommer det. ”Poängen med Morningstar Quantitative Rating (MQR) är att fler fonder kan få framåtblickande fondbetyg genom att datorer med AI hittar mönster i de tusentals granskningar av fonder som Morningstars fondanalytiker gör. Över 180 underliggande datapunkter analyseras sedan för varje fond och datorn förutspår vilket betyg en mänsklig analys skulle ge”, förklarar Jonas Lindmark.

DI - 17 aug 20 kl. 08:27

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Assa Abloy gör ett mindre brittiskt förvärv medan Handelsbanken har skruvat upp sin riktkurs för gamingduon Embracer och G5 Entertainment..

PrivataAffärer - 13 aug 20 kl. 04:00

Bratt: Trendskifte för banker i spararnas portföljer

Frida Bratt konstaterar dock också att just Swedbank gått starkt med en uppgång på 40 procent på bara tre månader. – Det är inga enorma förändringar, men likväl ett tydligt trendskifte eftersom bankerna varit så populära köp under så lång tid. Många passar på att sälja av just nu, säger hon.

PrivataAffärer - 12 aug 20 kl. 11:48

Nordea: Juliinflationen stärker nollränteläget

Läs även: Hyrbilar drog upp inflationen Riksbanken hade prognostiserat en KPIF exklusive energipriser om 1,1 procent i juli. – En inflationstakt exklusive energi på 1,5 procent är goda nyheter för Riksbanken, säger Torbjörn Isaksson med tillägg om att årets inflationssiffror är hoppiga samt svårtolkade. Trots den högre inflationen än väntat i juli finns det ändå utmaningar för Riksbanken gentemot målet om 2 procents inflation, anser Nordea-analytikern.

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 09:05

Danske: Handelsbanken inte längre bäst

Danske Banks bankanalytiker Andreas Håkansson har gjort en djupdykning vad gäller Handelsbankens senaste 20-årsperiod och har kommit fram till banken inte lyckats anpassa sig till en värld med fallande räntor och stigande kostnader. Danske Bank menar att Handelsbanken nu har tappat positionen som den mest lönsamma och den med högst kvalitet bland de svenska storbankerna. Swedbank är nu mest lönsam och SEB har, enligt Danske Banks argumentation, högre kvalitet och bättre kontroll på sin affär.

SR - 12 aug 20 kl. 12:59

Lägre inflation i juli

Inflationen i Sverige sjönk lite grann i juli till 0,5 procent från 0,7 i juni. Men analytikerna hade trott att priserna skulle sjunka mer. Claes Måhlén, chefsstrateg på Handelsbanken tycker inte att dagens siffra säger så mycket om läget i svensk ekonomi..

DI - 01 sep 20 kl. 17:15

Handelsbanken flaggar upp i Veoneer

Handelsbanken Fonder köper 300.000 aktier och går över 5-procentsgränsen i fordonsunderleverantören Veoneer, enligt ett….

Cornucopia - 08 aug 20 kl. 07:26

Lösenordskaoset efter semestern - och lösenordshanterare, inloggningsid och olika säkerhetskrav

Med anledning av att helpdeskar hos arbetsgivare land och rike runt just nu sliter sitt hår och går på knäna av alla som glömt bort sina lösenord över semestern, så kanske det är på sin plats med en llösenords- och inloggningsdiskussion. E-post som användar-id, påtvingat byte av gamla lösenord och lösenordshanterare blir några av ämnena. Avanzas kontoregistrering med hjälp av Apples lösenordshanterare.

PrivataAffärer - 07 aug 20 kl. 08:55

Här är fredagens analyser

Nordea Markets återupptar bevakning av Metso Outotec med rekommendationen köp och riktkursen 6:60 euro. Det framgår av en analys. Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Metso Outotec med rekommendationen köp.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.