Halvåret

Wednesday, 27 January, 15:00

Nyheter om Halvåret

Sortering: Relevans | Senaste
IDG - 15 sep 20 kl. 17:42

CBS All Access byter namn inför lanseringen i Norden


Det nya namnet blir Paramount Plus och nylanseringen sker någon gång under första Halvåret 2021..

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 13:47

Arjo: Carnegie tror på ökad tillväxt

Carnegie bedömer att tillväxten kommer att öka under det andra Halvåret mot den övre delen av intervallet 2 till 4 procent. Arjos hyresaffär väntas ha gynnats av det stora antalet sjukhusinläggningar till följd av covid-19 pandemin i södra USA. Servicevolymerna väntas ha ökat i takt med att tillgången till sjukhusen förbättras.

DN - 15 sep 20 kl. 11:17

Högerextrema rörelser i Tyskland har omfamnat konspirationsteorin QAnon

I Tyskland har spridningen av konspirationsteorin QAnon ökat snabbt det senaste Halvåret..

Dagens Medicin - 14 sep 20 kl. 11:12

Minskade kostnader för hyrläkare under pandemin

Under första Halvåret minskade regionernas kostnader för hyrpersonal rapporterar SVT Nyheter. I riket som helhet var minskningen på 3,5 procent jämfört med samma period året innan. .

Dalarnas tidningar - 14 sep 20 kl. 19:01

Isobel Hadley-Kamptz: Vårdapparna visar vikten av privata aktörer inom vården

Första Halvåret i år använde sig dalfolket av vårdappar hela 18 000 gånger. Det är mer än dubbelt....

Länstidningen i Södertälje - 14 sep 20 kl. 18:00

Vejdemo lovar full satsning med SSK – efter röriga halvåret: ”Var väldigt konstigt”

Målet är att utmana om en plats i NHL med storklubben Montreal Canadiens. Nu är Lukas Vejdemo på....

DN - 13 sep 20 kl. 07:35

Herr B: Är det inte dags att ta ut hyra för hemmakontoret nu?

Kåseri. et senaste Halvåret har Herr B med familj hyrt ut sitt kök till en, och ibland två, stora svenska kulturinstitutioner..

Cornucopia - 12 sep 20 kl. 14:15

Kejserligt militärt besök - CAESAR 8x8 på svenska vägar

Bloggen fångade i veckan foton på en konvoj med den franska motoriserade haubitsen CAESAR i sitt nya 8x8-utförande, ibland känd som CAESAR 2. Nexter (fd GIAT) har än så länge sålt 8x8 till Danmark och Tjeckien, medan Frankrike själva inte har skrivit på en order än. Haubitsen kan ses som en enklare konkurrent till svenska Archer, men frågan är vad dessa inplastade fordon gjorde i Sverige?

SVT - 12 sep 20 kl. 12:25

Sven och Agneta kan inte ses på grund av besöksförbudet

I över fem månader har det varit besöksförbud på landets alla äldreboenden. Men på tisdag väntas Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten komma med nytt besked gällande frågan. Två personer som hoppas på att det förbudet hävs är paret Sven och Agneta Forsling som knappt sett varandra det senaste Halvåret.

Corren - 12 sep 20 kl. 10:00

Halvåret när viruset förändrade allt

I början av mars kom coronapandemin till Östergötland och länet drabbades hårt under de följande månaderna. Nu sammanfatttar vi den mörka våren och sommaren som ledde till att över 700 smittade hamnade på sjukhus och drygt 280 avled..

Vimmerby Tidning - 12 sep 20 kl. 10:00

Halvåret när viruset förändrade allt

I början av mars kom coronapandemin till Östergötland och länet drabbades hårt under de följande månaderna. Nu sammanfatttar vi den mörka våren och sommaren som ledde till att över 700 smittade hamnade på sjukhus och drygt 280 avled..

NT - 12 sep 20 kl. 10:00

Halvåret när viruset förändrade allt

I början av mars kom coronapandemin till Östergötland och länet drabbades hårt under de följande månaderna. Nu sammanfatttar vi den mörka våren och sommaren som ledde till att över 700 smittade hamnade på sjukhus och drygt 280 avled..

Vimmerby Tidning - 12 sep 20 kl. 09:00

Debutanten Alva har kreativiteten i generna

Alva Stalebrant är snart 17 år och har under det senaste Halvåret ägnat sig helhjärtat åt måleri. Nu ställer hon ut under evenemanget Konstrundan..

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 11:14

ABG: Därför får Bonesupport köpstämpel

”Bonesupport har byggt en plattform för exceptionell tillväxtpotential”, heter det i analysen där ABG Sundal Collier höjer rekommendationen för Bonesupport till köp (behåll) och riktkursen dras upp till 65 kronor (50). ABG Sundal Collier uppskattar att det finns en 85-procentig sannolikhet för ett FDA-godkännande av Bonesupports De Novo-registreringsansökan för Cerament G, någon gång under perioden sent i oktober till mitten av december 2020. ”Detta indikerar en potentiell USA-lansering på den 100 miljoner dollar stora beninfektionsmarknaden tidigt under 2021”, skriver ABG Sundal Collier.

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 15:07

Affärsvärlden: En aktie att köpa på sikt

Det skriver Affärsvärlden på fredagseftermiddagen och delar ut en köprekommendation. ”Vi ser viss risk för bakslag under andra Halvåret. Den försiktige kan med fördel syna ytterligare något kvartal eller två för att se om utvecklingen håller i sig.

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 10:31

Carnegie: Köp forskningsbolaget

En investering i Isofol Medical ger exponering mot sen forskningsfas, konstaterar Carnegie i sin analys. Med fokus på tjock- och ändtarmscancer riktar sig bolaget mot den cancerform i världen som är näst mest vanlig sett till dödlighet. Ett interimsresultat från Agent-studien i fas 3, förväntat under andra Halvåret 2020, med läkemedelskandidaten arfolitixorin väntas enligt Carnegie kunna ge en indikation om utfallet för slutresultaten från studien.

IDG - 10 sep 20 kl. 13:54

Därför sätter Com Hem kundernas IPv6 på paus


Internetoperatören Com Hem stänger av protokollet IPv6 under tiden nätverket mot kabelkunderna uppgraderas. Aktivering kan dröja till andra Halvåret av 2021..

Nerikes Allehanda - 09 sep 20 kl. 10:51

Länsstyrelsens larm till regeringen: Kraftig ökning av antalet anmälda våldtäkter ►"Allvarliga siffror”

Antalet anmälda våldtäkter har ökat – med över 25 procent det senaste Halvåret. Det får också....

Realtid - 09 sep 20 kl. 10:30

Setterwalls MP anar islossning på transaktionsmarknaden

Setterwalls advokatbyrå lyfter omsättningen under första Halvåret. ”När företagsaffärerna minskar agerar andra grupper draglok”, säger Henrik Kjellander, ny MP sedan en månad tillbaka..

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 15:36

Goldman Sachs: Råvarumotvind för Electrolux

Enligt Goldman Sachs reflekterar nuvarande konsensus en övertro på Electrolux marginalförbättringar under 2020-2022. ”Vi menar att marknaden är väl införstådd med den förbättrade volymutsikten, men Electrolux står inför växande motvind”, menar banken och pekar bland annat på att stålpriserna väntas stiga under det andra Halvåret 2020. Vidare tror Goldman Sachs att kostnadsbesparingarna som genomförts under 2020 kan komma att vändas till motvind motsvarande 100 miljoner kronor under nästkommande år.

Resume - 08 sep 20 kl. 15:53

Åtta stora annonsörer om utmaningarna inför hösten: ”Bromsar och gasar beroende på efterfrågan”

Under det senaste Halvåret har vissa annonsörer valt att minska sina medieköp ordentligt, medan andra valt att satsa. Hur kommer de göra i höst och vilka är deras största utmaningar? Resumé har pratat hösten 2020 med stora annonsörer inom betting, apotek, sporthandel, drivmedel, retail, finans och bilkategorin..

Resume - 08 sep 20 kl. 15:53

Nio stora annonsörer om utmaningarna inför hösten: ”Bromsar och gasar beroende på efterfrågan”

Under det senaste Halvåret har vissa annonsörer valt att minska sina medieköp ordentligt, medan andra valt att satsa. Hur kommer de göra i höst och vilka är deras största utmaningar? Resumé har pratat hösten 2020 med stora annonsörer inom betting, apotek, sporthandel, drivmedel telekom, retail, finans och bilkategorin..

SVT - 07 sep 20 kl. 19:26

Fler ansöker om skilsmässa under pandemin: ”En unik situation”

Antalet par som ansöker om skilsmässa har ökat under det första Halvåret med corona. – Det är en unik situation ur familjers synpunkt, säger Gunnar Andersson, professor i demografi vid Stockholms universitet. Dels är det hotet utifrån från viruset, dels har många tillbringat mycket mer tid med varandra än vanligt..

Corren - 05 sep 20 kl. 14:00

Så vill kommunstyrelsen bli av med budgetunderskottet

Prognosen för kommunstyrelsen visade på ett underskott på en halv miljon det här året. Nu har en plan tagits fram för åtgärderna..

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 11:20

Hernhag: Fem bra aktier med spridning på utdelningarna

Johan: Hej! Kan du tipsa om fem bra utdelningsaktier som ger mig bra spridning på utdelningarna under året?
Marcus: Hej!

Dalarnas tidningar - 04 sep 20 kl. 16:00

Efter Dalatrafiks indragning av busslinje - nu berättar butiksägaren: "Vi låste dörren för att känna oss trygga"

Snatterier, stök och respektlöst beteende. Maria Almlöf har det senaste Halvåret haft problem med....

DalaDemokraten - 04 sep 20 kl. 16:00

Efter Dalatrafiks indragning av busslinje - nu berättar butiksägaren: "Vi låste dörren för att känna oss trygga"

Snatterier, stök och respektlöst beteende. Maria Almlöf har det senaste Halvåret haft problem med....

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 05:28

Här är Catellas höstfavoriter

Catella konstaterar att börsen är åter på samma nivåer som i början av året. Framöver räknar de med lätt fortsatt börsuppgång men med större differentiering mellan bolagen. Högst potential ser de i den grupp av bolag som inte riktigt hängt med hittills.

DI - 03 sep 20 kl. 12:06

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma….

Realtid - 03 sep 20 kl. 10:00

Utlandssektorn ökar mest på svensk marknadsplats

Utlandssektorn var den sektor som ökade sin ägarandel mest på svensk marknadsplats under det första Halvåret, och USA är fortfarande det största ägarlandet.

UNT - 03 sep 20 kl. 08:30

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader..

Corren - 03 sep 20 kl. 08:30

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader..

NT - 03 sep 20 kl. 08:30

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader..

Vimmerby Tidning - 03 sep 20 kl. 08:30

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader..

UNT - 03 sep 20 kl. 08:30

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader..

News55 - 03 sep 20 kl. 08:29

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader. Mejeriföretaget Arla Foods….

Sydsvenskan - 03 sep 20 kl. 08:29

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre volymer inom detaljhandeln på samtliga marknader. Mejeriföretaget Arla Foods.

GöteborgsPosten - 03 sep 20 kl. 08:29

Ökad omsättning för Arla i coronakrisen

Arlakoncernens omsättning under första Halvåret ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro, upp från 5,2 miljarder euro under samma period i fjol..

GöteborgsPosten - 03 sep 20 kl. 04:47

Rätt att lätta på Corona-restriktionerna

För många, inte minst äldre och ensamma, har isoleringen och avsaknaden av aktiviteter det senaste Halvåret varit både fysiskt och psykiskt skadlig..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.