Halka

Tuesday, 25 September, 13:44

Nyheter om Halka

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 01 sep 18 kl. 21:02

Allt kan inte halka rätt alla gånger

Tomas Nilsson när HIF-planen inte höll då planen inte höll..

NSD - 01 sep 18 kl. 20:07

Ny seger för Kiruna FF: "Vi är på gång"

Kiruna FF besegrade Ohtana/Aapua och tog viktiga poäng för att inte Halka ner under strecket..

Nyteknik - 24 aug 18 kl. 08:01

5g låter autonoma bilen dela med sig av utsikten

Finska VTT har kopplat upp sitt autonoma testfordon mot Nokias 5g-testnätverk. Nu kan ”Martti” varna andra bilar för hinder på vägen eller plötslig Halka..

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 13:09

Kommentar: Paradox borde vinstvarnat

Paradox har varit ett av de stora utropstecknen hittills i år bland spelutvecklarna med en kursutveckling som nådde som högst i slutet av maj med 234 kr, vilket då var cirka 150 procent upp sedan årsskiftet. Detta hände knappt två veckor efter rapporten för första kvartalet som var mycket stark. Företaget var också påtagligt optimistisk inför fortsättningen och på nivåerna över 200 kr drog också flera analytiker öronen åt sig och sänkte sina rekommendationer till Behåll och till och med Sälj.

Hela Gotland - 01 aug 18 kl. 12:07

Vägar sandas mitt i sommaren – för halka

Den rekordheta sommaren på Gotland har gjort att vårens nybelagda vägar har börjat blöda..

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 12:42

NYHET: Nya Audi Q3 – en ny klassledare?

Andra generationen Audi Q3 är en helt ny bil. Den kommer med en sportigare design som innefattar bl.a.

DI - 15 jul 18 kl. 12:59

Illavarslande tecken: Skolan får Sverige att halka efter i internationell mätning

Utbildning är avgörande när Sverige Halkar ned från plats två till plats sex i en analys av 152 länders välbefinnande under det senaste decenniet, visar en ny rapport från The Boston Consulting Group. .

Affärsvärlden - 20 jul 18 kl. 10:34

Telia tappar efter förvärv

Stockholmsbörsen låg på en marginell uppgång efter inledande handel under fredagen. Svaga rapporter från flera storbolag. Telia steg efter öppning för att därefter Halka neråt..

Nyteknik - 27 jun 18 kl. 08:28

”Sverige riskerar att halka efter i rymden”

DEBATT. Det pågår en dramatisk utveckling av rymdverksamheten i vår omvärld och de svenska partierna har en stor samsyn på området. Trots detta saknas nödvändiga offensiva satsningar, skriver Christer Fuglesang och en rad företrädare för svensk rymdverksamhet..

YA - 29 jun 18 kl. 16:19

Körde för fort – skyllde på halka

Malmöbon ville slippa böter för fortkörning eftersom det var halt väglag. Det resonemanget imponerade inte på Ystads tingsrätt..

DI - 27 maj 18 kl. 10:40

Smarta bilar nya måltavlan för hackare

Internet tog tidigt plats i bilen och med uppkopplad teknik i allt fler prylar ökar möjligheterna. Bilen kan se runt hörn, varna för Halka eller ta emot beställda varor i bagaget. Men tekniken öppnar också för hackare och ­säkerhetsriskerna ger branschen frossa.

Sydsvenskan - 24 maj 18 kl. 17:13

Med tullmur kan Amerika halka efter.

Företag har Halkat efter i utvecklingen när tullar begränsat deras utländska konkurrens..

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 18 kl. 17:13

Med tullmur kan Amerika halka efter.

Företag har Halkat efter i utvecklingen när tullar begränsat deras utländska konkurrens..

BT - 22 maj 18 kl. 15:48

Slaktavfall läckte ut på 41:an - varning för halka

Stora mängder av slaktavfall har läckt ut på riksväg 41 mellan Horred och Sundholmen. Nu pågår sanering och under tiden är ett körfält är avstängt..

YLE - 13 maj 18 kl. 13:02

VM i dag: Bananskalsvarning, imponerande rivjärn och fortsatt målvaktsrotation

Lejonen tog sin finaste seger under Lauri Marjamäkis ledning då man golvade Kanada i går kväll. Dagens utmaning är att inte Halka på det bananskal som är OS-tvåan Tyskland..

Dagens PS - 11 apr 18 kl. 13:05

Mercedes digitala bilstrålkastare projicerar bilder

Två miljoner högupplösta pixlar mot vägbanan ger inte bara en extremt exakt ljusbild som i praktiken blir bländningsfri. Det gör också att strålkastarna kan projicera olika symboler på vägbanan. Tekniken finns redan nu i nya Mercedes-Maybach S-Klass.

Nyteknik - 27 mar 18 kl. 16:26

Jämtländsk solenergi håller vägen isfri

På en ny testbana i Östersund ska Trafikverket undersöka hur man bäst använder sol- och geoenergi för att bekämpa Halka. Vägen värms av solenergi som lagras i berget..

Dagens PS - 11 apr 18 kl. 13:05

Mercedes digitala bilstrålkastare projicerar bilder

Två miljoner högupplösta pixlar mot vägbanan ger inte bara en extremt exakt ljusbild som i praktiken blir bländningsfri. Det gör också att strålkastarna kan projicera olika symboler på vägbanan. Tekniken finns redan nu i nya Mercedes-Maybach S-Klass.

SVT - 21 mar 18 kl. 09:26

Längre skoldagar med Moderaterna

Moderaterna går till val på att förlänga skoldagarna i grundskolan med en timme. Partiet vill också ha mer matematik och svenska i lågstadiet och införa obligatorisk läxhjälp och skola på loven för elever som riskerar att Halka efter..

Skånskan - 06 apr 18 kl. 14:00

Han vill att fotboll ska vara mer än bara fotboll

PRISVÄRD. Gustav Plantin säger att han vill göra fotboll till lite mer än bara fotboll. Nu är han en av tio kandidater till att ta emot ett ledarskapsstipendium ur kungens hand.

YA - 28 mar 18 kl. 07:10

Vägar: Risk för halka i hela sydöstra Skåne

Trafikverket varnar för besvärligt väglag i hela Skåne på onsdagsmorgonen. Under natten och morgonen har det inträffat en rad olyckor i de norra och västra delarna av länet..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 18 kl. 11:58

Saltbilar fastnade i köer – därför var motorvägarna hala i morse

Trafikverket varnar för fortsatt Halka på småvägarna..

Expressen - 03 mar 18 kl. 09:18

Prognosen: Rysskylan kan stanna hela mars

Rysskylan är här för att stanna – möjligtvis ända in i slutet av mars.Under helgen väntas fortsatt låga temperaturer och stor risk för Halka.– Folk borde vara extra försiktiga, det kan bli plötsligt halt, säger Ina Ynnestal, meteorolog på Storm..

Sydsvenskan - 28 mar 18 kl. 11:58

Saltbilar fastnade i köer – därför var motorvägarna hala i morse

Trafikverket varnar för fortsatt Halka på småvägarna..

Skånskan - 28 mar 18 kl. 06:54

Besvärligt väglag runt om i Skåne

Skåne Snön har ställt till det i trafiken under natten och onsdagsmorgonen och flera avåkningar har inträffat.Det är mycket besvärligt väglag med risk för Halka runt om i Skåne under onsdagsmorgonen. Vid Lomma på E6 i norrgående riktning står en bil mot trafiken med bakändan i diket mellan trafikplats 20 Lomma och trafikpolats 23 Lödde.

YA - 18 mar 18 kl. 16:37

Snön stoppade inte kunniga besökare: ”Visar på stort intresse”

Hög kvalitet och intresserade besökare brukar känneteckna antikmässan i Brösarp. Årets upplaga, den 25:e i ordningen var inget undantag. ”Att det kom besökare trots snö och Halka visar hur stort intresset är”, säger en av arrangörerna Christian von Grothusen..

IDG - 27 mar 18 kl. 10:47

Förre Google-chefen: AI kommer bara att gynna Kina och USA


Enligt Kai-Fu Lee riskerar resten av världen att Halka efter i AI-racet..

Dagensanalys.se - 27 mar 18 kl. 09:30

Frankrike tänker vara bäst i världen på AI

Bakom uttalandet är franska presidenten Emmanuel Macron som bestämt sig för att Frankrike ska vara bäst på artificiell intelligens, eftersom han anser att det är nästa stora tekniska paradigm. För att lyckas med detta ska Frankrike storsatsa. Han tänker inte se sitt Frankrike Halka efter giganter som Facebook, Google, Alibaba och även länder som USA och Kina.

BT - 20 mar 18 kl. 21:15

”Panik i partifabriken blir fullsatt i Pumphuset”

Vad gör man om man leder ett parti som riskerar att Halka ur riksdagen? Jo, man greppar tag i man som under sin storhetstid på 90-talet ledde ett högerpopulistiskt parti och staplade drickabackar på scenen..

Expressen - 22 mar 18 kl. 06:52

Buss körde av vägen – polisen varnar för halka

En buss körde under morgonen av vägen i Stenungsunds kommun. Chauffören fick föras till sjukhus efter olyckan.Vägen är avstängd och enligt polisen ska det vara mycket halt på platsen.

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 22:12

Flera olyckor efter kraftig halka i Västsverige

Under måndagskvällen drabbades flera vägar i Västsverige av blixtHalka, något som ställde till det för trafiken. Bland annat så voltade en bil av riksväg 40 i Ulricehamns kommun och en bil körde av E6 utanför Kungälv..

GöteborgsPosten - 20 mar 18 kl. 12:12

Flerbilskrock i Borås – halt på platsen

En lastbil och två personbilar är inblandade i en trafikolycka i Borås. En person har förts till sjukhus med oklara skador. En orsak till olyckan uppges vara Halka..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 22:12

Bil voltade av väg – kraftig halka

Under måndagskvällen drabbades flera vägar i Västsverige av blixtHalka, något som ställde till det för trafiken. En bil voltade av riksväg 40 i Ulricehamns kommun..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 22:12

Kraftig halka i Västsverige – bil voltade av väg

Under måndagskvällen drabbades flera vägar i Västsverige av blixtHalka, något som ställde till det för trafiken. Bland annat så voltade en bil av riksväg 40 i Ulricehamns kommun..

Nyteknik - 07 mar 18 kl. 10:02

Mercedes nya superlyktor varnar för faror

Strålkastare som varnar för Halka, visar avstånd och varnar för fotgängare. På bilmässan i Genève visar Mercedes upp sina nya superlyktor..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 14:38

Stökig trafik i påsk – så minskar du risken för olyckor

Tät trafik och risk för Halka – så räkna med att det kan bli stökigt på vägarna i påsk. Men med rätt förberedelser kan du minska riskerna för att du och din familj ska drabbas av en olycka. Här är expertens tips..

Sydöstran - 17 mar 18 kl. 19:27

Hamburg förlorade med nye tränaren

Tränarbytet hjälpte inte Albin Ekdals Hamburg. Det blev en ny förlust i Bundesliga, 1-2 mot Hertha Berlin. Hamburgs vinstlösa svit är nu uppe i 14 matcher och laget är kvar på näst sista plats med risk att Halka ur högsta serien för första gången.

Blekinge Läns tidning - 17 mar 18 kl. 19:27

Hamburg förlorade med nye tränaren

Tränarbytet hjälpte inte Albin Ekdals Hamburg. Det blev en ny förlust i Bundesliga, 1-2 mot Hertha Berlin. Hamburgs vinstlösa svit är nu uppe i 14 matcher och laget är kvar på näst sista plats med risk att Halka ur högsta serien för första gången.

BT - 17 mar 18 kl. 19:27

Hamburg förlorade med nye tränaren

Tränarbytet hjälpte inte Albin Ekdals Hamburg. Det blev en ny förlust i Bundesliga, 1-2 mot Hertha Berlin. Hamburgs vinstlösa svit är nu uppe i 14 matcher och laget är kvar på näst sista plats med risk att Halka ur högsta serien för första gången.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.