Haléns

Tuesday, 12 November, 20:46

Nyheter om Haléns

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 16 okt 19 kl. 23:00

Steneros: Långt från propaganda för innebandyn

Tråkigt, trött och segt. Orden beskriver 50 minuter innebandy i Halörhallen. De sista tio mellan Höllviken och Växjö Vipers var det som gjorde att publiken inte somnade..

Sydsvenskan - 15 okt 19 kl. 14:32

Sara Danius knytblus ställs ut på museum

Nordiska museet i Stockholm ställer ut Sara Danius egendesignade knytblus, som hon gjorde för modeskaparen Camilla Thulin, för att hedra den nyligen bortgångne professorn, författaren och litteraturkritikern. Plagget kommer att visas i museets stora hal.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 19 kl. 14:32

Sara Danius knytblus ställs ut på museum

Nordiska museet i Stockholm ställer ut Sara Danius egendesignade knytblus, som hon gjorde för modeskaparen Camilla Thulin, för att hedra den nyligen bortgångne professorn, författaren och litteraturkritikern. Plagget kommer att visas i museets stora hal.

GT - 04 okt 19 kl. 12:22

Här lär Frölundastjärnan GT:s Markus Wulcan spela hockey

Här är Markus Wulcan, 39, ute på hal is.Under ledning av Frölundas forwardsstjärna Nicklas Lasu, 30, får GT:s fotbollskrönikör lära sig att spela hockey.– Det kändes lite skakigt, erkänner Wulcan efter lektionen i Frölundaborg..

Skånskan - 28 sep 19 kl. 20:45

Höllviken fick jubla i premiären

INNEBANDY Höllvikens IBF öppnade säsongens spel i SSL med en klar 6-3 (1-0, 3-2, 2-1)-triumf hemma mot nykomlingen Warberg IC.– Skönt. Det kändes ganska stabilt under stora delar av matchen och vi vann välförtjänt, konstaterade tränaren Joon Berggren efter drabbningen i Halörhallen.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 19:46

Höllvikens IBF vill nå SM-slutspel

Efter fyra säsonger i den högsta ligan törstar Höllvikens IBF efter att nå ett SM-slutspel för första gången.
– Vi hoppas att det är dags nu, säger tränaren Joon Berggren inför helgens premiärmatch hemma mot Warberg.Höllviken har snabbt etablerat sig i den översta innebandyeliten.

Sydsvenskan - 16 sep 19 kl. 14:29

Scandinaviums golv får en ny chans

Redbergslids match mot Skövde i handbollsligan i förra veckan fick avbrytas efter två minuter. Planen i Scandinavium ansågs vara för hal, en konsekvens av att det tillfälliga golvet lagts på isen därunder. Kondens bildades och skaderisken ansågs vara fö.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 19 kl. 14:29

Scandinaviums golv får en ny chans

Redbergslids match mot Skövde i handbollsligan i förra veckan fick avbrytas efter två minuter. Planen i Scandinavium ansågs vara för hal, en konsekvens av att det tillfälliga golvet lagts på isen därunder. Kondens bildades och skaderisken ansågs vara fö.

GöteborgsPosten - 16 sep 19 kl. 14:31

Scandinaviums golv får en ny chans

Redbergslids match mot Skövde i handbollsligan i förra veckan fick avbrytas efter två minuter. Planen i Scandinavium ansågs vara för hal, en konsekvens av att det tillfälliga golvet lagts på isen därunder. Kondens bildades och skaderisken ansågs vara för stor för fortsatt spel..

Dagens Medicin - 12 sep 19 kl. 14:27

Västernorrland måste spara 600 miljoner

Det är kris i Region Västernorrlands ekonomi. – Vi hade budgeterat överskott i år på 97 miljoner. Årets prognos pekar på ett underskott på minus 158 miljoner, säger ekonomichef Lars Halén..

SVT - 12 sep 19 kl. 12:06

VD:n på Got Event: ”Det är alarmerande”

Efter att matchen i handbollsligan mellan Redbergslid och Skövde fick avbrytas igår pga planen i Scandinavium blivit för hal uttalar sig Lotta Nibell, vd, på Got Event evenemangs och arenabolaget vid Göteborgs Stad. – Det är oerhört alarmerande, när vi inte kan uppfylla våra mål och ambitioner så känns inte det bra och det finns inte så många alternativ för Redbergslid. Det finns ett behov av en ersättningsarena..

Blekinge Läns tidning - 31 aug 19 kl. 19:08

Mjällby vet hur man vänder – vann igen

Underläge. Mittbacksbyte med en halvtimme kvar. Hal plan som gav ett knackigt passningsspel.

Sydöstran - 31 aug 19 kl. 19:08

Mjällby vet hur man vänder – vann igen

Underläge. Mittbacksbyte med en halvtimme kvar. Hal plan som gav ett knackigt passningsspel.

Expressen - 22 aug 19 kl. 07:00

Så går det när vindkraft byggs utan hämningar

Det börjar klarna för allt fler att utbyggnad av vindkraft har ett högt pris, inte bara i ekonomiska termer. Det är hög tid att Sverige drar lärdom av Tyskland – av vad som faktiskt händer när vindkraftspolitiken tillåts spela fritt, utan hämningar, skriver Bengt Halén och Einar Fjellman..

YA - 17 aug 19 kl. 00:00

Sannas ”eld” värmer många

Sanna Persson Halápi är kanske mest känd som sin karaktär “Jolanta” i Hipp Hipp, men för barnen är hon för evigt ”Pax”, i hens jordiska rymdäventyr på SVT. Nu repar Sanna inför premiären av “Historiska systrar”, i september på Malmö stadsteater..

YLE - 13 aug 19 kl. 08:29

Bottas önskemål till stallet kan ha kostat honom andraplatsen på Hockenheim: ”De berättade inte för mig var Hamilton körde ut”

Valtteri Bottas bad själv stallet att inte hålla låda i teamets radio under avgörande stunder. Då fick finländaren inte heller höra att en viss kurva var hal. Samtidigt riktar han också en känga mot Charles Leclerc: Det han gjorde i Ungern var totalt onödigt..

Skånskan - 09 aug 19 kl. 18:18

Barn­landet blir konst­labb

Malmö
I år har barn­landet tagit form som ett konst­labb. Här kan barnen pyssla i åter­vunnet ma­te­ri­al och vila sig i lugna rummet.De två kon­fe­ren­ci­ererna, i röda over­aller och hatt, börjar samla ihop barnen till in­vig­ning av årets Barn­land.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 19 kl. 09:00

Vår elförsörjning har alltför länge styrts av okunniga politikers mål

Svenska Kraftnät har visat att det inte är vindkraften som kan rädda oss från energibrist, skriver Bengt Halén och Einar Fjellman..

Trelleborgs Allehanda - 19 jul 19 kl. 13:30

Polisanmälan: Styre slutade fungera – cyklist fick åtta stygn

En person som cyklade hem från busshållplatsen Östra Halörsvägen i Höllviken på torsdagen upptäckte plötsligt att styret slutade fungera. Personen föll och skadade sig. Nu polisanmäls händelsen..

Skånskan - 24 jun 19 kl. 16:42

Chauf­för gömde to­bak i bus­ke

Södra Sandby Den 32-årige last­bils­chauf­fören gömde to­baks­va­ror i bland an­nat ett bus­ka­ge i Södra Sandby. Nu döms han för för­sking­ring till vill­kor­lig dom.Den 32-årige mannen jobbade för ett hal­ländskt
bud­fö­re­tag som tar trans­port­upp­drag att köra ut va­ror från Ica:s cen­tral­la­ger i Helsingborg till bu­tiker i söd­ra Sverige.

Kristianstadsbladet - 21 jun 19 kl. 22:13

Singelolycka: Bilist körde rakt över rondell – och smet från platsen

En singelolycka med en personbil inträffade vid rondellen väg 19/119 i Broby under midsommarkvällen. Trafikverket varnar för att vägen kan vara hal efter läckage..

Trelleborgs Allehanda - 21 jun 19 kl. 09:00

Flera fiskare utsatta för bensinstölder

Flera fiskare utanför Höllviken har de senaste veckorna drabbats av stölder från sina båtar. ”Man tror ju att de ska få vara i fred när de ligger ute i havet,” säger Kjell Nilsson, ordförande i Halörs fritidsfiskeförening..

Skånskan - 19 jun 19 kl. 05:30

Hög tid för hand­ling

Lands­bygden har blivit ovan­ligt om­huldad av näs­tan alla po­li­tiska par­tier den senaste tiden. Men fort­fa­ran­de är det långt mel­lan ord och hand­ling.
För­ra vec­kan dis­ku­terades lands­bygden i en sär­skild riks­dags­de­batt be­gärd av Cen­ter­par­ti­et.

Sydsvenskan - 15 jun 19 kl. 16:47

Redhawksstjärnorna på hal is: ”Omöjligt att vinna”

Höllviken läxade upp hockeyproffsen..

Skånskan - 11 jun 19 kl. 01:30

Bygg kli­mat­ne­u­tralt Sverige

Visste du att tju­go pro­cent av Sve­ri­ges kli­mat­på­ver­kan kommer från bygg- och an­lägg­nings­sek­torn?
Ny sta­ti­stik från Boverket visar att sek­torns ut­släpp av växt­hus­gaser har ökat med hela nio pro­cent jäm­fört med året in­nan. Kli­mat­om­ställ­ningen går för lång­samt.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 14:48

Bya­huset säljs men fö­re­ningen är kvar

Södra Sandby
Se­dan det stod klart att Bya­husets Vänner måste sälja sitt ”jät­te­hus” har det flo­rerat rykten.
Un­der ons­dagen hålls där­för ett info­möte där bud­skapet är: huset säljs men vi finns kvar.
– Först var det tårar men nu känner vi lättnad alli­hop.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 22:53

Sverige tog säker seger mot Malta

Fotboll 3-0. Sverige tog tre säkra poäng hemma mot Malta i EM-kvalet.
- Vi skapar otroligt många chanser.

Expressen - 31 maj 19 kl. 22:22

”Hade väntat mig mer av lagen från Stockholm”

Tätt, tufft, underhållande - och många snygga mål.Det fanns gott om hjältar när kvartsfinalspelet avgjordes i den prestigefulla turneringen Halör Invitational i Skåne.- I pojkar 15 är det rätt så väntade lag som gått till semi, men i flickor 15 finns det gott om skrällar, säger cupgeneralen Martin Silvhed..

Skånskan - 21 aug 19 kl. 05:00

Med nya sop­bilarna kan av­fal­let hal­veras

Staffanstorp Det kan bli flera för­delar med det nya sop­sy­stemet. Un­der två helger i rad visas den nya sop­bilen upp.
Mel­lan 70 och 90 pro­cent av in­vå­na­rna för­väntas byta till det nya flerfackssystemet, inom två år.

Sydsvenskan - 30 maj 19 kl. 16:04

Fotbollsglädje i växande Halör Cup

Ellie Friis hade uppbackning av sin hund Skrållan och mamma Jenny Jönsson..

Expressen - 29 maj 19 kl. 09:43

Nu koras Sveriges bästa ungdomslag

Halör Invitational 2019.Nu ska landets bästa 15-årslag i fotboll mötas.För de tre arrangörsklubbarna från Skåne handlar det om en inkomst på 300 000 kronor.

Länstidningen i Jämtland - 29 maj 19 kl. 06:32

Insändare: Tings chef ute på hal is

Läste härom dagen i LT om Tingshusets Johan Nordin och hans visioner för gamla Tingshuset.Jag vet....

Dagens Medicin - 27 maj 19 kl. 07:00

Det examineras för få audionomer

”Den yttersta ansvaret för att tillgodose hörselvårdens kompetensförsörjning ligger på lärosätena”. Det skriver Eva Halén..

Sydsvenskan - 18 maj 19 kl. 18:54

Soldater gripna för migrantmord på Malta

Två soldater har gripits på Malta misstänkta för en rasistiskt motiverad ihjälskjutning av en man från Elfenbenskusten. Mannen promenerade längs med en väg i orten Hal Far i södra Malta när han blev skjuten från en bil som körde förbi. Ytterligare två m.

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 19 kl. 18:54

Soldater gripna för migrantmord på Malta

Två soldater har gripits på Malta misstänkta för en rasistiskt motiverad ihjälskjutning av en man från Elfenbenskusten. Mannen promenerade längs med en väg i orten Hal Far i södra Malta när han blev skjuten från en bil som körde förbi. Ytterligare två m.

Skånskan - 18 maj 19 kl. 01:30

Po­si­tiva ef­fekter av av­gifts­sänk­ningen

Al­li­ans­re­ger­ingens sänk­ning av ar­bets­gi­var­av­gifterna för unga gav både fler jobb för unga och po­si­tiva ef­fekter på samhällsekonomin. Det visar forsk­ning som gjorts på Stock­holms uni­ver­si­tet tvärt­emot den ar­gu­men­ta­ti­on som Socialdemokraterna fört fram in­för valen 2014 och 2018. Ti­digare ut­vär­der­ingar har tytt på en po­si­tiv men gans­ka svag ef­fekt på ung­domars möj­lig­heter att få jobb.

Expressen - 17 maj 19 kl. 16:00

Barnens match spårade ur — nu har skolan fotbollsförbud

Under en fotbollsmatch på Falkenbergsskolan började barnen sparka mer på varandra än på bollen.Nu inleder skolan ett fotbollsförbud - för de tre inblandade klasserna.— Det blev någon form av rugbymatch i stället för fotboll, säger biträdande rektor Katja Halén.

SR - 17 maj 19 kl. 06:12

Sonja en film på hal is

Den norska filmen Sonja handlar om en av världens främsta konståkare genom tiderna Sonja Henie som tog tio VM guld och tre OS guld..

Dagen - 09 maj 19 kl. 16:24

Spännande läsning om kyrkans roll i sekulär tid

Tomáš Halík "Tålamod med Gud" (Libris) Birger Thuresons exemplar av ”Tålamod med Gud” är fullklottrad med egna kommentarer efter läsningen. ”Det är ett gott betyg som inte betyder att jag håller med om allt, men att jag blivit en smula rikare” skriver han..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.