HTML5

Thursday, 21 March, 09:00

Nyheter om HTML5

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 10:00

Mobilspelandet ökar allt mer

Allt fler spelar i mobilen Det är knappast en hemlighet att majoriteten idag är beroende av en smartphone. Vi använder våra mobiltelefoner till i princip allting idag. Tack vare mobilt bankid går det att smidigt legitimera sig i mobilen och vi kan bland annat bekräfta vår identitet hos myndigheter genom våra fingeravtryck i mobilen – något som var otänkbart för några år sedan.

Dagensanalys.se - 18 maj 18 kl. 12:01

Nu kan du använda DoubleClick for Publishers med Apple News

Apple inser att publicister vill använda DoubleClick och för att blidka innehållsägarna har nu Apple gett mig sig. Så numera är det fritt fram att använda DoubleClick for Publishers i Apple News. Och publicisten behåller 100 procent av annonsintäkten trots att nyheten ses i Apple News.

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 09:05

Snart är Flash helt borta

Det är först om två år som Adobe officiellt stänger ned Flash. Men redan idag är det endast ett fåtal som har stöd för det formatet. År 2020 kommer alla webbläsare sluta ge stöd för Flash Player.

IDG - 01 mar 18 kl. 10:36

Goda nyheter: Nästan alla sajter har dumpat Flash


Kreatörerna tycks ha lyssnat på Adobe och gått över till HTML5..

IDG - 30 jan 18 kl. 13:56

Dplay återlanseras – slänger ut Flash och Internet Explorer för html5


Dessutom slopas stödet för Microsofts nyare webbläsare Edge..

Dagensanalys.se - 09 nov 17 kl. 15:28

Sizmek samarbetar med DoubleVerify, comScore och Integral Ad Science

Sizmek som är en av världens största plattformar för annonsköp har inlett samarbete med DoubleVerify, comScore och Integral Ad Science (IAS) som möjliggör att annonsörer erhåller ett mer effektivt arbetsflöde för att mäta HTML5-video. Här nedan följer ett pressmeddelande från gruppen: Parallellt med Sizmeks förmåga att använda data, optimera budskap och exekvera media erbjuder Sizmeks ramverk Verification API en enhetlig och effektiv process för annonshantering, till skillnad från att manuellt hantera taggar mellan olika leverantörer, vilket kan leda till försenade kampanjer, ökad risk för mänskliga fel och annonser som visas med fördröjning. “Sizmeks samarbete med DoubleVerify, comScore och Integral Ad Science gör det möjligt för oss att återigen höja

YLE - 25 jul 17 kl. 19:38

Adobe slutar stöda Flash år 2020

Programvaruföretaget Adobe meddelar i sin blogg att de slutar stöda webbläsartillägget Flash år 2020. Adobe uppmanar att de som använder Flash för att sprida sitt innehåll att överföra det till aktuella webbformat. Flash har länge varit en plattform för flera videor, spel och annan form av multimedia på webben.

Dagensanalys.se - 25 jul 17 kl. 21:25

Adobe lägger ned Flash år 2020

Flash är både hatad och älskad världen över, men nu har hatet tagit över kärleken så Adobe som står bakom Flash väljer att lägga ned år 2020. Så om du har videoklipp, spel eller andra tjänster i Flash är det dags att uppgradera till HTML5. > Här kan du läsa mer.

IDG - 25 jul 17 kl. 19:07

Adobe lägger ner Flash - ska vara borta 2020


Webbutvecklare uppmanas att satsa på mer moderna alternativ som HTML5 i stället..

Dagensanalys.se - 21 feb 17 kl. 16:55

Tillägget till Chrome som kan få stopp på Facebooks autospelande videos

Facebook har redan börjat rulla ut en serie uppdateringar för videoklippen på deras plattform. En av dessa innebär att videoklipp inte längre bara startar av sig själva, utan även spelar upp ljud. Om man vill slippa detta så finns det nu ett tillägg till webbläsaren Chrome som kan hjälpa.

DI - 06 feb 17 kl. 08:39

Cherry tecknar nytt avtal i Storbritannien

Cherry meddelar att Yggdrasil Gaming har tecknat avtal med Marathonbet för att tillhandahålla hela sin portfölj med HTML5 videospel i Storbritannien och .com marknaden..

Dagensanalys.se - 12 dec 16 kl. 11:40

Nu slår Google in den sista spiken i Flash-kistan

Vi skrev redan i maj om att techjätten Google tänker blockera plug-in programmet Adobe Flash Player i sin webbläsare Chrome. Nu har detta blivit faktum, och de sidor vars innehåll baseras på Flash kommer inte längre att visas. Läs mer: Google tänker blockera Flash i Chrome redan under hösten Med tanke på hur populär Chrome är så är detta slutet för Adobes gamla standard, som en gång i tiden var populärast på nätet.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 09:01

Dplay byter Flash mot HTML5

Dplay som är strömningstjänsten för Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport, Discovery, Animal Planet och TLC har dumpat Flash för att istället hoppa på HTML5. Hatten av till teamet bakom nya versionen av Dplay som skapat en tjänst som bygger på HTML5 istället för Flash. Fördelarna som är flera inkluderar att tjänsten blir mer stabil, inte lika många problem med säkerhet och att det är betydligt enklare att mäta.

Dagensanalys.se - 05 dec 16 kl. 16:12

Äntligen börjar Flash att fasas ut på riktigt

I senaste versionen av Google Chrome, världens mest använda webbläsare, är HTML5 förvald och inte Flash. I början av året inledde Google sitt arbete med att helt och hållet ta bort Flash från marknaden till förmån för den den nya standarden HTML5. I version 55 av Google Chrome är numera HTML5 det förvalda alternativet för att se på rörlig bild.

Dagensanalys.se - 15 dec 16 kl. 13:00

Nu kommer även Microsoft Edge att blockera Flash

Vi skrev nyligen om att Google satt sista spiken i kistan för webbskriptet Flash, genom att bara visa skriptet med användarens godkännande. Precis som väntat så följer nu resten av internet, när Microsofts egna webbläsare Edge gör samma sak. Flash kommer att blockeras per automatik och användare kommer att få välja själva om de vill låda plugin-programmet att ladda eller inte, skriver Microsoft själva.

Dagensanalys.se - 30 nov 16 kl. 18:06

Nu går Facebook på allvar in på den mobila spelmarknaden

Facebook Instant Games – så heter tjänsten som ska ta sociala mediejätten in i vår mobila spelvärld. Kommer ni ihåg de hemliga Messenger-spelen? Det var ”fejjans” sätt att sondera terrängen innan denna tjänst.

Dagensanalys.se - 18 nov 16 kl. 15:00

5 tips som ska optimera din sida för Googles nya mobila index

Google har nu bekräftats testa en ”mobile-first index” – och i framtiden så kommer det nya indexet att först titta på en webbsidas mobila version för att avgöra ranking, innan den tittar på desktop-varianten i andra hand. Därför kan det vara smart att redan nu börja optimera sin sida för mobiltrafik och Googles mobila ranking. Det är Ryan Shelley som för magasinet Search Engine Land gjort en guide till några av de viktigaste stegen som ska få en på rätt väg.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 16:00

Så ska Facebook erövra spelmarknaden på mobilen och datorn

Facebook satsar på att konkurrera med mobilspelen från Apples App Store eller Google Play genom att satsa på egna spel i meddelandetjänsten Facebook Messenger. Man har redan börjat testa dessa ”lättviktar-spel” i bland annat Nya Zeeland. Det finns också redan en ny plattform för desktop-spel från sociala mediejätten.

Dagensanalys.se - 27 okt 16 kl. 15:59

Detta ska du tänka på när du skapar den perfekta digitala videoannonsen

Videoannonser är, i en tid då alltfler konsumerar videoinnehåll på nätet, allt viktigare. Men den digitala videoutvecklingen ökar också kravet på videoannonsernas innehåll. Kräsna konsumenter installerar reklamblockerare och annonsören riskerar både pengar och rykte.

Dagensanalys.se - 10 aug 16 kl. 17:44

Hej då flash det var trevligt så länge det varade

Flash är ett system som gjorde att hemsidor fick nytt liv. Det blev både spel och video som lockade fler användare till internet. Men nu är det slut, som vi skrivit om tidigare, för nu kommer Google att med sin Chrome blockera Flash.

IDG - 10 aug 16 kl. 10:59

Chrome börjar blockera Flash – html5 blir standard


Snart dags att vinka farväl till det klassiska pluginet..

IDG - 10 aug 16 kl. 10:09

Äntligen! Nu börjar Chrome blockera all Flash 


När Chrome 53 släpps i september ryker Flash till förmån för HTML5..

Dagensanalys.se - 05 aug 16 kl. 11:37

Nyaste Chrome ska förlänga batteritid och förbättra din videoupplevelse

Google har under veckan introducerat senaste versionen av sin mobila webbläsare Chrome. I denna satsar man på vad som enligt många är internets framtid – videon. Dessutom så ska den också dra mindre batterikraft som en följd av detta, enligt Google själva i varje fall.

Dagensanalys.se - 16 jun 16 kl. 11:00

Apple vill blockera all video och banners som använder flash

Insticksmodulen Flash har blixtsnabbt gått från att vara störst på nätet till att bli den som alla vill undvika. Apples senaste uppdatering till deras webbläsare Safari kommer att göra Flash ännu mindre användbart för att visa videos eller banners. Flash används fortfarande av många för att spela upp videos och bannerannonser i många webbläsare, men ersätts nu för fullt av HTML5.

Dagensanalys.se - 17 maj 16 kl. 15:00

Google tänker blockera Flash i Chrome redan i höst

Flash var en gång ett av de viktigaste programmen för internetutvecklare, och inte minst för annonsörer. Men HTML5 har tagit världen med stormsteg – och nu annonserar techjätten Google att webbläsaren Chrome helt kommer sluta stödja Flash redan i höst – förutom tio utvalda sajter. Det har onekligen gått undan, och nästan ingen vill längre ha med Flash att göra.

IDG - 16 maj 16 kl. 10:13

Google gör slag i saken och blockerar Flash i Chrome – redan i höst


HTML5 blir standard i Chrome framöver när Google väljer att blockera Flash. Förutom för några få utvalda sajter..

Dagensanalys.se - 30 mar 16 kl. 10:01

Två Adblock-krossare går ihop för att bli ännu starkare

Vid det här laget känner de flesta till reklamblockerare som Adblock Plus men desto färre kan namnen på de företag som försöker gå runt reklamblockeringen med sina innovativa lösningar. För att bättre kunna leverera sina Adblock-krossar-system till marknaden har företagen Adaptive Media och AdSupply gått samman. Affären resulterade i att Adaptive Media betalar 65 miljoner kronor i kontanter och resterande i aktier till AdSupply.

Dagensanalys.se - 18 feb 16 kl. 12:01

Viewability – Riktlinjer, Certifiering och Samarbete på IAB:s seminarium

IAB bjöd i tisdags in till ett seminarium om Viewability, ordet som idag är på alla läppar. Att veta om din annons är synlig, hur mycket som syns, hur länge och vem som ser den är kritisk information för att veta om en kampanj är framgångsrik eller inte. Viewability tjänar dessutom som en valuta mellan publicister och annonsörer, men än finns många problem.

Dagensanalys.se - 10 feb 16 kl. 12:01

Lystring alla utvecklare av Flash-annonser: Du måste lära dig Animate CC

Adobe har i dagarna tagit ett viktigt och långt steg ifrån Flash och lanserat mjukvaran Animate CC som omfamnar HTML5 samt ersätter Flash Professional. Läs även: Google dödar Flash – Snart gäller enbart HTML5 för AdWords och DoubleClick För Adobe är Flash den där grejen som var häftig för 10 år sedan och sedan dess fått ustå påhopp, bekymmer, virus och hacking. Vad världen och Adobe väntat på är att HTML5 ska få ta över och göra slut på lidandet.

Dagensanalys.se - 11 feb 16 kl. 16:00

Flash är ute – snart borta ur Googleannonserna

Trenden – startad av Apple för en massa år sedan – fortsätter och nu kommer även Google att helt hoppa av Flashtåget. Den andra januari 2017 är sista spiken i kistan för internetskriptet. Nyligen annonserade Google att tjänsterna Display Network och DoubleClick Digital Marketing inte längre kommer att stödja Flash.

IDG - 10 feb 16 kl. 09:56

Snart slipper du Flash-annonser – Google sätter ner foten


Nu är det HTML5 som gäller om man vill ha sina annonser på Google..

Dagensanalys.se - 28 jan 16 kl. 06:12

Flash är helt borta inom 24 månader

Flash har sakta dalat som valt format för att visa upp video eller annonser på sajter. Nu avslöjas det i  en rapport att Flash kan vara helt borta inom 24 månader. ”While Flash is still being used for specific uses and edge cases such as banner ads and legacy browsers, it’s days are numbered.

IDG - 08 sep 15 kl. 11:04

Vill du bygga zerglings på jobbet? Nu finns Starcraft i webbläsaren.


Någon har konverterat det ursprungliga Starcraft till HTML5 - och det är fantastiskt..

Nyteknik - 01 sep 15 kl. 10:48

Googles webbläsare ska börja blockera Flash - idag

Med start idag ska Googles webbläsare Chrome börja blockera annonser som använder Adobes Flash. I stället vill företaget att annonsörerna ska satsa på HTML5..

IDG - 23 jul 15 kl. 10:43

Flash blir allt mer iskallt. Nu dissar även Twitch spelaren.


Internetjättarna fortsätter sin övergång till HTML5. Frågan är när Flash kastar in handduken för gott..

IDG - 11 jun 15 kl. 16:39

Facebook dissar html5 och biter sig fast i sitt hemmabryggda Javascript


Framtiden för Facebook ligger i React Native, bolagets egen variant av Javascript..

IDG - 09 okt 16 kl. 11:06

Franskt företag stämmer Apple för begränsat html5-stöd


Franska Nexendi har lämnat in en stämningsansökan mot Apple, på grund av företagets ovilja att stödja de senaste HTML5-standarderna..

IDG - 26 feb 14 kl. 16:19

En titt på Firefox OS i budgetlur från ZTE


MWC: Vi tar en närmare titt på Mozillas HTML5-baserade operativsystem, installerat i en budgettelefon från ZTE..

IDG - 29 jan 14 kl. 06:20

Workday lanserar nytt gränssnitt

Satsar på HTML5..

Computer Sweden - 29 jan 14 kl. 06:20

Workday lanserar nytt gränssnitt

Satsar på HTML5.

.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.