HIQ

Saturday, 16 February, 17:17

Nyheter om HIQ

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 05:55

HiQ: Hög utdelning men trögt för tillväxten

HIQ:s resultat sjönk - men höjer utdelningen Under fjolåret sjönk resultatet något till 2,73 kr per aktie. Även om det ingår en del omstruktureringskostnader är det ingen vidare utveckling. De senaste tio åren har nettovinsten pendlat mellan 2 kr per aktie och 3 kr per aktie.

DI - 30 jan 19 kl. 09:36

Chef säljer 8 000 aktier i HiQ – aktien tappar på Stockholmsbörsen

Magnus Gudéhn har den 29 januari sålt 8 000 aktier i it-konsulten HIQ där han är vd för dotterbolaget HIQ Stockholm.  .

DI - 30 jan 19 kl. 09:38

Rekar: Handelsbanken sänker HIQ och Addtech

Handelsbanken sänker HIQ hela vägen från öka till minska efter tisdagens rapport. Aktien faller på Stockholmsbörsen..

DI - 29 jan 19 kl. 07:36

Hiq rapporterar resultat i linje med förväntningarna

IT-konsulten HIQ redovisar en något lägre omsättning än förväntat under fjärde kvartalet. Resultatet var i linje med marknadens förväntningar och jämfört med föregående år sjönk vinsten. Bolaget ökar utdelningen till 3,35 kronor (3,30), väntat var 3,30.

PrivataAffärer - 02 jan 19 kl. 07:00

Här är 2018 års mest minnesvärda finansfloskler

Traditionsenligt har priser delats ut till de mest minnesvärda citaten i kategorierna årets formulering, årets optimist, årets beskrivning, årets försiktige general, årets finansexpert och årets prognosmakare Dessutom har ni läsare fått rösta fram läsarnas val. Årets formulering och läsarnas val med närmare 40 procent av rösterna: Kevin Kviblad, vd på Urb-It ”Vi tar samtidigt avstånd från vårt avståndstagande till den tidigare rättningen angående till såväl den berörda paragrafen som den tillhandahållna kontaktinformationen i frågan…” Juryns motivering: Att ta avstånd till ett avståndstagande är en formulering att ta avstånd från. Ett avslutat testsamarbete låg bakom formuleringen.

PrivataAffärer - 27 dec 18 kl. 13:00

Dags för årets floskelgala

Kevin Kviblad, vd på Urb-It tar avstånd från avståndstagandet: ”Vi tar samtidigt avstånd från vårt avståndstagande till den tidigare rättningen angående till såväl den berörda paragrafen som den tillhandahållna kontaktinformationen i frågan…” Daniel Ervér, Sverigechef för H&M. I början av året berättade Ervér att H&M tänkte öppna outletbutiker i bland annat Stinsens galleria i Sollentuna, en galleria som nyligen titulerades som ”Ödegallerian” i SvD:s reportage om butiksdöden. ”Det här är tre köpcentrum som i dag inte är tillräckligt starka för att dra till sig många kunder, men vi tror att outletkonceptet kan ändra på det.

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 07:54

Sektor: Här är de mest köpvärda IT-konsulterna

Konsultfirman Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med. På sikt kommer dock nuvarande satsningar att innebära skördetid för bolaget och tidningens köpråd behålls. Kursnedgången i konsultmäklaren Ework på 20 procent den senaste månaden skapar ett bra köptillfälle för den som är lite mer långsiktig och Börsveckan bedömer att bakslaget med rapporten för det tredje kvartalet troligtvis bara handlar om ett hack i kurvan.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 07:10

Börsveckan bjuder på sex köptips

Börsveckan granskar elva konsultbolag i veckans utgåva av tidningen. Det resulterar i köpråd för Acando, Ework, Softronic, Knowit, Semcon och BTS samt rådet avvakta för HIQ, Tieto, Prevas, B3 Consulting och Addnode. Konsultbolaget Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med.

DI - 19 nov 18 kl. 08:10

Börsveckan: Sex bolag att slå till på

Börsveckan går i sitt senaste nummer igenom IT-konsulterna på Stockholmsbörsen. Det blir köpråd för Acando, Ework, Softronic, Knowit, Semcon och BTS. För HIQ, Tieto, Prevas, B3 Consulting och Addnode blir rekommendationen att avvakta.

Corren - 12 nov 18 kl. 21:30

Företaget måste ta in 100 konsulter

E-hälsoföretaget Cambio väljer HIQ ace i Linköping som samarbetspartner i en ny satsning på digitalisering inom vården..

NT - 12 nov 18 kl. 21:30

Företaget måste ta in 100 konsulter

E-hälsoföretaget Cambio väljer HIQ ace i Linköping som samarbetspartner i en ny satsning på digitalisering inom vården..

NT - 12 nov 18 kl. 21:30

Företagen måste ta in 100 konsulter

E-hälsoföretaget Cambio väljer HIQ ace i Linköping som samarbetspartner i en ny satsning på digitalisering inom vården..

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 14:29

Analys: Här är 2019 års bästa utdelningsaktier

Bankerna brukar alltid ge bra utdelning men inför 2019 sticker de verkligen ut med alldeles extra bra direktavkastning. I alla fall om analytikerna får rätt. Det visar listan över börsens bästa utdelare.

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 09:13

Här är onsdagens färska analyser

De svenska IT-konsultbolagen är väl positionerade i en sektor som väntas växa i flera år framöver, och deras affärsmodell gör att de kan dela ut stora delar av sina vinster till aktieägarna. Det skriver Pareto i en sektorkommentar och inleder bevakning av flera IT-konsultbolag noterade i Stockholm. Knowit, Acando och B3 Consulting Group får köprekommendationer och riktkurser på 220, 37 respektive 80 kr.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 12:49

Carnegie: Köpläge i HiQ

Banken listar ett antal orsaker som sammantaget beräknas ha belastat rörelseresultatet för året med 30 miljoner kronor. Bland annat nämns kostnadsineffektivitet i Göteborg där bolaget nu vidtagit åtgärder som banken menar borde börja ge effekt snart. Även den svagare utvecklingen i Finland och Linköping antas vara isolerade till det första och det andra kvartalet 2018 och sammantaget borde rörelsemarginalen stigit till 8 procent om det inte vore för dessa händelser som i analysen beskrivs som ”orelaterade” och ”tillfälliga”.

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 09:46

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker riktkursen för Veoneer till 430 kr från 550 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

DI - 21 dec 18 kl. 10:46

Carnegie ser köpläge i Hiq efter kursfall

Det senaste året har varit motigt för IT-konsulten HIQ med fallande rörelsemarginal och en aktiekurs som pressats ned över 20 procent hittills i år..

DI - 21 dec 18 kl. 09:36

Carnegie köpstämplar HiQ – aktien stiger

Carnegie höjer sin rekommendation för HIQ till köp från behåll..

DI - 20 dec 18 kl. 13:14

Hiq tecknar avtal med finska spelbolaget Veikkaus

IT-konsultbolaget HIQ har tecknat ett nytt ramavtal med det finländska statliga spelbolaget Veikkaus. Ramavtalet omfattar mjukvaruutveckling och underhåll, att skapa server- och nätverksmiljöer samt tekniska konsultationer..

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 15:35

Dags för rapportperiodens supertorsdag

Klockan 0700: Sista storbanken som rapporterar SEB är sist ut av de svenska storbankerna att rapportera. Klockan 0700 väntas SEB presentera ett rörelseresultat på 5.374 miljoner kronor för årets tredje kvartal enligt en sammanställning av 16 analytikers prognoser som Infront Data gjort.

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 10:00

Rapportperiodens supervecka är här

På måndagen finns bland annat Arjo med på listan medan tisdagen innehåller rapporter från bland annat MTG, Sandvik, Saab och Swedbank. Onsdag 24 oktober rapporterar Lundin Mining, Nordea, Handelsbanken  och Boliden för att nämna några. Den 25 oktober är något av en supertorsdag med drygt 50 bolag som rapporterar.

Computer Sweden - 17 dec 18 kl. 09:14

HiQ och Norrköping bygger nya digitala tjänster


Norrköpings kommun vill ligga långt fram i digitaliseringen och har nu tagit hjälp av HIQ för att ta fram nya tjänster..

PrivataAffärer - 08 okt 18 kl. 12:54

Nu kommer rapporterna

Redan i fredags släppte Industrivärden sin rapport för det tredje kvartalet och inledde därmed rapportsäsongen. I morgon tisdag är det dags för ännu ett investmentbolag i form av Öresund. På onsdag får vi höra hur det gått för Dustin medan torsdagen bland annat bjuder på ytterligare ett investmentbolag (Creades).

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 11:00

En magisk formel för Stockholmsbörsen

I boken förklaras den magiska formeln på ett tydlig och enkelt sätt som alla förstår.  Beställ boken här. Det är i ”En liten bok som slår aktiemarknaden” som Greenblatt lyfter fram en magisk formel.

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 12:26

Aktietips i höst: Håll dig på hemmaplan

Det rådet ger en av två experter som guidar dig inför en eventuellt skakig börshöst. ”I det här scenariot har vi förordat att man ska hålla sig på hemmaplan. Då tittar vi fastighetsbolagen där jag lyft fram Hufvudstaden och Wihlborgs och i andra hand byggbolagen med Peab och JM”, säger Martin Guri, nordisk chefsstrateg på Kepler Cheuvreux, till Di.

Dagens PS - 06 aug 18 kl. 08:00

Börsveckans nya portfölj: 12 skållheta aktier

Börsveckan lanserar traditionsenligt sin nya portfölj i den första utgåvan av tidningen efter sommaruppehållet. Portföljen består av 12 aktier, varav sju ingick i portföljen under förra säsongen. De fem nytillskotten är sådana som Börsveckan tidigare har gillat.

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 09:57

JUST NU: Största raset i bolagets historia

Stockholmsbörsen visar upp en positiv utveckling under tisdagshandeln. Getinge och SEB går starkt efter att ha släppt sina delårsrapporter medan Husqvarna pressas efter att ha redovisat ett resultat klart under förväntningarna. “Rapporten mottogs med förskräckelse på Stockholmsbörsen”, skriver Dagens Industri på tisdagen.

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 07:39

HiQ sänkte rörelseresultatet

Omsättningen hamnade på 476 miljoner kronor (454). Rörelseresultatet uppgick till 43,1 miljoner kronor (48) och rörelsemarginalen blev 9,1 procent (10,6). Kvartalets nettoresultat var 33,0 miljoner kronor (36,7) och per aktie uppgick resultatet till 0:59 kronor (0:67).

DI - 25 okt 18 kl. 07:42

HIQ ökar vinsten – trots marginaltapp

It-konsulten HIQ redovisar ett resultat före skatt på 39,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (38,3)..

Dagens PS - 23 maj 18 kl. 07:09

Di: Aktien har tappat det – dags att sälja

It-konsulten HIQ har tappat sin guldglans efter att man inte längre är bäst i klassen på omsättningsutveckling och rörelsemarginal, skriver Dagens Industri. Detta kunde skönjas under förra året när vinsten backade tre procent, och i första kvartalet i år sjönk rörelseresultatet från 65 till 52 miljoner kronor. HIQ:s nedgång i första kvartalet var delvis påverkad av påsken och aktien gick ned när resultatet presenterades.

Dagens PS - 23 maj 18 kl. 10:13

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 06:45

Rykande aktietips: Dags att tacka för kaffet

Affärsvärlden ger köpråd för Christian Berner i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för norska Protector, Beijer Ref och HIQ. Säljrådet för HIQ publicerades dock redan i onsdags.

IDG - 18 maj 18 kl. 15:24

Efter dragkampen om Volvo IT: nu prisar IBM HCL – här är veckans it-affärer


IBM prisar nu HCL:s stordatorarbete hos det tidigare Volvo IT, HIQ bygger upp ett forskningsgäng i Linköping och nysammanslagna DGC Candidator har redan gjort sitt första förvärv..

Computer Sweden - 18 maj 18 kl. 15:24

Efter dragkampen om Volvo IT: nu prisar IBM HCL – här är veckans it-affärer


IBM prisar nu HCL:s stordatorarbete hos det tidigare Volvo IT, HIQ bygger upp ett forskningsgäng i Linköping och nysammanslagna DGC Candidator har redan gjort sitt första förvärv..

PrivataAffärer - 17 maj 18 kl. 06:52

Fyra skarpa aktieråd

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Christian Berner samtidigt som Protector, Beijer Ref och HIQ får säljrekommendationer. Det framgår av tidningens senaste nummer....

DI - 16 maj 18 kl. 11:02

Affärsvärlden: Sälj it-konsulten

Tidningen Affärsvärlden sätter en säljrekommendation på it-konsulten HIQ. .

PrivataAffärer - 16 maj 18 kl. 11:02

Affärsvärlden: En aktie att sälja

Tidningen Affärsvärlden sätter en säljrekommendation på IT-konsulten HIQ....

DI - 25 apr 18 kl. 05:00

Detta händeronsdag 25 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - SHB (kl 6.30), Nordea (kl 7.00), Enea (kl 7.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.