HD-Sydsvenskan

Saturday, 17 November, 23:08

Nyheter om HD-Sydsvenskan

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 26 okt 18 kl. 07:03

Hon förlänger livet på fläckat och trasigt från Domkyrkotornet

Kyrkans textilier behöver räddas från spår av vin, svett, smink och kulspetspennor..

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 01:46

Indonesisk flygkrasch förbryllar

Ett helt nytt plan, en erfaren pilot och fint väder. Flygolyckan i Indonesien förbryllar. Den så kallade svarta lådan blir avgörande för att förklara vad som egentligen hände med Lion Airs flight JT610.

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 02:26

FN-topp pratar bistånd i Uppsala

FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed har deltagit i ett stort biståndsmöte i Uppsala. I fokus på mötet är Agenda 2030, FN:s arbete för hållbar utveckling. – Initiativ som det här, med många olika religioner och perspektiv på problem, är en viktig.

Sydsvenskan - 18 okt 18 kl. 13:15

Lisbeth Palme har avlidit

Lisbeth Palme, tidigare statsminister Olof Palmes änka, har avlidit efter en tids sjukdom, meddelar familjen. Hon var gift med Olof Palme från 1956 fram till hans död 1986. Lisbeth Palme blev 87 år..

Sydsvenskan - 25 okt 18 kl. 15:36

Kvinna fick syrgas i katetern – dog

En kvinna har dött efter att personal på Centralsjukhuset i Karlstad av misstag kopplat samman urinkatetern med syrgasslangen, rapporterar SVT Nyheter Värmland och P4 Värmland. Verksamhetschefen för den aktuella kliniken har anmält händelsen till Läkeme.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 15:00

Kiss tar farväl på Sweden Rock

Legendariska hårdrocksbandet Kiss kommer till Sverige och spelar på Sweden Rock utanför Sölvesborg den 7 juni, rapporterar P4 Blekinge. Spelningen är en del av deras massiva avskedsturné "End of the road world tour", som börjar nästa år. Enligt gruppen.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 15:32

Merkels era över – efter 18 år som partitopp

Hon var prästdottern från öst som charmade den återförenade republiken..

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 00:32

Calgary kan dra sig ur OS-bud

Calgary i västra Kanada håller samtal med provinsiella och federala representanter för att få hjälp att finansiera stadens bud för att anordna vinter-OS 2026. Enligt Calgary Sun kommer staden dra sig ur ansökan. Staden, som ligger vid Klippiga bergens f.

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 01:51

Allt fler äldre handlar på nätet

Den digitala åldersklyftan minskar. Äldre står för störst ökning inom e-handeln. Enligt betalningsföretaget Dibs har åldersgruppen 66–74 år blivit bättre på att klicka hem grejer via nätet.

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 01:53

Assangestämning mot Quito avslås

Wikileaksgrundaren Julian Assanges stämning mot Ecuador avslås. Assange ansåg att landet brutit mot hans grundläggande rättigheter och begränsat hans kontakt med omvärlden under tiden på ambassaden i London. Han blev av med uppkopplingen i mars då han d.

Sydsvenskan - 26 okt 18 kl. 17:41

Klart med MFF:s cupmatch - "Vi hoppas på en fin novemberdag"

Lunds BK lägger matchen på Klostergården - och lever med frostrisken..

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 01:01

Bolsonaro vill befordra känd domare

Brasiliens tillträdande president Jair Bolsonaro vill nominera Sérgio Moro antingen till landets högsta domstol eller till rollen som justitieminister. Sérgio Moro är känd som domaren som dömt ett stort antal högnivåpolitiker för inblandning i korruptio.

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 01:02

Intel ökar mångfalden

Chiptillverkaren Intel ökar andelen kvinnor och afroamerikaner, uppger det amerikanska företaget. Andelen kvinnor är nu 26,8 procent, jämfört med 24,7 2015. Andelen svarta har ökat från 3,5 procent till uppåt 5.

Sydsvenskan - 20 okt 18 kl. 13:17

Rasism mot apoteksanställda ökar

Anställda som utsätts för rasism av kunder är ett växande problem, enligt flera Apotekskedjor som SVT Nyheter varit i kontakt med. Kunderna kräver bland annat att personalen tar av sig slöjan eller kräver att bli expedierade av en "svensk". – Vi kan tyv.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:38

Icardi bakom Inters sjätte raka

Lagkaptenen Mauro Icardi gjorde två av målen när Inter tog sin sjätte raka seger i Serie A. Det blev till slut en komfortabel 3–0-seger borta mot tabellfyran Lazio, vilket skickade upp Inter till andraplats, sex poäng bakom serieledaren Juventus. Icardi.

Sydsvenskan - 30 okt 18 kl. 00:21

Singelolycka på väg 11 utanför Staffanstorp

Under natten till tisdagen skedde en singelolycka med en personbil på väg 11 utanför Staffanstorp..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 12:53

Färdig vid 24: ”Valt att avsluta min karriär”

Proffsäventyret i Italien fick Saga Fredriksson att tänka om..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 22:55

Larsson: Man måste få fira ett mål

Sebastian Larsson var besviken på sin insats, på AIK:s prestation och på vad som såg ut att bli säsongens andra förslut. Då trädde han in i handlingen och allt fokus hamnade – på gott och på ont – på landslagsveteranen. Firandet efter 1–1 kvitteringen m.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:02

SMHI varnar för kraftigt snöfall

Ett kraftigt snöfall med efterföljande regn är på väg mot delar av Svealand och hela Norrland i natt. SMHI har utfärdat en klass 1-varning. – Snön övergår i regn och det kan bli besvärligt med halka på vägarna, säger meteorolog Malva Lindborg.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:21

FN-experter vill stoppa saudiska avrättningar

Fem rättighetsexperter vid FN uppmanar Saudiarabien att omedelbart avbryta planerna på att avrätta sex män som dömts till döden för påstådda brott som ska ha begåtts när de var minderåriga. De dödsdömda, som nu är vuxna, greps och dömdes för handlingar.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:17

Känslosamt firande när Mahrez avgjorde

Riyad Mahrez sköt tre poäng till Manchester City mot Tottenham. Algeriern firade med en målgest tillägnad hans vän och tidigare chef, Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha, som omkom i lördags. – Han var som en far för oss, säger Mahrez i Viasats sä.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:26

Advokater deltar i sökande efter Interpolchef

Den mutanklagade tidigare Interpolchefen Meng Hongwei är fortfarande försvunnen i Kina. Nu anlitar hans fru Grace Meng två advokatbyråer för att spåra honom. Meng försvann i slutet av september under en resa i sitt hemland och tros vara frihetsberövad..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 23:33

Brasiliansk fotbollsspelare brutalt mördad

Den brasilianske mittfältaren Daniel Correa har hittats mördad och stympad i staden Curitiba i södra Brasilien. Brasiliansk fotboll är i chock och hans moderklubb, São Paulo FC, som han anslöt till 2015, hedrade Correa genom att spelarna höll en tyst mi.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 22:16

AC besviken: "Det handlar om respekt - så ska man inte göra”

MFF var en frispark på tilläggstid från att besegra ettan AIK - i en match som urartade med skandalscener framför Malmös bänk..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 22:34

Rosenberg om avgörandet: ”Vi kan alla ha bra dagar och ha dåliga dagar. Domaren hade inte sin bästa dag”

MFF-kaptenen Markus Rosenberg var kritisk mot AIK över hur matchen urartade på slutet genom en svag domarinsats..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 22:41

Bildextra: Läsarnas bästa pumpabilder

Läsarna har gått all in och karvat pumpor som om det inte funnits någon morgondag..

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 14:48

Fyra utmaningar för Brasiliens nästa ledare

Det blir ingen smekmånad för Brasiliens nästa president, som har en lång rad problem att ta itu med. Galopperande budgetunderskott, rekordmånga mord och ett utbrett politikerförakt är några av utmaningarna i det polariserade landet. Ekonomin Stora hål i.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:00

Jamie Oliver: Jag har inte mer pengar

Brittiska stjärnkocken Jamie Oliver säger att han inte har några pengar kvar efter att ha fått pumpa in sina privata medel i restaurangkedjan Jamie's Italian. Företaget stod på randen till konkurs förra året, tills Jamie Oliver lade in 13 miljoner pund,.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:17

Kalabalik efter AIK:s kvittering – se kaosscenerna här

TV: Storbråk vid sidlinjen när AIK firade framför MFF-bänken..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:17

Flera döda i oväder – Venedig översvämmat

Kraftigt regn och starka vindar har krävt minst fem liv i Italien, där ovädret också fått vattnet i kanalstaden Venedig att nå historiskt höga nivåer. I huvudstaden Rom omkom två personer när deras bil träffades av ett nedblåst träd. Även i staden Terra.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:16

Pirater har kidnappat fartygsbesättning

Pirater bordade ett containerfartyg utanför Nigerias kust och förde bort elva personer ur besättningen, däribland åtta polacker. Händelsen inträffade tidigt i lördags, rapporterar statliga polska medier. Fartyget MV Pomerania Sky var på väg till den nig.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:28

IS anföll stad – dödade flera civila libyer

Terrorrörelsen IS har dödat minst fyra människor i samband med ett angrepp mot staden al-Fuqaha i centrala Libyen. Minst tio personer kidnappades av extremisterna. IS kom till staden i 25 fordon, skar halsen av flera personer och satte sedan eld på regi.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 21:52

Selena Gomez inte längre störst på Instagram

Sångerskan Selena Gomez är inte längre den kändis på Instagram som har flest följare. Gomez, som haft Instagrams största profil i två år, avslöjade i september att hon tar en paus från sociala medier på obestämd tid. Under tiden har hon blivit omsprunge.

Sydsvenskan - 17 okt 18 kl. 06:30

Besluten som dröjer när regeringsbildningen drar ut på tiden

"Risken är att viktiga beslut fördröjs och kommer först när vi står i en allvarlig kris"..

Sydsvenskan - 24 okt 18 kl. 04:06

Laholms Tidning försatt i konkurs

Laholms Tidning har gått i konkurs. Tidningens styrelseordförande lämnade på tisdagen in handlingarna till tingsrätten i Halmstad. Förra året drog tidningen ned på utgivningstakten till tre dagar i veckan i pappersversionen, medan den övriga fyra dagar.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 19:32

Lokalbefolkning rasar mot jättestaty

På onsdag inviger Indien vad som blir världens högsta staty på 182 imponerande meter – dubbelt så hög som Frihetsgudinnan. Men premiärminister Narendra Modi, som tog initiativ till projektet, är ingen populär gäst vid ceremonin. Statyn är rest i ett avl.

Sydsvenskan - 22 okt 18 kl. 23:59

Kvinna ska ha angripit vakter på tingsrätten

En kvinna greps i samband med att hon försökte föra in pepparsprej på Malmö tingsrätt under måndagen. När vakterna upptäckte pepparsprejen ska hon ha angripit vakterna och greps, skriver Kvällsposten..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 19:00

Kanske glömde de bort vilket kön de har när de tackade ja till topposterna

Gertrud Anljung skriver om makten och mansdominansen i Lund..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 18:58

Statsvetare: C och L är avgörande

Centerpartiet och Liberalerna är avgörande för att en ny regering ska bildas..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 19:52

Skytten framträdde inför domstol i rullstol

Massmördaren Robert Bowers, som dödade elva judiska församlingsmedlemmar i en synagoga, framträdde under måndagen inför domare. Han rullades in i rullstol. Säkerhetspådraget var rigoröst, med hundförare och prickskyttar utposterade utomhus.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.