HBTQ-frågor

Monday, 19 November, 04:30

Nyheter om HBTQ-frågor

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 03 nov 18 kl. 20:00

Hbtq-personer finns året om

Det är viktigt att jobba lokalt med HBTQ-frågor även när det inte är Pride. Det skriver Fredrik Saweståhl, förbundsordförande för Öppna Moderater – Moderaternas hbtq-förbund. På väg in i årets vinter kan vi se tillbaka på en lång säsong av Pride-firanden som brett ut sig till fler och fler städer och kommuner i Sverige.

Kristianstadsbladet - 03 nov 18 kl. 12:44

Insändare: Hbtq-personer finns året om

På väg in i årets vinter kan vi se tillbaka på en lång säsong av Pride-firanden som brett ut sig till fler och fler städer och kommuner i Sverige. Pride spelar fortfarande stor roll för att sätta strålkastarljuset på HBTQ-frågor och på hbtq-personers livssituation. Men det finns en risk att perspektiven försvinner när flaggorna tas ner, paraden gått i mål och festen är över..

Skånskan - 08 okt 18 kl. 06:00

Dubbelt aktuell filmkompositör

3 oktober var det premiär för den svenska deckarserien Sthlm Rekviem. Fredag 12 oktober har brittiska komedin Juliet, naked biopremiär. Två helt olika filmberättelser men båda med musik av den numera Malmöbosatta amerikanska musikern och författaren Nathan Larson.

Hela Gotland - 01 sep 18 kl. 16:57

Gotlänning anmälde skola efter hissad regnbågsflagga

En gotländsk grundskola hissade terminens första skoldag regnbågsflagga, för att markera arbetet kring HBTQ-frågor..

UT - 24 okt 18 kl. 20:11

HBTQ-frågor diskuterades i Rådhuset

Med utgångspunkt RFSL Sjuhärads utställning Så minns vi, finns vi – om hbtq, rasism och nazism pratade föreningens ordförande Stina Nilss, i Rådhuset i Ulricehamn under onsdagskvällen..

Västerbottens Folkblad - 29 sep 18 kl. 07:38

[PLUS] Poetiska protester på Pride

Lo Lindström från Skellefteå förenar spoken word med HBTQ-frågor och ett ifrågasättande av....

Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 18 kl. 17:32

V-motion om HBTQ-frågor

Vänsterpartiet i Värmland har lyssnat på Värmland Prides tre politiska krav och lämnade på tisdagen in en motion som bygger på föreningens krav..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 10:17

Rätten att få vara sig själv på jobbet

Ingen ska bli diskriminerad på grund av sin sexuella läggning eller sin könsidentitet. Allas kompetens ska tillvaratas. Tillsammans med våra 23 medlemsförbund arbetar Saco för ett mer inkluderande arbetsliv.

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 16:58

Regnbågsgrupp bildad i Lilla Edet

Som en följd av Livyas Nordbergs besök i Folkets hus har det bildats en regnbågsgrupp som ska jobba med HBTQ-frågor i Lilla Edet..

BT - 30 aug 18 kl. 04:22

”Väldigt synd att pride behövs”

Pride i Svenljunga har pågått sedan 20 augusti. I kväll arrangeras ett panelsamtal med politiker med frågeställningen vad partierna gör för HBTQ-personer. Inför panelsamtalet tar BT tempen på samtliga Svenljungapolitiker med tre frågor..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 18:28

Prideveckan firas även på äldreboendet

På Dicksons Hus är personalen utbildad i HBTQ-frågor och i veckan lyfts de upp med de äldre under en speciell pridevecka..

SVT - 03 aug 18 kl. 17:14

Partiledardebatt utan SD på Stockholm Pride

Det var större enighet än vanligt när riksdagspartiernas ledare, minus Sverigedemokraternas och plus Feministiskt initiativs, möttes i en debatt anordnad av RFSL på fredagen. I debatten diskuteras partiernas politik i HBTQ-frågor..

Barometern - 21 aug 18 kl. 13:57

Tyst tåg planeras till Pridefestivalen

HBTQ-frågor kan inte bara firas med glam och glamour. Det tycker Fredrik Fredriksson som vill lägga till lite allvar i firandet..

Alingsås tidning - 06 aug 18 kl. 05:30

De flaggar för Euro Pride

På ungdomsmottagningen i Alingsås har man ständigt ett normmedvetet förhållningssätt i mötet med de unga, men i samband med EuroPride i Göteborg väljer man att sätta lite extra fokus på HBTQ-frågor.
Vecka 33 arrangeras EuroPride i Göteborg och det är i samband med detta, veckorna 32-34, som ungdomsmottagningarna i Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda valt att satsa lite extra på att uppmärksamma HBTQ-frågorna. Dela med sig – Vi kommer  ha framme mer material om frågor som kan vara kopplade till HBTQ, som tidningar, böcker och information om exempelvis mötesplatser för HBTQ-personer.

Nyan - 06 aug 18 kl. 19:02

Streethockey med ett syfte

STREET HOCKEY. Paf street hockey cup vill förändra attityder gällande HBTQ-frågor inom sportvärlden, och göra det genom hockey. – Det är mycket viktigt att både ledare och tränare sätter hela grundattityden för laget, vad som är accepterat beteende, säger arrangören Katja Juslin.

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 11:18

Ledarkollen: Pride är på riktigt

  Dagens ledarkoll handlar om Svenska Spel, om Pride, om Frankrikes president och hur bra det går för Sveriges ekonomi. PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Sälj Svenska Spel Di tycker att man ska kapa Svenska Spel på hälften och sälja ena halvan: “Nu genomförs äntligen omregleringen av spelmarknaden.

DN - 26 jul 18 kl. 06:56

Bastutechno, Cicciolina, debatter, schlagerkalas och hundratals andra evenemang

Det är dags för Europride Stockholm. Pridefestivalen, som under två decennier hållits i Stockholm för att synliggöra HBTQ-frågor, är i år ett Europride med internationellt tema.  Under firandet äger hundratals evenemang rum i staden och den avslutande paraden väntas dra närmare en halv miljon besökare..

DN - 26 jul 18 kl. 06:56

Bastutechno, Cicciolina, debatter, schlagerkalas och hundratals andra evenemang under Europride

Pridefestivalen, som under två decennier hållits i Stockholm för att synliggöra HBTQ-frågor, är i år ett Europride med internationellt tema.  Under firandet äger hundratals evenemang rum i staden och den avslutande paraden väntas dra närmare en halv miljon besökare. DN Stockholm väljer fem festligheter under veckan.

Skånskan - 15 jul 18 kl. 21:48

T och Q inget livsstilsval

Lars J Eriksson kritiserar i Skånska Dagbladet Stockholm Prides beslut att inte låta partiet Medborgerlig samling delta som utställare. Han gör det utifrån att partiledaren Ilan Sadé är homosexuell. Homosexuella är förstås välkomna på Stockholm Pride som individer.

Cornucopia - 12 jul 18 kl. 18:08

Borgerligheten bör ej sänka sig till vänsterns tramsnivå

"Argumentera aldrig med överutmanade. De drar dig ner till deras nivå och vinner på erfarenhet."Sedan några dagar har jag tröttnat på borgerliga sympatisörers låga nivå, då man sänkt sig till vänsterns tramsnivåer.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 14:44

Rekord i motioner väcker kritik från S

Staffanstorp Ett svårslaget rekord för en kommun. Så kallar oppositionens Torbjörn Lövendahl (S) det faktum att 78 motioner just nu ligger obesvarade i Staffanstorp.
– Vissa av dem har legat i flera år, säger han.

Expressen - 12 jun 18 kl. 20:54

Kan ta ställning i VM: ”Har inget emot det”

GELENDZJIK. Två dagar kvar till premiär – men runt VM cirkulerar en lång rad politiskt laddade frågor.Nu har Europaparlamentets HBTQ-grupp skickat ut regnbågsfärgade skosnören till alla landslag.

Skånskan - 26 jun 18 kl. 17:35

MP vill skapa bilfria zoner vid alla skolor

MALMÖ Miljözoner med förbud mot bensin- och dieselbilar i innerstaden och bilfria zoner runt Malmös alla grundskolor ingår bland annat i Miljöpartiets valmanifest.Tio förslag för ett hållbart Malmö och lika många för ett helt Malmö ingår i Miljöpartiet de grönas valmanifest som presenterades på tisdagen av Märta Stenevi och Bassem Nasr som båda är toppkandidater på partiets valsedel till kommunfullmäktige. – Vi ser att det finns två stora utmaningar i Malmö, klimat och ojämlikhet.

BT - 30 aug 18 kl. 21:15

”Jag skäms att vi inte har ett enda ord om HBTQ i vårt program”

Pride i Svenljunga har gjort avtryck på politikerna. Alla som medverkande under torsdagskvällens panelsamtal är rörande överens om att de behöver lära sig mer om HBTQ-frågor..

GöteborgsPosten - 18 aug 18 kl. 16:02

Fake news-strategin hindrade viktig hbtq-diskussion

Westpride kunde tagit chansen att föra en viktig diskussion om HBTQ-frågor långt bortom festen på Götaplatsen. Istället valde man sorgligt nog att spela ut fake news-kortet..

Nyan - 08 jun 18 kl. 19:00

Levengood talar på Åland Pride

I augusti drar prideveckan på Åland i gång för femte året i rad. Temat för årets festival är Ung och huvudtalaren under prideparaden är ingen mindre än Mark Levengood. – Mark har varit efterfrågad många år och i år är han vår huvudtalare, säger Sofia Enros, verksamhetsledare vid Regnbågsfyren.

Världen Idag - 07 aug 18 kl. 16:56

Partiledare överens i många hbtq-frågor

Med regnbågsflaggor, utdelade av RFSL, signalerade åtta partiledare att de var överens i de flesta HBTQ-frågor som de fick under en partiledardebatt på Pridefestivalen. Sverigedemokraterna var inte inbjudna, men däremot deltog Feministiskt initiativs ledare..

DN - 01 aug 18 kl. 09:01

IBM får pris för sitt arbete med transfrågor

It-företaget IBM tilldelas fackförbundet Unionens pris för Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats. Bolaget har jobbat aktivt med transfrågor.  – Det är fantastiskt roligt för vi satsar mycket tid och energi på detta, säger Marie Nilsson, nordisk mångfaldschef på IBM (International Business Machines Corporation)..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 08:54

Med respekt, bild och medier på programmet

Respekt, bild och mediefrågor.
Det är de tre teman som präglar seminarieprogrammet på årets Bokmässa i Göteborg som släpptes på onsdagen.Under temat respekt kommer Bokmässan att lyfta ämnen som rasism, populism, metoo och HBTQ-frågor i sitt program.

Dagen - 22 maj 18 kl. 16:50

Svårt med enhet om samliv

Flera frågor inom samlevnadsområdet är olika mycket bearbetade i SKR:s medlemskyrkor. Viljan till hållbarhet finns men hur man bör tala om frågorna finns det olika åsikter kring. Inte minst är det frågorna om synen på HBTQ som är svåra att nå enighet kring, skriver Björn Cedersjö i sin replik..

Dagen - 22 maj 18 kl. 16:50

Svårt med enhet om samliv

Flera frågor inom samlevnadsområdet är olika mycket bearbetade i SKR:s medlemskyrkor. Viljan till hållbarhet finns men hur man bör tala om frågorna finns det olika åsikter kring. Inte minst är det frågorna om synen på HBTQ som är svåra att nå enighet kring, skriver Björn Cedersjö i sin replik..

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Försenat besked gör att konkurs är nära

MALMÖ Malmö pride kan tvingas säga upp anställda och ställa in stora delar av årets pridefestival. Föreningen riskerar konkurs.
Det menar Filip Filipek som är ordförande i Malmö pride.

Världen Idag - 07 apr 18 kl. 09:00

Ebba Busch Thor positiv till homopar med barn

Ebba Busch Thor är en av hittills fyra partiledare som intervjuats om sin inställning i HBTQ-frågor av tidningen QX. – Ett gaypar kan vara precis lika bra föräldrar som jag och min man, sa KD-ledaren, som berättade att hon har Jonas Gardell som en hbtq-förebild..

SmålandsPosten - 04 maj 18 kl. 18:49

Skola förbereder sig inför Pride

På måndag invigs Växjö Pride 2018. Elever i årskurs åtta vid Elin Wägnerskolan i Växjö ska hylla HBTQ-frågor genom att arrangera ett eget Pridelopp. – Om man får skolan engagerad så hyllar man Pride.

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Ebba Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i HBTQ-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Dalarnas tidningar - 04 apr 18 kl. 18:03

Gabriel Ehrling: Hockeykulturen är rutten – och den går ut över den lokala demokratin

Vargjakt, invandring och HBTQ-frågor. Så brukar jag svara när någon frågar vilka typer av texter som leder till flest "klick" och starkast engagemang på nätet. Det är förstås halvt på skämt och....

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i HBTQ-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i HBTQ-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Ebba Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i HBTQ-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Världen Idag - 07 apr 18 kl. 09:00

Busch Thor positiv till homopar med barn

Ebba Busch Thor är en av hittills fyra partiledare som intervjuats om sin inställning i HBTQ-frågor av tidningen QX. – Ett gaypar kan vara precis lika bra föräldrar som jag och min man, sa KD-ledaren, som berättade att hon har Jonas Gardell som en hbtq-förebild..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.