H-gruppen

Tuesday, 28 January, 05:49

Nyheter om H-gruppen

Sortering: Relevans | Senaste
Aftonbladet - 07 jan 20 kl. 17:10

Intern kritik mot SD:s partisekreterare: ”Vem som helst kan avstängas”

▸ Sverigedemokraterna skakas av en intern strid efter att en SD-topp stängts av. I en hemlig Facebookgrupp riktas ilska mot partisekreterare Richard Jomshof – som enligt kritikerna utesluter medlemmar som personlig hämnd. – Det ligger en känsla nära till hands om att vem som helst, när som helst numera kan avstängas, skriver Uppsalapolitikern David Perez i gruppen..

YA - 07 jan 20 kl. 15:11

Handboll: Så laddar IFK och YIF under EM-uppehållet

På onsdag premiärtränar Fredrik Petersens ersättare Axel Morand med IFK Ystad. Tränaren Sebastian Seifert hoppas och tror att IFK tog ett rätt beslut när man slutligen bestämde sig för att släppa Petersen till IFK Kristianstad. – Jag har känt den sista månaden att Fredrik inte riktigt har varit ”där” mentalt.

Barometern - 07 jan 20 kl. 11:56

Frida Lindström: ”Kalmarborna har inget Facebookvett”

Har du sovit dåligt? Känner du dig lite småirriterad? Då vet jag precis vad du INTE ska göra: scrolla runt i Facebook-gruppen ”Kalmar”..

Skånskan - 07 jan 20 kl. 09:30

Soppkök på torsdag

HÖÖR På torsdag 9 januari kl 17.30-19 blir det soppkök på Mittpunkten, Industrigatan 5 i Höör. Det är ett gäng entusiaster i gruppen Alla Höör ihop som bjuder på gratis soppa som är tilllagad av skänkta matvaror från City Gross och ICA.

Nyan - 06 jan 20 kl. 10:30

Ny chef för LokalTapiola Åland

Lukas Augustsson har utsetts till ny chef och ansvarig för LokalTapiolas operativa verksamhet på Åland. Augustsson är 44 år, bor i Lemland och har över 10 års erfarenhet av försäkrings- och finansbranschen. – De åländska privat- och företagskunderna gynnas av LokalTapiolas engagemang på Åland, bolaget erbjuder ett brett utbud av moderna försäkringstjänster och digitala lösningar på den åländska marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Skånskan - 05 jan 20 kl. 08:56

Sex döda då bil körde in i turistgrupp

Utrikes Minst sex personer har dödats sedan en personbil kört in i en grupp turister i norra Italien. Olyckan inträffade under söndagsnatten och nära den italienska staden Lutago. Turisterna stod vi en vägkant när personbilen i hög fart körde in i gruppen.

Skånskan - 04 jan 20 kl. 08:55

Ytterligare flygattack i Irak

Dagen efter mordet på den iranske militärgeneralen Qaseem Suleimani inträffar ytterligare en flygattack med flera dödsfall i Iraks huvudstad Bagdad.
Irak anklagar USA för dådet men nationen förnekar inblandning, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Dagen innan, på torsdagen, skakades Bagdad av en annan flygattack.

DI - 04 jan 20 kl. 07:00

Crossback – sticker ut från mängden

Inom PSA-gruppen har man högt i tak när det gäller design och det märks inte minst på DS-bilarna..

YA - 03 jan 20 kl. 21:16

Gärsnäs nådde första målet i Kamratcupen

Kamratcupen i futsal 2020 är i gång. Först ut i Korsavadshallen var division 4-kollegorna Gärsnäs AIS 2 och Rydsgårds AIF. Starkast i den bataljen var Gärsnäs som vann med 4–1 och som sedermera nådde sitt mål – att gå vidare från gruppen..

Sydsvenskan - 03 jan 20 kl. 18:16

Nattlig terrorräd dödade 19 i Nigeria

En grupp beväpnade män attackerade byn Tawari i mellersta Nigeria natten till fredagen. Minst 19 personer dödades i dådet. Gruppen tände även eld på hem och andra byggnader i byn, som ligger i delstaten Kogi, omkring tio mil söder om huvudstaden Abuja..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 20 kl. 18:16

Nattlig terrorräd dödade 19 i Nigeria

En grupp beväpnade män attackerade byn Tawari i mellersta Nigeria natten till fredagen. Minst 19 personer dödades i dådet. Gruppen tände även eld på hem och andra byggnader i byn, som ligger i delstaten Kogi, omkring tio mil söder om huvudstaden Abuja..

Skånskan - 02 jan 20 kl. 13:27

Papegojor på rymmen

Malmö Ett par papegojor är på vift på Limhamn i Malmö.
Fågelparet är främst stationerade i området kring i Hammars park.
En av de som fått en glimt av de färggranna fåglarna är Pehr Carlberg.

Världen Idag - 03 jan 20 kl. 08:20

”Pappa botad från cancer efter förbön”

Den romska gruppen har varit en del av Pingstkyrkan i Lund i två år. I gemenskapen ser man tonåringar och unga vuxna få en egen relation med Jesus och nyligen vittnade en cancersjuk man om helande efter att ha fått förbön..

Skånskan - 03 jan 20 kl. 05:00

Universitetsbiblioteket Sveriges vackraste byggnad

LUND Lunds Universitetsbibliotek har utsetts till Sveriges vackraste byggnad via en unik omröstning på Facebook i gruppen Arkitektupproret.Bakom utmärkelsen står folkrörelsen och föreningen Arkitektupproret som har mottot: Låt oss bygga vackert igen och har medlemmar över hela landet.
– Självklart går skönhet att mäta.

SVT - 02 jan 20 kl. 17:55

19.45: Sverige spelar JVM-kvartsfinal

Sverige tog sig obesegrat igenom gruppspelet i JVM, och nu är det dags för slutspel. Tjeckien, som kom fyra i den andra gruppen, väntar i kvartsfinalen. Se matchen direkt i spelaren ovan och följ med i direktrapporteringen..

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 20 kl. 12:59

IS bakom polisattack i Ingusjien

De män som attackerade en polispostering i staden Magas i den ryska delrepubliken Ingusjien på nyårsafton var anhängare till terrorgruppen IS, meddelar gruppen via sitt propagandaorgan Amaq. En polis dödades i dådet då attentatsmännen först kraschade en.

UNT - 02 jan 20 kl. 12:59

IS bakom polisattack i Ingusjien

De män som attackerade en polispostering i staden Magas i den ryska delrepubliken Ingusjien på nyårsafton var anhängare till terrorgruppen IS, meddelar gruppen via sitt propagandaorgan Amaq..

GöteborgsPosten - 02 jan 20 kl. 13:01

IS bakom polisattack i Ingusjien

De män som attackerade en polispostering i staden Magas i den ryska delrepubliken Ingusjien på nyårsafton var anhängare till terrorgruppen IS, meddelar gruppen via sitt propagandaorgan Amaq..

SVT - 02 jan 20 kl. 10:19

Montén: ”Vi har sett alla deras powerplay”

Efter att ha vunnit gruppen ställs Sverige mot hemmanationen Tjeckien i kvällens kvartsfinal av junior-VM. Tjeckiens chanser ligger i det starka hemmastödet och ett vasst powerplay. Men en som inte har tänkt åka ut ”redan” i kvarten är målvakten Hugo Alnefelt.

DI - 01 jan 20 kl. 08:05

Range Rovers storsäljare en imponerande kombination

Range Rover Evoque kom 2011 och är en av viktigaste faktorerna till att Jaguar Land Rover-gruppen haft så fina år under….

Skånskan - 31 dec 19 kl. 20:15

Svensk gruppseger i junior-VM

ISHOCKEY Sverige avslutade gruppspelet i junior-VM med en 6-2-triumf över Slovakien och vann därmed gruppen.
Under tisdagskvällen avgörs det vilket motståndet blir i kvartsfinalen.– Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi ska slå alla lag, konstaterade lagkaptenen Adam Ginning i en intervju på Aftonbladets hemsida.

DN - 31 dec 19 kl. 19:11

Supersviten förlängdes när Sverige vann gruppen

Juniorkronorna förlängde supersviten i junior-VM. Nyårsaftonens segermatch mot Slovakien innebar att Sverige vann sin….

DN - 31 dec 19 kl. 17:39

Sverige obesegrade 13 år i rad – vann gruppen

Sveriges supersvit lever vidare ännu ett år. Juniorkronorna avslutade gruppspelet i JVM-turneringen i Tjeckien med att….

Expressen - 31 dec 19 kl. 15:36

Stormar mot segern i gruppen efter rivstart

Två mål på 15 sekunder.Sverige chocköppnade mot Slovakien och stormar mot tolfte raka gruppsegern i JVM.– Jag är helt övertygad om att matchen är punkterad, säger experten Jonas Andersson i SVT..

Nyan - 30 dec 19 kl. 10:00

Landskapet ska avsluta ö-konto

I april tog landskapsregereringen beslutet att lämna B7-gruppen för samarbeta mellan öar i Östersjön. Öland och Bornholm hade redan lämnat gruppen och efter Ålands utträde lades samarbetet ner. Landskapsregeringen har nu beslutat att de kvarvarande medlen på B7:s bankkonto, 95 381 euro ska delas på fem och utbetalas till öarna som fram tills nu varit kvar i samarbetet.

Helsingborgs Dagblad - 31 dec 19 kl. 06:00

Sverige inväntar motståndare: ”Ett getingbo”

Vilket lag blir Sveriges motståndare i JVM-kvartsfinal? I kväll blir det klart – men inför avslutningen finns fyra olika varianter. – Det är ett getingbo, alla slår alla i den andra gruppen, säger forwarden Jonatan Berggren inför mötet med Slovakien i e.

Sydsvenskan - 31 dec 19 kl. 06:00

Sverige inväntar motståndare: ”Ett getingbo”

Vilket lag blir Sveriges motståndare i JVM-kvartsfinal? I kväll blir det klart – men inför avslutningen finns fyra olika varianter. – Det är ett getingbo, alla slår alla i den andra gruppen, säger forwarden Jonatan Berggren inför mötet med Slovakien i e.

YLE - 30 dec 19 kl. 18:57

Medaljmatcher väntar! Flicklejonen tog turneringens första seger då det verkligen gällde – får söka revansch mot giganten Kanada i semifinal

Finlands U18-flicklandslag har satt upp ett stentufft mål för VM-turneringen i Slovakien: att nå final. Efter tre förluster i den tuffa A-gruppen var det vinna eller försvinna i dag mot Tjeckien i kvartsfinalen. Flicklejonen valde helt klart från första stund vinna och höll därmed medaljdrömmarna i liv..

YLE - 30 dec 19 kl. 14:55

Förföljandet av de föräldralösa barnen från al-Hol blev droppen: Tusentals finländare började följa Strömmingrörelsen

Tusentals finländare har gillat rörelsen Silakat (övers. Strömmingarna) i sociala medier. Både på Twitter och Facebook har gruppen över tiotusen följare.

Sportal - 30 dec 19 kl. 09:28

Kazakstan – Sverige: Live stream från JVM 2020

Se Sveriges tredje gruppspelsmatch i JVM 2020 via live stream direkt. Läs mer om hur du går tillväga för att se Kazakstan – Sverige via live stream direkt från JVM 2020. Vi går igenom steg för steg för att hitta en Kazakstan – Sverige stream online.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:30

Lyckad jobbintegration

Det finns en ensidig bild av att mindre kommuner har sämre förutsättningar för lyckad arbetsmarknadsintegration av flyktingar*. Fores rapport ”Integration i hela Sverige – Från asyl till arbete” som lanserades i Norrköping den 9 december visar att alla typer av kommuner kan lyckas med att få flyktingar i arbete – oavsett befolkningsmängd eller befolkningstäthet.
Det stämmer att mindre kommuner ofta kämpar med en minskande och åldrande befolkning samt svårigheter att finansiera kommunala åtaganden.

GöteborgsPosten - 29 dec 19 kl. 22:58

Sverige till kvartsfinal – möter Ryssland

Damkronorna åkte ur A-gruppen vid ishockey-VM i våras. Men för juniorerna går det bättre. Efter en 2–0-seger mot Schweiz säkrade Sverige en plats i kvartsfinalen i U18-VM i Bratislava och härnäst väntar Ryssland..

SVT - 29 dec 19 kl. 21:29

USA besegrade Ryssland i grinig match

Det svänger rejält i den andra gruppen i JVM. Efter gårdagens utskåpning av Kanada föll Ryssland mot USA i en grinig gruppfinal. Avgörandet kom i den andra perioden när USA gjorde två mål på sex sekunder och kunde senare vinna med 3-1..

YLE - 29 dec 19 kl. 20:55

Japansk favoritseger när backhopparnas klassiker startade – enda finländska hoppet förlorade mot tysk från nationella gruppen

Japanskt i topp var en lågoddsare inför starten på den tysk-österrikiska backveckan. Ryoyu Kobayashi höll för trycket och tog kommandot i klassikern..

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 19 kl. 18:39

Damjuniorerna till VM-kvartsfinal

Damkronorna åkte ur A-gruppen i VM i våras. Men för juniorerna går det bättre. Sverige har säkrat en plats i kvartsfinalen i U18-VM i Bratislava efter seger mot Schweiz med 2–0.

Expressen - 29 dec 19 kl. 16:03

Andreas Lundstedt lämnar Sverige med pojkvännen

För Andreas Lundstedt, 47, blev det smärtsamt när Alcazar splittrades efter att han grundade gruppen för 20 år sedan. Nu i januari flyttar han till Grekland tillsammans med pojkvännen Daniel Mitsogiannis, 36. – Jag kommer vara hemma väldigt mycket men basen kommer vara Grekland, säger han i Sveriges Radios P4 Extra..

News55 - 28 dec 19 kl. 15:00

De lämnade oss under 2019

Ulla Trenter Palm (1936-2019) Svensk deckarförfattare.   Ari Behn (1972-2019) Norsk författare.   Jan de Laval (1948-2019) Svensk skådespelare, bland annat känd från “Partaj”.

Länstidningen i Jämtland - 27 dec 19 kl. 21:53

Sjätte raka förlusten för Jämtland – men Gehrke känner fortsatt spelarnas förtroende: ”Klart jag har gruppen med mig”

Jämtland Basket åkte på ännu en blytung förlust mot Umeå och har nu gått sex raka matcher utan....

ÖstersundsPosten - 27 dec 19 kl. 21:53

Sjätte raka förlusten för Jämtland – men Gehrke känner fortsatt spelarnas förtroende: ”Klart jag har gruppen med mig”

Jämtland Basket åkte på ännu en blytung förlust mot Umeå och har nu gått sex raka matcher utan....

DN - 27 dec 19 kl. 21:17

Nirvana-låt når miljardgräns på Youtube

Trots att gruppen upplöstes för över 25 år sedan i och med sångaren Kurt Cobains död, fortsätter Nirvanas musik att….


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.