Höstsol

Monday, 16 July, 02:59

Nyheter om Höstsol

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 21 jun 18 kl. 18:04

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den politiska thrillern Valet, att köpa och ladda ner som e-boksnovell, eller lyssna på som ljudbok hos Nextory eller Storytel. Mina tidigare två e-noveller Berget och Oscar finns nu också som ljudböcker.

Cornucopia - 14 jun 18 kl. 14:48

Krigsplacerad 20 år efter värnpliktsutbildningen

Som hämtat ur min roman Höstsol har en läsare nu blivit krigsplacerad som värnpliktig. Vederbörande gjorde sin värnpliktsutbildning för 20 år sedan på fordon som inte längre finns inom försvarsmakten.
Pansarbandvagn 401, i Ryssland känd som MT-LB.

Cornucopia - 07 jun 18 kl. 12:16

Höstregn inlämnad för sättning och tryck

Redigeringen av Höstregn är nu färdig och boken går nu till sättning samt korrekturläsning, och sedan tryck och ljudboksinläsning. Den släpps i handeln den 30:e augusti.Höstregn av Lars Wilderäng.

Cornucopia - 17 apr 18 kl. 15:45

Arméstaben flyttar till Enköping

Utflyttningen av de högsta ledningsstaberna bort från kontorslokaler i Stockholm fortsätter, och beslut är nu fattat att arméstaben flyttar till Enköping. Uppgifter till bloggen gör gällande att det sker efter utvärdering av konsekvenserna i form av personal som inte har för avsikt att flytta med.
Idag hittas det mest på Lidingövägen.

Cornucopia - 06 apr 18 kl. 16:58

Fredagsmys: Mustasch - Libertá

Dags för lite fredagsmys. Den svenska hårdrocksgruppen Mustasch verkar ha fått lite hjälp av Försvarsmakten och F 7 Såtenäs, eventuellt rent av självaste Ghost (kända från Höstsol) - ser iaf ut som Såtenäs. Texten kanske en del kan sympatisera med.

Cornucopia - 02 apr 18 kl. 19:33

Omslag Höstregn - släpps slutet augusti

Uppföljaren till min sjätte roman Höstsol, Höstregn, släpps den 27:e augusti. Jag kommer signera boken hos SF-bokhandeln i Stockholm den 31:a augusti 17-19 och i Göteborg den 1:a september 14 - 16. Omslaget hittar ni nedan.

Cornucopia - 31 mar 18 kl. 17:17

Lika mycket paus med fossilbil som elbil Stockholm - Göteborg

Bevistade återigen Kongliga Hufvudstaden pga anledningar och tog bilen. Kan så här i efterhand konstatera att total stopptid på hemresan var samma (rent av längre) än vad som hade krävts för att ladda en elbil (Tesla med deras snabbladdningsstationer).
Teslor på snabbladdning i Torp utanför Uddevalla.

Cornucopia - 05 mar 18 kl. 09:27

Påminnelse: Föreläsning i Ronneby tisdag, Karlshamn torsdag

En kort påminnelse om att jag håller en författarföreläsning i Ronneby tisdag kväll 18:00, och i Karlshamn på torsdag 19:00, bägge i respektive kommuns biblioteks regi. Jag kommer även signera och sälja böcker, så huserar ni i Blekinge har ni möjligheten att få era böcker signerade och lyssna till mig hålla låda i veckan. Men först ska jag bevista Stora Ljudbokspriset-galan ikväll, där Höstsol är i juryfinal.

BT - 06 mar 18 kl. 10:12

Ljudbokspriset till Wilderäng

Thrillern ”Höstsol” av författaren Lars Wilderäng i Sätila vann Stora Ljudbokspriset i kategorin spänning..

Cornucopia - 19 feb 18 kl. 09:49

Påminnelse: Föreläser på Skövde stadsbibliotek 18:00 idag

En kort påminnelse om att jag - givet att trafikläget samarbetar i lätt snöfall - föreläser och signerar böcker på Skövde stadsbibliotek klockan 18:00 idag. Vi ses där! Nedan hittar ni även en ny recension av Höstsol.

Cornucopia - 16 feb 18 kl. 13:39

Hus för dig med god litterär smak i Karlskoga

En läsare med god litterär smak säljer ett hus i Karlskoga. För den som bor och jobbar i Örebro men har en bättre hälft med jobb i Karlskoga finns möjligheten att sänka sin månadskostnad rejält - och framför allt fallhöjden när (inte om) bostadsmarknaden kraschar.

Bloggen illustrerar detta inlägg med ett arkivfoto från Karlstad, fast inlägget handlar om Karlskoga.

Cornucopia - 10 jan 18 kl. 13:23

Detta behöver en person för att klara försvarsberedningens en veckas kris

Nu när försvarsberedningens delbetänkande landat i att hushållen ska klara en kris i en vecka utan hjälp från samhälle kan det vara bra att titta på vad som faktiskt behövs. Detta följer nedan.Det här klarar sig en person på i en vecka.

Cornucopia - 08 apr 18 kl. 16:55

Höstsol på rea hos Adlibris

Adlibris har just nu Höstsol på rea i inbunden utgåva för 99:- SEK. Då pocketboken inte kommer förrän i mitten augusti är detta en utmärkt möjlighet för er som ännu inte läst boken. Vill ni ha det billigare får ni vänta till efter sommaren.

Cornucopia - 01 jan 18 kl. 10:59

Så dåliga var bloggen och läsarna på att killgissa 2017

Dags för en avstämning kring bloggens och läsarnas killgissningar ("prognoser") för år 2017.


Nedan följer frågorna och facit:

Kommer Riksbanken höja reporäntan? Nej.

Cornucopia - 29 dec 17 kl. 11:11

Teaser för Den blomstertid nu kommer

Crazy Pictures första riktiga långfilm ska nu vara färdiginspelad och biopremiär blir till sommaren. Filmens estetik tilltalar nog många läsare av mina böcker, och jag vet att regissören är en av mina läsare. Så håll till godo.

Cornucopia - 16 dec 17 kl. 11:26

Påminnelse: Boksignering i Göteborg och Kungsbacka i morgon söndag 17/12

En kort påminnelse om att jag signerar böcker i Göteborg och Kungsbacka i morgon söndagen den 17:e december. Tider och platser är först 12:00 - 13:00 i Akademibokhandeln Nordstan precis vid Brunnsparken, och sedan 14:00 - 15:00 på Akademibokhandeln i Kungsmässan i Kungsbacka. Passa på att få dina signerade julklappar.

Cornucopia - 01 dec 17 kl. 15:14

Påminnelse: Signering Växjö lördag 12-13, Karslborg söndag

Kort påminnelse. Jag signerar (äntligen) böcker i Växjö i morgon klockan 12:00 - 13:00, för alla er som bor i Högländerna. På söndag signerar jag böcker i Karlsborg.

Cornucopia - 02 dec 17 kl. 19:36

Påminnelse: Signerar böcker i Karlsborg i morgon söndag 14-16

Ännu en liten påminnelse. I morgon söndagen den 3:e december signerar jag böcker hos Karlsborgs Bokhandel mellan klockan 14:00 och 16:00. Passa på att ordna dina julklappar i form av signerade böcker redan nu!

Cornucopia - 23 nov 17 kl. 14:41

De sju nycklarna blir teveserie

En bok som med mycket hög sannolikhet faller många av bloggens läsare i smaken är säkerhetskonsulten  och författaren Åsa Schwarz bok De sju nycklarna, som släpptes ungefär samtidigt som min egen Höstsol. Romanen ska nu bli en internationell teveserie i Yellow Birds regi.
De sju nycklarna, Åsa SchwarzJag har själv ännu inte läst den utgivna versionen av Åsa Schwarz De sju nycklarna, men väl en tidig version av råmanuset, som redan då i mitt tycke var en utmärkt bok.

Cornucopia - 15 nov 17 kl. 18:11

Alla mina böcker och noveller på Nextory - prova gratis i 30 dagar

Samtliga mina titlar finns nu hos e-boks och ljudbokstjänsten Nextory. Det inkluderar mina noveller Berget och Oscar. Tillsammans med Nextory kan jag nu erbjuda 30 dagars gratis provperiod för nya Nextorykunder.

Cornucopia - 29 okt 17 kl. 20:05

Vad är det med Södermalm och planksteken?

"Vi serverade plankstek före det var coolt."Ah, älskade traditioner. Har varit på Södermalm några dagar och jobbat igen, luftat lägenheten och sådant där.

Cornucopia - 06 mar 18 kl. 08:11

Höstsol vann Stora Ljudbokspriset

Lite otippat vann igår min senaste roman Höstsol Stora Ljudbokspriset, som 2017 års bästa ljudbok i kategorin spänning.
Författaren Lars Wilderäng poserar med pris och diplom. I hård konkurrens med Camilla Läckbergs Häxan inläst av Katarina Ewerlöf, Emelie Schepps Pappas pojke inläst av Gunilla Leining, Susan Casserfelts Prästens lilla flicka  inläst av Katarina Ewerlöf och Dag Öhrlunds Tryggare kan ingen vara valde Stora Ljudboksprisets jury alltså Höstsol till 2017 års bästa ljudbok i kategorin spänning.

Cornucopia - 16 okt 17 kl. 13:30

Föreläser i Kungsbacka torsdag och Ale på lördag

En kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kungsbacka på torsdag och i Ale på lördag.
I Kungsbacka är föreläsningen 18:00 - 19:00 och hålls på Fyrens bibliotek i centrala Kungsbacka, inom gångavstånd från buss- och järnvägsstationen om man nu är kollektivburen.

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 13:14

Påminnelse: Föreläser i Örebro ikväll

Ikväll håller jag en författarföreläsning på Örebro stadsbibliotek klockan 18:30 - 20:00 i sammarrangemang mellan biblioteket och Örebro universitet. Möjlighet att köpa signerade böcker efteråt. Vi ses där!

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 11:07

Författarföreläsning i morgon tisdag i Örebro

I morgon tisdagen den 10:e oktober håller jag en författarföreläsning på Örebro stadsbibliotek klockan 18:30 - 20:00 i sammarrangemang mellan biblioteket och Örebro universitet. Möjlighet att köpa signerade böcker efteråt. Vi ses där!

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 14:34

Regeringskansliet öppnade sitt nät för ej säkerhetsgranskade konsulter

Visa av Transportstyrelseskandalen tecknade regeringskansliet så sent som 1:a september i år ett avtal med IT-konsultbolaget Cygate utan skyddsavtal. Bolagets konsulter får därmed, likt Atea hade innan, tillgång till regeringens skyddsklassade nätverk, utan att själva genomgå en säkerhetskontroll. I princip allt regeringen tar sig för går att sniffa i nätverket.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 15:55

Fredagsmys: Med Christrian och Pjotr på bokmässan

Dags för lite härligt fredagsmys. Jag befinner mig på bokmässan, så det finns inte så mycket att tillägga. Pjotr och Christian Vindelby från Höstsol råkade dyka upp tillsammans med herr författaren.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 17:31

Mittenregering löser den politiska låsningen i Sverige

Nu när den sk Alliansen är död i och med splittringen i frågan om försvarsminister Hultqvist öppnas för en mittenregering efter valet 2018. Det skulle effektivt lösa den politiska låsningen och göra att en  minoritetsregering kan få igenom sin budget och det mesta av sin politik, när en mittenkil slagits in mellan höger och vänster.
Sveriges riksdag.

Cornucopia - 10 sep 17 kl. 19:04

Sitter i TV3 / Aftonbladet Morgon måndag 08:35 - 08:43

I morgon måndagen den 11:e september sitter jag live i morgonsoffan hos Aftonbladet Morgon klockan 08:35 - 08:43. Detta sänds i tablå-TV via TV3. Eventuellt går det att se live online t ex via TV3 eller Aftonbladet TV.

Cornucopia - 06 sep 17 kl. 14:44

Vilka ska de tre svenska värdeorden vara?

"Honest. Pure. Raw.

Cornucopia - 05 sep 17 kl. 10:33

Intervjun med mig i Eftermiddag i P4 Radio Sjuhärad

Nedan hittar ni intervjun med mig i Eftermiddag i P4 Radio Sjuhärad.
Författarjäveln på plats i Radio Sjuhärads nödhusbil.Intervjun hittas inbäddad nedan och bör också finnas som fungerande länk här.

Cornucopia - 04 sep 17 kl. 13:44

Sitter live i P4 Sjuhärad 16:00 - 16:45 - här är länken

Idag framträder jag live i P4 Sjuhärad mellan ungefär 16:00 och 16:45. För er som inte har FM-radio och bor i Sjuhäradsområdet, så kommer ni kunna hitta en livesändningslänk på Eftermiddag i P4 Sjuhärads sida här.P4 Radio Sjuhärads studio i Borås.

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 12:01

Nordkorea påstås nu ha termonukleära stridsspetsar - nytt test om 100-tals kiloton

Nordkorea ska nu ha detonerat ännu ett kärnvapen och påstår sig nu även ha termonukleära stridsspetsar ("vätebomber") att beväpna sina interkontinentala robotar med. Man har i så fall gått från experimentstadiet till vapenstadiet och det kan handla om hundratals kiloton kraftiga laddningar, vilket gör att även med Nordkoreas usla robotprecision kan man faktiskt skada något man siktar på. Nordkorea med faktiska stridsspetsar riskerar nu helt rita om den säkerhetspolitiska kartan och med utmärkt timing till Zapad-17 få bort USA:s fokus från rysk aggression i Europa.

Cornucopia - 26 aug 17 kl. 11:00

Boksignering i Göteborg om två timmar - klockan 13:00 hos SF-bokhandeln

Om två timmar, mellan klockan 13:00 och 15:00 signerar jag böcker hos SF-bokhandeln i Göteborgs Café Sirius. Ni hittar butiken på Kungsgatan 19 alldeles innan korsningen mot trendiga Magasinsgatan.Boksigneringen på SF-bokhandeln i Stockholm igår fredag.

Cornucopia - 24 aug 17 kl. 11:58

Bokreleasesigneringar i Stockholm och Göteborg fredag och lördag

I morgon signerar jag böcker hos SF-bokhandeln i Stockholm, och på lördag hos SF-bokhandeln i Göteborg. Lördagen den 2:e september blir det signeringar på Center Syd och Triangeln i Malmö. För tider och adresser, se nedan.

Cornucopia - 27 aug 17 kl. 18:43

Full mobilisering i Kaliningrad - alla reservister kallas in - även mobilisering i Pskov

"Är det krig nu eller har ni tagit bort skyddet för flerbarnspappor?" - rysk VDV-soldat i brev till ryska myndigheterDen offensiva ryska anfallsövningen Zapad 17 ser nu ut att gå mot 200 000 man. Samtliga reservister i Kaliningrad mobiliseras nu och luftlandsättningsdivisionerna i Pskov kallar också in reserver - även de som ska vara befriade på grund av föräldraskap.

Cornucopia - 25 aug 17 kl. 14:00

Signerar böcker i Stockholm om två timmar

Om två timmar, mellan klockan 17:00 och 18:30 signerar jag Höstsol på försläppet hos SF-bokhandeln på Västerlånggatan i Stockholm. Annars släpps boken digitalt (ljudbok och e-bok) på måndag och generellt som inbunden på onsdag. Så passa på vid kvällens signering.

Cornucopia - 25 aug 17 kl. 13:18

Zapad växer till 100 000 man

Medan svensk statskontrollerad media låter en liten grupp antidemokrater ("fredsrörelsen") få utrymme för sina protester mot svensk demokrati och frihet, så rapporterar The Guardian att den ryska anfalls- och kärnvapenövningen Zapad 17 (uttalas ungefär tza-pa[t]) växer till 100 000 man. "Svenska" "fredsrörelsen" uteblir förstås helt med protester utan fokuserar istället på den svenska defensiva försvarsövningen Aurora.
The Guardian uppmärksammar att Zapad 17 alltså ser ut att växa till 100 000 man.

Cornucopia - 21 aug 17 kl. 20:00

MÖP-måndag: Fria Kriget - snyggast i skogen

Dags för MÖP-måndag igen. Ni har förstås inte missat Fria Kriget, som erbjuder bågar som inte uniformsbestämmelserna och Försvarsmakten levererar.#Samverkan #Släpp #Samkväm #samtidighet #Slump #skitmångaS #Tårta #LågaSkor #HögaPannor #Höstsol #FriaKriget #närkrigetkommerA post shared by #OSF2 #KöpMinSkit (@friakriget) on Aug 19, 2017 at 11:36am PDTFriakriget.

Cornucopia - 15 aug 17 kl. 15:25

God litterär smak? Perfekt BOL i toppskick säljes

Så här lagom inför Höstsol så säljer en bokläsare med god litterär smak en perfekt BOL utanför Fagersta. Huset kan också fungera som årets runtbostad för den som inte har så höga krav på utrymme, och allt till fyndpriset på 990 000:- SEK för ett hus i toppskick.Inte Fagersta, men Västmanlands län iaf.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.