Hösten

Thursday, 20 February, 16:13

Nyheter om Hösten

Sortering: Relevans | Senaste
Vimmerby Tidning - 31 jan 20 kl. 23:13

Storförlust för herrarna men damerna var nära

Svalas damer hade bortamatch på Öland mot Stenåsa-Sandby-Gårdby och herrarna spelade hemma mot Bodafors IBS på fredagskvällen..

NT - 31 jan 20 kl. 21:27

Special teams avgjorde i svängig målfest

Vita Hästen reste sig efter några käftsmällar, men till slut blev det en smäll för mycket..

Skånskan - 31 jan 20 kl. 19:04

Fredrik Petersen i laddad match

HANDBOLL På lördagen finns Fredrik Petersen på motståndarsidan när han möter moderklubben IFK Ystad med sin nya klubb IFK Kristianstad.En av Höstens stora bomber i Handbolls-Sverige var när Fredrik Petersen värvades av IFK Kristianstad från IFK Ystad, där tanken annars var att den 36-årige veteranen skulle avsluta sin långa karriär.
Övergången skulle från början ske i sommar, men genomfördes redan under EM-uppehållet.

Barometern - 31 jan 20 kl. 19:30

Birgitta Hultman: ”Det är inte var fredag men klarar musikfrågorna i På spåret”.

”Jaaa! Jag kunde en låt i ”På spåret”! ”15 minuter från Eslöv med Östen Warnebring.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 19:30

MS-sjuk larmade förgäves

HÖRBY Under fem timmar i lördags satt MS-sjuke Stefan Franck i Osbyholm dyblöt i den egna urinen i sin rullstol och väntade på hemtjänsten.
Någon ursäkt har han inte fått ännu – Hörbys hemtjänst skyller på sambandscentralen i Örebro och vice versa.
– Det handlar om ett systemfel i grunden, säger Stefan Franck.

SVT - 31 jan 20 kl. 17:57

Rullstolsbasket kastas ut från Paralympics

En av de mest sevärda idrotterna i Paralympics, rullstolsbasket, kastas ut från programmet i Paris 2024 efter ett beslut i Bonn i dag. Det finns en risk att grenen stryks redan till Tokyo till Hösten..

Nyan - 31 jan 20 kl. 16:11

Pengaregn över Ålands yrkesgymnasium

500 000 euro i EU-bidrag: det har Ålands yrkesgymnasium tilldelats för två projekt, ett om matturism på öar och ett om ungt företagande.
Pengarna kommer från Interreg Central Baltic. Det ena projektet handlar om matturism på öar – mat, dryck, stugbyar, hotell – och kallas Educating Professionals on Islands in GastroTourism, EPIG.

Sydöstran - 31 jan 20 kl. 15:15

Satt på toaletten – då krossades fönstret

Mannen satt på toaletten när fönstret i hans altandörr plötsligt krossades. In stövlade en kraftigt berusad man. Nu åtalas den oväntade nattgästen för hemfridsbrott samt för att ha terroriserat ett par..

YLE - 31 jan 20 kl. 13:13

Mannen som knivhögg sin exfru vid yrkesinstitutet Vamia fick sitt straff skärpt – döms för mordförsök

Den man som knivhögg sin tidigare fru vid yrkesinstitutet Vamia i Vasa Hösten 2018 har fått sitt straff skärpt av Vasa hovrätt..

Nyan - 30 jan 20 kl. 15:11

Förslag: Avräkningen höjs permanent

Åland ska få 10 miljoner euro mer per år. Nu finns nämligen ett utkast till proposition där klumpsumman, avräkningsgrunden, höjs från 0,45 procent till 0,47 procent. Enligt utkastet ska ändringen vara permanent, vilket varit ett viktigt önskemål från åländsk sida.

Barometern - 31 jan 20 kl. 11:43

Sten och väv i intimt möte i Oskarshamn

Blicken är viktig i Agneta Linds och Lore Nynnells konstnärskap. Blicken på naturen, blicken inåt och blick för materialet..

YLE - 31 jan 20 kl. 11:55

Sjukhusrapport: Samjouren vid Raseborgs sjukhus ska finnas kvar

Samjouren vid Raseborgs sjukhus ska få finnas kvar också i framtiden. Det här lyfts fram i en slutrapport som en arbetsgrupp har utarbetat under Hösten..

Nerikes Allehanda - 31 jan 20 kl. 11:57

Sorg efter Lionsprofilens död: ”Att få skriva dessa minnesord är en chockartad upplevelse”

I en ålder av 83 år har Lionsprofilen Sten Jansson, Fjugesta, avlidit. Från vännerna Roland och....

Expressen - 30 jan 20 kl. 13:46

Granqvist om galna mångmiljonaffären

I höstas kunde SportExpressen berätta att superhästen Greenshoe värderas till 140 miljoner kronor. En av delägarna till hästen: Tv-profilen Lasse Granqvist. Som nu berättar om den galna miljonaffären.

Sydöstran - 31 jan 20 kl. 06:00

Länsstyrelsen listar viktiga frågor för 2020

Fiskestopp, ny klimatstrategi, stor försvarsövning och en översyn av strandskyddet är några av de frågor som Länsstyrelsen Blekinge lägger fokus på under det kommande året. Landshövding Sten Nordin och länsrådet Helena Morgonsköld presenterar tio prioriteringsområden 2020..

Dalarnas tidningar - 31 jan 20 kl. 06:00

Rektorns plan för Karlfeldtgymnasiet expansion – programmen som byggs ut: "Det är knökfullt"

Som tidningen rapporterat tidigare behöver platserna på Karlfeldtgymnasiet utökas till Hösten.....

Skånskan - 30 jan 20 kl. 22:13

Skånsk häst vann miljonlopp

galopp Den Skånetränade galopphästen Plata O Plomo, i träning hos Susanne Berneklint på Jägersro, vann en miljon kronor på galoppbanan Meydan i Dubai på torsdagskvällen.– Det här var helt chockartat! Jag tror aldrig jag har skrikit så mycket förut.

SmålandsPosten - 09 feb 20 kl. 21:49

Tingsryds J18 segrade mot Hästen – hakar på i serietoppen

Ett ordentligt ryck i första perioden var vad som behövdes för att Tingsryds J18 skulle säkra segern borta mot Vita Hästen. I och med sina tre poäng hakar Rögle och Troja–Ljungby i serietoppen..

Kristianstadsbladet - 30 jan 20 kl. 21:51

Tung start i Malmö för förre IFK-profilen

I IFK Kristianstad var i stort sett alltid tillgänglig. Men i HK Malmö har Johannes Larsson fått stora delar av säsongen spolierad på grund av en knäskada. – Hela Hösten var präglad av den, så det har varit lite tungt, säger han..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 13:32

Ingen narkotika på hundsökta skolor

Malmö Det kommer lugnande besked efter att polisen i samarbete med Malmös kommunala skolor gjort hundsök på ett tjugotal skolor under förra året.
Ingen narkotika har hittats inne på skolorna.Bara vid ett tillfälle stötte man på langare som var verksamma i anslutning till en skola.

Expressen - 30 jan 20 kl. 20:00

Förutspår swexit – i Bah Kuhnkes nya pratshow

MP-politikerna och forna tv-profilerna Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren lanserar ett pratprogram från Bryssel.Första gästen är Brexitpartiets kontroversielle ledare Nigel Farage – som förutspår att Sverige står inför en swexit-debatt.– Tillbringa några år till här här så kommer du nog ändra dig om EU, säger Farage till Alice Bah Kuhnke..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 20:00

Tar ur reserven för att täcka hål

Skurup Bokslutssiffrorna är klara.
Kommunen gör ett underskott på 5,4 miljoner och en reavinst på 4,1 miljoner.
Det betyder att 9,5 miljoner kommer att tas från kommunens reservkonto, ruren:en.

SR - 30 jan 20 kl. 17:54

Nya beskedet om VAR i allsvenskan

Videodomarsystemet VAR kommer inte att införas i allsvenskan under de närmaste två åren. Det står klart efter ett medlemsmöte med Svensk Elitfotboll (Sef) under torsdagen – där man röstade för att utreda tekniken fram till Hösten 2021..

SVT - 30 jan 20 kl. 17:57

Inget VAR i allsvenskan de kommande två åren

Videodomarsystemet VAR kommer inte att införas i svensk fotboll under de närmaste två åren. Klubbarna i allsvenskan och superettan har röstat för att utreda tekniken fram till Hösten 2021, och att det tidigaste införandet av VAR i så fall sker säsongen 2022..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 20 kl. 17:08

Inget VAR i allsvenskan – ännu

Videodomarsystemet VAR kommer inte att införas i svensk fotboll under de närmaste två åren. Klubbarna i allsvenskan och superettan har röstat för att utreda tekniken fram till Hösten 2021, och att det tidigaste införandet av VAR i så fall sker säsongen.

GöteborgsPosten - 30 jan 20 kl. 17:08

Inget VAR i allsvenskan – ännu

Videodomarsystemet VAR kommer inte att införas i svensk fotboll under de närmaste två åren. Klubbarna i allsvenskan och superettan har röstat för att utreda tekniken fram till Hösten 2021, och att det tidigaste införandet av VAR i så fall sker säsongen 2022..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 13:15

Patriot Sejdiu lånas ut till Dalkurd FF

I början av januari skrev Patriot Sejdiu på ett lärlingskontrakt med föreningen som sträcker sig till och med 2021. Nu står det klart att 19-åringen lånas ut till Dalkurd i superettan resten av säsongen.Malmö FF och Dalkurd FF är överens om ett säsongslångt lån för Patriot Sejdiu.

DI - 30 jan 20 kl. 13:51

Karl-Johan Persson: ”Beslutet har vuxit fram under hösten”

Det var H&M:s nuvarande ordförande Stefan Persson som först väckte frågan om dagens rockad i ledningen för klädjätten,.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 12:30

Jubileum för kultförklarad ikon

motor Den är en underskön bil med en nästan skulptural elegans och hjälpte till att sätta Volvo på kartan när den syntes över hela världen i tv-serien ”Helgonet”. Nu är det 60 år sedan som P1800 visades upp för första gången.Det första försöket gick inget vidare.

Nyan - 30 jan 20 kl. 10:00

Ålcom fick 160 000 nya kunder

Ålcoms tv-signaler når nu närmare 200 000 kunder i Norden. Detta efter under Hösten ha slutfört ett större kabel-tv-uppdrag i Finland, bland annat i Pargas, med totalt 160 000 nya kunder. – Vårt tv-team har på kort tid byggt en högklassig tv-lösning och implementerat kabel-tv hos 16 olika lokala operatörer, säger Tom Bengtsson, tillförordnad vd för Ålcom, i ett pressmeddelande.

Expressen - 30 jan 20 kl. 09:30

Formhästens nya kross: ”Det är den finska sisun”

Fjärde segern sedan 23 december.Stenhårde Grainfield Aiden fortsätter att leverera.På onsdagen krossade han motståndet på Solvalla.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 11:55

Tegelbrukets sista hus på gång

SVEDALA Tegelbrukets sista tomt i Svedalas södra del bebyggs nu.
18 nya gatuhus i två plan ska stå klara Hösten nästa år.Svedala fortsätter att växa och i området Tegelbruket har nybyggnationen avlöst varandra sedan exploateringen av marken vid Aggarp i södra Svedala inleddes 2003.

Expressen - 30 jan 20 kl. 07:00

Löwengrips lycka över krisen – spelat en roll

Under Hösten har Isabella Löwengrip gått igenom en kris – där hon tvingats flytta från lyxhuset på Lidingö, sagt upp personal och varit nära konkurs.Men i dokumentären ”Flip side” berättar bloggaren att hon är tacksam över den jobbiga tiden, för att det lärt henne skilja på jobb- och privatliv.– Jag är så uppslukad av rollen, att jag inte vet vem jag är när jag kommer hem igen på kvällen, säger Isabella Löwengrip..

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 07:06

Tesla slog förväntningarna

Försäljningen var 7,4 miljarder dollar. Väntat var en försäljning på 7,1 miljarder dollar. Elbilstillverkaren hade redan tidigare i januari meddelat att bolaget levererade 112.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 05:00

Skolorna ska lyckas bättre med nyanlända

ESLÖV Eslövs kommun går in i ett samarbete med Skolverket för att de kommunala skolorna ska lyckas bättre med nyanlända elever. Gruppen är numera väldigt stor – men alltför många av de nyanlända eleverna tar sig aldrig vidare till gymnasiet från högstadiet, eller till universitet från gymnasiet.Nyanlända definieras här som elever som varit fyra år eller mindre i Sverige.

NT - 29 jan 20 kl. 22:18

Holmström fixade segern i publikfesten

Vita Hästen tappade 2-0 till 2-2, men fick sista ordet inför över 4200 åskådare tack vare Jens Holmströms avgörande för 3-2..

BT - 29 jan 20 kl. 18:43

Vägarbetare blev påkörd på R40 – nu ändras domen

Hösten 2018 blev en vägarbetare påkörd vid Hökerumsmotet då en förare missade skyltar om att vägen leddes om. Bilisten dömdes till samhällstjänst och skadestånd. Nu ändrar hovrätten delar av domen..

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 20 kl. 17:15

Uppgifter: VM-målvakt klar för Modo

Modo är på väg att göra ett riktigt kap i sin jakt på en SHL-plats. Det hockeyallsvenska topplaget uppges ha gjort klart med Patrik Bartosak, förstemålvakt i Tjeckiens VM-lag i våras, skriver Expressen och Allehanda. Bartosak, 26 år, har under Hösten va.

SmålandsPosten - 29 jan 20 kl. 17:24

Matchrapport: Studsar Tingsryd tillbaka?

Taskig start och sur förlust senast hemma mot Kristianstad. Studsar Tingsryd tillbaka i Norrköping i kväll, där Vita Hästen tar emot? Vi rapporterar från matchen här..

UT - 29 jan 20 kl. 17:00

Vägarbetare hade änglavakt när han blev påkörd – nu ändrar hovrätten domen

Hösten 2018 blev en vägarbetare påkörd vid Hökerumsmotet då en förare missade skyltar om att vägen leddes om. Bilisten dömdes till samhällstjänst och skadestånd. Nu ändrar hovrätten delar av domen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.